Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE de 4 de febrer de 1999, del conseller de Sanitat, per la qual dicta normes per a l'organització i la gestió en matèria de formació continuada de les professions sanitàries.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 3450 de 09.03.1999
Número identificador:  1999/L1952
Referència Base de Dades:  0671/1999
 



ORDRE de 4 de febrer de 1999, del conseller de Sanitat, per la qual dicta normes per a l'organització i la gestió en matèria de formació continuada de les professions sanitàries. [1999/L1952]

El 15 de desembre de 1997, les comunitats autònomes d'Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella – la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, la Comunitat Valenciana, el País Basc, Extremadura, Galícia, la Rioja, Madrid, Múrcia i Navarra, el ministre de Sanitat i Consum i la ministra d'Educació i Cultura van subscriure el conveni de la Conferència Sectorial aprovat pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de la Salut sobre la formació continuada de les professions sanitàries, i es va crear la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de la Salut de les comunitats autònomes i dels ministeris de Sanitat i Consum i d'Educació i Cultura en matèria de formació continuada de les professions sanitàries.

Les funcions i els acords de la comissió es desplegaran i exerciran a través dels òrgans administratius que designen les conselleries de sanitat i de salut de les comunitats autònomes, les quals assumiran totes les funcions en matèria de formació continuada de les professions sanitàries, que no s'encomanen expressament en el conveni a la Comissió de Formació Continuada dels Sistema Nacional de la Salut.

Per la Resolució de 22 de desembre de 1997, de la Subsecretaria de Sanitat i Consum, publicada en el Boletín Oficial del Estado núm. 38, de 13 de febrer de 1998, es va donar publicitat al conveni esmentat, que hi figura en l'annex, i per la Resolució de 10 de març, del secretari general de la Conselleria de Sanitat, es va donar publicitat al conveni en l'àmbit de la Comunitat Valenciana i es va determinar que l'organisme competent és l'Institut Valencià d'Estudis en Salut Pública (IVESP).

L'IVESP, adscrit a la Direcció General de Salut Pública, és l'òrgan administratiu de la Conselleria de Sanitat que té atribuïda les funcions de formació i investigació en les matèries de salut pública i de l'administració sanitària del personal sanitari, segons el Decret 210/1992, de 23 de novembre, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització i Funcionament de l'IVESP, en relació amb el Decret 33/1997, de 26 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana, que aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat. Per això assumeix l'exercici de totes les funcions en matèria de formació continuada de les professions sanitàries que no s'encomanen en el conveni a la Comissió de Formació Continuada de la Comissió Nacional del Sistema Nacional de la Salut i especialment les funcions que figuren en el punt 4 del conveni.

Per a l'exercici d'aquestes funcions cal dotar l'IVESP d'una estructura organitzativa que responga al compromís adquirit per la Generalitat Valenciana en subscriure el conveni de 15 de desembre de 1997.

Per tot això, i fent ús de les competències que m'atribueixen el Decret 33/1997, de 26 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana, que aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat, i l'article 44 de la Llei 30/1983, de 30 de desembre, del Generalitat Valenciana, i d'acord amb les directrius emanades del conveni de la Conferència Sectorial Nacional del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de la Salut sobre la formació continuada de les professions sanitàries i amb els documents aprovats per la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de la Salut.

ORDENE

Article 1

Es crea la Comissió de Formació Continuada de les professions sanitàries de la Comunitat Valenciana com a òrgan especialitzat en matèria de formació continuada de les professions sanitàries adscrit a l'IVESP.

Article 2

1. La Comissió de Formació Continuada de la Comunitat Valenciana estarà composta pels membres següents:

– El director general de Salut Pública, que en serà el president.

– El director de l'IVESP, que hi actuarà com a president en els casos de delegació o de suplència del president.

– Un representant de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.

– Un representant en nom dels col·legis de metges, un dels de farmacèutics i un dels d'Infermeria.

– Un representant de les universitats de la Comunitat Valenciana.

– Un representant en nom de les societats científiques de la Comunitat Valenciana.

– Un representant responsable de la secretaria tècnica de la comissió.

– El secretari de la Comissió de Formació Continuada de les professions sanitàries de la Comunitat Valenciana.

2. El Funcionament de la comissió es regirà pels preceptes que conté sobre els òrgans col·legiats el capítol II del títol II de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

La comissió podrà elaborar el seu reglament de règim interior i designarà el vicepresident entre els seus membres. Les funcions de secretari, amb veu i vot, seran exercides pel secretari de l'IVESP, el qual prestarà també el suport tècnic i administratiu necessari.

3. S'incorporaran a la comissió, amb veu i vot en les reunions, els representants dels col·legis professionals de l'àmbit sanitari, quan es tracte de formació continuada corresponent al col·legi professional de què en cada cas es tracte. Assistiran, també, a les reunions de la comissió, amb veu però sense vot, els experts que la comissió acorde convocar.

Article 3

L'IVESP, a través de la Comissió de Formació Continuada, exercirà totes les funcions en matèria de formació continuada que no s'encomanen expressament a la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de la Salut en el conveni de la Conferència Sectorial del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de la Salut sobre la formació continuada de les professions sanitàries, i especialment les següents:

1. L'organització i la gestió de l'acreditació de centres i activitats professionals, així com dels sistemes d'informació i registre.

2. L'avaluació del sistema de formació sanitària continuada i la inspecció i auditoria dels centres i les activitats acreditats, així com la realització d'estudis estadístics, els resultats dels quals seran presentats de forma periòdica a la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de la Salut.

Article 4

La secretaria tècnica de la Comissió de Formació Continuada serà assumida per l'IVESP amb la col·laboració del personal que calga.

El seu objectiu és fer operatiu el sistema d'acreditació formulat per la Comissió de Formació Continuada.

Article 5

S'aprova la creació de la Comissió d'Acreditació, integrada en l'IVESP, l'objectiu de la qual és d'acreditar activitats de formació continuada, institucions de formació continuada, entitats proveïdores i acreditadores de les seues pròpies activitats i professionals individuals.

La Comissió d'Acreditació estarà formada per experts en formació continuada i els seues membres seran designats per la Comissió de Formació Continuada per un període renovable de dos anys.

El nombre de membres serà de cinc per a cada una de les professions sanitàries.

Els informes de la Comissió d'Acreditació seran tramitats, per a l'aprovació definitiva de la Comissió de Formació Continuada de la Comunitat Valenciana, per la secretaria tècnica d'aquesta comissió.

Article 6

La Comissió de Formació Continuada de les professions sanitàries de la Comunitat Valenciana, com que és un òrgan col·legiat dels que preveu l'article 22.2 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, queda integrada en l'IVESP. Segons que estableix la llei esmentada, les persones interessades podran recórrer contra els actes administratius de la Comissió de Formació Continuada de la Comunitat Valenciana per via administrativa davant el titular de la Direcció General de Salut Pública, a la qual està adscrit l'IVESP, mitjançant el recurs d'alçada.

La resolució del director general de Salut Pública serà susceptible de recurs contenciós administratiu.

DISPOSICIÓ FINAL PRIMERA

Es faculta el director de l'IVESP per dictar totes les disposicions que resulten pertinents com a desplegament de l'ordre present.

DISPOSICIÓ FINAL SEGONA

Aquesta ordre vigirà des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 4 de febrer de 1999

El conseller de Sanitat,

Mapa web