Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 6 d'octubre de 1994, de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual es regulen els sistemes de marcatge d'aus de falconeria.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 2385 de 11.11.1994
Referència Base de Dades:  2478/1994
 



ORDRE de 6 d'octubre de 1994, de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual es regulen els sistemes de marcatge d'aus de falconeria. [94/7193]

L'article 6 del Decret 202/1988, de 26 de desembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'estableixen normes per a la regulació de la falconeria a la Comunitat Valenciana (DOGV núm. 973, de 30 de desembre de 1988), disposa en el paràgraf segon que les aus de falconeria autoritzades a la Comunitat Valenciana han de ser marcades i numerades.

Per això, i després d'haver donat tràmit d'audiència o presentació documental a les associacions de falconeria a les quals es refereix l'article segon del decret esmentat, a proposta de la Direcció General de Conservació del Medi Natural, vistes les competències previstes en la disposició final primera del decret esmentat,

ORDENE:

Article primer

El marcatge i la numeració d'aus de falconeria previstos en l'article 6 del Decret 202/1988, de 26 de desembre, es farà d'acord amb el que preveu aquesta ordre.

Article segon

Les aus de falconeria de la Comunitat Valenciana tindran dos tipus de marques:

a. Externes de fàcil identificació, consistents en la numeració de les anelles sobre una o les dues potes dels exemplars. Per a tots els exemplars la tinença dels quals s'autoritze a partir de l'entrada en vigor d'aquesta ordre, aquestes anelles seran tancades o inviolables; en el cas d'aus nascudes en captivitat a la Comunitat Valenciana, seguiran el model que s'establesca oficialment.

b. Interna o sistema passiu d'identificació, consistent en un microxip encapsulat d'instal·lació intracutània; aquest microxip té una numeració que es pot conèixer gràcies a l'ús d'un lector.

Article tercer

En el cas d'aus que, tant si provenen de l'interior de la Comunitat Valenciana com de l'exterior, presenten anelles tancades, no seran necessàries les marques externes addicionals. En aquest cas caldrà fer constar el contingut de la inscripció en els corresponents llibre de registre i carnet.

A falta d'anelles tancades, hauran d'implantar-se anelles oficials, fins i tot en el cas que l'exemplar ja porte anelles obertes.

Article quart

En el cas de microxips, es marcarà la totalitat d'aus d'origen interior o exterior, llevat d'aquelles que porten des de l'origen microxips susceptibles de ser llegits amb els lectors que utilitzen els serveis territorials o el Servei de Protecció d'Espècies de la Conselleria de Medi Ambient.

Article cinquè

En els casos de cria en captivitat previstos en l'article 9 del Decret 202/1988, es marcaran mitjançant una anella tancada en el termini que figure en l'autorització i en les condicions de detall que s'hi establesquen.

El marcatge amb microxip de les aus nascudes en captivitat es farà per a tots els exemplars llevat d'aquells la destinació prevista dels quals siga el trasllat a l'exterior de la Comunitat Valenciana en un termini breu després del naixement, inferior al necessari per a formar el plomatge. Aquest termini podrà ser establert mitjançant una resolució de la Direcció General de Conservació del Medi Natural o figurar en les autoritzacions de cria en captivitat.

Article sisè

a. El marcatge amb microxip d'aus procedents de l'exterior de la Comunitat Valenciana es farà una vegada rebut l'exemplar i abans d'emetre amb caràcter definitiu el permís de tinença previst en l'article 5 del Decret 202/1988.

b. Per a la resta d'exemplars que no tinguen microxip amb un codi que puga ser llegit pels aparells de lectura utilitzats pels serveis territorials o pel Servei de Protecció d'Espècies, el marcatge s'efectuarà amb caràcter obligatori durant la següent revisió anual obligatòria d'aus de falconeria.

c. El marcatge amb microxip dels parentals de projectes de cria en captivitat degudament autoritzats, podrà fer-se en moments diferents als esmentats en els apartats anteriors, a fi d'evitar molèsties excessives en el procés de reproducció.

d. A més de les circumstàncies ja exposades, les aus encara no marcades amb microxip podran sotmetre's a aquest procés mitjançant una petició dels titulars dels exemplars.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

Es faculta la Direcció General de Conservació del Medi Natural perquè dicte les resolucions, circulars i instruccions tècniques necessàries per executar el que preveu aquesta ordre.

Segona

Correspon als serveis territorials de la Conselleria de Medi Ambient l'execució del marcatge exterior o interior dels espècimens, sense minva de les facultats de coordinació corresponents a la Direcció General de Conservació del Medi Natural.

Tercera

Aquesta ordre entrarà en vigor el dia de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 6 d'octubre de 1994

El conseller de Medi Ambient,

EMèRIT BONO I MARTíNEZ

Mapa web