Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 17 de juliol de 1989, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, per la qual s'estableix el contingut mínim en projectes d'indústries i d'instal.lacions industrials.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 1181 de 13.11.1989
Referència Base de Dades:  2699/1989
 



Ordre de 17 de juliol de 1989, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, per la qual s'estableix el contingut mínim en projectes d'indústries i d'instal.lacions industrials.

La posada en servei de les distintes instal·lacions industrials, com també la inscripció en els preceptius Registres, exigeix la presentació de projectes d'aquests, subscrits per un tècnic competent, als Serveis Territorials d'Indústria i Energia.

Atesa la varietat de tipus de projectes que han de presentar-se i els diferents criteris que són aplicats per cada tècnic projectista en la realització d'aquests, cal establir unes normes que servesquen d'orientació al tècnic i, alhora, que faciliten l'estudi dels projectes per part dels Serveis Territorials d'Indústria i Energia.

No es pretén, amb l'establiment de les presents normes, limitar o condicionar el personal desplegament i realització, del projecte de cada tècnic, sinó únicament fixar uns continguts mínims que la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme considera fonamentals per a la definició i estudi del projecte, tot evitant els retards que es produeixen en sol·licitar, dins dels terminis prevists, annexos o aclariments que el complementen, amb posterioritat a la seua presentació al Servei Territorial corresponent.

D'altra banda, el certificat de fi d'obra té una gran importància, ja que permet la posada en funcionament de la més gran part de les instal·lacions industrials des de l'entrada en vigor del Reial Decret 2135/1980, de 26 de setembre de 1980 (BOE 14.10.80).

Cal per tant regular el seu contingut mínim, a fi d'agilitzar els tràmits, establint el model que haurà de ser utilitzat a les instal·lacions industrials corresponents.

En conseqüència, aquesta Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, a proposta de la Direcció General d'Indústria i Energia, ha disposat:

Article primer

Els projectes d'indústries i d'instal·lacions específiques que es presenten als Serveis Territorials d'Indústria i Energia d'aquesta Conselleria per a la seua posada en servei i inscripció al Registre Industrial hauran d'ajustar-se, si fa el cos, al contingut que s'estableix a l'Annex I d'aquesta Ordre.

Article segon

Els certificats de fi d'obra de les indústries, i de les instal·lacions industrials, que d'acord amb la normativa vigent hagen de presentar-se als Serveis Territorials d'Indústria i Energia, d'acord amb les finalitats previstes a l'article anterior, seran redactats segons els models que s'estableixen a l'Annex II.

Article tercer

El contingut dels projectes i dels certificats que es normalitzen en aquesta Ordre, tindrà caràcter de mínim necessari, la qual cosa no exclou la possibilitat d'ampliar-lo quan ho considere oportú el tècnic que els subscriga.

Article quart

Es faculta la Direcció General d'Indústria i Energia per dictar les instruccions que calguen per al desplegament i aplicació d'aquesta Ordre, per a modificar els Annexs d'aquesta.

Article cinquè

La present Ordre serà d'aplicació als projectes i certificats que es presenten als Serveis Territorials d'Indústria i Energia transcorreguts dos mesos des de la seua entrada en vigor, que tindrà lloc el dia de la seua publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 17 de juliol de 1989.

El Conseller d'Indústria, Comerç i Turisme,

ANDRES GARCIA RECHE

ANNEX I

Index de normes de contingut mínim en els projectes d'indústries i instal·lacions industrials

Indústria

I-1. Noves Indústries.

I-2. Ampliaci6 indústries.

I-3. Correcció de la contaminació.

Instal·lacions Elèctriques

EE-1. Linia aèria d'alta tensió.

EE-2. Centre de transformació.

EE-3. Instal·lacions elèctriques de baixa tensió en indústries.

EE-4. Instal·lacions en baixa tensió d'un edifici destinat a habitatges.

EE-5. Instal·lacions elèctriques de baixa tensió per a locals (són excloses les destinades a usos industrials i habitatges).

Instal·lacions de gas

EG-1. Instal·lacions d'emmagatzemament i receptores de GLP.

EG-2. Instal·lació receptora de gas canalitzat d'ús industrial i comercial.

EG-3. Homologació d'aparell a gas i autorització de caràcter únic.

Instal·lacions d'aigua

EA-1. Instal·lacions receptores d'aigua.

Combustibles líquids

EL-1. Instal·lació d'emmagatzemament i receptora de combustibles líquids per a usos industrials i calefacció i altres usos no industrials (per aquells casos en què no siga aplicable el Reglament de Calefacció, climatització i Aigua Calenta Sanitària RD 1.618/80, de 4 de juliol, BOE núm. 188, 6.8.1980).

Calefacció

EC-1 - Instal·lació de calefacció, climatizació i aigua calenta sanitària.

Emmagatzemament de productes químics

EQ-1. Emmagatzemament de líquids inflamables i combustibles. Reglament d'Emmagatzemament de productes químics - ITC MIE PQ 001.

Recipients a pressió

SP-1. Instal·lació de calderes economitzadores, precalentadores, sobrecalentadores, recalentadores i xarxa de tuberíes per a fluids a pressió (aplicació ITC-MIE-API i AP2).

Reformes d'importància per a vehicles

SV-1. Estudi Tècnic de reforma d'importància en vehicles automòbils.

Aparells elevadors

SD-1. Instal·lació d'aparells elevadors. Ascensor electromecànic. MIE-AEM-1 (Ordre 23.9.87, BOE, 6-10-87).

Instal·lacions frigorífiques

SF-1. Instal·lacions frigorífiques.

1-1. NOVES INDUSTRIES

1. Memòria

1.1. Objecte o antecedent

Exposició dels motius que indueixen a la creació i ubicació de la nova indústria. Indicant si l'Empresa té altres establiments similars.

1.2. Titular de la indústria

Nom, domicili social, capital social i NIF de l'Empresa. En cas de ser individual, el nom, domicili i DNI del propietari.

1.3. Classe i emplaçament de la indústria

- Classe d'indústria segons CNAE (Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques) i número.

- Localitat, carrer i número si es en nucli urbà o paratge dins el terme municipal, si aquesta fóra del mateix. Indicar, encara que siguen els mateixos del domicili social de l'Empresa.

1.4. Terrenys i edificacions

- Característiques del solar, entorn, m2 del solar i m2 de l'edificació coberta que es projecta.

- Breu descripció de les edificacions (oficines, naus industrials, magatzems, depòsits, annexs, etc.).

- Indicar si són propietat o en règim de lloguer.

1.5. Procés industrial

Exposició, la més completa possible, del procés industrial, incloent-hi contaminació i seguretat industrial.

1.6. Instal·lacions industrials

Seguint el procès de fabricació, es descriurà tota la maquinària agrupant-s'hi, si procedeix, en seccions o línies de producció.

S'hi indicarà per a cada màquina la seua capacitat de producció, potència en Kw dels motors que l'accionen, el seu valor en milers de pessetes i la seua procedència nacional o d'importació.

Tot i que les instal·lacions específiques, com ara les elèctriques, gas, recipients a pressió, fred industrial, correctores de la contaminació, etc., siguen objecte d'un projecte a part, ací caldrà indicar-se la seua existència, potència d'energia motriu i valoració.

Els mitjans de transport interior es descriuran entre els serveis auxiliars. Els de transport exterior no se relacionaran, llevat dels que formen part de l'equipament industrial (pales, dumpers, camions frigorífics, etc.) de forma que el transport no puga ser realitzat per altra empresa.

Caldrà, així mateix, indicar si la maquinària instal·lada és nova o utilitzada.

1.7. Potència total a instal·lar

S'hi indicarà la potència total a instal·lar en l'enllumenat i en usos industrials.

S'hi indicarà si hi ha generadors elèctrics, indicant el seu potèncial en kw. i si hi ha transformadors, en KVA.

1.8. Personal

S'hi indicarà la previsió de personal ocupat al llarg de l'any amb la classificació de directius, tècnics, administratius, obrers fixos i eventuals i el règim de treball.

1.9. Primeres matèries

Es relacionaran les matèries primeres que consumeix l'empresa núm. CNAE i amb elles l'energia de tota classe (elèctrica, carbó, fuel oil, gas, etc.).

1.10. Productes obtinguts

S'hi indicaran els mateixos, o els serveis que es realitzen, d'acord amb els epígrafs corresponents en la CNAE.

Igualment s'indicarà l'horari de treball, o el número de jornades de 8 hores, consignant el total d'hores treballades per setmana i número de dies treballats a l'any.

1.11. Programa d'execució d'instal·lacions

Indicar programa, reflexant-hi temps i concretant la data de la posada en marxa.

2. Estudi Econòmic

D'acord amb les dades de la memòria i els valors que corresponen a cada concepte, es farà un estudi de la rendabilitat de l'empresa.

2.1. Inversió total

- Solars i terrenys.

- Edificacions.

- Obras annexes (tanques, paviments, dipòsits, centres de Transformació, etc.).

- Maquinària

- Altres inversions d'equipament (envasos, mobiliari, vehicles propis, etc.).

- Capital circulant fix.

2.2. Despeses

- Personal i Seguretat Social.

- Primeres Matèries.

- Energia.

- Manteniment i reparacions.

- Despeses generals.

- Amortitzacions.

- Assegurança de les instal·lacions.

- Despeses financeres.

- Diversos.

2.3. Ingressos

- Productes obtinguts.

- Serveis.

2.4. Benefici total i rendabilitat

Benefici brut = ingressos - despeses

Beneficis

Rentabilitat =

Inversió total

3. Pressupost

- Maquinària

- Maquinària Estrangera

- Altres inversions d'equipament

Nota: No incloure maquinària ni instal·lacions objecte d'altres projectes específics (Baixa tensió, gas, recipients a pressió, etc.)

4. Plànols

4.1. Emplaçament

Si és un nucli urbà, indicar-ho en relació amb els carrers circumdants i d'accès, assenyalant punts de referència de fàcil identificació.

