Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 88/2014, de 13 de juny, del Consell, pel qual establix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7296 de 16.06.2014
Número identificador:  2014/5541
Referència Base de Dades:  005169/2014
 



DECRET 88/2014, de 13 de juny, del Consell, pel qual establix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat. [2014/5541]

PREÀMBUL



Havent-se establit per mitjà de el Decret 9/2014, de 12 de juny, del president de la Generalitat, les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat, així com les distintes secretaries autonòmiques que les integren, és procedent adoptar les mesures organitzatives necessàries amb vista a establir la seua estructura bàsica directiva, tot això amb l'objectiu primordial d'atendre amb eficàcia les competències que els han sigut atribuïdes.

En virtut d'això, i fent ús de les atribucions conferides en l'article 64 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, a proposta del president de la Generalitat, i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 13 de juny de 2014,





DECRETE



TÍTOL I

Presidència de la Generalitat



Article 1. Del Gabinet del President

1. El Gabinet del President assumix les funcions d'assessorament al president, impuls de l'acció interdepartamental del Consell, programació i desenrotllament dels actes del president, elaboració d'informes tècnics i polítics, i relacions amb la Unió Europea i l'Administració de l'Estat.

2. Del Gabinet del President depenen els òrgans directius següents:



a) Direcció General d'Anàlisi i Polítiques Públiques.

Assumix les funcions d'assessorament i assistència al director del Gabinet del President, així com la realització d'estudis, informes i recopilació d'informació i documentació sobre matèries que afecten el Consell.

b) Direcció General de Relacions amb la Unió Europea.

Assumix les funcions en matèria de relacions del Consell amb els organismes de la Unió Europea i organitzacions interregionals i internacionals, les funcions de la delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les i les relacions amb l'Administració General de l'Estat i la resta de comunitats autònomes.



Article 2. De les secretaries autonòmiques de la Presidència

1. La Secretaria Autonòmica d'Organització, Coordinació i Relacions Institucionals assumix les funcions d'assessorament i coordinació de l'agenda institucional del president i dels integrants del Consell, així com l'agenda dels alts càrrecs de l'Administració de la Generalitat, la direcció del protocol dels actes de caràcter representatiu i la coordinació de l'agenda del president.

De la Secretaria Autonòmica d'Organització, Coordinació i Relacions Institucionals depén la Direcció General de Coordinació Institucional, que assumix les funcions en matèria d'organització, protocol, desenrotllament dels actes del president i la coordinació de les conselleries que hi participen, així com les funcions en matèria de coordinació de l'agenda interdepartamental.

2. La Secretaria Autonòmica de Comunicació assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de política informativa, comunicació institucional de la Generalitat i relació amb els mitjans de comunicació social, així com televisió i radiodifusió.

De la Secretaria Autonòmica de Comunicació depén la Direcció General de Relacions Informatives i Promoció Institucional, que assumix les funcions en matèria de política informativa, imatge institucional, campanyes publicitàries de la Generalitat, televisió, radiodifusió i continguts.





TÍTOL II

Conselleria de Presidència i Agricultura,

Pesca, Alimentació i Aigua



Article 3. De la Secretaria Autonòmica de Presidència

1. La Secretaria Autonòmica de Presidència assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de secretariat del Consell, relacions amb les Corts, coordinació general de la política legislativa del Consell, defensa en juí i assessorament en dret a la Generalitat, administració local, transparència, participació ciutadana, i xarxes socials.

2. De la Secretaria Autonòmica de Presidència depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General del Secretariat del Consell i Relacions amb les Corts.

Assumix les funcions en matèria de secretariat del Consell, relacions amb les Corts, Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, publicacions de la Generalitat, Registre d'Òrgans Col·legiats, els Registres d'Activitats i de Béns i Drets Patrimonials d'Alts Càrrecs i el Registre de Convenis de la Generalitat.

b) Direcció General de l'Advocacia General de la Generalitat.

