Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 192/2017, d'1 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció i provisió de personal estatutari al servei d'institucions sanitàries públiques del Sistema Valencià de Salut.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8193 de 19.12.2017
Número identificador:  2017/11601
Referència Base de Dades:  011263/2017
 



DECRET 192/2017, d'1 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció i provisió de personal estatutari al servei d'institucions sanitàries públiques del Sistema Valencià de Salut. [2017/11601]

PREÀMBUL



El Decret 7/2003, de 28 de gener, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el reglament de selecció i provisió de places de personal estatutari al servei d'institucions sanitàries de la Generalitat, ha vingut sent la norma d'aplicació en l'àmbit competencial de la Comunitat Valenciana respecte a esta matèria.

A la vista del temps transcorregut des de la seua aprovació, i considerant la publicació de normes estatals posteriors que modifiquen continguts arreplegats en l'esmentat decret, principalment la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut Marc del personal estatutari dels serveis de salut i el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, es fa precisa una adaptació del seu articulat a la realitat i normativa actuals.

El propi Estatut Marc, en l'article 29.2, establix que la «provisió de places del personal estatutari es realitzarà pels sistemes de selecció de personal, de promoció interna i de mobilitat, així com el reingrés al servei actiu en els supòsits i per mitjà del procediment que en cada servei de salut s'establisca». En eixe sentit, la Llei conté reiterades referències als procediments, criteris i supòsits que remet a la regulació de cada servei de salut.

Aquesta disposició està inclosa en el pla normatiu de l'Administració de la Generalitat per a 2017.

L'adaptació normativa busca afermar l'estabilitat en l'ocupació, la planificació eficient dels recursos humans, la seguretat jurídica, i la configuració d'uns procediments selectius i de provisió transparents a fi d'aconseguir professionals que ajuden a la millora de la sanitat pública valenciana. Estes raons i les derivades del contingut de la resta del preàmbul justifiquen l'adequació del text als principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència requerits en l'article 129.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les administracions públiques.



El títol preliminar arreplega en el capítol I l'objecte, criteris generals i àmbit de la norma, la qual és d'aplicació directa al personal estatutari del Sistema Valencià de Salut, i de aplicació supletòria (disposició final primera) al personal funcionari gestionat per la conselleria competent en matèria de sanitat.

Una de les novetats d'este reglament és la creació d'un òrgan col·legiat per a dotar de major transparència, eficàcia i seguretat als processos previstos en ell, la Comissió Assessora de Selecció i Provisió, de caràcter permanent i consultiu, composta de forma paritària per representants de l'administració i de les organitzacions sindicals.



El capítol II aglutina en dos seccions la regulació de tots els òrgans de selecció i provisió encarregats dels processos objecte d'esta norma, adaptant-se a allò que s'ha preceptuat en el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic quant a la seua composició. En este capítol s'arreplega la constitució nova d'un col·legi que estarà integrat per persones designades per sorteig entre els que formen part dels òrgans col·legiats, excloent la presidència i la secretaria.



El títol primer, dedicat a la selecció de recursos humans, inclou dos capítols. El primer delimita i definix l'oferta d'ocupació pública, atorgant-li un caràcter anual i fixant el seu desenvolupament en un termini de tres anys. L'oferta d'ocupació pública podrà incloure places de naturalesa estatutària, funcionarial i laboral.

El segon capítol, estructurat en tres seccions, regula els sistemes de selecció de recursos humans, diferenciant la selecció de personal fix, de personal en promoció interna temporal i de personal amb vinculació de caràcter temporal.

En la regulació del concurs-oposició per a la selecció de personal fix destaca l'aclariment dels mèrits valorables, fixant-se la puntuació corresponent a la fase de concurs en el 40 %, i la de la fase d'oposició en el 60 %.

S'incorpora l'exigència, dins dels requisits, de no haver tingut condemna per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, la qual cosa haurà de certificar-se una vegada superat el procés selectiu.

Es reserva una quota no inferior al 7 % de les vacants per a ser cobertes per persones amb grau de diversitat funcional igual o superior al 33 %, de les quals almenys un 2 % seran persones que acrediten diversitat funcional intel·lectual. Com a novetat, s'incorpora el dret preferent de les persones aprovades amb diversitat funcional intel·lectual per a l'elecció d'aquelles places oferides que estiguen pròximes a la seua residència habitual.

D'altra banda, a efecte estadístic i de mesures d'igualtat d'oportunitats, es registrarà el sexe de les persones participants en els processos selectius.

S'arreplega expressament, d'acord amb els objectius fixats en el Pla d'Igualtat, que quan la celebració de la prova coincidisca amb l'àmbit temporal per al part d'una participant, després de notificació per part d'esta, l'Administració habilitarà els mitjans perquè, en la mesura que siga possible, aquella realitze l'exercici el mateix dia i hora que la resta d'aspirants. En el cas que les circumstàncies no ho feren possible, s'habilitaria un altre dia per a la seua realització.

Per a aconseguir una major transparència i salvaguarda dels drets del personal participant en els processos, és novetat destacable la inclusió d'un acte únic en la presa de possessió, on s'assignarà la destinació a un centre amb caràcter definitiu, considerant-se un mateix centre el constituït per cada hospital junt amb els seus centres d'especialitats, així com cada centre de salut junt amb els centres auxiliars dependents, sempre que no s'hagen oferit de forma independent.



Quant a la selecció de personal en promoció interna temporal, s'introduïx la novetat que, durant eixe temps, el personal seleccionat percebrà les retribucions corresponents a la plaça exercida, excepte el complement de carrera o desenvolupament professional, que mantindrà el que eventualment tinguera reconegut en la seua categoria d'origen, servint este temps d'exercici per a la progressió de grau en la dita categoria d'origen.

Cal destacar que la selecció del personal amb vinculació de caràcter temporal es realitzarà seguint l'ordre de les llistes d'ocupació temporal, conformada en aplicació del barem de mèrits aprovat amb caràcter reglamentari, en el que es tindrà en compte els resultats de l'últim procés selectiu de la mateixa categoria i, si és el cas, especialitat.



El títol segon se centra en la mobilitat del personal, desenrotllant-se en cinc capítols. El capítol I regula el concurs de trasllats i la provisió de places bàsiques amb característiques específiques. Esta última regulació nova va orientada a solucionar els problemes assistencials existents en el cas de places dels subgrups A1 i A2 que requerisquen d'una formació addicional o una especial capacitació per a la realització de determinades activitats.

Quant al concurs de trasllats, es convocarà preferentment cada dos anys i sempre de forma prèvia a un procés selectiu.

Per a aconseguir l'estabilitat de les plantilles, es consolida en el text la no-concessió de comissions de servei després d'un concurs de trasllats, donat el caràcter voluntari en la participació d'aquest, fins transcorregut un any des de la presa de possessió del lloc adjudicat.

En els processos de provisió s'incorpora també l'acte únic descrit en la presa de possessió dels processos selectius.

En el capítol II es regula per primera vegada la possibilitat de convocar procediments de mobilitat interna dins d'un departament, considerant-se un mateix centre el constituït per un hospital i el seu centre d'especialitats, així com cada centre de salut junt amb els centres auxiliars dependents. Els dits procediments hauran de resoldre's de forma prèvia a la resolució d'un concurs de trasllats.

El capítol III està dedicat a la mobilitat per raons organitzatives o assistencials i el capítol IV arreplega per primera vegada les mobilitats per raó de salut, rehabilitació o protecció social, moltes d'elles previstes en el Pla d'Igualtat. En este capítol es regula la mobilitat per raó de violència de gènere, per raons de salut, per raó de protecció a la maternitat i per raó de violència en el lloc de treball.



Finalment, el capítol V contempla altres formes de provisió com són la reincorporació definitiva al servei actiu, el reingrés al servei actiu amb destinació provisional, la comissió de serveis, l'adscripció funcional i el nomenament provisional.

Com a novetat fonamental, en el reingrés al servei actiu amb destinació provisional, desapareix la restricció de sol·licitar només la modalitat (atenció primària o atenció especialitzada) en la que es va obtindre l'excedència, dotant d'un major àmbit al reingrés en favor de la persona sol·licitant.

En la regulació de la comissió de serveis s'arreplega una mesura nova, de manera que el personal fix procedent d'una altra administració o d'un altre servei de salut que haja sigut designat provisionalment per a ocupar un lloc no bàsic, de direcció o de personal directiu dependent de la conselleria competent en matèria de sanitat, s'adscriurà directament a aquest per mitjà de comissió de serveis, agilitzant la tramitació i evitant l'acumulació de llocs reservats.

S'incorpora per primera vegada la regulació de l'adscripció funcional, figura que habilita l'exercici de les funcions de forma temporal en una ubicació diferent de la de la plaça ocupada, per distintes causes arreplegades al llarg de la norma, corrent les retribucions a càrrec del centre d'origen.

Finalment, el nomenament provisional es realitzarà fins a la provisió definitiva del lloc, havent d'iniciar-se el procediment per a la convocatòria pública d'aquest en un termini màxim de dos anys. Analitzats els requeriments assistencials actuals, també s'arreplega la previsió que, sempre que se certifique per la gerència del departament que no hi ha personal fix interessat a ocupar el lloc no bàsic, podrà nomenar-se provisionalment personal temporal.

El títol III regula la provisió de llocs de direcció en tres capítols. El primer definix els llocs de direcció, el segon regula la provisió de places de direcció de servei i secció i el tercer, la provisió d'altres places de direcció.

Quant a les places de direcció de servei i secció, s'arreplega per primera vegada un procediment més garantista de la qualitat assistencial, introduint l'obligatorietat de dedicació exclusiva, la regulació de la reserva de plaça i un nou sistema d'avaluació de continuïtat en què, després de la primera avaluació favorable, i abans que finalitze el segon quadrienni, es realitzarà novament convocatòria pública de la plaça.



Quant a les altres places de direcció diferents de les regulades en el capítol segon, s'incorpora una nova regulació ajustada a les necessitats dels departaments de salut, distingint entre la provisió de les places de direcció de personal de la funció administrativa, que serà definitiva, per mitjà de concurs de mèrits i convocatòria pública realitzada per l'òrgan competent en matèria de personal de la conselleria, i la provisió de les places de direcció diferents de les de la funció administrativa, que es realitzarà per la gerència del departament de salut a què estiga adscrita la plaça, per mitjà del sistema de lliure designació.



El títol IV contempla la provisió de places de caràcter directiu de les nostres institucions sanitàries pel sistema de lliure designació i possibilita la concurrència de personal alié a l'administració establint una sèrie de garanties, com la presentació per la persona designada d'una memòria anual en què donarà compte del resultat de la gestió efectuada i dels objectius aconseguits en relació amb els prèviament fixats. Així mateix, qui es designe haurà d'acreditar una especial experiència o qualificació en gestió sanitària d'alt nivell.

El títol V està dedicat a la regulació dels plans d'ordenació com a instrument de planificació de recursos humans, preveient plans específics d'ordenació de recursos humans com a conseqüència del succés de fets concrets arreplegats en el text i regulant la seua tramitació, contingut i efectes.

Quant a les sis disposicions addicionals, s'han incorporat algunes qüestions de caràcter nou i necessari, com les arreplegades en la disposició addicional quarta, que establix els criteris de determinació de les vacants on es produirà la presa de possessió derivada de qualsevol procés reglamentari de provisió de personal estatutari fix, implementant un procediment de transparència per a quan procedisca el cessament de personal de caràcter temporal en el supòsit de no haver-hi en eixe moment una vacant.

Una altra novetat important és la prevista en la disposició addicional quinta, que preveu un període de formació i actualització de coneixements quan es retorne a l'exercici efectiu de la professió després de més de dos anys sense exercir les funcions.

Per tot això, a proposta de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, prèvia negociació en Mesa Sectorial de Sanitat, conforme el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 1 de desembre de 2017.





DECRETE



Article únic

S'aprova el reglament de selecció i provisió de places de personal estatutari al servei d'institucions sanitàries públiques del sistema valencià de salut, que s'inserix com a annex.





Disposició derogatòria



Única

A l'entrada en vigor d'aquest decret queden derogades les normes següents:

1. Decret 7/2003, de 28 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el reglament de selecció i provisió de places de personal estatutari al servei d'institucions sanitàries de la Generalitat.

2. Totes les normes del mateix rang o d'un rang inferior que s'oposen al que preveu aquest decret.





Disposicions finals



Primera. Personal funcionari gestionat per la conselleria competent en matèria de sanitat

En la matèria objecte d'aquest decret, serà aplicable al personal funcionari gestionat per la conselleria competent en matèria de sanitat el desplegament reglamentari específic de la llei d'ordenació de la funció pública valenciana que es realitze per al dit personal. En absència d'este, s'aplicarà el desplegament reglamentari establit per a la resta de personal funcionari de l'Administració de la Generalitat i, subsidiàriament, en allò que no dispose l'un o l'altre, el que establix el present decret.



No obstant això, per a la selecció de personal amb vinculació de caràcter temporal, s'aplicarà al personal funcionari interí gestionat per la conselleria competent en matèria de sanitat el que disposa la secció III, capítol II, del títol I d'este reglament.



Segona. habilitació per al desplegament reglamentari

Es faculta a la persona titular de la conselleria competent en matèria de sanitat per a dictar totes les disposicions que reglamentàries siguen necessàries per al desplegament i aplicació del que disposa aquest decret.



Tercera. Entrada en vigor

Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 1 de desembre de 2017



La presidenta del Consell en funcions

i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives,

MÓNICA OLTRA JARQUE



La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública,

CARMEN MONTÓN GIMÉNEZ







ANNEX

Reglament de selecció i provisió de places de personal

estatutari al servei d'institucions sanitàries públiques

del sistema valencià de salut



Índex

Preàmbul

Títol preliminar. Principis generals.

Capítol I. Objecte, àmbit i règim general.

Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació

Article 2. Principis generals

Article 3. Comissió Assessora de Selecció i Provisió

Capítol II. Òrgans de selecció i provisió.

Article 4. Règim general

Secció I. Òrgans de selecció.

Article 5. Tribunals de selecció

Article 6. Tribunals auxiliars

Secció II. Òrgans de provisió.

Article 7. Comissions de valoració

Títol I. Selecció de recursos humans.

Capítol I. Oferta d'ocupació pública

Article 8. Oferta d'ocupació pública d'institucions sanitàries

Capítol II. Sistemes de selecció de recursos humans.

Secció I. Selecció de personal fix.

Article 9. Definició

Article 10. Sistemes de selecció

Article 11. Contingut de les convocatòries

Article 12. Requisits de les persones participants

Article 13. Torns d'accés i quota de persones amb diversitat funcional

Article 14. Documentació a presentar junt amb la instància

Article 15. Responsabilitat sobre la documentació aportada

Article 16. Llistats de persones admeses i excloses

Article 17. Celebració de les fases del procediment de concurs-oposició

Article 18. Resolució provisional

Article 19. Resolució definitiva

Article 20. Sol·licitud i adjudicació de places

Article 21. Relació de persones aprovades i nomenaments

Article 22. Presa de possessió

Secció II. Selecció de personal en promoció interna temporal.

Article 23. Promoció interna temporal

Secció III. Selecció de personal amb vinculació de caràcter temporal.

Article 24. Llistes d'ocupació temporal

Article 25. Ordre de prelació en els nomenaments temporals

Títol II. Mobilitat del personal.

Capítol I. Concursos de trasllats i provisió de places bàsiques amb característiques específiques.

Secció I. Concurs de trasllats.

Article 26. Normes generals

Article 27. Contingut de les convocatòries

Article 28. Barems de mèrits

Article 29. Requisits

Article 30. Sol·licituds

Article 31. Resolució del concurs

Article 32. Cessament i presa de possessió

Secció II. Provisió de places bàsiques amb característiques específiques dels subgrups A1 i A2.

Article 33. Places bàsiques amb característiques específiques

Article 34. Procediment de determinació d'una plaça bàsica amb característiques específiques

Article 35. Provisió

Capítol II. Procediments de mobilitat interna.

