Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 12 de maig de 2017, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen, per a 2017, les subvencions per al foment del valencià destinades a ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana i del Carxe.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8043 de 19.05.2017
Número identificador:  2017/4196
Referència Base de Dades:  004306/2017
 



RESOLUCIÓ de 12 de maig de 2017, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen, per a 2017, les subvencions per al foment del valencià destinades a ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana i del Carxe. [2017/4196]

El compromís del Consell està basat en el compliment de les disposicions de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i les de la Llei 4/1983, d'ús i ensenyament del valencià, normes legals bàsiques de les quals emanen l'oficialitat del valencià i l'obligatorietat de protegir-ne la recuperació i garantir-ne l'ús social.

Les ajudes econòmiques són una tècnica de foment i de col·laboració entre les administracions i els particulars per a la gestió de qüestions d'interés públic.

L'Ordre 65/2016, de 18 d'octubre, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOGV 7900, 20.10.2016) va aprovar les bases reguladores del procediment de subvencions per al foment del valencià destinades a ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana i del Carxe.



Per tot això, segons els preceptes dels articles 2.1 i 2.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (LGS); del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament general de subvencions (RGS); de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions; d'acord amb el Decret 155/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, en virtut de les facultats que em confereix l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell; d'acord amb la disposició final primera de l'Ordre de 65/2016, de 18 d'octubre, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores d'aquesta convocatòria; vista la proposta del director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de 28 de febrer de 2017 i de conformitat amb aquesta, resolc:



Article 1. Convocatòria i beneficiaris

Convocar la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per al foment del valencià destinades a ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana i als municipis del Carxe per a l'any 2017.

Les ajudes van dirigides a subvencionar la realització de programes i activitats de promoció de l'ús oficial i social del valencià durant l'any 2017.



Article 2. Dotació econòmica i programes subvencionables

1. L'import global màxim que podrà assignar-se en concepte de subvencions per a aquesta convocatòria serà d'1.114.673,29 euros. L'import de les ajudes anirà a càrrec de la línia S3167000, «Promoció del valencià en l'àmbit local», de l'aplicació pressupostària 09.02.06.422.50.4 del pressupost de la Generalitat de 2016.

2. Programes subvencionables:

a) Retolacions i senyalitzacions.

b) Cursos de valencià.

c) Campanyes i accions de voluntariat lingüístic.

d) Campanyes i accions d'acollida lingüística a nouvinguts.

e) Activitats culturals.

f) Accions, activitats i campanyes municipals de sensibilització i promoció de l'ús del valencià.

g) Creació i funcionament d'oficines o serveis de promoció del valencià.

h) Clàusules socials. Disposar d'un pla d'igualtat i d'integració social.

i) Programa de l'ús del valencià en les xarxes socials de l'entitat.

3. Si no s'adjudiquen tots els imports corresponents a un o diversos programes, la comissió tècnica podrà proposar-ne la distribució per a la resta de programes.

4. En qualsevol cas no són objecte d'aquesta convocatòria els butlletins d'informació municipal o comarcal editats per les institucions públiques ni els llibres de festes, ni les publicacions d'obres literàries premiades, ni els premis literaris. Tampoc són objecte de la convocatòria les publicacions monogràfiques, encara que apareguen periòdicament o regularment.



Article 3. Accions objecte de subvenció per programes

Programa a) Retolacions i senyalitzacions. Retolar, exclusivament en valencià, els indicadors urbans, els indicadors de les vies urbanes, la senyalització interior i exterior dels edificis municipals, la senyalització de camins, rutes turístiques, literàries, històriques, de monuments i d'itineraris paisatgístics i de la natura, així com també cartells fixos informatius amb durada temporal. Se subvencionen les despeses d'adquisició i de retolació dels indicadors. En tot cas, la quantitat màxima objecte d'ajuda en aquest programa no podrà superar el pressupost sol·licitat. La quantitat màxima subvencionable serà com a màxim fins al 100 % de la quantitat sol·licitada.

No seran objecte de subvenció les despeses d'instal·lació i de disseny.