Si és fora del nucli urbà, reflectir el paratge en què és situat, i destacar-hi els accesos des dels núclis de població limítrofs i amb punts de referència de fàcil identificació.

4.2. Diagrama de procés

- S'hi indicarà en un diagrama el procés industrial.

4.3. Planta general

- S'hi indicaran dependències de la indústria, tals com oficines, lavavos, menjadors, magatzems, etc. i en la zona de producció es reflectiran els elements de treball de tota mena, bé amb el seu nom característic o amb el seu número i un índex a l'extrem del plànol.

- Si hi hagués diverses plantes, es farà el mateix a cadascuna, incloent-hi un plànol de secció on es reflectesca la interconnexió de las plantes.

- S'hi inclouran totes les instal·lacions, inclusive les que requeresquen projectes específics.

4.4. Qualsevol altre tipus de plànol

- Que puga donar una més gran comprensió de la indústria o empresa que s'instal·larà.

1-2. AMPLIACIO INDUSTRIES

1. Memòria

1.1. Objecte o antecedents

Exposició dels motius que indueixen a l'ampliació de la indústria.

1.2. Titular de la indústria

Nom, domicili social, capital social i NIF de l'Empresa. En cas de ser individual, el nom, domicili i DNI del propietari.

1.3. Classe i emplaçament de la indústria

- Classe de Indústria segons CNAE i número.

- Localitat, carrer i número si és al nucli urbà o paratge dins del terme municipal, si és fora d'aquest. Indicar-los encara que siguen els mateixos del domicili social de l'Empresa.

- Indicar el número de Registre Industrial.

1.4. Terrenys i edificacions

- Característiques del solar, entorn, m2 del solar i m2 de l'edificació coberta que s'amplia.

- Breu descripció de les edificacions (oficines, naus industrials, magatzems, depòsits, annexs, etc.), que s'amplien.

- Indicar si són propietat o en règim de lloguer.

1.5. Procés industrial

Exposició, la més completa possible, del procés industrial, inclusive contaminació i seguretat industrial.

1.6. Instal·lacions industrials

Seguint el procés de fabricació, es descriurà tota la maquinària agrupant-se, si fa el cas, en seccions o línies de producció, separant els elements existents dels que causen baixa i dels que són objecte d'ampliació.

S'hi indicarà, de cada màquina, la seua capacitat de producció, potència en kW dels motors que l'accionen, el seu valor en milers de pessetes i la seua procedència nacional o d'importació.

Encara que les instal·lacions específiques, com ara les elèctriques, gas, recipients a pressió, fred industrial, correctores de la contaminació, etc. siguen objecte d'un projecte a part, aquí haurà d'indicar-se la seua existència, potència d'energia motriu i valoració, en el cas que formen part de l'ampliació.

En el cas que siga motiu d'ampliació els mitjans de transport interior, es descriuran entre els serveis auxiliars. Els de transport exterior no es relacionaran, llevat del cas que formen part del grup industrial (pales, dumpers, camions frigorífics, etc.) de forma que el transport no puga ser realitzat per cap altra persona.

Caldrà, així mateix, indicar si la maquinària a ampliar és nova o usada.

1.7. Potència total a instal·lar

Amb la separació de la potència indicada s'indicarà la potència a ampliar en l'enllumenat i en usos industrials (indicant la potència total resultant).

S'hi indicarà si hi ha variació en generadors elèctrics, indicant la seua potència en kW i si hi ha transformadors, en kVA.

Si fos el cas, indicant el balanç: Potència autoritzada, potència a instal·lar i potència total resultant.

1.8. Personal

S'hi indicarà la previsió de personal empleat al llarg de l'any amb classificació de directius, tècnics, administratius, obrers fixes i eventuals, i el règimen de treball, concorde amb la nova situació de l'empresa.

1.9. Primeres matèries

Es relacionaran les variacions de primeres matèries a consumir per l'empresa indicant, a ser possible, la seua CNAE, i amb elles l'energia de tota classe (elèctrica, carbó, fuel-oil, gas, etc.).

1.10. Productes obtinguts

S'hi indicaran les variacions d'aquests o els servei que es realitzen, d'acord amb els epígrafs corresponents a la CNAE.

Igualment s'indicarà l'horari de treball, o el número de jornades de 8 hores, consignant el total d'hores treballades per setmana i número de dies treballats a l'any.

1.11. Programa d'execució d'instal·lacions

Indicar programa reflexant-hi temps i concretant la data de posada en marxa.

2. Estudi Econòmic

D'acord amb les dades de la memòria, i els valors que corresponguen a cada concepte, es farà un estudi de la rendabilitat de l'Empresa, tenint en compte les variacions motivades per l'ampliació.

2.1. Inversió total

S'hi indicaran en els punts següents els valors de l'ampliació i el total resultant.

- Solars i terreny.

- Edificacions.

- Obres annexes (tanques, paviments, dipòsits, centres de Transformació, etc.).

- Maquinària.

- Instal·lacions.

- Altres inversions d'equipament (envasos, mobiliari, vehicles propis, etc.).

- Capital circulant fix.

2.2. Despeses

- Personal i Seguretat Social.

- Primeres Matèries.

- Energia.

- Manteniment i reparacions.

- Despeses generals.

- Amortitzacions.

- Assegurances de les instal·lacions.

- Despeses financeres.

- Diversos.

2.3. Ingressos

- Productes obtinguts.

- Serveis.

2.4. Benefici total i rendabilitat

Benefici brut = ingressos - despeses

Beneficis

Rendabilitat =

Inversió total

3. Pressupost

Indicar el pressupost dels elements ampliats.

- Maquinària nacional.

- Maquinària Estrangera.

- Altres inversions d'equipament.

Nota: No incloure maquinària ni instal·lacions objecte d'altres projectes específics (Baixa tensió, gas, recipients a pressió, etc.).

4. Plànols 4.1. Emplaçament

Si és en nucli urbà, indicar-ho en relació amb ets carrers circumdants i d'accès, i assenyalar punts de referència de fàcil identificació.

Si és fora del nucli urbà, reflectir el paratge en què està ubicat, i destacar-hi els accessos des dels nuclis de població limítrofs i amb punts de referència de fàcil identificació.

4.2. Diagrama de procés

- S'hi indicarà en un diagrama el procés industrial.

4.3. Planta general

- S'hi indicaran les dependències de la indústria, tals com oficines, lavavos, menjadors, magatzems, etc. i a la zona de producció es reflectiran els elements de treball de toda mena, bé amb el seu nom característic o amb un número i un índex en l'extrem del plànol.

- Si hi hagessen unes quantes plantes, es farà el mateix en cadascuna, incloent-hi un plànol de secció on es reflexe la interconnexió de les plantes.

- S'hi inclouran totes les instal·lacions, inclusive les que requeresquen projectes específics.

4.4. Qualsevol altre tipus de plànol

- Que puga donar una més gran comprensió de la indústria o empresa que s'instal·larà.

1-3. CORRECCIO DE LA CONTAMINACIO

1. Memòria

1.1. Antecedents

1.2. Objecte

Exposició de la necessitat del present projecte.

1.3. Titular de les instal·lacions

Nom, domicili social, telèfon o núm. RI, si fa el cas.

1.4. Emplaçament de les instal·lacions i classificació de l'activitat segons el Decret 833/75.

1.5. Procés

Exposició, la més completa possible, del procés industrial centrat, molt especialment, en els seus aspectes contaminants.

1.6. Instal·lacions industrials contaminants

1.6.1. Contaminació atmosfèrica.

S'hi indicaran els focus emisors, els contaminants teòricament emessos, cabdal de gasos i emisions brutes i altres dades especificades a l'article Sé de la OM 18.10.86 (BOE 3/12/76).

1.6.2. Abocaments líquids.

S'hi indicaran els processos d'on procedeixen, la seua composició abans de depurar i cabdals generats, d'acord amb el que disposa el Reglament de Domini Públic hidraúlic RD 849/86, de l'11 d'abril (BOE 30.3.86).

1.6.3. Residus sòlids.

S'hi indicaran els processos on es generen i tipus de residus, amb la seua producció anual.

1.7. Mesures correctores

1.7.1. Contaminació atmosférica.

Es descriuran els equipaments de depuració prevists, els seus rendiments teòrics i emissions netes comparant-los amb les emissions reglamentàries i les ximeneies d'evacuació, amb els seus càlculs corresponents.

1.7.2. Abocaments líquids

S'hi descriuran les instal·lacions de depuració previstes, els seus rendiments teòrics, la composició dels abocaments depurats i el rec on seran abocats, indicant els límits reglamentaris d'aquest.

1.7.3. Residus sòlids

Es distingiran els residus tòxics de la resta, tot atenent el que disposa la llei de Residus Tòxics Perillosos, Llei 20/86, de 14 de maig (BOE 20.5.86) i el seu Reglament (RD 833/88, de 20 de juliol BOE 30.7.88).

S'hi descriurà la destinació dels residus sòlids generats:

- Aprofitament

- Incineració

- Abocador autoritzat

Indicant, a mes a més, la localització del lloc de l'abocador.

1.8. Programa d'execució de les instal·lacions

Indicar programa reflexant temps, concretant la data de posada en marxa.

2. Pressupost

Pressupost dels equipaments correctors de la contaminació.

No incloent maquinària ni instal·lacions objecte del projecte general i d'altres projectes específics (baixa tensió, gas, recipients a pressió, etc.).

3. Plànols

3.1. Emplaçament

Si és en un nucli urbà, indicar-ho en relació amb els carrers circumdants i d'accès, assenyalant punts de referència de fàcil identificació.

Si és fora del nucli urbà, reflexant el paratge en què està situat, destacant els accesos des dels nuclis de població limítrofs i amb punts de referència de fàcil identificació.

3.2. Diagrama del procès

S'hi indicarà un diagrama del procès contaminant, i també del corredor de la contaminació.

3.2. Plànols generals

Inclouran planta i alçat de les instal·lacions objecte d'aquest projecte.

