Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 47/2002, de 26 de març, del Govern Valencià, pel qual es modifica parcialment el Decret 16/2000, de 8 de febrer, del Govern Valencià, pel qual s'aprovà el Reglament Regulador de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 4220 de 03.04.2002
Número identificador:  2002/3167
Referència Base de Dades:  1323/2002
 



DECRET 47/2002, de 26 de març, del Govern Valencià, pel qual es modifica parcialment el Decret 16/2000, de 8 de febrer, del Govern Valencià, pel qual s'aprovà el Reglament Regulador de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat Valenciana. [2002/3167]

Després de la creació i constitució de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat Valenciana, s'ha procedit a la creació de l'Oficina de Ciència i Tecnologia, amb rang de Subsecretaria, així com a la creació de la Conselleria d'Innovació i Competitivitat. Així mateix, s'ha constatat un intens creixement de les activitats portades a terme pels órgans de l'Alt Consell Consultiu, la qual cosa aconsella enfortir la Secretaria del mateix. Finalment, la creació de la nova categoria de Premis Rei Jaume I a les Noves Tecnologies i la constatació del funcionament de les comissions de treball aconsellen la introducció d'algunes modificacions que faciliten el desenrotllament de les seues tasques.

En conseqüència, procedeix la modificació del Decret 16/2000, de 8 de febrer, del Govern Valencià, pel qual es va aprovar el Reglament Regulador de l'Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat Valenciana.

En virtut d'allò que s'ha exposat, de conformitat amb el que estableixen els articles 38 i 40 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, després de la deliberació del Govern Valencià, en la reunió del dia 26 de març de 2002, i a proposta del seu president,

DECRETE

Article 1

Es modifica l'apartat 2 de l'article 1 del Decret 16/2000, de 8 de febrer, del Govern Valencià, que queda redactat com segueix:

«2. Són membres de l'Alt Consell:

– El president de la Generalitat Valenciana.

– Els vicepresidents del Govern Valencià.

– El president executiu de l'organització dels Premis Rei Jaume I, càrrec que recau en el secretari de la fundació del mateix nom.

– El titular de la Conselleria de Cultura i Educació.

– El titular de la Conselleria d'Innovació i Competitivitat.

– El titular de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.

– El titular de la Conselleria de Sanitat.

– El titular de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

– El titular de la Conselleria de Medi Ambient.

– Els vocals científics.

– El titular de la Subsecretaria de Planificació i Estudis.

– El titular de la Subsecretaria de l'Oficina de Ciència i Tecnologia.

– El titular de la Direcció General d'Ensenyaments Universitaris.

– El titular de la Direcció General de l'Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria de la Generalitat Valenciana (IMPIVA)».

Article 2

Es modifica l'apartat 2 de l'article 9 del Decret 16/2000, de 8 de febrer, del Govern Valencià, que queda redactat com segueix:

«2. Són órganos de l'Alt Consell:

a) El Ple.

b) Les comissions de treball.

c) El president.

d) Els vicepresidents.

e) El secretari.

f) El secretari adjunt.

g) Els vocals».

Article 3

Es modifiquen els apartats 2 i 3 de l'article 10 del Decret 16/2000, de 8 de febrer, del Govern Valencià, que queden redactats com segueix:

«2. El ple de l'Alt Consell està compost pels següents membres:

a) President de l'Alt Consell: el president de la Generalitat Valenciana.

b) Vicepresident executiu, que ho serà el president executiu de l'organització dels Premis Rei Jaume I.

c) Vicepresidents : els vicepresidents del Govern Valencià.

d) Vicepresidents científics: quatre persones elegides per i d'entre els vocals científics.

e) Secretari.

f) Secretari adjunt.

g) Vocals científics.

h) Vocals per raó del càrrec: els titulars de les conselleries de Cultura i Educació, d'Innovació i Competitivitat, d'Economia, Hisenda i Ocupació, de Sanitat, d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i de Medi Ambient; i els titulars de les subsecretaries de Planificació i Estudis i de l'Oficina de Ciència i Tecnologia, i de les direccions generals d'Ensenyaments Universitaris i de l'IMPIVA.

3. El president de la Generalitat Valenciana anomenarà el secretari i secretari adjunt de l'Alt Consell, que podran ser membres del mateix o persones al servei de la Generalitat; en este darrer cas, actuaran amb veu però sense vot. El nomenament i separació del secretari i del secretari adjunt seran publicats en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana».

Article 4

S'afegeix l'article 15 bis al Decret 16/2000, de 8 de febrer, del Govern Valencià, amb la següent redacció:

«Article 15 bis

Són funcions del secretari adjunt de l'Alt Consell les d'assistir, com a membre del mateix i dels seus órganos col·legiats, a les sessions que estos celebren, així com les de substituir el secretari en cas d'absència o malaltia i desempenyar l'exercici de les funcions pròpies que este li delegue».

Article 5

Es modifica l'apartat 2.c) de l'article 16 del Decret 16/2000, de 8 de febrer, del Govern Valencià, que queda redactat com segueix:

«c) Assistir a les reunions del ple i de les comissions de l'Alt Consell Consultiu. En absència del secretari i del secretari adjunt, un dels integrants de la Secretaria Tècnic-administrativa procedirà a la tasca d'alçament de les actes de les sessions dels organs col·legiats de l'Alt Consell Consultiu».

Article 6

Es modifica l'apartat 2 de l'article 21 del Decret 16/2000, de 8 de febrer, del Govern Valencià, que queda redactat de la següent forma:

«2. Qualsevol creació, modificació o supressió de les susdites àrees al si dels citats Premis repercutirà necessàriament en el nombre i denominació de les comissions. En tot cas, el nombre mínim de vocals científics serà igual o superior a tres perquè es puga crear una nova comissió. En tant no es produeixca dita circumstància, el vicepresident executiu, escoltats els vocals científics corresponents, podrà adscriure'ls a qualsevol de les comissions de treball existents».

Article 7

Es modifica l'article 22 del Decret 16/2000, de 8 de febrer, del Govern Valencià, que queda redactat de la següent forma:

«Article 22

1. Les sessions ordinàries de les comissions de treball se celebraran prèvia convocatòria del seu corresponent president, amb la periodicitat que este, conjuntament amb el vicepresident executiu, determinen anualment.

2. L'ordre del dia proposat haurà de ser previament comunicat al vicepresident executiu, perquè en prenga coneixement i atorgue la seua autorització.

3. Per a la vàlida constitució de les sessions serà necessària la presència del seu president i del secretari, o d'aquells en qui deleguen, i com a mínim d'un terç del número total de vocals adscrits a la comissió corresponent.

4. En les reunions de la comissió podran intervindre, amb veu però sense vot, els invitats als que s'els haja encomanat l'elaboració d'informes, ponències o dictàmens.

5. Després de l'exposició i deliberació sobre els assumptes continguts en l'ordre del dia, es procedirà, si és procedent, a la votació de les oportunes propostes i recomanacions, amb la fi de ser traslladades pel secretari als órgans, persones i entitats competents, així com al següent ple de l'Alt Consell.

6. El règim de votacions serà idèntic a l'establit en l'apartat 2 de l'article 19 del present reglament».

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Queden derogades les normes d'igual o inferior rang que s'oposen a allò disposat en el present decret.

DISPOSICIÓ FINAL

Este decret vigirà el mateix dia de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 26 de març de 2002

El president de la Generalitat Valenciana,

Mapa web