Programa b) Cursos de valencià. Destinats a empleats públics de l'Administració local, col·lectius específics i població adulta. Hauran d'impartir-se durant el 2017. Els cursos de valencià que s'ajusten als programes de la JQCV (A1, A2, B1, B2, C1, C2) tindran un mínim de 60 hores lectives, un mínim de 15 alumnes i un màxim de 30 i hauran de finalitzar abans del termini de justificació de la subvenció. Si es tracta d'un altre tipus de curs de valencià (llenguatge administratiu, correcció de textos, expressió oral, etc.), caldrà adjuntar el programa, calendari i nombre d'alumnes (mínim 15 alumnes i 20 hores lectives). El professorat dels cursos haurà d'estar en possessió de la titulació del grau o llicenciatura en Filologia Valenciana, del diploma de Mestre de Valencià o d'una titulació equivalent. La quantitat màxima subvencionable no podrà superar el 100 % dels honoraris del professorat. El preu de l'hora ha d'establir-se en 31,27 euros com a mínim per als nivells de la JQCV (A1, A2, B1, B2, C1, C2). Per a la resta de cursos esmentats el preu mínim de l'hora serà de 36,00 euros.



Programa c) Campanyes i accions de voluntariat lingüístic. En aquest programa se subvencionaran les activitats del voluntariat (materials, publicitat, etc.) La corporació podrà realitzar convenis de contractació de serveis que es deriven d'aquest tipus d'accions. Se subvencionarà com a màxim fins al 100 % de la quantitat sol·licitada. No se subvencionarà el material inventariable.

Programa d) Campanyes i accions d'acollida lingüística a persones nouvingudes. En aquest programa se subvencionaran les activitats d'acollida lingüística dirigides a facilitar la inclusió social de la nova ciutadania mitjançant l'adopció del valencià (acompanyament lingüístic, classes d'adaptació, despeses de locals d'atenció, tutories a familiars, convenis de contractació de serveis que es deriven d'aquest tipus d'accions etc.). Se subvencionarà com a màxim fins al 100 % de la quantitat sol·licitada.

Programa e) Activitats culturals: organització de fires de llibres en valencià, campanyes de teatre o cinema en valencià i festivals de música en valencià. Se subvencionaran les despeses materials, de contractació derivades de l'activitat i de publicitat. Se subvencionarà com a màxim fins al 100 % de la quantitat sol·licitada.

Programa f) Accions, activitats i campanyes municipals de sensibilització i promoció de l'ús del valencià, amb l'objectiu de promocionar l'ús del valencià en els diversos àmbits d'actuació municipal. Se subvencionarà com a màxim fins al 100 % de la quantitat sol·licitada.



Programa g) Creació i funcionament d'oficines o serveis de promoció del valencià. Creació i funcionament de places tant en oficines de nova creació com en oficines que ja estaven creades i n'augmenten la plantilla. L'oficina o servei ha d'estar dotat de personal especialitzat. Ha de disposar, com a mínim, d'una persona tècnica, subgrup A1 o subgrup A2, o assimilat, en promoció lingüística, el lloc de treball del qual haurà de tindre unes característiques semblants a les que tenen els llocs corresponents en la Generalitat per a la mateixa funció. Les oficines podran ser pròpies dels ajuntaments o mancomunades entre diferents entitats locals a fi de donar servei a més nuclis poblacionals. Se subvencionarà com a màxim fins al 100 % de la quantitat sol·licitada.

L'entitat que sol·licite ajuda per aquest programa, haurà de sol·licitar-ne, també, almenys per un altre programa.

Programa h) Clàusules socials. Creació i foment d'un pla d'igualtat entre dones i homes; creació de llocs de treball per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, a través de l'execució de les activitats objecte de la subvenció. Se subvencionarà amb una quantitat màxima de 500 euros.

Programa i) Ús del valencià en les xarxes socials de l'entitat municipal. Se subvencionarà amb una quantitat màxima de 1.000 euros.

L'entitat que sol·licite ajuda per algun d'aquests dos últims programes tindrà com a condició sol·licitar-ne, també, almenys per un altre programa.



Article 4. Programes i criteris de valoració de les sol·licituds

1. D'acord amb el que estableixen els articles 11 i 12 de les bases de la convocatòria, per a l'ordenació, l'avaluació i l'elaboració de l'informe i de la quantia de les ajudes entre les sol·licituds, la comissió tècnica ha de tindre en compte el procediment i els criteris següents:

Programa a) Retolació en valencià

Dotació pressupostària màxima: 100.000 euros.

a) Import de l'activitat pressupostat. Màxim 40 punts.