EE-1. LINIA AERIA ALTA TENSIO

1. Memòria

1.1. Objecte

Reglament i disposicions oficials.

1.2. Titular de la instal·lació

1.3. Emplaçament

1.4. Termini d'execució.

1.5. Categoria de la línia i zona.

1.6. Potència a transportar.

1.7. Descripció de les instal·lacions.

- Traçat.

* Punt d'encastament.

* Longitud total i parcial.

* Províncies i termes municipals afectats.

* Relació de creuaments, paral·lelismes, etc.

- Materials.

* Conductors.

* Aïllaments.

* Ferratges i accesoris.

* Suports.

- Preses de terra.

2. Càlculs justificatius

2.1. Elèctrics.

* Densitat Màxima.

* Reactància.

* Caiguda de tensió.

* Pèrdues de potència.

* Altres característiques elèctriques.

2.2. Mecànics

* Conductors.

* Suports.

* Distàncies de seguretat.

* Taules d'extesa.

* Fonaments.

3. Plecs de condicions

3.1. Qualitat dels materials.

- Obra civil.

- Conductors.

- Aïlladors.

- Ferratges i accesoris.

- Columnes.

3.2. Normes d'execució de les instal·lacions.

3.3. Proves reglamentàries.

3.4. Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.5. Certificats i documentació.

3.6. Llibre d'ordres.

4. Pressupostos

S'hi indicaran els distints elements que constitueixen la instal·lació, concretant la quantitat i preu corresponent, i és totalitzarà, posteriorment, els imports parcials de cada partida.

5. Plànols

5.1. Situació.

Si és a un nucli urbà, indicar-lo en relació amb els carrers circumdants i d'accès, assenyalant punts de referència de fàcil identificació.

Si és fora del nucli urbà, reflectir el paratge en què és ubicat, destacant-hi els accesos des dels nuclis de població limítrofs i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2. Planta i alçat.

5.3. Suports i fonaments.

5.4. Cadenes.

5.5. Presses de terra.

5.6. Detalls de paral·lelismes, creuaments, etc.

Es presentaran tantes separates de paral·lelismes i creuaments com organismes queden afectats.

EE-2. CENTRE DE TRANSFORMACIO

1. Memòria

1.1. Objecte del projecte

Reglamentació i disposicions oficials.

1.2. Titular.

1.3. Emplaçament.

1.4. Característiques generals del centre de transformació.

1.5. Programa de necessitats i potència instal·lada en kVA.

1.6. Descripció de la instal·lació.

1.6.1. Obra Civil.

- Local.

- Característiques dels materials.

* Fonaments.

* Solera i paviment.

* Tancaments exteriors.

* Varandat interior.

* Cobertes.

* Pintures.

* Diversos.

1.6.2. Instal·lació elèctrica.

- Característiques de la xarxa d'alimentació.

- Característiques de l'aparamenta d'alta tensió.

* Cel·la d'entrada.

* Cel·la d'eixida.

* Cel·la de protecció.

* Cel·la de mesura.

* Cel·la de transformador.

- Característiques material divers d'alta tensió.

* Embarrat general.

* Peces de connexió.

* Aïlladors de suport.

* Aïlladors de pas.

1.6.3. Mesura de l'energia elèctrica.

1.6.4. Posada a terra.

- Terra de protecció

- Terra de servei

1.6.5. Instal·lacions secundàries.

- Enllumenat.

- Bateries de condensadors (si fa el cas).

- Protecció contra incendis.'

Ventilació.

- Mesures de seguretat.

2. Càlculs justificatius

2.1. Intensitat d'alta tensió.

2.2. Intensitat de baixa tensió.

2.3. Curt circuit.

- Observacions.

- Càlcul de les corrents del curt circuit.

- Curt circuit al costat d'alta tensió.

- Curt circuit al costat de baixa tensió.

2.4. Dimensionat de l'embarrat.

- Comprovació per densitat de corrent.

- Comprovació per solicitació electrodinàmica.

- Curt circuit per sol·licitació tècnica.

2.5. Selecció de fusibles d'alta tensió i baixa tensió.

2.6. Dimensionat de la ventilació del centre de transformació.

2.7. Dimensions del pou apagafocs.

2.8. Càlcul de les instal·lacions de posada a terra.

- Investigació de les característiques del sòl.

- Determinació de les corrents màximes de posada a terra, i del temps màxim corresponent a l'eliminació del defecte.

- Disseny preliminar de la instal·lació de terra.

- Càlcul de la resistència del sistema de terra.

- Càlcul de les tensions de pas interior de la instal·lació.

- Càlcul de les tensions en l'exterior de la instal·lació.

- Càlcul de les tensions aplicades.

- Investigació de les tensions transferibles a l'exterior per canonades, carrils, tanques, conductors de neutre, blindatges de cables, circuit de senyalització i dels punts especialment perillosos i estudi de les formes d'eliminació o de reducció.

- Correcció i ajustament del disseny inicial, establint el definitiu.

3. Plecs de condicions

3.1. Qualitat dels materials.

- Obra civil.

- Aparamenta d'AT.

- Transformadors.

- Equipaments de mesura.

3.2. Normes de execució de les instal·lacions

3.3. Proves reglamentàries.

3.4. Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.5. Certificats i documentació.

3.6. Llibre d'ordres.

4. Pressupostos

S'hi indicaran els diferents elements que constitueixen la instal·lació, concretant la quantitat i preu corresponent, totalitzant, posteriorment, els imports de cada partida.

5. Plànols

5.1. Situació

Si es troba ubicat en nucli urbà, indicar-ho en relació amb els carrers circumdants i d'accès, i assenyalar punts de referència de fàcil identificació.

Si es fora del nucli urbà, reflectir el paratge en què és ubicat, i destacar els accesos des dels nuclis de població limítrofs i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2. Esquema unifilar de la instal·lación, amb identificació de les característiques principals dels elements fonamentals que la integren.

5.3. Planta i alçat, suficientment ampliats a escales convenients i amb la indicació de les quotes essencials, posant de manifest l'emplaçament i la disposició de les màquines, aparells i connexions principals.

5.4. Presses de terra.

EE-3. INSTAL·LACIONS ELECTRIQUES DE BAIXA TENSIO EN INDUSTRIES

1. Memòria

1.1. Antecedents.

1.2. Objecte del projecte

Reglaments i disposicions considerades.

1.3. Titular de la instal·lació

Nom. Domicili social.

1.4. Emplaçament de les instal·lacions.

1.5. Classificació i característiques de les instal·lacions.

1.5.1. Classificació. Segons risc de les dependències de la indústria (d'acord amb la MI BT corresponent).

- Locals amb risc d'incendi o explosió (MI BT 026). Emplaçament, zona i manera de protecció.

- Locals humits (MI BT 027).

- Locals banyats (MI BT 027).

- Locals amb risc de corrosió (MI BT 027).

- Locals polsegosos sense risc d'incendi o explosió (MI BT 027).

- Locals a temperatura elevada (MI BT 027).

- Locals a molt baixa temperatura (MI BT 027).

-- Locals en què existesquen bateries d'acumuladors (MI BT 027).

- Estacions de servei, garatges i tallers de reparació de vehicles (MI BT 027).

- Locals de característiques especials (MI BT 027).

Característiques de la instal·lació.

- Canalitzacions fixes.

Canalitzacions mòbils.

Transformadors i condensadors.

- Màquines rotatives.

- Lluminàries.

- Presses de corrent.

- Aparells de connexió i desconnexió.

- Transformadors i resistències de control.

- Aparells de mesura, instruments i relès.

- Sistemes de senyalització, alarma, control remot i comunicació.

- Equip mòbil i portàtil.

- Sistema de protecció contra contactes indirectes.

- Proteccions contra sobrecàrregues i curt circuits.

- Identificació de conductors.

1.6. Programa de necessitats

- Potència elèctrica instal·lada en l'enllumenat, força motriu i altres usos.

Nivells Iluminosos exigits segons dependències i tipus de làmpades.

- Potència elèctrica simultània que cal per al normal desplegament de l'activitat industrial.

- Determinació de les característiques dels comptadors i potència a contractar.

1.7. Descripció de la instal·lació

1.7.1. Instal·lacions d'enllaç.

- Caixa general de prestació. Ubicació i característiques.

1.7.2. Instal·lacions receptors força i/o enllumenat.

- Quadre general i la seua composició.

- Línies de distribució i canalització.

- Quadres secundaris i la seua composició.

- Línia secundària de distribució i les seues canalitzacions.

- Protecció de motors i/o receptors.

1.7.3. Posada a terra.

1.7.4. Equipaments de connexió d'energia reactiva.

1.7.5. Sistemes de senyalització, alarma, control remot i comunicació.

1.7.6. Enllumenats especials.

1.8. Programa d'execució

- Indicar el programa d'execució reflexant temps i data prevista per a la posada en marxa.

2. Càlculs justificatius

2.1. Tensió nominal i caiguda de tensió màxima admissible.

2.2. Fórmules utilitzades.

2.3. Potència total instal·lada i demandada

Coeficient de simultaneitat.

- Relació de receptors d'enllumenat, amb indicació de la seua potència elèctrica.

- Relació de receptors de força motriu, indicant la seua potència elèctrica.

- Relació de receptors d'altres usos, amb indicació de la seua potència elèctrica.

2.4. Càlculs luminotècnics

- Càlcul del número de lluminàries.

2.5. Càlculs elèctrics: enllumenat i força motriu

- Càlcul de la secció dels conductors de la línia repartidora.

- Càlcul de la secció dels conductors i diàmetre dels tubs de canalitzacions a utilitzar en la línia d'alimentació al quadre general i secundaris.

- Càlcul de la secció dels conductors i diàmetre dels tubs o canalitzacions a utilitzar a les línies derivades.

- Càlcul de les proteccions a instal·lar en les diferents línies generals derivades.

* Sobrecàrrega.

* Curt circuits.

* Sobretensions.

