Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE de 13 de març de 2000, de la Conselleria d'Indústria i Comerç, per la qual es modifiquen els annexos de l'Ordre de 17 de juliol de 1989, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, per la qual s'estableix un contingut mínim en projectes d'indústries i instal·lacions industrials.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 3731 de 14.04.2000
Número identificador:  2000/2626
Referència Base de Dades:  1219/2000
 



ORDRE de 13 de març de 2000, de la Conselleria d'Indústria i Comerç, per la qual es modifiquen els annexos de l'Ordre de 17 de juliol de 1989, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, per la qual s'estableix un contingut mínim en projectes d'indústries i instal·lacions industrials. [2000/2626]

L'Ordre de 17 de juliol de 1989 de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme estableix el contingut mínim dels projectes d'indústries i instal·lacions industrials, i també dels certificats finals d'obra que possibiliten, des de l'entrada en vigor del Reial Decret 2.135/1980, de 26 de setembre, la posada en funcionament de la major part de les instal·lacions industrials, amb vista a l'agilitació i la simplificació de tràmits administratius.

El temps transcorregut des de l'entrada en vigor de la norma mencionada en l'apartat anterior, juntament amb la multitud de normes que en matèria de seguretat industrial s'han publicat en els últims anys, i especialment amb posterioritat a la Llei 21/1992, de 16 de juliol, d'Indústria, com a referent fonamental, aconsellen la modificació dels mencionats continguts mínims de projectes i certificats, amb la finalitat d'adequar-los, tant a la normativa tècnica esmentada, com als nous procediments de posada en funcionament d'indústries i instal·lacions industrials que sorgeixen de l'aplicació del Decret 59/1999, de 27 d'abril, del Govern Valencià, i l'Ordre de 30 de juny de 1999, de la Conselleria d'Ocupació, Indústria i Comerç, per la qual es dicten normes per a la seua aplicació.

Per tot això, i en virtut del que s'ha establit en l'article 44 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Govern Valencià,

ORDENE

Article únic

Els annexos I i II de l'Ordre de 17 de juliol de 1989 de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, per la qual s'estableix un contingut mínim en projectes d'indústries i instal·lacions industrials, queden substituïts pels annexos I i II de la present ordre, exceptuant-ne els epígrafs I-3 (Correcció de la contaminació), EQ-1 (Emmagatzematge de líquids inflamables i combustibles (Reglament d'Emmagatzematge de Productes Químics – ITC MIE APQ 001) i SV-1 (Estudi tècnic de reforma d'importància en vehicles automòbils) de l'annex I de la mencionada ordre, que no experimenten variació.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

Es faculta la Direcció General d'Indústria i Energia per a dictar les instruccions necessàries per al desplegament i l'aplicació d'aquesta ordre i per a modificar-ne els annexos.

Segona

La present ordre serà d'aplicació als projectes i les certificacions el visat dels quals en el corresponent col·legi professional es produïsca transcorreguts dos mesos, comptats a partir del dia següent al de la seua entrada en vigor, que tindrà lloc el dia de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Respecte a la resta de documents de posada en servei d'instal·lacions, no subjectes a visat col·legial, la present ordre s'aplicarà a aquells que es presenten als serveis territorials d'Indústria i Energia transcorreguts dos mesos comptats a partir de l'endemà de la seua entrada en vigor.

València, 13 de març de 2000

El conseller d'Indústria i Comerç,

FERNANDO V. CASTELLÓ BORONAT

ANNEX I

Índex de normes de contingut mínim en els projectes d'indústries i instal·lacions industrials

Indústries

I-1. Noves indústries.

I-2. Ampliació d'indústries.

I-3. Correcció de la contaminació.

Instal·lacions elèctriques

EE-1. Línia aèria d'alta tensió.

EE-2. Línia aïllada d'alta tensió.

EE-3. Línia subterrània d'alta tensió.

EE-4. Centre de transformació.

EE-5. Instal·lacions elèctriques de baixa tensió en indústries.

EE-6. Instal·lacions elèctriques de baixa tensió d'un edifici destinat a habitatges.

EE-7. Instal·lacions elèctriques de baixa tensió en locals (exclosos els destinats a usos industrials i a habitatges).

Instal·lacions de gas

EG-1. Instal·lacions d'emmagatzematge i receptores de GLP.

EG-2. Instal·lació receptora de gas canalitzat d'ús industrial i comercial.

EG-3. Autorització d'aparell de gas de caràcter únic.

EG-4. Instal·lacions de xarxes de distribució i connexions de gasos combustibles.

Instal·lacions d'aigua

EA-1. Instal·lacions receptores d'aigua.

Combustibles líquids

EL-1. Instal·lació de productes petroliers per a ús propi (MI_IP 03).

EL-2. Instal·lacions fixes per a distribució al detall de carburants i combustibles petroliers en instal·lacions de venda al públic (MI-IP04).

Calefacció

EC-1. Instal·lació de calefacció, climatització i aigua calenta sanitària.

Emmagatzematge de productes químics

EQ-1. Emmagatzematge de líquids inflamables i combustibles (Reglament d'Emmagatzematge de Productes Químics (ITC MIE APQ 001).

Recipients de pressió

SP-1. Instal·lació de calderes, economitzadors, precalfadors, sobrecalfadors, recalfadors i xarxa de canonades per a fluids a pressió (aplicació ITC MIE-AP1 i AP2).

SP-2. Instal·lacions d'aire comprimit.

Reformes d'importància per a vehicles

SV-1. Estudi tècnic de reforma d'importància en vehicles automòbils.

Aparells elevadors

SGT-1. Contingut mínim del projecte de la grua.

Instal·lacions frigorífiques

SF-1. Instal·lacions frigorífiques amb potència d'accionament de compressors superior a 30 kW o amb volum de cambres superior a 500 m3.

I-1. NOVA INDÚSTRIA

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Indique si la indústria està afectada per algun dels apartats que s'especifiquen o conté alguna instal·lació de les que a continuació s'enumeren:

Accidents greus RD 1.254/1999 SÍ NO

Impacte ambiental SÍ NO

Contaminació atmosfèrica grups A o B SÍ NO

Emmagatzematge de productes químics SÍ NO

Estructures metàl·liques classificades SÍ NO

Mineria SÍ NO

Tallers de tacògrafs SÍ NO

Tallers de limitadors de velocitat SÍ NO

Producció, distribució o transport d'energia

o productes energètics SÍ NO

Armes i explosius o indústries d'interés militar SÍ NO

Producció o ús d'estupefacients o psicotròpics SÍ NO

Depòsit fix de GLP o gas natural SÍ NO

En tots els projectes s'ompliran tots els camps d'aquest apartat assenyalant la casella corresponent, sense que puga eliminar-se'n cap.

1.1.2 Titular.

1.1.3 Situació de la indústria.

1.1.4 Classe d'indústria.

1.1.5 Classificació segons l'annex II del Decret 833/1975, sobre contaminació ambiental.

1.1.6 Potència màxima admissible kW.

1.1.7 Pressupost total.

1.1.8 Altres reglaments competència de la Conselleria d'Indústria afectats per aquesta instal·lació.

1.2 Titular de la indústria.

Nom, domicili social, capital social i NIF de l'empresa. En cas que hi siga individual, nom, domicili i DNI del propietari.

Classe i emplaçament:

* Classe d'indústria segons CNAE (classificació nacional d'activitats econòmiques) i número.

* Localitat, carrer i número, si es troba en nucli urbà o paratge dins del terme municipal; si es troba fora d'aquest, cal indicar els mateixos del domicili social de l'empresa.

1.3 Potència total que s'ha d'instal·lar.

S'indicarà la potència total que s'ha d'instal·lar en enllumenat i en usos industrials.

S'indicarà si hi ha generadors elèctrics, especificant-ne la potència en kW. I si hi ha transformadors, en kVA.

1.4 Terrenys i edificacions.

* Característiques del solar, entorn, m2 del solar i m2 de l'edificació coberta que es projecta.

* Breu descripció de les edificacions (oficines, naus industrials, magatzems, depòsits, annexos, etc.).

* Cal indicar si són propietat o en règim de lloguer.

1.5 Instal·lacions industrials. Equipament i maquinària industrial.

Per a les distintes seccions, es farà llista de tota la maquinària i l'equipament industrial, tot seguint en la mesura que siga possible el procés productiu.

S'identificarà cada màquina per les seues característiques funcionals més rellevants, tot indicant la potència en kW dels motors que l'accionen i la seua valoració.

Encara que les instal·lacions específiques, com les elèctriques, gas, recipients de pressió, fred industrial, correctores de la contaminació, etc. siguen objecte d'un projecte a banda, ací haurà d'indicar-se'n l'existència, la potència d'energia motriu i la valoració.

Els mitjans de transport interior es descriuran entre els serveis auxiliars. Els de transport exterior no es llistaran, llevat que formen part de l'equip industrial (pales, dúmpers, camions frigorífics, etc.) de manera que el transport no puga ser realitzat per una altra empresa.

Quan hi haja instal·lacions que es regisquen per un reglament específic competència de la Conselleria d'Indústria, declaració que es presentarà el projecte específic; si d'acord amb aqueix reglament no cal la presentació de projecte, justificació per a la no-presentació fent referència a l'article del reglament que l'eximeix.

1.6 Matèries primeres

Es farà llista de les matèries primeres que consumeix l'empresa, amb la seua numeració segons CNAE.

S'hauria de fer-se menció en aquest cas a:

Quan es tracte de matèries primeres o productes intermedis, que estiguen o puguen estar presents en les instal·lacions, dels inclosos en l'àmbit d'aplicació d'una normativa específica (emmagatzematge de productes químics; accidents majors; notificació de substàncies noves i classificació, envasament i etiquetatge de substàncies perilloses; classificació, envasament i etiquetatge de preparats perillosos; etc.) haurà de constar necessàriament el nom reglamentàriament establit, amb la nomenclatura que per a cada cas preveu la normativa específica (número de CAS, número de CEE, característiques de risc...).

Entre les matèries primeres s'inclouran tots els tipus d'energia consumits (elèctrica, carbó, fueloil, gas, etc.).

1.7 Productes acabats.

S'indicaran aquests, o els serveis que es realitzen, d'acord amb els epígrafs corresponents en la CNAE.

Quan es tracte de productes acabats o productes intermedis, que estiguen o puguen estar presents en les instal·lacions, dels inclosos en l'àmbit d'aplicació d'una normativa específica (emmagatzematge de productes químics; accidents majors; notificació de substàncies noves i classificació, envasament i etiquetatge de substàncies perilloses; classificació, envasament i etiquetatge de preparats perillosos; etc.) haurà de constar necessàriament el nom reglamentàriament establit, amb la nomenclatura que per a cada cas preveu la normativa específica (número de CAS, número de CEE, característiques de risc, etc.).

1.8 Legislació aplicable.

Es llistarà la normativa aplicable per raó de les activitats industrials, instal·lacions, equipament, maquinària, emmagatzematges, matèries primeres i intermèdies i productes acabats.

Es procurarà de seguir una relació lògica de major a menor rellevància normativa.

Començant per la regulació de les activitats que es desenvoluparan, quant a la necessitat o no d'autoritzacions administratives prèvies, o si estan subjectes al compliment de determinats requisits previs, per raons de seguretat industrial, prevenció de riscos (accidents majors, etc.) o protecció del medi ambient (impacte ambiental, contaminació atmosfèrica, vessaments, efluents, residus tòxics i perillosos, etc.). I continuant amb les reglamentacions específiques de les instal·lacions industrials (alta tensió, baixa tensió, aparells de pressió, aparells elevadors, instal·lacions frigorífiques, emmagatzematge de productes químics, etc.) i les que puguen afectar matèries primeres, productes intermedis o acabats; i també les que incloguen en el seu àmbit d'aplicació maquinària i la resta d'equipament (Reglament de Seguretat en Màquines, etc.).

1.9 Objecte.

1.10 Procés industrial.

Exposició, el més completa possible, del procés industrial, fins i tot contaminació i seguretat industrial.

1.11 Programa d'execució d'instal·lació.

Cal indicar programa que reflectisca el temps i concrete la data de posada en marxa.

2. Estudi econòmic

D'acord amb les dades de la memòria i els valors que corresponguen a cada concepte, es farà un estudi de la rendibilitat de l'empresa.

2.1 Inversió total.

* Solars i terrenys.

* Edificacions.

* Obres annexes (tanques, paviments, dipòsits, centres de transformació, etc.).

* Maquinària.

* Instal·lacions.

* Altres inversions d'equip (envasos, mobiliari, vehicles propis, etc.).

* Capital circulant fix.

2.2 Despeses.

* Personal i Seguretat Social.

* Matèries primeres.

* Energia.

* Manteniment i reparacions.

* Despeses generals.

* Amortitzacions.

* Assegurances de les instal·lacions.

*Despeses financeres.

* Diversos.

2.3 Ingressos.

* Productes obtinguts.

* Serveis.

2.4 Benefici total i rendibilitat.

Benefici brut = ingressos – despeses.

Rendibilitat = beneficis / inversió total.

3. Pressupost

* Maquinària.

* Altres inversions d'equip.

Nota: No s'ha d'incloure en el pressupost maquinària ni instal·lacions objecte d'altres projectes específics (baixa tensió, gas, recipients de pressió, etc.).

4. Plans

4.1 Emplaçament.

Si és en nucli urbà, s'hi haurà d'indicar en relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant punts de referència de fàcil identificació.

Si és fora del nucli urbà, reflectint el paratge on se situa, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació.

4.2 Diagrama de procés (*).

* S'indicarà en un diagrama el procés industrial.

4.3 Planta general (*).

* S'indicaran les dependències de la indústria, com ara oficines, lavabos, menjadors, magatzems, etc. i en la zona de producció es reflectiran els elements de treball de qualsevol índole, bé amb el seu nom característic o amb un número i un índex en l'extrem del pla.

* Si hi haguera diverses plantes, es farà el mateix en cada una, i s'inclourà un pla de secció on s'indique la interconnexió de les plantes.

* S'inclouran totes les instal·lacions, incloses les que requerisquen projectes específics.

4.4 Qualsevol altre tipus de pla (*).

* Que puga facilitar una comprensió major de la indústria o empresa que s'instal·larà.

