Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 21 de novembre de 2018, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen per al 2019 les subvencions per a l'elaboració de la secció de patrimoni cultural de catàlegs de proteccions i la redacció de plans especials de protecció i de plans directors per a intervenció en béns d'interés cultural de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8473 de 28.01.2019
Número identificador:  2019/698
Referència Base de Dades:  000855/2019
 



RESOLUCIÓ de 21 de novembre de 2018, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen per al 2019 les subvencions per a l'elaboració de la secció de patrimoni cultural de catàlegs de proteccions i la redacció de plans especials de protecció i de plans directors per a intervenció en béns d'interés cultural de la Comunitat Valenciana. [2019/698]



La Constitució Espanyola, en l'article 46, estableix que els poders públics garantiran la conservació i promouran l'enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic dels pobles d'Espanya i dels béns que l'integren, i que correspon a aquests facilitar la participació de tots els ciutadans en la vida cultural, segons l'article 9.2.



L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat per la Llei orgànica 5/1982, d'1 de juliol, estableix en l'article 49.1.4t la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de cultura.

L'Ordre 21/2018, de 16 de maig, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOGV 8300, 22.05.2018) va aprovar les bases reguladores de les subvencions per a l'elaboració de la secció de patrimoni cultural de catàlegs de proteccions i la redacció de plans especials de protecció i de plans directors per a intervenció en béns d'interés cultural de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de cofinançar treballs que tinguen com a objectiu la protecció, recuperació i rehabilitació d'espais amb interés patrimonial.

Per tot això, segons els preceptes dels articles 2.1 i 2.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (LGS); del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament general de subvencions (RGS); de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, d'acord amb el Decret 186/2017, de 24 de novembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, d'acord amb la disposició final tercera de l'Ordre 21/2018, de 16 de maig, que aprova les bases reguladores d'aquesta convocatòria, en virtut de les facultats que em confereix l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, vista la proposta de la directora general de Cultura i Patrimoni, i de conformitat amb aquesta, resolc:



Primer. Convocatòria

Es convoquen, per al 2019, subvencions per a cofinançar treballs d'elaboració i redacció de la secció de patrimoni cultural de catàlegs de proteccions, de plans especials de protecció i de plans directors que tinguen com a objectiu la protecció, recuperació i rehabilitació d'espais amb interés patrimonial.

S'estableixen per a això tres programes:

Programa 1: subvencions per a l'elaboració i redacció de la secció de patrimoni cultural de catàlegs de proteccions

Programa 2: subvencions per a l'elaboració i redacció de plans especials de protecció

Programa 3: subvencions per a l'elaboració i redacció de plans directors.

La present convocatòria es regula mitjançant l'Ordre 21/2018, de 16 de maig, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOGV 8300, 22.05.2018), per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a l'elaboració de la secció de patrimoni cultural de catàlegs de proteccions i la redacció de plans especials de protecció i de plans directors per a intervenció en béns d'interés cultural de la Comunitat Valenciana.



Segon. Sol·licitud, terminis i tramitació

1. La sol·licitud s'atindrà al que s'indica en l'article 6, de l'Ordre 21/2018, de 16 de maig, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOGV 8300, 22.05.2018), per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a l'elaboració de la secció de patrimoni cultural de catàlegs de proteccions i la redacció de plans especials de protecció i de plans directors per a intervenció en béns d'interés cultural de la Comunitat Valenciana.

2. S'aproven el model de sol·licitud i els documents que s'hi adjunten com a annexos.

3. El model de la sol·licitud i els annexos estaran disponibles en l'espai web http://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=19674, i es dirigiran a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Direcció General de Cultura.

4. Les sol·licituds de subvenció únicament es podran presentar de forma telemàtica i es formalitzaran segons els models que figuren en l'adreça d'internet que s'indica amb la següent URL: http://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=19674 La sol·licitud haurà d'estar firmada per la persona representant de l'entitat sol·licitant.

Les instruccions per a l'obtenció del certificat digital estaran disponibles en la pàgina web de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica (ACCV) www.accv.es.

El termini serà de 15 dies, a comptar a partir de l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Si en el termini de sis mesos, a partir de la finalització de la presentació de sol·licituds, no hi ha hagut resolució i notificació expressa sobre la sol·licitud, es considerarà que ha sigut desestimada.