Assumix les funcions d'assistència jurídica establides en la Llei 10/2005, de 9 de desembre, de la Generalitat, d'Assistència Jurídica a la Generalitat.

c) Direcció General d'Administració Local.

Assumix les funcions relatives a l'estudi, informe i resolució dels assumptes referits al règim jurídic, personal, organització, béns i servicis de les entitats locals i organització territorial.

d) Direcció General de Transparència i Participació Ciutadana.

Assumix les funcions en matèria de transparència, participació social i ciutadana i xarxes socials, suport als col·lectius de valencians residents fora de la Comunitat Valenciana, i suport a les cases regionals i federacions d'associacions d'altres comunitats autònomes a la Comunitat Valenciana.



Article 4. De la Secretaria Autonòmica d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua

1. La Secretaria Autonòmica d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de foment i garantia agrària, política agrària comuna, desenrotllament rural, investigació agrària, programes operatius, empreses agroalimentàries, cooperativisme agrari, producció i comercialització agrària; ramaderia i pesca, ordenació del sector pesquer i programes operatius en el mencionat àmbit de protecció, qualitat, innovació i tecnologia agroalimentària, relacions amb la Unió Europea en les esmentades matèries, així com recursos hídrics.



2. De la Secretaria Autonòmica d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General de Producció Agrària i Ramaderia.

Assumix les funcions en matèria d'infraestructures agràries, investigació agrària, assegurances agràries, experimentació, capacitació i transferència tecnològica, política agrària comuna, sanitat agrària i ramaderia, i desenrotllament rural.

b) Direcció General d'Empreses Agroalimentàries i Pesca.

Assumix les funcions en matèria d'augment del valor afegit dels productes agrícoles, ramaders i forestals, empreses agroalimentàries, cooperativisme agrari, qualitat agroalimentària, pesca, ordenació del sector pesquer i programes operatius en el mencionat àmbit.

c) Direcció General de l'Aigua.

Assumix les funcions en matèria de planificació, gestió i protecció de recursos hídrics, projectes d'infraestructures hidràuliques urbanes i de regadiu a la Comunitat Valenciana, construcció i explotació d'infraestructures hidràuliques, planificació i gestió de les conques internes de la Comunitat Valenciana, modernització de regadius, reutilització i estalvi de l'aigua, control i protecció de la qualitat de l'aigua i autorització d'abocaments.



Article 5. De la Subsecretaria

La Subsecretaria assumix les funcions establides en l'article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, respecte a la Presidència de la Generalitat i a la Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua. Així mateix, li corresponen funcions de coordinació dels titulars de les subsecretaries de totes les conselleries pel que fa a l'impuls de l'acció política i legislativa del Consell.







TÍTOL III

Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació



Article 6. De la Secretaria Autonòmica d'Economia i Ocupació

1. La Secretaria Autonòmica d'Economia i Ocupació assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de planificació econòmica i estadística de la Generalitat i finançament i avals per al sector privat, així com les relatives a la matèria de treball i emprenedoria, seguretat i salut laboral, foment de l'ocupació, del cooperativisme i de l'economia social, intermediació en el mercat laboral i relacions laborals.

2. La Secretaria Autonòmica d'Economia i Ocupació té atribuïdes les funcions de la Direcció General del Servici Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF).

3. De la Secretaria Autonòmica d'Economia i Ocupació depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General d'Economia.

Assumix les funcions en matèria d'estudi i avaluació de l'economia valenciana, d'orientació, planificació i seguiment de les polítiques econòmiques generals i de competitivitat sectorials i territorials, de gestió estadística, de finançament i avals per al sector privat, les relatives a la supervisió de mediació d'assegurances i reassegurances privades, així com la promoció de l'emprenedoria.

b) Direcció General de Treball, Cooperativisme i Economia Social.



Assumix les funcions en matèria de treball, cooperativisme i economia social, conciliació laboral, inspecció de treball i relacions laborals





Article 7. De la Secretaria Autonòmica d'Indústria i Energia

1. La Secretaria Autonòmica d'Indústria i Energia assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d'indústria, seguretat industrial, investigació i innovació així com les d'energia i mineria.