2.6. Càlcul del sistema de protecció contra contactes indirectes

- Càlcul de la posada a terra.

3. Plec de condicions

3.1. Qualitat dels materials

- Conductors elèctrics.

- Conductors de protecció.

- Identificació dels conductors.

- Tubs protectors.

- Caixes d'empalmament i derivació.

- Aparells de comandament i maniobra.

- Aparells de protecció.

3.2. Normes d'execució de les instal·lacions

3.3. Proves reglamentàries

3.4. Condicions d'ús, manteniment i seguretat

3.5. Certificats i documentació.

3.6. Llibre d'ordres.

4. Pressuposts

S'indicaran els distints elements que constitueixen la instal·lació, concretant la quantitat i preu corresponent, que totalitzarà, posteriorment, els imports parcials de cada partida.

Nota: No s'hi inclourà el valor dels motors elèctrics, forns, etc., que figuren a l'expedient d'inscripció en el Registre Industrial.

5. Plànols

5.1. Plànol d'emplaçament

Si és en nucli urbà, indicar-ho en relació amb els carrers circumdants i d'accès, i assenyalar els punts de referència de fàcil identificació.

Si és fora del nucli urbà, reflectir el paratge en què està ubicat, i destacar-hi els accesos des dels nuclis de població limítrofs i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2. Plànol general de la indústria, oficines, magatzems, accessos, etc., amb indicació de la ubicació dels distints receptors, quadres, Iluminàries, etc., i dels circuits elèctrics corresponents, reflexant la seua identificació amb un número i la seua corresponent índex a l'extrem del plànol.

5.3. Esquema unifilar complet, amb indicació de les característiques de les distintes proteccions a instal·lar, i el número i secció dels conductors, diàmetre dels tubs i classe de instal·lació (aèria, en tub a l'aire o en costat, subterrània, etc.) i dels aparells i receptors (indicant la seua potència elèctrica).

5.4. Posada a terra i detalls.

EE-4. INSTAL·LACIONS ELECTRIQUES EN BAIXA TENSIO D'UN EDIFICI DESTINAT A HABITATGES

1 Memòria.

1.1. Objecte del projecte

1.2. Promotor de la instal·lació

Nom, domicili social.

1.3. Emplaçament de les instal·lacions

1.4. Descripció de l'edifici

- Habitatges.

- Locals comercials.

- Serveis generals.

1.5. Potència total prevista per a l'edifici

- Potència adoptada.

1.6. Descripció de la instal·lació

1.6.1. Centre de transformació (si fa el cas).

1.6.2. Caixa general de protecció.

- Nombre de caixes i característiques.

- Situació.

- Posada a terra.

1.6.3. Línia repartidora.

- Descripció: Longitud, secció, diàmetre tub.

- Canalitzacions.

- Materials:

* Conductors

* Tubs protectors

* Línia principal de terra

1.6.4. Centralización de comptadores.

- Característiques

- Situació.

1.6.5. Derivacions individuals.

- Descripció: Longitud, secció, diàmetre tub.

- Canalitzacions.

- Materials.

- Conductors.

- Tubs protectors.

- Línia derivada de terra.

1.6.6. Instal·lació interior en habitatges.

- Quadre general de distribució.

* Característiques

* Habitatges

* Descripció: Longitud, secció, diàmetre tub.

* Nombre circuits, destinació i punts d'utilització de cada circuit.

* Sistema d'instal·lació escollit.

1.6.7. Instal·lació d'usos comuns.

- Quadres generals de protecció.

- Descripció de la instal·lació.

* Escala.

* Ascensor.

* Amplificador TV.

* Porter elèctric.

* Grup de pressió.

* Emergència.

1.6.8. Instal·lació de posada a terra de l'edifici.

- Presses de terra.

- Línies principals de terra.

- Derivacions de les línies principals de terra.

- Conductors de protecció.

1.6.9. Xarxa d'equipotencialitat.

- Cambres de bany.

- Centralització de comptadors d'aigua.

2. Càlculs justificatius

2.1. Potència total de l'edifici

2.1.1. Càlculs segons normes tecnològiques d'edificació. (NTE-IEB-1974).

2.1.2. Càlculs segons Reglament Electrotècnic per a la Baixa Tensió.

2.2. Secció de la linía repartidora.

2.3. Secció de les derivacions individuals.

2.4. Secció dels circuits interiors.

2.5. Secció de la linía d'usos comuns.

- Escala.

- Ascensor.

- Amplificador TV.

- Porter elèctric.

- Grup de pressió.

- Emergència.

2.6. Terra.

2.6.1. Residència de la posada a terra.

2.6.2. Secció de les línies.

2.7. Disjuntors.

2.7.1. Sobrecàrregues.

2.7.2. Curt circuits.

3. Plec de condicions

3.1. Qualitat dels materials.

- Conductors elèctrics.

- Conductors de protecció.

- Identificació dels conductors.

- Tubs protectors.

- Caixes d'empalmament i derivació.

- Aparells de comandament i maniobra.

- Aparells de protecció.

3.2. Normes d'execució de les instal·lacions

3.3. Proves reglamentàries.

3.4. Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.5. Certificats i documentació.

3.6. Llibre d'ordres.

4. Pressuposts

- S'hi indicaran els distints elements que constitueixen la instal·lació, concretant la quantitat i preu corresponent i totalitzant, posteriorment, els imports parcials de cada partida.

5. Plànols

5.1. Plànol d'emplaçament

Si és en nucli urbà, indicar-ho en relació amb els carrers circumdants i d'accès, assenyalant punts de referència de fàcil identificació.

Si és fora del nucli urbà, reflectir el paratge en què està situat, destacant els accessos des dels nuclis de població limítrofs i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2. Esquema elèctric general de l'edifici.

5.3. Planta baixa amb indicació de la caixa general de protecció, línia repartidora, centralizació comptadors i CT si fa el cas.

5.4. Esquema de canalització vertical

5.5. Distribució elèctrica en planta d'habitatges amb indicació de volumens de prohibició i protecció.

5.6. Xarxa d'equipotencialitat i detalls.

5.7. Posada a terra i detalls.

EE-5. INSTAL·LACIONS ELECTRIQUES DE BAIXA TENSIO PER A LOCALS (EXCLOSOS ELS DESTINATS A USOS INDUSTRIALS I HABITATGES)

1. Memòria

1.1. Objecte del projecte

Reglaments i disposicions considerades.

1.2. Titular de la instal·lació

1.3. Emplaçament de les instal·lacions.

1.4. Potència prevista.

- Potència total admissible.

- Potència total instal·lada.

- Potència total demandada.

1.5. Descripció de les instal·lacions d'enllaç.

1.5.1. Centre de Transformació (si fa el cas).

1.5.2. Caixa General de Protecció.

- Situació.

- Posada a terra.

1.5.3. Línia repartidora.

- Descripció: Longitud, Secció, Diàmetre tub.

- Canalitzacions.

- Materials.

* Conductors.

* Tubs protectors.

* Línia principal de terra.

1.5.4. Equipaments de mesura.

- Característiques.

- Situació.

1.6. Descripció de la instal·lació interior.

1.6.1. Classificació i característiques de les instal·lacions segons el risc de les dependències dels locals.

- Locals de pública concurrència (espectacles, reunió i sanitaris) (MI BT 025).

- Locals amb risc d'incendi o explosió. Classe i Divisió (MI BT 026).

- Locals humits (MI BT 027).

- Locals mullats (MI BT 027).

- Locals amb risc de corrosió (MI BT 027).

- Locals polsegosos amb risc d'incendi o d'explosió (MI BT 027).

- Locals a temperatura elevada (MI BT 027).

- Locals a molt baixa temperatura (MI BT 027).

- Locals en què existesquen bateries d'acumuladors(MI BT 027).

- Estacions de servei o garatges (MI BT 027).

- Locals de característiques especials (MI BT 027).

- Locals per a finalitats especials (MI BT 027).

1.6.2. Quadre General de Distribució.

- Característiques i composició.

1.6.3. Quadres secundaris i parcials.

- Característiques i composició.

1.6.4. Línies de distribució i canalització.

- Sistema d'instal·lació escollit.

- Descripció: Longitud, Secció i diàmetre del tub.

- Nombre circuits, destinació i punts d'utilització de cada circuit.

1.7. Subministraments complementaris. (Si fa el cas).

- Socors.

- Reserva.

- Duplicat.

1.8. Enllumenats especials (si fa el cas).

- Senyalització.

- Emergència.

- Reemplaçament.

1.9. Línia de posada a terra.

- Presses a terra.

- Línies principals de terra.

- Derivacions de les línies principals de terra.

- Conductors de protecció.

- Xarxa d'equipotencialitat.

2. Càlculs justificatius

2.1. Tensió nominal i caiguda de tensió màxima admissible.

2.2. Fórmules utilitzades.

2.3. Potència total instal·lada i demandada. Coeficient de simultaneïtat.

- Relació de receptors d'enllumenat, amb indicació de la seua potència elèctrica.

- Relació de receptors de força motriu, indicant la seua potència elèctrica.

- Relació de receptors d'altres usos, amb la indicació de la seua potència elèctrica.

2.4. Càlculs luminotècnics

- Càlculs del nombre de lluminàries.

2.5. Càlculs elèctrics: enllumenat i força motriu.

- Càlcul de la secció dels conductors i diàmetre dels tubs de canalització a utilitzar en la línia d'alimentació al quadre general i secundaris.

- Càlcul de la secció dels conductors i diàmetre dels tubs o canalitzacions a utilitzar a les línies derivades.

- Càlcul de les proteccions a instal·lar a les diferents línies generals i derivades.

* Sobrecàrrega.

* Curt circuits.

* Sobretensions.

2.6. Càlcul del sistema de protecció contra contactes indirectes

- Càlcul de la posada a terra.

3. Plec de condicions

3.1. Qualitat dels materials.

- Conductors elèctrics.

- Conductors de protecció.

- Identificació dels conductors.

- Tubs de protecció.

- Caixes d'empalmament i derivació.

