Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE d'11 de març de 2008, de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, per la qual es declaren 14 noves microreserves vegetals i s'amplia la microreserva vegetal de Cala Argilaga, a la província de Castelló



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5738 de 09.04.2008
Número identificador:  2008/4091
Referència Base de Dades:  004093/2008
 
  • Anàlisi jurídica

    Texto
    Texto Texto2
    Data d'entrada en vigor: 10.04.2008
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Medi ambient
    Descriptors:
      Temàtics: reserva natural , microreserva
      Descriptors toponímics: Morella, Peníscola, Vilafranca, Ares del Maestrat, Vallibona, Sacañet, Vilafranca, La Vall d'Uixó



ORDRE d'11 de març de 2008, de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, per la qual es declaren 14 noves microreserves vegetals i s'amplia la microreserva vegetal de Cala Argilaga, a la província de Castelló [2008/4091]

Mitjançant el Decret 218/1994, de 17 d'octubre, del Govern Valencià (DOGV núm. 2379, de 03/11/1994), es va crear la figura de protecció d'espècies denominada microreserva vegetal.

Posteriorment, l'Ordre de 7 de desembre de 1995, de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient (DOGV núm. 2658, de 02/01/1995), va establir la regulació de la senyalització d'aquestes microreserves.

Els distints estudis realitzats per investigadors especialistes sobre la situació de les poblacions dels tàxons vegetals endèmics, rars o amenaçats en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, han orientat sobre les prioritats per a l'establiment de microreserves.

Prospeccions recents sobre terrenys de titularitat pública han acabat de perfilar les parcel·les que es consideren òptimes per a formar part de la xarxa de microreserves de flora de la Comunitat Valenciana.

Des de 1996 s'han establit distintes línies de subvenció destinades a propietaris de terrenys no inclosos en el Catàleg de forests d'utilitat pública per a la seua incorporació voluntària en la xarxa de microreserves.

La tramitació d'aquesta ordre s'ha ajustat al procediment establit en l'article cinqué del Decret 218/1994, i totes les microreserves que es declaren compleixen els requisits exigits en l'article tercer d'aquest decret.

Per tot l'anterior, a proposta de la Direcció General de Gestió del Medi Natural,

ORDENE

Primer

Es declaren a la província de Castelló les microreserves vegetals enunciades a continuació:

Arenal de Borriana

Barranc de la Mina (Morella)

Barranc del Toll de la Sarga (Morella)

Duna del Pebret (Peníscola)

Font de la Cervera (la Vall d'Uixó)

Mas del Racó (Ares del Maestre-Vilafranca)

Mola d'Ares B (Ares del Maestre)

Mola d'Ares C (Ares del Maestre)

Molí de la Torre (Vallibona)

Ombria del Mas de la Vall B (Ares del Maestre)

Penya del Castell (la Vall d'Uixó)

Penyalba (la Vall d'Uixó)

Peñas del Diablo (Sacañet)

Rambla de les Truites (Vilafranca)

Aquestes microreserves queden definides en l'annex I, on s'especifiquen els termes següents:

Denominació

Límits. Quan s'indiquen coordenades, aquestes es refereixen a la projecció UTM sobre el fus 30, datum ED50.

Superfície projectada, expressada en hectàrees

Terme municipal

Titularitat del terreny

Espècies i unitats de vegetació que són objecte prioritari de conservació. Per a les unitats de vegetació s'especifica el corresponent codi Natura 2000 de la Directiva 97/62/CEE i del Reial decret 1193/1998, de 12 de juny (BOE núm. 151, de 25/06/1998). Els tipus d'hàbitats prioritaris a nivell europeu s'identifiquen amb un asterisc.

Pla de gestió: actuacions de conservació i limitacions d'ús

Segon

S'amplia d'1,27 hectàrees a 4,19 hectàrees, l'àmbit de la microreserva de Cala Argilaga (Peníscola), declarada mitjançant l'Ordre de 6 de novembre de 2000, de la Conselleria de Medi Ambient (DOGV núm. 3930, de 01/02/2001). Els nous límits s'estableixen en l'annex II.

Tercer

No es consideraran com a part de les microreserves, les pistes forestals o carreteres i les construccions (edificacions, vèrtexs geodèsics, antenes,...) preexistents dins dels límits establits per a cadascuna.

Quart

D'acord amb l'Ordre de 7 de desembre de 1995, de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, per la qual es regula la senyalització de les microreserves de flora (DOGV núm. 2658, de 2 de gener de 1995), s'instal·laran els corresponents senyals i elements d'indicació de límits.

Cinqué

Sense minva de la possibilitat d'aplicar altres mesures addicionals, la conservació de la microreserva comportarà l'execució de les actuacions indicades en els plans de gestió, dins de les possibilitats que permeten les lleis anuals de pressupostos generals de la Generalitat Valenciana. Igualment, per a la seua adequada conservació i gestió, s'estableixen, en els plans de gestió, limitacions d'ús.

Sisé

L'existència de la microreserva no implica prohibició per a l'exercici de la caça. No obstant això, a iniciativa dels titulars de l'aprofitament cinegètic, tramitada i informada des del Servei Territorial, podrà establir-se una resolució de la Direcció General de Gestió del Medi Natural per la qual s'eximisca del pagament de la part de matrícula del vedat corresponent la superfície ocupada per la microreserva i el perímetre addicional que puguen proposar a aquest efecte, que constituiran una zona de reserva cinegètica amb caràcter permanent, sense que això implique una reducció de la superfície del terreny tancat del qual forma part.

