Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 31 de juliol de 1985, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual es desplega el Decret 19/1985, de 23 de febrer, en relació al reconeixement i homologació d'escoles de Formació d'Animadors Juvenils en el Temps Lliure.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 297 de 21.10.1985
Referència Base de Dades:  1347/1985
 



Ordre de 31 de juliol de 1985, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual es desplega el Decret 19/1985, de 23 de febrer, en relació al reconeixement i homologació d'escoles de Formació d'Animadors Juvenils en el Temps Lliure.

El desplegament de la participació social dels joves en la Comunitat Valenciana és una tasca que pertoca a tots els sectors de la societat i, d'entre aquests, singularment els mateixos joves que han exercit el dret constitucional a associar-se en organitzacions que els inicien en les activitats cíviques en el si d'una societat democràtica.

Entre les finalitats d'aquest tipus d'associacions es troba la promoció socio-cultural de la joventut realitzada mitjançant l'acció en el tenis lliure, així com la formació de joves capacitats tècnicament per a realitzar les tasques i assumir les responsabilitats pròpies de l'animació socio-cultural.

Es, doncs, conseqüent amb aquestes finalitats que aquestes associacions siguen dotades dels propis centres de formació que en capacite els responsables per tal dexercir les tasques d'animació.

Cal també facilitar els ens públics que tenen competències en matèria de joventut, per tal que puguen dotarse d'Escoles de Formació d'Animadors Juvenils que contribuesquen a reactivar el teixit social del moviment juvenil valencià.

Per això, i d'acord amb les previsions de l'article 7 del Decret 19/1985, de 23 de febrer, pel qual es crea l'Escola de Formació d'Animadors de Temps Lliure Juvenil de la Generalitat Valenciana, la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència val establir les condicions per a reconeixement i homologació d'Escoles de Formació d'Animadors Juvenils, tant per ens públics com privats i que s'ajusten a la normativa vigent.

En virtut d'això dispose:

Article 1.r

1. Podran sol·licitar el reconeixement i homologació d'una Escola de Formació d'Animadors Juvenils en el Temps Lliure, les Associacions Juvenils i les entitats que presten serveis a la joventut reconegudes legalment i inscrites en el Cens d'Associacions Juvenils de la Generalitat Valenciana, així com els Entes públics amb competència en la matèria que complesquen els requisits arreplegats en aquesta Ordre.

2. Per tal que una Escola de Formació d'Animadors Juvenils en el Temps Lliure puga ser reconeguda i homologada ho haurà de sol·licitar presentant a aquest efecte la següent documentació als corresponents Serveis Territorials de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència:

a) Nom i domicili social de l'entitat sol·licitant.

b) Document acreditatiu d'haver estat inscrita en el registre corresponent.

c) Estatuts de l'Escola.

d) Objectius educatius i formatius.

e) Informe sobre la infrastructura de què disposa.

f) Justificació de la necessitat de l'Escola en l'àrea geogràfica en la qual pensa desplegar l'activitat.

3. Les Escoles hauran de comptar com a mínim. amb la infrastructura següent: una aula classe de 60 m2 i una sala de reunions-despatx de 30 m2.

4. Els Estatuts de cada Escola hauran d'especificar i regular com a mínim. les qüestions següents:

- Denominació i domicili de l'Escola.

- Ambit territorial que haurà de limitar-se en tot cas al de la Comunitat Valenciana.

- Organs de representació, direcció i administració.

- Règim econòmic.

- Regulació del funcionament de l'Escola.

5. Per a ser Director d'una Escola de Formació d'Animadors Juvenils en el Temps Lliure, caldrà estar en possessió d'un títol superior universitari i de l d'animador juvenil, nivell I.

6. En cada Escola hi haurà un titulat superior universitari, o professor d'EGB, per cadascun dels tres àmbits que abasta la formació d'Animadors Juvenils en el Temps Lliure i que se senyalen en els programes oficials de l'Escola de Formació d'Animadors de la Generalitat Valenciana.

7. Cada escola estarà obligada a impartir, com a mínim., un curs de Monitors de Centres de Vacances cada any i un curs d'Animadors Juvenils cada quatre anys.

8. En les Escoles quedarà registrat el procés de formació de cada alumne matriculat. A aquest efecte es farà constar, quan acabe el curs, en l'acta corresponent la relació d'alumnes que han participat en cada curs i el resultat de les avaluacions obtingudes per cadascun d'ells.

Article 2.n

l. En el mes d'octubre de cada any, les Escoles de Formació d'Animadors Juvenils en el Temps Lliure presentaran als Serveis Territorials corresponents de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, la llista del seu professorat, la programació d'activitats del curs acadèmic que comence i la memòria de les activitats del curs anterior.

2. Qualsevol modificació que es produesca en el personal directiu o docent, com també en els aspectes a què fa referència la documentació exigida en l'article 1.r apartats 2.n i 3.r, serà notificat per escrit a la Direcció General de Joventut i Esports a través dels Serveis Territorials de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, en el termini màxim de trenta dies.

Article 3.r

Les Escoles de Formació d'Animadors Juvenils en el Temps Lliure, podran impartir, a més dels cursos de Monitors de Centres de Vacances i dels Cursos d'Animadors Juvenils de Temps Lliure, nivell I, qualssevol altres activitats complementàries que puguen contribuir a millorar-ne el treball docent.

Per tal de poder impartir el curs d'Animadors Juvenils de Temps Lliure, nivell II, les Escoles hauran de sol·licitar-ho a la Direcció General de Joventut i Esports acreditant-hi un funcionament de 5 anys, i tenir alumnat suficient que justifique la necessitat d'impartir aquest nivell.

Article 4.t

Correspondrà a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, a través de la seua Direcció General de Joventut i Esports:

- El reconeixement i homologació de les Escoles de Formació d'Animadors Juvenils en el Temps Lliure.

- La inspecció i seguiment de les seues activitats.

- L'aprovació dels programes de formació de cada Escola.

- La concessió dels diversos certificats definitius.

Article 5.é

Terminats els cursos, les Escoles reconegudes presentaran en el corresponent Servei Territorial de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, la relació d'alumnes que han estat avaluats positivament en els diversos nivells, per tal d'expedir-los el corresponent certificat. En aquesta certificació constarà l'Escola en la qual ha seguit el curs l'interessat.

Article 6.é

L'incompliment per part d'una Escola de les disposicions d'aquesta Ordre implicarà la pèrdua del seu reconeixement oficial.

DISPOSICIO TRANSITORIA

Les Escoles que hi ha a la Comunitat Valenciana anomenades d'Aire Lliure, i que foren reconegudes pel Ministeri de Cultura, per tal de poder accedir als efectes d'aquesta Ordre, podran sol·licitar l'homologació en el termini de sis mesos, des de l'entrada en vigor d'aquesta Ordre.

València, 31 de juliol de 1985.

El Conseller de Cultura, Educació i Ciència,

CEBRIA CISCAR I CASABAN

Mapa web