- Aparells de comanament i maniobra.

- Aparells de protecció.

3.2. Normes d'execució de les instal·lacions.

3.3. Proves reglamentàries.

3.4. Condicions d'us, manteniment i seguretat.

3.5. Certificats i documentació.

3.6. Llibre d'ordres.

4. Pressuposis

S'hi indicaran els distints elements que constitueixen la instal·lació, concretant la quantitat i preu corresponent, i es totalitzara, posteriorment, els imports parcials de cada partida.

5. Plànols

5.1. Situació

Si és en nucli urbà, indicar-ho en relació amb els carrers circumdants i d'accès, i assenyalar punts de referència de fàcil identificació.

Si és fora del nucli urbà, reflectir el paratge en què és situat, i destacar-hi els accessos des dels nuclis de població limítrofs i amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2. Plànol general del local i les seues dependències, accessos, etc. amb indicació de la ubicació dels distints receptors, quadres, lluminàries, etc., i dels circuits elèctrics corresponents, reflexant la seua identificació amb un número i el seu corresponent índex en l'extrem del plànol.

5.3. Esquema unifilar complet, amb indicació de les característiques de les distintes proteccions a instal·lar, el número i secció dels conductors, diàmetre dels tubs i classe d'instal·lació (aèria, en tub a l'aire o encastat, subterrània, etc.) i dels aparells i receptors (tot indicant la seua potència elèctrica).

5.4. Posada a terra i detalls.

EG-1. INSTAL·LACIONS D'EMMAGATZEMAMENT I RECETORES DE GLP

A. Memòria

1. Introducció

1.0. Antecedents.

1.1. Objecte del projecte.

1.2. Emplaçament de la instal·lació.

1.3. Legislació aplicable.

1.4. Termini d'execució de les instal·lacions.

1.5. Característiques del gas subministrat.

2. Emmagatzemament combustible

2.1. Descripció I sistema escollit.

2.2. Classificació i distàncies de seguretat.

2.3. Accessos.

2.4. Equipament de regulació.

2.5. Protecció contra incendis.

2.6. Protecció anticorrosiva.

3. Xarxa de distribució interior

3.1. Descripció.

3.2. Característiques de la tuberia.

4. Aparells receptors

Descripció i característiques.

Indicar així:

* Potència.

* Pressions d'ús.

* Homologació.

* Condicions d'instal·lació.

B. Càlculs i Bases de càlcul.

2. Càlculs

2.1. Consum i autonomia

2.2. Valoració.

2.3. Vàlvules de seguretat.

2.4. Punt màxim de plenat: longitud tub sonda.

2.5. Xarxa de distribució.

2.6. Ventilacions.

2.7. Evacuació de fums.

2.8. Protecció catòdica.

Plec de condicions

- Característiques de l'empresa instal·ladora.

- Proves:

* Emmagatzemament i vàlvules seguretat.

* Xarxa de distribució.

* Aparells.

- Certificats i documents.

- Qualitat dels materials.

- Normes d'execució.

- Condiciones d'ús, manteniment i seguretat.

- Llibre d'ordres.

D. Pressupost

- Pressupostos parcials.

- Pressupost global.

E. Plànols

1. Situació

Si és en nucli urbà, indicar-ho en relació amb els carrers circumdants i d'accès, i assenyalar punts de referència de fàcil localització.

Si és fora del nucli urbà, reflectir el paratge en què està situat, i destacar-hi els accessos des dels núclis de població limítrofs i amb punts de referència de fàcil identificació.

2. Planta de les instal·lacions.

3. Alçats necessaris.

4. Plànols de detall.

4.1. Emmagatzemament.

4.2. Esquema protecció catòdica.

4.3. Traçat de la xarxa de distribució.

4.4. Esquema isomètric.

EG-2. INSTAL·LACIO RECEPTORA DE GAS CANALITZAT D'US INDUSTRIAL I COMERCIAL

A. Memòria

1. Introducció

1.0. Antecedents.

1.1. Objecte del projecte.

1.2. Emplaçament de la instal·lació.

1.3. Legislació aplicable.

1.4. Termini d'execució de les instal·lacions.

1.5. Característiques del gas subministrat.

2. Presa interior a alta/mitjana pressió

2.1. Descripció.

2.2. Característiques de la canonada.

2.3. Protecció anticorrosiva activa i passiva de la tuberia.

3. Instal·lació de l'ERM

3.1. Descripció.

3.2. Característiques dels materials.

3.3. Recinte.

3.4. Instal·lació elèctrica.

3.5. Distàncies, sistema contra incendis i ventilació.

4. Xarxa de distribució interior

4.1. Descripció.

4.2. Característiques de la canonada.

5. Grup de regulació i seguretat

5.1. Descripció.

5.2. Característiques del grup de regulació.

6. Aparells receptors

Descripció i característiques.

Indicar així:

* Potència

* Pressions d'ús

* Homologació

* Condicions d'instal·lació.

B. Càlculs

1. Bases de càlculs.

2. Càlculs.

2.1. Presa interior.

2.2. ERM.

2.3. Xarxa de distribució.

2.4. Ventilacions.

2.5. Evacuació de fums.

2.6. Protecció catòdica.

C. Plec de condicions

- Qualitat dels materials.

- Normes d'execució.

- Característiques de l'empresa instal·ladora.

- Proves:

* Presa.

* ERM.

* Xarxa interior.

* Aparells.

- Condicions d'usos, manteniment i seguretat.

- Certificats i documents.

- Llibre d'ordres.

D. Pressupost

- Pressuposts parcials.

- Pressupost global.

E. Plànols

1. Situació

Si és en nucli urbà, indicar-ho amb relació amb els carrers circumdants i d'accés, assenyalant punts de referència de fàcil identificació.

2. Planta de les instal·lacions.

3. Alçats necessaris.

4. Plànols de detall.

4.1. ERM.

4.2. Grup de regulació i seguretat.

4.3. Traçat xarxa de distribució.

4.4. Esquema protecció catódica.

4.5. Esquema isomètric.

EG-3. HOMOLOGACIO D'APARELL A GAS I AUTORITZACIO DE CARACTER UNIC

A. Memòria

1. Introducció

1.0. Antecedents.

1.1 . Objecte del projecte.

1.2. Titular

1.3. Termini d'execució de les instal·lacions.

1.4. Emplaçament de la instal·lació (si procedeix).

1.5. Legislació aplicable.

1.6. Termini d'execució.

1.7. Aplicació de l'equipament.

1.8. Fotografies de l'interior i exterior de l'aparell que l'identifiquen visualment (tamany 13 x 18 cm.).

2. Característiques de l'aparell

2.1. Descripció general de l'aparell.

- Circuit de gas.

- Cambra de combustió.

- Eixida de gasos de combustió.

- Cremadors.

- Sistema d'aportació d'aire.

- Sistema de regulació gas-aire.

2.2. Tipus de gasos que utilitze.

2.3. Pressions de funcionament.

2.4. Potències i característiques de cadascú dels cremadors.

2.5. Sistemes de seguretat. Valors de tara.

2.6. Altres elements i les seues característiques.

2.7. Capacitat de càrrega màxima dels recipients de gas, si fa el cas.

B. Càlculs

1. Bases de càlcul

2. Càlculs.

2.1. Injectors.

2.2. Balanç tèrmic.

2.3. Evacuació de fums.

C. Plec de condicions

1. Qualitat dels materials.

2. Normes d'execució i de muntatge.

3. Proves i assajos reglamentaris.

4. Inspeccions de posada en marxa i funcionament.

5. Condicions d'instal·lació, manteniment i seguretat, (especificant el període màxim de revisió aconsellable, i la potència i consum de cada cremador i del total de l'aparell).

D. Pressupost

E. Plànols

1. Situació

Si és en nucli urbà, indicar-ho en relació amb els carrers circumdants i d'accès, assenyalant punts de referència de fàcil localització.

Si és fora del nucli urbà, reflectir el paratge en què és situat, i destacar-hi els accessos des dels núclis de població limítrofs amb punts de referència de fàcil identificació.

2. De construcció, segons Normes UNE, amb indicació del lloc d'emplaçament de la placa de característiques.

3. Fitxes tècniques de l'aparell o recipient en format UNE A4, segons models adjunts segons el cas.

Veure imatge

EA-1. INSTAL·LACIONS RECEPTORES D'AIGUA

1. Memòria descriptiva

1.0. Antecedents.

1.1. Objecte del projecte.

1.2. Termini d'execució de les instal·lacions.

1.3. Emplaçament de la instal·lació.

1.4. Legislació aplicable.

1.5. Descripció de l'edifici.

- Us de l'edifici.

- Accés o escales.

- Plantes destinades a habitatges, locals comercials i oficines, etc.

- Nombre i classe de subministraments.

1.6. Descripció de les instal·lacions

- Preses i les seues claus.

- Tubs d'alimentación

- Comptadors, bateries, claus i ubicació.

- Tubs ascendents, derivacions particulars i aparells. Accesoris.

- Fluxors.

- Grups de sobreelevació.

- Aparells descalcificadors d'aigua.

- Aigua freda de les instal·lacions de calefacció i climatització (alimentació als aparells de producció de calor i fred).

- Aigua calenta sanitària en instal·lacions interiors particulars.

- Desguàs i ventilació.

- Dispositius de protecció contra retorns en general, relatius a aquells aparells que ho requeresquen.

- Aljubs i dipòsits de reserva.

1.7. Relació d'equipaments que consumeixen energia elèctrica amb indicació de la potència absorbida.

2. Càlculs

2.1. Bases de Càcul

2.2. Dimensionat.

- Tub d'alimentació.

- Bateria de comptadors, comptador general i claus.

- Xarxa de distribució interior.

- Pèrdua de càrrega.

- Càlcul d'altres elements integrants de la instal·lació. (Fluxors, grups de sobreelevació, desguassos, depòsits reserva, aljubs, etc.).

