Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 4 de gener de 2017, de la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual s'aprova el Pla d'inspecció de trasllats transfronterers de residus de la Comunitat Valenciana



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7956 de 12.01.2017
Número identificador:  2017/177
Referència Base de Dades:  000339/2017
 



RESOLUCIÓ de 4 de gener de 2017, de la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual s'aprova el Pla d'inspecció de trasllats transfronterers de residus de la Comunitat Valenciana (2017-2022). [2017/177]

El Reglament (CE) 1013/2006, de 13 de juny, de 2016, relatiu als trasllats de residus, va ser modificat pel Reglament UE 660/2014, del Parlament Europeu i del Consell, de 15 de maig de 2014, i es van introduir noves exigències en matèria de trasllats de residus, entre les quals hi ha el present Pla d'inspecció de trasllats transfronterers de residus.



Fins al moment, el Reglament (CE) 1013/2006 obligava únicament a la realització de controls sobre els trasllats de residus. No obstant això, aquesta gestió s'ha revelat insuficient per a assegurar el compliment dels objectius del reglament. Amb la reforma duta a terme pel Reglament UE 660/2014, que va entrar en vigor l'1 de gener de 2016, s'introdueix l'obligació per als estats membres de realitzar inspeccions més exhaustives, que permeten detectar si s'estan duent a terme trasllats de residus contraris a la norma. Amb l'objectiu de garantir el compliment d'aquesta obligació, el Reglament UE 660/2014 imposa l'aprovació de plans d'inspecció per part dels estats membres, al més tard l'1 de gener de 2017, cosa que deriva en la necessitat d'aprovar el Pla d'inspecció objecte d'aquesta resolució.

En l'actualitat l'article 69 de la Llei 10/2000, de 12 de desembre, de residus de la Comunitat Valenciana, regula la facultat inspectora de les activitats subjectes a aquesta llei i assenyala que correspon a la conselleria competent en matèria de medi ambient. Així mateix, l'article 12.4.d de la Llei 22/2011, de 28 de juliol, de residus i sòls contaminats, atorga competència a les comunitats autònomes en matèria d'autorització de trasllats de residus des de –o cap a– països pertanyents a la Unió Europea, i també facultats d'inspecció i sanció derivades d'aquest règim de trasllats.

El Pla d'inspecció en matèria de trasllat transfronterer de residus de la Comunitat Valenciana (2017-2022), que s'aprova mitjançant la present resolució, s'estructura en diversos apartats amb el contingut que, en síntesi, s'indica a continuació.

Una part introductòria, en la qual s'exposa la normativa aplicable en matèria de trasllats de residus i s'estableix la necessitat de reforçar les mesures de control i inspecció sobre els trasllats transfronterers de residus, on es fixen les noves obligacions per a Espanya en aquesta matèria, elements necessaris per al desenvolupament del present pla. Conté, igualment, les definicions dels conceptes legals i termes clau continguts en aquest.

Així mateix, inclou els objectius que persegueix: garantir el compliment de la normativa sobre trasllats transfronterers de residus i dels requisits establits en els actes administratius dictats en aquesta matèria, i també la detecció d'actuacions de trasllats transfronterers de residus contràries a la normativa aplicable, amb el fi últim de garantir la protecció del medi ambient i de la salut humana. El present pla es desenvoluparà i executarà a través de programes anuals. S'estableix el procediment d'elaboració d'aquests programa i és obligatòria la realització d'informes anuals per part de la comunitat autònoma.



Es fa referència, a més, al seu àmbit territorial i objectiu d'aplicació, indicant-se igualment l'àmbit d'actuació del pla i delimitant-se, amb caràcter general, els supòsits que constitueixen objecte d'inspecció. S'assenyala, de la mateixa manera, l'àmbit temporal del pla, que tindrà una vigència de sis anys, però que es revisarà en tot cas cada tres anys i s'actualitzarà sempre que les circumstàncies ho requerisquen.

S'estableixen, de la mateixa manera, els objectius i prioritats de les inspeccions que deriven del present pla, sense perjuí dels objectius específics que es concreten en els programes anuals, assenyalant l'obligatorietat de dur a terme una avaluació de riscs, d'acord amb el que establix l'annex del pla. S'exposa, a més, informació indicativa sobre les inspeccions, i s'assenyala que poden ser programades i no programades, i també les seues fases, o la possibilitat d'incloure controls físics.