Seté

Per a evitar el trepig generalitzat de les microreserves, que podria perjudicar el normal desenvolupament de les poblacions de plantes rares, endèmiques o amenaçades, queda prohibit eixir-se'n de les sendes o camins existents. Atés el paper substancial que els invertebrats i els fongs tenen a l'hora d'assegurar el correcte funcionalisme de les microreserves, queda prohibida la seua captura o recol·lecció. Es podran autoritzar excepcions a aquestes prohibicions generals amb fins educatius, científics o conservacionistes.

Vuité

Correspon la gestió d'aquestes microreserves al Servei Territorial de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge a Castelló. Igualment, correspon al director territorial concedir les autoritzacions corresponents per a exercici d'activitats educatives, científiques i conservacionistes que s'han d'efectuar en la microreserva, o per a l'alçament excepcional de prohibicions establides en aquesta ordre. En el cas que es tracte de peticions d'activitats per a unes quantes zones entre les quals estiga inclosa la microreserva, i que afecten dues o més províncies, correspondrà concedir les autoritzacions a la Direcció General de Gestió del Medi Natural.

DISPOSICIÓ FINAL

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 11 de març de 2008.- El conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge: José Ramón García Antón.

Annex I

Definició de les 14 noves microreserves que es declaren

Microreserva: Arenal de Borriana

Límits. La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30 (datum ED50) següents:

Vèrtex X Y

1 751319 4417544

2 751406 4417677

3 751430 4417641

4 751439 4417621

5 751446 4417595

6 751427 4417555

7 751394 4417514

8 751357 4417499

Superfície: 1,17 ha

Terme municipal: Borriana.

Titularitat: domini públic maritimoterrestre

Espècies prioritàries: Otanthus maritimus, Pancratium maritimum, Silene ramosissima, Calystegia soldanella, Ammophila arenaria.

Unitats de vegetació prioritàries:

Dunes mòbils i embrionàries amb Ammophila arenaria (codi Natura 2000: 2120).

Vegetació de contraduna (Crucianelletum) (codi Natura 2000: 2210).

Pla de gestió

Actuacions de conservació

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions d'Otanthus maritimus, Pancratium maritimum, Silene ramosissima, Calystegia soldanella i Ammophila arenaria.

Recol·lecció periòdica de llavors d'Otanthus maritimus i Pancratium maritimum i depòsit en banc de germoplasma.

Reintroducció experimental d'Otanthus maritimus, Calystegia soldanella i Ammophila arenaria a partir de les poblacions naturals més pròximes.

Mostratge fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries.

Eliminació del basament de ciment existent dins de la microreserva.

Instal·lació de contenidors adequats per a la recollida de residus sòlids en els punts de major impacte antròpic.

Adequació ecoeducativa de la zona amb fins didàctics.

Limitacions d'ús:

Els projectes de millora, ampliació o modificació de traçat del vial d'accés a la microreserva, hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives en aquesta.

Queda prohibida qualsevol actuació urbanística en la zona, tant en la part terrestre (passejos marítims, urbanitzacions, etc.) com en la part marítima (ports esportius, instal·lacions d'oci marítim, espigons, etc.), que afectarien irremeiablement les poblacions de les espècies prioritàries.

Els organismes competents en la redacció i l'execució de projectes de defensa o prevenció contra temporals, hauran de comunicar amb suficient antelació a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, l'inici de la redacció de projectes que puguen afectar la microreserva. Les obres o treballs previstos en aquests projectes no hauran d'afectar negativament la microreserva, i complir-se en tot cas el que estableixen els apartats 2 i 3 de l'article 209 del Reglament de costes, a l'efecte de resoldre les possibles discrepàncies mitjançant consultes mútues que porten a la coincidència o acord.

Microreserva: Barranc de la Mina

Límits. La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30 (datum ED50) següents:

Vèrtex X Y

1 753168 4507353

2 753182 4507399

3 753237 4507412

4 753275 4507501

5 753304 4507496

6 753322 4507443

7 753529 4507423

8 753556 4507349

9 753521 4507313

10 753549 4507280

11 753609 4507292

12 753667 4507266

13 753821 4507322

14 753906 4507278

15 753933 4507239

16 754001 4507250

17 754025 4507342

18 754155 4507303

19 754089 4507230

20 754148 4507097

21 753640 4507096

22 753245 4507229

Superfície: 19,96 ha

Terme municipal: Morella

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de Morella, Herbeset, número 29 del Catàleg de forests d'utilitat pública i domini públic hidràulic.

Espècies prioritàries: Tilia platyphyllos, Cotoneaster tomentosus, Acer campestre, Taxus baccata, Acer Granatense, Corylus avellana, Saxifraga cuneata ssp. paniculata, Campanula speciosa, Campanula hispanica, Quercus faginea, Ilex aquifolium, Sorbus aria, Coronillata emerus, Knautia rupicola, Leucanthemum maestracense, Linum catharticum, Stachys officinalis, Inula montana.

Unitats de vegetació prioritàries:

*Pinedes negrals amb grèvol i teix (codi Natura 2000: 9530).

