Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 235/2018, de 21 de desembre, del Consell, d'aprovació de l'oferta d'ocupació pública de personal docent no universitari per a l'any 2018.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8454 de 31.12.2018
Número identificador:  2018/12279
Referència Base de Dades:  011782/2018
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: ofertes d'ocupació pública i oposicions, cossos docents no universitaris, A/A1



DECRET 235/2018, de 21 de desembre, del Consell, d'aprovació de l'oferta d'ocupació pública de personal docent no universitari per a l'any 2018.

[2018/12279]

L'article 36 de la Llei 22/2017, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2018, estableix que:

«1. Al llarg de l'exercici 2018 únicament es podrà procedir, en l'àmbit subjectiu delimitat en l'article 27 d'aquesta llei, a excepció de les societats mercantils de la Generalitat, entitats públiques empresarials de la Generalitat, les fundacions del sector públic de la Generalitat i consorcis adscrits a la Generalitat sempre que els seus actes estiguen subjectes directament o indirectament al poder de decisió d'aquella, que es regiran pel que es disposa en la disposició addicional vintena d'aquesta llei, i de les institucions a què es refereix l'article 20.3 de l'Estatut d'autonomia de la Comunitat Valenciana, a la incorporació de nou personal amb subjecció als límits i requisits establits en els apartats següents, excepte la que puga derivar-se de l'execució de processos selectius corresponents a ofertes d'ocupació pública d'exercicis anteriors i del que s'estableix, en relació amb les taxes addicionals per a l'estabilització de l'ocupació temporal, en les disposicions addicionals tercera i quarta del Decret llei 2/2017, de 14 de juliol, del Consell, pel qual es modifica la Llei 14/2016, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a 2017.

2. Respectant, en tot cas, les disponibilitats pressupostàries del capítol I dels corresponents pressupostos de despeses, en els següents sectors o funcions la taxa de reposició s'ha de fixar fins a un màxim del cent per cent: a) Administració educativa, en matèria d'educació no universitària, en relació amb la determinació del nombre de places per a l'accés als cossos de funcionaris docents».

En relació amb això, l'article 19 de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2018 estableix:



«U. 1. La incorporació de nou personal en el sector públic delimitat en l'article anterior, a excepció de les societats mercantils públiques i entitats públiques empresarials, fundacions del sector públic i consorcis participats majoritàriament per les administracions i organismes que integren el sector públic, que s'han de regir pel que es disposa en les disposicions addicionals vint-i-set, vint-i-huit i vint-i-nou respectivament, d'aquesta llei i dels òrgans constitucionals de l'Estat, està subjecta als límits i requisits establits en els apartats següents.



En tot cas, l'oferta ha d'atindre's a les disponibilitats pressupostàries del capítol I del pressupost de despeses.

2. Les administracions públiques que en l'exercici anterior hagen complit els objectius d'estabilitat pressupostària i deute públic i la regla de despesa, tindran una taxa de reposició del 100 per cent […].

3. Les administracions públiques que no hagen complit els objectius d'estabilitat pressupostària i deute públic i la regla de la despesa tindran una taxa de reposició del 100 per cent, en els següents sectors i àmbits d'actuació:

A) Administracions públiques amb competències educatives per al desenvolupament de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, en relació amb la determinació del nombre de places per a l'accés als cossos de funcionaris docents [...].

7. Per a calcular la taxa de reposició d'efectius, el percentatge de taxa màxim fixat s'aplicarà sobre la diferència resultant entre el nombre d'empleats fixos que, durant l'exercici pressupostari anterior, van deixar de prestar serveis en cadascun dels respectius sectors, àmbits, cossos o categories, i el nombre d'empleats fixos que s'hagueren incorporat en aquests, en el referit exercici, per qualsevol causa, excepte els procedents d'ofertes d'ocupació pública, o reingressat des de situacions que no comporten la reserva de llocs de treball. A aquest efecte, es computaran els cessaments en la prestació de serveis per jubilació, retir, defunció, renúncia, declaració en situació d'excedència sense reserva de lloc de treball, pèrdua de la condició de funcionari de carrera o l'extinció del contracte de treball o en qualsevol altra situació administrativa que no supose la reserva de lloc de treball o la percepció de retribucions amb càrrec a l'Administració en la qual se cessa. Igualment, es tindran en compte les altes i baixes produïdes pels concursos de trasllats a altres administracions públiques.



No computen dins del límit màxim de places derivat de la taxa de reposició d'efectius les places que es convoquen per a la seua provisió mitjançant processos de promoció interna i les corresponents al personal declarat indefinit no fix mitjançant sentència judicial».