Article 36. Mobilitat interna

Capítol III. Mobilitat per raó del servei.

Article 37. Mobilitat per raons organitzatives o assistencials

Capítol IV. Mobilitats per raó de salut, rehabilitació o protecció social.

Article 38. Mobilitat per raó de violència de gènere

Article 39. Mobilitat per raons de salut

Article 40. Mobilitat per raó de protecció a la maternitat

Article 41. Mobilitat per raó de violència en el lloc de treball

CAPÍTOL V. Altres formes de provisió.

Article 42. Reincorporació definitiva al servei actiu

Article 43. Reingrés al servei actiu amb destinació provisional

Article 44. Comissió de serveis

Article 45. Adscripció funcional

Article 46. Nomenament provisional

Títol III. Provisió de llocs de direcció.

Capítol I. Disposicions generals.

Article 47. Definició

Capítol II. Provisió de places de direcció de servei i de secció.

Article 48. Normes generals i contingut de la convocatòria

Article 49. Requisits i mèrits

Article 50. Sol·licituds

Article 51. Procediment

Article 52. Presa de possessió i dret de reserva de plaça

Article 53. Avaluació per a la continuïtat

Article 54. Procediment de provisió cada huit anys

Capítol III. Provisió d'altres places de direcció.

Article 55. Definició

Article 56. Provisió d'altres places de direcció de personal de la funció administrativa

Article 57. Provisió d'altres places de direcció diferents de les de la funció administrativa

Article 58. Nomenament de coordinació mèdica i d'infermeria dels equips d'Atenció Primària

Títol IV. Provisió de places de caràcter directiu.

Article 59. Sistema de provisió

Article 60. Requisits

Article 61. Procediment

Títol V. Plans d'ordenació.

Article 62. Planificació de recursos humans

Article 63. Plans específics d'ordenació de recursos humans

Article 64. Contingut i efectes dels plans específics d'ordenació de recursos humans

Disposició addicional primera. Integracions individuals com a personal estatutari de personal funcionari de carrera i laboral fix.

Disposició addicional segona. Integracions col·lectives de personal en el règim estatutari.

Disposició addicional tercera. Procediments específics de promoció interna per a categories classificades per a dos grups o subgrups de titulació.

Disposició addicional quarta. Criteris de determinació de les vacants on es produirà la presa de possessió derivada de qualsevol procediment reglamentari de provisió de personal estatutari fix.

Disposició addicional quinta. Període de formació i actualització de coneixements.

Disposició addicional sexta. Personal dels consorcis sanitaris de la Generalitat.

Disposició transitòria primera. Transició al règim de dedicació exclusiva en llocs de direcció de servei o secció de personal facultatiu.



Disposició transitòria segona. Reingrés i integració del personal de categories extingides.

Disposició transitòria tercera. Direccions de servei o secció assistencials anteriors a l'Ordre de 5 de febrer de 1985.

Disposició transitòria quarta. Convocatòries en tramitació.

Disposició transitòria quinta. Barems de mèrits.

Disposició transitòria sexta. Constitució del col·legi previst en l'apartat 2 de l'article 4.

Disposició transitòria sèptima. Detracció de places a oferir en concurs de trasllats.







Títol preliminar

Principis generals



Capítol I

Objecte, àmbit i règim general



Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació

1. Aquest reglament regula els procediments de selecció i provisió aplicables al personal estatutari del Sistema Valencià de Salut, gestionat per la conselleria competent en matèria de sanitat, respecte a places de naturalesa estatutària dependents d'esta.

2. D'acord amb la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana, s'entén per Sistema Valencià de Salut el conjunt de tots els centres, serveis i establiments de la Comunitat Valenciana gestionats sota la responsabilitat de la Generalitat, dirigits a fer efectiu el dret a la salut, que inclou tant l'assistència sanitària com les actuacions de salut pública.





Article 2. Principis generals

La selecció de recursos humans i la provisió de places del personal estatutari de les institucions sanitàries públiques dependents de la conselleria competent en matèria de sanitat es regixen pels següents principis generals:

Sotmetiment ple a la llei i al dret.

Igualtat, mèrit, capacitat i publicitat en l'accés a la condició de personal estatutari i estabilitat en el manteniment de la dita condició.



Mobilitat del personal estatutari en el conjunt del Sistema Nacional de Salut.

Eficàcia, imparcialitat, objectivitat i transparència en l'actuació dels tribunals i la resta d'òrgans responsables de la selecció de recursos humans i provisió de places.

Planificació eficient de les necessitats de recursos humans.

Coordinació, cooperació i mútua informació entre les distintes administracions sanitàries públiques i serveis de salut.

Participació, a través de la negociació en les corresponents meses, de les organitzacions sindicals especialment en la determinació de les condicions i procediments de selecció, promoció interna i mobilitat, del nombre de les places convocades i de la periodicitat de les convocatòries, adequant els seus continguts i proves a les funcions a desenrotllar en les corresponents places.

Valoració del coneixement del valencià.



Article 3. Comissió Assessora de Selecció i Provisió

1. Es crea la Comissió Assessora de Selecció i Provisió, de caràcter permanent i consultiu, dependent de la Mesa Sectorial de Sanitat i composta de forma paritària per representants de l'administració i de les organitzacions sindicals amb representació en la dita mesa. En la composició de la comissió es garantirà la paritat entre dones i hòmens. Entre els membres representants de l'administració es nomenarà presidència i secretaria, la qual formarà part de la Comissió amb vot.



2. Esta Comissió realitzarà les funcions següents:

Informar sobre tots aquells aspectes i qüestions en esta matèria plantejats per la Mesa Sectorial o per qualsevol dels seus integrants, en especial sobre les disposicions que desenrotllen les previsions del present reglament.

Proposar els criteris generals objectius per a la determinació de les places bàsiques amb característiques específiques, així com informar sobre les propostes que realitzen els distints departaments de salut, de conformitat amb allò que disposa l'article 34 d'este reglament.

Proposar els procediments, criteris i mecanismes de control aplicables als supòsits de mobilitat regulats en el títol II del present reglament.



Proposar quantes mesures contribuïsquen al correcte desplegament i execució dels processos de selecció i provisió ací regulats.

Realitzar el seguiment dels processos de selecció i provisió perquè el seu desenvolupament siga l'adequat per al compliment dels terminis.



3. La Comissió es regirà, quant a la seua organització i funcionament, pel que disposen les normes bàsiques de procediment administratiu que regulen els òrgans col·legiats.





CAPÍTOL II

Òrgans de selecció i provisió



Article 4. Règim general

1. Els processos de selecció de personal i provisió de places seran realitzats per òrgans col·legiats, els integrants dels quals hauran d'ajustar-se als principis d'imparcialitat i professionalitat. Comptaran amb un mínim de cinc membres, que se nomenaran per l'òrgan competent en matèria de personal, d'acord amb el que dispose la respectiva convocatòria. La seua composició inclourà, necessàriament, presidència i secretaria, ostentant esta veu i vot, havent de designar-se el mateix nombre de persones titulars que suplents. Es garantirà la paritat entre dona i home.

2. Els qui formen part dels òrgans de selecció i provisió hauran de tindre la condició de personal empleat públic fix, en un grup de titulació de nivell acadèmic igual o superior a la requerida per a les places oferides.

De conformitat amb la normativa bàsica d'aplicació, el personal d'elecció o de designació política, el personal temporal i el personal eventual no podrà formar part d'estos òrgans col·legiats.

La pertinença a estos òrgans col·legiats serà sempre a títol individual, no podent ostentar-se esta en representació o per compte de ningú.



Les persones que formen part dels òrgans col·legiats, excloent la presidència i secretaria, seran designades per sorteig, realitzat per la Comissió Assessora de Selecció i Provisió, entre les persones que integren d'un col·legi constituït per personal estatutari del Sistema Valencià de Salut que complisca els requisits establits, ostente el grau II o superior de carrera o desenvolupament professional i haja manifestat la seua voluntat de pertànyer a l'esmentat col·legi. Si no existix personal voluntari suficient per a una categoria i, si és el cas, especialitat determinada en el col·legi corresponent, les persones restants seran designades per l'òrgan competent en matèria de personal.



3. Els òrgans de selecció i provisió actuaran sotmesos a les normes bàsiques de procediment administratiu comú que regulen els òrgans col·legiats, així com les causes generals d'abstenció i recusació.



Es respectarà la independència dels òrgans col·legiats en l'exercici de les seues funcions.

L'administració posarà a la seua disposició els mitjans necessaris perquè la seua actuació es realitze amb la necessària agilitat, imparcialitat i eficàcia, inclosa la formació prèvia a l'actuació relativa al seu funcionament.





Secció I

Òrgans de selecció



Article 5. Tribunals de selecció

1. L'òrgan col·legiat encarregat de realitzar els processos selectius serà un tribunal en què, almenys, la mitat dels seus components pertanyeran a la mateixa categoria convocada. Les persones components del tribunal hauran de posseir titulació del nivell acadèmic igual o superior a l'exigida per a l'ingrés.

2. Correspon al tribunal les funcions relatives a la determinació concreta del contingut de les proves i la qualificació i valoració de les persones aspirants d'acord amb el que establix el present reglament i en la convocatòria, així com l'adopció de quantes mesures siguen necessàries amb vista al correcte desenvolupament dels processos selectius, actuant d'acord amb criteris d'objectivitat i imparcialitat.

Els tribunals realitzaran les seues funcions amb la major celeritat, i adoptaran les mesures oportunes amb vista a que els exercicis escrits en els que no es determine la seua exposició pública, siguen corregits sense coneixement de la identitat de les persones aspirants.

Els tribunals donaran publicitat a quantes decisions adopten que puguen repercutir en la preparació i resolució de la prova o proves.



Article 6. Tribunals auxiliars

L'òrgan convocant podrà determinar la constitució de tribunals auxiliars quan l'elevat nombre d'aspirants o, si és el cas, la realització de les proves amb caràcter descentralitzat així ho requerisca. Els tribunals auxiliars assumiran les funcions que la convocatòria determine. En tot cas, seguiran les instruccions i criteris que fixe el tribunal principal. Els qui formen part del tribunal auxiliar hauran de reunir els mateixos requisits que els del tribunal principal.

Correspon al tribunal principal la coordinació dels tribunals auxiliars, en el cas que es constituïsquen, així com establir els criteris per a la seua actuació homogènia.





Secció II

Òrgans de provisió



Article 7. Comissions de valoración

1. En els processos de provisió, la comissió de valoració és l'òrgan col·legiat que té com a missió l'avaluació dels mèrits dels qui concursen i en general l'execució de la convocatòria, resolent d'acord amb allò que s'ha disposat en aquesta i la resta de normes d'aplicació.

Preferentment, i almenys la mitat dels seus membres, hauran de pertànyer a la mateixa categoria i, si és el cas, especialitat de les places oferides.

2. En el cas de provisió de places de direcció, incloses les de caràcter assistencial, la comissió de valoració estarà formada per set persones, inclosa la presidència i la secretaria, que ostentarà veu i vot. Preferentment, i almenys la mitat dels seus membres, hauran de pertànyer a la mateixa categoria i, si és el cas, especialitat de les places oferides. Dos dels membres, exceptuant la presidència i secretaria, seran a proposta de la direcció/gerència del departament, i la resta de persones seran designades d'acord amb allò que s'ha estipulat en l'apartat 2 de l'article 4 d'este reglament.

3. En els processos de provisió de places de caràcter directiu, la comissió de valoració estarà composta per cinc persones, inclosa la presidència i la secretaria, que ostentarà veu i vot. Seran nomenades per l'òrgan competent en matèria de personal de la conselleria d'acord amb el que dispose la convocatòria. Els seus integrants hauran de ser personal fix de les administracions públiques que pertanguen a un grup de titulació igual o superior a la requerida per als llocs convocats. Formaran part de la comissió de valoració dos representants a proposta de les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial de Sanitat.





Títol I

Selecció de recursos humans



CAPÍTOL I

Oferta d'ocupació pública



Article 8. Oferta d'ocupació pública d'institucions sanitàries

1. L'oferta d'ocupació pública d'institucions sanitàries gestionades per la conselleria competent en matèria de sanitat constituïx l'autorització i mandat del Consell a la conselleria que té conferida la gestió del Sistema Valencià de Salut, a fi que realitze els procediments de selecció de personal de nou ingrés amb caràcter fix sobre les categories de personal i nombre de places que s'assenyalen, prèvia negociació sindical.



Tindrà en compte les necessitats de personal amb consignació pressupostària que no puguen ser cobertes amb els efectius existents, o estiguen cobertes per personal interí, d'acord amb les previsions dels plans d'ordenació de recursos humans i tindrà caràcter anual. En tot cas, l'execució de l'oferta d'ocupació pública haurà de desenvolupar-se dins del termini de tres anys.

2. Apreciades raons fonamentades, una determinada convocatòria de selecció podrà acumular places corresponents a dos ofertes d'ocupació públic consecutives, i en este cas es comptabilitzarà el termini d'execució des de la primera.

3. L'oferta d'ocupació pública podrà referir-se també a places de naturalesa funcionarial i laboral la gestió del qual es trobe atribuïda a la conselleria competent en matèria de sanitat.

CAPÍTOL II.

Sistemes de selecció de recursos humans



Secció I

Selecció de personal fix



Article 9. Definició

Els processos de selecció regulats en esta secció són aquells per mitjà dels que s'adquirix la condició de personal fix en una determinada categoria i, si és el cas, especialitat, de personal d'institucions sanitàries.



La regulació dels processos selectius atendrà als criteris de transparència, celeritat i agilitat en la seua execució.



Article 10. Sistemes de selecció

1. L'oposició suposa la realització per les persones aspirants dels exercicis que preveja la convocatòria, a fi d'avaluar la seua competència, aptitud i idoneïtat per a l'exercici de les funcions pròpies de la categoria i, si és el cas, especialitat, de les places convocades.

La selecció podrà efectuar-se únicament a través d'este sistema d'oposició, és a dir, per mitjà de la sola superació d'exercicis o proves, quan així resulte més adequat en funció de les característiques de la categoria objecte de selecció o de les funcions a desenvolupar.

Els exercicis, que seran eliminatoris, podran consistir en proves de coneixements generals o específics, així com qualsevol altre sistema que resulte adequat per a assegurar l'objectivitat i racionalitat del procés selectiu, i la seua adequació a les funcions a realitzar.

En el cas que es preveja la realització d'entrevistes o exposicions dels temes, ambdós tindran caràcter públic.

Les puntuacions obtingudes per les persones aspirants establiran l'ordre de prelació d'estes.

2. El concurs consistix en l'avaluació de la competència, aptitud i idoneïtat de les persones aspirants per a l'exercici de les corresponents funcions, a través de la valoració dels aspectes més significatius dels seus currículums, d'acord amb un barem de mèrits que serà aprovat amb caràcter reglamentari i serà inclòs en la convocatòria.

Els mèrits a valorar, entre altres i depenent de la categoria convocada, podran referir-se a experiència professional, formació, activitats científiques, direccions d'estudis, tutories i col·laboracions docents en la formació de les diverses especialitats, altres activitats docents i d'investigació i coneixements del valencià, així com en igualtat de gènere.



Quan els barems establisquen com a mèrit el temps treballat en institucions sanitàries públiques s'entendrà que comprén els serveis prestats en institucions sanitàries del Sistema Nacional de Salut gestionades directament o indirectament d'acord amb el que establix la Llei 15/1997, de 25 d'abril, sobre habilitació de noves formes de gestió del Sistema Nacional de Salut, en altres administracions públiques, incloses les de la Unió Europea, en hospitals militars dependents del Ministeri de Defensa, en fundacions per a la investigació d'establiments del Sistema Nacional de Salut, sempre que puguen acreditar que en els esmentats centres realitzaven treball de la mateixa categoria i, si és el cas, especialitat en què concursen; en institucions públiques de caràcter sociosanitari, especialment els centres sociosanitaris la titularitat dels quals pertanga a la Generalitat i estiguen gestionats directament per la conselleria competent en serveis socials, en consorcis sanitaris públics, així com en qualsevol altre àmbit que una norma de rang superior establisca.