(*) Quan en la normativa aplicable s'especifiquen distàncies reglamentàries que hagen de tenir-se en compte, aquestes apareixeran acotades en el corresponent pla.

I-2. AMPLIACIÓ D'INDÚSTRIES

1. Memòria

1.1 Titular de la indústria.

Nom, domicili social, capital social i NIF de l'empresa. En cas que hi siga individual, el nom, domicili i DNI del propietari.

1.2 Classe i emplaçament.

* Classe d'indústria segons CNAE (classificació nacional d'activitats econòmiques) i número.

* Localitat, carrer i número, si es troba en nucli urbà o paratge dins del terme municipal; si es troba fora d'aquest, caldrà indicar els mateixos del domicili social de l'empresa.

* Cal indicar el número de registre industrial.

* Classificació segons l'annex II del Decret 833/1975, i si l'ampliació està afectada per aquest decret o no.

1.3 Potència total que s'ha d'instal·lar.

Amb separació de la potència instal·lada, s'indicarà la potència que cal ampliar en l'enllumenat i en usos industrials (amb indicació de la potència total resultant).

S'indicarà si hi ha variació en generadors elèctrics, especificant-ne la potència en kW; i si hi ha transformadors, en kVA.

1.4 Terrenys i edificacions.

* Característiques del solar, entorn, m2 del solar i m2 de l'edificació coberta que s'amplia.

* Breu descripció de les edificacions (oficines, naus industrials, magatzems, depòsits, annexos, etc.) que s'amplien.

* Cal indicar si són propietat o en règim de lloguer.

1.5 Instal·lacions industrials. Equipament i maquinària industrial.

Separant els elements existents dels que es donen de baixa i dels que són objecte d'ampliació, per a les distintes seccions, es farà llista de tota la maquinària i l'equipament industrial, seguint en la mesura que siga possible el procés productiu.

S'identificarà cada màquina per les seues característiques funcionals més rellevants i s'indicarà la potència en kW dels motors que l'accionen i la seua valoració.

Encara que les instal·lacions específiques, com les elèctriques, gas, recipients de pressió, fred industrial, correctores de la contaminació, etc. siguen objecte d'un projecte a banda, ací caldrà indicar-ne l'existència, potència d'energia motriu i valoració, en el cas que formen part de l'ampliació.

En el cas que siguen motiu d'ampliació, els mitjans de transport interior es descriuran entre els serveis auxiliars. Els de transport exterior no es llistaran, llevat que formen part de l'equip industrial (pales, dúmpers, camions frigorífics, etc.), de manera que el transport no puga ser realitzat per una altra empresa.

Haurà, així mateix, d'indicar-se si la maquinària que cal ampliar és nova o usada.

1.6 Matèries primeres.

– S'assenyalaran les variacions de matèries primeres que ha de consumir l'empresa, amb la seua numeració segons CNAE.

Quan es tracte de matèries primeres o productes intermedis, que estiguen o puguen estar presents en les instal·lacions, dels inclosos en l'àmbit d'aplicació d'una normativa específica (emmagatzematge de productes químics; accidents majors; notificació de substàncies noves i classificació, envasament i etiquetatge de substàncies perilloses; classificació, envasament i etiquetatge de preparats perillosos; etc.) haurà de constar necessàriament el nom reglamentàriament establit, amb la nomenclatura que per a cada cas preveu la normativa específica (número de CAS, número de CEE, característiques de risc...).

Entre les matèries primeres s'inclouran tots els tipus d'energia consumits (elèctrica, carbó, fueloil, gas, etc.)

1.7 Productes acabats.

S'indicaran les variacions d'aquests, o els serveis que es realitzen, d'acord amb els epígrafs corresponents en la CNAE.

Quan es tracte de productes acabats o productes intermedis, que estiguen o puguen estar presents en les instal·lacions, dels inclosos en l'àmbit d'aplicació d'una normativa específica (emmagatzematge de productes químics; accidents majors; notificació de substàncies noves i classificació, envasament i etiquetatge de substàncies perilloses; classificació, envasament i etiquetatge de preparats perillosos; etc.) haurà de constar necessàriament el nom reglamentàriament establit, amb la nomenclatura que per a cada cas preveu la normativa específica (número de CAS, número de CEE, característiques de risc, etc.).

1.8 Legislació aplicable.

– S'assenyalarà la normativa aplicable per raó de les activitats industrials, instal·lacions, equipament, maquinària, emmagatzematges, matèries primeres i intermèdies i productes acabats.

– Es procurarà de seguir una relació lògica de major a menor rellevància normativa.

Començant per la regulació de les activitats que s'han de desenvolupar, quant a la necessitat o no d'autoritzacions administratives prèvies, o si estan subjectes al compliment de determinats requisits previs, per raons de seguretat industrial, prevenció de riscos (accidents majors, etc.) o protecció del medi ambient (impacte ambiental, contaminació atmosfèrica, vessaments, efluents, residus tòxics i perillosos, etc.). I continuant amb les reglamentacions específiques de les instal·lacions industrials (alta tensió, baixa tensió, aparells de pressió, aparells elevadors, instal·lacions frigorífiques, emmagatzematge de productes químics, etc.) i les que puguen afectar matèries primeres, productes intermedis o acabats; i també les que incloguen en el seu àmbit d'aplicació maquinària i la resta d'equipament (Reglament de Seguretat en Màquines, etc.)

1.9 Objecte.

Exposició dels motius que indueixen a l'ampliació de la indústria.

1.10 Procés industrial.

Exposició, el més completa possible, del procés industrial, fins i tot contaminació i seguretat industrial, i també en què consisteix l'ampliació.

1.11 Programa d'execució d'instal·lació.

Cal indicar programa que en reflectisca el temps i concrete la data de posada en marxa.

2. Estudi econòmic

D'acord amb les dades de la memòria i els valors que corresponguen a cada concepte, es farà un estudi de la rendibilitat de l'empresa, tenint en compte les variacions motivades per l'ampliació.

2.1 Inversió total.

S'indicaran en els punts següents els valors de l'ampliació i el total resultant:

* Solars i terrenys.

* Edificacions.

* Obres annexes (tanques, paviments, depòsits, centres de transformació, etc.).

* Maquinària.

* Instal·lacions.

* Altres inversions d'equip (envasos, mobiliari, vehicles propis, etc.).

* Capital circulant fix.

2.2 Despeses.

* Personal i Seguretat Social.

* Matèries primeres.

* Energia.

* Manteniment i reparacions.

* Despeses generals.

* Amortitzacions.

* Assegurances de les instal·lacions.

* Despeses financeres.

* Diversos.

2.3 Ingressos.

* Productes obtinguts.

* Serveis.

2.4 Benefici total i rendibilitat.

Benefici brut = ingressos – despeses.

Rendibilitat = beneficis / inversió total.

3. Pressupost

Cal indicar el pressupost dels elements ampliats.

* Maquinària.

* Maquinària estrangera.

* Altres inversions d'equip.

Nota: No s'ha d'incloure maquinària ni instal·lacions objecte d'altres projectes específics (baixa tensió, gas, recipients de pressió, etc.).

4. Plans

4.1 Emplaçament.

Si és en nucli urbà, s'hi haurà d'indicar en relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant punts de referència de fàcil identificació.

Si és és del nucli urbà, reflectint el paratge on se situa, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació.

4.2 Diagrama de procés (*).

* S'indicarà en un diagrama el procés industrial.

4.3 Planta general (*).

* S'indicaran les dependències de la indústria, com ara oficines, lavabos, menjadors, magatzems, etc., i en la zona de producció s'assenyalaran els elements de treball de qualsevol índole, bé amb el seu nom característic o amb un número i un índex en l'extrem del pla.

* Si hi haguera diverses plantes, es farà el mateix en cada una, i s'inclourà un pla de secció on es reflectisca la interconnexió de les plantes.

* S'inclouran totes les instal·lacions, incloses les que requerisquen projectes específics.

4.4 Qualsevol altre tipus de pla (*).

* Que puga facilitar una comprensió major de la indústria o empresa que s'instal·larà.

(*) Quan en la normativa aplicable s'especifiquen distàncies reglamentàries que hagen de tenir-se en compte, aquestes apareixeran acotades en el corresponent pla.

EE-1

LÍNIA AÈRIA D'ALTA TENSIÓ

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Titular.

1.1.2 Terme municipal.

1.1.3 Situació (partida, paratge, carrer..).

1.1.4 Tensió nominal en kV.

1.1.5 Longitud en m.

1.1.6 Nombre de conductors.

1.1.7 Tipus i secció de conductors.

1.1.8 Punt de connexió.

1.1.9 Final de línia.

1.1.10 Pressupost total.

1.2 Objecte.

1.3 Reglament i disposicions oficials.

1.4 Titular de la instal·lació.

1.5 Emplaçament.

1.6 Termini d'execució.

1.7 Categoria de la línia i zona.

1.8 Potència que s'ha de transportar, destinació i ús de l'energia transportada.

1.9 Descripció de la instal·lació.

1.9.1 Traçat.

* Punt de connexió.

* Longitud total i parcial.

* Relació d'encreuaments, paral·lelismes, pas per zones, justificació de necessitat o no d'estudi d'impacte ambiental, etc.

1.9.2 Materials.

* Conductors.

* Aïllament.

* Ferramentes i accessoris.

* Suports.

1.9.3 Preses de terra.

1.9.4 Mesures de senyalització de seguretat.

1.9.5 Proteccions elèctriques (sobrecàrregues, sobretensions, curtcircuits, posada a terra, etc.).

2. Càlculs justificatius

2.1 Elèctrics.

2.1.1 Densitat màxima.

2.1.2 Reactància.

2.1.3 Caiguda de tensió.

2.1.4 Pèrdues de potència.

2.1.5 Altres característiques elèctriques.

2.2 Mecànics.

2.2.1 Conductors.

2.2.2 Distàncies de seguretat.

2.2.3 Taules de línia.

2.2.4 Suports.

2.2.5 Fonaments.

2.2.6 Distàncies de seguretat en encreuaments, paral·lelismes i pas per zones.

3. Plec de condicions

3.1 Qualitat dels materials.

* Obra civil.

* Conductors.

* Aïlladors.

* Ferramentes i accessoris.

* Columnes.

3.2 Normes d'execució de les instal·lacions.

3.3 Proves reglamentàries.

3.4 Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.5 Certificats i documentació.

3.6 Llibre d'ordres.

4. Pressuposts

S'indicaran els distints elements que constitueixen la instal·lació, concretant-ne quantitat i preu corresponents, i totalitzant posteriorment els imports parcials de cada partida.

5. Plans

5.1 Situació.

Si és en nucli urbà, s'hi haurà d'indicar en relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant punts de referència de fàcil identificació.

Si és del nucli urbà, a escala mínima 1:10.000, reflectint el paratge on se situa, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2 Planta i perfil (horitzontal 1:2.000; vertical 1:500).

5.3 Suports i fonaments.

5.4 Cadenes.

5.5 Preses de terra.

5.6 Detalls de paral·lelismes, encreuaments, etc.

6. Annexos

Estudi d'impacte ambiental, si és el cas.

Separates per a cada un dels organismes afectats.

EE-2

LÍNIA AÏLLADA D'ALTA TENSIÓ

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Titular.

1.1.2 Terme municipal.

1.1.3 Situació (partida, paratge, carrer..).

1.1.4 Tensió nominal en kV.

1.1.5 Longitud en m.

1.1.6 Nombre de conductors.

1.1.7 Tipus i secció de conductors.

1.1.8 Punt de connexió.

1.1.9 Final de línia.

1.1.10 Pressupost total.

1.2 Objecte.

1.3 Reglament i disposicions oficials.

1.4 Titular de la instal·lació.

1.5 Emplaçament.

1.6 Termini d'execució.

1.7 Categoria de la línia i zona.

1.8 Potència que s'ha de transportar, destinació i ús de l'energia transportada.

1.9 Descripció de la instal·lació.

1.9.1 Traçat.

* Punt de connexió.

* Longitud total i parcial.

* Relació d'encreuaments, paral·lelismes, pas per zones, justificació de necessitat o no d'estudi d'impacte ambiental, etc.

1.9.2 Materials.

* Conductors.

* Aïllament.

* Sistema de suport i protecció.

1.9.3 Preses de terra.

1.9.4 Mesures de senyalització de seguretat.

1.9.5 Proteccions elèctriques (sobrecàrregues, sobretensions, curtcircuits, posada a terra, etc.).

2. Càlculs justificatius

2.1 Elèctrics.

2.1.1 Densitat màxima.

2.1.2 Reactància.

2.1.3 Caiguda de tensió.

2.1.4 Pèrdues de potència.

2.1.5 Altres característiques.

2.2 Mecànics.

2.2.1 Conductors.

2.2.2 Sistemes de suport.

2.2.3 Sistemes de protecció.

2.2.4 Distància de seguretat.

2.2.5 Fonaments.

2.2.6 Distàncies de seguretat en encreuaments, paral·lelismes i pas per zones.

3. Plecs de condicions

3.1 Qualitat dels materials.

3.2 Normes d'execució de les instal·lacions.

3.3 Proves reglamentàries.

3.4 Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.5 Certificats i documentació.

3.6 Llibre d'ordres.

4. Pressupostos

S'indicaran els distints elements que constitueixen la instal·lació, concretant-ne quantitat i preu corresponents, i totalitzant posteriorment els imports parcials de cada partida.

5. Plans

5.1 Situació.

Si és en nucli urbà, s'hi haurà d'indicar en relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant punts de referència de fàcil identificació.

Si és fora del nucli urbà, a escala mínima 1:10.000, reflectint el paratge on se situa, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2 Planta i isomètric. E1:500 mínims.

5.3 Preses de terra.

5.4 Detalls de paral·lelismes, encreuaments, i pas per zones.

6. Annexos

Separates per a cada un dels organismes afectats.

EE-3

LÍNIA SUBTERRÀNIA D'ALTA TENSIÓ

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Titular.

1.1.2 Terme municipal.

1.1.3 Situació (partida, paratge, carrer..).

1.1.4 Tensió nominal en kV.

1.1.5 Longitud en m.

1.1.6 Nombre de conductors.

1.1.7 Tipus i secció de conductors.

1.1.8 Punt de connexió.

1.1.9 Final de línia.

1.1.10 Pressupost total.

1.2 Objecte.

1.3 Reglament i disposicions oficials.

1.4 Titular de la instal·lació.

1.5 Emplaçament.

1.6 Termini d'execució.

1.7 Categoria de la línia i zona.

1.8 Potència que s'ha de transportar, destinació i ús de l'energia transportada.

1.9 Descripció de les instal·lacions.

1.9.1 Traçat.

* Punt de connexió.