S'assignarà un màxim de 40 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 30.000 euros, i 10 punts, al de menor pressupost, i s'atorgaran els punts de manera proporcional.

b) Projectes de retolació i senyalització. Màxim 35 punts.

– Projecte de retolació de carrers, de senyalització urbana, de retolació exterior d'edificis públics: 10 punts.

– Projecte de retolació interior d'edificis públics (relació o llista de nomenclàtors): 10 punts.

– Projecte de senyalització de camins, rutes turístiques, literàries, històriques, de monuments i d'itineraris paisatgístics i de la natura (relació o llista de nomenclàtors): 10 punts.

– Projecte de cartells fixos informatius de durada temporal: 5 punts.



Programa b) Cursos de valencià

Dotació pressupostària màxima: 50.000 euros.

Màxim 30 punts.

Per cada curs sol·licitat s'assignaran fins a 10 punts. Se subvencionarà com a màxim el 100 % dels honoraris del professorat.

– Honoraris del professorat: 2 punts.

De 31,27 hora: 1 punt.

Més de 31,27: 2 punts.

– Hores del curs: 2 punts.

De 20 a 59: 1 punt.

De 60 o més: 2 punts.

– Nombre d'alumnes: 2 punts.

De 15 a 20: 1 punt.

De 21 a 30: 2 punts.

– Tipus de curs: 2 punts.

Nivells de la JQCV: 1 punt.

Específics: 2 punts.

– Nombre de cursos: 2 punts.

Un curs: 1 punt.

Més d'un: 2 punts.

Destinataris dels cursos:

Cursos destinats a empleats públics: 3 punts.

Cursos destinats a persones d'acollida: 2 punts.

Cursos destinats a la població en general: 1 punt.



Programa c) Campanyes i accions de voluntariat lingüístic en valencià

Dotació pressupostària màxima: 30.000 euros.

a) Import de l'activitat pressupostat. Màxim 20 punts.

S'assignarà un màxim de 20 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 5.000 euros, i 10 punts, al de menor pressupost, i s'atorgaran els punts de manera proporcional.

b) Activitats de voluntariat programades durant l'any. Màxim 10 punts.

En aquest programa seran subvencionables i es tindran en compte els materials de la campanya i de personal, en cas d'haver-n'hi, la incidència en la població i la col·laboració per a realitzar l'activitat amb altres entitats.

Es valorarà:

– Pla d'actuació: 1 punt.

– Incidència en la població: 1 punt.

– Nombre de persones implicades: 1 punt.

– Tipus de col·lectiu a qui van adreçades: 1 punt.

– Col·laboració amb altres entitats: 1 punt.

Es comptarà 1 punt per cada campanya o acció.

Programa d) Campanyes i accions d'acollida lingüística a persones nouvingudes

Dotació pressupostària màxima: 15.000 euros

a) Import de l'activitat pressupostat. Màxim 20 punts.

S'assignarà un màxim de 20 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 5.000 euros, i 10 punts, al de menor pressupost, i s'atorgaran els punts de manera proporcional.

b) Activitats d'acollida. Màxim 10 punts.

En aquest programa seran subvencionables i es tindran en compte els elements materials de la campanya i de personal, en cas d'haver-n'hi, la incidència en la població, el tipus de col·lectius a qui s'adrecen les campanyes i el treball amb col·laboració amb altres entitats.

Es valorarà:

– Pla d'actuació: 1 punt.

– Incidència en la població: 1 punt.

– Nombre de persones implicades: 1 punt.

– Tipus de col·lectiu a qui van adreçades: 1 punt.

– Col·laboració amb altres entitats: 1 punt.

Es comptarà 1 punt per cada campanya o acció.

Programa e) Activitats culturals: organització de fires de llibres en valencià, campanyes de teatre o cinema en valencià i festivals de música en valencià

Dotació pressupostària màxima: 250.000 euros.

a) Import de l'activitat pressupostat. Màxim 20 punts.

S'assignarà un màxim de 20 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 50.000 euros, i 2 punts, al de menor pressupost, i s'atorgaran els punts de manera proporcional.

b) Activitats culturals. Màxim 10 punts.

