Ficha disposicion

Ficha disposicion





Decret 44/1993, de 22 de març, del Govern Valencià, pel qual es regula el transport sanitari terrestre a l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 2021 de 11.05.1993
Referència Base de Dades:  1032/1993
 



Decret 44/1993, de 22 de març, del Govern Valencià, pel qual es regula el transport sanitari terrestre a l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

El transport sanitari facilita a l'usuari l'accés a l'assistència sanitària que requereix, i la continuïtat d'aquesta assistència, i constitueix un recurs important del dispositiu d'atenció sanitària d'urgència en la mesura que de les seues característiques, dotació i disponibilitat depenen les condicions de celeritat i la qualitat de l'assistència.

Cal, doncs, ordenar el transport sanitari que transcorre íntegrament pel territori de la Comunitat Valenciana, i classificar i definir les característiques tècnico- sanitari es de les ambulàncies destinades a aquesta finalitat.

L'article 33.8 de la Llei 5/1982, d'1 de juliol, d'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, atribueix a la Generalitat Valenciana l'execució de la legislació de l'Estat en matèria d'ordenació del transport de mercaderies i de viatgers que tinga el seu origen i la seua destinació dins del territori de la Comunitat Valenciana.

Per tant, i dins del marc legal previst en les lleis 14/1986, de 25 d'abril, General de Sanitat, i 16/1987, de 30 de juliol, d'Ordenació dels Transports Terrestres, i en el Reial Decret 1211/1990, de 28 de setembre, que desplega aquesta, a proposta dels consellers d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports i de Sanitat i Consum, i amb l'acord previ del Govern Valencià, en la reunió del dia 22 de marg de 1993,

DECRETE

Article primer

La finalitat d'aquest decret és la regulació del transport sanitari terrestre, tant urbà com interurbà, que transcorre íntegrament per l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, i establir les característiques tècnico- sanitàries dels vehicles destinats a aquesta finalitat.

Article segon

El transport sanitari és el que es fa per al desplaçament de persones malaltes, accidentades o per una altra raó sanitària, en vehicles especialment condicionats per a això i que reben la denominació genèrica d'ambulàncies.

Les ambulàncies són recursos mobilitzables pels poders públics en casos d'emergències o catàstrofes i, en qualsevol cas i règim de servei en què estiguen, s'atendran al que disposa el Pla Director d'Urgències de la Generalitat Valenciana.

Article tercer

El règim de servei del transport sanitari regulat en aquest decret, siga quina siga la seua modalitat i capacitat, podrà ser:

- Públic.

- Privat.

- Oficial.

Article quart

Són serveis de transport sanitari públics els que presta el propietari d'una ambulància, per compte d'altri, mitjançant retribució i amb intenció de lucre o sense ella.

Article cinquè

Són serveis de transport sanitari privats els que es presten per al trasllat de persones accidentades o malaltes, amb ambulàncies i personal propis de les entitats prestatàries, amb aquesta única finalitat i sense percebre una retribució independent pel servei de transport.

Article sisè

Són serveis de transport sanitari oficials els que fan directament els organismes públics.

Article setè

Les ambulàncies destinades al transport terrestre de malalts poden ser de tres tipus:

1. Ambulàncies de trasllat individuals, tipus TI: vehicles destinats al trasllat individual de malalts estabilitzats que no requeresquen assistència sanitària durant el trasllat.

2. Ambulàncies de trasllat col·lectives, tipus TC: vehicles destinats al trasllat conjunt de malalts per indicació facultativa, no afligits per una malaltia transmissible, el trasllat dels quals no tinga caràcter d'urgent i que no requeresquen assistència sanitària en ruta.

3. Ambulàncies assistencials, tipus AA: vehicles destinats al trasllat de malalts o persones accidentades d'alt risc i que permeten aportar mesures bàsiques de transport vital al pacient.

Article vuitè

Les característiques tècnico- sanitàries i la dotació, tant de personal com de material sanitari, dels diferents tipus d'ambulàncies són les que s'estableixen en l'annex I d'aquest decret.

Article novè

Per a l'obtenció de les autoritzacions corresponents de transport sanitari, caldrà complir els següents requisits:

1. Autoritzacions de transport públic:

a) Disposició de mitjans que permeten la immediata localització de les ambulàncies les vint-i-quatre hores del dia.

b) A poblacions de més de vint mil habitants, disposició d'un local obert al públic, amb nom o títol registrat.

c) Estar en possessió de tres ambulàncies com a mínim, amb les seues autoritzacions corresponents.

2. Autoritzacions de transport privat:

Les ambulàncies hauran de ser propietat del titular de l'autorització o arrendades en règim de leasing, i el transport haurà de fer-lo personal propi.

3. Autoritzacions de transport oficial:

Les ambulàncies hauran de ser de titularitat pública i el transport haurà de fer-se amb personal propi o mitjançant prestació social.

Article deu

Totes les ambulàncies, tant si són de transport públic com privat o oficial, hauran de tenir la certificació sanitària corresponent com a requisit previ per a l'obtenció de l'autorització per a la realització de transport sanitari.

Article onze

Per al lliurament de la certificació sanitària, caldrà que les ambulàncies complesquen els requisits tècnico- sanitaris i de personal que per a cada tipus s'estableixen en l'annex I d'aquest decret i l'empresa titular haurà de complir els requisits específics que estableix l'article 9 d'aquest decret.

Article dotze

La certificació sanitària serà concedida pel Secretari General de la Conselleria de Sanitat i Consum.

Article tretze

El Secretari General de la Conselleria de Sanitat i Consum podrà delegar per a les competències a què fan referència els articles 12 i 18 els òrgans territorials de la Conselleria de Sanitat i Consum.

Article catorze

Les sol·licituds de certificació sanitària hauran d'adreçar-se al Secretari General de la Conselleria de Sanitat i Consum o, si escau, a l'òrgan que haja estat delegat per a la competència de la concessió, a través de les direccions territorials de Sanitat i Consum, que tramitaran els expedients.

Article quinze

Caldrà adjuntar a les sol·licituds de certificació sanitària la següent documentació:

- Document que acredite la personalitat jurídica de qui sol·licita i, si s'escau, la representació que hom detinga.

- Acreditació de la propietat i la dependència jurídica del vehicle de què es tracte.

- Memòria descriptiva de les característiques tècnico- sanitàries i d'equipament del vehicle.

- Llista dels noms de les persones que hi prestaran serveis, i còpies compulsades de les seues titulacions i dels seus permisos de conducció.