2. De la Secretaria Autonòmica d'Indústria i Energia depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General d'Indústria.

Assumix les funcions en matèria d'empresa, indústria, seguretat industrial, investigació industrial i innovació i parcs tecnològics. Li correspon així mateix la coordinació de la Xarxa d'Instituts Tecnològics.



b) Direcció General d'Energia.

Assumix les funcions en matèria d'elaboració, gestió i execució d'actuacions per al desenrotllament i foment dels sectors energètic i miner.



Article 8. De la Secretaria Autonòmica de Turisme i Comerç

1. La Secretaria Autonòmica de Turisme i Comerç assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de política turística, control i supervisió de l'activitat i funcionament de l'Agència Valenciana del Turisme, comerç interior i exterior, artesania i consum.

2. De la Secretaria Autonòmica de Turisme i Comerç depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General de Turisme.

Assumix les funcions de promoció i ordenació en matèria de turisme.

b) Direcció General d'Internacionalització.

Assumix les funcions en matèria d'elaboració, gestió i execució d'actuacions per al desenrotllament i foment del comerç exterior, defensa de la internacionalització dels sectors empresarials de la Comunitat Valenciana i de la seua projecció i defensa en el mercat global.



c) Direcció General de Comerç i Consum.

Assumix les funcions en matèria d'ordenació territorial de l'activitat comercial a la Comunitat Valenciana, comerç interior, artesania i protecció i defensa dels consumidors i usuaris.



Article 9. De la Subsecretaria

La Subsecretaria assumix les funcions establides en l'article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell.





TÍTOL IV

Conselleria d'Hisenda i Administració Pública



Article 10. De la Secretaria Autonòmica d'Hisenda i Pressupostos

1. La Secretaria Autonòmica d'Hisenda i Pressupostos assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de política pressupostària, de gasto públic i tributària, i gestió de tresoreria, així com les relatives en matèria de joc, patrimoni de la Generalitat, projectes i fons europeus i tutela financera de les entitats locals.

2. De la Secretaria Autonòmica d'Hisenda i Pressupostos depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General de Pressupostos.

Assumix les funcions en matèria d'elaboració i programació pressupostària, anàlisi, planificació i avaluació del gasto públic i tutela financera.

b) Direcció General de Tributs i Joc.

Assumix les competències relatives a ingressos tributaris, recaptació, gestió i inspecció de tributs i la resta de matèries d'índole fiscal, així com les relatives en matèria de joc.

c) Direcció General de Projectes i Fons Europeus.

Assumix les funcions en matèria de control i coordinació d'ajudes públiques a la Comunitat Valenciana, promoció del desenrotllament regional en el marc de polítiques regionals de la Unió Europea, fons europeus, així com la seua verificació i control, autorització i control de la participació de la Comunitat Valenciana en projectes europeus.

d) Direcció General de Patrimoni.

Assumix les funcions inherents al patrimoni de la Generalitat, la seua gestió immobiliària i econòmica, així com el parc mòbil de la Generalitat.



Article 11. De la Secretaria Autonòmica d'Administració Pública

1. La Secretaria Autonòmica d'Administració Pública assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de funció pública, inspecció general de servicis, atenció al ciutadà, coordinació de les infraestructures d'atenció al ciutadà, tecnologies de la informació i del sector públic empresarial i fundacional i consorcis no sanitaris adscrits a la Generalitat.



2. De la Secretaria Autonòmica d'Administració Pública depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General de Recursos Humans.

Assumix les competències en matèria d'ordenació, selecció, provisió i formació del personal al servici de l'Administració del Consell i relacions sindicals.

b) Direcció General de Tecnologies de la Informació.

Assumix les funcions en matèria de modernització de l'Administració, seguretat de la informació, planificació, coordinació, autorització i control de les tecnologies de la informació, les telecomunicacions i comunicacions corporatives i la teleadministració de la Generalitat.



c) Direcció General del Sector Públic.