3. Plec de condicions

3.1. Qualitat dels materials.

3.2. Normes d'execució.

3.3. Característiques de l'empresa instal·ladora.

3.4. Proves reglamentàries.

3.5. Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.6. Certificats i documentació.

3.7. Llibre d'ordres.

4. Pressupostos

4.1. Parcials.

4.2. Total.

5. Plànols

5.1. Emplaçament.

Si és en nucli urbà, indicar-ho en relació amb els carrers circumdants i d'accès, i assenyalar punts de referència de fàcil localització.

Si és fora del nucli urbà, reflectir el paratge en què és situat, i destacar-hi els accessos des dels nuclis de població limítrofs amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2. Planta amb indicació de les preses, tubs d'alimentació, claus de pas, centralització de comptadors.

5.3. Planta de tipus de la instal·lació.

5.4. Esquema de canalització vertical (instal·lació general).

5.5. Esquema d'unitats rebedores (aigua freda i calenta).

5.6. De detall: de la presa i tub d'alimentació, vàlvules, bateria de comptadors, aljubs, grup sobreelevació, desguassos, etc.).

EL-1. INSTAL·LACIO D'EMMAGATZEMAMENT I REBEDORA DE COMBUSTIBLES LIQUIDS PER A USOS INDUSTRIALS I PER A CALEFACCIO I ALTRES USOS NO INDUSTRIALS (PER A AQUELLS CASOS EN QUE NO SIGA APLICABLE EL REGLAMENT DE CALEFACCIO, CLIMATITZACIO I AIGUA CALENTA SANITARIA, RD 1618/80, DE 4 DE JULIOL, BOE NUM. 188, 06.08.89)

1. Memòria descriptiva

1.0. Antecedents.

1.1. Objecte del projecte.

1.2. Titular de la instal·lació.

1.3. Emplaçament de la instal·lació.

1.4. Legislació aplicable.

1.5. Descripció de la instal·lació.

- Emmagatzemament de combustible.

- Instal·lació rebedora.

- Instal·lació elèctrica.

1.6. Termini d'execució.

2. Càlculs

2.1. Justificació de la descàrrega.

2.2. Justificació del consum i autonomia.

2.3. Xarxa de tubs i conductors.

2.4. Balanç tèrmic.

2.5. Ventilació.

2.6. Evacuació de fums.

3. Plec de condicions

3.1. Qualitat dels materiales.

3.2. Normes d'execució.

3.3. Característiques de l'empresa instal·ladora.

3.4. Proves reglamentàries.

3.5. Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.6. Certificats i documentació.

3.7. Llibre d'ordres.

4. Pressuposi

4.1. Parcials.

4.2. Total.

5. Plànols

5.1. Situació

Si és en nucli urbà, indicar-ho en relació amb els carrers circumdants i d'accès, assenyalant punts de referència de fàcil localització.

Si és fora del nucli urbà, reflectir el paratge en què és situat, i destacar-hi els accessos des dels nuclis de població limítrofs amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2. Plantes de les instal·lacions.

5.3. Alçats necessaris.

5.4. De detall:

- Emmagatzemament.

- Xarxa de distribució.

- Altres (presa de terra, respirador).

EC-1. INSTAL·LACIO DE CALEFACCIO, CLIMATITZACIO I AIGUA CALENTA SANITARIA

1. Memòria descriptiva

1.0. Antecedents.

1.1. Objecte del projecte.

1.2. Titular de la instal·lació

1.3. Emplaçament de la instal·lació.

1.4. Legislació aplicable.

1.5. Descripció de la instal·lació.

- Descripció de l'edifici.

- Sistema d'instal·lació escollit.

- Tipus de combustible.

- Emmagatzemament de combustible.

Exigència de rendiment i estalvi energètic: compliment de la IT. IC. 04.

- Tipus de control automàtic i descripció funcional d'aquest.

- Necessitats d'energia elèctrica.

- Sala de màquines.

- Eixida de fums.

- Elements constitutius de la instal·lació de calefacció.

1.6. Relació d'equipaments que consumeixen energia amb potencia absorbida.

2. Càlculs

2.1. Dades de partida.

2.2. Condicions interiors i exteriors de càlculs.

2.3. Resitència tèrmica dels tancaments i determinació del Kg.

2.4. Valors d'infiltració de l'aire, finestres i portes.

2.5. Majoracions per orientació, intermitència, etc.

2.6. Resum de les càrregues calorífiques per habitació amb elements de calefacció en elles.

2.7. Càlcul de la xarxa de tubs o conductes.

2.8. Càlcul d'elements de la sala de màquina; bombes, calderes, evacuació de fums, climatitzadores, vas d'expansió, vàlvules de seguretat, etc.

2.9. Càlcul dels consums prevists d'energia.

2.10. Justificació de la descàrrega del combustible en el seu cas.

2.11. Justificació de consum i de l'autonomia.

3. Plec de condicions

3.1. Qualitat dels materials.

3.2. Normes d'execució.

- Especificacions mecàniques.

- Especificacions elèctriques.

3.3. Característiques de l'empresa instal·ladora.

3.4. Proves reglamentàries.

3.5. Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.6. Certificats i documentació.

3.7. Llibre d'ordres.

4. Pressupostos

4.1. Parcials.

4.2. Total.

5. Plànols

5.1. Situació

Si és en nucli urbà, indicar-ho en relació amb els carrers circumdants i d'accès, assenyalant punts de referència de fàcil localització.

Si és fora del nucli urbà, reflectir el paratge en què està situat, i destacar-hi els accessos des dels nuclis de població limítrofs amb punts de referència de fàcil identificació.

5.2. Plantes de la instal·lació.

5.3. Alçats necessaris.

5.4. De detall.

- Emmagatzemament.

- Xarxa de distribució.

- Altres (preses de terra, respirador).

5.5. Esquemes de principi de la instal·lació.

EQ-1. EMMAGATZEMAMENT DE LIQUIDS INFLAMABLES I COMBUSTIBLES (REGLAMENT d'EMMAGATZEMAMENT DE PRODUCTOS QUIMICS - ITC MIE APQ 001)

1. Memòria

1.1. Objecte del projecte

1.2. Promotor de la instal·lació, Nom, domicili social.

1.3. Emplaçament de les instal·lacions.

1.4. Aspectes geogràfics i topogràfics de l'entorn.

1.5. Descripció de la instal·lació.

1.5.1. Productes a emmagatzemar, pressions, temperatures, punts d'inflamació i classificació.

1.5.2. Tipus d'emmagatzematge i ús.

1.5.3. Recipients, dimensions i capacitat.

1.5.4. Capacitat total d'emmagatzematge.

1.5.5. Proteccions addicionals (quan les hi haja).

1.6. Distàncies entre instal·lacions.

1.6.1. Justificació compliment distàncies entre recipients.

1.6.2. Justificació compliment distàncies entre instal·lacions fixes.

1.6.3. Quadre de distàncies.

1.7. Obra civil

1.7.1. Fonaments dels recipients i equips.

- Característiques del terreny.

- Metodologia empleada en el càlcul dels fonaments.

- Descripció de las solucions projectades.

1.7.2. Cubetes.

- Capacitat i dimensions.

- Característiques constructives.

- Accessos.

- Drenatges.

- Canals d'evacuació.

1.7.3. Xarxes de drenatge.

- Descripció i característiques constructives.

1.7.4. Zones de càrrega i descàrrega. Descripció i característiques.

1.7.5. Tanques de les instal·lacions. Descripció i característiques.

1.8. Recipients.

1.8.1. Tipus d'emmagatzemament.

1.8.2. Material de construcció i normes de disseny a utilitzar.

1.8.3. Fabricant.

1.8.4. Característiques constructives.

1.8.5. Connexions.

1.8.6. Ventilacions.

1.8.7. Proves.

1.9. Canonades.

1.9.1. Materials i característiques.

1.9.2. Unions.

1.9.3. Proteccions contra corrosió.

1.9.4. Dimensionat.

1.9.5. Vàlvules.

1.9.6. Proves.

1.10. Recipients soterrats

1.10.1. Descripció.

1.10.2. Característiques constructives dels fossats i del cobriment.

1.10.3. Protecció contra la corrosió.

1.10.4. Ventilacions.

1.11. Instal·lació de recipients dins dels edificis.

1.11.1. Característiques constructives de la zona d'emmagatzemament.

1.11.2. Descripció del sistema de ventilació.

1.11.3. Ventilacions.

1.11.4. Connexions.

1.12. Emmagatzemament en recipients mòbils.

1.12.1. Descripció de l'emmagatzemament a l'interior d'edificis.

- Característiques constructives dels edificis.

- Característiques dels recipients.

- Descripció de l'emmagatzemament en l'exterior.

- Justificació de les altures i volumens de pila.

1.12.2. Descripció de l'emmagatzemament en l'exterior.

1.12.3. Justificació de les altures i volums de pila.

1.13. Protecció contra incendis.

1.13.1. Instal·lació de protecció amb aigua. Descripció i justificació de solucions. Dimensionada.

1.13.2. Protecció amb escuma. Descripció i justificació de solucions.

1.13.3. Altres sistemes de protecció especials.

1.13.4. Extintors. Nombre, característiques i situació.

1.13.5. Alarmes. Descripció i situació.

1.13.6. Equipaments auxiliars. Descripció i situació.

1.14. Instal·lacions per a càrrega i descàrrega.

1.14.1. Descripció i justificació de la instal·lació en la zona d'edificis.

1.14.2. Molls terrestres. Descripció.

1.14.3. Molls marítims. Descripció.

1.14.4. Protecció en equipaments i mangueres.

1. 15. Instal·lació elèctrica, se recollirà en el projecte específic d'instal·lacions elèctriques en BT

1.16. Tractament d'efluents. descripció i justificació. Solucions.

2. Plec de condicions

2.1. Qualitat de materials.

2.2. Normes d'execució.

2.3. Proves reglamentàries.

2.4. Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

2.5. Certificats i documentació.

2.6. Llibre d'ordres.

3. Pressupost

S'hi indicaran els distints elements que constitueixen la instal·lació, concretant la quantitat i preu corresponent, i es totalitzarà posteriorment els imports parcials de cada partida.