- Documentació que justifique que l'empresa titular de l'ambulància compleix els requisits que estableix l'article 9.

Article setze

Després d'haver examinat la documentació presentada i d'haver comprovat el compliment dels requisits tècnico- sanitaris que estableix l'annex I d'aquest decret, els serveis territorials de la Conselleria de Sanitat i Consum elevaran una proposta de resolució a l'òrgan administratiu competent, el qual resoldrà sobre la concessió o la denegació de la certificació sol·licitada.

Article disset

La certificació sanitària, a partir que s'acomplesca el segon any d'antiguitat del vehicle, haurà de ser renovada anualment, després d'una inspecció, duta a terme pels serveis territorials de la Conselleria de Sanitat i Consum, dels requisits tècnico- sanitaris, l'equipament i el personal de l'ambulància. A més de la inspecció anual a l'efecte de renovació, els òrgans sanitaris competents podran realitzar les inspeccions que consideren oportunes i procediran segons els articles 31.2 i 37 de la Llei General de Sanitat en el cas que aquestes resultaren desfavorables.

Article divuit

La certificació sanitària serà revocada, després d'haver-hi fet un expedient, si es produeixen alteracions de les característiques tècnico- sanitàries del vehicle que impliquen l'incompliment manifest dels requisits que s'estableixen en l'annex I d'aquest decret per al tipus d'ambulància corresponent.

Article dinou

Per a la realització de qualsevol modalitat de transport sanitari caldrà la prèvia obtenció de l'autorització administrativa, atorgada per la Direcció General de Transports de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports i referida a cada vehicle en concret.

Article vint

Les autoritzacions de transport sanitari s'atorgaran per un període de cinc anys, que podrà ser prorrogable per dos anys més segons l'estat tècnic del vehicle.

Article vint- i- u

La suspensió o retirada de la certificació sanitària comportarà automàticament la suspensió o retirada de l'autorització de transport sanitari. A tal efecte, els òrgans competents de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports i de la Conselleria de Sanitat i Consum actuaran coordinadament.

Article vint-i-dos

Les autoritzacions de transport sanitari no s'atorgaran a vehicles d'antiguitat superior a dos anys, comptadors a partir de la data de la primera matriculació.

Article vint-i-tres

Les autoritzacions de transport sanitari hauran d'especificar el tipus d'ambulància, d'acord amb el que disposa l'article 7 d'aquest decret.

Article vint-i-quatre

Per al lliurament de l'autorització de transport sanitari caldrà presentar-ne la sol·licitud als serveis territorials de Transport de la demarcació competent, acompanyada de la documentació següent:

a) DNI o codi d'identificació fiscal de qui sol·licita.

b) Permís de circulació dels vehicles a què fa referència l'autorització.

c) Fitxa d'Inspecció Tècnica dels Vehicles en què conste que està vigent el reconeixement periòdic legal o, si no n'hi ha, certificació acreditativa d'aquest requisit.

d) Rebut de l'Impost d'Activitats Econòmiques corresponent o, si s'escau, justificant de l'exempció.

e) Certificació sanitària prevista en l'article 10 d'aquest decret.

Article vint-i-cinc

Aquestes autoritzacions seran visades anyalment per l'òrgan que les haurà lliurades.

Per a la realització del visat, caldrà aportar documentació anàloga a la indicada en l'article 24 i també l'autorització visada corresponent al període immediatament anterior.

Article vint-i-sis

El cessament d'activitats de les ambulàncies, a les quals haja estat lliurada l'autorització corresponent, haurà de ser comunicat abans que es produesca, a la Direcció General de Transports, la qual ho farà saber a la Secretaria General de la Conselleria de Sanitat i Consum. Si, per causes fortuïtes, això no fóra possible, s'haurà de fer en un termini màxim de quinze dies comptadors des d'aquell en, què tinga lloc el cessament.

Article vint-i-set

1. Les infraccions contra aquest decret relatives al transport sanitari seran sancionades d'acord amb la legislació vigent en matèria de règim de sancions del transport per carretera.

2. L'incompliment de les previsions d'aquesta disposició pel que fa a la certificació sanitària podrà causar, amb la instrucció prèvia de l'oportú expedient, l'aplicació del règim de sancions que estableix el Decret 44/1992, de 16 de març, del Govern Valencià, pel qual se determinen el procediment, les sancions i la competència sobre sancions en relació amb les infraccions sanitàries.

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera

Qualsevol ambulància assistencial que posseesca l'autorització administrativa preceptiva, podrà ser objecte de conversió en ambulància assistida destinada al trasllat de malalts crítics que requeresquen suport vital avançat i cures intensives.

Segona

Per a la conversió d'una ambulància assistencial en assistida, aquesta haurà de complir els requisits següents:

1. Inclusió d'un equip addicional de medicació amb les característiques que s'especifiquen en l'annex IV d'aquest decret.

2. Assistència durant el trasllat d'un metge o d'un ATS o diplomat en Infermeria amb experiència en medicina d'urgències i transport sanitari.

Tercera

Les ambulàncies assistides, definides en les disposicions addicionals anteriors, tindran la consideració de centres sanitaris i, com a tals, requeriran una autorització de funcionament, la concessió o denegació de la qual serà competència de la Secretaria General de la Conselleria de Sanitat i Consum. El procediment per a l'obtenció de la mencionada autorització es determinarà en les normes de desplegament d'aquest decret.

DISPOSICIO TRANSITORIA

Les ambulàncies que a l'entrada en vigor d'aquest decret tinguen autorització per a la realització de transport sanitari disposaran d'un termini de tres anys per a adaptar-se al que preveu aquesta disposició.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

S'autoritza les conselleries d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports i de Sanitat i Consum perquè dicten les normes i prenguen les mesures oportunes per al desplegament i l'execució d'aquest decret.

Segona

S'autoritza el Conseller de Sanitat i Consum perquè modifique les característiques tècnico- sanitàries incloses en els annexos d'aquest decret per tal d'adequar-les als avanços que puguen produir-se després de la seua publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Tercera

Per a la millor capacitació del personal encarregat del transport sanitari, els titulars d'aquest i la Conselleria de Sanitat i Consum disposen d'un termini de tres anys per a reciclar el personal esmentat, mitjançant cursos específics destinats a aquest fi.

València, 22 de març de 1993.