* Longitud total i parcial.

* Relació d'encreuaments, paral·lelismes, pas per zones, etc.

1.9.2 Materials.

* Conductors.

* Rases i sistemes d'enterrament.

* Ferramentes i proteccions de començament i fi de línia.

1.9.3 Mesures de senyalització de seguretat.

1.9.4 Proteccions elèctriques (sobrecàrregues, sobretensions, curtcircuits, posada a terra, etc.).

2. Càlculs justificatius

2.1 Elèctrics.

2.1.1 Densitat màxima de corrent.

2.1.2 Reactància i resistència.

2.1.3 Caiguda de tensió.

2.1.4 Pèrdua de potència.

2.1.5 Altres característiques elèctriques.

2.2 Mecànics.

2.2.1 Resistència en encreuaments i situacions especials.

2.2.2 Distàncies de seguretat en encreuaments, paral·lelismes i pas per zones.

3. Plecs de condicions

3.1 Qualitat dels materials.

3.2 Normes d'execució de les instal·lacions.

3.3 Proves reglamentàries.

3.4 Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.5 Certificats i documentació.

3.6 Llibre d'ordres.

4. Pressuposts

S'indicaran els distints elements que constitueixen la instal·lació, concretant-ne quantitat i preu corresponents, i totalitzant posteriorment els imports parcials de cada partida.

5. Plans

5.1 Situació.

Si és en nucli urbà, s'hi ha d'indicar en relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant punts de referència de fàcil identificació.

Si és fora del nucli urbà, a escala mínima 1:1000, reflectint el paratge on se situa, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació

5.2 Planta E1:500.

5.3 Detalls de paral·lelismes, encreuaments, etc.

5.4 Detall de la rasa.

6. Annexos

Separates per a cada un dels organismes afectats.

EE-4

CENTRE DE TRANSFORMACIÓ

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Titular.

1.1.2 Número de registre (si és una ampliació).

1.1.3 Emplaçament.

1.1.4 Localitat.

1.1.5 Activitat.

1.1.6 Potència unitària de cada traç i potència total en kVA.

1.1.7 Tipus de transformador (sec, oli, etc.).

1.1.8 Volum total en litres de dielèctric.

1.1.9 director d'obra.

1.1.10 Pressupost total.

1.2 Objecte del projecte.

1.3 Reglamentació i disposicions oficials.

1.4 Titular.

1.5 Emplaçament.

1.6 Característiques generals del centre de transformació.

1.7 Programa de necessitats i potència instal·lada en kVA.

1.8 Especificant concretament l'ús de l'energia transformada..

1.9 Descripció de la instal·lació.

1.9.1 Obra civil.

1.9.2 Justificació de necessitat o no d'estudi d'impacte ambiental.

* Local (forma i dimensions). En cas de casetes prefabricades, s'indicarà a més a més marca, model i homologacions.

* Característiques dels materials.

* Fonaments.

* Solera i paviment.

* Tancaments exteriors.

* Sitares d'interior.

* Cobertes.

* Pintures.

* Diversos.

1.9.3 Instal·lació elèctrica

* Característiques de la xarxa d'alimentació.

* Característiques del parament d'alta tensió.

* Cel·la d'entrada.

* Cel·la d'eixida.

* Cel·la de protecció.

* Cel·la de mesura.

* Cel·la de transformador (potència, tensions i tipus d'aïllament).

* Característiques material divers d'alta tensió.

* Embarrat general.

* Peces de connexió.

* Aïlladors de suport.

* Aïlladors de pas.

1.9.4 Mesura de l'energia elèctrica.

1.9.5 Posada a terra.

* Terra de protecció.

* Terra de servei.

1.9.6 Instal·lacions secundàries.

* Enllumenat.

* Bateries de condensadors (si és el cas).

* Protecció contra incendis.

* Ventilació.

* Mesures de seguretat i senyalització.

2. Càlculs justificatius

2.1 Intensitat d'alta tensió.

2.2 Intensitat de baixa tensió.

2.3 Curtcircuits.

* Observacions.

* Càlcul dels corrents de curtcircuit.

* Curtcircuit al costat d'alta tensió.

* Curtcircuit al costat de baixa tensió.

2.4 Indicació de les dimensions de l'embarrat, excepte en el cas de cel·les prefabricades.

* Comprovació per densitat de corrent.

* Comprovació per sol·licitació electrodinàmica.

* Curtcircuit per sol·licitació tècnica.

2.5 Protecció contra sobrecàrregues i curtcircuits:

* Selecció dels fusibles de AT i BT.

* Ajust del dispositiu tèrmic o dels relés.

2.6 Indicacions de les dimensions de la ventilació del centre de transformació.

2.7 Indicacions de les dimensions del pou apagafocs.

2.8 Càlcul de les instal·lacions de posada a terra.

* Investigació de les característiques del sòl.

* Determinació dels corrents màxims de posada a terra i del temps màxim corresponent d'eliminació del defecte.

* Disseny preliminar de la instal·lació de terra.

* Càlcul de la resistència del sistema de terra.

* Càlcul de les tensions de pas interior de la instal·lació.

* Càlcul de les tensions en l'exterior de la instal·lació.

* Càlcul de les tensions aplicades.

* Investigació de les tensions transferibles a l'exterior per canonades, rails, tanques, conductors de neutre, blindatges de cables, circuits de senyalització i dels punts especialment perillosos i estudi de les formes d'eliminació o reducció.

* Correcció i ajust del disseny inicial i establiment del definitiu.

2.9 Càlcul mecànic del suport en el cas de centre de transformació sobre pal.

3. Plec de condicions

3.1 Qualitat dels materials.

* Obra civil.

* Parament de AT.

* Transformadors.

* Equips de mesura.

3.2 Normes d'execució de les instal·lacions.

3.3 Proves reglamentàries.

3.4 Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.5 Certificats i documentació.

3.6 Llibre d'ordres.

4. Pressupostos

S'indicaran els distints elements que constitueixen la instal·lació, concretant-ne quantitat i preu corresponents, i totalitzant posteriorment els imports de cada partida.

5. Plans

5.1 Situació.

Si és en nucli urbà, s'hi ha d'indicar en relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant punts de referència de fàcil identificació

Si és fora de nucli urbà, escala mínima 1:10.000, reflectint el paratge on se situa, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2 Esquema unifilar de la instal·lació, amb identificació de les característiques principals dels elements fonamentals que la integren.

5.3 Planta i alçat, suficientment ampliats a escales convenients i amb indicació de les cotes essencials, tot posant de manifest l'emplaçament i la disposició de les màquines, els aparells i les connexions principals.

5.4 Preses de terra.

EE-5

INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES DE BAIXA TENSIÓ EN INDÚSTRIES

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Titular.

1.1.2 Tipus d'indústria o activitat.

1.1.3 Potència instal·lada en kW.

1.1.4 Potència màxima admissible en kW.

1.1.5 Tensió simple i composta en V.

1.1.6 Pressupost total.

1.2 Antecedents.

1.3 Objecte del projecte.

1.3.1 Reglamentació i disposicions considerades.

1.4 Titular de la instal·lació.

1.4.1 Nom. Domicili social.

1.5 Emplaçament de les instal·lacions.

1.6 Classificació i característiques de les instal·lacions.

1.6.1 Classificació. Segons risc de les dependències de la indústria (d'acord amb la MI BT corresponent), delimitant cada zona i justificant la classificació adoptada.

* Locals amb risc d'incendi o explosió (MI BT 026). Emplaçament, zona i forma de protecció.

* Locals humits (MI BT 027).

* Locals mullats (MI BT 027).

* Locals amb riscs de corrosió (MI BT 027).

* Locals polsosos sense risc d'incendi o explosió (MI BT 027).

* Locals de temperatura elevada (MI BT 027).

* Locals de molt baixa temperatura (MI BT 027).

* Locals en els quals hi haja bateries d'acumuladors (MI BT 027).

* Estacions de servei, garatges i tallers de reparació de vehicles (MI BT 027).

* Locals de característiques especials (MI BT 027).

1.6.2 Característiques de la instal·lació.

* Canalitzacions fixes.

* Canalitzacions mòbils.

* Lluminàries.

* Preses de corrent.

* Aparells de maniobra i protecció.

* Aparells de mesura.

* Sistema de protecció contra contactes indirectes.

* Protecció contra sobrecàrregues i curtcircuits.

* Identificació de conductors.

1.7 Programa de necessitats.

* Potència elèctrica instal·lada en enllumenat, força motriu i altres usos. Potència màxima admissible de la instal·lació.

* Nivells lluminosos exigits segons dependències i tipus de llums.

* Potència elèctrica simultània necessària per al normal desenvolupament de l'activitat industrial.

* Determinació de les característiques de l'equip de mesura i potència que es contracta.

1.8 Descripció de la instal·lació.

1.8.1 Instal·lacions d'enllaç.

* Caixa general de protecció o caixa general de protecció i mesura. Ubicació i característiques.

1.8.2 Instal·lacions receptores força i/o enllumenat.

* Quadre general i la seua composició.

* Línies de distribució i canalització.

* Quadres secundaris i la seua composició.

* Línia secundària de distribució i les seues canalitzacions.

* Protecció de motors i/o receptors.

1.8.3 Posada a terra.

1.8.4 Equips de connexió d'energia reactiva.

1.8.5 Sistemes de senyalització, alarma, control remot i comunicació.

1.8.6 Enllumenats especials.

1.9 Programa d'execució.

* Cal indicar el programa d'execució que en reflectisca temps i data prevista per a la posada en marxa.

2. Càlculs justificatius

2.1 Tensió nominal i caiguda de tensió màxima admissible.

2.2 Fórmules utilitzades.

2.3 Potència total instal·lada i sol·licitada.

Coeficient de simultaneïtat:

* Relació de receptors d'enllumenat amb indicació de la seua potència elèctrica en kW.

* Relació de receptors de força motriu amb indicació de la seua potència elèctrica en kW.

* Relació de receptors d'altres usos, amb indicació de la seua potència elèctrica en kW.

2.4 Càlculs luminotècnics.

* Càlcul del nombre de lluminàries.

2.5 Càlculs elèctrics: enllumenat i força motriu.

* Sistema d'instal·lació elegit en cada zona i les seues característiques.

* Càlcul de la secció dels conductors de la línia repartidora.

* Càlcul de la secció dels conductors i diàmetre dels tubs de canalitzacions que s'utilitzaran en la línia d'alimentació al quadre general i secundaris.

* Càlcul de la secció dels conductors i diàmetre dels tubs de canalitzacions que s'utilitzaran en les línies derivades.

2.6 Càlcul de les proteccions que s'instal·laran en les diferents línies generals i derivades.

* Sobrecàrrega.

* Curtcircuits.

* Sobretensions.

2.7 Càlcul del sistema de protecció contra contactes indirectes.

* Càlcul de la posada a terra.

3 Plec de condicions

3.1 Qualitat de materials.

* Conductors elèctrics.

* Conductors de protecció.

* Identificació dels conductors.

* Tubs protectors.

* Caixes d'entroncament i derivació.

* Aparells de comandament i maniobra.

* Aparells de protecció.

3.2 Normes d'execució de les instal·lacions.

3.3 Proves reglamentàries.

3.4 Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.5 Certificats i documentació.

3.6 Llibre d'ordres.

4. Pressupostos

S'indicaran els distints elements que constitueixen la instal·lació, concretant-ne quantitat i preu corresponents, i totalitzant posteriorment els imports de cada partida

Nota: No s'inclourà el valor dels motors elèctrics, forns, etc. que consten en l'expedient d'inscripció en el Registre Industrial.

5. Plans

5.1 Situació.

Si és en nucli urbà, s'hi ha d'indicar en relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant punts de referència de fàcil identificació.

Si és fora de nucli urbà, reflectint el paratge on se situa, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2 Pla general de la indústria, oficines, magatzems, accessos, etc. amb indicació de la ubicació dels distints receptors, quadres, lluminàries, etc. i dels circuits elèctrics corresponents, reflectint-ne la identificació amb un número i el seu corresponent índex en l'extrem del pla. Delimitar les possibles zones classificades amb risc d'incendi i explosió.

5.3 Esquema unifilar complet, amb indicació de les característiques de les distintes proteccions que s'han d'instal·lar, i també el nombre i la secció dels conductors, el diàmetre dels tubs i la classe d'instal·lació (aèria, en tub a l'aire o encastat, subterrani, etc.) i dels aparells i receptors (indicant-ne la potència elèctrica).

5.4 Posada a terra i detalls.

EE-6

INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES DE BAIXA TENSIÓ D'UN EDIFICI DESTINAT A HABITATGES

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Promotor.

1.1.2 Autor del projecte.

1.1.3 Titulació.

1.1.4 Situació.

1.1.5 Potència total kW.

1.1.6 Potència total reduïda (de càlcul) kW.

1.1.7 Línia repartidora.

1.1.8 Nombre d'habitatges i el seu grau d'electrificació.

1.1.9 m2 en locals comercials.

1.1.10 Serveis generals.

1.1.11 Relació d'instal·lacions específiques.

1.1.12 Pressupost total.

1.2 Objecte.

1.3 Promotor de la instal·lació.

1.3.1 Nom, domicili social.

1.4 Emplaçament de les instal·lacions.

1.5 Reglamentació i normes tècniques considerades.

1.6 Descripció de l'edifici.

1.6.1 Habitatges.

1.6.2 Locals comercials.

1.6.3 Serveis generals.

1.7 Potència total prevista per a l'edifici.

Potència total amb coeficient de simultaneïtat (potència butlletí de connexió).

1.8 Descripció de la instal·lació.

1.8.1 Centre de transformació (si és el cas).

1.8.2 Caixa general de protecció.

* Nombre de caixes i característiques.

* Situació.

* Posada a terra.

1.8.3 Línia repartidora.

* Descripció: longitud, secció, diàmetre tub.

* Canalitzacions materials.

* Conductors.

* Tubs protectors.