Assumix les funcions de planificació, coordinació i reestructuració del sector públic empresarial i fundacional i consorcis no sanitaris adscrits a la Generalitat, així com les de seguiment i control de les mencionades actuacions.



Article 12. De la Intervenció General

1. La Intervenció General, al titular de la qual li correspon el rang de secretari autonòmic, assumix les funcions establides en el títol III del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat.

2. De la Intervenció General depén la Direcció General de la Intervenció, que assumix les competències en matèria de coordinació de les viceintervencions generals, en matèria d'expedients de gasto que se sotmeten al Consell, d'expedients sobre discrepàncies, en matèria d'ordes de servici i instruccions, de normativa relacionada amb control del gasto i en la designació de representants en actes de recepció d'inversió, i la resta de matèries d'índole relativa a assumptes interns de la Intervenció General.



Article 13. De l'Institut Valencià de Finances

Depenent directament de la persona titular de la Conselleria amb competències en matèria d'hisenda, s'adscriu l'Institut Valencià de Finances, el director o directora general del qual, amb rang de secretari autonòmic o secretària autonòmica, assumix les funcions de la mencionada entitat de dret públic.



Article 14. De la Subsecretaria

La Subsecretaria assumix les funcions establides en l'article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, així com la Central de Compres de la Generalitat i la Junta Superior de Contractació Administrativa de la Generalitat.





TÍTOL V

Conselleria d'Educació, Cultura i Esport



Article 15. De la Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació

1. La Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de política d'ensenyança, educació, formació professional reglada, universitat i formació superior, investigació, innovació i ciència, transferència ciència-tecnologia, política lingüística i personal docent. Així mateix, assumix directament la superior direcció de la Inspecció Educativa, i la planificació, programació i gestió de les infraestructures educatives.

2. De la Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General de Centres i Personal Docent.

Assumix les funcions en matèria de centres docents, planificació educativa ordinària, servicis educatius, tot això referit a Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, educació a distància i educació de persones adultes. Així mateix, assumix les funcions en matèria de proposta i execució de la política de personal docent de la Conselleria, excepte en aquelles matèries atribuïdes a la conselleria amb competència en administració pública.



b) Direcció General d'Innovació, Ordenació i Política Lingüística.



Assumix les funcions en matèria de formació del professorat, innovació educativa, ordenació acadèmica, avaluació general del sistema educatiu pel que fa a ensenyances no universitàries, anàlisi del seu resultat i la proposta de mesures, iniciatives i actuacions per a la millora de la qualitat de l'ensenyança, la política lingüística, traducció i correcció de textos, així com el foment de la participació dels diferents sectors de la comunitat escolar en la vida dels centres docents i en els òrgans de representació de l'àmbit educatiu.

c) Direcció General de Formació Professional i Ensenyances de Règim Especial.

Assumix les funcions en matèria de formació professional reglada en tots els seus àmbits, així com les ensenyances de règim especial, a excepció de les ensenyances artístiques superiors.

d) Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència.

Assumix les funcions en matèria de proposta i execució de la política universitària i de formació superior, regulació universitària, política científica i investigació, gestió del finançament dels centres universitaris i dels recursos d'investigació, així com ensenyances artístiques i funcions d'avaluació i prospectiva.



Article 16. De la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport

1. La Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de proposta i execució de la política cultural relatives a teatre, música, cine, exposicions i museus, llibre, biblioteques, arxius, patrimoni cultural valencià, esport, pilota valenciana, la gestió de les infraestructures culturals i esportives, i ajudes i subvencions de l'àmbit cultural i esportiu.

2. De la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General de Cultura.

Assumix les funcions en matèria de conservació, protecció, enriquiment, restauració i difusió i foment del patrimoni cultural valencià, tant moble com immoble, museus, polítiques de foment del llibre i la lectura, patrimoni bibliogràfic, gestió de biblioteques, arxius, suport tècnic, i promoció cultural.

b) Direcció General de l'Esport.