El President de la Generalitat Valenciana,

JOAN LERMA I BLASCO

El Conseller de Sanitat i Consum,

JOAQUIN COLOMER SALA

El Conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, EUGENIO BURRIEL DE ORUETA

ANNEX I

Característiques tècnico- sanitàries de les ambulàncies

I Especificacions comunes per a tots els tipus d'ambulàncies:

I.A. Característiques mecàniques:

- Vehicle tipus furgó amb una potència mínima fiscal de 13 CV.

- Suspensió suau i eficaç en les condicions de càrrega en què el vehicle ha de treballar.

- Sistema de frens amb doble circuit i servofrè.

- Eixida del tub d'escapament per la part lateral esquerra del vehicle.

I.B. Característiques externes:

- Carrosseria pintada de color blanc, en la seua major part, amb inscripció de la paraula «AMBULANCIA» en les parts anterior i posterior amb pintura reflectora roja, de manera que la inscripció anterior puguen llegir-la per reflexió els vehicles que la precedesquen en la marxa, amb dues franges longitudinals a ambdós costats de l'ambulància amb pintura reflectora roja.

- Nom i adreça de l'empresa o entitat propietària del vehicle retolats en les parts laterals i número de telèfon retolat en la part posterior.

- Senyalitzacions: sirena i indicadors d'intermitència ambre (prioritaris), eficaços, segons el que disposa el codi de circulació vigent.

- Il·luminació posterior sobre la porta, interna o externa.

- Fars halògens i antiboira.

- Il·luminació auxiliar halogenada de llarg abast extensible i extraïble.

- Indicadors de llums de parada o avaria.

- Claraboia superior translúcida practicable sobre la cèl·lula sanitària, en les ambulàncies assistencials.

- Finestres de lluna translúcida de seguretat a ambdós costats del vehicle (tret de les ambulàncies assistencials) i en les portes posteriors pel que fa a la cèl·lula sanitària.

- Ventiladors extractors de les dimensions adequades perquè s'efectuen vint renovacions d'aire per hora sense produir turbulències en l'interior de l'habitacle.

- Dispositiu exterior annex a l'equip de radiotelèfon d'acord amb la normativa legal vigent.

- Portes d'accés i emergència:

* Laterals en l'habitacle del conductor.

* Posterior de doble fulla amb obertura mínima de 180 graus o porta gran única que, totalment oberta, no depasse l'altura màxima del vehicle.

* Lateral que permeta un accés fàcil a la cèl·lula sanitària, situada en la part davantera dreta de la cèl·lula.

* Totes les portes disposaran de sistema d'obertura i tancament des de l'exterior i l'interior.

- Indicador de portes obertes en la cabina de conducció.

I.C. Equipament general:

- Un extintor d'incendis homologat pel Ministeri d'Indústria i Energia.

- Una roda de recanvi.

- Eines per a l'atenció mecànica del vehicle en ruta.

- Un emissor- receptor de ràdio que complesca la normativa específica.

- Triangles de senyalització.

- Llibre de reclamacions oficial.

II. Característiques tècnico- sanitàries de les ambulàncies de trasllat col·lectives:

A més de les especificacions comunes per a tots els tipus d'ambulàncies, inclouran:

II.A. Condicions d'habitabilitat:

- L'habitacle del conductor complirà les condicions exigides per la normativa legal vigent. Tindrà comunicació amb el compartiment sanitari des de la zona del seient de l'acompanyant.

- El compartiment sanitari disposarà de calefacció, ventilació i il·luminació suficients i independents de les de la cabina del conductor.

- El pis disposarà d'un revestiment antilliscant, continu, fix, de material impermeable, inatacable i incombustible.

- Els revestiments de les parets seran llisos. Tots ells, rentables i resistents als desinfectants habituals.

- Hi haurà armaris per a material, com també una superfície o un tauler petits per a la preparació de material i un lavabo amb desguàs, dotat d'aigua corrent mitjançant una bomba alimentada per un dipòsit amb una capacitat almenys de 10 litres, i de dipòsit d'emmagatzemament d'aigua usada.

- El compartiment sanitari disposarà d'un màxim de 6 seients confortables i reclinables.

- La capacitat màxima del transport mai no superarà els 6 passatgers, a més del conductor i portalliteres.

- Disposarà d'una llitera abatible ó fixa en una part lateral del vehicle per a la seua utilització en cas de necessitat. La llitera serà de dimensions adequades per al transport d'un individu adult. L'amplària entre les rodes serà de 550 mm, el diàmetre de les rodes serà de 100 mm i l'amplària de les rodes serà de 32,5 mm com a màxim.

II.B. Equipament sanitari:

- Una bala d'oxigen amb capacitat entre 850 i 2000 litres, amb manòmetre, cabalímetre i vas humidificador.

- Joc de màscares de subministrament d'oxigen suplementari per a adult i xiquet.

- Dispositiu d'aspiració de secrecions.

- Sondes per a aspiració de secrecions.

- Una farmaciola sanitària que complesca el que específica l'annex II.

- Un cuny de plàstic i botella irrompible.

- Mantes i llençols segons les necessitats.

- Una cadira de rodes plegable.

III. Característiques tècnico- sanitàries de les ambulàncies de trasllat individuals:

A més de les especificacions comunes per a tots els tipus d'ambulàncies, inclouran:

III.A. Condicions d'habitabilitat:

- El vehicle disposarà de dos habitacles, la cabina de conducció i la cèl·lula sanitària, i hi haurà entre ambdós un envà de separació, amb esvorancs de comunicació en la part superior, amb llunes translúcides lliscants. Així mateix, disposarà d'intèrfon de comunicació entre ambdós.

- La cabina de conducció reunirà les condicions exigides per la normativa legal vigent.

- Les parets de la cèl·lula sanitària estaran dotades d'elements d'aïllament tèrmic i acústic i se n'haurà de garantir l'estanqueïtat.

- Ei pis disposarà d'un revestiment antilliscant, continu, fix, de material impermeable, inatacable i incombustible. Els revestiments de les parets seran llisos. Tots ells seran rentables i resistents als desinfectants habituals.

- La cèl·lula sanitària disposarà de sistemes de calefacció, ventilació i il·luminació suficients i independents dels de la cabina de conducció.

- Disposarà d'una presa de corrent en cada part superior de les parets de la cèl·lula, per a endoll tipus encenedor de 12 V.

- Dimensions de la cèl·lula sanitària:

* Longitud: la longitud útil amidada entre l'envà de separació i les portes posteriors sobre l'eix longitudinal del vehicle i a 40 cm d'altura sobre el terra serà, almenys, de 240 cm.