De la mateixa manera, s'estableixen les autoritats, les competències i el personal que participa en les inspeccions. S'exposen, així mateix, els dispositius de cooperació entre aquestes autoritats, destacant la Xarxa d'Inspecció Ambiental.

En virtut de tot això, i fent ús de les atribucions que em confereixen l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en relació amb l'article 9 del Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat i s'assignen a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, entre altres, la competència en matèria de medi ambient, i també el Decret 158/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, modificat pel Decret 80/2016, d'1 de juliol, i a la vista del que disposa l'article 9.2 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, resolc:





Primer

Aprovar el Pla d'inspecció de trasllats transfronterers de residus de la Comunitat Valenciana, que figura com a annex de la present resolució.



Segon

Adoptar totes les mesures que siguen necessàries per a la difusió del contingut d'aquest pla.



Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar, amb caràcter potestatiu, un recurs de reposició davant del mateix òrgan que la va dictar, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seua notificació, de conformitat amb el que estableix l'article 124, apartat 1, en relació amb els articles 112 i 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. No es podrà interposar el recurs contenciós administratiu fins que siga resolt expressament o s'haja produït la desestimació presumpta del recurs de reposició interposat. La interposició del recurs contenciós administratiu podrà efectuar-se davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la seua notificació, de conformitat amb el que estableix l'article 10.1.a de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjudici que s''utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna.





València, 4 de gener de 2017.– La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural: Elena Cebrián Calvo.





ANNEX

Pla d'inspecció en matèria de trasllats transfronterers de residus de la Comunitat Valenciana (2017-2022)



Índex

1. Introducció.

2. Definicions.

3. Objecte del pla d'inspecció.

4. Àmbit d'aplicació del pla.

4.1. Àmbit territorial.

4.2. Àmbit objectiu.

4.3. Àmbit d'actuació.

4.4. Àmbit temporal, revisió i actualització.

5. Objectius i prioritats de les inspeccions.

5.1. Objectius de les inspeccions.

5.2. Prioritats de les inspeccions.

6. Informació indicativa sobre les inspeccions previstes.

7. Autoritats, competències i personal que participa en les inspeccions.

7.1. Autoritats.

7.2. Tasques assignades.

7.3. Recursos destinats a l'execució del pla d'inspecció.

7.4. Informació sobre la formació dels inspectors en els aspectes relatius a les inspeccions.

8. Dispositius de cooperació entre les autoritats que participen en les inspeccions.

8.1. Dispositius de cooperació entre autoritats.

9. Informe anual.



1. Introducció

El present Pla d'inspecció de trasllats transfronterers de residus de la Comunitat Valenciana (d'ara en avant pla d'inspecció) sorgeix a causa de les noves exigències introduïdes en el Reglament (CE) 1013/2006, de 13 de juny, de 2016, relatiu als trasllats de residus, pel Reglament UE 660/2014, del Parlament Europeu i del Consell, de 15 de maig de 2014, pel qual es modifica aquest Reglament (CE) 1013/2006.



L'objectiu principal del Reglament (CE) 1013/2006, relatiu als trasllats de residus, és establir una normativa uniforme per a tota la Unió Europea, a fi d'organitzar i regular la vigilància i el control dels trasllats de residus entre estats de la Unió Europea, i entre aquests i tercers països i, en conseqüència, que des del territori de la Unió es contribuïsca a la preservació, protecció i millora de la qualitat del medi ambient i de la salut humana, tot per respectar i ampliar les obligacions per les quals la Comunitat Econòmica Europea (CEE) va aprovar el Conveni sobre el control dels moviments transfronterers de residus perillosos i la seua eliminació, adoptat a Basilea el 22 de març de 1989, que va entrar en vigor per a la CEE el 7 de febrer de 1994. Aquest conveni té per objecte reduir el volum dels intercanvis de residus, a fi de protegir la salut humana i el medi ambient, defineix els residus que es consideren perillosos i estableix un sistema de control de les exportacions i importacions de residus perillosos i també la seua eliminació.