* Línies derivades de terra.

1.8.4 Centralització de comptadors.

* Característiques.

* Situació.

1.8.5 Derivacions individuals.

* Descripció: longitud, secció, diàmetre tub.

* Canalitzacions materials.

* Conductors.

* Tubs protectors.

* Línies derivades de terra.

1.8.6 Instal·lació interior en habitatges.

* Quadre general de distribució.

* Característiques.

* Habitatges.

* Descripció: longitud, secció, diàmetre tub.

* Nombre de circuits, destinació i punts d'utilització de cada circuit.

* Sistema d'instal·lació elegit.

1.8.7 Instal·lació d'usos comuns.

* Quadres generals de protecció.

* Descripció de la instal·lació.

* Escala.

* Ascensor.

* Amplificador TV.

* Porter elèctric.

* Grup de pressió.

* Emergència.

1.8.8 Instal·lació de posada a terra de l'edifici.

* Presa de terra (elèctrodes).

* Línies principals de terra.

* Derivacions de les línies principals de terra.

* Conductors de protecció.

1.8.9 Xarxa d'equipotencialitat

* Banys.

* Centralització de comptadors d'aigua.

2. Càlculs justificatius

2.1 Potència total de l'edifici (incloent-hi coeficient de simultaneïtat).

2.1.1 Càlcul segons normes tecnològiques d'edificació (norma tècnica d'edificació NT-IEEV).

2.1.2 Càlculs segons Reglament Electrotècnic per a Baixa Tensió.

2.2 Secció de la línia repartidora.

2.3 Secció de les derivacions individuals.

2.4 Secció dels circuits interiors.

2.5 Secció de la línia d'usos comuns.

* Escala.

* Ascensor.

* Amplificador TV.

* Porter electrònic.

* Grup de pressió.

* Emergència.

2.6 Terra.

2.6.1 Resistència de la posada a terra.

2.6.2 Secció de les línies de terra.

2.7 Disjuntors.

2.7.1 Càlcul de sobrecàrregues.

2.7.2 Càlcul de curtcircuits.

3. Plec de condicions

3.1 Qualitat dels materials.

* Conductors elèctrics.

* Conductors de protecció.

* Identificació dels conductors.

* Tubs protectors.

* Caixes d'entroncament i derivació.

* Aparells de comandament i maniobra.

* Aparells de protecció.

3.2 Normes d'execució de les instal·lacions.

3.3 Proves reglamentàries.

3.4 Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.5 Certificats i documentació.

3.6 Llibre d'ordres.

4. Pressupostos

S'indicaran els distints elements que constitueixen la instal·lació, concretant-ne quantitat i preu corresponents, i totalitzant posteriorment els imports parcials de cada partida.

5. Plans

5.1 Pla d'emplaçament.

Si és en nucli urbà, s'hi ha d'indicar en relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant punts de referència de fàcil identificació.

Si és fora de nucli urbà, reflectint el paratge on se situa, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2 Esquema elèctric unifilar general de l'edifici.

5.3 Planta baixa amb indicació de la caixa general de protecció, línia repartidora i situació centralització de comptadors.

5.4 Esquema de canalització vertical.

5.5 Distribució elèctrica en planta d'habitatges amb indicació de volums de prohibició i protecció.

5.6 Xarxa d'equipotencialitat i detalls.

5.7 Posada a terra i detalls.

EE-7

LOCALS (EXCLOSOS ELS DESTINATS A USOS INDUSTRIALS I A HABITATGES)

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Promotor.

1.1.2 Autor del projecte.

1.1.3 Titulació.

1.1.4 Situació.

1.1.5 Potència instal·lada en kW.

1.1.6 Potència de càlcul en kW.

1.1.7 Línia repartidora.

1.1.8 Local destinat a .........

1.1.9 Capacitat en locals públics: ......... persones.

1.1.10 Contracte de manteniment (sí/no).

1.1.11 Relació d'instal·lacions específiques.

1.1.12 Pressupost total.

1.2 Objecte del projecte.

Reglaments i disposicions considerades.

1.2.1 Titular de la instal·lació.

1.3 Emplaçament de les instal·lacions.

1.4 Potència prevista.

1.4.1 Potència total màxima admissible.

1.4.2 Potència total instal·lada.

1.5 Descripció de les instal·lacions d'enllaç.

1.5.1 Centre de transformació (si és el cas).

1.5.2 Caixa general de protecció.

* Situació.

* Posada a terra.

1.5.3 Equips de mesura.

* Característiques.

* Situació.

1.5.4 Línia repartidora / Derivació individual.

1.5.4.1 Descripció: longitud, secció, diàmetre tub.

1.5.4.2 Canalitzacions.

1.5.4.3 Conductors:

* Tubs protectors.

* Línia principal de terra.

1.6 Descripció de la instal·lació interior.

1.6.1 Classificació i característiques de les instal·lacions segons risc de les dependències dels locals:

1.6.1.1 Locals de pública concurrència (espectacles, reunió i sanitaris) (MI BT 025).

1.6.1.2 Locals amb risc d'incendi o explosió. Classe i divisió (MI BT 026).

1.6.1.3 Locals humits (MI BT 027).

1.6.1.4 Locals mullats (MI BT 027).

1.6.1.5 Locals amb riscs de corrosió (MI BT 027).

1.6.1.6 Locals polsosos sense risc d'incendi o explosió (MI BT 027).

1.6.1.7 Locals de temperatura elevada (MI BT 027).

1.6.1.8 Locals de molt baixa temperatura (MI BT 027).

1.6.1.9 Locals on hi haja bateries d'acumuladors (MI BT 027).

1.6.1.10 Estacions de servei o garatges (MI BT 027).

1.6.1.11 Locals de característiques especials (MI BT 027).

1.6.1.12 Locals per a fins especials (MI BT 028).

1.6.2 Quadre general de distribució.

1.6.2.1 Característiques i composició.

1.6.2.2 Quadres secundaris i composició.

1.6.3 Línies de distribució i canalització.

1.6.3.1 Sistema d'instal·lació elegit.

1.6.3.2 Descripció: longitud, secció i diàmetre del tub.

1.6.3.3 Nombre circuits, destinacions i punts d'utilització de cada circuit.

1.7 Subministraments complementaris (si és el cas).

1.7.1 Socors.

1.7.2 Reserva.

1.7.3 Duplicat.

1.8 Enllumenats especials (si és el cas).

1.8.1 Senyalització.

1.8.2 Emergència.

1.8.3 Reemplaçament.

1.9 Línia de posada a terra.

1.9.1 Preses de terra (elèctrodes).

1.9.2 Línies principals de terra.

1.9.3 Derivacions de les línies principals de terra.

1.9.4 Conductors de protecció.

1.9.5 Xarxa d'equipotencialitat.

1.10 Instal·lació realitzada en zona perillosa.

1.10.1 Condicions d'instal·lació (només en garatges).

2. Càlculs justificatius

2.1 Tensió nominal i caiguda de tensió màxima admissibles.

2.2 Fórmules utilitzades.

2.3 Potències.

2.3.1 Relació de receptors d'enllumenat amb indicació de la seua potència elèctrica.

2.3.2 Relació de receptors de força motriu amb indicació de la seua potència elèctrica.

2.3.3 Relació de receptors d'altres usos, amb indicació de la seua potència elèctrica.

2.3.4 Potència total instal·lada.

2.3.5 Coeficient de simultaneïtat.

2.3.6 Potència de càlcul.

2.3.7 Potència màxima admissible.

2.4 Càlculs luminotècnics.

2.4.1 Càlculs del nombre de lluminàries (enllumenat normal i enllumenat especial).

2.5 Càlculs elèctrics: enllumenat i força motriu.

2.5.1 Càlcul de la secció dels conductors i diàmetre dels tubs de canalització que s'utilitzen en la línia d'alimentació al quadre general i secundaris.

2.5.2 Càlcul de la secció dels conductors i diàmetre dels tubs o canalitzacions que s'utilitzen en les línies derivades.

2.5.3 Càlcul de les proteccions que s'han d'instal·lar en les diferents línies generals i derivada.

2.5.3.1 Sobrecàrregues.

2.5.3.2 Curtcircuits.

2.5.3.3 Harmònics.

2.5.3.4 Sobretensions.

2.6 Càlcul de sistema de protecció contra contactes indirectes.

2.6.1 Càlcul de la posada a terra

2.7 Càlcul de ventilació segons full interpretatiu núm. 12 A (només garatges).

2.8 Càlcul de la capacitat del local en relació amb l'article 14 del Reglament Electrotècnic per a Baixa Tensió (només en locals de pública concurrència).

3. Plec de condicions

3.1 plec de condicions.

3.1.1 Conductors elèctrics.

3.1.2 Conductors de protecció.

3.1.3 Identificació dels conductors.

3.1.4 Tubs protectors.

3.1.5 Caixes d'entroncament i derivació.

3.1.6 Aparells de comandament i maniobra.

3.1.7 Aparells de protecció .

3.2 Normes d'execució de les instal·lacions.

3.3 Proves reglamentàries.

3.4 Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.4.1 Obligacions de l'usuari.

3.4.2 Obligacions de l'empresa mantenidora.

3.5 Certificats i documentació.

3.6 Llibre d'ordres.

4. Pressupostos

S'indicaran els distints elements que constitueixen la instal·lació, concretant-ne quantitat i preu corresponents, i totalitzant posteriorment els imports de cada partida.

5. Plans

5.1 Situació.

Si és en nucli urbà, s'hi ha d'indicar en relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant punts de referència de fàcil identificació.

Si és fora del nucli urbà, reflectint el paratge on se situa, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2 Pla general del local i les seues dependències, accessos, etc., amb indicació de la ubicació dels distints receptors, quadres, lluminàries, etc. i dels circuits elèctrics corresponents, reflectint-ne la identificació amb un número i el corresponent índex en l'extrem del pla.

5.3 Esquema unifilar complet, amb indicació de les característiques de les distintes proteccions que s'han d'instal·lar, i també el nombre i la secció dels conductors, el diàmetre dels tubs i la classe d'instal·lació (àrea, en tub a l'aire o encastat, subterrani, etc.) i dels aparells i receptors (amb indicació de la seua potència elèctrica).

5.4 Posada a terra i detalls.

EG-1

INSTAL·LACIONS D'EMMAGATZEMATGE I RECEPTORES DE GLP

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

– Titular.

– Emplaçament.

– Depòsit.

– Tipus d'instal·lació.

– Volum m3.

– Instal·lació receptora.

– Destinació.

– Relació de receptors, indicant-ne els que estan certificats i els aparells singulars.

– Pressupost total.

1.2 Introducció.

1.2.1 Antecedents.

1.2.2 Objecte del projecte.

1.2.3 Emplaçament de la instal·lació.

1.2.4 Legislació aplicable.

1.2.5 Termini d'execució de les instal·lacions.

1.2.6 Característiques del gas subministrat.

1.3 Emmagatzematge de combustible.

1.3.1 Descripció i sistema elegit.

1.3.2 Classificació i distàncies de seguretat.

1.3.3 Accessos.

1.3.4 Equip de transvasament.

1.3.5 Equip de vaporització.

1.3.6 Equips de regulació.

1.3.7 Protecció contra incendis.

1.3.8 Protecció anticorrosiva.

1.3.9 Instal·lació elèctrica.

1.4 Xarxa de distribució.

1.4.1 Descripció.

1.4.2 Característiques de la canonada.

1.4.3 Protecció anticorrosiva.

1.5 Aparells receptors.

1.5.1.1 Descripció i característiques:

S'han d'indicar així:

* Potència en kcal/h.

* Pressions d'ús en bars.

* Certificat i marca CE o aparell singular.

* Condicions d'instal·lació.

2. Càlculs

2.1 Bases de càlcul.

2.2 Càlculs.

2.2.1 Consum i autonomia.

2.2.2 Valoració.

2.2.3 Vàlvules de seguretat.

2.2.4 Punt màxim d'ompliment: longitud tub sonda.

2.2.5 Xarxa de distribució.

2.2.6 Ventilacions.

2.2.7 Evacuació de fums.

2.2.8 Protecció catòdica.

3. Plec de condicions

3.1 Característiques de l'empresa instal·ladora.

3.2 Proves:

3.2.1 Emmagatzematge i vàlvules seguretat.

3.2.2 Xarxa de distribució.

3.2.3 Aparells.

3.3 Certificats i documents.

3.4 Qualitat de materials.

3.5 Normes d'execució.

3.6 Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.7 Llibre d'ordres.

4. Pressupost

4.1 Pressupostos parcials.

4.2 Pressupost total.

5. Plans

5.1 Situació.

Si és en nucli urbà, s'hi ha d'indicar en relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant punts de referència de fàcil localització.

Si és fora del nucli urbà, reflectint el paratge on se situa, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2 Planta de les instal·lacions.

5.3 Alçats necessaris.

5.4 Plans de detall.

5.4.1 Emmagatzematge.

5.4.2 Esquema de protecció catòdica.

5.4.3 Traçat de xarxa de distribució.

5.4.4 Esquema isomètric.

EG-2

INSTAL·LACIÓ RECEPTORA DE GAS CANALITZAT D'ÚS INDUSTRIAL I COMERCIAL

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

– Titular.

– Emplaçament.

– Tipus i classe d'instal·lació receptora.

– Pressió connexió en bars.

– ERM capacitat Nm3/n.

– Pressió de distribució en bars.

– Relació de receptors, indicant-ne els que estan certificats i els aparells singulars.

– Pressupost total.

1.2 Introducció.

1.2.1 Antecedents.

1.2.2 Objecte del projecte.

1.2.3 Emplaçament de la instal·lació.

1.2.4 Legislació aplicable.

1.2.5 Termini d'execució de les instal·lacions.

1.2.6 Característiques del gas subministrat.

1.3 Connexió interior a alta/mitjana pressió.

1.3.1 Descripció .

1.3.2 Característiques de la canonada .

1.3.3 Protecció anticorrosiva activa i passiva de la canonada

1.4 Instal·lació de l'ERM.

1.4.1 Descripció.

1.4.2 Característiques dels materials.

1.4.3 Recinte.

1.4.4 Instal·lació elèctrica.

1.4.5 Distàncies, sistema contra incendis i ventilació.

1.5 Xarxa de distribució interior.

1.5.1 Descripció.

1.5.2 Característiques de la canonada.

1.6 Grup de regulació i seguretat.

1.6.1 Descripció.

1.6.2 Característiques del grup de regulació.

1.7 Aparells receptors.

1.7.1 Descripció i característiques.

S'ha d'indicar així:

* Potència (kcal/h).