* Amplària: l'amplària útil amidada entre les parets esquerra i dreta del vehicle i a 40 cm del terra serà, almenys, de 160 cm.

* Altura: l'altura útil amidada entre el terra i el sostre de la cèl·lula sanitària serà, almenys, de 130 cm.

III.B. Dotació de la cèl·lula sanitària:

- La cèl·lula sanitària disposarà d'un sistema eficaç per al suport, el lliscament i la fixació d'una llitera amb rodes.

- La llitera serà de dimensions adequades per al transport d'un individu adult. L'amplària entre les rodes serà de 550 mm, el diàmetre de les rodes serà de 100 mm i l'amplària de les rodes serà de 32,5 mm com a màxim.

- La llitera estarà proveïda de cinturons de subjecció que envolten el pit i les cames (amb canelleres, turmelleres i un arnés per al cap).

- La subjecció de la llitera serà per galets que encaixen sobre el sistema de lliscament i fixació.

- La llitera anirà situada en el sentit de la marxa.

- La cèl·lula sanitària, a més de l'espai necessari per a la llitera, disposarà d'un seient proveït de cinturó de seguretat, al costat de la capçalera, de manera que permeta una atenció còmoda al pacient.

- Hi haurà armaris per a material, i també una superfície o un tauler petits per a la preparació de material i un lavabo amb desguàs, dotat d'aigua corrent mitjançant una bomba alimentada per un dipòsit amb una capacitat almenys de 10 litres, i de dipòsit d'emmagatzemament d'aigua usada.

- Un dispositiu fix en què es puga penjar un flascó o una bossa de solució per a perfusió intravenosa.

- Plàstic per al matalàs de la llitera (envolupant i rentable).

- Dues mantes, dos llençols i un coixí.

Un llitera de tisora radiotransparent.

III.C. Equipament sanitari:

- Una bala o més d'oxigen, recanviables, amb una capacitat entre 850 i 200 litres, amb manòmetre, cabalímetre i vas humidificador.

- Joc de màscares d'un sol ús de subministrament d'oxigen suplementari per a adult i xiquet.

- Dispositiu d'aspiració de secrecions.

- Sondes per a aspiració de secrecions d'un sol ús.

- Ressuscitador manual de baló amb màscares d'adult i de xiquet.

- Cànules orofaríngies de Guedel, dels números 1, 3 i 5.

- Un collaret per a cervicals.

- Una farmaciola sanitària que complesca el que específica, l'annex II.

- Un cuny de plàstic i botella irrompible.

IV. Característiques tècnico- sanitàries de les ambulàncies assistencials:

A més de les especificacions comunes per a tots els tipus d'ambulàncies, hauran d'incloure:

IV.A. Equipament general:

A més de tots els elements especificats en l'apartat I.C, inclourà:

- Un equip emissor- receptor portàtil de ràdio.

- Emissor- receptor de ràdio que complesca la normativa específica amb extensió per microtelèfon a la cèl·lula sanitària.

IV.B. Condicions d'habitabilitat:

A més de tots els elements especificats en l'apartat III.A, inclourà:

- Dimensions de la cèl·lula sanitària:

* Longitud: la longitud útil amidada entre l'envà de separació i les portes posteriors sobre l'eix longitudinal del vehicle i a 40 cm d'altura sobre el terra serà d'almenys 300 cm.

* Amplària: l'amplària útil amidada entre les parets esquerra i dreta del vehicle i a 40 cm del terra serà, almenys, de 160 cm.

* Altura: l'alçària útil amidada entre el sòl i el sostre de la cèl·lula sanitària serà, almenys, de 180 cm.

- Sistema d'aire condicionat amb humidificador.

- Característiques de la instal·lació elèctrica:

Les instal·lacions elèctriques del vehicle i medico- assistencial han de ser totalment independents.

La instal·lació elèctrica del vehicle complirà els requisits del codi de circulació i alimentarà focus anti- boira, llums rotatoris d'advertiment, llums anti- col·lisió del sostre (llums de gàlib), sirena d'advertiment, radiotelèfon i els dispositius de climatització de la cabina de conducció i de la cèl·lula sanitària.

La instal·lació elèctrica medico- assistencial estarà alimentada per una bateria auxiliar de 12 V i 95 Ah recarregable durant la marxa del vehicle sense perjudici del seu rendiment òptim i també mitjançant un carregador de bateries incorporat.

Possibilitat d'incorporar-hi un grup electrogen (220 V de corrent altern i 12 V de corrent continu) que permeta la càrrega de la bateria mitjançant una connexió a la xarxa exterior.

Aquesta instal·lació ha d'alimentar tots els equips mèdics assistencials, i podrà fer-ho si cal a una incubadora mitjançant les preses adients.

A la cabina de coordinació hi haurà un interruptor que desconectarà la bateria auxiliar sense impedir la possibilitat de recarrega.

A la cabina assistencial hi haurà un indicador de càrrega de bateria auxiliar fàcilment visible.

Els circuits elèctrics seran fixos i estaran convenientment protegits per evitar-los agressions mecàniques o químiques.

Cada presa de 12 V de corrent continu de la cabina assistencial disposarà d'un fusible independent, tots els quals estaran agrupats en un quadre general fàcilment accessible.

A la cabina assistencial hi haurà un mínim de tres preses de 220 V de corrent altern mitjançant un circuit elèctric independent del de la bateria auxiliar i alimentat per una connexió a la xarxa externa o al grup electrogen.

Disposarà d'acumuladors que permeten disposar de corrent, durant almenys dues hores amb el vehicle parat.

IV.C. Dotació de la cèl·lula sanitària:

- El suport de la llitera principal tindrà les següents característiques:

* Serà dotat de moviment d'elevació i descens, i podrà adoptar les posicions de Trendelemburg positiva i negativa fins a 30º.

* Ha de permetre la col·locació i l'extracció de la llitera amb el pacient fàcils i segures fins a l'exterior del vehicle.

* Podrà moure's lateralment cap a l'esquerra deixant espai per atendre-hi una altra llitera abatible que durà el vehicle situada al costat dret, de manera que quede un espai entre les dues lliteres per a l'atenció de dos malalts en situació crítica simultàniament (de 30 a 45 cm).

* Amb el suport de la llitera en posició central es podrà atendre el malalt per tots els costats. Hi haurà d'haver un espai lliure de 45 cm almenys a la capçalera, amb un seient plegable que tindrà un cinturó de seguretat automàtic.