4. Plànols

4.1. Mapa geogràfic (escala 1:25.000 o en el seu defecte 1:50.000) en què s'assenyalaran l'emmagatzemament i els nuclis urbàns existents, dins d'un cercle de 10 Km de radi, amb centre en el susdit emmamgatzemament.

4.2. Plànol d'emplaçament, reflexant el paratge en què està situat, destacant-hi els accessos des dels nuclis de població limítrofs amb punts de referència de fàcil identificació.

4.3. Plànol general del conjunt, en què s'indicaran les distàncies reglamentàries de seguretat.

4.4. Plànol de les instal·lacions en què s'assenyalen el traçat de la xarxa contra incendis i la situació de tots els equipaments fixos de lluita contra incendis i els sistemes d'alarma.

4.5. Plànols de detall de cada tipus de recipient i de tots els sistemes de seguretat.

SP-1. INSTAL·LACIO DE CALDERES, ECONOMITZADORS, PRECALENTADORS, SOBRECALENTADORES, RECALENTADORES I XARXA DE CANONADES PER A FLUIDS A PRESSIO. (APLICACIO ITCMIE-API AP2).

1. Memòria

1.1. Objecte del projecte.

1.2. Titular.

1.3. Emplaçament.

1.4. Descripció del procés industrial

1.4.1. General de la indústria.

1.4.2. Específica d'aquelles parts del procés afectades per la instal·lació projectada.

1.4.3. Programa de necessitats.

1.5. Característiques de l'aparell.

1.5.1. Generals.

- Descripció, característiques generals.

- Volum total de les parts a pressió.

- Superfície de calefacció.

- Pressió de disseny i pressió de servei.

- Temperatura de disseny i temperatura de servei.

- Categoria de l'aparell.

1.5.2. Fluids continguts.

1.5.3. Tipus de vigilància. Justificació.

1.5.4. Tipus de combustible.

1.6. Dades de fabricant i instal·lador.

- Nom i raó social.

- Núm. i data de fabricació.

- Data de fabricació i contrasenya de registre de tipus (si fa el cas).

- Núm. de placa de disseny.

- De tractar-se com a tipus únic. Justificació de les causes de la seua excepcionalitat.

- Nom i venedor de l'aparell.

- Nom i raó social de l'instal·lador.

- Núm. d'inscripció en registre d'instal·ladores.

1.7. Elements de seguretat, regulació i control i les seues característiques.

1.7.1. Vàlvules de seguretat.

1.7.2. Manòmetres i termòmetres.

1.7.3. Dispositius de drenatge, porgues a pressió i airejament.

1.7.4. Obertures. Seguretat per retorn de crida i protecció de fluids.

1.7.5. Sistema d'alimentació d'aigua (si fa el cas).

1.7.6. Vàlvules del circuit de l'aigua d'alimentació (si fa el cas).

1.7.7. Vàlvules del circuit de vapor (si fa el cas).

1.7.8. Sistema de presurització i expansió (si fa el cas).

1.7.9. Dispositius de parada i regulació del sistema d'aportació de calor.

1.7.10. Dispositius de pressió màxima i mínima.

1.7.11. Elements de seguretat particulars al cas de calderes de fluid tèrmic.

- Depòsit d'expansió.

- Depòsit col·lector.

- Vàlvules d'interrupció (si fa el cas).

- Protecció en l'equipament consumidor.

- Protecció ecològica (si fa el cas).

- Protecció contraincendis.

1.8. Característiques de l'aigua d'alimentació.

1.9. Sala de calderes.

Descripció i justificació de les seguretats projectades.

1.10. Canonades pera fluids.

1.10.1. Descripció general.

1.10.2. Diàmetre. Justificació en funció de la velocitat màxima de circulació.

1.10.3. Materials accesoris i tipus d'unió.

1.10.4. Identificació.

1.11. Instruccions d'ús, conservació i seguretat.

2. Plec de condicions

2.1. Qualitat dels materials.

2.2. Normes d'execució de l'aparell i de les canonades.

2.3. Proves reglamentàries.

2.3.1. Caldera o aparell.

2.3.2. Canonades de fluids.

2.4. Certificats i documentació.

2.5. Llibre d'ordres.

3. Pressupost

S'hi indicaran els distints elements que composen la instal·lació, concertant la quantitat i preu corresponents, i es totalitzarà posteriorment els imports parcials de cada partida.

4. Plànols

4.1. Situació de la indústria

Si és en nucli urbà, indicar-ho en relació amb els carrers circumdants i d'accès, assenyalant els punts de referència de fàcil identificació.

Si és fora del nucli urbà, reflectir el paratge en què és situat, i destacar-hi els accesos des dels nuclis de població limítrofs i amb punts de referència de fàcil identificació.

4.2. Situació de la sala de calderes i distribució en la planta de les xarxes de fluid.

4.3. Sala de calderes. Amb indicació de dimensions, distàncies als distints riscs, i també característiques i gruixut dels murs.

4.4. Esquemes generals de la instal·lación amb indicació de lots els elements fonamentals de seguretat.

SV-1. ESTUDI TECNIC DE REFORMA D'IMPORTANCIA EN VEHICLES AUTOMOBILS

1. Memòria

1.1. Objecte

Incloent-hi les dades identificactives del vehicle i del seu titular.

1.2. Antecedents

Identificació, d'acord amb el codi de circulació, de la reforma a realitzar, motius que originen la dita realització i normativa aplicable.

1.3. Característiques del vehicle abans de la reforma

1.4. Característiques del vehicle després de la reforma

1.5. Descripció de la reforma

1.5.1. Desmuntatges previstos.

1.5.2. Variacions i/o substitucions.

1.5.3. Materials utilitzats.

1.5.4. Muntatges finals.

2. Càlculs justificatius

2.1. Càlcul dels pesos per eix

- Desglosse en pes per eix, pes bastidor i cabina, pesos de l'element (caixa, basculant, etc.).

- Distribució de pesos considerant el bastidor com una biga continua amb suports en les de ballestes.

- Assignació de pesos als eixos tenint en compte els braços de palanca en els casos en que existesca balancí.

2.2. Càlcul del bastidor

- Comprovació de la secció més castigada, pel que fa al moment flector.

- Càlcul de la tensió resultant, tot tenint en compte el punt anterior i l'esforç tal·lant que aparega en la dita secció, considerant el mòdul resistent de la secció del bastidor com si d'una sola biga es tractés.

- En el cas de bolquets, càlcul de la secció amb el basculant carregat amb el màxim pes autoritzat en un angle de 45º amb l'horitzontal.

2.3. Càlcul dels elements de subjecció

En cas de bolquets, comprovació de les característiques de l'equipament hidràulic, dels elements d'ancoratge i dels bulons que permeten el girament de les caixes.

En cas d'un altre tipus de caixes, comprovació dels elements o brides de subjecció per a als casos desfavorables.

2.4. Càlcul d'estabilitat

- Càlcul d'estabilitat del bloc lateral per al cas de grues.

- Càlcul longitudinal i lateral per al cas de bolquets.

3. Plec de condicions

3.1. Qualitat de materials

3.2. Normes d'execució

3.3. Certificats i autoritzacions

3.4. Taller executor

4 Pressupostos

- S'obtindrà l'import total de la reforma com a suma de les partides corresponents als materials i a la mà d'obra.

5. Plànols

- Esquema del vehicle i les seues característiques fonamentals abans de la reforma.

- Esquema del vehicle i les seues característiques fonamentals després de la reforma.

- Plànols de detalls constructius.

SD-1. INSTAL·LACIO D'APARELLS ELEVADORS ASCENSORS ELECTROMECANICS. MIE-AEM-1 (ORDRE 23.9.87, BOE 6.10.87)

1. Memòria

1.1. Objecte del projecte

1.2. Promotor

1.3. Emplaçament

1.4. Termini d'execució

1.5. Descripció de la instal·lació

- Destinació de l'immoble.

- Tipus de l'aparell.

- Classe d'usuaris.

- Mitjans d'accès a la cambra de màquines i cambra de politges (si existeix).

1.6. Elements tipus

1.6.1. Grup tractor i mecanisme de fre.

1.6.2. Limitador de velocitat.

1.6.3. Paracaiguda.

1.6.4. Amortidors camarí i contrapès.

1.6.5. Portes i els seus encastaments.

1.6.6. Panys.

1.6.7. Paracaiguda contrapès. Ç

1.7. Característiques de la instal·lació.

1.7.1. D'utilització.

- Velocitat de règim.

- Càrrega màxima o nominal.

- Recorregut.

- Parades.

1.7.2. De recinte

- Recorregut pel recinte.

- Portes d'accès. Mesures.

- Cambra de màquines. Situació.

- Recorregut lliure seguretat en part superior i inferior.

- Superfície ventilació.

1.7.3. Mecàniques.

- Camarí, accessos i mesures.

- Dimensions interiors.

- Superfícies.

- Contrapès.

- Guies del camarí.

- Guies del contrapes.

- Cables de suspensió. Nombre de cables i diàmetre.

- Suspensió. Nombre de ramals.

- Politja reductora.

- Politja de reenviament.

1.7.4. Elèctriques.

- Corrent elèctrica. Tensión.

- Companyia subministradora.

- Motor elèctric, tipus, potència.

- Secció línia alimentació.

- Tipus aïllament conductors.

- Maniobra per a corrent. Tensió.

- Comandaments en planta base i altres plantes i camarí.

- Tipus de maniobra.

- Enllumenat camarí.

2. Càlculs justificatius

2.1. Guies del camarí

2.1.1. Característiques dimensionals.

- Pes del camarí.

- Pes del bastidor.

- Pes mort del costat de la cabina.

- Càrrega nominal.

- Pes total.

- Perfil de les guies.

- Característiques mecànicas (E, I min., I trans).

- Radi de gir.

- Pes per unitat de longitud.