La selecció podrà consistir únicament i amb caràcter extraordinari en el sistema de concurs, és a dir, per mitjà de la sola valoració de mèrits, quan les peculiaritats de les tasques específiques a desenvolupar, el nivell de qualificació requerit i la garantia i millora de la qualitat assistencial així ho aconsellen. Només en virtut de llei podrà aplicar-se, amb caràcter excepcional, aquest sistema de selecció.

3. El concurs oposició consistix en la selecció de personal a través de la superació d'exercicis, en primer lloc, realitzant-se la valoració de mèrits a continuació, existint així una fase d'oposició i una altra de concurs. Amb caràcter general, aquest serà el sistema de selecció de personal utilitzat preferentment.

Amb caràcter general, la fase d'oposició consistirà en un únic exercici de tipus test amb respostes alternatives, a realitzar per totes les persones que participen, dins de cada categoria i, si és el cas, especialitat, el qual podrà comprendre preguntes sobre normativa general, normativa sanitària i coneixements específics de la categoria i, si és el cas, especialitat, així com supòsits pràctics sobre eixos coneixements específics.



Podrà superar la fase d'oposició un nombre d'aspirants superior al de les places convocades. En tot cas, per a superar la fase d'oposició s'haurà d'obtindre el 50 % de la puntuació màxima que determine la convocatòria per a aquesta fase. Correspon a l'òrgan de selecció la comprovació del nivell de coneixement exigit per a la superació de cada exercici de conformitat amb el que establix la convocatòria.

No es passarà a la fase de concurs si no s'ha superat la d'oposició.



En aquest sistema de concurs oposició, la puntuació corresponent a la fase de concurs serà del 40 % i la de la fase d'oposició del 60 %.





Article 11. Contingut de les convocatòries

1. L'òrgan competent en matèria de personal efectuarà la convocatòria mitjançant una resolució que serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. La convocatòria haurà de contindre, almenys, les especificacions següents:

Denominació de la categoria i quantitat de places oferides, desglossades per torns d'accés i reserva de places a persones amb diversitat funcional, si és el cas.

Condicions i requisits que s'han de reunir les persones aspirants.



Model de sol·licitud, import de la taxa de participació i documentació requerida.

Centres o dependències on poden presentar-se les sol·licituds i la documentació requerida.

Termini de presentació de la sol·licitud i de la documentació pertinent, que haurà de ser com a mínim d'un mes, a comptar des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Termini en què s'han de presentar els documents que acrediten els mèrits al·legats en la fase de concurs, si és el cas.

Descripció del sistema de selecció, tipus d'exercici a realitzar, temari aplicable, barem de mèrits i fórmula de qualificació, on es concretarà la puntuació necessària per a aconseguir l'aprovat així com el sistema, si així es determina, de descompte de puntuació per cada resposta negativa.

Fòrmula de desempat.

Moment i lloc on es publicarà la composició del tribunal.

3. Les convocatòries i les seues bases vinculen a l'administració, als tribunals encarregats de jutjar les proves i als que hi participen, i únicament podran ser modificades amb subjecció estricta a les normes que regulen el règim jurídic de les administracions públiques i el procediment administratiu comú.



Article 12. Requisits de les persones participants

1. Per a poder participar en els processos de selecció del personal estatutari fix serà necessari reunir, prenent com a límit l'últim dia del termini de presentació de sol·licituds, els següents requisits generals, a més d'altres que puga assenyalar la convocatòria:

a) Posseir la nacionalitat espanyola, o de qualsevol altre estat membre de la Unió Europea, així com d'aquells estats a què, en virtut de tractats internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya, s'aplique la lliure circulació de treballadors i treballadores. Així mateix podran participar, siga quina siga la seua nacionalitat, els i les cònjuges de les persones espanyoles i de les nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguen en separació de dret, i els seus descendents i els dels seus cònjuges sempre que no existisca separació de dret, siguen menors de 21 anys o majors de la dita edat dependents. En el cas d'aspirants de nacionalitat i llengua diferent de l'espanyola, hauran d'acreditar coneixement suficient del castellà, per mitjà de diploma d'espanyol com a llengua estrangera nivell B2 expedit per l'organisme oficial competent.



b) Estar en possessió de la titulació exigida en la convocatòria o en condicions d'obtindre dins del termini de presentació de sol·licituds. En el cas que la titulació siga de formació sanitària especialitzada en ciències de la salut, s'entendrà que està en condicions d'obtindre qui acredite haver finalitzat amb avaluació positiva la formació exigida per a la seua consecució dins del termini de presentació de sol·licituds. La data de finalització del programa formatiu amb avaluació positiva serà la data d'efectes plens del títol d'especialista, només als efectes del procés selectiu.

c) Posseir la capacitat funcional necessària per a l'exercici de les tasques que es deriven del corresponent nomenament.

d) Tindre complits 16 anys i no excedir l'edat de jubilació forçosa.



e) No haver sigut separat o separada del servei, per mitjà d'expedient disciplinari, de qualsevol servei de salut o administració pública, ni trobar-se amb inhabilitació amb caràcter ferm per a l'exercici de funcions públiques ni, si és el cas, per a la corresponent professió. En el cas de persones nacionals d'altres estats mencionats en l'apartat a, no trobar-se amb inhabilitació, per sanció o pena, per a l'exercici professional o per a l'accés a funcions o serveis públics en un estat membre, ni haver sigut separat o separada, per sanció disciplinària, d'alguna de les seues administracions o serveis públics.



Així mateix, i conforme a l'apartat 5 de l'article 13 de la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de Protecció Jurídica del Menor, sempre que l'activitat implique contacte habitual amb menors, no haver tingut condemna per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, que inclou l'agressió i abús sexual, assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i identitat de gènere, exhibicionisme i provocació sexual, prostitució i explotació sexual i corrupció de menors, així com per tracta de sers humans. En el moment de la presa de possessió, s'haurà d'acreditar esta circumstància en el departament de salut corresponent per mitjà de l'aportació d'un certificat negatiu del Registre central de delinqüents sexuals.

f) Haver abonat l'import de les taxes corresponents als drets de participació en els processos selectius, en el cas de no estar exempts/as d'aquestes.

g) No ostentar la condició de personal estatutari fix en la mateixa categoria i, si és el cas, especialitat, convocada, en tot el Sistema Nacional de Salut, fins al dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

2. Aquests requisits hauran de mantindre's al llarg del procés selectiu, fins al moment de presa de possessió de la plaça adjudicada.



Article 13. Torns d'accés i quota de persones amb diversitat funcional

1. Les convocatòries de processos selectius indicaran quin nombre de places es destinen a ser cobertes per promoció interna i quantes a torn lliure, així com la quota de places destinada a persones amb diversitat funcional, si és el cas. No obstant això, podran realitzar-se convocatòries exclusivament per a promoció interna.

2. Són requisits addicionals de participació per promoció interna:



a) Tindre la condició de personal estatutari fix dependent de la conselleria competent en matèria de sanitat, d'una categoria i, si és el cas, especialitat, diferent de la convocada i del mateix o inferior grup de titulació.

b) Estar o haver estat en servei actiu o amb reserva de lloc i amb nomenament com a personal estatutari fix en la categoria de procedència, durant almenys dos anys, sense necessitat que estos ho hagen sigut de forma ininterrompuda ni immediatament anteriors a la data de la convocatòria.

3. En el cas del personal de gestió i serveis, no s'exigirà el requisit general de titulació per a l'accés pel sistema de promoció interna als subgrups de classificació professional C1 i C2 als que hagen prestat serveis com a personal estatutari fix en la categoria de procedència durant més de cinc anys i ostenten la titulació exigida en el grup immediatament inferior a la categoria a què aspira a ingressar, llevat que siga exigible una titulació, acreditació o habilitació professional específica per a l'exercici de les noves funcions, conforme es determine en la corresponent convocatòria.

4. Es reservarà per a la seua provisió pel torn de promoció interna com a mínim un 50 % de les places oferides, excepte per a personal de titulació sanitària del subgrup A1, que serà d'un mínim del 20 %.

El personal que opte a aquest torn haurà d'assenyalar-ho expressament en la seua sol·licitud, no podent concórrer per ambdós. Quan no indique i acredite els requisits per a participar en el torn de promoció interna, serà admés d'ofici en el torn lliure.

Les places del torn de promoció interna que no es cobrisquen s'acumularan a les convocades pel sistema general d'accés lliure sempre que una norma de rang superior no establisca el contrari.

Els que hagen aprovat pel sistema de promoció interna tindran preferència per a l'elecció de places sobre els que procedisquen del torn lliure.

Els exercicis que s'hagen de realitzar en el torn de promoció interna tindran el mateix contingut, en aquella part que siga comú al torn d'accés lliure, que el previst per a aquest.

El personal que accedisca a través del torn de promoció interna quedarà exempt de realitzar les preguntes relatives a la normativa general.

Si es procedix del mateix grup o subgrup de classificació professional o grup o subgrup immediatament inferior, i en tot cas de la mateixa classificació de personal sanitari o de personal de gestió i serveis, respectivament, que les places a proveir, s'haurà de contestar només les preguntes corresponents al contingut específic i supòsits pràctics de l'exercici.

5. Es reservarà una quota no inferior al 7 % de les vacants per a ser cobertes entre persones amb grau de diversitat funcional igual o superior al 33 %, considerant com a tals les definides en la normativa vigent. La reserva del mínim del 7 % es realitzarà de manera que, almenys, el 2 % de les places oferides ho siga per a ser cobertes per persones que acrediten diversitat funcional intel·lectual i la resta de la quota per a persones que acrediten qualsevol altre tipus de diversitat funcional. En cas d'empat en la puntuació dins d'aquesta quota tindran preferència les dones amb diversitat funcional, en aplicació de l'article 14 de la Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la Igualtat entre dones i homes.



En el cas que no existisca un nombre suficient d'aspirants amb diversitat funcional aprovats per a cobrir aquesta quota, les places s'adjudicaran al personal sense diversitat funcional que haja aprovat dins del mateix torn lliure.

En aquelles convocatòries on existisca quota reservada a persones amb diversitat funcional, els qui desitgen concórrer a ell hauran de fer-ho constar en la seua sol·licitud, havent d'indicar les adaptacions que, si és el cas, precisen per a la realització de la prova, que no podran desvirtuar el caràcter d'aquesta.

Quan concórreguen per esta quota, podran fer-ho exclusivament en el torn d'accés lliure. Quan no acrediten en el termini establit en la convocatòria els requisits per a acollir-se a esta quota, seran automàticament exclosos d'aquest i concorreran en les mateixes condicions que la resta d'aspirants del torn lliure.

Les persones aprovades amb diversitat funcional intel·lectual tindran dret preferent per a l'elecció d'aquelles places oferides que estiguen pròximes a la seua residència habitual.



Article 14. Documentació a presentar junt amb la instància

1. A més d'aquella documentació específica que una concreta convocatòria puga sol·licitar, junt amb la instància de participació i sempre dins del termini de presentació que establisca la convocatòria, es podrà requerir, amb caràcter general, sempre que no conste en poder de l'administració, fotocòpia compulsada de la següent:

Justificant del pagament de la taxa de participació, o de la causa de reducció o exempció d'aquest.

Titulació requerida o certificat d'abonament de les taxes per a l'expedició d'aquesta, o certificat d'haver completat el programa formatiu de l'especialitat amb avaluació positiva.

En el cas d'aspirants nacionals d'estats la llengua oficial del qual no siga el castellà, diploma d'espanyol com a llengua estrangera nivell B2, expedit per l'organisme oficial competent.

Els qui concórreguen a la quota reservada a persones amb diversitat funcional, certificat oficial del grau de diversitat funcional junt amb resolució administrativa de l'òrgan competent de la conselleria amb competències en benestar social o d'altres comunitats autònomes o de l'administració de l'Estat, que acredite la seua capacitat per a exercir les tasques que corresponguen a la categoria convocada.

2. Es podrà entregar, en els registres establits en la normativa vigent sobre procediment administratiu, fotocòpia simple d'esta documentació acompanyant l'original, sent la persona funcionària què rep els documents la competent per a realitzar la compulsa, una vegada confrontada amb l'original.



Article 15. Responsabilitat sobre la documentació aportada

1. Les persones aspirants seran responsables de les falsedats o inexactituds que figuren en la seua instància. La consignació de dades falses en la sol·licitud, o en la documentació aportada durant el procés, comportarà l'exclusió de la persona aspirant, sense perjudici de les mesures legals que corresponga.

2. No seran valorats els documents que continguen alguna esmena, ratllada o raspadura, llevat que es troben amb la signatura de qui els va emetre.

3. Si en qualsevol moment del procés arriba a coneixement del tribunal la carència d'algun requisit o l'existència de dades inexactes en la documentació entregada, haurà de requerir la seua correcció i acreditació fefaent. Si no fóra acreditat en el termini de 10 dies hàbils següents a la notificació del requeriment, el tribunal realitzarà proposta d'exclusió a l'òrgan competent en matèria de personal, qui, prèvia les verificacions oportunes i l'audiència a la persona interessada, dictarà la resolució motivada que procedisca.



Article 16. Llistats de persones admeses i excloses

1. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'òrgan competent en matèria de personal farà pública en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la relació provisional de persones aspirants admeses i excloses, tant en el torn de promoció interna com en el torn lliure, consignant, si és el cas, els que s'acullen a la quota de reserva per diversitat funcional. En el cas de les persones excloses es consignarà la causa d'exclusió. A efecte estadístic i de mesures d'igualtat d'oportunitats, es registrarà el sexe de les persones participants.



2. Es concedirà a les persones aspirants un termini de 10 dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació dels llistats, per a presentar les al·legacions que tinguen per convenient i per a esmenar, si és el cas, els defectes que van motivar l'omissió o exclusió. Una vegada finalitzat aquest termini, l'òrgan competent en matèria de personal aprovarà la resolució definitiva de persones admeses i excloses, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Article 17. Celebració de les fases del procediment de concurs oposició

1. En la resolució definitiva de persones admeses i excloses es farà constar la data, lloc i hora de la prova amb una antelació, com a mínim, de 15 dies hàbils a la seua realització. En el supòsit excepcional que la fase d'oposició constara de diversos exercicis, les successives crides seran publicades pel tribunal en els llocs que determine la convocatòria i amb una antelació de 72 hores, com a mínim, a la realització del següent exercici.

En el cas de convocatòries de categories de concurrència massiva, podrà realitzar-se la prova de forma simultània i descentralitzada geogràficament. En este supòsit, l'exercici també consistirà en un únic model d'examen per a totes les persones aspirants en cada categoria i, si és el cas, especialitat.

D'acord amb els objectius fixats en el Pla d'Igualtat, quan la celebració de la prova coincidisca amb l'àmbit temporal previst per al part d'una participant, després de notificació per part d'aquesta, l'administració habilitarà els mitjans perquè, en la mesura que siga possible, aquella realitze l'exercici el mateix dia i hora que la resta de participants. En el cas que les circumstàncies no ho feren possible, s'habilitaria un altre dia perquè l'afectada realitzara l'exercici.

En cada convocatòria s'especificarà la forma de publicació dels resultats provisionals, el termini d'al·legacions contra aquests i la forma de publicació de la resolució definitiva de la fase d'oposició.

2. Una vegada finalitzada la fase d'oposició s'iniciarà la fase de concurs. El tribunal procedirà a valorar els mèrits de les persones que han superat la fase d'oposició, que hauran de ser aportats en el moment i termini que establisca la convocatòria. Els mèrits seran els referits al dia de publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. En el cas de noves obertures de termini, els mèrits seran valorats prenent com a referència la primera publicació.