* Els suports de les lliteres disposaran de carrils per a fixació i lliscament d'una llitera amb rodes.

- Suport abatible per a llitera al costat dret de la cèl·lula sanitària que permeta la col·locació, la fixació i el lliscament d'una altra llitera, la qual tindrà una longitud i una amplària idèntiques a les de la principal.

- Les lliteres seran de dimensions adequades per al transport d'un individu adult. L'amplària entre les rodes serà de 550 mm, el diàmetre de les rodes serà de 100 mm, i l'amplària de les rodes serà de 32,5 mm com a màxim.

- Les lliteres estaran proveïdes de cinturons de subjecció que envolten el pit i les carnes (amb canelleres, turmelleres i un arnés per al cap).

- Les lliteres estaran situades en el sentit de la marxa.

- Una llitera de tisora.

- A més del seient situat a la capçalera de la llitera principal, n'hi haurà almenys un altre d'abatible sobre la part lateral esquerre, dotat també de cinturó de seguretat automàtic.

- A la cèl·lula sanitària hi haurà armaris i calaixos per a material sanitari, amb capacitat almenys de 0,10 m3, etiquetats segons aquest codi de colors normalitzats:

* Blau: sistema respiratori.

* Roig: sistema circulatori.

* Verd: material quirúrgic i divers.

* Taronja: material pediàtric.

- Hom hi disposarà d'una superfície o d'un tauler de treball amb una àrea mínima de 0,60 m2 per a preparació de material de cures o medicació.

- Lavabo amb desguàs, dotat d'aigua corrent mitjançant una bomba alimentada per un dipòsit d'acer inoxidable amb una capacitat almenys de 10 litres, i de dipòsit d'emmagatzemament d'aigua usada.

- Penjador del sostre amb abraçadores per a dos flascons o bosses, com a mínim, de líquids de perfusió.

- Un carril normalitzat per a la subjecció de l'equip addicional, fixat rígidament a l'estructura del vehicle en la part lateral esquerre, a una altura aproximada de 130 cm del sòl del vehicle.

- Llum quirúrgic halogen de llum freda orientable.

- Un dispensador de tovallons junt al lavabo.

- Un dispensador de sabó líquid junt al lavabo.

- Una caixa fixa per a borses de fem amb tapa automàtica.

IV.D. Equipament sanitari:

1. Equip de reanimació

1.1. Equip d'oxigen: estació d'oxigen centralitzada, amb dues botelles d'una capacitat mínima de 1.500 litres cadascuna i amb vàlvula de reducció de pressió de 50 + 10 psi (3-4 barr).

L'estació d'oxigen estarà localitzada en un compartiment fàcilment accessible lliure de conduccions elèctriques i on no s'emmagatzeme cap altre tipus de material.

Conduccions d'oxigen de seguretat amb un mínim de quatre preses ràpides d'oxigen sobre les parts laterals, en color blanc i amb la inscripció de la paraula «Oxigen».

Dos cabalímetres d'alt flux (15 l/min) amb els seus corresponents vasos humidificadors.

Elements d'aplicació: emmagatzemats en un calaix identificats amb un rètol blau:

- Un ressuscitador manual de baló amb màscares transparents d'adult i de xiquet. Estarà dotat amb una vàlvula múltiple d'amissió d'oxigen amb regulació constant de sobrepressió, que compte amb un sistema de vàlvula unidireccional que permeta acoblar-hi una vàlvula de Peep de fins a 10 cm La unitat serà comprimible i no deformable.

- Tres jocs complets de màscares de ventilació (Ventimask) de concentració variable per a adult i xiquet.

- Dos jocs de cànules orofaríngies de Guedel dels números 1, 3 i 5.

- Un jaringoscopi.

- Un joc de pales de laringoscopi d'adult i de xiquet.

- Dues piles de recanvi per al laringoscopi.

- Una bombeta de recanvi per al laringoscopi.

- Dos jocs de tubs orotraqueals sense baló del 2,5; 3; 3,5 i 4,5 per a intubació.

- Dos jocs de tubs orotraqueals amb baló inflable de baixa pressió del 5; 6; 7; 7,5 i 8 per a intubació.

- Un fiador d'intubació endotraqueal per a adult i xiquet.

- Un joc de connexions per a tubs endotraqueals.

- Dues connexions en T per a connectar tubs endotraqueals al sistema respiratori.

- Un lubricant anestésic hidrosoluble.

- Una pinça de Magill per a adult i xiquet.

1.2 Equip de buit: la instal·lació de l'equip de buit ha de ser independent de la instal·lació d'oxigen que siga de tipus aspirador individual.

La bomba d'aspiració del sistema de buit ha de ser de tipus elèctric, amb alimentació a través del sistema elèctric del vehicle.

El sistema d'aspiració disposarà de regulació contínua del buit.

Comptarà amb un vas recollidor de 500 cc de capacitat, almenys.

El sistema estarà dotat de vàlvula antiretorn.

Elements d'aplicació: al calaix identificat amb el rètol blau s'emmagatzemaran 5 sondes estèrils d'aspiració de mides adaptades a adults i a xiquets.

1.3. Un equip d'oxigenoteràpia portàtil dotat del material següent, en un contenidor blau amb el rètol «Oxigenoteràpia»:

- Una bombona d'oxigen portàtil de 300 litres en condicions normals.

- Una vàlvula reductora que aporte 15 litres per minut.

- Un ressuscitador manual de baló amb màscares transparents d'adult i de xiquet.

- Un aspirador de secrecions pel sistema Venturi.

- Una sonda d'aspiració del 4 i una altra del 12.

- Un joc complet de màscares de ventilació per a adult i xiquet (Ventimask).

- Un joc de cànules orofaríngies de Guedel 1, 3 i 5.

- Un laringoscopi amb piles i llum.

- Un joc de pales per a laringoscopi, per a adult i per a xiquet.

- Un joc de tubs orotraqueals amb baló.

- Un fiador de tub endotraqueal.

- Una pinça de Magill.

2. Equip sanitari:

2.1. Una farmaciola sanitària que complesca el que específica l'annex II.

2.2. Una farmaciola d'ús mèdic exclusivament que complesca el que específica l'annex III.

2.3. Material d'immobilització: situat a l'interior d'un armari que tinga un rètol de color verd. Caldrà que hi haja el material següent:

- Un joc de dues fèrules inflables quadricamerals o de buit per al braç.

- Un joc de dues fèrules inflables quadricamerals o de buit per a la cama.

- Un collaret per a les cervicals.