Carrascars amb Quercus faginea, Corylus avellana, Acer Granatense, Acer campestre i Sorbus aria (codi Natura 2000: 9340).

Penyals calcaris d'ombria amb Potentilla caulescens i presència de Saxifraga cuneata ssp. paniculata, til·ler i teix (codi Natura 2000: 8210, transicions a 9180*).

Rius mediterranis de cabal intermitent amb espècies de Salix (codi Natura 2000: 3290).

*Vegetació rupícola de penyals calcaris Alysso-Sedion albi (codi Natura 2000: 6110).

*Herbassars anuals del Thero-Brachypodietea (codi Natura 2000: 6220).

*Ginebrars mediterranis amb exemplars notables de Juniperus oxycedrus subsp. badia (codi Natura 2000: 9560).

Pla de gestió

Actuacions de conservació

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Tilia platyphyllos, Cotoneaster tomentosus, Acer campestre, Taxus baccata, Saxifraga cuneata ssp. paniculata, Campanula speciosa i Sorbus aria.

Recol·lecció periòdica de llavors de Tilia platyphyllos, Cotoneaster tomentosus, Acer campestre, Taxus baccata, Saxifraga cuneata ssp. paniculata, Campanula speciosa, Sorbus aria i depòsit en banc de germoplasma.

Mostratge fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries.

Reforçament poblacional d'Acer campestre, Tilia platyphyllos, Taxus baccata i Cotoneaster tomentosus a partir de les poblacions més pròximes.

Limitacions d'ús

Queda prohibit l'exercici d'activitats d'escalada a tota la microreserva, excepte autorització expressa per motius científics o conservacionistes.

Queda prohibida la realització de marques o senyals amb pintura o altres materials indelebles a la microreserva.

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o labors silvícoles dins de la microreserva, exceptuats els casos següents:

A. Les extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

B. Aclarides postincendi, en el cas que la zona patisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran de constar d'un programa específic multianual.

C. Aclarides per a reducció de combustibilitat als voltants de la pista forestal.

En el cas que es dissenyen o realitzen als voltants aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, s'haurà de respectar un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Els projectes de millora, ampliació o modificació de traçat de la pista forestal d'accés a la microreserva hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives a la microreserva.

Els organismes competents en la gestió i el manteniment dels llits hauran de comunicar amb la suficient antelació a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge qualsevol actuació prevista en l'entorn de la microreserva, a fi d'evitar afeccions negatives a aquesta.

Microreserva: Barranc del Toll de la Sarga

Límits. La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30 (datum ED50) següents:

Vèrtex X Y

1 748140 4485825

2 748136 4485844

3 748124 4485844

4 748128 4485904

5 748131 4485921

6 748149 4485935

7 748181 4485939

8 748198 4485957

9 748209 4485991

10 748205 4486017

11 748194 4486029

12 748145 4486075

13 748148 4486717

14 748217 4486171

15 748250 4485990

16 748239 4485986

17 748221 4485841

18 748140 4485690

19 748066 4485691

20 748071 4485735

21 748069 4485764

22 748053 4485795

23 748038 4485817

24 748045 4485825

25 748055 4485826

26 748066 4485813

27 748083 4485798

28 748095 4485794

29 748113 4485795

30 748127 4485807

Superfície: 4,00 ha

Terme municipal: Morella.

Titularitat: Finca propietat d'Andrés Ortí Ortí, que comprén part de la parcel·la 12j del polígon 43 del vigent Cadastre immobiliari de sòl no urbanitzable i domini públic hidràulic.

Espècies prioritàries: Quercus faginea, Acer monspessulanum, Ilex aquifolium, Taxus baccata, Tilia platyphyllos, Corylus avellana, Sorbus aria, Sorbus torminalis, Viburnum lantana, Lonicera xylosteum.

Unitats de vegetació prioritàries:

Formacions d'Ilex aquifolium de bon port amb Viburnum lantana, Corylus avellana i Lonicera xylosteum (codi Natura 2000: 9380).

Rouredes de Quercus faginea amb Acer monspessulanum, Sorbus aria i Sorbus torminalis (codi Natura 2000: 9240).

Penyals calcaris d'ombria amb til·ler i teix (codi Natura 2000: 8210, amb transicions a 9180*).

Rius mediterranis de cabal intermitent (codi Natura 2000: 3290).

*Pastius secs mediterranis del Festuco-Brometalia amb presència d'orquídies (codi Natura 2000: 6210).

Pla de gestió

Actuacions de conservació

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions d'Acer monspessulanum, Taxus baccata, Tilia platyphyllos, Corylus avellana, Sorbus torminalis.

Recol·lecció periòdica de llavors de Taxus baccata, Tilia platyphyllos i Sorbus torminalis i depòsit en banc de germoplasma.

Mostratge fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries.

Reforçament poblacional de Taxus baccata, Tilia platyphyllos i Sorbus torminalis a partir de les poblacions més pròximes.

Limitacions d'ús

Queda prohibit l'exercici d'activitats d'escalada en tota la microreserva, excepte autorització expressa per motius científics o conservacionistes.

Queda prohibida la realització de marques o senyals amb pintura o altres materials indelebles a la microreserva.

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o labors silvícoles dins de la microreserva, exceptuats els casos següents:

A. Les extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

B. Aclarides postincendi, en el cas que la zona patisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran de constar d'un programa específic multianual.