Fins al moment, el Reglament (CE) 1013/2006 obligava únicament a la realització de controls sobre els trasllats de residus. No obstant això, aquesta gestió s'ha revelat insuficient per a assegurar el compliment dels objectius del reglament. Amb la reforma duta a terme pel Reglament UE 660/2014, d'aplicació a partir de l'1 de gener de 2016, s'introdueix l'obligació per als estats membres de realitzar inspeccions més exhaustives, que permeten detectar si s'estan duent a terme trasllats de residus contraris a la norma. El fi últim és assegurar el compliment de la normativa en el territori de la Unió, i en conseqüència garantir la protecció del medi ambient i de la salut humana.



A tals efectes, la principal novetat introduïda pel Reglament UE 660/2014 és l'obligació per als estats membres d'aprovar plans d'inspecció, al més tard l'1 de gener de 2017.

Aquesta modificació implica, per tant, noves obligacions per a l'Administració General de l'Estat i per a les comunitats autònomes que, en l'àmbit de les seues competències respectives, hauran de planificar adequadament les inspeccions dels trasllats transfronterers de residus a fi de determinar els mitjans que són necessaris i per a previndre amb eficàcia els trasllats il·lícits.

Més concretament, les noves obligacions per a Espanya en matèria de trasllat transfronterer de residus són:

– Elaborar un o més plans d'inspecció de trasllats de residus que hauran de cobrir tot el territori espanyol.

– Dur a terme tals inspeccions a través de les autoritats competents en cada cas.

– Resoldre els procediments administratius sancionadors per l'autoritat competent en cada cas.

– Publicar l'informe anual en la part en què es refereix a inspeccions de trasllats i les sancions corresponents.

A partir de l'1 de gener de 2017, d'acord amb la nova redacció de l'article 50 del Reglament (CE) 1013/2006, s'hauran de realitzar inspeccions en establiments, empreses, agents i negociants, conformement amb l'article 34 de la Directiva 2008/98/CE i inspeccions dels trasllats de residus i de la valoració o eliminació corresponent. A més, els controls que fins ara es realitzaven sobre els trasllats de residus i la valoració o eliminació corresponents, es complementaran amb inspeccions.



Per la seua banda, segons el que estableix aquest article 50, els plans d'inspecció es basaran en una avaluació de riscs que comprenga fluxos de residus i fonts de trasllats il·lícits específics i tinga en compte, quan procedisca i se'n dispose, les dades rebudes pels serveis d'informació, com ara dades sobre investigacions policials i duaneres i anàlisi d'activitats delictives.

Aquesta avaluació de riscs tindrà, entre d'altres, l'objectiu de determinar el nombre mínim d'inspeccions exigides, inclosos els controls físics en establiments, empreses, agents, negociants i trasllats de residus o en la valoració o eliminació corresponents.

El pla d'inspecció inclourà els elements següents:

a) Els objectius i prioritats de les inspeccions, amb una descripció de la forma en què s'han establit aquestes prioritats.

b) La zona geogràfica a què s'aplica el pla d'inspecció.

c) Informació indicativa sobre les inspeccions establertes, inclosos els controls físics.

d) Les tasques assignades a cada una de les autoritats que participen en les inspeccions.

e) Els dispositius de cooperació entre les autoritats que participen en les inspeccions.

f) Informació sobre la formació dels inspectors en aspectes relatius a les inspeccions.

g) Informació sobre els recursos humans, financers i d'un altre tipus destinats a l'execució del pla d'inspecció.

A més, es determina que cada pla d'inspecció es revisarà, com a mínim, cada tres anys i s'actualitzarà quan siga procedent. En la revisió s'avaluarà la mesura en què s'hagen aplicat els objectius i altres elements del pla d'inspecció.

El present pla es dirigirà a controlar i inspeccionar els trasllats de residus entre la Comunitat Valenciana i els països pertanyents a la Unió Europea, amb base en el repartiment competencial establit per l'article 12.4.d de la Llei 22/2011, de 28 de juliol, de residus i sòls contaminats, en el qual s'estableix que correspon a les comunitats autònomes autoritzar els trasllats de residus des de o cap a països pertanyents a la Unió Europea, i exercir les funcions d'inspecció i sanció derivades de l'esmentat règim de trasllats.