Assumix les funcions en matèria de foment i promoció de l'activitat esportiva, dinamització de la pràctica esportiva ciutadana, relació i col·laboració amb les entitats i organismes esportius, cooperació amb entitats privades que fomenten l'esport, especialment per la seua singularitat les vinculades a la pilota valenciana, i coordinació d'esdeveniments de caràcter esportiu organitzats per la Generalitat.



Article 17. De la Subsecretaria

La Subsecretaria assumix les funcions establides en l'article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell.





TÍTOL VI

Conselleria de Sanitat



Article 18. De la Secretaria Autonòmica de Sanitat

1. La Secretaria Autonòmica de Sanitat assumix les competències que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de coordinació i planificació sanitària, la gestió i administració del sistema sanitari valencià i dirigix i coordina els centres directius i les unitats administratives, que s'adscriguen sota la seua dependència.

2. Assumix les competències en matèria de sistemes i tecnologies de la informació i la comunicació en l'àrea de la sanitat.

3. De la Secretaria Autonòmica de Sanitat depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General d'Assistència Sanitària.

Assumix les competències en matèria de sistemes d'informació sanitària, gestió de centres sanitaris, recursos assistencials, concerts i convenis, atenció sanitària a la cronicitat, drogodependència i salut mental i assistència sanitària general.

b) Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris.

Assumix les competències en matèria de planificació de recursos farmacèutics, ordenació, racionalització i control de l'ús del medicament, provisió i assistència farmacèutica, així com prestacions complementàries.

c) Direcció General d'Ordenació, Avaluació, Investigació, Qualitat i Atenció al Pacient.

Assumix les competències en matèria d'atenció i comunicació al pacient, avaluació i qualitat assistencial, acreditació, autorització i registre de centres, servicis i establiments sanitaris i investigació sanitària.



d) Direcció General de Salut Pública.

Assumix les competències en matèria de coordinació de centres i programes de salut pública i estratègies de salut especialment orientades cap a la prevenció, protecció i a la promoció de la salut, vigilància i control epidemiològic, seguretat alimentària, pla de salut i totes aquelles actuacions que garantisquen la salut de la població.



Article 19. De la Subsecretaria

1. La Subsecretaria assumix les competències establides en l'article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, així com els recursos humans de la sanitat, recursos econòmics, responsabilitat patrimonial, la inspecció de servicis sanitaris, la prevenció de riscos laborals en l'àmbit sanitari i les relatives a la formació del personal al servici del sistema sanitari valencià.

2. De la Subsecretaria depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General de Recursos Humans de la Sanitat.

Assumix les competències en matèria de planificació dels recursos humans, gestió i tramitació dels assumptes relatius al personal al servici del sistema públic valencià de salut, registre, processos de selecció i provisió, assessorament juridicoadministratiu, relacions sindicals i condicions de treball, així com l'ordenació professional.

b) Direcció General de Recursos Econòmics.

Assumix les competències en matèria de gestió econòmica, pressupostària i comptable, costos i facturació, assegurament sanitari, infraestructures i el seu manteniment, Junta Central de Subministraments i expedients de contractació per a l'aprovisionament de productes i servicis





TÍTOL VII

Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient



Article 20. De la Secretaria Autonòmica d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient

1. La Secretaria Autonòmica d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d'obres públiques, transports i logística, ports, costes, aeroports, actuacions pròpies en matèria de sòl, incloent-hi les referides a sòl industrial; arquitectura, projectes urbans i equipaments, habitatge i qualitat de l'edificació, ordenació, planificació i actuacions territorials estratègiques, paisatge, espais naturals i biodiversitat, avaluació ambiental, coordinació territorial, cartografia, urbanisme, qualitat ambiental, residus i canvi climàtic.



2. De la Secretaria Autonòmica d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General d'Obres Públiques, Projectes Urbans i Habitatge.