- Màxima distància entre ancoratges.

- Secció de la guia.

2.1.2. Càlcul a la flexió estàtica.

- Distància entre fregadores.

- Empenta horitzontal.

- Fletxa.

2.1.3. Càlcul de les guies.

- Esbeltesa.

- Coeficient.

2.1.4. Coeficient de treball.

- Paracaiguda instantani, amb tascons.

- Paracaiguda instantani, amb corrons.

- Paracaiguda progressiu.

2.2. Cables de suspensió del camarí i contrapès.

- Diàmetre del cable.

- Composició.

- Secció total.

- Fatiga límit de l'acer

- Càrrega de trencadura per ramal.

- Càrrega de trencadura pràctica de suspensió.

- Diàmetro de la politja.

- Relacions.

- Pes cables sobre camarí.

- Pes total.

- Càrrega estàtica suspesa.

- Coeficient de seguritat.

2.3. Potència del motor.

- Càrrega útil o nominal no compensada.

- Càrrega dels cables no compensada.

- Rendiment del conjunt.

- Potència teòrica.

- Potència escollida.

2.4. Utilització del reductor tipus.

- Càrrega útil o nominal.

- Càrrega dels cables no compensada.

- Diàmetre de la politja.

- Parell resultant.

- Parell límit d'utilització.

- Càrrega estàtica suspesa.

- Pes total del contrapès.

- Pes d'òrgans de compensació.

- Càrrega total sobre eix tractor del reductor.

- Càrrega límit d'utilització del tipus.

2.5. Reacció en el fossat.

- Pes de la guia per unitat de longitud.

- Pes costat cabina.

- Pes costat contrapès.

- Longitud de la guia.

- Reacció per acció del paracaiguda.

- Reacció sota cada guia.

- Reacció sota amortidors de cabina.

- Reacció sota amortidors contrapès.

2.6. Càlculs de la instal·lació elèctrica i els seus components.

2.6.1. Característiques elèctriques.

- Tensió elèctrica de força.

- Tensió elèctrica d'enllumenat.

- Tensió elèctrica de maniobra.

- Potència absorvida pel motor.

- Potència absorvida per la maniobra.

- Potència de l'enllumenat del camarí.

- Longitud de la línia de quadro a motor.

- Factor de potència del motor a plena càrrega.

- Resistividad del coure.

2.6.2. Instal·lació del grup tractor. Circuit de força.

- Intensitat normal a plena càrrega.

- Intensitat màxima admissible d'arranc.

- Secció de conductor reglamentari.

- Secció de conductor a instal·lar.

- Resistència òhmica unifilar línia motor.

- Caiguda de tensió a plena càrrega.

- Caiguda de tensió màxima en el arranc.

- Tipus de conductor.

- Conductor protector.

- Protector sobreintensitat i fallida de fase.

- Interruptor general amb fusibles. Tipus.

- Diferencial de fuerza.

2.6.4. Circuit d'enllumenat.

- Il·luminació del camarí.

- Secció a instal·lar.

- Tipus de conductor.

- Interruptor general amb fusible. Tipus.

- Deferencial enllumenat.

2.6.5. Conductors de protecció.

- Quadre a grup tractor.

- Quadre a portes, bontoneres i senyals.

- Quadre a camarí.

3. Plec de condicions

3.1. Qualitat dels materials.

3.2. Normes d'execució.

3.3. Proves reglamentàries.

3.4. Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.5. Llibre d'ordres.

4. Pressupost

S'hi indicaran els distints elements que constitueixen la instal·lació i es concretarà la quantitat i preu corresponent, totalitzant posteriorment els imports parcials de cada partida.

5. Plànols

5.1. De situació.

5.2. D'entorn, planta baixa i pis.

5.3. De recinte, en planta i alçat.

5.4. De cambra de màquines, en planta i alçat.

5.5. De planta camarí, recinte i portes d'accès.

5.6. Esquemes elèctrics.

SF-1. INSTAL·LACIONS FRIGORIFIQUES

Compren tres tipus, segons la potència total de compressors a instal·lar.

1r Cas

Potència total de compressors compresa entre 1 i 10 kW.

- No cal projecte, sinò complimentar les fulles següents, del Registre d'Instal·lacions Frigorífiques.

1) Dictamen de seguretat (fulles 11-1/2/3).

- Titular de la instal·lació i emplaçament.

- Classificació dels locals.

- Compressors.

- Sala de màquines.

- Refrigerant.

- Sistema de refrigeració.

- Cambres.

- Finalitat de la instal·lació.

- Atmòsfera.

- Firmes: Titular, instal·lador frigorísta i segell i tècnic titolat amb visat.

2) Cens de la indústria frigorífica (fulla 13-1-/2/3).

- Titular de la instal·lació i emplaçament.

- Característiques generals.

- Productes tractats.

- Funció.

- Dades tècniques de les cambres.

- Capacitat de congelació.

- Refrigerants.

- Aigua.

- Capacitat de producció de gel.

-Firmes: Titular i instal·lador frigorista, amb segell.

3) Certificat de proves d'estanqueitat (fulles 29-1/2/3).

- Titular de la instal·lació i emplaçament.

- Pressions: Sector Alta Pressió.

Sector Baixa Pressió.

- Firmes: L'instal·lador frigorista, amb segell, o el fabricant.

4) Característiques dels aparells que formen part de la instal·lació (fulla 30-1/2/3).

- Aparell.

- Emplaçament.

- Denominació.

- Fabricant.

- Nom.

- Núm. de fabricació.

- Contrasenya aprovació tipus.

- Organisme competent d'indústria.

- Província.

- Núm. de la prova.

- Data de la prova.

- Pressió del timbre.

- Volum interior.

- Vàlvules de seguretat.

- Pressió de tara.

- Tipus.

- Firmes: L'instal·lador frigorista, amb segell, o el fabricant.

2n Cas

Potència total de compressors compresa entre 10 i 30 kW.

- No cal projecte, sinò el compliment:

Les mateixes fulles del Llibre de Registre d'Instal·lacions Frigorífiques i a més:

1. Certificat de Direcció Tècnica (fulla 19-1/2/3).

- Firma i visat del tècnic.

- Dades de l'usuari.

- Finalitat de la instal·lació.

- Classificació dels locals.

- Sistema de refrigeració.

- Sala de màquines.

2. Característiques dels grups (fulla 20-1/2/3).

- Tipus.

- Desplaçament volumètric.

- Règim de treball.

- Potència absorbida.

- Vàlvulas de seguretat.

- Limitador de pressió.

- Refrigerant.

3. Relació dels aparells a pressió i dels locals on són emplaçats (fulles 21-1/2/3).

- Denominació dels recipients.

- Referències segons pla.

- Emplaçament.

- Local.

- Sector Alta i Baixa pressió.

- Pressió del timbre.

- Contrasenya d'homologació.

- Pressió del tarat, vàlvules seguretat.

4. Càrrega específica de refrigerant en els diferents locals.

- Denominació de locals.

- Superfície.

- Volum.

- Càrrega total dels grups que li serveixen.

- Càrrega específica.

- Càrrega específica de refrigerants admissible.

5. Sala de màquines (Fulla 23-1/2/3).

- Càrrega refrigerant en sala de màquines.

- Volum de sala de màquines.

- Superfície sala de màquines.

- Ventilació.

- Estructura de parets.

6. Dispositius de seguretat (fulles 24-1/2/3)

- Generals.

- Cambres.

- Adequació de la capacitat del recipient de refrigerant líquid.

3r Cas

Potència total de compressors superior a 30 kW.

- Documents a presentar:

- Projecte.

- Llibre de Registre d'Instal·lacions Frigoríques.

Projecte

1. Memòria

1.1. Objecte del projecte.

1.2. Titular.

1.3. Emplaçament.

1.4. Descripció del procés de refredament.

1.5. Característiques dels aparells.

1.6. Dades del fabricant i de l'instal·lador.

1.7. Elements de seguretat.

1.8. Sala de màquines.

1.9. Legislació aplicable.

1.10. ús de la instal·lació.

2. Càlculs

2.1. Dades de partida.

2.2. Condicions interiors i exteriors.

2.3. Aïllament tèrmic.

2.4. Càlculs de càrrega de refrigeració.

2.5. Càlculs d'evaporadors, condensadors i elements diversos que intervenen en la instal·lació.

3. Plec de condicions

3.1. Qualitat dels materials.

3.2. Normes d'execució.

3.3. Proves reglamentàries.

3.4. Condicions d'ús, manteniment i seguretat.

3.5. Llibre d'ordres.

4. Pressuposi

S'hi indicaran els distints elements que constitueixen la instal·lació, i es concretarà la quantitat i preu corresponent, i es totalitzarà posteriorment els imports parcials de cada partida.

5. Plànols

5.1. Emplaçament

5.2. De planta de la instal·lació.

5.3. Alçats necessaris.

5.4. Cambres.

5.5. Esquema principi de la instal·lació.

Llibre de registre d'instaL·lacions frigorífiques

Es complimentaran totes les fulles indicades en el 2n cas, és a dir:

Fulles 11-1/2/3

Fulles 13-1/2/3

Fulles 29-1/2/3

Fulles 30-1/2/3

Fulles 19-1/2/3

Fulles 20-1/2/3

Fulles 21-1/2/3

Fulles 22-1/2/3

Fulles 23-1/2/3

Fulles 24-1/2/3

4t Cas

Cambres d'atmosfera artificial.

- Documents a presentar:

- Projecte.

- Llibre Registre d'Instal·lacions Frigorífiques.

Projecte

Amb les mateixes característiques que en el cas anterior.

Llibre registre d'instal·lacions frigorífiques

El certificat de direcció tècnica serà el d'atmosfera artificial, és a dit, les fulles a complimentar seran:

Fulles 25-1/2/3

Fulles 26-1/2/3

Fulles 27-1/2/3

Fulles 28-1/2/3

I, a més a més, totes les compreses en el 3r cas.

Veure annex

Mapa web