C. Aclarides per a reducció de combustibilitat en les voltants de la pista forestal.

En el cas que es dissenyen o realitzen als voltants aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, s'haurà de respectar un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la microreserva en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Els projectes de millora, ampliació o modificació de traçat de la pista forestal d'accés a la microreserva hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives en aquesta.

Els organismes competents en la gestió i manteniment dels llits, hauran de comunicar amb la suficient antelació a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge qualsevol actuació prevista en l'entorn de la microreserva, a fi d'evitar afeccions negatives a aquesta.

En el cas que s'observe que l'activitat tradicional de pasturatge cause danys significatius en la vegetació o a les espècies de major interés, podran establir-se mesures específiques per a evitar-ho o reduir-ne l'impacte.

Microreserva: Duna del Pebret

Límits. La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30 (datum ED50) següents:

Vèrtex X Y

1 784947 4467494

2 784977 4467518

3 785009 4467526

5 785029 4467521

4 785017 4467491

6 784980 4467459

Superfície: 0,29 ha

Terme municipal: Peníscola

Titularitat: domini públic maritimoterrestre

Espècies prioritàries: Pancratium maritimum, Pseudorlaya pumila, Eryngium maritimum, Crithmum maritimum, Elymus farctus, Sporolobus pungens, Teucrium dunense, Euphorbia paralias.

Unitats de vegetació prioritàries: dunes costaneres fixes (codi Natura 2000: 2210)

Pla de gestió

Actuacions de conservació

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de les espècies prioritàries.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Mostratge fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries.

Instal·lació de contenidors adequats per a la recollida de residus sòlids en els punts de major impacte antròpic.

Adequació ecoeducativa de la zona amb fins didàctics.

Eliminació de planta al·lòctona que cresca als voltants de la microreserva.

Limitacions d'ús

Els projectes de millora, ampliació o modificació de traçat de la pista forestal d'accés a la microreserva, hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives en aquesta.

Queda prohibida qualsevol actuació urbanística en la zona, tant en la part terrestre (passejos marítims, urbanitzacions, etc.) com en la part marítima (ports esportius, instal·lacions d'oci marítim, espigons, etc.), que afectarien irremeiablement les poblacions de les espècies prioritàries.

Els organismes competents en la redacció i execució de projectes de defensa o prevenció contra temporals, hauran de comunicar amb suficient antelació a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, l'inici de la redacció de projectes que puguen afectar la microreserva. Les obres o treballs previstos en aquests projectes no hauran d'afectar negativament la microreserva, i hauran de complir en tot cas el que estableixen els apartats 2 i 3 de l'article 209 del Reglament de costes, a l'efecte de resoldre les possibles discrepàncies mitjançant consultes mútues que porten a la coincidència o l'acord.

Microreserva: Font de la Cervera

Límits. La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30 (datum ED50) següents:

Vèrtex X Y

1 738035 4414834

2 738006 4414822

3 738845 4414896

4 738949 4414941

5 738985 4414975

6 738969 4415006

7 738964 4415042

8 738064 4415000

9 738110 4415010

10 738157 4414989

11 738175 4414964

12 738127 4414895

13 738089 4414868

Superfície: 3,55 ha

Terme municipal: la Vall d'Uixó

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, el Rodeno i el Castell, número 102 del Catàleg de forests d'utilitat pública.

Espècies prioritàries: Myrtus communis, Biscutella carolipauana, Guillonea scabra, Centaurea saguntina, Erucastrum virgatum ssp. brachycarpum.

Unitats de vegetació prioritàries:

*Pastius terofítics de substrats silicis (codi Natura 2000: 6220)

Pinedes de pi roig i estepar-bruguerar amb murta (codi Natura 2000: 4030, transició a 9540).

Vegetació casmofítica de penyals silicis (codi Natura 2000: 8220).

Pla de gestió

Actuacions de conservació

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Myrtus communis, Guillonea scabra, Biscutella carolipauana.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Mostratge fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries.

Instal·lació de contenidors adequats per a la recollida de residus sòlids en els punts de major impacte antròpic.

Adequació ecoeducativa de la zona amb fins didàctics.

Eliminació de planta al·lòctona que cresca als voltants de la microreserva.

Limitacions d'ús

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o labors silvícoles dins de la microreserva, exceptuats els casos següents:

A. Les extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

B. Aclarides postincendi, en el cas que la zona patisca incendis forestals. aquestes aclarides hauran de constar d'un programa específic multianual.

C. Aclarides per a reducció de combustibilitat als voltants de la pista forestal.

En el cas que es dissenyen o realitzen als voltants aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, s'haurà de respectar un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Els projectes de millora, ampliació o modificació de traçat de la pista forestal d'accés a la microreserva, hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives en la microreserva.

Es prohibeix realitzar actuacions i obres de canalització d'aigua o altres en aquest lloc i el seu entorn immediat, que puguen generar una disminució del cabal de la font o afectar físicament les zones de traspuament que l'envolten.