Assumix les funcions en matèria d'infraestructures públiques, arquitectura, projectes i actuacions urbanes, equipaments, habitatge i qualitat de l'edificació, gestió i coordinació del patrimoni públic d'habitatge, plans d'habitatge, sòl i actuacions concertades amb ens locals en matèria de patrimoni urbà i pla de millora municipal.

b) Direcció General de Transports i Logística.

Assumix les funcions en matèria de planificació i logística del transport, planificació, coordinació i execució de l'oferta intermodal del transport a la Comunitat Valenciana, seguretat viària, seguretat i ordenació del transport, administració de costes, planificació de ports i infraestructures portuàries de competència autonòmica, així com la gestió i explotació d'estos, aeroports, gestió de la xarxa de transports i mobilitat metropolitana,

c) Direcció General de Medi Natural.

Assumix les funcions en matèria d'espais naturals i biodiversitat, gestió forestal i vies pecuàries, caça, pesca esportiva, i gestió de parcs naturals.

d) Direcció General d'Avaluació Ambiental i Territorial.

Assumix les funcions en matèria d'avaluació ambiental estratègica i de projectes, ordenació del territori i del litoral, urbanisme, coordinació territorial i inspecció d'urbanisme.

e) Direcció General de Qualitat Ambiental.

Assumix les funcions en matèria de qualitat i educació ambiental, residus, control de la contaminació, protecció del medi ambient atmosfèric, intervenció administrativa ambiental, inspecció mediambiental i canvi climàtic.



Article 21. De la Subsecretaria

La Subsecretaria assumix les funcions establides en l'article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell.





TÍTOL VIII

Conselleria Benestar Social



Article 22. De la Secretaria Autonòmica d'Autonomia Personal i Dependència

1. La Secretaria Autonòmica d'Autonomia Personal i Dependència assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de coordinació de les polítiques de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, a les persones amb discapacitat i majors.

2. De la Secretaria Autonòmica d'Autonomia Personal i Dependència depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General de Persones amb Discapacitat.

Assumix les funcions de proposta, programació i execució de les polítiques generals en matèria d'atenció a les persones amb discapacitat, promoció de l'autonomia personal, així com la coordinació de centres propis, assistència social a persones amb malaltia mental crònica i equipament de centres.

b) Direcció General de Dependència i Majors.

Assumix les funcions en matèria de proposta, programació i execució de les polítiques generals en matèria d'atenció a les persones en situació de dependència i la participació activa de les persones majors en la societat.



Article 23. De la Secretaria Autonòmica de Servicis Socials i Solidaritat

1. La Secretaria Autonòmica de Servicis Socials i Solidaritat assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de direcció i execució de la política social i de família; menor, adopció, joventut, mediació, atenció i programes de la dona, conciliació, prevenció de la violència de gènere i atenció a les víctimes, servicis socials, inclusió social, integració de la immigració, cooperació al desenrotllament, voluntariat social i solidaritat.

2. De la Secretaria Autonòmica de Servicis Socials i Solidaritat depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General de Família i Dona.

Assumix les funcions en matèria de promoció i execució de les mesures necessàries per a assegurar una política integral en benefici de la família, així com les relatives a promoció i execució de mesures per a fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i hòmens, promoció, participació i programes de la dona, prevenció de la violència de gènere i atenció a les víctimes.

b) Direcció General de Servicis Socials i Menor.

Assumix les funcions en matèria de servicis socials i menor, esta última derivada de l'aplicació de la legislació vigent en matèria de protecció i responsabilitat penal de menors.

c) Direcció General d'Integració, Inclusió Social i Cooperació.

Assumix les funcions en matèria d'inclusió social, integració de la immigració i voluntariat social, així com les funcions en matèria de cooperació al desenrotllament i solidaritat.

d) Direcció General de la Joventut.

Assumix les funcions en matèries relacionades amb la joventut, i el seu titular exercix la direcció general de l'Institut Valencià de la Joventut. Generalitat Jove.