5. Documentació que cal aportar:

La presentació de sol·licituds per a optar a les ajudes implica l'acceptació expressa i formal de les bases de la convocatòria i caldrà aportar els documents següents:

5.1. Documentació comuna als tres programes

a) Instància emplenada d'acord amb l'annex de la present ordre (annex I) http://www.gva.es/downloads/publicados/in/14387_BI.pdf disponible a través de la Guia Prop electrònica accessible a través del Portal de la Generalitat Valenciana www.gva.es.

b) Certificat de l'acord per a la sol·licitud de l'ajuda i de la representació en la capacitat del signatari de la sol·licitud, per a representar l'ajuntament, que podrà consistir en document públic o almenys la certificació de l'acord adoptat per l'òrgan de govern que corresponga en el qual s'acorda la sol·licitud de l'ajuda i faculte el representant per a subscriure la sol·licitud, certificat segons annex II, http://www.gva.es/downloads/publicados/in/14388_BI.pdf.

c) Compromís de finançament del 100 % de les actuacions sol·licitades. Els ajuntaments l'acreditaran amb certificat de l'acord municipal adoptat sobre aquest tema, en el qual expressament es referisca que hi ha crèdit en el pressupost de la corporació municipal per al finançament en els termes abans indicats amb càrrec a la corresponent partida pressupostària, o bé mitjançant informe de l'Interventor de l'ajuntament. En cas que no hi haja crèdit en el moment de la sol·licitud, el compromís farà referència a la dotació adequada i suficient de crèdit si l'òrgan competent concedeix l'ajuda.

d) Certificació de domiciliació bancària segons model de l'annex IV, degudament segellat i signat per l'entitat bancària.

http://www.gva.es/downloads/publicados/in/07000_va.pdf

http://www.gva.es/downloads/publicados/in/07000_es.pdf

e) Declaració responsable de no estar incursos en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari establides en l'art. 13, apartats 2 i 3 de la Llei 38/2013, de 17 de novembre, general de subvencions. Els sol·licitants marcaran la casella corresponent en l'annex I.



f) Acreditació de no figurar com a beneficiaris d'una subvenció nominativa per a la mateixa finalitat, segons la llei de pressupostos de la Generalitat vigent en cada exercici.

g) Declaració responsable que la documentació la redacció de la qual és objecte d'aquesta subvenció no s'ha presentat davant l'administració de la Generalitat Valenciana per al començament de la seua tramitació.

h) Si escau, declaració responsable de les ajudes de minimis concedides per qualsevol projecte al sol·licitant, incloent-hi els costos per als quals se sol·liciten suport durant els dos exercicis fiscals anteriors i durant l'exercici fiscal en curs, amb indicació d'import, organisme, data de concessió i règim d'ajuda en què s'empara; o si escau, declaració de no haver-ne rebut cap.

5.2. Documentació específica del programa 1

a) Certificat que acredite l'existència o no en el municipi d'instruments de protecció patrimonial previs vigents, diferents al Pla general d'ordenació urbana o a les normes subsidiàries, si escau, en què s'especifique la seua data d'aprovació.

b) Currículum de l'equip redactor, en el qual ressalta l'experiència en la redacció de catàlegs de proteccions i de projectes d'intervenció o investigació relacionats amb el patrimoni cultural. Si escau, acreditació de títols de màster oficials relacionats directament amb el patrimoni cultural.

c) Document en el qual es descriguen les línies d'investigació històriques i l'anàlisi documental previstes per a l'elaboració del catàleg. Memòria descriptiva del procés d'obtenció d'informació i descripció dels estudis complementaris previstos.

d) Model de fitxa de catàleg.

e) Anàlisi preliminar del territori i la seua història, en què es valoren les zones conegudes amb potencial de patrimoni cultural. Llistat i pla d'elements susceptibles, en fase preliminar, de protecció.

f) Compromís per part de l'ajuntament de començar la tramitació urbanística de la documentació redactada en el termini màxim de dos anys a partir de la concessió de la subvenció, així com de dur a terme les modificacions i correccions necessàries que es puguen sol·licitar en el transcurs d'aquesta tramitació.