* Pressions d'ús (bars).

* Homologació o marca CE.

* Condicions d'instal·lació.

2. Càlculs

2.1 Bases de càlcul.

2.2 Càlculs.

2.2.1 Connexió interior.

2.2.2 ERM.

2.2.3 Xarxa de distribució.

2.2.4 Ventilació.

2.2.5 Evacuació de fums.

2.2.6 Protecció catòdica.

3. Plec de condicions

3.1 Qualitat de materials.

3.2 Normes d'execució.

3.3 Característiques de l'empresa instal·ladora.

3.4 Proves:

3.4.1 Connexió.

3.4.2 ERM.

3.4.3 Xarxa interior.

3.4.4 Aparells.

3.5 Condicions d'usos, manteniment i seguretat.

3.6 Certificats i documents.

3.7 Llibre d'ordres.

4. Pressupost

4.1 Pressupostos parcials.

4.2 Pressupost global.

5. Plans

5.1 Situació.

Si és en nucli urbà, s'hi ha d'indicar en relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant punts de referència de fàcil localització.

Si és fora del nucli urbà, reflectint el paratge on se situa, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2 Planta de les instal·lacions.

5.3 Alçats necessaris.

5.4 Plans de detall.

5.4.1 ERM.

5.4.2 Grup de regulació i seguretat.

5.4.3 Traçat de protecció catòdica.

5.4.4 Esquema isomètric.

EG-3

AUTORITZACIÓ D'APARELL DE GAS DE CARÀCTER ÚNIC

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Titular.

1.1.2 Emplaçament.

1.1.3 Tipus d'indústria o activitat.

1.1.4 Tipus d'aparell (nom, núm. identificació, etc.).

1.1.5 Gas que consumeix.

1.1.6 Potència calorífica (kcal /h).

1.1.7 Pressupost total.

1.2 Introducció.

1.2.1 Antecedents.

1.2.2 Objecte del projecte.

1.2.3 Titular.

1.2.4 Termini d'execució de les instal·lacions.

1.2.5 Emplaçament de les instal·lacions (si és el cas).

1.2.6 Legislació aplicable.

1.2.7 Aplicació de l'aparell.

1.3 Característiques de l'aparell.

1.3.1 Descripció general de l'aparell.

* Circuit de gas.

* Cambra de combustió.

* Eixida de gasos de combustió.

* Cremadors: potència i característiques.

* Sistema d'aportació d'aire.

* Sistema de regulació gas-aire.

2.1. Tipus de gasos que utilitze.

2.2. Pressions de funcionament en bars.

2.3. Potències i característiques de cada un dels cremadors en kcal/h.

2.4. Sistemes de seguretat. Valors de tara.

2.5. Altres elements i les seues característiques.

2.6. Capacitat de càrrega màxima dels recipients de gas, si és el cas.

2. Càlculs justificatius

2.1 Bases de càlcul.

2.2 Càlculs.

3. Plec de condicions

3.1 Qualitat de materials.

3.2 Normes d'execució i muntatge.

3.3 Proves i assajos reglamentaris.

3.4 Instruccions de posada en marxa i funcionament.

3.5 Condicions d'instal·lació, manteniment i seguretat (amb especificació del període màxim de revisió aconsellable).

4. Pressupost

5. Plans

5.1 Situació.

Si és en nucli urbà, s'hi ha d'indicar en relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant punts de referència de fàcil localització.

Si és fora del nucli urbà, reflectint el paratge on se situa, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2 Pla d'emplaçament dins de la indústria i la seua connexió a la xarxa de distribució.

5.3 Plans descriptius.

5.4 Fitxa tècnica de l'aparell en format UNE A4, segons model adjunt.

5.5 Diagrames de gas i aire amb els elements de control i seguretat.

EG-4

INSTAL·LACIONS DE XARXES DE DISTRIBUCIÓ I CONNEXIONS DE GASOS COMBUSTIBLES

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Titular.

1.1.2 Emplaçament.

1.1.3 Servei al qual es destina.

1.1.4 Origen i fi.

1.1.5 Pressió de treball en bars.

1.1.6 Longitud en m.

1.1.7 Diàmetre.

1.1.8 Relació d'organismes afectats per encreuaments, paral·lelismes i pas per zones als quals hagen d'enviar-se separates.

1.1.9 Pressupost total.

1.2 Antecedents.

1.3 Objecte del projecte.

1.4 Emplaçament de la instal·lació.

1.5 Legislació aplicable.

1.6 Termini d'execució de les instal·lacions.

1.7 Característiques del gas subministrat.

1.8 Descripció de la instal·lació.

1.8.1 Descripció del traçat.

1.8.2 Característiques de la canonada.

1.8.3 Protecció anticorrosiva .

1.8.4 Condicions d'enterrament, profunditat, protecció, senyalització, etc.

1.8.5 Encreuaments i paral·lelismes i pas per zones d'especial protecció.

1.8.6 Situació de vàlvules de seccionament, control i punts de mesura de les condicions de la distribució.

2. Càlculs

2.1 Bases de càlcul.

2.2 Indicació de les dimensions de les canalitzacions.

– Protecció mecànica.

– Protecció catòdica.

3. Plec de condicions

3.1 Característiques de l'empresa instal·ladora.

3.2 Proves, assajos i verificacions.

3.3 Certificats i documents.

3.4 Qualitat de materials.

3.5 Normes d'execució.

3.6 Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.7 Llibre d'ordres.

4. Pressupost

4.1 Pressupostos parcials.

4.2 Pressupost total.

5. Plans

5.1 Situació

Si és en nucli urbà, s'hi ha d'indicar en relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant punts de referència de fàcil localització.

Si és fora del nucli urbà, reflectint el paratge on se situa, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2 Pla general de la xarxa de distribució.

5.3 Detalls de rases i arquetes.

5.4 Plans específics de cada encreuament, paral·lelismes o pas per zones que continga condicions especials.

6. Annex

Separates per a trametre als organismes afectats.

Pot incloure's en el mateix projecte el subministrament a la xarxa de distribució des d'un emmagatzematge o des d'una altra xarxa de gas, i cal complir els continguts mínims de la EG-1 i de la EG-2 que li corresponguen en cada cas.

EA-1

CONTINGUT MÍNIM DELS PROJECTES D'INSTAL·LACIONS RECEPTORES D'AIGUA

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Titular.

1.1.2 Localitat.

1.1.3 Situació de la instal·lació.

1.1.4 Projectista.

1.1.5 director d'obra.

1.1.6 Nom de l'instal·lador de llanterneria i CIF.

1.1.7 Nom de l'empresa instal·ladora de llanterneria i CIF.

1.1.8. Tipus d'habitatges:

* Bloc d'habitatges.

* Bungalous/viles.

* Altres instal·lacions.

Nre. d'habitatges

A ______ B _______ C _______ D ______ E _______ Altres ________

Habitatges/planta:

Diàmetre int. Material Longitud Nombre

Connexió: _______ _______ _______ ______

Tub d'alimentació: _______ _______ _______

Bateria: _______ _______ ______

Muntants: _______ _______ ______

_______ _______ ______

_______ _______ ______

Deriv. subministr.: _______ _______ _______ ______

Deriv. aparells: _______ _______ _______ ______

_______ _______ _______ ______

_______ _______ _______ ______

Hi ha equip impulsor: Sí /No. Nre. de grups:

Nre. de bombes: Potència: CV

Volum calderí: litres

Nre. de depòsits: Litres emmagatzemats:

Situació depòsits:

Observacions:

1.1.9 Pressupost total.

1.2 Dades identificadores:

1.2.1 Del tècnic autor del projecte (incloent-hi titulació, núm. de col·legiat, col·legi professional, adreça per a notificacions, telèfon de contacte, fax i correu electrònic).

1.2.2 Del titular (incloent-hi nom de la persona física o raó social, CIF/NIF, nom del gerent o apoderat i de la persona de contacte, domicili i adreça per a notificacions, telèfon, fax i correu electrònic).

1.2.3 De l'empresa instal·ladora (en cas que se'n tinga coneixement).

1.2.4 Del tècnic director d'obra (en cas que se'n tinga coneixement).

1.3 Antecedents i objecte del projecte.

1.4 Emplaçament de la instal·lació.

1.5 Legislació aplicada.

1.6 Descripcions detallades.

1.6.1 Descripció de l'edifici.

* Ús de l'edifici. Alçades parcials i total.

* Nombre de blocs, escales, habitatges unifamiliars, etc.

* Nombre de plantes; nombre d'habitatges o locals (amb el seu ús) per planta i nombre total d'instal·lacions.

* Nombre i classes de subministraments.

* Altres casos.

1.6.2 Pressió existent en el punt d'entrega de la xarxa. Subministrament directe de la xarxa o per equip de pressió. Justificació de la decisió presa.

1.6.3 Descripció de les instal·lacions de llanterneria:

* Generals (connexions, tubs d'alimentació, vàlvules, claus, protecció contra retorns.)

* Grups de sobreelevació, depòsits de pressió.

* Depòsit d'emmagatzematge.

* Comptadors (nombre de centralitzacions, bateries, tipus d'allotjament – armari, cambra, vàlvules, claus, protecció contra retorns).

* Particulars (muntants, derivacions particulars, ramificacions interiors, derivacions a aparells, vàlvules, claus, protecció contra retorns).

* Instal·lacions especials: descalcificadors, fluxors, refrigeració, etc.

* Aigua calenta sanitària. Sistemes de preparació. Materials de les canonades.

* Aparells instal·lats en cada local o habitatge.

* Cabal previst i tipus de subministrament en cada local o habitatge.

* Resum del total de l'edifici. Cabal. Nombre d'habitatges i tipus de subministrament.

2. Càlculs justificatius

2.1 Bases de càlcul.

2.2 Indicació de les dimensions de la instal·lació per aplicació de les taules reglamentàries, (quan siga factible, o si de cas hi manca, indicació de dimensions per càlculs amb descripció del mètode utilitzat i la seua justificació):

* Connexió.

* Tub d'alimentació.

* Comptador general. Comptadors divisionaris.

* Bateria de comptadors. Comptadors. Comptadors divisionaris.

* Tubs ascendents.

* Derivacions particulars del subministrament. Xarxa de distribució interior.

* Derivacions a aparells.

* Pèrdua de càrrega.

* Equip de pressió i depòsits (si és el cas).

* Claus, accessoris i altres elements o equips.

* Fluxors.

* Aparells descalcificadors d'aigua.

2.3 Quadre resum d'indicació de dimensions de la instal·lació, amb especificació del material i les seues característiques tècniques, longitud i diàmetre de cada canonada i dels seus accessoris per a aigua freda i calenta.

2.4 Potència elèctrica instal·lada.

2.5 Desaigües.

2.6 Aigua calenta (no inclosa en el RITE).

3. Plec de condicions

3.1 Especificacions de qualitat de canonades i accessoris.

3.2 Requisits exigits a l'empresa instal·ladora.

3.3 Normes d'execució tècnica de les instal·lacions.

3.4 Llibre d'ordres.

3.5 Proves reglamentàries i suplementàries realitzades.

3.6 Certificats i documentacions.

3.7 Instruccions d'ús, manteniment i seguretat d'aparells i instal·lacions.

4. Pressupostos

4.1 Parcials, amb indicació de quantitats, mesuraments, preus unitaris i imports resultants.

4.2 Resum per capítols.

4.3 Total.

5. Plans

5.1 Situació i emplaçament (fotocòpia de la guia de carrers marcant amb claredat la ubicació, o bé, grafiant de la forma més clara possible l'itinerari que cal seguir, carreteres, camins o carrers, per a anar des del nucli de la població més pròxim fins al lloc on es troba ubicada la instal·lació, amb indicació de les distàncies de cada tram i els punts de referència de fàcil localització, que possibilite l'accés de manera senzilla a l'esmentada instal·lació.

5.2 De les plantes que posseïsquen la instal·lació general i de cada planta tipus (amb indicació de connexió, canonades, accessoris i comptador general, si és el cas).

5.3 D'alçat de les plantes amb instal·lació general.

5.4 D'alçat de les plantes tipus que hi haja.

5.5 De planta i alçat de la cambra d'equip impulsor i depòsits (si és el cas).

5.6 De planta i alçat de la cambra o armari de la bateria o les bateries de comptadors divisionaris.

5.7 Esquema de principi, des de la connexió a la xarxa pública fins als aparells de consum.

5.8. Plans de detall.

EL-1

CONTINGUT MÍNIM EN PROJECTES D'INSTAL·LACIONS DE PRODUCTES PETROLIERS PER A ÚS PROPI.(MI-IP03)

1. Memòria

1.1 Resum de la instal·lació.

1.1.1 Descripció de l'activitat a què es destina.

1.1.2 Nombre de depòsits.

1.1.2.1 Volum.

1.1.2.2 Paret simple o doble.

1.1.2.3 Tipus de depòsit.

1.1.2.4 Fabricant.

1.1.2.5 Número de fabricació.

1.1.2.6 Interior/exterior de l'edifici.

1.1.2.7 Enterrat/superfície/en fossa/semienterrat/altres.

1.1.2.8 Tipus de combustible.

1.1.2.9 Tipus de material.

1.2 Dades identificadores.

1.2.1 Dades de la instal·lació: domicili, població, província, CP.

1.2.2 Titular: nom de la persona física o raó social, CIF/NIF, nom del gerent o apoderat i de la persona de contacte, domicili i adreça per a notificacions, telèfon de contacte, fax (i correu electrònic).

1.2.3 Autor del projecte: nom i cognoms, NIF, adreça a l'efecte de notificacions, (correu electrònic), telèfon, titulació, número de col·legiat, col·legi oficial.

1.2.4 Director d'obra: nom i cognoms, NIF, adreça a l'efecte de notificacions, (correu electrònic), telèfon, titulació, número de col·legiat, col·legi oficial.

1.2.5 Instal·lador autoritzat: nom i cognoms, NIF, domicili a l'efecte de notificacions, població, província, telèfon, categoria, data i procedència del carnet.