2.4 Material de diagnòstic

- A la part lateral del vehicle i en el carril d'accessoris s'instal·larà un esfigmomanòmetre fix de tipus rellotge d'esfera de mida gran.

- En un calaix hi haurà aquest material:

* Un esfigmomanòmetre portàtil.

* Un fonendoscopi.

* Tres termòmetres clínics.

* Una llanterna d'exploració.

2.5. Instrumental quirúrgic: situat en un calaix amb un rètol de color verd. Hi haurà el següent material:

- Unes tisores corbes de 15 cm (de Metzenbaum).

- Unes tisores per a tallar roba.

- Una pinça de dissecció amb dents de 14 cm (estàndard).

- Una pinça de dissecció sense dents.

- Sis jocs de sutura cutània externa.

2.6. Material de cures: que estarà situat en un calaix amb un rètol de color verde hi haurà:

- Una capsa de 50 unitats de gases no estèrils.

- Dues capses de 10 unitats de gases estèrils.

- Dos paquets de 250 g de cotó hidròfil en bosses de plàstic tancades hermèticament.

- Dues benes elàstiques de 7 x 10.

- 20 benes de gasa voretades de 5 x 5.

- 20 benes de gasa voretades de 10 x 5.

- 2 rotllos d'esparadrap de tela de 5 cm.

- 2 rotllos d'esparadrap antial·lèrgic de 2,5 cm.

2.7. Material quirúrgic general: en un calaix amb un rètol verd:

- 10 parells de guants estèrils d'un sol ús disposats en grups de dues unitats de mida mitjana.

- Un paquet de 20 màscares asèptiques d'un sol ús.

2.8. Material per al sistema circulatori: en un calaix amb un rètol roig:

- Dos compressors venosos d'elastòmer.

2.9. Material divers: en un armari, hi haurà:

- Una manta termoaïllant aluminitzada.

- Dues palanganes de tipus ronyonera o cuny.

- Una ampolla de sabó líquid antisèptic.

- Dos rotllos de tovallons de paper d'un sol ús.

- Vint bosses de fem de plàstic.

3. Medicaments: els medicaments que s'allisten tot seguit estaran distribuïts permanentment als calaixos de l'ambulància, que duran els codis de colors que s'indiquen:

- Solucions antisèptiques (calaix verd):

* Polividona iodada al 10%, 125 cc.

* Mercurocrom al 2%, 30 cc.

* Alcohol de 90', 250 cc.

- Analgèsics (calaix verd): 20 comprimits d'àcid acetilsalicílic.

* 20 comprimits de paracetamol.

* 10 comprimits de dipirona magnésica.

- Espasmolítics (calaix verd):

* 10 comprimits de N- butil bromur d'escopolapina.

- Vasoactius (calaix roig):

* 5 comprimits de nitroglicerina de 0,4 mg.

- Antihistamínics (calaix verd):

* 15 comprimits de dexclorfenirarnina de 2 mg.

- Col·liris oftàlmics (calaix verd):

* Col·liri antisèptic sedant.

- Antiemètics i digestius (calaix verd):

* 10 comprimits de metoclopramida clorhidrat.

* Bicarbonat sódic, 100 gr.

- Sèrums (calaix roig):

* 3 envasos de 500 ce de sèrum fisiològic.

* 2 envasos de 500 cc de sèrum glucosat al 5%.

* 1 envàs de 250 cc de sèrum bicarbonatat 1/6 Molar.

- Altres (calaix verd):

* 1 tub de nitrofurazona pomada.

V. Dotació de personal de les ambulàncies:

1. Ambulàncies de trasllat individuals:

1.A. En transport urgent:

Dotació de personal obligatori quan estiga en servei:

- Conductor- portalliteres que tinga el permís de conducció establert per la normativa.

- Portalliteres.

1.B. En transport programat:

Dotació de personal obligatori quan estiga en servei:

- Conductor- portalliteres que tinga el permís de conducció establert per la normativa.

Dotació recomanable:

- Portalliteres: caldrà que n'hi haja un quan les característiques del pacient o del servei ho requeresquen.

Els conductors- portalliteres i els portalliteres hauran de posseir un certificat, lliurat per l'administració sanitària o per altres organismes públics o privats acreditats, que garantesca una formació sanitària adient per a exercir aquesta activitat.

2. Ambulàncies de trasllat col·lectives:

Dotació de personal obligatori quan estiga en servei:

- Conductor- portalliteres que tinga el permís de conducció establert per la normativa vigent.

Dotació recomanable:

- Portalliteres.

Els conductors- portalliteres i els portalliteres hauran de posseir un certificat, lliurat per l'administració sanitària o per altres organismes públics o privats acreditats, que garantesca una formació sanitària adient per a exercir aquesta activitat.

3. Ambulàncies assistencials:

Dotació de personal obligatori quan estiga en servei:

- Conductor- portalliteres que tinga el permís de conducció establert per la normativa vigent.

- Portalliteres.

Els conductors- portalliteres i els portalliteres hauran de posseir un certificat, lliurat per l'administració sanitària o per altres organismes públics o privats acreditats, que garantesca una formació sanitària adient per a exercir aquesta activitat.

Dotació recomanable:

- Metge o ATS o diplomat en Infermeria amb experiència en medicina d'urgència i en possessió del permís de conducció establert per la normativa vigent.

ANNEX II

Equipament de la farmaciola sanitària

En un contenidor de fàcil utilització i transport, fabricat en material lleuger i resistent als colps, a les temperatures extremes i a la humitat, i amb un rètol en l'exterior amb les paraules «Farmaciola sanitària» hi haurà el material que a continuació s'allista.

I Instrumental:

- Unes tisores rectes de 13 cm.

- Unes tisores per a roba de 15 cm.

- Unes pinces de cures de 13 cm.

- Funda per a tots aquests instruments.

II. Material de cures:

- 3 embenats a pressió.

- 2 benes amb apòsit de 6 x 8 cm.

- 2 benes amb apòsit de 10 x 15 cm.

- 5 apòsits per a cremats de 10 x 15 cm.

- 2 benes de gasa de 400 x 4 cm.

- 2 benes de gasa de 400 x 8 cm.

- 4 paquets de 5 unitats d'apòsits estèrils de gasa de 5 x 5 cm.

- 4 paquets de 5 unitats d'apòsits estèrils de gasa de 10 x 10 cm.

- 1 rotllo d'esparadrap microporós de 500 x 5 cm.

- 1 cala contínua de 50 x 6 cm.