En aquest programa seran subvencionables i es tindran en compte el tipus de campanya, la durada, els materials, la publicitat, la diversitat de mitjans i suports.

Programa f) Accions, activitats i campanyes municipals de sensibilització i de promoció de l'ús del valencià

Dotació pressupostària màxima: 100.000 euros.

a) Import de l'activitat pressupostat. Màxim 20 punts.

S'assignarà un màxim de 20 punts al pressupost més alt, amb un màxim de 20.000 euros, i 2 punts, al de menor pressupost, i s'atorgaran els punts de manera proporcional.

b) Activitats, accions i campanyes. Tindrà un màxim de 10 punts.

Seran subvencionables i es tindran en compte l'abast, la durada, els objectius, la diversitat de mitjans i suports, el tipus de materials de difusió, divulgació i informació i la participació d'altres entitats.



Es valorarà:

– Pla d'actuació: 1 punt.

– Incidència en la població: 1 punt.

– Nombre de persones implicades: 1 punt.

– Tipus de col·lectiu a qui van adreçades: 1 punt.

– Col·laboració amb altres entitats: 1 punt.

Es comptarà 1 punt per cada campanya o acció.

Programa g) Creació i funcionament d'oficines o serveis de promoció del valencià

Dotació pressupostària màxima: 534.673,29 euros.

a) Import pressupostat de l'activitat de personal. Màxim 40 punts.



S'assignarà un màxim de 40 punts al pressupost més alt; 5 punts, al pressupost menor, i s'atorgaran els punts de manera proporcional.



b) Programació d'actuacions de l'oficina o servei per a l'any 2017 i el grau d'incidència social en la promoció i dinamització de l'ús del valencià. S'assignarà un màxim de 5 punts.

– Campanyes de sensibilització i promoció de l'ús del valencià: 2 punts.

– Assessorament lingüístic, traducció i correcció: 1 punt.

– Organització de cursos: 1 punt.

– Col·laboració amb altres entitats: 1 punt.

c) Dotació de personal. Màxim 50 punts.

Es partirà del tècnic que tinga una categoria superior, s'assignarà el valor següent:

Tècnic del subgrup A1, dedicació completa: 10 punts. Nova creació: 15 punts.

Tècnic del subgrup A2, dedicació completa: 8 punts. Nova creació: 10 punts.

Tècnic del subgrup A1 o A2, dedicació parcial: 5 punts. Nova creació: 8 punts.

En el cas que hi haja més d'un tècnic o empleat, se sumaran 5 punts per cada altre tècnic o empleat, independentment del seu nivell i de la seua dedicació. Si és de nova creació, seran 8 punts.

d) Per oficina de nova creació: 15 punts.

e) Per oficina mancomunada entre més d'una entitat local: 25 punts



f) Formar part de l'Agència de Promoció del Valencià (AVIVA): 5 punts.

Programa h) Acreditació de clàusules socials

Dotació pressupostària màxima: 10.000 euros. S'assignaran 5 punts.

Programa i) Ús del valencià en les xarxes socials de l'entitat municipal

Dotació pressupostària màxima: 25.000 euros. S'assignaran 5 punts.

Quan la sol·licitud de subvenció corresponga a un municipi del territori castellanoparlant, s'atorgarà una quantitat addicional de 10 punts al total dels punts obtinguts en cada programa per al qual demana la subvenció.

Així mateix s'atorgarà a cada programa per al qual se sol·licita subvenció una puntuació addicional, corresponent al nombre d'habitants de la població, d'acord amb el criteri següent:

– Fins a 10.000: 2 punts.

– De 10.001 a 25.000: 4 punts.

– De 25.001 a 50.000: 6 punts.

– De 50.001 a 75.000: 8 punts.

– Més de 75.000: 10 punts.



Article 5. Procediment per a la determinació de la subvenció

Per a calcular la subvenció de cada entitat es procedirà de la manera següent:

1. En cada programa se sumaran els punts obtinguts.

2. Es dividirà la quantitat de la dotació pressupostària de cada programa entre els punts, amb la qual cosa s'obtindrà el valor del punt.

3. La subvenció concedida en cada programa serà la resultant de multiplicar els punts obtinguts pel valor del punt.

4. La subvenció total a atorgar a cada entitat sol·licitant serà el resultat de sumar totes les quantitats parcials concedides a cada programa.