1.2.6 Empresa instal·ladora: nom, CIF, domicili a l'efecte de notificacions, població, província, telèfon, categoria.

1.3 Antecedents.

1.4 Objecte del projecte.

1.5 Legislació aplicable.

1.5.1 Tipus de productes emmagatzemats, disposicions d'emmagatzematge i capacitats.

1.5.2 Formes d'emmagatzematge.

1.5.3 Obra civil: excavació, fonaments, ancoratge, cubetes, etc.

1.5.4 Tipus de depòsits (materials, capacitat, tipus de paret, dimensions, característiques segons normes UNE, etc.).

1.5.5 Canonades i accessoris (càrrega, equips de tràfec, ventilació, extracció i retorn).

1.5.6 Proteccions.

1.5.6.1 Contra la corrosió.

1.5.6.2 Posada a terra.

1.5.7 Descripció del tipus d'instal·lació de depòsits i distàncies de seguretat.

1.5.8 Descripció de la instal·lació de subministrament per canonada.

1.5.9 Descripció de la instal·lació de subministrament a motors fixos o mòbils (vehicles, etc.).

1.5.10 Instal·lació receptora per a subministrament a equips fixos de combustió (dades identificadores d'equips, potència tèrmica, etc.).

1.5.11 Equips consumidors d'energia elèctrica, (amb llista que indique característiques i dades identificadores).

1.5.12 Instal·lació elèctrica.

1.5.13 Instal·lacions de protecció contra incendis.

1.5.13.1 En instal·lacions de superfície exterior: protecció amb aigua, protecció amb extintors, alarmes i estabilitat davant del foc.

1.5.13.2 En instal·lacions de superfície interior: extintors, alarmes i estabilitat davant del foc.

2. Càlculs justificatius

2.1 Consum i autonomia.

2.2 Càlcul de l'obra civil.

2.3 Canonada de descàrrega.

2.4 Xarxa de canonades de tràfec i accessoris.

2.5 Ventilació.

2.6 Instal·lació elèctrica.

3. Plec de condicions

3.1 Especificacions de qualitat d'equips i materials.

3.2 Requisits exigits a l'empresa instal·ladora.

3.3 Normes d'execució tècnica i muntatge (amb especificacions de les obres civils, mecàniques, elèctriques i d'instrumentació, si és el cas).

3.4 Llibre d'ordres.

3.5 Proves reglamentàries i suplementàries i posada en marxa i recepció.

3.6 Certificats i documentació.

3.7 Instruccions d'ús, manteniment i seguretat d'aparells, equips i instal·lacions.

4. Plans

4.1 De situació perquè es possibilite l'accés de forma senzilla a la instal·lació.

4.2 Plantes de la instal·lació, classificació de zones, disposició de l'emmagatzematge, distància de seguretat.

4.3 Alçats i seccions de les plantes amb instal·lacions.

4.4 Plans de detall:.

4.4.1 De l'emmagatzematge, fonaments, ancoratges, cubetes, arquetes i obres de fàbrica, etc.

4.4.2 Xarxa de distribució, isomètrics de canonades.

4.4.3 Connexions i encreuaments.

4.5 Altres.

4.5.1 Proteccions contra incendis i sistemes de seguretat.

4.5.2 Esquemes elèctrics, unifilars, connexions a equips, situació i traçat de la xarxa de conduccions elèctriques, etc.

4.6 Esquemes de principi de la instal·lació.

5. Pressupostos

5.1 Parcials, amb indicació de mesuraments i preus unitaris (obra civil, instal·lació mecànica, elèctrica, instrumentació, sistemes de seguretat).

5.2 Resums per capítols (obres civils, instal·lacions mecàniques, elèctriques, instrumentació, protecció contra incendis, etc.).

5.3 Total.

6. Índex

EL-2

INSTAL·LACIONS FIXES PER A DISTRIBUCIÓ AL DETALL DE CARBURANTS I COMBUSTIBLES PETROLIERS EN INSTAL·LACIONS DE VENDA AL PÚBLIC (MI-IP04)

(Projecte que servirà per a la seua inscripció en el Registre Industrial i l'autorització de les instal·lacions d'emmagatzematge i distribució de productes petroliers segons la IP-04)

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Titular: nom, domicili social i NIF.

1.1.2 Emplaçament: localitat, carrer i número, si és nucli urbà o paratge dins del terme municipal.

1.1.3 Tipus: estació de servei. Unitat de subministrament.

1.1.4 Depòsits, capacitat i producte emmagatzemat.

1.1.5 Nombre d'aparells assortidors.

1.1.6 Nombre de mànegues.

1.1.7 Instal·lacions auxiliars:

– Subministrament d'aire a pressió.

– Subministrament de mescla (gasolina-oli).

– Llavador de cotxes.

– Venda d'olis i accessoris de vehicles.

– Tenda en general.

– Restaurant-bar.

– Altres.

1.2 Antecedents.

1.3 Objecte del projecte.

1.4 Classe d'indústria (segons CNAE).

1.5 Terrenys i edificacions.

1.6 Legislació aplicada.

1.7 Instal·lacions industrials.

1.7.1 Emmagatzematge (segons ITC MIE-IP-04).

– Depòsits: descripció completa que indique forma, volum, disposicions, boques, tubuladures d'entrada, eixida ventilació, dispositius d'elevació, placa de característiques, etc.

– Instal·lació dels depòsits, protecció activa i passiva, disposició sobre el terreny, cubeta, fixació, etc.

Distàncies de seguretat.

1.7.2 Canonades i connexions. Descripció i instal·lació.

– Connexions per a ompliment, boques de càrrega.

– Canonades de ventilació.

– Canonades d'aspiració.

– Protecció activa i passiva de canonades.

1.7.3 Sistemes de detecció de fugues.

1.7.4 Sistemes de recuperació de vapors.

1.7.5 Aparells assortidors. Descripció i instal·lació.

1.7.6 Instal·lació d'aire comprimit. Descripció dels seus elements i la seua instal·lació.

1.7.7 Instal·lació de subministrament d'aigua. Descripció dels seus elements i la seua instal·lació.

1.7.8 Altres instal·lacions (llavada de vehicles, etc.). Descripció dels seus elements i la seua instal·lació.

1.7.9 Instal·lació de protecció contra incendis. Descripció dels seus elements i la seua instal·lació.

1.8 Potència elèctrica instal·lada:

* En enllumenat.

* En instal·lacions industrials.

* En instal·lacions auxiliars i altres serveis.

Potència instal·lada total.

1.9 Pressupost de les inversions.

– Solar.

– Edificis industrials (desglossat, si és el cas)

– Maquinària i instal·lacions industrials, desglossat segons maquinària i instal·lacions elèctriques en BT, llanterneria, aire comprimit, protecció contra incendis, altres instal·lacions auxiliars, etc.

1.10 Consums de matèries primeres i energia.

Estimació de la venda anual de cada tipus de combustible en litres i la seua valoració.

Estimació del consum anual en kWh i la seua valoració.

1.11 Productes. A més de la venda anual de cada tipus de combustible en litres de l'apartat anterior, qualsevol altre servei prestat i valorat.

1.12 Personal. Relació del personal que servirà les instal·lacions.

1.13 Assajos i proves que han de realitzar-se en la posada en marxa i periòdicament en les instal·lacions. Revisions previstes en els vigents reglaments (REBT, MI IP04, aparells de pressió, etc.).

2. Càlculs justificatius

– Càlculs de les dimensions de canonades de càrrega dels depòsits i aspiració.

– Càlculs de la protecció catòdica, si és el cas.

– Càlculs del sistema de detecció de fugues.

– Càlcul de les distàncies mínimes exigibles.

3. Plec de condicions tècniques

4. Pressupost

Pressupost total que s'inclou en instal·lacions que s'autoritzen, sobre el qual han d'aplicar-se les taxes.

5. Plans

5.1 Situació.

5.2 Distribució en planta del solar (edificacions, etc.).

5.3 Distribució en planta de depòsits, assortidors, boques de càrrega i edificis amb demostració que s'acompleixen les distàncies mínimes.

5.4 Plans de detall d'instal·lació dels depòsits.

5.5 Plans amb indicació de les zones perilloses per vapors de combustible (classificació d'emplaçaments amb risc d'incendi i explosió UNE 20-322-86).

5.6 Plans de detall necessaris.

EC-1

CONTINGUT MÍNIM EN PROJECTES DE CALEFACCIÓ, CLIMATITZACIÓ I ACS

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Potència tèrmica (nominal o de placa) dels generadors.

1.1.1.1 Fred.

1.1.1.2 Calor.

1.1.1.3 ACS.

1.1.2 Potència elèctrica absorbida.

1.1.2.1 Fred.

1.1.3 Calor.

1.1.3.1 ACS.

1.1.4 Cabal en m3/h.

1.1.5 Capacitat màxima d'ocupants.

1.2 Dades identificadores.

1.2.1 Dades de la instal·lació: descripció de l'activitat a què es destina, domicili, població, província, CP.

1.2.2 Titular: nom de la persona física o raó social, CIF/NIF, nom del gerent o apoderat i de la persona de contacte, domicili i adreça per a notificacions, telèfon de contacte, fax.

1.2.3 Autor del projecte: nom i cognoms, NIF, adreça a l'efecte de notificacions, (correu electrònic), telèfon, titulació, número de col·legiat, col·legi oficial.

1.2.4 Director d'obra: nom i cognoms, NIF, adreça a l'efecte de notificacions, (correu electrònic), telèfon, titulació, número de col·legiat, col·legi oficial.

1.2.5 Instal·lador autoritzat: nom i cognoms, NIF, domicili a l'efecte de notificacions, (correu electrònic), població, província, telèfon, categoria, data i procedència del carnet.

1.2.6 Empresa instal·ladora: nom, CIF, domicili a l'efecte de notificacions, (correu electrònic), població, província, telèfon, categoria.

1.3 Antecedents.

1.4 Objecte del projecte.

1.5 Legislació aplicable.

1.6 Descripció de l'edifici.

1.6.1 Ús de l'edifici.

1.6.2 Ocupació màxima segons NBE-CPI vigent.

1.6.3 Nombre de plantes i ús de les distintes dependències.

1.6.4 Superfícies i volums per planta. Parcials i totals.

1.6.5 Edificacions limítrofes.

1.6.6 Horari d'obertura i tancament de l'edifici.

1.6.7 Orientació.

1.6.8 Locals sense climatitzar.

1.6.9 Descripció dels tancaments arquitectònics.

1.7 Descripció de la instal·lació.

1.7.1 Horari de funcionament.

1.7.2 Sistema d'instal·lació elegit.

1.7.3 Qualitat de l'aire interior i ventilació. ITE 02.2.2.

1.7.4 Sistemes emprats per a estalvi energètic tot complint la ITE 02.

1.8 Equips tèrmics i fonts d'energia.

1.8.1 Emmagatzematge de combustible.

1.8.2 Relació d'equips generadors d'energia tèrmica, amb dades identificadores, potència tèrmica, i tipus d'energia utilitzada.