- 3 multibenes triangulars.

- 12 agulles imperdibles.

- Un estoig per a comprimits d'àcid acetilsalicílic, paracetamol i cafinitrina.

- 100 cc de solució de polividona iodada.

- 4 paquets de dos parells mitjans de guants estèrils.

ANNEX III

Equipament de la farmaciola mèdica

En un contenidor de fàcil utilització i transport, fabricat en material lleuger i resistent als colps, a les temperatures extremes i a la humitat, i amb un rètol en l'exterior amb les paraules «Farmaciola mèdica», hi haurà el material que a continuació s'allista.

I Instrumental:

- Unes tisores rectes de punta fina de Mayo.

- Unes pinces de Kocher.

- Un mànec de bisturí gran.

- Dues fulles de recanvi per a bisturí del 21.

- Un portaagulles de Mayo- Hegar.

- Dos sistemes complets per a l'aplicació de sèrums.

- Tres brànules intravenoses per a catèter extern amb agulla del 18, i tres per a agulla del 14.

- Dues claus de tres vies per a perfusions.

- Cinc xeringues de 5 cc de plàstic d'un sol ús.

- Dues xeringues de 10 cc de plàstic d'un sol ús.

- Una xeringa de 50 cc de plàstic d'un sol ús.

- Dues xeringues d'insulina amb agulla d'un sol ús.

- Cinc agulles d'un sol ús de 40 x 0,8 rnm.

- Cinc agulles d'un sol ús de 40 x 0,9 mm.

- Cinc agulles d'un sol ús de 25 x 0,9 mm.

- Cinc agulles d'un sol ús de 25 x 0,7 mm.

Tot el material de perfusió amb cons de tipus Luer..

II. Material de cures:

- Dues sutures de seda amb agulla corba de 1'1

- Dues sutures de seda amb agulla corba del 0.

- Dues sutures de seda amb agulla triangular corba 3/0.

- Dues sutures de seda amb agulla triangular corbi 4/0.

- Dues sutures de seda amb agulla triangular corba 6/0.

- Dos portaagulles estèrils de Mayo. Hegar.

- Una caixa de 25 gases no estèrils.

- Cine borses de 5 gases estèrils.

- Una bena triangular.

- Una bena elàstica de 7 x 10.

- Tres benes de gasa voretades de 7 x 5.

- Tres benes de gasa voretades de 10 x 10.

- Un rotllo d'esparadrap microporós.

- Un rotllo d'esparadrap de tela gran.

- Quatre paquets de dos parells mitjans de guants estèrils.

III. Medicaments: en un estoig per a ampul·les hi haurà:

* Solucions antisèptiques:

* Alcohol de 90º, 250 cc.

* Polividona iodada, solució al 10%, 125 cc.

* Mercurocrom, 30 cc.

- Analgèsics- espasmolítics:

* 5 ampul·les de dipirona magnèsica.

* 3. ampul·les de noramidopirinometansulfonat.

* 3. ampul·les de 900 mg de lisina acetilsalicilat.

* 3. ampul·les de N- butil bromur d'escopolapina.

- Anestèsics locals:

* 2. ampul·les de 10 cc de mepivacaïna al 2%.

- Antiemètics:

* 3. ampul·les de metoclopramida.

- Corticoides:

* 3 vials de 125 mg d'acetat de 16- hidroximetilenprednisolona.

* 1 vial de 500 mg d'acetat de 16- hidroximetilenprednisolona.

- Broncodilatadors:

* 3. ampul·les d'aminofil·lina de 250 mg.

- Cardiotènics:

* 3. ampul·les de digoxina de 0'25 mg.

- Vasoactius:

* 3. ampul·les d'adrenalina d'1 mg.

* 5 ampul·les de dopamina de 200 mg.

* 5 comprimits de nitroglicerina.

* 5 comprimits de nifedipina de 10 mg. Vagolftics:

* 3. ampul·les d'atropina.

- Antiarítmics:

* 2. ampul·les de propanolol de 5 mg.

* 2. ampul·les d'amiodarona de 150 mg.

* 2. ampul·les de verapamil de 5 mg.

* 2. ampul·les de lidocaïna a 1'1% de 10 cc.

- Antagonistes d'analgèsics centrals:

* 2. ampul·les de naloxona clorhidrat de 0,4 mg.

- Diürètics:

* 3. ampul·les de 20 mg de furosemida.

- Insulina:

* 2 vials de 10 ml d'insulina cristal·lina de 40 UI/ml.

- Glucosa:

* 2. ampul·les de glucosa anhidra al 33%.

- Sèrums:

* 1 envàs de sèrum fisiològic.

* 1 envàs d'expansor de plasma.

- 1 envàs de sèrum glucosat el 5

ANNEX IV

Característiques tècnico- sanitàries de l'equip addicional de medicació

L'equip addicional de medicació, la finalitat del qual és la conversió d'una ambulància assistencial en ambulància assistida, estarà compost pels elements que a continuació s'allisten:

1. Monitor- desfibril·lador: de tipus portàtil amb autonomia, proveït de pales que servesquen com a elèctrodes d'ECG i per a desfibril·lar. Generador de marcapassos externs amb funcionament fix i segons la demanda, i amb possibilitat de regulació d'intensitat dels estímuls. L'enregistrador d'elèctrodes d'un sol canal amb possibilitat de connexió a monitors que permeten 12 derivacions.

Com a equip accessori s'instal·larà al calaix identificat amb un rètol de color roig:

- Un joc de cables de connexió per a ECG.

- Una bossa de 50 elèctrodes.

- Un tub de pasta de gel per a elèctrodes.

2. Respirador: de tipus volumètric que permeta l'adaptació de la freqüència respiratòria entre 10 i 40 cicles per minut.

La concentració d'oxigen ha de poder ajustar-se, com a mínim, al 50% i al 100%.

Serà dotat d'un cabalímetre i d'un manòmetre de control de pressió en les vies aèries. Haurà de comptar també amb una vàlvula de sobrepressió.

El respirador ha de ser sòlid i de dimensions reduïdes. Els tubs que componen la canalització de gasos no han d'aixafar-se en el seu ús normal, i els comandaments han de ser fàcils d'usar i no han de tenir sortints que puguen produir traumatismes. S'aconsella que l'energia emprada per al seu funcionament siga pneumàtica.

La unitat expiratòria no ha d'estar inclosa en l'aparell, per tal d'evitar que hi proliferen els gèrmens. Es preferible que siga d'un sol ús o, si això no és possible, que es puga esterilitzar.