Article 18. Resolució provisional

1. Concloses les fases del procediment, el tribunal farà pública en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la relació de persones aspirants per ordre de puntuació total, especificant per separat la puntuació obtinguda en la fase d'oposició i en la fase de concurs, desglossada aquesta en cada apartat del barem. En el cas de convocatòria conjunta es publicarà separadament la relació d'aspirants per el torn de promoció interna i d'accés lliure.

2. Es disposarà del termini de 15 dies hàbils, a comptar de l'endemà de la publicació de la resolució provisional, per a formular al·legacions relatives a la puntuació de la fase de concurs. Les reclamacions formulades seran rebutjades o admeses per mitjà de la resolució definitiva.





Article 19. Resolució definitiva

1. Vistes les al·legacions a la resolució provisional, el tribunal aprovarà la relació definitiva d'aspirants, per ordre de puntuació, diferenciant, si és el cas, els torns de promoció interna i d'accés lliure, i dins d'aquest, els qui integren la quota de diversitat funcional. Serà publicada de la mateixa manera que la resolució provisional. En el llistat definitiu de cada torn s'assenyalarà fins on arriba la relació de persones amb dret a optar a plaça, segons el nombre de les convocades per a cada torn.



2. En el llistat definitiu dins del torn lliure s'inclourà, com a mínim, tantes persones aprovades en la fase d'oposició amb diversitat funcional com places reservades a aquesta quota, respectant dins d'aquesta la reserva de diversitat funcional intel·lectual. A aquest efecte, en el cas que en l'ordre d'aspirants fins al nombre de places convocades no haguera tantes persones aprovades que tinguen diversitat funcional com per a cobrir el seu quota, s'inclourà dins d'eixe ordre i al final de la llista les persones aprovades amb diversitat funcional que es trobaren a continuació en la relació per ordre de puntuació total, desplaçant del llistat al personal del torn lliure que figurara al final del llistat, fins a completar la quota.

En el cas que no haguera suficients persones amb diversitat funcional aprovades en la fase d'oposició com per a cobrir la quota reservada, les places restants es cobriran per les que, havent aprovat, no tingueren diversitat funcional dins del mateix torn lliure.



3. Contra aquesta resolució definitiva podrà interposar-se recurs d'alçada en el termini d'un mes, comptat a partir de l'endemà a la seua publicació, davant de l'òrgan a què estiga adscrit el tribunal o, a falta d'això, davant de l'òrgan que haja nomenat el president d'aquest.

Article 20. Sol·licitud i adjudicació de places



1. L'òrgan convocant publicarà en la pàgina web la resolució en què s'indique la distribució de les places vacants oferides per centres de treball. Amb caràcter informatiu, l'esmentada resolució es publicarà, així mateix, en els taulers d'anuncis de les direccions territorials de la conselleria competent en matèria de sanitat.

2. Els qui tinguen el dret a optar a plaça, açò és, els qui ocupen un lloc en el llistat definitiu fins al nombre de places convocades, hauran de sol·licitar les places oferides en la forma i el termini determinats en la convocatòria. En aquest termini hauran a més d'acreditar que reunixen tots i cada un dels requisits exigits que van ser merament declarats en la sol·licitud, aportant els documents que els siguen exigits.



Amb caràcter de reserva, en supòsits de renúncia o pèrdua dels drets derivats de la participació en el procés selectiu, es determinarà en cada procés, en la resolució definitiva que oferisca les places, un nombre suplementari de participants aprovats per ordre de puntuació que podran entregar també la seua documentació i efectuar la sol·licitud de plaça. L'existència d'este nombre suplementari de participants no genera cap dret a obtenció de plaça, excepte en el cas en què es faça efectiu el reemplaçament arreplegat en l'apartat següent.



3. Perdran qualsevol dret derivat de la seua participació en el procés selectiu els que no presentaren la documentació exigida dins del termini establit, o de la documentació de la qual es desprenga l'incompliment d'algun requisit; no sol·liciten plaça en temps i forma, o no obtinguen cap plaça d'entre les efectivament sol·licitades. En este cas, se'ls reemplaçarà en el mateix nombre, i pel seu ordre, per aspirants que hagen aprovat i que figuren a continuació, fins a cobrir el nombre total de places oferides. Este reemplaçament podrà realitzar-se fins al dia anterior a la publicació de la resolució del nomenament definitiu d'aspirants amb les places adjudicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



4. Les places s'adjudicaran entre aspirants per l'ordre de la puntuació obtinguda en el concurs-oposició, respectant el que establixen els articles precedents respecte al torn de promoció interna i a la quota de persones amb diversitat funcional.

5. Només podrà ser nomenat personal estatutari fix qui, una vegada superat el procés selectiu, obtinga plaça.



Article 21. Relació de persones aprovades i nomenaments

L'òrgan competent en matèria de personal dictarà una resolució, que esgota la via administrativa, per la qual es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la relació d'aspirants que han aprovat el procés selectiu i el seu nomenament, indicant, així mateix, la plaça adjudicada. El seu nombre no podrà superar al de places convocades.

En la resolució individual de nomenament es farà constar la categoria i, si és el cas, especialitat bàsica convocada.



Article 22. Presa de possessió

1. El termini per a la presa de possessió serà d'un mes, comptat a partir de l'endemà de la publicació de l'esmentada resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana o, si és el cas, del dia que aquesta establisca. Perdrà els drets derivats de la seua participació en els processos selectius, amb audiència prèvia i mitjançant una resolució motivada, qui, transcorregut aquest termini, no s'haja incorporat al centre adjudicat, excepte causa de força major o impossibilitat, així apreciada per l'òrgan competent en matèria de personal, que dictarà la corresponent resolució suspenent el termini per a la presa de possessió fins a la desaparició de l'esmentada causa o impossibilitat.

2. En els centres en què s'haja oferit diverses vacants, es cobriran aquelles que corresponga a mesura que es vagen incorporant les persones nomenades, respectant l'ordre establit pels criteris de cessament regulats en la disposició addicional quarta d'este reglament.



3. Una vegada finalitzat el termini per a la presa de possessió, les persones que han pres possessió, i en rigorós ordre de puntuació aconseguida en el procés, sense perjudici del que establix l'apartat 4 de l'article 13 del present reglament, triaran, entre els llocs que hagen sigut coberts, la destinació que estimen oportuna, per mitjà d'un acte únic i públic que se celebrarà en cada departament davant de qui siga responsable de personal d'aquest. Aquest acte únic es realitzarà a l'hora que establisca la resolució d'adjudicació, dins del dia hàbil següent a aquell en què finalitze el termini per a la presa de possessió. En aquest acte s'identificaran degudament les destinacions concretes corresponents als llocs adjudicats.

L'assignació de la destinació tindrà caràcter definitiu.

4. Als efectes de l'acte únic, es considerarà un mateix centre el constituït per cada hospital junt amb els seus centres d'especialitats, així com cada centre de salut junt amb els centres auxiliars dependents, sempre que no s'hagen oferit de forma independent.

5. La falta de assisstència a l'acte únic, de forma presencial o per mitjà de representació degudament acreditada, comportarà la pèrdua del dret a elecció de la destinació concreta per l'ordre que li haguera correspost.





Secció II

Selecció de personal en promoció interna temporal



Article 23. Promoció interna temporal

1. Per necessitats del servei, i amb caràcter voluntari, el personal estatutari fix d'institucions sanitàries dependents de la conselleria competent en matèria de sanitat podrà exercir temporalment funcions corresponents a nomenaments d'una altra categoria distinta, del mateix o superior grup de classificació professional, sempre que ostente la titulació corresponent, considerant l'excepció arreplegada en l'apartat 3 de l'article 13, per mitjà del nomenament de personal temporal que corresponga.

2. Es troba en aquesta situació el personal que haja sigut seleccionat a aquest efecte entre els que s'hagen inscrit en el torn de promoció interna temporal de les llistes d'ocupació d'institucions sanitàries dependents de la conselleria competent en matèria de sanitat, de conformitat amb la normativa reguladora d'aquesta, que serà objecte de negociació en les meses corresponents.

3. Durant el temps en què es realitze funcions en promoció interna temporal, mantindrà la situació de servei actiu en la seua categoria d'origen, amb dret a la reserva de la seua plaça, i percebrà les retribucions corresponents a la plaça exercida, excepte el complement de carrera o desenvolupament professional, que mantindrà el que eventualment tinguera reconegut en la seua categoria d'origen, servint este temps d'exercici per a la progressió de grau en la categoria d'origen.

4. L'exercici de funcions en promoció interna temporal no suposarà consolidació de dret algun de caràcter retributiu, excepte allò que s'ha indicat en el paràgraf anterior i els reconeguts legalment, ni a l'obtenció d'un nou nomenament, sense perjudici de la seua possible consideració com a mèrit en els sistemes previstos en aquest reglament.





Secció III

Selecció de personal amb vinculació de caràcter temporal



Article 24. Llistes d'ocupació temporal

1. Els nomenaments de personal estatutari i funcionarial de gestió sanitària de caràcter temporal, es realitzaran entre les persones que formen part de les corresponents llistes d'ocupació, constituïdes i gestionades d'acord amb la normativa reglamentària específica, prèvia negociació amb les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial de Sanitat.

2. L'administració podrà realitzar obertures excepcionals de llistes d'ocupació quan no existisquen persones candidates d'una categoria i, si és el cas, especialitat en un o més departaments, o es creen categories o especialitats noves, amb l'acord previ de la Comissió central de seguiment de la borsa.

3. Les exclusions i suspensions de les llistes d'ocupació es duran a terme d'acord amb el que establix la normativa vigent.



Article 25. Ordre de prelació en els nomenaments temporals

1. L'assignació de l'ordre en les llistes d'ocupació es conformarà en aplicació del barem de mèrits aprovat amb caràcter reglamentari, prèvia negociació amb les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial de Sanitat, en el que es tindrà en compte els resultats de l'últim procés hi selectiu hagut en la corresponent categoria i, si és el cas, especialitat, convocat per la conselleria competent en matèria de sanitat.

2. Amb caràcter general, quan resulte necessària la formalització d'una determinada vinculació temporal, es realitzarà entre persones inscrites en la borsa corresponent, pel seu ordre, una vegada aprovades les llistes definitives.





TÍTOL II

Mobilitat del personal



CAPÍTOL I

Concursos de trasllats i provisió de places bàsiques

amb característiques específiques



Secció I

Concurs de trasllats



Article 26. Normes generals

1. El concurs de trasllats és el procediment de provisió de places bàsiques vacants per mitjà de convocatòria de mobilitat voluntària de personal estatutari fix del Sistema Nacional de Salut de la corresponent categoria i, si és el cas, especialitat.

Els concursos de trasllats es convocaran amb independència dels processos selectius i amb caràcter previ a aquests, de conformitat amb el que preveu el present reglament.

S'oferiran a provisió totes les places bàsiques vacants de cada categoria i, si és el cas, especialitat, que existisquen en la data de la resolució que convoca el concurs de trasllats. Prèvia negociació en Mesa Sectorial, podrà establir-se excepcions relatives al nombre de places bàsiques vacants a oferir per raons extraordinàries de caràcter assistencial.

S'inclourà en els concursos de trasllats, per mitjà de l'aplicació del sistema de resultes, les places bàsiques vacants produïdes a l'obtindre el seu titular nova destinació en el mateix concurs, realitzant-se la inclusió d'aquelles en l'esmentat concurs de forma automàtica.

Les places exercides per mitjà de reingrés provisional al servei actiu, així com en comissió de serveis en plaça vacant hauran d'incloure's en la primera convocatòria de concurs de trasllats de la corresponent categoria que es realitze després de la seua concessió.

2. Les convocatòries de concurs de trasllats es realitzaran per resolució de l'òrgan competent en matèria de personal i seran publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, convocant-se preferentment cada dos anys, i obligatòriament de forma prèvia a un procés de selecció.



Article 27. Contingut de les convocatòries

La convocatòria haurà de contindre, almenys, les especificacions següents:

a) Categoria i, si és el cas, especialitat, denominació dels centres de treball i municipi on s'ubiquen aquests i nombre de places oferides per cada centre. En el cas que el centre oferit siga un hospital i el seu centre d'especialitats, el municipi consignat serà aquell en què s'ubique l'hospital.

b) Condicions i requisits que han de reunir les persones aspirants.



c) Model de sol·licitud i documentació requerida, si és procedent.

d) Centre o dependència a què han de dirigir-se les sol·licituds i la documentació i termini per a presentar-les.

e) Barem de mèrits.



Article 28. Barems de mèrits

1. Els barems de mèrits seran aprovats reglamentàriament. Es valorarà, entre altres i depenent de la categoria de les places convocades, l'experiència professional, la carrera i el desenvolupament professional, la formació, les activitats científiques, direccions d'estudis, tutories i col·laboracions docents en la formació de les diverses especialitats, altres activitats docents i d'investigació, els coneixements del valencià, formació en igualtat de gènere, la pertinença al col·legi previst en l'apartat 2 de l'article 4 d'aquest reglament i, si és el cas, altres mèrits preferents, la concreció del qual es realitzarà en el desplegament reglamentari.

2. Es valoraran els mèrits obtinguts fins al dia de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. En el cas de noves obertures de termini de sol·licituds, els mèrits seran valorats prenent com a referència la primera publicació.

3. Quan els barems establisquen com a mèrit el temps treballat en institucions sanitàries públiques s'aplicarà el que arreplega respecte d'això en l'apartat 2 de l'article 10.

4. Podrà establir-se una puntuació complementària en la valoració del temps treballat en les places que, segons els criteris establits pel Pla d'Ordenació de Recursos Humans i prèvia negociació en Mesa Sectorial, es determine que són de difícil dotació, considerant les seues circumstàncies especials o geogràfiques, podent exigir-se com a contrapartida un període de permanència determinat en les referides places.





Article 29. Requisits

Per a participar en un concurs de trasllats serà necessari tindre la condició de personal estatutari fix de la categoria, i si és el cas, especialitat, a la que es concursa, siga quin siga el servei de salut de què depenga.

Si es concursa des de la situació d'actiu, o des d'una situació administrativa que comporte la reserva de plaça, haver pres possessió amb destinació definitiva de la plaça des de la que concursa, almenys un any abans de la data de publicació de la convocatòria. Este requisit no s'exigirà al personal afectat per un procediment de mobilitat forçosa per raó del servei, o per violència de gènere, raons de salut pròpia o de familiars, protecció de la maternitat, o violència en el lloc de treball.

Si es concursa des d'una situació d'excedència sense reserva de plaça, haurà de reunir els requisits necessaris per al seu reingrés al servei actiu el dia de la publicació de la convocatòria.

Els requisits exigits per a participar en els concursos de trasllats hauran de mantindre's fins al moment de la presa de possessió en la plaça de nova adjudicació.



Article 30. Sol·licituds

1. Els models de sol·licitud de participació i petició de places seran els indicats en la convocatòria, sent els únics vàlids per a la participació en el concurs. En la sol·licitud de plaça s'indicaran, per ordre de preferència, els centres que se sol·liciten. La consignació del nom d'un centre implica sol·licitar totes les places oferides en aquest.



En aquells centres denominats hospital i centre d'especialitats, es considerarà com una entitat única als efectes d'identificar el centre de treball sobre el qual ha de produir-se la incorporació de personal estatutari fix, de conformitat amb les regles contingudes en la disposició addicional quarta del present reglament.

Les sol·licituds es dirigiran a l'òrgan competent en matèria de personal indicat en el model oficial, degudament omplides i firmades. Es podran presentar per mitjà de qualsevol de les formes previstes en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les administracions Públiques.

El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes comptat a partir de l'endemà al de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, o a partir del dia que la pròpia convocatòria establisca.

2. Només es podrà modificar la relació de centres sol·licitats durant el termini de presentació d'instàncies, per mitjà d'un nou model de sol·licitud de plaça que anul·larà totalment l'anterior.