Microreserva: Mas del Racó

Límits. La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30 (datum ED50) següents:

Vèrtex X Y

1 738467 4481338

2 738489 4481360

3 738517 4481396

4 738542 4481455

5 738549 4481454

6 738529 4481400

7 738511 4481360

8 738554 4481298

9 738578 4481330

10 738605 4481350

11 738629 4481360

12 738630 4481273

13 738671 4481279

14 738697 4481288

15 738755 4481329

16 738758 4481218

17 738712 4481223

18 738614 4481221

19 738514 4481223

20 738434 4481222

21 738423 4481261

22 738341 4481266

23 738426 4481304

Superfície: 3,50 ha

Terme municipal: Ares del Maestre-Vilafranca

Titularitat: finca propietat de Concepción Tena Sirvent, que comprén la parcel·la 2d del polígon 18 del vigent cadastre immobiliari de sòl no urbanitzable del terme municipal d'Ares del Maestre i la parcel·la 6 del polígon 4 del vigent cadastre immobiliari de sòl no urbanitzable del terme municipal de Vilafranca.

Espècies prioritàries: Quercus faginea, Ilex aquifolium, Sorbus aria, Thymus pulegioides.

Unitats de vegetació prioritàries:

Roureda de Quercus faginea amb exemplars de gran port (codi Natura 2000: 9240).

*Pastiu rupícola calcari de l'Alysson-Sedion albi (codi Natura 2000: 6110).

Pastius secs i matolls camefítics sobre substrat calcari (codi Natura 2000: 6210).

Alzinars de Quercus ilex i Quercus rotundifolia amb presència de grèvol i server (codi Natura 2000: 9340).

Pla de gestió:

Actuacions de conservació

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Quercus faginea, Ilex aquifolium i Sorbus aria.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Mostratge fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries.

Seguiment poblacional i fitosanitari periòdic dels roures xicotets monumentals a fi de conéixer la seua evolució i estat de conservació.

Aclarides selectives de rebrots de cep i podes de formació de l'arbratge jove per a afavorir l'adquisició de port arbori.

Limitacions d'ús

Queda prohibida la realització de marques o senyals amb pintura o altres materials indelebles a la microreserva.

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o labors silvícoles dins de la microreserva, exceptuats els casos següents:

A. Les extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

B. Aclarides postincendi, en el cas que la zona patisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran de constar d'un programa específic multianual.

C. Aclarides per a reducció de combustibilitat als voltants de la pista forestal.

En el cas que es dissenyen o realitzen als voltants aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, s'haurà de respectar un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la microreserva en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Els projectes de millora, ampliació o modificació de traçat de la pista forestal d'accés a la microreserva hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives en la microreserva.

En el cas que s'observe que l'activitat tradicional de pasturatge causa danys significatius en la vegetació o en les espècies de major interés, podran establir-se mesures específiques per a evitar o reduir l'impacte.

Microreserva: Mola d'Ares B

Límits. La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30 (datum ED50) següents:

Vèrtex X Y

1 743389 4483545

2 743721 4483835

3 743948 4483833

4 743923 4483580

5 743689 4483429

6 743577 4483313

Superfície: 15,42 ha

Terme municipal: Ares del Maestre

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament d'Ares del Maestre, mola d'Ares CS3028.

Espècies prioritàries: Taxus baccata, Ilex aquifolium, Paeonia officinalis ssp. microcarpa, Linaria ilergabona, Leucanthemum maestracense, Acer monspessulanum, Langermannia gigantea.

Unitats de vegetació prioritàries:

*Lapiaz calcaris amb grèvol i teix (codi Natura 2000: 6110, transició a 9580)

Pastius secs i matolls camefítics sobre substrat calcari (codi Natura 2000: 6210)

Pla de gestió

Actuacions de conservació

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de les espècies prioritàries.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Mostratge fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries.

Reforçament poblacional de Taxus baccata i Ilex aquifolium a partir de les poblacions més pròximes.

Limitacions d'ús:

Els projectes de millora, ampliació o modificació de traçat de la pista forestal d'accés a la microreserva, hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives en la microreserva.

Queda prohibida la realització de marques o senyals amb pintura o altres materials indelebles en la microreserva.

En el cas que s'observe que l'activitat tradicional de pasturatge causa danys significatius en la vegetació o a les espècies de major interés, es limitarà el pasturatge, amb l'establiment de mesures específiques per a evitar o reduir l'impacte, o a la supressió d'aquest.

Podrà limitar-se l'accés de vehicles mitjançant el tancament de camins secundaris pròxims a la microreserva, a fi d'afavorir la regeneració de la vegetació i evitar que es convertisquen en zones d'aparcament.

Microreserva: Mola d'Ares C

Límits. La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30 (datum ED50) següents:

Vèrtex X Y

1 743314 4483742

2 743424 4483858

3 743942 4484199

4 744033 4484159

5 744107 4484090

6 744187 4483906

7 743744 4483900

8 743484 4483596

Superfície: 19,97 ha

Terme municipal: Ares del Maestre

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament d'Ares del Maestre, mola d'Ares CS3028.

Espècies prioritàries: Prunus prostrata, Valeriana officinalis, Sideritis spinulosa, Taxus baccata, Sorbus aria, Acer monspessulanum.

Unitats de vegetació prioritàries:

Pastius secs i matolls camefítics sobre substrat calcari (codi Natura 2000: 6210)

*Lapiaz calcaris amb Acer monspessulanum, Sorbus aria i Taxus baccata (codi Natura 2000: 6110, transició a 9580)

Pla de gestió

Actuacions de conservació

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de les espècies prioritàries

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Mostratge fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries.