2. Definicions

Pla d'inspecció: document marc que ofereix les orientacions estratègiques en relació amb la inspecció de trasllat transfronterer de residus a realitzar per part d'una institució pública amb la finalitat d'inspeccionar i controlar l'incompliment de les disposicions en matèria de trasllat transfronterer de residus.

Programa d'inspecció: document que recull tota la informació necessària per a realitzar les inspeccions de trasllat transfronterer de residus en una zona determinada i per un temps determinat.

Inspecció: accions empreses per les autoritats participants a fi de determinar si un establiment, una empresa, un agent, un negociant, un trasllat de residus, o la valoració o l'eliminació corresponents compleixen els requisits pertinents establits en la normativa en matèria de trasllats transfronterers de residus.

Inspeccions programades: són les inspeccions definides en el programa d'inspecció.

Inspeccions no programades: són les inspeccions realitzades sense haver sigut programades, com a conseqüència d'una denúncia externa, un accident, un risc objectiu, o qualsevol altre motiu justificat.

Per a la resta de conceptes s'utilitzaran les definicions establides en la normativa que siga aplicable, en particular, en la normativa específica en matèria de trasllats transfronterers de residus.



3. Objecte del pla d'inspecció

L'objecte bàsic del pla d'inspecció és garantir el compliment de la normativa sobre trasllats transfronterers de residus i dels requisits establits en els actes administratius dictats en aquesta matèria, i també la detecció d'actuacions de trasllats transfronterers de residus contràries a la normativa aplicable, amb el fi últim de garantir la protecció del medi ambient i de la salut humana.

Per a això, el present pla té com a objectiu específic configurar a la Comunitat Valenciana les bases d'un marc d'orientació estratègica en relació amb la inspecció dels trasllats transfronterers de residus, per a garantir una planificació periòdica i coherent de les inspeccions en aquesta matèria, que es desenvoluparà a través de programes anuals.



En els programes anuals, amb base en una avaluació de riscs, que es portarà a efecte en els termes que s'indiquen en el programa d'inspecció, es concretarà el règim de les inspeccions, en particular, les prioritats específiques de les inspeccions, les inspeccions establertes i els controls a realitzar, si és el cas, els dispositius concrets de cooperació entre les autoritats que participen en les inspeccions i els recursos humans, financers o d'un altre tipus que s'assignaran al desenvolupament del corresponent programa anual.

A més, el pla té com a finalitat dissenyar un sistema d'inspecció de trasllat transfronterer de residus que compte amb els mitjans personals i materials suficients i adequats que facen possible realitzar amb eficàcia les labors de control i inspecció en aquesta matèria, a la qual cosa contribuiran tant les accions encaminades a potenciar la formació del personal que exercisca funcions d'inspecció, com les actuacions que pretenguen aconseguir la col·laboració i cooperació entre distintes autoritats amb competències en matèria d'inspecció de trasllat transfronterer de residus.



4. Àmbit d'aplicació del pla d'inspecció

4.1. Àmbit territorial

L'àmbit territorial del pla comprén el territori de la Comunitat Valenciana.

4.2. Àmbit objectiu

El present pla s'aplicarà als trasllats de residus des de –o cap a– països pertanyents a la Unió Europea.

4.3. Àmbit d'actuació

Les actuacions d'inspecció de trasllats transfronterers de residus podran realitzar-se als establiments, empreses, negociants, agents o transportistes que participen en el trasllat, en els supòsits següents:



1. Quan el punt d'origen o de destinació es trobe dins de l'àmbit territorial del pla.

2. Durant el trasllat en l'interior de l'àmbit territorial del pla, per carretera, ferrocarril, transport fluvial o transport marítim.

4.4. Àmbit temporal, revisió i actualització

El present pla tindrà una vigència de sis anys, si bé es revisarà, en tot cas, cada tres anys i s'actualitzarà sempre que les circumstàncies ho requerisquen.