3. Junt amb la sol·licitud, les persones concursants hauran d'aportar la documentació que establisca este reglament i la convocatòria.

La comissió de valoració únicament valorarà la documentació degudament acreditada i aportada en temps i forma, podent requerir qualsevol aclariment sobre aquesta. Quan el requeriment no siga atés no es valorarà el mèrit corresponent.

No seran valorats els documents que continguen alguna esmena, ratllada o raspadura, llevat que es troben amb la signatura de qui els va emetre.

4. Les persones aspirants seran responsables de les falsedats o inexactituds que figuren en la seua instància. La consignació de dades falses en la sol·licitud, o en la documentació aportada durant el procés, comportarà l'exclusió de la persona aspirant, sense perjudici de les mesures legals que corresponga.

Si en qualsevol moment del procés arriba a coneixement de la comissió de valoració de la carència d'algun requisit o l'existència de dades inexactes en la documentació entregada, haurà de requerir la seua correcció i acreditació fefaent. Si no fóra acreditat en el termini de 10 dies hàbils següents a la notificació del requeriment, la comissió de valoració realitzarà proposta d'exclusió a l'òrgan competent en matèria de personal, qui, prèvia les verificacions oportunes i l'audiència a la persona interessada, dictarà la resolució motivada que procedisca.





Article 31. Resolució del concurs

1. Una vegada valorats els mèrits, la comissió de valoració aprovarà el llistat provisional de puntuació del concurs, desglossat per apartats, que es farà públic en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Es disposarà del termini de 15 dies hàbils a comptar de l'endemà d'aquesta publicació per a formular reclamacions contra la puntuació provisional. Fins a l'últim dia d'aquest termini de reclamacions es podrà realitzar la retirada del concurs. Este desistiment serà irrevocable.



2. Les reclamacions formulades contra la puntuació provisional seran rebutjades o admeses per mitjà de la resolució que aprove la relació definitiva de puntuació, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana per la comissió de valoració, desglossada per apartats, incorporant l'adjudicació de destinacions. Les places seran adjudicades als que concursen, d'acord amb l'ordre de puntuació definitiva obtinguda en aplicació del barem de mèrits, i segons l'ordre de prioritat de destinacions sol·licitats.

Aquesta resolució concedirà un termini de 15 dies hàbils a partir de la seua publicació, per a l'al·legació de possibles errors en l'adjudicació de destinacions.

3. Transcorregut aquest termini, l'autoritat convocant publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la resolució definitiva del concurs amb indicació de les destinacions adjudicats. La publicació de la resolució definitiva servirà de notificació a les persones interessades.



4. Les destinacions adjudicades seran irrenunciables, llevat que la renúncia estiga motivada per l'obtenció de plaça en virtut de la resolució d'un procediment de mobilitat voluntària convocat per una altra administració pública o, si és el cas, poguera existir un altre procés concurrent d'esta mateixa administració.



Article 32. Cessament i presa de possessió

1. Les persones que obtinguen plaça hauran de cessar en la que exerciren en el moment que establisca la resolució definitiva del concurs.

2. En els centres en què hi haja diverses vacants a cobrir, l'assignació d'aquestes a qui ha de prendre possessió es realitzarà de conformitat amb el que establix l'article 22 d'este reglament.

3. La presa de possessió de la nova plaça haurà d'efectuar-se dins dels tres dies hàbils següents al del cessament si la plaça adjudicada es troba en el mateix municipi que la que exercixen; en el termini de cinc dies hàbils si la plaça obtinguda es troba en distint municipi que la que exercixen; en el termini de 10 dies hàbils si la plaça obtinguda es troba en distinta província que la que exercixen, i en el termini d'un mes si pertany a distint servei de salut.

Quan la destinació adjudicat radique en el mateix centre on presta serveis la persona interessada en el moment de l'adjudicació, encara que fóra en una categoria distinta, la presa de possessió haurà d'efectuar-se l'endemà del cessament.

Per al personal en actiu el termini per a la presa de possessió té així mateix la consideració de servei actiu, percebent-se els corresponents havers amb càrrec a la plaça de destinació.

4. En el cas que l'adjudicació de plaça supose el reingrés al servei actiu, el termini per a la presa de possessió serà d'un mes, a comptar del dia assenyalat en la resolució definitiva.

5. Qui no s'incorpore a la plaça obtinguda dins dels terminis establits, o de les pròrrogues d'aquests que legalment o reglamentàriament siguen procedents, serà declarat d'ofici en la situació d'excedència voluntària per interés particular en la seua categoria i, si és el cas, especialitat. No obstant això, si hi ha causes prou justificades, així apreciades amb audiència prèvia de la persona interessada, es deixarà sense efecte la declaració. En este cas, aquella haurà d'incorporar-se a la seua nova destinació tan prompte com desapareguen les causes que en el seu moment ho van impedir.

6. El personal concursant que no obtinga plaça es mantindrà en la situació i destinació que ostentara en el seu departament, nivell assistencial i centre de treball, sense perjuí del que establix este reglament per al personal en situació de reingrés provisional al servei actiu.

7. No podrà concedir-se una comissió de serveis a qui haja obtingut plaça de la mateixa categoria i, si és el cas, especialitat, en un concurs de trasllats, fins transcorregut un any des de la presa de possessió en la dita plaça. No obstant això, l'anterior previsió no serà aplicable quan el personal que ha obtingut plaça en l'últim concurs de trasllats de la conselleria competent en matèria de sanitat fóra autoritzat a exercir en comissió de serveis una altra plaça en un servei de salut distint.







Secció II

Provisió de places bàsiques amb característiques

específiques dels subgrups A1 i A2.



Article 33. Places bàsiques amb característiques específiques

Són places bàsiques amb característiques específiques dels subgrups A1 i A2 aquelles que requerisquen d'una formació addicional o una especial capacitació per a la realització de determinades activitats.

Article 34. Procediment de determinació d'una plaça bàsica amb característiques específiques

1. La determinació d'una plaça bàsica amb característiques específiques, basada en les necessitats assistencials detectades per un departament de salut, s'iniciarà per mitjà de proposta motivada i justificada de la gerència del departament de Salut de què depenga la plaça. Esta proposta serà dirigida a la direcció general de la conselleria que ostente competències en matèria d'assistència sanitària que, dins del marc del pla d'ordenació de recursos humans i del pla de salut, emetrà un informe, el qual, en cas de ser favorable, indicarà els mèrits associats a la plaça i la forma per a la seua acreditació. Aquest informe es remetrà a la direcció general competent en matèria de personal.

2. Trimestralment, la direcció general competent en matèria de personal convocarà a la Comissió Assessora de Selecció i Provisió perquè, a la vista dels informes demanats durant el període anterior, emeta un informe favorable o no a la determinació de cada plaça com bàsica amb característiques específiques, així com, si és el cas, al contingut dels mèrits associats i la forma per a la seua acreditació emesos per la direcció general que ostente competències en matèria d'assistència sanitària.



3. Tots els informes seran elevats a la persona titular de la conselleria, qui emetrà la corresponent resolució, que haurà d'incloure, a més de la identificació de les places, les característiques d'aquestes i la forma d'acreditació dels mèrits associats.

4. La condició de plaça amb característiques específiques serà anotada en el registre de llocs sanitaris, descriptors de llocs de treball tipus en el Pla d'Ordenació de Recursos Humans i figurarà com a tal en les plantilles.

5. La relació d'estes places, identificació, característiques, forma d'acreditació dels mèrits i la seua ubicació serà objecte de publicació en la pàgina web de la conselleria.

6. Les places amb característiques específiques es revisaran cada tres anys, per a analitzar si les circumstàncies que van originar la seua determinació es troben encara vigents o han patit algun tipus de modificació.



Article 35. Provisió

1. Quan una plaça bàsica amb característiques específiques quede vacant, o siga necessari el seu exercici per l'absència del seu titular, es cobrirà inicialment entre el personal fix per mitjà de comissió de serveis, la duració màxima de la qual serà de dos anys, a través d'un procediment equitatiu i transparent.

2. En el cas de mantindre's les característiques específiques de la plaça, es procedirà a la seua provisió definitiva per mitjà de concurs de trasllats específic en què podrà participar el personal de la corresponent categoria i, si és el cas, especialitat, que tinga, almenys, el grau II de carrera professional i estiga en condicions d'aportar els mèrits associats a la plaça.

3. Podrà procedir-se a la cobertura de l'esmentada plaça des de les llistes d'ocupació temporal quan no siga coberta per personal fix. Esta circumstància es regularà en la normativa de desplegament corresponent.

4. La conselleria competent en matèria de sanitat habilitarà en el termini de tres mesos, després de la determinació d'una plaça bàsica amb característiques específiques, els instruments i itineraris formatius necessaris que faciliten la formació del personal, de manera transparent i equitativa, per a l'obtenció dels mèrits a les persones interessades en l'accés a les places amb característiques específiques i que assegure l'adequada cobertura de les necessitats detectades.





CAPÍTOL II

Procediments de mobilitat interna



Article 36. Mobilitat interna

1. Les gerències dels departaments de salut o, si és el cas, direccions de centres, podran convocar periòdicament quan les necessitats organitzatives ho requerisquen, i de forma obligatòria amb antelació a la resolució del concurs de trasllats de cada categoria, procediments d'adaptament intern per al personal que presta serveis en el seu departament, havent de resoldre's els esmentats procediments de forma prèvia a la resolució del concurs de trasllats.

2. Als efectes d'aquesta mobilitat interna, es considerarà un mateix centre el constituït per cada hospital junt amb el seu centre d'especialitats, així com cada centre de salut junt amb els centres auxiliars dependents.

3. Podrà participar en estos processos el personal fix que ocupe plaça bàsica en la corresponent plantilla orgànica amb destinació definitiva almenys un any abans de la data en què finalitze el termini de sol·licituds, sempre que no haja participat en l'anterior procés de mobilitat interna, o bé, havent participat, que no haguera obtingut adjudicació definitiva.

4. La convocatòria i la seua resolució s'exposaran en els taulers d'anuncis del centre corresponent.

5. La convocatòria del procediment de mobilitat interna haurà de contindre, almenys, la categoria i, si és el cas, especialitat, les característiques de les destinacions oferits i la seua localització, el barem de mèrits aplicable, la composició de la comissió de valoració i el termini de presentació de sol·licituds.

6. El barem de mèrits d'estos procediments haurà de ser comú per a tots els departaments i es negociarà en Mesa Sectorial de Sanitat.







CAPÍTOL III

Mobilitat per raó del servei



Article 37 Mobilitat per raons organitzatives o assistencials

1. Podrà procedir-se a la mobilitat del personal per raons organitzatives o assistencials d'acord amb les previsions i criteris consignats en el pla d'ordenació de recursos humans, així com en cas d'obertura, tancament o reubicació de centres, unitats i serveis. En cada cas, la direcció general competent en matèria d'assistència sanitària emetrà una memòria justificativa de la necessitat. Esta mobilitat, a més de geogràfica, podrà significar l'exercici d'un lloc de treball diferent del d'origen, sempre dins de la mateixa categoria i, si és el cas, especialitat, i mateixes condicions essencials de treball i retributives. Es portarà a efecte mitjançant una resolució motivada de l'òrgan competent en matèria de personal. La nova destinació obtinguda ho serà amb el mateix caràcter i tipus de vinculació que el lloc d'origen.



2. Quan aquesta mobilitat haja de tindre lloc a una distància de fins a 30 km entre el centre d'origen i el de destinació, s'informarà la junta o juntes de personal. Quan siga possible, en primer lloc el trasllat es realitzarà amb personal voluntari de l'àmbit corresponent. Si hi ha un excés de personal voluntari, se seguirà l'ordre següent:

a) Personal fix amb destinació definitiva.

b) Personal fix en reingrés provisional.

c) Personal fix amb nomenament en promoció interna temporal.

d) Personal en comissió de serveis.

e) Personal temporal.

3. En el cas de no existir personal voluntari suficient, l'ordre de prelació per a la mobilitat forçosa serà l'invers a l'abans assenyalat.

4. Quan la mobilitat signifique un canvi a una distància superior a 30 km, es realitzarà un pla específic d'ordenació de recursos humans negociat en mesa sectorial que, junt amb la memòria justificativa i anàlisi de la disponibilitat i necessitats de personal, haurà d'incloure un informe econòmic que contindrà la previsió d'indemnitzacions al personal afectat.

5. La mobilitat forçosa per raons organitzatives o assistencials de personal fix amb nomenament definitiu o provisional donarà lloc al dret al retorn a l'àmbit d'origen, si continuara existint, ben quan es genere una vacant sense cobrir en el dit àmbit, bé per mitjà del següent concurs de trasllats on s'oferiren places disponibles, a què tindrà dret preferent. A este efecte, haurà de declarar expressament que ostenta dita dreta dins del termini de presentació d'instàncies del concurs. El dret al retorn s'extingirà quan haguera pogut exercir-se i no s'haguera instat.















CAPÍTOL IV

Mobilitats per raó de salut, rehabilitació o protecció social



Article 38. Mobilitat per raó de violència de gènere

1. Les dones en situació de violència de gènere amb plaça en propietat en les institucions sanitàries del Sistema Valencià de Salut, per a fer efectiva la seua protecció o el dret a l'assistència social integral, tindran dret al trasllat a una altra plaça de la seua categoria i, si és el cas, especialitat, d'anàlogues característiques laborals i sense minva del seu sou.



En tals supòsits, se li informarà de les vacants de la seua mateixa categoria i, si és el cas, especialitat, ubicades en centres del mateix municipi o en centres d'altres municipis, entre les quals la interessada podrà optar.

2. Podrà optar per ocupar la nova plaça amb destinació definitiva, deixant vacant la que exercia en propietat, o bé exercir les seues funcions en el nou centre per mitjà d'adscripció funcional.

3. En el cas que la interessada ocupara la plaça d'origen en reingrés provisional, ocuparà la nova vacant amb la mateixa vinculació que tenia amb la plaça d'origen.

4. En el supòsit de no existir vacants en els centres del seu interés, i per a aconseguir que la treballadora puga exercir el seu dret, exercirà la seua plaça per mitjà d'adscripció funcional en el centre de la seua elecció, corrent les retribucions íntegres a càrrec del centre d'origen. No obstant això, podrà optar per ocupar una vacant de la seua categoria i, si és el cas, especialitat en el moment en què es genere en eixe àmbit.

5. En el cas que la dona en situació de violència de gènere siga personal temporal adscrit a institucions sanitàries del Sistema Valencià de Salut, conservarà la mateixa vinculació que l'unira a la plaça, encara que exercirà aquesta per mitjà d'adscripció funcional en el centre de la seua elecció, corrent les retribucions íntegres a càrrec del centre d'origen.

6. En les actuacions i procediments relacionats amb la violència de gènere, es protegirà la intimitat de les dones, en especial, les seues dades personals, els dels seus descendents i els de qualsevol persona que estiga davall la seua guarda o custòdia. Igualment tindran dret a la protecció de les seues dades personals quan participen en procediments de mobilitat o selecció de personal.

7. Les situacions de violència de gènere s'acreditaran per mitjà de l'ordre de protecció a favor de la dona que emana dels jutjats de violència sobre la dona de l'administració de justícia i, fins que es dicte aquesta, per mitjà d'informe del ministeri fiscal. Quan de la demanda presentada per la denunciant es puga desprendre risc per a la integritat física o psíquica de la treballadora, apreciat per l'òrgan competent en matèria de personal, es prendran les mesures immediates i provisionals referides en el present article.

8. Es realitzaran les accions necessàries per al compliment de les mesures d'allunyament de l'agressor dictades per resolució judicial.

9. El procediment de mobilitat per raó de violència de gènere es contindrà en un protocol que serà aprovat en mesa sectorial i publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Article 39. Mobilitat per raons de salut

1. Després de sol·licitud de la persona interessada basada en motius de salut o de rehabilitació, o bé d'ofici per part de l'administració, amb un informe previ del Servei de Prevenció de Riscos Laborals, s'adoptaran les mesures necessàries d'adaptació, que podran comprendre canvi de condicions de treball o de la seua ubicació dins del seu centre de treball.