Cada entitat sol·licitant podrà demanar per totes les activitats que pense portar a terme en l'any 2017, la naturalesa de les quals s'adiga a aquesta convocatòria.

Els programes g, h i i obliguen a sol·licitar com a mínim un altre dels programes previstos en aquesta convocatòria.



Article 6. Sol·licitud, terminis i tramitació

1. La sol·licitud s'atindrà al que indiquen els articles 8 i 9 de les bases reguladores d'aquesta convocatòria.

2. El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Si, a partir d'aquesta data, en el termini de sis mesos, no hi ha una resolució expressa de la subvenció, produirà l'efecte de desestimació de la sol·licitud. El termini màxim per a resoldre les sol·licituds de subvenció és de 6 mesos des que produïsca efectes l'ordre de convocatòria.

3. La sol·licitud ha d'anar signada per la persona que represente legalment l'entitat, utilitzant exclusivament els mitjans electrònics facilitats pels servidors d'informació de la Generalitat, de conformitat amb el que preveu el Decret 220/2014, de 12 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el reglament d'administració electrònica de la Comunitat Valenciana. Per a fer-ho, s'accedirà a l'apartat de serveis en línia de la seu electrònica de la Generalitat, accessible a través de htpps://sede.gva.es. Hauran de disposar d'algun dels sistemes de firma electrònica admesos en la seu electrònica de la Generalitat.

La introducció de dades en l'aplicació haurà de fer-se d'acord amb els models i les instruccions que es disposen en el manual d'ajuda que estarà disponible en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

www.ceice.gva.es/va/web/dgplgm/subvenciones o https://sede.gva.es.

4. S'aproven el model de sol·licitud i els documents que s'adjunten com a annexos.

Si, a més de la informació que figura en els models, es presenta alguna documentació adjunta, també haurà de ser presentada a través dels mitjans electrònics.

5. La presentació de sol·licituds per a optar a les ajudes implica l'acceptació expressa i formal de les bases reguladores i de la convocatòria.



Article 7. Resolució

1. Atenent els criteris indicats en les bases i en la convocatòria, la comissió tècnica elaborarà l'informe pertinent, en el qual es detallarà la puntuació, i l'assignació econòmica atorgada a les sol·licituds presentades en cada un dels programes.

D'acord amb l'informe, la Subdirecció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, com a òrgan instructor, formularà la proposta de resolució a la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.

2. Vista la proposta, la persona titular de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, per delegació del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, resoldrà la concessió o denegació de la subvenció, que s'haurà de comunicar en el termini màxim de tres mesos a partir del moment de la resolució de concessió.



La resolució es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, tal com disposen l'article 18 de la LGS i l'article 8.1c de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.



Article 8. Justificació de la subvenció

La justificació de la subvenció s'haurà d'ajustar al que estableix l'article 17 de les bases reguladores de la convocatòria.

El termini de presentació de la documentació justificativa de la realització de l'activitat subvencionada finalitzarà el 8 de novembre de 2017.

D'acord amb el que estableix l'article 199 de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de règim local de la Comunitat Valenciana i l'article 13.11 de l'Ordre 66/2016, de 18 d'octubre, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores d'aquesta convocatòria, les entitats han d'estar al corrent en el compliment de l'obligació de retre els comptes anuals davant de la Sindicatura de Comptes. Queden exceptuats d'aquesta obligació els municipis que no pertanyen a la Comunitat Valenciana.







DISPOSICIONS FINALS



Primera. Desplegament

Es delega en la persona titular de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme la facultat de concedir i denegar les subvencions, i se l'autoritza perquè, en l'àmbit de les seues competències, adopte les resolucions pertinents per a l'execució d'aquesta resolució.



Segona. Règim de recursos

De conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i amb els articles 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, aquest acte, que esgota la via administrativa, podrà ser objecte de recurs potestativament en reposició o directament d'un recurs contenciós administratiu, en el termini i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició s'haurà d'interposar davant de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, en el termini d'un mes des de l'endemà de la publicació de l'acte.

b) El recurs contenciós administratiu s'haurà de plantejar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació de l'acte.



Tercera. Entrada en vigor

Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 12 de maig de 2017. El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport: Vicent Marzà Ibáñez.

Mapa web