5. Objectius i prioritats de les inspeccions

5.1. Objectius de les inspeccions

Les inspeccions de trasllats transfronterers de residus tindran els següents objectius generals, sense perjudici dels objectius específics que, si és el cas, es concreten en els programes anuals:

– Impulsar a nivell autonòmic el compliment dels objectius establits en la normativa europea en matèria de trasllats de residus, en concret, en el Reglament (CE) 1013/2006, de 13 de juny de 2006, relatiu als trasllats de residus.

– Complir els objectius establits en la Llei 22/2011, de 28 de juliol, de residus i sòls contaminats, en matèria de trasllats transfronterers de residus.

– Comprovar el grau de compliment de la normativa aplicable en els trasllats transfronterers de residus per part d'establiments, empreses, agents, negociants i transportistes de residus o en la valoració o eliminació corresponents.

– Detectar i, si és el cas, controlar actuacions de trasllats transfronterers de residus contràries a la norma, i també els trasllats il·lícits de residus, amb especial èmfasi a aquells de major risc per al medi ambient tenint en compte les quantitats i perillositat dels residus, els que suposen un major incompliment de la normativa o dels que es dispose de menor informació.

– Aconseguir un òptim grau de compliment de la legislació, especialment, mitjançant la prevenció i la informació.

El fi últim és assegurar el compliment de la normativa en el territori de la Unió Europea i, en conseqüència, garantir la protecció del medi ambient i de la salut humana.

5.2. Prioritats de les inspeccions

L'establiment de les prioritats de les inspeccions es determinarà en els programes anuals, tenint en compte, com a mínim, els trasllats il·lícits, els fluxos de trasllats i la naturalesa dels residus.

Per a això, d'acord amb el que disposa l'article 50 del Reglament (CE) 1013/2006, relatiu al trasllat de residus, s'efectuarà una avaluació de riscs.

Aquesta avaluació comprendrà els fluxos de residus i fonts de trasllats il·lícits específics i tindrà en compte, quan procedisca i se'n dispose, les dades rebudes pels serveis d'informació, com ara dades sobre investigacions policials i duaneres i anàlisi d'activitats delictives.



Aquesta avaluació de riscs tindrà, entre altres, l'objectiu de determinar el nombre mínim d'inspeccions exigides, inclosos els controls físics en establiments, empreses, agents, negociants i trasllats de residus o en la valoració o eliminació corresponents.



6. Informació indicativa sobre les inspeccions previstes

Les inspeccions de trasllats transfronterers de residus podran ser programades i no programades, i podran incloure controls físics.

El procediment d'inspecció podrà desenvolupar-se en les fases següents:

– Fase preparatòria, en la qual es realitzarà la recopilació de tota la informació relativa a les inspeccions a realitzar, obertura d'expedient d'inspecció, etc.

– Fase executiva, que consistirà en la inspecció in situ i el corresponent alçament d'acta.

– Fase final, consistirà en el tancament de l'expedient d'inspecció i també la seua tramitació, amb la remissió a l'òrgan competent als efectes d'iniciar el corresponent expedient sancionador, si és procedent. A més aquesta fase podrà comprendre la realització del corresponent informe d'inspecció.

El nombre i la tipologia de les inspeccions s'indicaran en el programa anual.



7. Autoritats, competències i personal que participa en les inspeccions

7.1. Autoritats

Les autoritats competents a la Comunitat Valenciana seran:

a) Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental

b) Personal d'altres organismes amb competències en matèria d'inspecció en virtut dels convenis o accions conjuntes que es puga establir amb ells.

7.2. Tasques assignades

Són competència de les comunitats autònomes, entre altres, les funcions següents:

– L'autorització, vigilància, inspecció i sanció de les activitats de producció i gestió de residus.

– L'atorgament de l'autorització del trasllat de residus des de –o cap a– països de la Unió Europea, regulats en el Reglament (CE) núm. 1013/2006, del Parlament Europeu i del Consell, de 14 de juny de 2006, la inspecció i, si és el cas, sanció derivada de l'esmentat trasllat.

– L'exercici de la potestat de vigilància i inspecció, i la potestat sancionadora en l'àmbit de les seues competències.