Reforçament poblacional de Taxus baccata i Sorbus aria a partir de les poblacions més pròximes.

Limitacions d'ús:

Els projectes de millora, ampliació o modificació de traçat de la pista forestal d'accés a la microreserva, hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives en la microreserva.

Queda prohibida la realització de marques o senyals amb pintura o altres materials indelebles en la microreserva.

En el cas que s'observe que l'activitat tradicional de pasturatge causara danys significatius en la vegetació o a les espècies de major interés, es procedirà a la limitació del pasturatge, amb l'establiment de mesures específiques per a evitar o reduir l'impacte, o a la supressió del mateix.

Podrà limitar-se l'accés de vehicles mitjançant el tancament de camins secundaris pròxims a la microreserva, a fi d'afavorir la regeneració de la vegetació i evitar que es convertisquen en zones d'aparcament.

Microreserva: Molí de la Torre

Límits. La microreserva està constituïda pels terrenys del domini públic hidràulic comprés entre les línies definides a continuació (coordenades UTM sobre el fus 30, datum ED50):

X Y

Línia superior A, punt 1 759572 4499541

Línia superior A, punt 2 759612 4499551

Línia superior B, punt 3 759594 4499397

Línia superior B, punt 4 759665 4499326

Línia inferior, punt 5 760471 4499183

Línia inferior, punt 6 760551 4499162

Superfície: 3,66 ha

Terme municipal: Vallibona

Titularitat: domini públic hidràulic.

Espècies prioritàries: Phyllitis scolopendrium, Corylus avellana, Campanula trachelium, Coronilla emerus, Conocephalum conicum, Fontinalis antipyretica.

Unitats de vegetació prioritàries:

Rius mediterranis de cabal intermitent amb espècies de Salix (codi Natura 2000: 3290)

*Brolladors petrificants amb formació de tuf amb Conocephalum conicum (codi Natura 2000: 7220)

Rius mediterranis amb cabal permanent amb espècies de Salix (codi Natura 2000: 3280)

Pla de gestió

Actuacions de conservació

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Phyllitis scolopendrium,

Recol·lecció periòdica d'espores de Phyllitis scolopendrium i depòsit en banc de germoplasma.

Mostratge fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries.

Reforçament poblacional de Phyllitis scolopendrium.

Limitacions d'ús:

Els organismes competents en la gestió i manteniment dels llits, hauran de comunicar amb la suficient antelació a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge qualsevol actuació prevista en l'entorn de la microreserva, a fi d'evitar afeccions negatives a aquesta. Qualsevol modificació o extracció de materials del llit del riu haurà de ser sotmesa a autorització. La possible realització d'obres o treballs en la zona no haurà d'afectar-la negativament.

Es prohibeix realitzar actuacions i obres de canalització d'aigua o altres en aquest lloc i el seu entorn immediat que puguen generar una disminució del cabal o afectar físicament el sistema de tosques calcàries i zones de traspuament que l'envolten.

Els projectes de millora, ampliació o modificació de traçat de la pista forestal d'accés a la microreserva, hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives en la microreserva.

Podrà limitar-se l'accés de vehicles mitjançant el tancament de camins secundaris pròxims a la microreserva, a fi d'afavorir la regeneració de la vegetació i evitar que es convertisquen en zones d'aparcament.

En el cas que s'observe que l'activitat tradicional de pasturatge cause danys significatius en la vegetació o a les espècies de major interés, podran establir-se mesures específiques per a evitar o reduir l'impacte.

Microreserva: Ombria del Mas de la Vall B

Límits. La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30 (datum ED50) següents:

Vèrtex X Y

1 745645 4480648

2 745687 4480739

3 745731 4480765

4 745765 4480828

5 745874 4480761

6 745803 4480669

7 745931 4480579

8 746096 4480454

9 746095 4480453

10 746039 4480414

11 745955 4480478

12 745889 4480521

13 745807 4480572

14 745784 4480584

15 745714 4480634

Superfície: 5,00 ha

Terme municipal: Ares del Maestre

Titularitat: finca propietat d'Araceli Monfort Sangüesa que comprén part de la parcel·la 24i del polígon 30 del vigent cadastre immobiliari de sòl no urbanitzable.

Espècies prioritàries: Ilex aquifolium, Viburnum lantana, Ophrys scolopax, Ophrys apifera, Sorbus aria, Epipactis kleinii, Dactylorrhiza fuchsii, Ligustrum vulgare, Lonicera xylosteum, Potentilla caulescens.

Unitats de vegetació prioritàries:

*Pastius secs amb notables orquídies (codi Natura 2000: 6210)

Roureda de Quercus faginea amb Acer monspessulanum i Acer granatense (codi Natura 2000: 9240)

Vegetació casmofítica de penyals calcaris amb Rhamnus saxatilis (codi Natura 2000: 8210)

Formacions d'Ilex aquifolium de bon port amb Viburnum lantana, Ligustrum vulgare i Lonicera xylosteum (codi Natura 2000: 9380)

Pla de gestió

Actuacions de conservació

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions d'Acer monspessulanum i Acer granatense

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Mostratge fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries.

Introducció experimental de Taxus baccata a peu de penya-segat a partir de les poblacions més pròximes.