5.3. Documentació específica del programa 2

a) Estudi comparatiu que acredite el nivell d'excepcionalitat de l'immoble.

b) Certificat que acredite l'existència o no en el municipi d'instruments de protecció patrimonial previs vigents, diferents al Pla general d'ordenació urbana o a les normes subsidiàries, si escau, on s'especifique la seua data d'aprovació.

c) Currículum de l'equip redactor, en què es ressalte l'experiència en la redacció de plans especials de protecció i de projectes d'intervenció o investigació relacionats amb el patrimoni cultural. Si escau, acreditació de títols de màster oficials relacionats directament amb el patrimoni cultural.

d) Document en el qual es descriguen les línies d'investigació històriques i l'anàlisi documental previstes per a l'elaboració del pla especial. Memòria descriptiva del procés d'obtenció d'informació i descripció dels estudis complementaris previstos.

e) Model de fitxa de catàleg.

f) Anàlisi preliminar de l'entorn. Establiment de criteris per a la delimitació o redelimitació, si escau, de l'entorn de protecció. Llistat i pla d'elements susceptibles, en fase preliminar, de protecció.



g) Compromís per part de l'ajuntament de començar la tramitació urbanística de la documentació redactada en el termini màxim de dos anys a partir de la concessió de la subvenció, així com de dur a terme les modificacions i correccions necessàries que es puguen sol·licitar en el transcurs d'aquesta tramitació.

5.4. Documentació específica del programa 3

a) Document descriptiu de l'estat de conservació i possibles danys existents en l'immoble.

b) Certificat que acredite l'existència en el municipi d'instruments de protecció patrimonial previs vigents, diferents al Pla general d'ordenació urbana o a les normes subsidiàries, si escau, en què s'especifique la seua data d'aprovació.

c) Currículum de l'equip redactor, on es ressalte l'experiència en la redacció de plans directors i de projectes d'intervenció o investigació relacionats amb el patrimoni cultural. Si escau, acreditació de títols de màster oficials relacionats directament amb el patrimoni cultural o amb la planificació territorial.

d) Document explicatiu de les línies d'investigació històriques i anàlisi documental previstes per a la redacció del pla director. Enumeració i succinta descripció dels estudis que es preveuen realitzar en l'immoble. Descripció de l'immoble, del seu estat actual i de les patologies principals. Anàlisi urbanística i normativa que afecta el BIC.



e) Avanç del marc temporal, del marc pressupostari i dels mitjans tècnics i humans per a la realització de les actuacions programades en el pla director.

f) Avanç de les intervencions previstes, propostes gestió, promoció i usos.

g) Compromís per part de l'ajuntament d'elevar a acord del ple de la corporació el compliment de les previsions del pla director.





6. Les sol·licituds hauran de ser subscrites pels qui ostenten la representació legal en cada cas d'acord amb la normativa aplicable.



7. Respecte a la cessió dels drets de propietat intel·lectual, haurà de tindre's en compte la normativa sobre la matèria, especialment el Reial decret legislatiu 1/1996, de 12 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de propietat intel·lectual, que regularitza, aclareix i harmonitza les disposicions legals vigents sobre la matèria. A aquest efecte, els autors dels projectes i memòries científiques de les actuacions subvencionades donen per cedits, amb caràcter no exclusiu, els drets de propietat intel·lectual de l'actuació subvencionada, amb caràcter indefinit i per a tots els països del món, amb la finalitat que la Generalitat Valenciana puga difondre-la per qualsevol mitjà.

8. L'entitat sol·licitant només podrà presentar una única sol·licitud referida a un dels tres programes.

9. D'acord amb el que s'estableix en l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, si la sol·licitud no reuneix els requisits i documents que s'assenyalen en aquesta base, l'interessat serà requerit perquè, en el termini de 10 dies esmene la falta o perquè adjunte els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa, es considerarà que desisteix de la seua petició, amb la resolució prèvia que haurà de ser dictada en els termes previstos en l'article 21. d'aquesta llei.



Tercer. Entitats beneficiàries

1. Podran obtindre la condició de beneficiaris del programa 1, els ajuntaments que en el moment de la publicació d'aquesta resolució no hagen presentat davant de l'administració de la Generalitat Valenciana per a començar la seua tramitació urbanística un catàleg de proteccions.

2. També podran presentar-se els ajuntaments que vulguen realitzar una modificació dels seus catàlegs, sempre que aquestes modificacions no s'hagen presentat davant de l'administració de la Generalitat Valenciana per a ser tramitades.

3. Podran obtindre la condició de beneficiaris dels programes 2 i 3, els ajuntaments que presenten un pla especial de protecció o un pla director d'intervenció sobre un bé d'interés cultural immoble que es trobe en el seu terme municipal, que forme part d'alguna de les tipologies enumerades en l'article 26.1.a de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del patrimoni cultural valencià. Aquests documents no s'han d'haver presentat davant l'administració per a ser tramitats i aprovats.



4. Els beneficiaris hauran de complir, si escau, les mesures previstes en els articles 45 i següents de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.



