Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 20 de març de 1984, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual s'estableix la normativa reguladora de les mesures especials a aplicar en els emplaçaments apícoles i tractaments fitosanitaris sobre les plantes en floració.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 158 de 19.04.1984
Referència Base de Dades:  0217/1984
 



Ordre de 20 de març de 1984, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual s'estableix la normativa reguladora de les mesures especials a aplicar en els emplaçaments apícoles i tractaments fitosanitaris sobre les plantes en floració.

Vists el Reial Decret 3533/1981, de 29 de desembre, pel qual es transfereixen competències en matèria d'agricultura a la Comunitat Valenciana i l'article 34 de la Llei Orgànica 5/1982, de primer de juliol, de l'Estatut d'Autonomia; en virtut de les atribucions conferides per l'article 35 de la Llei 5/83, de 30 de desembre, de Govern Valencià, i a proposta de la Direcció General de la Producció Agrària,

ORDENE:

Article 1.r

Es declara obligatori el compliment de la normativa establerta en aquesta Ordre, tendent a protegir les explotacions agrícoles situades en les zones en les quals es realitzen tractaments fitosanitaris durant l'època de floració en les plantes visitades pels insectes pol·línitzadors, i en especial les abelles, sense perjudici de la defensa fitosanitària dels conreus.

Article 2.n

L'emplaçament dels ruscs haurà de complir els requisits següents:

a) Tots els ruscs hauran de dur, inexcusablement, en un lloc ben visible la placa d'identificació del propietari. Els apicultors són obligats a obtenir autorització per escrit de l'amo de la finca on s'hagen d'instal·lar els ruscs, i aquesta autorització s'haurà de presentar a la Cambra Local Agrària perquè en siga visada i enregistrades les dades corresponents a l'apicultor, l'emplacament i el nombre de ruscs.

Si l'apicultor és membre d'alguna associació professional caldrà fer-ho constar i s'exhibirà el corresponent document acreditatiu.

b) Davant la possibilitat d'emplaçaments, la densitat dels quals es considere excessiva, la Cambra Local Agrària queda facultada per a fixar-los en les zones d'ubicació més adients dins dels respectius termes municipals. Als efectes que pertoquen es crearà una Comissió Mixta formada per representants dels apicultors i dels agricultors, integrats en la mateixa Cambra Local Agrària.

c) No es permetrà la instal·lació de ruscs a menys de les distàncies següents:

-De nuclis urbans, coses habitades, indústries i carreteres o autopistes nacionals, 300 metres.

-De carreteres i camins locals o de serveis, 100 metres.

Article 3.r

Només podran realitzar-se tractaments fitosanitaris durant la floració, si s'escau, amb l'autorització de la Cambra Local. La concessió d'aquesta autorització es realitzarà d'acord amb les normes dictades per la Direcció General de la Producció Agrària, a proposta del Servei de Protecció dels Vegetals.

-S'haurà de procurar, quan siga possible, la utilització dels productes fitosanitaris en polvorització , atès que són menys perjudicials per a les abelles que els de polseig.

-Els productes que s'han d'utilitzar perquè són considerats poc tòxics per a les abelles s'inclouen en la relació adjunta.

-En el cas que el Servei de Protecció dels Vegetals considere necessària la realització d'un tractament col·lectiu i previ al començament d'aquest, i mentre s'hi faça, la Cambra o l'Agrupació de Cambres s'hauran de responsabilitzar de la informació continuada als apicultors autoritzats en les zones de tractament per a obrir i tancar els ruscs durant els períodes que marque el Servei de Protecció dels Vegetals.

Article 4.t

1. L'existència de ruscs no identificables, d'acord amb el que s'ha disposat, serà considerada clandestina, i la Cambra Local Agrària queda facultada per a procedir a la incautació d'aquests i traslladar-los a les zones idònies, tot retent-ne compte a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Les despeses ocasionades aniran a càrrec del propietari del rusc, sense perjudici de les sancions i responsabilitats que se'n deriven.