1.9 Elements integrants de la instal·lació.

1.9.1 Equips generadors d'energia tèrmica.

1.9.2 Unitats terminals.

1.9.3 Sistemes de renovació d'aire.

1.9.4 Unitats de tractament d'aire amb indicació dels paràmetres de disseny dels seus components.

1.9.5 Sistemes de control automàtic i el seu funcionament.

1.10 Descripció dels sistemes de transport dels fluids caloportadors d'energia.

1.10.1 Xarxes de distribució d'aire.

1.10.2 Xarxes de distribució d'aigua.

1.10.3 Xarxes de distribució de refrigerant.

1.11 Sala de màquines segons norma UNE aplicable.

1.11.1 Classificació.

1.11.2 Dimensions i distàncies a elements estructurals.

1.11.3 Ventilació.

1.11.4 Accessos.

1.11.5 Condicions de seguretat.

1.11.6 Eixida de fums.

1.12 Sistema de producció d'aigua calenta sanitària.

1.12.1 Sistema de preparació.

1.12.2 Sistema d'acumulació.

1.12.3 Sistema d'intercanvi.

1.12.4 Sistema de distribució.

1.12.5 Regulació i control.

1.13 Prevenció de sorolls i vibracions.

1.14 Mesures adoptades per a la prevenció de la legionel·la.

1.15 Protecció del medi ambient.

1.16 Justificació que es compleix la NBE-CPI en vigor.

1.17 Instal·lació elèctrica.

1.17.1 Quadre general de baixa tensió.

1.17.2 Quadre secundari de calefacció/climatització.

1.17.3 Quadre de maniobres.

1.17.4 Proteccions emprades davant de contactes indirectes.

1.17.5 Proteccions emprades contra sobreintensitats i curtcircuits.

1.17.6 Sala de màquines.

1.17.7 Relació d'equips que consumeixen energia elèctrica, amb dades identificadores, potència elèctrica.

2. Càlculs justificatius

2.1 Condicions interiors de càlcul segons ITE 0.2.2.

2.1.1 Temperatures.

2.1.2 Humitat relativa.

2.1.3 Intervals de tolerància sobre temperatures i humitats.

2.1.4 Velocitat de l'aire.

2.1.5 Ventilació.

2.1.6 Sorolls i vibracions.

2.1.7 Altres.

2.2 Condicions exteriors de càlcul segons ITE 0.2.3.

2.2.1 Latitud.

2.2.2 Altitud.

2.2.3 Temperatures.

2.2.4 Nivell percentil.

2.2.5 Graus dia.

2.2.6 Oscil·lacions màximes.

2.2.7 Coeficients emprats per orientacions.

2.2.8 Coeficients per intermitència.

2.2.9 Coeficient de simultaneïtat.

2.2.10 Intensitat i direcció dels vents predominants.

2.2.11 Altres.

2.3 Coeficients de transmissió de calor dels distints elements constructius.

2.3.1 Composició dels elements constructius.

2.3.2 Coeficients de conductibilitat.

2.3.3 Coeficients de transmissió.

2.3.4 Coeficient global de transmissió de l'edifici (kg).

2.4 Estimació dels valors d'infiltració d'aire.

2.5 Cabals d'aire interior mínim de ventilació.

2.6 Càrregues tèrmiques amb descripció del mètode utilitzat.

2.6.1 Il·luminació.

2.6.2 Radiació solar.

2.6.3 Factor de clima.

2.6.4 Diferències equivalents de temperatura.

2.6.5 Càrregues internes.

2.6.5.1 Aportació per persones.

2.6.5.2 Aportació per aparells.

2.6.6 Majoracions per orientació.

2.6.7 Aportació per intermitència.

2.6.8 Majoracions per pèrdues en ventiladors i conductes.

2.6.9 Resum de les potències frigorífiques i calorífiques.

2.6.10 Potència tèrmica.

2.6.10.1 De càlcul.

2.6.10.2 Coeficient corrector o de simultaneïtat de la instal·lació.

2.6.10.3 Simultània.

2.6.10.4 Generadors (nominal o de placa de la màquina).

2.7 Càlcul de les xarxes de canonades.

2.7.1 Característiques del fluid: densitat, composició, viscositat, etc.

2.7.2 Paràmetres de disseny.

2.7.3 Factor de transport.

2.7.4 Valvuleria.

2.7.5 Elements de regulació.

2.7.6 Sectorització.

2.7.7 Distribució.

2.8 Càlcul de les xarxes de conductes.

2.8.1 Característiques del fluid: densitat, composició, viscositat, etc.

2.8.2 Paràmetres de disseny.

2.8.3 Factor de transport.

2.8.4 Elements de regulació.

2.8.5 Sectorització

2.8.6 Distribució.

2.9 Càlcul de les unitats terminals.

2.9.1 Ventiloconvectors (fan-coils).

2.9.2 Ventiloconvectors (fan-coils de pressió).

2.9.3 Radiadors.

2.9.4 Difusors tangencials de sostre.

2.9.5 Difusors radials rotacionals.

2.9.6 Reixetes d'impulsió.

2.9.7 Reixetes lineals.

2.9.8 Difusors lineals.

2.9.9 Reixetes de retorn.

2.9.10 Reguladors de cabal variable.

2.9.11 Toveres de llarg abast i alta inducció.

2.9.12 Conjunt multitoveres direccionables.

2.9.13 Boques d'extracció circulars.

2.9.14 Reixetes de presa d'aire exterior.

2.10 Càlcul dels equips de producció de fred i/o calor.

2.10.1 Unitats autònomes de producció termofrigorífiques paràmetres de disseny i selecció dels seus components.

2.10.2 Centrals termofrigorífiques de producció d'aigua freda i/o calenta, paràmetres de disseny i selecció dels seus components.

2.11 Unitats de tractament d'aire, paràmetres de disseny i selecció dels seus components.

2.12 Elements de sala de màquines.

2.12.1 Dimensions i distàncies a elements estructurals.

2.12.2 Calderes.

2.12.3 Bombes.

2.12.4 Evacuació de fums.

2.12.5 Sistemes d'expansió.

2.12.6 Òrgans de seguretat i alimentació.

2.12.7 Ventilació.

2.12.8 Càlcul del depòsit d'inèrcia.

2.13 Aigua calenta sanitària..

2.13.1 Descripció del sistema elegit.

2.13.2 Temperatura mínima de l'aigua de la xarxa i distribució anual.

2.13.3 Temperatura de preparació i distribució.

2.13.4 Consums.

2.13.5 Simultaneïtat.

2.13.6 Perfil de consum horari.

2.13.7 Depòsits acumuladors.

2.13.8 Canonades.

2.13.9 Bombes de recirculació.

2.13.10 Generador.

2.13.11 Altres fonts d'energia.

2.14 Consums previstos mensuals i anuals de les distintes fonts d'energia.

2.14.1 Combustibles.

2.14.1.1 Depòsits.

2.14.2 Elèctrics.

2.14.3 Altres.

2.15 Instal·lació elèctrica.

2.15.1 Resum de potència elèctrica. Parcial i total.

2.15.2 Seccions dels conductors.

2.15.3 Protecció davant de contactes indirectes.

2.15.4 Protecció contra sobreintensitats i curtcircuits.

2.16 Conclusió.

3. Plec de condicions

3.1 Camp d'aplicació.

3.2 Abast de la instal·lació.

3.3 Conservació de les obres.

3.4 Recepció d'unitats d'obra.

3.5 Normes d'execució i selecció de característiques per als equips i materials.

3.6 Especificacions generals.

3.7 Especificacions mecàniques.

3.8 Especificacions elèctriques.

3.9 Materials emprats en la instal·lació.

3.10 Llibre d'ordres.

3.11 Proves finals al certificat final d'obra.

3.12 Operacions de manteniment i documentació.

3.13 Llibre de manteniment.

3.14 Assajos i recepció.

3.15 Recepcions d'obra.

3.16 Garanties.

4. Plans

4.1 De situació (amb punts de referència de fàcil localització, de manera que es possibilite l'accés de forma senzilla a la instal·lació).

4.2 Esquemes de principi de la instal·lació (centrals productores de fred i calor, xarxes de distribució de fluids, xarxes de conductes, unitats de tractament d'aire, xarxes d'extracció, sistemes de control, etc.).

4.3 Plantes de la instal·lació: on apareguen traçats de canonades amb diàmetres.

4.4 Plantes de la instal·lació: on apareguen traçats de conductes amb diàmetres o mesures necessàries.

4.5 Alçats i seccions necessaris de les plantes (instal·lacions).

4.6 Plans de detall necessaris.

4.7 Planta i secció de la sala de màquines segons normativa UNE vigent (dimensions, distàncies a màquines i elements estructurals, ventilació, equips d'incendi, etc.).

4.8 Sistema d'evacuació de fums.

4.9 Esquema unifilar elèctric de la instal·lació (potències elèctriques dels receptors, seccions i proteccions).

4.10 Esquema de regulació, control i maniobra, etc.

4.11 Altres (punts singulars, connexions, encreuaments, etc.).

5. Pressupostos

5.1 Parcials, que indiquen quantitats, mesuraments, preus unitaris i imports resultants.

5.2 Resums per capítols (instal·lacions mecàniques, elèctriques, instrumentació, etc.).

5.3 Total.

6. Índex

SP-1

CONTINGUT MÍNIM EN INSTAL·LACIONS DE CALDERES, ECONOMITZADORS, PRECALFADORS, SOBRECALFADORS, RECALFADORS I XARXA DE CANONADES PER A FLUIDS DE PRESSIÓ (APLICACIÓ ITC MIE-AP1 I AP2)

1. Memòria

1.1 Resum de característiques:

1.1.1 Titular.

1.1.2 Situació de la instal·lació.

1.1.3 Pressió nominal bars.

1.1.4 Volum m3.

1.1.5 Categoria de l'aparell.

1.1.6 Fabricant.

1.1.7 Capacitat en kcal/h.

1.1.8 Tipus de fluid.

1.1.9 Pressupost.

1.2 Objecte del projecte.

1.3 Activitat desenvolupada per l'empresa.

1.4 Descripció del procés industrial.

1.4.1 General de la indústria.

1.4.2 Específica d'aquelles parts del procés afectades per la instal·lació projectada, amb indicació de procedència i destinació dels fluids que intervenen en el procés.

1.4.3 Programa de necessitats.

1.5 Característiques de l'aparell.

1.5.1 Característiques generals.

– Descripció general.

– Volum total de les parts de pressió.

– Volum d'aigua a nivell mitjà (si és el cas).

– Superfície de calefacció.

– Pressió de disseny i temperatura de servei.

– Categoria de l'aparell.

– Número i data de fabricació.

– Data i contrasenya de registre de tipus (si és el cas).

– Número de placa de disseny.

– Si es tracta com a tipus únic, justificació de les causes de la seua excepcionalitat.

1.5.2 Fluids continguts.

1.5.3 Tipus de vigilància. Justificació.

1.5.4 Tipus de combustible.

1.5.5 Cremador tipus i característiques.

1.6 Dades del fabricant de l'aparell i empresa instal·ladora.

– Nom i raó social del fabricant.

– Nom del venedor de l'aparell.

– Nom i raó social de l'empresa instal·ladora.

– Número d'inscripció en el Registre d'Empreses.

1.7 Elements de seguretat, regulació i control i les seues característiques.

1.7.1 Vàlvules de seguretat. Tipus. Indicació de dimensions i capacitat total de descàrrega. Norma UNE 9-100.

1.7.2 Manòmetres i termòmetres.

1.7.3 Dispositius de drenatge, porgues a pressió i aireig.

1.7.4 Obertures. Seguretat per retorn de flama i protecció de fluids.

1.7.5 Sistema d'alimentació d'aigua (si és el cas).

1.7.6 Vàlvules del circuit d'aigua d'alimentació (si és el cas).

1.7.7 Vàlvules del circuit de vapor (si és el cas).

1.7.8 Sistema de pressurització i expansió (si és el cas).

1.7.9 Dispositius d'aturada i regulació del sistema d'aportació de calor.

1.7.10 Dispositius de pressió màxima i mínima.

1.7.11 Tractament i característiques de l'aigua d'alimentació.

1.7.12 Elements de seguretat particulars en el cas de generadors de fluid tèrmic.

– Depòsit d'expansió. Tipus i instal·lació. Càlcul de la capacitat d'aquest.

– Depòsit col·lector. Tipus i instal·lació. Càlcul de la capacitat d'aquest.

– Vàlvules d'interrupció (si és el cas).

– Protecció en l'equip consumidor.

– Protecció ecològica (si és el cas).

– Protecció contra incendis. Norma UNE 9-310.

1.7.13 Elements de seguretat particulars en el cas de calderes d'aigua calenta.

– Hidròmetre.

– Vas d'expansió.

– Indicació de dimensions de les canonades de seguretat.

– Vàlvules de seguretat d'alleugeriment.

– Vàlvules de separació.

– Vàlvules en el circuit d'alimentació.

– Vàlvules en el circuit principal.

1.8 Sala de calderes.

– Dimensions.

– Accessibilitat.

– Ventilació.

– Característiques constructives dels murs de tancament.

– Distàncies de seguretat entre la caldera i els distints riscos.

– Il·luminació.

– Instal·lació elèctrica.

– Justificació de les seguretats projectades.

1.9 Canonades per a fluids

1.9.1 Descripció general.

1.9.2 Diàmetres. Justificació d'acord amb la velocitat màxima de circulació.

1.9.3 Materials, accessoris i tipus d'unió.

1.9.4 Identificació de les canonades.

2. plec de condicions

2.1 Instruccions per a l'ús, la conservació i la seguretat dels aparells i de la seua instal·lació en allò que puga afectar persones o coses.

2.2 Qualitat dels materials.

2.3 Normes d'execució de la instal·lació.

2.4 Proves reglamentàries.

2.4.1 Caldera o aparell.

2.4.2 Canonades de fluids.

2.5 Certificats i documentació.

2.6 Llibre d'ordres.

3. Pressupostos

S'indicaran els distints elements que componen la instal·lació, concretant-ne quantitat i preu corresponents, i totalitzant posteriorment els imports parcials de cada partida.

4. Plans

4.1 De situació de la indústria.

– Si es troba en nucli urbà, s'hi ha d'indicar en relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant els punts de referència de fàcil identificació.

– Si es troba fora del nucli urbà, s'indicarà en relació amb el paratge en què es troba situada, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació.

4.2 D'emplaçament i situació de la sala de calderes, que incloga les zones limítrofes, amb indicació de riscos.

4.3 De distribució en planta de les xarxes de fluid.

4.4 De la sala de calderes amb indicació de dimensions, distàncies als distints riscos, i també característiques i gruixos dels murs.

4.5 Esquemes generals de la instal·lació amb indicació de tots els elements fonamentals de seguretat.

SP-2

CONTINGUT MÍNIM DELS PROJECTES D'INSTAL·LACIONS D'AIRE COMPRIMIT

1. Memòria

1.1 Antecedents.

1.2 Objecte del projecte.

1.3. Dades identificadores.

1.3.1. Titular.

Nom de la persona física o raó social, domicili social, CIF/NIF, nom del gerent o apoderat i persona de contacte, adreça per a notificacions, núm. de Registre Industrial (si és procedent), telèfon, fax i correu electrònic.

1.3.2. Tècnic que subscriu el projecte.

Nom, titulació, núm. de col·legiat, telèfon, fax, correu electrònic.

1.3.3. Empresa instal·ladora (si és procedent).

Nom, domicili social, CIF/NIF, núm. de Registre Industrial, telèfon, fax, correu electrònic, nom de l'instal·lador, NIF.

1.3.4. Empresa mantenidora /conservadora (si és procedent)

Nom, domicili social, CIF/NIF, núm. de Registre Industrial, telèfon, fax, correu electrònic.

1.4 Termini d'execució de les instal·lacions.

1.5 Legislació aplicada.

1.6 Descripció del procés industrial.

1.6.1 General de la indústria.

1.6.2 Específica d'aquelles parts afectades per la instal·lació.

1.7 Descripció de la instal·lació.

1.7.1 Compressors.

Identificació del fabricant i importador (si és procedent), tipus d'accionament, model, pressió màxima de treball (bar), pressió nominal (bar), cabal nominal (Nm³/h), potència d'accionament (kW).

1.7.2. Dispositius destinats a l'acumulació d'aire.

Identificació del fabricant i importador (si és procedent), tipus constructiu, volum (m³), pressió de disseny (bar), pressió màxima de servei (bar), Pd x V en bar m³ (sent Pd la pressió de disseny), núm. de fabricació, any de fabricació, sistema de porga.

1.7.3. Dispositius destinats al tractament de l'aire.

1.7.3.1 Assecadores-cambres fredes.

Identificació del fabricant importador (si és procedent), tipus constructiu, capacitat d'assecada (Nm³/min), temperatura ruixim (°C).

1.7.3.2 Filtres

Identificació del fabricant i importador, si és procedent, tipus constructiu, capacitat de filtratge (Nm³/min), qualitat de l'aire.

1.7.4. Xarxa de canonades

Cal especificar per trams: diàmetre, material, gruixos, tipus d'unions utilitzats, ancoratge i condicions d'instal·lació.

1.7.5. Vàlvules de seguretat

Identificació del fabricant i importador, (si és procedent), ubicació, tipus constructiu, diàmetre nominal (mm), pressió nominal (bar), pressió de tara (bar), capacitat de descàrrega (Nm³/h).

1.7.6. Elements de mesura

Identificació del fabricant i importador, si és procedent, ubicació, rang (bar), classe de precisió.