Quart. Dotació econòmica

L'import total de les esmentades ajudes és de 750.000 euros, amb càrrec al programa pressupostari 454.10, aplicació 09.03.01.454.10.7, línia S8228000, del Pressupost de la Generalitat per a 2019, sempre que existisca crèdit suficient i adequat en el mateix programa pressupostari i la mateixa línia. Una vegada en vigor el Pressupost 2019, es farà públic l'import de la dotació econòmica per a aquesta línia d'ajudes.





Cinqué. Objecte i condicions de la concessió

1. Es finançaran amb aquests fons, els treballs d'elaboració i redacció de la secció de patrimoni cultural dels catàlegs de proteccions, plans especials de protecció i de plans directors, incloent-hi els treballs previs d'investigació documental i de prospecció arqueològica. Es finançaran les actuacions realitzades des de l'1 de gener de 2018 fins a un mes abans de finalitzar el termini de justificació de l'execució dels treballs.



2. A l'efecte d'aquesta convocatòria, només seran tinguts en compte els plans especials de protecció i/o plans directors que tinguen com a objecte prioritari un bé d'interés cultural immoble que es trobe inscrit en l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.



3. Respecte als continguts mínims que hauran d'incloure els catàlegs, secció patrimoni cultural, plans especials i els plans directors, així com respecte a les condicions que hauran de complir els equips redactors, s'atindrà al que es disposa en l'art. 2 de l'Ordre 21/2018, de 16 de maig, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOGV 8300, 22.05.2018), per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a l'elaboració de la secció de patrimoni cultural de catàlegs de proteccions i la redacció de plans especials de protecció i de plans directors per a intervenció en béns d'interés cultural de la Comunitat Valenciana.

4. Únicament serà subvencionable el treball elaborat per equips externs al personal del mateix ajuntament. Per a acreditar aquest requisit, els sol·licitants hauran de presentar la documentació que confirme l'efectiva contractació de l'equip, d'acord amb els mecanismes establits en el marc de l'Administració local.

5. Se subvencionarà fins a un màxim del 95 % del pressupost de l'activitat sol·licitada segons l'article 9.4 de l'Ordre 21/2018, de 16 de maig, i la quantia màxima de la subvenció no podrà ser superior als 25.000,00 euros ni inferior als 5.000,00 euros. L'import de cofinançament s'establirà en funció de com siga de gran el municipi, segons les xifres de població oficials publicades per l'Institut Nacional d'Estadística en l'última revisió del padró prèvia a la data de presentació de la sol·licitud i serà:

Municipis de més de 50.000 habitants: 50 %.

Municipis entre 20.001 i 50.000 habitants: 60 %.

Municipis entre 5.001 i 20.000 habitants: 70 %.

Municipis entre 1.001 i 5.000 habitants: 80 %.

Municipis de menys de 1.000 habitants: 95 %.

6. D'acord amb el que disposa l'article 31.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, no es consideren despeses subvencionables els impostos indirectes quan siguen susceptibles de recuperació o compensació. L'impost sobre el valor afegit sols podrà ser subvencionable quan el beneficiari acredite que no realitza la compensació d'aquest impost.

7. L'import de les subvencions en cap cas podrà ser de tal quantia que aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos, supere el cost de l'activitat subvencionada.



Sisé. Criteris de valoració de les sol·licituds

1. Segons el que disposa l'art. 9 de l'Ordre 21/2018, de 16 de maig, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOGV 8300, 22.05.2018), per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a l'elaboració de la secció de patrimoni cultural de catàlegs de proteccions i la redacció de plans especials de protecció i de plans directors per a intervenció en béns d'interés cultural de la Comunitat Valenciana, les sol·licituds que complisquen els requisits establits en l'ordre de bases i en aquesta convocatòria seran valorats i puntuats segons els criteris que a continuació s'indiquen, amb una puntuació màxima de 30 punts:

a) Programa 1. Catàlegs de proteccions, secció patrimoni cultural.



a.1. Patrimoni cultural, fins a un màxim de 10 punts:

Per patrimoni reconegut en el municipi:

– Per cada bé d'interés cultural: 1 punt amb un màxim de 5 punts



– Per cada bé de rellevància local: 0,75 punts amb un màxim de 4 punts

– Existència d'instruments de protecció previs: per l'existència d'instruments municipals de protecció del patrimoni vigents, previs al document que es redactarà o elaborats amb una normativa anterior a l'actual, diferents al Pla general d'ordenació urbana: 1 punt.