Restauració dels murs de pedra seca per a evitar l'erosió del sòl i controlar el pas del bestiar.

Limitacions d'ús

Queda prohibida la realització de marques o senyals amb pintura o altres materials indelebles en la microreserva.

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o labors silvícoles dins de la microreserva, exceptuats els casos següents:

A. Les extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

B. Aclarides postincendi, en el cas que la zona patisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran de constar d'un programa específic multianual.

C. Aclarides per a reducció de combustibilitat als voltants de la pista forestal.

En el cas que es dissenyen o realitzen als voltants aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, s'haurà de respectar un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la microreserva, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Els projectes de millora, ampliació o modificació de traçat de la pista forestal d'accés a la microreserva, hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives en la microreserva.

En el cas que s'observe que l'activitat tradicional de pasturatge causa danys significatius en la vegetació o a les espècies de major interés, podran establir-se mesures específiques per a evitar o reduir l'impacte.

Microreserva: Penyalba

Límits: La microreserva correspon a la totalitat de la parcel·la 38 del polígon 1 del vigent cadastre immobiliari, el centroide de la qual té les coordenades UTM sobre el fus 30 (datum ED50) següents:

X Y

Centroide 736291 4415347

Superfície: 12,40 ha

Terme municipal: la Vall d'Uixó

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó.

Espècies prioritàries: Leucojum valentinum, Centaurea saguntina, Biscutella carolipauana, Erucastrum virgatum subsp. brachycarpum, Arenaria montana subsp. intricata, Ophrys fusca, Iris lutescens.

Unitats de vegetació prioritàries:

Comunitats de penyals calcaris termomediterranis amb Asplenium petrarchae (codi Natura 2000: 8210).

*Pastius secs terofítics amb Leucojum valentinum (codi Natura 2000: 6220).

*Penyals calcaris de l'Alysso-Sedion albi (codi Natura 2000: 6110).

Pla de gestió

Actuacions de conservació

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Leucojum valentinum i Biscutella carolipauana.

Recol·lecció periòdica de llavors de Leucojum valentinum i depòsit en banc de germoplasma.

Mostratge fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries.

Limitacions d'ús

Queda prohibit l'exercici d'activitats d'escalada en tota la microreserva, excepte autorització expressa per motius científics o conservacionistes.

Queda prohibida la realització de marques o senyals amb pintura o altres materials indelebles en la microreserva.

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o labors silvícoles dins de la microreserva, exceptuats els casos següents:

A. Les extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

B. Aclarides postincendi, en el cas que la zona patisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran de constar d'un programa específic multianual.

C. Aclarides per a reducció de combustibilitat als voltants de la pista forestal.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les voltants aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, s'haurà de respectar un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: Penya del Castell

Límits: la microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30 (datum ED50) següent:

Vèrtex X Y

1 737784 4414668

2 737646 4414639

3 737520 4414565

4 737508 4414467

5 737430 4414456

6 737370 4414485

7 737291 4414600

8 737269 4414699

9 737234 4414712

10 737202 4414808

11 737437 4414854

12 737652 4414864

13 737878 4414833

14 738035 4414755

15 737814 4414745

16 737778 4414714

S'exclou de la microreserva el polígon següent per tractar-se d'un enclavament de la forest d'utilitat pública:

Vèrtex X Y

1 737435 4414752

2 737439 4414728

3 737438 4414710

4 737432 4414692

5 737447 4414695

6 737454 4414704

7 737468 4414714

8 737483 4414718

9 737544 4414769

10 737544 4414788

11 737483 4414800

12 737443 4414779

Superfície: 15,86 ha

Terme municipal: la Vall d'Uixó

Titularitat: foest propietat de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, el Rodeno i el Castell, número 102 del Catàleg de forests d'utilitat pública.

Espècies prioritàries: Cosentinia vellea, Cheilanthes maderensis, Biscutella carolipauana, Centaurea saguntina, Biscutella calduchii, Dianthus broteri.

Unitats de vegetació prioritàries:

*Pastius terofítics de substrats silicis (codi Natura 2000: 6220*)

Comunitats de terofítics de repeus de penyals silicis amb Cosentinia vellea i Cheilanthes maderensis (codi Natura 2000: 8220 i 8230).

Pinedes de Pinus pinaster (codi Natura 2000: 9540).

Pla de gestió

Actuacions de conservació

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Cosentinia vellea i Cheilanthes maderensis

Recol·lecció periòdica de llavors i espores de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Mostratge fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries.

Eliminació d'exemplars de la planta al·lòctona.

Recuperació de la senda d'ascens al castell i adequació ecoeducativa de la zona amb fins didàctics.

Instal·lació de contenidors adequats per a la recollida de residus sòlids en els punts de major impacte antròpic.

Limitacions d'ús

Queda prohibit l'exercici d'activitats d'escalada en tota la microreserva, excepte autorització expressa per motius científics o conservacionistes.

Queda prohibida la realització de marques o senyals amb pintura o altres materials indelebles en la microreserva.

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o labors silvícoles dins de la microreserva, exceptuats els casos següents:

A. Les extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

B. Aclarides postincendi, en el cas que la zona patisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran de constar d'un programa específic multianual.

C. Aclarides per a reducció de combustibilitat en les voltants de la pista forestal.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les voltants aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, s'haurà de respectar un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Els projectes de millora, ampliació o modificació de traçat de la senda d'accés a la microreserva, hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives en aquesta.