2. En el cas que l'adaptació dins del seu centre no siga possible basant-se en el dit informe, a proposta de la gerència del departament, el personal afectat podrà ser adscrit a un centre de treball diferent del d'origen, dins del seu departament. El comité de seguretat i salut del departament corresponent serà consultat abans d'adoptar la resolució que concedisca la nova adscripció.

3. La persona afectada conservarà la mateixa vinculació amb el lloc que la que tinguera originàriament.

4. L'adscripció a un altre centre es realitzarà per l'òrgan competent en matèria de personal, serà provisional o definitiva depenent de l'informe emés pel servei de prevenció de riscos laborals, i estarà subjecta a revisió amb la periodicitat que determine l'esmentat informe.

5. En tot cas, la mobilitat per raons de salut es notificarà a la junta de personal corresponent.



Article 40. Mobilitat per raó de protecció a la maternitat

1. Amb un informe previ del servei de prevenció de riscos laborals, quan una treballadora en estat de gestació o període de lactància es veja exposada en el desenvolupament de les seues funcions a agents, procediments o condicions de treball que puguen influir negativament en la seua salut o la del fetus o la del fill o filla lactant, s'adoptaran les mesures necessàries per a evitar l'exposició a l'esmentat risc, a través d'una adaptació que puga comprendre canvi de les condicions de treball o de la seua ubicació dins del seu centre de treball.

2. En el cas que, a pesar de l'adaptació descrita en l'apartat anterior, les condicions del lloc de treball en el seu mateix centre continuaren influint negativament en la salut de la treballadora en situació d'embaràs o en període de lactància natural, amb un informe previ del comité de seguretat i salut del departament, es concedirà una adscripció funcional a la treballadora en un altre centre de la seua elecció dins del seu propi departament, en el que la seua protecció poguera ser efectiva. La adscripció funcional tindrà efectivitat fins al moment en què desapareguen els motius que van justificar la mesura de protecció i la concedirà la gerència del departament.



Article 41. Mobilitat per raó de violència en el lloc de treball

1. El personal que fóra víctima de violència en el treball en raó al desenvolupament de les seues funcions per part de les persones a qui atén, sempre que la situació quede degudament acreditada, tindrà dret a les mesures de protecció adequades, basant-se en l'informe que emeta el servei de prevenció de riscos laborals, que podran incloure, si així ho sol·licita el personal fix afectat, una adscripció funcional a un centre distint en el mateix o en un altre municipi, mentres persistisquen els motius que la justifiquen.

2. Al personal fix que fóra víctima de conflictes interns tipificats dins dels distints tipus d'assetjament laboral, sexual, per orientació sexual o identitat de gènere, una vegada conclòs el procediment a què haguera lloc i amb independència de la mesures cautelars que hagueren sigut acordades, se li facilitarà la possibilitat d'una adscripció funcional en un altre centre dins del mateix o d'un altre municipi.





CAPÍTOL V

Altres formes de provisió



Article 42. Reincorporació definitiva al servei actiu

1. Podrà sol·licitar la reincorporació al servei actiu amb caràcter definitiu:

a) El personal estatutari fix en situació de serveis davall un altre règim jurídic, durant els tres primers anys des de la declaració de la dita situació.

La reincorporació es portarà a efecte en plaça de la mateixa categoria, i si és el cas, especialitat, i departament d'origen o, si això no fóra possible, en departaments limítrofs amb aquell.

En cas de sol·licitud voluntària d'un departament diferent del d'origen, o quan la sol·licitud es realitze passats tres anys des de la declaració de la situació de serveis davall un altre règim jurídic, la incorporació tindrà la consideració de reingrés provisional al servei actiu.



b) Qui recupere la condició de personal estatutari fix per revisió de la declaració d'incapacitat permanent que va motivar la seua pèrdua, una vegada desaparegudes les causes i revisada la seua situació d'acord amb les normes reguladores del règim general de la seguretat social.

La revisió s'haurà d'haver produït dins dels dos anys següents a la data de la declaració d'incapacitat.

La reincorporació es portarà a efecte en plaça de la mateixa categoria i, si és el cas, especialitat, i departament d'origen o, si això no fóra possible, en departaments limítrofs amb aquell.

En cas de sol·licitud voluntària d'un departament diferent del d'origen, o si la revisió de la incapacitat es produïra transcorreguts dos anys des de la seua declaració, la incorporació tindrà la consideració de reingrés provisional al servei actiu.

2. Per a la reincorporació definitiva al servei actiu s'haurà de presentar:

a) Sol·licitud dirigida a l'òrgan competent en matèria de personal, indicant la relació de centres on desitja reincorporar-se per ordre de preferència. A estos efectes, es considerarà un mateix centre el constituït per cada hospital junt amb el seu centre d'especialitats, així com cada centre de salut junt amb els centres auxiliars dependents.

b) Fotocòpia compulsada del nomenament com a personal estatutari fix en la categoria i, si és el cas, especialitat, corresponent, o de la presa de possessió definitiva en l'última plaça bàsica.

c) En el supòsit previst en la lletra a) de l'apartat 1 de l'article 42, s'haurà de presentar fotocòpia compulsada de la resolució per la qual es va declarar, dins del Sistema Valencià de Salut i en la categoria en què sol·licita el reingrés, en situació administrativa de serveis davall un altre règim jurídic.

d) En el supòsit previst en la lletra b) de l'apartat 1 de l'article 42, s'haurà de presentar fotocòpia compulsada de la resolució de l'Institut Nacional de la Seguretat Social en què es revise la seua incapacitat i es denegue la incapacitat permanent, així com el document que li concedisca l'alta mèdica.

3. La reincorporació definitiva al servei actiu podrà realitzar-se en plaça bàsica vacant de la mateixa categoria i, si és el cas, especialitat, a la que pertany la persona sol·licitant, excepte les ja exercides al seu torn per un previ reingrés provisional o en comissió de serveis.



Podrà sol·licitar-se qualsevol centre sanitari públic dependent de la conselleria, sense limitacions de departament de salut, sense perjudici d'allò que estipula l'apartat 1 d'este article.

La incorporació es concedirà en el primer centre sanitari públic triat per la persona sol·licitant on existisca lloc vacant de la seua categoria i, si és el cas, especialitat.

La incorporació al servei actiu no generarà el dret a sol·licitar un lloc determinat dins del centre assignat, aplicant-se per a la concreció del posat a ocupar els criteris establits en la disposició addicional quarta d'aquest reglament.

4. En la resolució de concessió de la reincorporació definitiva al servei actiu es farà constar expressament el caràcter definitiu d'aquesta. El termini d'incorporació serà d'un mes comptat a partir de l'endemà al de la notificació de la resolució.



Article 43. Reingrés al servei actiu amb destinació provisional

1. El personal estatutari fix podrà sol·licitar el reingrés al servei actiu amb destinació provisional quan es trobe, en la categoria en què sol·licita el reingrés, en situació administrativa diferent de la d'actiu i sense reserva de lloc. L'esmentada situació haurà de tindre el seu origen en el Sistema Valencià de Salut i qui ho sol·licite haurà d'haver complit el període de permanència propi de la situació des de la que realitza la sol·licitud.

2. En el reingrés al servei actiu haurà de presentar-se:

a) Sol·licitud dirigida a l'òrgan competent en matèria de personal, indicant la relació de centres on desitja reingressar per ordre de preferència. A estos efectes, es considerarà un mateix centre el constituït per cada hospital junt amb el seu centre d'especialitats, així com cada centre de salut junt amb els centres auxiliars dependents.

b) Fotocòpia compulsada del nomenament com a personal estatutari fix en la categoria, i si és el cas especialitat, corresponent, o de la presa de possessió definitiva en plaça bàsica.

c) Resolució per la qual es va declarar, dins del Sistema Valencià de Salut i en la categoria en què sol·licita el reingrés, en situació administrativa diferent del servei actiu i sense reserva de lloc.

3. El reingrés al servei actiu amb destinació provisional podrà realitzar-se en plaça bàsica vacant de la mateixa categoria i, si és el cas, especialitat, a la que pertany el sol·licitant, excepte les ja exercides al seu torn per un previ reingrés provisional o en comissió de serveis.

Podrà sol·licitar-se qualsevol centre sanitari públic dependent de la conselleria, sense limitacions de departament de salut.

El reingrés al servei actiu amb destinació provisional es concedirà en el primer centre sanitari públic triat per la persona sol·licitant on existisca lloc vacant de la seua categoria i, si és el cas, especialitat.

Qui reingresse al servei actiu no tindrà dret d'opció sobre un lloc determinat dins del centre assignat, aplicant-se per a la concreció del posat a ocupar els criteris establits en la disposició addicional quarta d'aquest reglament.



4. En el cas que hagen sigut presentades diverses sol·licituds per a ocupar un mateix lloc vacant, es resoldrà a favor de la presentada en data anterior i, de coincidir en el dia, a qui acredite major temps de serveis prestats en institucions sanitàries públiques de Sistema Nacional de Salut.

En el supòsit d'existir diverses sol·licituds de reingrés presentades com a conseqüència de la resolució d'un concurs de trasllats, aquelles es tramitaran seguint l'ordre de puntuació dels qui hagen participat en l'esmentat concurs. Les sol·licituds de reingrés de les persones que no hagueren participat en el concurs de trasllats es tramitaran a continuació, resolent segons l'ordre de major a menor temps acreditat de serveis prestats en institucions sanitàries públiques del Sistema Nacional de Salut, sense perjuí del que establix l'apartat 6 del present article.



5. En la resolució de concessió del reingrés al servei actiu amb destinació provisional es farà constar expressament el caràcter provisional d'aquest. El termini d'incorporació serà d'un mes comptat a partir de l'endemà al de la notificació de la resolució de reingrés provisional al servei actiu.

6. Qui estiga en situació de reingrés al servei actiu amb destinació provisional té l'obligació de participar en el primer concurs de trasllats de la seua categoria i, si és el cas, especialitat, que es convoque després del seu reingrés, on el seu lloc serà inclòs obligatòriament, així com de sol·licitar tots els centres oferits en el seu departament, sense perjuí de qualsevol altre a què desitge optar i per l'ordre de la seua preferència. Complida esta obligació, si no obté plaça en el concurs de trasllats podrà optar per sol·licitar una nova destinació provisional, o per quedar en situació d'excedència voluntària.

El personal en situació de reingrés al servei actiu amb destinació provisional que no haguera obtingut plaça i haguera incomplit l'obligació de concursar en els termes arreplegats en el paràgraf anterior, o haguera desistit del concurs, serà declarat d'ofici en situació d'excedència voluntària amb efecte de l'endemà al cessament per efecte del dit concurs.



Article 44. Comissió de serveis

1. Amb caràcter extraordinari i per necessitats organitzatives o assistencials, declarades en informe previ per la direcció general competent en matèria d'assistència sanitària, l'òrgan competent en matèria de personal podrà designar personal estatutari fix per a cobrir amb caràcter temporal, a sol·licitud del departament corresponent i per mitjà de nomenament en comissió de serveis, un lloc bàsic de la seua categoria, i si és el cas especialitat, que es trobe vacant i sense cobrir o amb reserva del seu titular. No es cobriran en comissió de serveis llocs exercits per personal temporal ni per personal en reingrés al servei actiu amb destinació provisional.

El personal fix procedent d'una altra administració o d'un altre servei de salut que haja sigut designat provisionalment per a ocupar un lloc no bàsic, de direcció o de personal directiu dependent de la conselleria competent en matèria de sanitat, s'adscriurà directament a aquest per mitjà de comissió de serveis.

2. Durant l'exercici d'un lloc en comissió de serveis, es mantindrà la situació de servei actiu i la reserva del seu lloc d'origen, i percebrà les retribucions del nou lloc amb càrrec a la institució de destinació, llevat que siguen inferiors a les que corresponguen per la plaça d'origen, i en este cas es percebran aquestes. La comissió de serveis ací regulada no meritarà dret al percep de dietes, despeses de trasllat ni cap altre abonament compensatori, a excepció del que establix l'apartat 5 d'este article.



Al personal que ocupe un lloc per mitjà de reingrés al servei actiu amb destinació provisional i passe a ocupar un altre lloc per mitjà de comissió de serveis, se li reservarà aquell si bé amb el mateix caràcter de reingrés provisional, mantenint l'obligació de concursar lligada al lloc reservat.

No podrà concedir-se una comissió de serveis a qui haja obtingut plaça de la mateixa categoria i, si és el cas, especialitat, en un concurs de trasllats, fins transcorregut un any des de la presa de possessió en la dita plaça. No obstant això, l'anterior previsió no serà aplicable quan la persona haja obtingut plaça en el concurs de trasllats convocat per la conselleria i se li autoritze per a exercir en comissió de serveis una altra plaça en un servei de salut distint.



3. La comissió de serveis, tant en lloc vacant com en lloc reservat al seu titular, s'autoritzarà per un període màxim de dos anys. Les comissions de serveis finalitzaran pel transcurs dels dos anys, per la cobertura reglamentària del lloc per mitjà de la resolució d'un concurs de trasllats, per la reincorporació del titular en cas de llocs reservats, per renúncia de la persona interessada, per revocació motivada de la comissió per l'òrgan competent en matèria de personal, o per amortització del lloc.



4. Amb les mateixes condicions i requisits es podrà autoritzar comissions de servei per a exercir places bàsiques en altres serveis de salut, o concedir comissions de servei en places del sistema valencià de salut a qui procedisca d'altres serveis de salut.

5. Quan s'acredite que, per necessitats del servei, siga d'urgent provisió un lloc de treball i no haja sigut possible la seua cobertura per algun dels sistemes de mobilitat voluntària previstos en aquest títol, o amb personal temporal, podrà adscriure's al dit lloc en comissió de serveis, amb caràcter forçós, a personal estatutari fix.

En aquest cas s'adscriurà, en primer lloc, al personal destinat en el mateix municipi. En igualtat de condicions, s'adscriurà a qui tinga menys càrregues familiars i, en última instància, a la persona de menor antiguitat. Si persistix la igualtat, es destinarà a la persona de menor edat.

En cas de no existir personal fix dins del municipi, s'adscriuria a personal d'altres municipis pròxims del mateix departament seguint els mateixos criteris del paràgraf anterior.

Esta comissió de serveis, en cas de trasllat a diferent municipi, donarà lloc al pagament de les dietes o indemnitzacions per raó del servei legalment establides.

La comissió de serveis forçosa tindrà una duració màxima d'un any.



Les retribucions a percebre durant la comissió de serveis forçosa seran les de la plaça de destinació, llevat que siguen inferiors a les de la plaça d'origen, i en este cas es percebran aquestes.



Article 45. Adscripció funcional

1. Amb caràcter temporal i en els casos previstos en este reglament, el personal podrà ser destinat, a sol·licitud de la gerència del departament corresponent, o de la direcció d'un centre, a prestar serveis en una ubicació diferent de la corresponent a la plaça que ocupa, per mitjà de nomenament en adscripció funcional que serà realitzat per l'òrgan competent en matèria de personal.

2. El personal afectat haurà de donar la seua autorització per a la dita adscripció funcional, i aquesta finalitzarà per sol·licitud de la persona interessada o per revocació de la gerència o direcció de centre que la va sol·licitar.

3. La persona adscrita funcionalment tindrà les mateixes retribucions que venia percebent, les quals aniran a càrrec del centre d'origen.





Article 46. Nomenament provisional

1. El personal estatutari fix podrà ser anomenat amb caràcter provisional en un lloc no bàsic fins que siga cobert pel procediment de provisió establit o per a cobrir l'absència del seu titular. No obstant això, i sempre que se certifique per la gerència del departament corresponent que no existix en el departament personal fix interessat a ocupar el lloc no bàsic per mitjà de nomenament provisional, i oïda la junta de personal corresponent, podrà nomenar-se provisionalment personal temporal.