2. Les infraccions d'aquesta ordre seran sancionades d'acord amb el que disposa la legislació vigent en aquesta matèria, i es seguirà el procediment establert als articles 133 i següents de la Llei de Procediment Administratiu de 17 de juliol de 1958, sense perjudici de les responsabilitats civils.

DISPOSICIO FINAL

Aquesta Ordre entrarà en vigor el dia de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

DISPOSICIO DEROGATORIA

Queda expressament derogada l'Ordre de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació d'11 de març de 1982, per la qual es publicava la normativa sobre el tractament de cítrics en floració.

Cosa que fem pública per a general coneixement.

València, 20 de març de 1984.

El Conseller d'Agricultura, Pesca i Alimentació,

LLUIS FONT DE MORA I MONTESINOS

ANEXO

Productos fitosanitarios poco tóxicos para las abejas y otros insectos

ANEXO

Productos fitosanitarios poco tóxicos para las abejas y otros insectos polinizadores

Aceites de invierno. Aceites de verano. Acido cacodólico. Acido giberélico. Acido metilarsónico. Alacloro. Ametrina. Aminotriazol. Amitraz. Asulam. Azufre. Atrazina. Bacillus thuringiensis. Barbán. Bendiofos. Benfluralina. Benomilo. Bensulida. Bentazón. Benzoximato. Binapacril (LE). Bromacilo. Bromopopilato. Butilato. Caldo bordoles. Captafol. Captan. Carbendazima. Carboxima. Cianazina. Cicloato. Cihexaestán. Cipermetrín. Cloramben. Cloraniformetano. Clorfenetol. Clorfenvinfos (LE, PM). Clorfurecol. Cloridazona. Clormecuat. Cloroxurón. Clortal. Clortalonil. Clortolurón. Cubiet. 2, 4 D. Dalapón. Daminocida. Dazomet. 2, 4-DB. Dialato. Dicamba. Diclobenil. Dicloropropeno. Diclorprop. Dicofol. Dicuat. Difenamida. Difenzomat. Diflubenzurón. Dimetirimol. Dinocap. Dioxatión. Ditalinfos. Ditianona.

Diurón. Dodemof. Dodina. Endosulfán (LE, PM). E P T C. Etefón. Etilfosfito de aluminio. Etiofencarb. Etofumesato. Fenarimol. Fenazaflor. Fenbutestán. Fenmedifam. Fenoprop. Ferbam. Fluometurón. Fluosilicato sódico. Flurecol. Folpet. Fosalón. Glifosato. Hidracida maleica. Iprodión. Isocarbamida. Isometiozín. Kasugamicina. Linurón. Mancozeb. Maneb. M C P A. Mecoprop. Menazón. Merfos. Meta benzotiazurón. Metam sodio. Metazol. Metil-tiofanato. Metiram. Metrobomurom. Metoxicloro. Metoxurón. Metribuzín. Molinato. Monurón. Nabam. Naptalam. Nicotina. Nitralina. Nitrofene. Oxadiazón. Oxicarboxina. Oxicloruro de cobre. Oxido cuproso. Oxinato de cobre. Paracuat. Pebulato. Penoxalina. Picloram. Pirazofos. Piridinitril. Pirimicarb. Profam. Prometrina. Propacloro. Propaml. Propargita. Propineb. Propizamida. Potriofos. Quinometioanato. Quintoceno. Rotenona. Secbumetona. Simazina. Sulfalato. 2, 4, 5-T. T C A. Temefos. Terbacilo. Terbutrina. Tetradifón. Tiofanox. Tiometón. Tiram. Tolilfluanida. Triadimefón. Trialato. Triciclestán. Tridemorf. Trifluralina. Triforina. Vernolato. Vincozolina. Zineb. Ziram.

Mapa web