Microreserva: Peñas del Diablo

Límits. La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30 (datum ED50) següents:

Vèrtex X Y

1 689347 4417607

2 689380 4417577

3 689235 4417437

4 688905 4417356

5 688912 4417452

6 689151 4417537

Superfície: 4,83 ha

Terme municipal: Sacañet

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de Sacañet, Los Majanos CS3036

Espècies prioritàries: Arabis serpyllifolia, Taxus baccata, Dianthus turolensis, Hieracium valentinum, Phyteuma charmelii, Armeria alliacea ssp. alliacea, Thymus godayanus, Saxifraga cuneata subsp. paniculata, Lonicera pyrenaica, Rhamnus pumilus, Rosa pimpinellifolia, Erinus alpinus ssp. hispanicus,

Unitats de vegetació prioritàries:

Comunitats de penyals calcaris d'ombria (codi Natura 2000: 8210).

*Pinedes mixtes amb teix en regeneració postincendi (codi Natura 2000: 9530*, transició a 9580*)

Pastius vivaços supramediterranis (codi Natura 2000: 6170)

Pla de gestió

Actuacions de conservació

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions d'Arabis serpyllifolia, Taxus baccata, Dianthus turolensis, Hieracium valentinum i Phyteuma chamelii.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Mostratge fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries.

Reforçament poblacional de Taxus baccata a partir de les poblacions més pròximes.

Seguiment postincendi en la contornada de la microreserva, establint parcel·les de control si es considera necessari.

Limitacions d'ús:

Queda prohibit l'exercici d'activitats d'escalada en tota la microreserva, excepte autorització expressa per motius científics o conservacionistes.

Queda prohibida la realització de marques o senyals amb pintura o altres materials indelebles en la microreserva.

No podran realitzar-se aclarides o labors silvícoles dins de la microreserva, exceptuats els casos següents:

A. Les extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

B. Aclarides postincendi, en el cas que la zona patisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran de constar d'un programa específic multianual.

C. Aclarides per a reducció de combustibilitat en les voltants de la pista forestal.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les voltants aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, s'haurà de respectar un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la microreserva, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Els projectes de millora, ampliació o modificació de traçat de la pista forestal contigua, hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives en la microreserva.

En el cas que s'observe que l'activitat tradicional de pasturatge causa danys significatius en la vegetació o a les espècies de major interés, podran establir-se mesures específiques per a evitar o reduir l'impacte.

Microreserva: Rambla de les Truites

Límits. la microreserva està constituïda pels terrenys del domini públic hidràulic del terme municipal de Vilafranca comprés entre les línies definides a continuació (coordenades UTM sobre el fus 30, datum ED50):

X Y

Línia superior, punt 1 725914 4481921

Línia superior, punt 2 725943 4481895

Línia inferior, punt 3 727087 4482400

Línia inferior, punt 4 727095 4482355

Superfície: 4,01 ha

Terme municipal: Vilafranca

Titularitat: domini públic hidràulic

Espècies prioritàries: Apium repens, Parnassia palustris, orquídies sp. pl., Equisetum palustre, Potamogeton crispus, Succisa pratensis, Linum appresum, Berberis hispanica subsp. seroi, Potentilla erecta, Astragalus sempervirens subsp. muticus, Viburnum lantana, Scrophularia balbisii subsp. balbisii .

Unitats de vegetació prioritàries:

Jonqueres i herbassars alts mediterranis Molinio-Holoschoenion (codi Natura 2000: 6420)

*Pastius vivaços en rambla rics en orquídies (codi Natura 2000: 6210*).

Rius mediterranis de cabal intermitent amb Apium repens (codi Natura 2000: 3290)

Pla de gestió

Actuacions de conservació

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions d'Apium repens, Parnassia palustris, Epipactis sp. pl., Dactylorhyza sp. pl., Platanthera sp. pl.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Mostratge fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries.

Seguiment del pla de recuperació d'Apium repens.

Limitacions d'ús

Els projectes de millora, ampliació o modificació de traçat dels vials pròxims hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives en la microreserva.

Podrà limitar-se l'accés de vehicles mitjançant el tancament de camins secundaris pròxims a la microreserva, a fi d'afavorir la regeneració de la vegetació i evitar que es convertisquen en zones d'aparcament.

Els organismes competents en la gestió i manteniment dels llits, hauran de comunicar amb la suficient antelació a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge qualsevol actuació prevista en l'entorn de la microreserva, a fi d'evitar afeccions negatives a la mateixa. Qualsevol modificació o extracció de materials del llit del riu haurà de ser sotmesa a autorització.

En el cas que s'observe que l'activitat tradicional de pasturatge causa danys significatius en la vegetació o a les espècies de major interés, podran establir-se mesures específiques per a evitar o reduir l'impacte.

Annex II

Nova delimitació de la microreserva de Cala Argilaga (Peníscola)

La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30 (datum ED50) següents:

Vèrtex X Y

1 782870 4463915

2 782815 4463888

3 782786 4463871

4 782757 4463811

5 782612 4463721

6 782570 4463858

7 782643 4463847

8 782680 4463864

9 782731 4463918

10 782786 4463986

11 782810 4464028

12 782890 4464096

13 782941 4464073

Mapa web