D'un altre costat, l'apartat 6 de l'article 19.U de la Llei 3/2017, arreplegant l'acord per a la millora de l'ocupació pública signada el 29 de març de 2017, i respecte de les mateixes administracions públiques amb competències educatives, en relació amb la determinació del nombre de places per a l'accés als cossos de funcionaris docents, estableix:



«[...] podran disposar d'una taxa addicional per a l'estabilització d'ocupació temporal que inclourà fins al 90 per cent de les places que, estant dotades pressupostàriament, hagen estat ocupades de forma temporal i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2016. Les ofertes d'ocupació que articulen aquests processos d'estabilització, hauran d'aprovar-se i publicar-se en els respectius diaris oficials en els exercicis 2017 a 2019 i seran coordinats pels departaments ministerials competents.»

L'article 46.2 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, disposa que, aprovada l'oferta d'ocupació pública, es convocaran, en el termini màxim fixat en aquesta, els corresponents procediments selectius per a la cobertura de les vacants incloses i fins a un deu per cent addicional. En l'Administració de la Generalitat l'execució de l'oferta d'ocupació pública haurà de desenvolupar-se dins del termini improrrogable de dos anys.



L'article 3 del Reglament d'ingrés, accessos i adquisició de noves especialitats en els cossos docents aprovat pel Reial decret 276/2007, de 23 de febrer (BOE 2 de març), estableix com a condició la publicació de l'oferta d'ocupació docent prèvia a la realització de les convocatòries per a la provisió de les places vacants autoritzades en aquestes ofertes d'ocupació.

En virtut d'això, a proposta del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, després de negociació amb els sindicats de l'ensenyament representats en la Mesa Sectorial, després de la deliberació del Consell, en la reunió del dia 21 de desembre de 2018,





DECRETE



Article 1. De l'aprovació de l'oferta d'ocupació pública

S'aprova l'oferta d'ocupació pública de personal docent no universitari corresponent a 2018 en els termes que s'estableixen en aquest decret.



Article 2. Places oferides d'ingrés

En aquesta oferta s'inclouen 4.636 places corresponents al torn d'ingrés lliure detallades en l'annex I, especificant el cos, així com el nombre de llocs de l'oferta compresos en cada apartat.





Article 3. Places oferides pel procediment d'accés a cos superior



S'inclouen també en l'oferta 1.035 places que es convocaran per a la seua provisió mitjançant processos corresponents al torn d'accés a cos superior, sense que aquestes vacants computen dintre del límit màxim de places derivat de la taxa de reposició d'efectius, detallades igualment per cossos docents en l'annex II.



Article 4. Reserva per a persones amb diversitat funcional

1. De conformitat amb l'article 55 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, s'estableix la reserva d'un contingent del set per cent de les places contemplades en aquesta oferta d'ocupació pública per a ser cobertes amb persones amb un grau de diversitat funcional igual o superior al trenta-tres per cent, sempre que aquesta siga compatible amb el desenvolupament de les funcions pròpies dels llocs de treball docent i superen les proves selectives.

2. La reserva esmentada en l'apartat anterior es desglossa de la següent forma:

a) Un mínim del 5 % dels llocs contemplats es reservaran per a ser coberts per persones amb una diversitat funcional física, sensorial o psíquica.

b) Un mínim del 2 % dels contemplats es reservaran per a ser coberts per persones amb una diversitat funcional que tinga el seu origen en una diversitat funcional intel·lectual.

3. A aquest efecte, es consideraran persones amb diversitat funcional, les definides en els apartats 1 i 2 de l'article 4 el text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre.



4. Haurà de garantir-se que els aspirants amb diversitat funcional puguen participar en els processos selectius en igualtat de condicions que la resta dels aspirants, sempre que puguen acreditar el grau de diversitat funcional, així com la compatibilitat amb l'acompliment de les funcions i tasques genèriques consubstancials a aquestes.

5. L'opció a llocs reservats ha de formular-se en la sol·licitud de participació en les convocatòries, la qual cosa s'ha d'indicar expressament en aquestes.





DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Proves selectives

La gestió de les proves selectives per a l'ingrés en l'Administració de la Generalitat que es deriven de les convocatòries objecte de la present oferta d'ocupació pública, es realitzarà a través de la conselleria amb competències en matèria d'educació.

Aquestes proves es concretaran en les respectives convocatòries per raó del nombre de vacants i naturalesa jurídica d'aquestes.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Inalterabilitat dels llocs de treball

Els llocs de treball inclosos en la present oferta d'ocupació pública no podran patir cap modificació en la seua classificació fins després d'haver-se realitzat les corresponents proves selectives i la provisió dels corresponents llocs de treball.



Segona. Efectes.

Aquest decret tindrà efectes des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 21 de desembre de 2018



El president de la Generalitat,

XIMO PUIG I FERRER



El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

VICENT MARZÀ IBÀÑEZ

Mapa web