Les característiques del respirador hauran d'adaptar-se a les normes de la Comissió 110 de l'Institut Espanyol de Normalització i Racionalització

3. Matalàs de buit: sobre la llitera principal o a la part lateral de l'ambulància s'ha de col·locar un matalàs de buit immobilitzador.

Al seu costat hi ha d'haver una bomba manual per a produir el buit, junt amb els seus tubs i connectors al matalàs.

4. Material sanitari general:

4.1. Material per al sistema respiratori. En un contenidor de color blau hi haurà:

* Dos trocars toràcics del 16, dos del 20 i dos del 24.

* Una sonda d'aspiració del 4, una del 6 i una del 14.

* Dues sondes d'aspiració del 10 i dues del 12.

* Sis vàlvules de Heimlich, 3 de simples i 3 de modificades.

4.2. Material per al sistema circulatori: en un contenidor roig hi haurà:

* 12 sistemes complets per a l'aplicació de sèrums.

* 2 sistemes de microdegotament adaptables als sistemes de perfusió.

* 5 claus de tres vies per a perfusions.

* 20 xeringues de 5 cc de plàstic d'un sol ús.

* 10 xeringues de 10 cc de plàstic d'un sol ús.

* 5 xeringues de 50 cc de plàstic d'un sol ús.

* 5 xeringues d'insulina amb agulla.

* 10 agulles d'un sol us de 40 x 0,8 mm.

* 10 agulles d'un sol ús de 40 x 0,9 mm.

* 10 agulles d'un sol ús de 25 x 0,9 mm.

* 10 agulles d'un sol ús de 25 x 0,7 mm.

* 5 brànules intravenoses per a catèter. extern amb agulla del 14.

* 5 brànules intravenoses per a catèter extern amb agulla del 16.

* 5 brànules intravenoses per a catèter extern amb agulla del 18.

* 5 brànules intravenoses per a catèter extern amb agulla del 20.

* Equips per a punció i cateterisme de vena central per via perifèrica per a adult i xiquet.

* 10 equips per a punció i cateterisme de via subclàvia i jugular per a adult.

Tot el material de perfusió amb cons de tipus Luer per a permetre'n la interconnexió.

4.3. Material quirúrgic: en un contenidor de color verd hi haurà:

* 5 sutures de seda amb agulla corba de l'1.

* 5 sutures de seda ainb agulla corba del 0

* 3 sutures de seda amb agulla triangular corba 3/0.

* 3 sutures de seda amb agulla triangular corba 4/0.

* 3 sutures de seda amb agulla triangular corba 6/0.

* 2 portaagulles estèrils de Mayo- Hegar.

* Sondes gàstriques del 10, 12, 14, 16 i 18, una de cada.

* 3 sondes uretrals de Foley del 14.

* 1 sonda de Foley del 16 i una del 18.

* 1 tub de lubricant urològic.

* 12 bosses de diüresi.

* 1 tisora recta de puntes fines, de Mayo, de 10 cm.

* 1 mànec de bisturí, i fulles del 15 i del 21.

* 2 maquinetes d'afaitar d'un sol ús.

* 2 pinces de Kocher.

* 2 pinces de Halsted (de mosquit) corbes per a hemostàsia.

* Unes pinces de Péan.

* Unes pinces de dissecció amb dents.

* 20 draps de camp estèrils.

* 3 gorres asèptiques d'un sol ús.

4.4. Medicaments: convenientment distribuïts als contenidors de medicació hi haurà els medicaments següents:

- Estupefaents: en un compartiment segellat i que sols podrà obrir el metge (el qual, després, haurà de fer un informe de la seua utilització), hi haurà, en dosis individuals:

* 4 ampul·les de 10 mg de clorur mòrfic.

* 3 ampul·les de 100 mg de meperidina.

* 5 ampul·les de 0,3 mg de buprenorfina.

- Tranquil·lizants:

* 5 ampul·les de 10 mg de benzodiacepina.

* 5 ampul·les de 15 mg de midazolam.

- Analgèsics- espasmolítics

* 10 ampul·les de dipirona magnèsica.

* 5 ampul·les de N- butil bromur d'escopolapina.

* 5 ampul·les de noramidopirinometansulfonat.

* 5 ampul·les de 900 mg de lisina acetilsalicilat.

- Anestèsics locals:

* 5 ampul·les de 10 cc de mepivacaïna al 2%.

- Corticoides:

* 10 vials de 125 mg d'acetat de 16- hidroximetilenprednisolona.

* 5 vials de 500 mg d'acetat de 16- hidroximetilenprednisolona.

* 10 ampul·les de 4 mg de dexametasona.

- Antiemètics:

* 3. ampul·les de metoclopramida.

- Broncodilatadors:

* 5 ampul·les d'aminofil·lina de 250 mg.

* 5 ampul·les de salbutamol.

- Cardiotònics:

* 5 ampul·les de digoxina de 0'25 mg.

- Vasoactius

* 6 ampul·les d'adrenalina d'1 mg.

* 10 ampul·les d'isoprenalina de 0'2 mg.

* 10 ampul·les de dopamina de 200 mg.

* 5 vials de 250 mg de dobutamina.

* 10 ampul·les de 5 mg/ml de nitroglicerina.

* 10 comprimits de nifedipina de 10 mg.

- Vagolítics:

* 10 ampul·les d'atropina d'1 mg.

- Antiarítmics:

* 3. ampul·les de propanolol de 5 mg.

* 5 ampul·les d'amidarona de 150 mg.

* 5 ampul·les de verapamil de 5 mg.

* 5 ampul·les de lidoceïna a 1'1% de 10 cc.

* 4 ampul·les de lidocaïna al 5% de 10 cc.

- Antagonistes d'analgèsics centrals:

* 5 ampul·les de naloxona clorhidrat de 0,4 mg.

- Diürètics:

* 5 ampul·les de 20 mg de furosemida.

- Insulina:

* 5 vials d'insulina cristal·lina de 40 UI/ml.

- Glucosa:

*5 ampul·les de glucosa anhidra al 33%.

- Sèrums:

* 2 envasos de sèrum glucosat al 10%.

* 1 envàs de sèrum bicarbonatat d'1 molar.

* 5. envasos de sèrum fisiològic.

* 5. envasos de sèrum glucosat al 5%

* 5. envasos de lactat de Ringer.

* 5. envasos d'expansor de plasma.

* 2 envasos de mannitol al 20%.

Mapa web