Article 24. De la Subsecretaria

La Subsecretaria assumix les funcions establides en l'article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, així com les relatives a infraestructures, eliminació de barreres arquitectòniques, inspecció en matèria de servicis socials, formació i qualitat de vida.





TÍTOL IX

Conselleria de Governació i Justícia



Article 25. De la Secretaria Autonòmica de Governació

1. La Secretaria Autonòmica de Governació assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d'interior, protecció civil, gestió de la unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana, prevenció i extinció d'incendis i gestió de les competències en matèria de situacions d'emergència, desenrotllament de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, consultes populars i electorals, i relacions amb la professió titulada de gestor administratiu als efectes d'exercir les funcions traspassades a la Generalitat per l'Administració General de l'Estat a través del Reial Decret 981/2013, de 13 de desembre.

2. De la Secretaria Autonòmica de Governació depenen els òrgans directius següents:

a) Direcció General de Seguretat i Protecció Ciutadana.

Assumix les funcions en matèria de seguretat pública i protecció ciutadana, espectacles, establiments públics i activitats recreatives, coordinació i selecció de policies locals a la Comunitat Valenciana, formació de policies locals, del personal de la unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana i del personal dels servicis essencials i complementaris d'intervenció davant d'emergències, protecció civil, ajudes a les víctimes del terrorisme i direcció de la unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana, consultes populars i electorals, en el marc de la Llei Orgànica de Règim Electoral General i la Llei Electoral Valenciana.

b) Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Emergències.

Assumix les funcions en matèria de direcció i gestió de les polítiques de la Generalitat en matèria de prevenció i extinció d'incendis, protecció civil, gestió d'emergències, informació i conscienciació ciutadana en matèria de prevenció d'incendis. Direcció i gestió de la comanda del Consell de Seguretat Nuclear a la Generalitat i de la participació de la Generalitat en els consorcis de bombers.

c) Direcció General de Desenrotllament Estatutari i Promoció de l'Autogovern.

Assumix les funcions en matèria d'impuls del desenrotllament de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, coordinació amb altres departaments per a la creació dels organismes previstos en l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, direcció i gestió de les polítiques de la Generalitat destinades al desenrotllament de l'autogovern, recuperació del dret foral civil valencià i promoció i impuls i investigació de les tradicions i institucions tradicionals del poble valencià, i relacions amb la professió titulada de gestor administratiu als efectes d'exercir les funcions traspassades a la Generalitat per l'Administració General de l'Estat a través del Reial Decret 981/2013, de 13 de desembre.



Article 26. De la Secretaria Autonòmica de Justícia

1. La Secretaria Autonòmica de Justícia assumix les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d'infraestructures judicials, gestió i formació del personal al servici de l'Administració de Justícia, planificació de l'Oficina Judicial, justícia gratuïta, víctimes de delicte, col·legis professionals, associacions, fundacions, registres i notariat, unions de fet i mediació.



2. De la Secretaria Autonòmica de Justícia depén la Direcció General de Justícia, la qual assumix les funcions en matèria de relacions amb la justícia, infraestructures judicials, gestió i formació del personal, planificació de l'Oficina Judicial, justícia gratuïta, atenció a víctimes de delicte, col·legis professionals, associacions, fundacions, registres i notariat, unions de fet i mediació.



Article 27. De la Subsecretaria

La Subsecretaria assumix les funcions establides en l'article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell.



DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Derogació normativa

Queda derogat el Decret 179/2012, de 14 de desembre, del Consell, pel qual s'establix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, així com el Decret 72/2013, de 14 de juny, del Consell, el Decret 196/2013, de 20 de desembre, del Consell, i el Decret 34/2014, de 7 de març, del Consell, que modifiquen l'anterior, i totes les disposicions que del mateix rang o d'un rang inferior s'oposen al que establix este decret.



DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

Este decret entrarà en vigor el mateix dia de la seua aprovació.



València, 13 de juny de 2013



El president de la Generalitat,

ALBERTO FABRA PART

Mapa web