2. Càlculs

2.1. Programa de necessitats d'equips.

2.1.1. Aire requerit.

Amb indicació de pressió (bar), cabal (Nm³) i coeficients d'utilització i simultaneïtat dels equips i de la instal·lació.

2.1.2 Qualitat de l'aire requerit en els equips.

2.2 Indicació de dimensions dels depòsits d'acumulació.

2.3 Indicació de dimensions de la xarxa de distribució.

Topologia: radial, mallada o en anell, mixta.

Càlcul del gruix mínim de canonades.

Càlcul dels diàmetres de les canonades per pèrdua de càrrega, amb indicació per trams de la velocitat del fluid (m/s), de longitud hidràulica equivalent tenint en compte accessori i resta d'elements i pèrdua de càrrega parcial i acumulada (bar).

2.4 Selecció de compressors.

2.5 Selecció d'unitats de tractament d'aire.

2.6 Càlcul de vàlvules de seguretat.

Justificant la seua capacitat per a evacuar el cabal de producció d'aire sense que la sobrepressió durant la descàrrega supere el 10% de la pressió de tara.

3. Plec de condicions

3.1 Generalitats.

3.1.1 Àmbit d'aplicació.

3.1.2 Legislació aplicada.

3.1.3 Requisits exigits a l'empresa instal·ladora..

3.2 Característiques i especificació de qualitat de materials i equips.

3.2.1 Equips.

3.2.2 Canonades.

3.2.3 Valvuleria, accessoris i elements de regulació, mesura i seguretat.

3.3 Normes d'execució de les instal·lacions.

3.4 Proves reglamentàries i suplementàries.

3.5 Instruccions d'ús, manteniment i seguretat de la instal·lació i els seus aparells.

4. Plans

4.1 Emplaçament de la indústria.

Fotocòpia de la guia de carrers marcant amb claredat la ubicació, o bé, grafiant de la forma més clara possible l'itinerari que cal seguir, carreteres, camins o carrers, des del nucli de població més pròxim fins al lloc on es troba ubicada la instal·lació, indicant les distàncies de cada tram i els punts de referència de fàcil localització, que facilite de forma senzilla i clara l'accés a la dita instal·lació.

4.2 Planta de la indústria o de la zona d'aquesta on es localitza la instal·lació d'aire comprimit, amb indicació d'ubicació d'aparells i xarxa de canonades.

4.3 Esquemes de la instal·lació d'aire comprimit, incloent-hi elements de control, mesura i seguretat.

5. Pressupostos

5.1 Parcials.

Amb indicació de quantitats, mesuraments, preus unitaris i imports resultants.

5.2 Resum per capítols.

5.3 Total.

6. Annexos

6.1 Documentació dels aparells de pressió de la instal·lació.

Certificat de fabricació i de primera prova hidràulica, registre de tipus, certificats de conformitat i verificació CE.

6.2 Documentació de les vàlvules de seguretat instal·lades.

SGT-1

CONTINGUT MÍNIM DEL PROJECTE DE LA GRUA DE TORRE

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Propietari de la grua (nom i adreça).

1.1.2 Constructor (nom i adreça).

1.1.3 Instal·lador (nom i adreça).

1.1.4 Ubicació.

1.1.5 Projectista.

1.1.6 director d'obra.

1.1.7 Pressupost total.

1.2 Reglamentació i disposicions oficials a les quals s'acull el projecte.

1.3 Característiques de la instal·lació.

1.3.1 Tipus de muntatge: de superfície o encastat.

1.3.2 Marca, tipus i número de fabricació de la grua, grup segons UNE 58-101, any de fabricació i núm. registre grua de torre.

1.3.3 Altura de muntatge inicial i final.

1.3.4 Característiques de la ploma i contraploma, dimensions.

1.3.5 Característiques del contrapés (no sols el pes).

1.3.6 Característiques del llast inicial i final (no sols el pes).

1.3.7 Diagrama de càrregues i abast (corba de representació).

1.3.8 Característiques de les vies de rodament, si és el cas (llosa d'assentament, sistema de subjecció i topalls, etc.), (llosa d'encast, dimensions, armadura, formigó, etc.). Cal indicar el tipus d'encast que correspon en la fitxa.

1.3.9 Dispositius de seguretat (que realment porte la grua la instal·lació de la qual es projecta).

1.3.10 Velocitats, segons el cas, d'elevació, distribució, orientació i translació.

1.3.11 Cables, dimensions.

1.3.12 Altura màxima de la grua (instal·lada, no la màxima que s'aconseguiria amb tirants i puntals) i autoestable la que indica el fabricant o OCA, segons sistema d'assentament i encast, d'acord amb la definició de la ITC MIE-AEM2.

1.3.13 Càrregues i distàncies admissibles, tipus de reexpedició d'elevació.

1.3.14 Dades definitòries de travada, si és el cas.

1.3.15 Paràmetres diversos.

1.3.16 Tensió d'alimentació, sistema de protecció elèctrica i posada a terra.

1.3.17 Justificació d'interaccions de la grua amb altres elements i instal·lacions (altres grues adjacents, línies elèctriques, telefòniques, edificis, calçades i zones de pas de personal alié a l'obra). Amb indicació de zones de seguretat on no és possible el pas de la grua amb càrrega.

1.4 Apartat final de conclusions, en el qual haurà de constar expressament que aquest està d'acord amb allò que s'ha indicat quant a condicions d'instal·lació en la norma UNE 58-101.

2. Càlculs justificatius

2.1 Càlculs justificatius, tensió transmesa al terreny de la instal·lació..

2.2 Càlculs justificatius, de seguretat, estabilitat de la grua, en el cas més desfavorable per procediment qualificat o la norma UNE 58-101-92/2. Càlculs de la llosa de suport, coeficient de seguretat i coeficient de seguretat al lliscament.

2.3 Dades definitòries de la travada i càlculs justificatius, segons el cas.

3. Pressupostos

4. Plans

4.1 Pla de situació de l'obra. Un pla de planta, amb indicació de les dimensions de l'edifici que s'ha de construir i nom dels carrers on s'ubique i els adjacents. En cas d'urbanitzacions i al camp, indicació en aquest pla o en un altre de les carreteres d'accés i el punt km.

4.2 Un pla alçat, on s'indique la secció o seccions de la de planta, amb indicació de les línies elèctriques, telefòniques etc., l'edifici que s'ha de construir i l'edifici en el radi d'acció de la grua més desfavorable, el més alt, amb antenes si n'hi haguera, posant la distància del ganxo a l'altura màxima i del contrapés a aquesta, si és menor, i també l'altura dels obstacles i allò que s'ha indicat en el punt 7 de la ITC MIE-AEM2.

4.3 Pla de planta. S'indicarà la circumferència completa d'acció de la grua, l'alçada i ús específic dels edificis situats sota el radi d'acció; definir clarament la zona de treball (obra + zona de càrrega i descàrrega) i marcar, indicant les alçades d'altres possibles obstacles (arbres, línies elèctriques, etc.). En el cas d'interacció amb altres grues es justificarà tant en aquest pla de planta com en un pla d'alçat el recorregut d'ambdues i el compliment de les distàncies mínimes d'interacció definides en la norma UNE 58-101-92. Pla de planta on estiguen dibuixades les circumferències de radi màxim descrites pel contrapés i la ploma, i també les cotes de radis i distàncies entre circumferències, segons el cas.

4.4 Pla amb detalls de construcció del sistema d'assentament, encast, etc., de la grua de torre.

4.5 Pla de detall de presa de terra, de la grua.

4.6 Esquema elèctric unifilar en el qual aparega un interruptor general d'obra, i partint d'aquest, una línia elèctrica independent, amb el seus magnetotèrmic i diferencial de sensibilitat Is =30 mA, o com a màxim Is=300 mA, per a alimentació de la grua.

1. Annexos (en el cas que siga procedent)

1.1 Certificat de fabricació, amb indicació que compleix la ITC MIE-AEM2, expedit pel fabricant o importador d'acord amb el que s'ha indicat en el punt 4 de la norma tècnica ITC MIE-AEM2, i redactat almenys en castellà, o acompanyat de traducció amb efectes legals a Espanya, i declaració de compliment CE, segons el cas.

1.2 Fitxa tècnica de la grua completa.

1.3 Certificat d'adaptació favorable, a l'annex 1 de la ITC MIE-AEM2, expedit per una OCA, segons el cas.

1.4 Certificat de resistència mínima del terreny on s'ubique la grua, firmat i segellat per tècnic titulat competent, direcció facultativa o direcció d'obra, i visat pel seu col·legi tècnic.

1.5 Certificat de fabricació del tram d'encast, expedit per l'empresa fabricant de la grua de torre, amb indicació del número de bastidor; aquest haurà de ser original i indicar l'adreça en què ha sigut instal·lat.

1.6 Certificat d'inspecció periòdica favorable, (Sepiva o OCA), i segons el cas, certificat expedit per una empresa autoritzada per aquest servei territorial com conservadora de grues de torre i firmat pel tècnic titulat de la dita empresa, en el qual es certifique que han sigut esmenats els defectes trobats en l'acta de Sepiva.

SF-1

CONTINGUT MÍNIM DELS PROJECTES D'INSTAL·LACIONS FRIGORÍFIQUES AMB POTÈNCIA D'ACCIONAMENT DE COMPRESSORS SUPERIOR A 30 kW O AMB VOLUM DE CAMBRES SUPERIOR A 500 m3.

1. Memòria

1.1 Resum de característiques.

1.1.1 Titular.

1.1.2 Situació de la instal·lació.

1.1.3 Classificació (refrigerant, sistema).

1.1.4 Potència frigorífica F/h.

1.1.5 Potència accionament compressors (kW).

1.1.6 Potència elèctrica total (kW).

1.1.7 Capacitat en cambres (m3).

1.1.8 Pressupost total.

1.2 Objecte del projecte.

1.3 Titular. Domicili social.

1.4 Emplaçament de l'activitat.

1.5 Legislació aplicable.

1.6 Ús de la instal·lació.

1.7 Descripció del procés de refredament.

1.8 Classificació del refrigerant i del sistema de refrigeració.

1.9 Característiques dels aparells. Quantitat, model, col·locació, situació.

1.10 Dades del fabricant.

1.11 Elements de seguretat.

1.12 Sala de màquines.

1.12.1 Comunicacions amb la resta de l'edifici.

1.12.2 Ventilació. Càlculs.

1.13 Instal·lacions elèctriques.

1.13.1 Ventiladors.

1.13.2 Cambres preparades per a funcionar a temperatura sota zero o amb atmosfera artificial.

1.13.3 Cambres condicionades per a funcionar a temperatura inferior a –5ºC.

1.13.4 Cambres condicionades per a funcionar a temperatura inferior a –20ºC.

1.13.5 Instal·lacions frigorífiques que utilitzen amoníac com a refrigerant.

1.14 Dades de l'empresa instal·ladora.

1.15 Dades de l'empresa conservadora.

1.16 Inspeccions periòdiques.

1.17 Protecció contra incendis.

1.18 Mesures de protecció personal.

1.18.1 Equips autònoms d'aire comprimit.

1.18.2 Màscares antigàs.

1.18.3 Vestits de protecció.

2. Càlculs justificatius

2.1 Dades de partida.

2.2 Condicions interiors i exteriors.

2.3 Aïllament tèrmic.

2.4 Càlculs de càrrega de refrigeració.

2.5 Càlculs d'evaporadors, condensadors i elements diversos que intervenen en la instal·lació.

3. plec de condicions

3.1 Qualitat de materials.

3.2 Normes d'execució.

3.3 Proves reglamentàries.

3.4 Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

4. Pressupost

4.1 Preus unitaris.

4.2 Pressupostos parcials.

4.3 Pressupostos totals.

5. Plans

5.1 Pla d'emplaçament, reflectint el paratge on se situa, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofes i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2 Pla de planta de la instal·lació.

5.3 Alçats necessaris.

5.4 Cambres. Dispositius de seguretat.

5.5 Esquema principi de la instal·lació.

Model de certificat en el llibre de Registre d'Instal·lacions Frigorífiques

ANNEX II

Índex de certificats de fi d'obra d'indústries i d'instal·lacions industrials

– CGE. Certificat general.

– CBT. Certificat final d'obra d'instal·lacions elèctriques en baixa tensió (en establiments industrials).

– CERINSBT. Certificat de direcció i acabament d'obra d'instal·lacions elèctriques en baixa tensió (en edificis d'habitatges i en locals de pública concurrència).

– CAT. Certificat final d'obra d'instal·lacions elèctriques de línies d'alta tensió

– CCT. Certificat final d'obra d'instal·lacions elèctriques de centres de transformació

– CERFINAG. Certificat de direcció i acabament d'obra d'instal·lació receptora d'aigua i annex.

– CG-1. Certificat de direcció i acabament d'obra d'instal·lació d'emmagatzematge de GLP en depòsits fixos amb capacitat total superior a 10m3.

– CG-2. Certificat de direcció i acabament d'obra d'instal·lacions d'emmagatzematge de GLP en depòsits fixos amb capacitat total de fins a 10m3 i que no necessiten concessió administrativa.

– CG-3. Certificat de direcció i acabament d'obra d'instal·lació receptora de gas.

– CG-4. Certificat de proves de funcionament de l'aparell singular de gas i fitxa tècnica de característiques d'aparell de tipus únic de gas.

– CG-5. Certificat de direcció i acabament d'obra d'instal·lació de xarxes i connexions de combustibles gasosos.

– CGT-1. Certificat final d'obra d'instal·lació de grua de torre.

– CGT-2. Certificat de muntatge de grua de torre.

– Certificat de direcció i acabament d'obra d'instal·lacions industrials (aparells de pressió, etc.).

– Certificat de correcció de la contaminació atmosfèrica (Grup C).

– CAP-1. Certificat d'instal·lació d'aire comprimit.

– CERFIN03. Certificat final d'obra de la instal·lació petroliera per a ús propi i annex.

– CERFIN04. Certificat final d'obra de la instal·lació per a subministrament de combustible a vehicles (IP 04).

– CERINSCA. Certificat final d'obra de la instal·lació de calefacció, climatització i aigua calenta sanitària i annex.

– Certificat de direcció tècnica de la instal·lació frigorífica.

– Certificat de proves d'estanquitat de la instal·lació frigorífica.

Mapa web