Basant-se en això, pel que fa a la Comunitat Valenciana, s'estableixen les competències de conformitat amb el Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s''organitza l''Administració de la Generalitat, i també el Decret 158/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, modificat pel Decret 80/2016, d'1de juliol.

7.3. Recursos destinats a l'execució del pla d'inspecció

Els recursos humans destinats a l'execució del pla d'inspecció estaran composts pel personal de les unitats administratives indicades anteriorment, assignades al pla d'inspecció.

En cada programa anual s'indicaran els efectius reals amb què compta el pla, en funció de la disponibilitat pressupostària i dels pressupostos generals anuals.

7.4. Informació sobre la formació dels inspectors en els aspectes relatius a les inspeccions

Les autoritats administratives anteriorment indicades disposaran dels mitjans i recursos necessaris per a facilitar una formació contínua al personal que realitza inspeccions de trasllat transfronterer de residus.



Aquesta formació s'indicarà, si és el cas, en els programes anuals.



8. Dispositius de cooperació entre les autoritats que participen en les inspeccions

La Llei 22/2011, de 28 de juliol, de residus i sòls contaminats, estableix la distribució competencial en matèria de trasllats transfronterers de residus.

Així, corresponen a les comunitats autònomes les competències descrites anteriorment, en el punt 7.2, i al Ministeri competent en matèria de medi ambient les següents:

– Autoritzar els trasllats de residus des de –o cap a– tercers països no pertanyents a la Unió Europea i també exercir les funcions d'inspecció i sanció derivades de l'esmentat règim de trasllats, sense perjuí de la col·laboració que puga prestar-se per la comunitat autònoma on estiga situat el centre de l'activitat corresponent.

– Exercir les funcions que corresponen a l'autoritat nacional en els supòsits en què Espanya siga estat de trànsit als efectes del que disposa l'article 53 del Reglament (CE) núm. 1013/2006, del Parlament Europeu i del Consell, de 14 de juny de 2006, relatiu al trasllat de residus.



8.1. Dispositius de cooperació entre autoritats

A fi de millorar l'efectivitat de les inspeccions en l'àmbit de trasllats transfronterers de residus es considera imprescindible la cooperació entre les distintes autoritats amb competències en la matèria.



En aquest sentit, s'identificarà les diferents administracions públiques amb competències en matèria de trasllats transfronterers de residus en relació amb els operadors i instal·lacions objecte d'inspecció, amb la finalitat d'instrumentar les corresponents relacions encaminades a garantir la col·laboració entre elles, tant en el desenvolupament de la inspecció pròpiament dita, com en àmbit de l'intercanvi d'informació i de bones pràctiques. Tot això, orientat a optimitzar els recursos materials i humans disponibles.

Els dispositius de cooperació entre les comunitats autònomes i el Ministeri competent en matèria de medi ambient s'articularan de la forma que oficialment s'establisca per a cada cas.

Dins dels instruments de col·laboració, s'inclou la Xarxa d'Inspecció Ambiental (REDIA). Aquesta xarxa és un instrument per a la cooperació i intercanvi d'experiència entre els responsables de les inspeccions ambientals de les comunitats autònomes mitjançant un fòrum permanent de participació i intercanvi de coneixements i experiències en matèria d'inspecció ambiental, i també la realització de projectes d'interés comú.

Els mecanismes de cooperació entre les corresponents autoritats administratives es desenvoluparan en procediments independents del present pla d'inspecció, els quals, si és el cas, podran formar part d'aquest.



9. Informe anual

Abans que finalitze el tercer trimestre de l'any, la Comunitat Valenciana enviarà, a la Subdirecció General de Residus del Ministeri, un informe basat en el qüestionari addicional de l'annex IX del Reglament (CE) 1013/2006 (modificat pel Reglament (CE) 660/2014), perquè des del ministeri competent en matèria de medi ambient es complisca amb allò que s'ha exposat en l'article 50 del mencionat reglament.

Una vegada finalitzat l'any, en el termini d'un mes, la Comunitat Valenciana farà pública, entre altres formes, electrònicament a través d'internet, la part de l'informe relativa a l'article 24 i al 50, apartats 1, 2 i 2 bis, inclòs el quadre 5 de l'annex IX, juntament amb qualsevol explicació que considere oportuna.

Mapa web