En un termini màxim de dos anys, el nomenament provisional que recaiga en plaça vacant comportarà l'inici del procediment per a la convocatòria pública del lloc a fi de realitzar la seua provisió reglamentària.



El nomenament provisional s'estendrà fins a la provisió definitiva del lloc, ja siga la seua cobertura per concurs o per lliure designació.



2. El personal amb nomenament provisional haurà de reunir els requisits establits per a la cobertura del lloc que es tracte.

3. Al personal fix se li reservarà el lloc bàsic d'origen. El personal en nomenament provisional percebrà les retribucions del lloc per al que ha sigut anomenat.

4. Els nomenaments provisionals finalitzaran per la provisió reglamentària del lloc, per la reincorporació de la persona titular, per renúncia de la persona interessada, per revocació motivada o per amortització del lloc.





TÍTOL III

Provisió de llocs de direcció.



CAPÍTOL I

Disposicions generals



Article 47. Definició

Tindran la consideració de llocs de direcció aquells a què s'atribuïx la responsabilitat del funcionament de la unitat corresponent







CAPÍTOL II

Provisió de places de direcció de servei i de secció



Article 48. Normes generals i contingut de la convocatòria

1. La provisió de les places de direcció de servei i de secció es realitzarà per mitjà de convocatòria de concurs de mèrits que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. En la convocatòria s'especificaran les característiques generals i específiques de la plaça, els requisits exigits i el barem de mèrits aplicable, que serà aprovat reglamentàriament. Les places de direcció de servei i de secció de personal facultatiu tindran aparellada dedicació exclusiva, havent de compaginar qui les ocupe l'activitat assistencial amb les funcions pròpies del lloc, en virtut de les necessitats del centre.



3. La convocatòria podrà establir una puntuació mínima per a la provisió de la plaça, així com la referent al projecte tècnic.

4. El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Article 49. Requisits i mèrits

1. La provisió de les places de direcció de servei i de secció de personal facultatiu es realitzarà per mitjà de concurs de mèrits, en el que podra participar el personal facultatiu amb nomenament com a personal estatutari fix que ostente plaça en la categoria i, si és el cas, especialitat a què es concurse en les institucions sanitàries públiques del Sistema Nacional de Salut, així com personal funcionari de carrera o personal laboral fix seleccionat en processos selectius de les administracions públiques, que presten serveis en centres sanitaris de titularitat pública.



La provisió de les places de direcció de servei i de secció de personal de gestió i serveis es realitzarà per mitjà de concurs de mèrits, en el que podrà participar el personal estatutari fix del grup A1 i A2 de gestió i serveis que ostente plaça en les institucions sanitàries públiques del Sistema Nacional de Salut.

En el cas de places per a personal facultatiu, per a l'accés a places de direcció de servei i secció s'haurà d'acreditar almenys el grau II de carrera professional en la categoria i, si és el cas, especialitat.

2. El procés de provisió estarà basat en l'avaluació del currículum professional de les persones aspirants i d'un projecte tècnic relacionat amb la gestió de la unitat, que inclourà un pla estratègic, un pla de qualitat i un programa de formació del personal a càrrec seu, tot això amb una projecció de quatre anys. La valoració es realitzarà conforme al barem que es determinarà reglamentàriament prèvia negociació en mesa sectorial.



Article 50. Sol·licituds

Qui participe en la convocatòria pública dirigirà la sol·licitud a l'òrgan convocant. Junt amb la sol·licitud hauran de presentar el currículum professional i el projecte tècnic descrits en l'article anterior. S'haurà d'adjuntar la documentació acreditativa dels requisits especificats en aquest reglament i en la pròpia convocatòria.



Article 51. Procediment

1. El procediment constarà de la valoració del currículum i de l'exposició pública davant de la comissió de valoració del projecte tècnic presentat, conforme al barem de mèrits especificat en la convocatòria. La puntuació màxima serà de 100 punts. El currículum podrà valorar-se fins a 50 punts, el projecte tècnic fins a altres 50 punts.

En tot cas, la comissió de valoració haurà d'establir els criteris per a la valoració del projecte tècnic amb anterioritat a la seua exposició pública, sent la puntuació atorgada adequadament motivada.



2. La puntuació final de les persones participants, especificant l'aconseguida en cada part, s'exposarà en la pàgina web de la conselleria.

3. Una vegada concloses les actuacions, la comissió de valoració elevarà la corresponent proposta de nomenament a l'òrgan competent en matèria de personal. La comissió de valoració podrà declarar deserta la plaça si considera que cap de les persones concursants ha aconseguit la puntuació mínima assenyalada en la convocatòria.

4. El resultat final de la convocatòria serà publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Article 52. Presa de possessió i dret de reserva de plaça

1. El termini per a la presa de possessió de la plaça serà d'un mes, comptat a partir de l'endemà al de la publicació del nomenament en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. El personal adjudicatari conservarà la reserva de la seua plaça bàsica d'origen, si radica en institucions sanitàries del Sistema Valencià de Salut.

Qui haja obtingut plaça de direcció de servei o secció no ostentarà cap tipus de reserva sobre aquesta quan passe a una altra situació administrativa diferent de la d'actiu o passe a exercir qualsevol altra plaça, tant de forma provisional com definitiva. En tals casos, quan corresponga reserva de plaça es mantindrà sobre la bàsica d'origen.



Article 53. Avaluació per a la continuïtat

Les persones seleccionades obtindran un nomenament que estarà subjecte a avaluacions quadriennals als efectes de la seua continuïtat en la plaça, d'acord amb el procediment següent:

1. Durant l'últim trimestre que culmine el quart any de l'exercici del lloc, s'haurà de presentar pels mitjans contemplats per la llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques, dirigida a l'òrgan competent en matèria de personal, una memòria explicativa del compliment del projecte tècnic amb què va obtindre la plaça, així com una nova proposta per al següent quadrienni.



2. En el cas de no realitzar la presentació de la memòria en el termini, l'òrgan competent en matèria de personal resoldrà el cessament en el seu lloc l'últim dia que finalitze el quadrienni citat.

3. Una vegada presentada, la memòria serà remesa a la comissió de direcció del departament, la qual haurà d'emetre informe-proposta motivat sobre la procedència de la continuïtat, una vegada vist l'informe emés per la junta de personal. D'aquesta documentació s'informarà de la persona avaluada com a mínim 10 dies abans de l'exposició i defensa davant d'una comissió d'avaluació, constituïda conforme a l'apartat 2 de l'article 7 d'este reglament, en sessió pública, de la memòria aportada i del nou projecte tècnic presentat.

4. La valoració de la comissió d'avaluació, que serà adoptada per la majoria dels seus membres, degudament motivada basant-se en criteris previs a l'exposició pública, es concretarà en la proposta favorable o desfavorable a la continuïtat de la persona avaluada.

5. La proposta serà elevada a l'òrgan competent en matèria de personal, el qual emetrà la resolució corresponent decidint sobre la continuïtat.

6. Quan l'avaluació siga favorable a la continuïtat, la persona serà confirmada en la plaça de direcció per un nou període quadriennal. En el cas que l'avaluació siga desfavorable a la continuïtat o renuncie a l'avaluació, cessarà en la plaça de direcció, mitjançant una resolució de l'òrgan competent en matèria de personal, i s'incorporarà a la plaça bàsica que tinguera reservada, si és el cas, o sol·licitarà la reincorporació a l'administració de procedència.

7. La resolució que finalitze el procediment d'avaluació serà notificada individualment a la persona interessada, produint-se els efectes des de la data establida en la notificació





Article 54. Procediment de provisió cada huit anys

Després de la primera avaluació de continuïtat favorable, i abans que finalitze el segon quadrienni avaluable, es realitzarà novament convocatòria pública de la plaça, la qual es regirà pel que establix els articles 48 a 52 d'aquest reglament.





CAPÍTOL III

Provisió d'altres places de direcció



Article 55. Definició

A efecte de la seua provisió, es consideraran places de direcció diferents de les fins ací regulades aquelles a què se'ls atribuïx la responsabilitat del funcionament de la unitat corresponent, el contingut o de la qual definició funcional vinga determinat amb caràcter específic, i aixina es troben identificades amb tal caràcter en la plantilles orgàniques del Registre de personal sanitari de la conselleria competent en matèria de sanitat.



Article 56. Provisió d'altres places de direcció de personal de la funció administrativa

1. La provisió d'altres places de direcció de personal de la funció administrativa es realitzarà per concurs de mèrits per mitjà de convocatòria pública realitzada per l'òrgan competent en matèria de personal, en la que podrà participar el personal estatutari fix que preste serveis en centres sanitaris de titularitat pública i que complisca els requisits especificats en aquesta. La persona aspirant haurà de tindre, com a mínim, el grau I de desenvolupament professional. Les convocatòries especificaran els terminis, el procediment, les característiques del lloc i els requisits exigits per a l'exercici. La provisió tindrà caràcter definitiu.



2. La comissió de valoració es regirà pel que disposa l'apartat 1 de l'article 7 d'este reglament.

3. El procediment de provisió consistirà en una fase de valoració de mèrits, conforme al barem de mèrits vigent, i una fase d'entrevista relacionada amb el contingut d'una memòria o projecte tècnic de la unitat, la valoració del qual no podrà superar el terç de la puntuació màxima possible del barem de mèrits referenciat.



Article 57. Provisió d'altres places de direcció diferents de les de la funció administrativa

1. La provisió d'altres places de direcció diferents de les de la funció administrativa es realitzarà pel sistema de lliure designació, per mitjà de convocatòria pública en què podrà participar el personal estatutari fix que preste serveis en centres sanitaris de titularitat pública i que complisca els requisits especificats en aquesta. Les convocatòries especificaran els terminis, el procediment, les característiques del lloc i els requisits exigits per a l'exercici.

2. El personal que obtinga una d'aquestes places ostentarà la reserva de la plaça bàsica si l'exercira amb caràcter definitiu i en institucions sanitàries públiques del Sistema Valencià de Salut.

3. La comissió de valoració es regirà pel que disposa l'apartat 2 de l'article 7 d'este reglament.

4. Les convocatòries incloses en este article s'efectuaran per la gerència del departament de salut, o òrgan assimilat, a què es trobe adscrita la plaça, i es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, en la pàgina web de la conselleria competent en matèria de sanitat i en els taulers d'anuncis del corresponent centre.



5. La plaça podrà ser declarada deserta, mitjançant una resolució motivada de la comissió de valoració, quan no concórreguen candidatures idònies per al seu exercici amb els requisits especificats en la convocatòria.

6. La gerència del departament de salut, o òrgan assimilat, a què pertanga la plaça adjudicada pel sistema de lliure designació, dictarà una resolució que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Contra la resolució podrà interposar-se recurs d'alçada davant de l'òrgan competent en matèria de personal.

El personal anomenat pel sistema de lliure designació podrà ser cessat discrecionalment per l'autoritat que va acordar el seu nomenament.



Article 58. Nomenament de coordinació mèdica i d'infermeria dels equips d'Atenció Primària

1. La coordinació mèdica i d'infermeria dels equips d'atenció primària serà designada per la gerència del departament de salut, o òrgan assimilat, entre un mínim de tres candidatures proposades pel personal de la corresponent categoria que preste serveis en el mateix equip. Si no existixen tres candidatures voluntàries, la designació serà discrecional per la gerència del departament.

2. El cessament tindrà caràcter discrecional i s'efectuarà per l'autoritat que va realitzar el nomenament.

3. D'aquestos nomenaments i cessaments haurà de ser informada la junta de personal corresponent.

4. Qui es designe percebrà el complement retributiu establit i conservarà la titularitat de la corresponent plaça bàsica de la seua categoria, l'activitat assistencial de la qual haurà de compaginar amb les funcions de coordinació en virtut de les necessitats del centre.





TÍTOL IV

Provisió de places de caràcter directiu



Article 59. Sistema de provisión

1. Les places de caràcter directiu es proveiran pel sistema de lliure designació, havent de publicar la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. El sistema de lliure designació de provisió de llocs directius consistix en l'apreciació discrecional de la idoneïtat de les persones candidates en relació amb els requisits exigits per a l'exercici de la plaça. Atendrà a principis de mèrit i capacitat i a criteris d'idoneïtat, i es durà a terme per mitjà d'un procediment que garantisca la publicitat i concurrència.

3. El personal directiu serà valorat d'acord amb criteris d'eficàcia i eficiència, responsabilitat per la seua gestió i control de resultats en relació amb els objectius que els hagen sigut fixats. El cessament en les places obtingudes pel sistema de lliure designació tindrà caràcter discrecional.

4. El personal directiu serà nomenat per la persona titular de la conselleria competent en matèria de sanitat.

5. L'exercici del lloc és incompatible amb l'exercici de qualsevol activitat pública o privada, segons el que preveu la legislació vigent sobre incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, incloent-hi al personal alié a l'administració pública a què se li aplique el règim laboral d'alta direcció.



Article 60. Requisits

Per a poder participar en aquestes convocatòries, les persones interessades hauran de complir els requisits següents:

a) Posseir la nacionalitat espanyola o de qualsevol altre estat membre de la Unió Europea, així com d'aquells estats a què, en virtut de tractats internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya, s'aplique la lliure circulació de persones treballadores. Així mateix podran participar, siga quina siga la seua nacionalitat, qui siga cònjuge de persona espanyola i de nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguen en separació de dret, i els seus descendents i els seus cònjuges sempre que no estiguen en separació de dret, siguen menors de vint-i-un anys o majors d'eixa edat dependents.



b) Estar en possessió de la titulació necessària en relació amb les característiques de la plaça, de conformitat amb la normativa aplicable i el que establix la convocatòria, així com tindre la capacitat adequada per a l'exercici del càrrec.

c) Ostentar la condició de personal estatutari fix dels serveis de salut, personal funcionarial de carrera o personal laboral fix seleccionat en processos selectius de les administracions públiques, que presten serveis en centres sanitaris de titularitat pública.

No obstant això, podrà concórrer també, amb caràcter excepcional, personal alié a l'administració pública o amb vinculació de caràcter temporal en aquesta. En aquest cas, el nomenament no podrà excedir el temps establit contractualment, havent de presentar la persona designada una memòria anual en què donarà compte a la persona titular de la conselleria competent en matèria de sanitat del resultat de la gestió efectuada i dels objectius aconseguits en relació amb els prèviament fixats. Així mateix, qui es designe haurà d'acreditar una especial experiència o qualificació en gestió sanitària d'alt nivell.

d) No haver sigut separada per mitjà d'expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial per a exercir funcions semblants a què exercia en la plaça de què haguera sigut separada o inhabilitada. En el cas de ser nacional d'un altre estat, no trobar-se inhabilitat/a o en situació equivalent, ni haver sigut sotmés a sanció disciplinària o equivalent que impedisca en el seu estat, en els mateixos termes, l'accés a l'ocupació pública.





Article 61. Procediment

1. El procediment per a la provisió de les places valorarà els mèrits acreditats per les persones sol·licitants en relació amb el seu currículum professional, així com una memòria explicativa de les línies fonamentals a seguir i els objectius a aconseguir en la plaça que se sol·licite. Potestativament, podrà preveure's en la convocatòria la realització d'una entrevista.

2. La comissió de valoració estarà composta d'acord amb el que establix l'apartat 3 de l'article 7 del present reglament.

3. La comissió de valoració s'encarregarà de comprovar els requisits del personal sol·licitant i d'avaluar els seus mèrits, efectuant proposta motivada d'adjudicació no vinculant a través de l'òrgan superior de personal, que s'elevarà a la persona titular de la conselleria competent en matèria de sanitat, qui a la seua vista dictarà la resolució de nomenament. Per a la provisió de places de personal directiu per davall del nivell corresponent a direcció de departament, s'arbitraran procediments de participació de personal professional del nivell respectiu en la comissió de valoració.

4. La convocatòria podrà ser declarada deserta, per acord motivat, quan no concórreguen aspirants amb idoneïtat per al seu exercici.



5. En el cas que qui se seleccione siga personal alié a l'administració pública, la vinculació a la plaça s'efectuarà conforme al règim laboral d'alta direcció regulat en la normativa d'aplicació.







TÍTOL V

Plans d'ordenació



Article 62. Planificació de recursos humans

1. Amb l'objectiu de contribuir a la consecució de l'eficàcia en la prestació dels serveis, i de l'eficiència en la utilització dels recursos disponibles, per mitjà de la dimensió adequada dels efectius, la seua millor distribució, i la disponibilitat de criteris objectius que determinen les decisions d'entrada, mobilitat i eixida de professionals dins del Sistema Sanitari Valencià, la conselleria competent en matèria de sanitat elaborarà cada quatre anys un pla plurianual d'ordenació de recursos humans.



2. Els plans d'ordenació compliran almenys amb les comeses que li atribuïxen, tant la llei de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, com el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

3. La conselleria competent en matèria de sanitat encadenarà en el temps els seus plans d'ordenació de recursos humans, que contindran almenys:

a) La definició del seu àmbit d'aplicació.

b) Vigència i possibles mecanismes de revisió.

c) Missió, principis i objectius del pla.

d) Diagnòstic i procediments de revisió anual.

e) Propostes de planificació quantitativa dels recursos humans.

f) Propostes de planificació qualitativa dels recursos humans.

Article 63. Plans específics d'ordenació de recursos humans

1. Els plans específics d'ordenació de recursos humans són instruments de planificació de personal concebuts per a ordenar les decisions que han d'adoptar-se en esta matèria com a conseqüència del succés d'un fet concret. Es plantegen per a atendre situacions per les quals hagen de produir-se canvis en la distribució o necessitats de personal derivades d'una reordenació funcional, assistencial, d'una intervenció en les infraestructures sanitàries, o de canvis organitzatius conjunturals relacionats amb la forma de gestió de departaments o serveis. Com a situacions integrables en este últim supòsit es trobarien els plans específics d'ordenació per als processos de reversió de les concessions administratives, així com qualsevol altra situació que reunisca unes característiques semblants.

2. El pla haurà de ser informat favorablement, si és el cas, per l'òrgan que tinga atribuïda la competència en matèria pressupostària, prèviament a la negociació amb les organitzacions sindicals amb representació en la mesa sectorial de sanitat en els termes establits en la normativa vigent, per a la seua posterior aprovació i publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Article 64. Contingut i efectes dels plans específics d'ordenació de recursos humans

1. El pla específic contindrà la justificació dels canvis mencionats en l'article anterior, així com els objectius organitzatius i assistencials a aconseguir i les mesures necessàries per a la seua consecució.

2. Els plans específics d'ordenació del personal hauran de delimitar:



a) El centre o centres afectats.

b) La relació d'unitats i serveis a què afectaria l'aplicació del pla.



c) La identificació i característiques de les places afectades, d'origen, i de destinació quan procedisca.

d) El procediment i els criteris de valoració per a prendre les decisions relatives a places i persones.

e) Els terminis d'aplicació i, si és el cas, fases d'execució.

f) Les mesures oportunes que preserven els drets adquirits per les persones afectades.

3. Quan com a conseqüència del pla específic d'ordenació del personal es preveja suprimir totes les places corresponents a una o diverses categories, o les pròpies categories, dins de l'àmbit d'aplicació del pla específic, este haurà de contemplar la integració del personal fix afectat en altres categories del mateix grup o subgrup de classificació professional.





Disposicions addicionals



Primera. Integracions individuals com a personal estatutari de personal funcionari de carrera i personal laboral fix

El personal funcionari de carrera o laboral fix gestionat per la conselleria competent en matèria de sanitat que no s'haguera acollit al seu dia a l'oferta d'integració com a personal estatutari que es disposara per al seu àmbit específic, podrà optar a la integració, en les mateixes condicions i sense subjecció a cap termini.



Segona. Integracions col·lectives de personal en el règim estatutari



A fi d'homogeneïtzar les relacions d'ocupació del personal dels centres i institucions dependents de la conselleria competent en matèria de sanitat, i a fi de millorar l'eficàcia en la gestió, es podrà establir procediments d'integració directa, amb caràcter voluntari, en la condició de personal estatutari fix, en la categoria i titulació equivalent, dels que presten serveis en tals centres i institucions amb la condició de funcionari de carrera o en virtut de contracte laboral fix.



Així mateix, es podrà establir procediments per a la integració directa del personal laboral temporal i funcionari interí en la condició de personal estatutari temporal, en la categoria i titulació que corresponga.





Tercera. Procediments específics de promoció interna per a categories classificades per a dos grups o subgrups de titulació

Podran convocar-se processos específics de promoció interna per al personal estatutari que siga titular, amb destinació definitiva, de llocs de treball classificats per a ser proveïts indistintament per dos grups o subgrups de titulació successius i pertanga al grup inferior. Cas de superar el procés, el personal obtindrà el lloc de què era titular amb caràcter definitiu en el grup superior.



Quarta. Criteris de determinació de les vacants on es produirà la presa de possessió derivada de qualsevol procediment reglamentari de provisió de personal estatutari fix

Una vegada identificat el centre de treball on ha de produir-se la incorporació, segons les regles pròpies de cada procediment de provisió assenyalades en el present reglament, quan existisca més d'una plaça bàsica vacanta susceptiblea de rebre la presa de possessió de personal estatutari fix, derivada de qualsevol procediment reglamentari de provisió de llocs, ben després d'un procés selectiu, concurs de trasllats o qualsevol altra forma reglamentària de provisió de llocs que haja de tindre lloc amb destinació definitiva o provisional, i prèviament a l'acte únic previst en l'article 22, es determinaran les vacants concretes d'acord amb l'ordre establit en els apartats següents.

1. Concurs oposició.

a) En primer lloc, es cobriran les vacants que no estiguen ocupades per cap tipus de personal, ni fix ni temporal.

Es prendran en consideració les places bàsiques vacants que existisquen en el centre en qüestió el dia de la resolució que òbriga el termini per a la presa de possessió, incloent-se com a tals les places que queden vacants com a conseqüència de l'execució del concurs oposició, siga quina siga la data en què aquelles vacants es van generar.

b) A continuació, places vacants exercides en interinitat per personal temporal que no estiguera inscrit en la llista d'ocupació temporal vigent, tant del torn lliure com de promoció interna temporal, en eixa categoria i, si és el cas, especialitat, per ordre de menor a major antiguitat en el nomenament, tenint en compte que el personal que exercix la plaça per mitjà de promoció interna temporal cessarà en últim lloc, pel seu ordre de menor a major antiguitat. Este mateix criteri se seguirà en el cas que no existira la mencionada llista d'ocupació temporal vigent per a eixa categoria i, si és el cas, especialitat.

c) Després de l'anterior, es tindran en consideració les places vacants exercides en interinitat per personal temporal que estiguera inclòs en el torn lliure de la llista d'ocupació temporal d'eixa categoria i, si és el cas, especialitat, per ordre de menor a major puntuació en la llista d'ocupació temporal general, és a dir, independentment dels departaments en què s'haja optat per la inscripció.

d) A continuació, es cobriran les vacants exercides per personal temporal que estiguera inclòs en la llista de promoció interna temporal d'eixa categoria i, si és el cas, especialitat, per ordre de menor a major puntuació en la llista d'ocupació temporal general, és a dir, independentment dels departaments en què s'haja optat per la inscripció.



e) El personal interí afectat pels criteris descrits en els apartats anteriors cessarà el dia anterior a l'efectiva incorporació del personal que haja resultat adjudicatari del seu lloc.

2. Concurs de trasllats.

a) En primer lloc, es cobriran les vacants que no estiguen exercides per cap tipus de personal, ni fix ni temporal.

Es prendran en consideració les places bàsiques vacants que existisquen en el centre en qüestió el dia de la resolució que òbriga el termini per a la presa de possessió, siga quina siga la data en què aquelles vacants es van generar.

b) Si no les haguera o cobertes aquestes, la presa de possessió tindrà lloc sobre places vacants exercides en qualitat de reingrés provisional que haguera succeït abans de finalitzar el termini de presentació d'instàncies del concurs en qüestió.

c) A continuació, la presa de possessió tindrà lloc sobre les places vacants cobertes en comissió de serveis. Si haguera diverses, per ordre de major a menor antiguitat en la comissió de serveis.

d) A continuació, places vacants exercides en interinitat per personal temporal que no estiguera inscrit en la llista d'ocupació temporal vigent, tant en el torn lliure com de promoció interna temporal, en eixa categoria i, si és el cas, especialitat, per ordre de menor a major antiguitat en el nomenament, tenint en compte que el personal que exercix la plaça per mitjà de promoció interna temporal cessarà en últim lloc, pel seu ordre de menor a major antiguitat. Aquest mateix criteri se seguirà en el cas que no existira la mencionada llista d'ocupació temporal vigent per a eixa categoria i, si és el cas, especialitat.

e) Després de l'anterior, es tindran en consideració les places vacants exercides en interinitat per personal temporal que estiguera inclòs en el torn lliure de la llista d'ocupació temporal d'eixa categoria i, si és el cas, especialitat, per ordre de menor a major puntuació en la llista d'ocupació temporal general, és a dir, independentment dels departaments en què s'haja optat per la inscripció.

f) A continuació, es cobriran les vacants exercides per personal temporal que estiguera inclòs en la llista de promoció interna temporal d'eixa categoria i, si és el cas, especialitat, per ordre de menor a major puntuació en la llista d'ocupació temporal general, és a dir, independentment dels departaments en què s'haja optat per la inscripció.



3. Reingrés provisional i reincorporació definitiva al servei actiu.



Per a l'elecció de la plaça a cobrir amb motiu d'un reingrés al servei actiu amb destinació provisional regulat en l'article 43 d'aquest reglament, o de la reincorporació definitiva al servei actiu regulada en l'article 42, se seguirà el mateix ordre que l'establit en l'apartat 1 de la present disposició addicional per al concurs-oposició.



4. En cas d'empat no resolt en algun dels apartats anteriors, es resoldrà a favor de la persona de més edat.



Quinta. Període de formació i actualització de coneixements

1. El personal estatutari sanitari pertanyent a categories dels subgrups de classificació professional A1 i A2 que retorne a l'exercici efectiu de la professió després de més de dos anys sense exercir les seues funcions, podrà realitzar a partir de la seua incorporació, voluntàriament o a instàncies de l'administració, un període de formació destinat a posar al dia els coneixements necessaris per a l'exercici. La duració d'este període, que no serà inferior a un mes ni superior a sis, així com les característiques de l'activitat a desenvolupar, es determinarà en la resolució administrativa que acorde el reingrés o reincorporació, en funció del temps transcorregut i de la complexitat de les funcions. Eixe període serà d'actiu a tots els efectes.

2. El personal de categories diferents de les assenyalades, en el període inicial de la seua reincorporació, podrà ser objecte de les accions formatives per a l'actualització de coneixements que resulten necessàries per a l'adequat exercici de les seues funcions.

3. Durant este període formatiu, el centre adoptarà les mesures necessàries per a garantir la cobertura assistencial.



Sexta. Personal dels consorcis sanitaris de la Generalitat

El personal funcionari de carrera o laboral fix pertanyent als consorcis sanitaris de la Generalitat, podrà ser anomenat en comissió de serveis o nomenament provisional en les condicions i termes regulats en la present norma.





Disposicions transitòries



Primera. Transició al règim de dedicació exclusiva en llocs de direcció de servei o secció de personal facultatiu

1. El complement específic modalitat «B», que significa la dedicació en règim d'exclusivitat al lloc públic, assignat als llocs de direcció de servei i secció de personal facultatiu en l'article 48 del present reglament, tindrà efecte, en cada un de tals llocs, a partir de la presa de possessió que tinga lloc com a conseqüència dels respectius processos de convocatòria pública per a la provisió reglamentària que siguen publicats des de l'entrada en vigor d'aquest reglament.



2. El personal facultatiu que exercira un d'aquestos llocs a l'entrada en vigor d'este reglament mantindrà la modalitat de complement específic que tinga assignat, fins a la provisió conseqüent a la convocatòria esmentada en el paràgraf anterior. No obstant això, si en compte de convocatòria pública de provisió hi ha lloc a procediment d'avaluació de continuïtat i aquest resultara favorable, podrà optar per accedir ja en eixe moment al complement específic B d'exclusiva dedicació.



3. Una vegada haja tingut efecte en un determinat lloc el complement específic «B» segons el que disposen els apartats anteriors i, posteriorment, el personal cesse en la direcció i torne a exercir el lloc bàsic reservat, podrà optar entre mantindre el règim de dedicació exclusiva o acollir-se a alguna de les altres dos modalitats de complement específic previstes per al personal facultatiu.

Esta opció podrà dur-se a terme per una sola vegada, en el moment de la presa de possessió del lloc bàsic reservat, aplicant-se a continuació el règim general de regulació del complement específic de personal facultatiu.



Segona. Reingrés i integració del personal de categories extingides



1. El personal procedent de categories extingides o que es declaren a extingir, que es trobe en situació diferent de la d'actiu i sense reserva de plaça, podrà sol·licitar el reingrés al servei actiu amb destinació provisional en la categoria corresponent de personal estatutari del mateix grup de titulació.

2. El personal comprés en aquesta disposició quedarà automàticament integrat en la categoria en què reingressa des del moment que es faça efectiu el dit reingrés amb destinació provisional.

3. L'administració podrà integrar, tenint en compte les necessitats assistencials i dins de les previsions contingudes en el pla d'ordenació de recursos humans, al personal procedent de categories extingides o que es declaren a extingir que es trobe en servei actiu, en aquella categoria que preferentment estiga dins del seu mateix grup de titulació, sense perjudici dels drets que tinga consolidats.



Tercera. Direccions de servei o secció assistencials anteriors a l'Ordre de 5 de febrer de 1985.

Qui haguera obtingut direcció de servei o secció assistencial amb anterioritat a l'Ordre de 5 de febrer de 1985, del Ministeri de Sanitat i Consum, per la qual es regula el sistema de promoció als llocs de cap de servei i de secció dels serveis jerarquitzats de les institucions sanitàries de la seguredad social i concurse voluntàriament a una altra direcció de servei o secció assistencial, tindrà dret, en el cas de cessar en esta, a la reincorporació al servei actiu en una plaça de personal facultatiu de la seua especialitat, sense perjudici dels drets que tinga consolidats. En cap cas ostentarà dret a la reserva de plaça de direcció de servei o secció assistencial.



Quarta. Convocatòries en tramitació

Els procediments de provisió i selecció de personal estatutari que es troben en tramitació a l'entrada en vigor del present reglament es regiran per les normes que deriven de les seues pròpies convocatòries fins a la seua finalització.



Quinta. Barems de mèrits

Fins que no s'aproven reglamentàriament els nous barems de mèrits aplicables als procediments de provisió i selecció de personal estatutari previstos en este reglament, la valoració dels mèrits es realitzarà d'acord amb els barems de mèrits vigents.



Sexta. Constitució del col·legi previst en l'apartat 2 de l'article 4



Fins que no es desenvolupe reglamentàriament la regulació del col·legi previst en l'apartat 2 de l'article 4 d'este reglament, qui forme part dels òrgans col·legiats arreplegats en l'esmentat article tindrà un nomenament d'acord amb el que establix l'article 60 del text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.



Sèptima. Detracció de places a oferir en concurs de trasllats

Fins que es complisquen els terminis establits en este reglament per a la resolució dels processos de selecció i provisió i la idònia coordinació d'aquests, es detraurà de les places oferides en el concurs de trasllats d'una categoria i, si és el cas, especialitat, el nombre estrictament necessari per a assegurar les places anunciades en les ofertes d'ocupació vigents, així com el dret a la reincorporació regulat en este reglament.

Mapa web