S'entendrà que ostenten la consideració de béns d'interés cultural i béns de rellevància local, aquells que es troben inscrits en l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià en la data en què s'òbriga el termini de presentació de sol·licituds per a aquesta subvenció. Així mateix, es poden baremar aquells immobles reconeguts com a béns de rellevància local en documents urbanístics municipals definitivament aprovats, però pendents d'inscripció en l'esmentat Inventari General, així com aquells béns de rellevància local i béns d'interés cultural declarats per ministeri de la llei (disposició addicional primera de la Llei de patrimoni cultural valencià i disposició addicional cinquena de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del patrimoni cultural valencià).





a. 2. Qualificació de l'equip redactor, fins a un màxim de 10 punts:



Trajectòria de l'equip redactor:

– Experiència en redacció de catàlegs de proteccions: fins a 5 punts.



– Experiència en la redacció de projectes d'intervenció o en treballs de recerca relacionats amb el patrimoni cultural (excepte redacció de catàlegs): fins a 4 punts

– Títols de màster oficials directament relacionats amb el patrimoni cultural: fins a 1 punt.

a. 3. Documentació tècnica que cal aportar amb la sol·licitud, fins a un màxim de 10 punts:

Es valorarà la qualitat i rigor de:

– Línies d'investigació històriques i anàlisi documental previstes. Memòria descriptiva del procés d'obtenció d'informació. Determinació i descripció d'estudis complementaris previstos: fins a 4 punts



– Model de fitxa de catàleg, complint continguts d'annex VI de la Llei 5/2014, de 25 de juliol, d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge, i la normativa patrimonial: fins a 3 punts.

– Anàlisi preliminar del territori i la seua història, valorant les zones conegudes amb potencial de patrimoni cultural. Llistat i pla d'elements susceptibles, en fase preliminar, de protecció: fins a 3 punts



b) Programa 2: plans especials de protecció.

b.1. Característiques del BIC (bé d'interés cultural) i del seu entorn, fins a un màxim de 10 punts:

– Per l'excepcionalitat de l'immoble: fins a 5 punts.

– Per l'existència de béns de rellevància local a l'entorn del BIC: fins a 3 punts

– Per l'existència de normatives de protecció patrimonial vigents prèvies en l'immoble sobre el qual actua el Pla: fins a 2 punts.

b.2. Qualificació de l'equip redactor, fins a un màxim de 10 punts:

Trajectòria de l'equip redactor:



– Experiència en redacció de plans especials de protecció: fins a 5 punts.

– Experiència en la redacció de projectes d'intervenció o en treballs de recerca relacionats amb el patrimoni cultural (excepte redacció de plans especials de protecció): fins a 4 punts

– Títols de màster oficials directament relacionats amb el patrimoni cultural: fins a 1 punt.

b.3. Documentació tècnica que cal aportar amb la sol·licitud, fins a un màxim de 10 punts:

Es valorarà la qualitat i rigor de:

– Línies d'investigació històriques i anàlisi documental previstes. Memòria descriptiva del procés d'obtenció d'informació. Determinació i descripció d'estudis complementaris previstos: fins a 4 punts.



– Model de fitxa de catàleg, complint continguts de l'annex VI de la Llei 5/2014, de 25 de juliol, d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge, i la normativa patrimonial: fins a 3 punts.

– Anàlisi preliminar de l'entorn. Establiment de criteris per a la delimitació o redelimitació, si escau, de l'entorn de protecció. Llistat i pla d'elements susceptibles, en fase preliminar, de protecció: fins a 3 punts



c) Programa 3. Plans directors.

c.1. Característiques del BIC (bé d'interés cultural), fins a un màxim de 5 punts:

– Per l'existència de danys estructurals que facen perillar l'immoble: fins a 3 punts.

– Per l'existència de normatives de protecció patrimonial vigents prèvies en l'immoble sobre el qual actua el Pla: fins a 2 punts.

c.2. Qualificació de l'equip redactor, fins a un màxim de 10 punts:



Trajectòria de l'equip redactor:

– Experiència en redacció de plans directors: fins a 5 punts.

– Experiència en la redacció de projectes d'intervenció o en treballs de recerca relacionats amb el patrimoni cultural (excepte redacció de plans directors): fins a 4 punts

– Títols de màster oficials directament relacionats amb el patrimoni cultural o amb la planificació territorial: fins a 1 punt.

c.3. Documentació tècnica que cal aportar amb la sol·licitud, fins a un màxim de 15 punts:

Es valorarà la qualitat i rigor de:

– Línies d'investigació històriques i anàlisi documental previstes. Enumeració i succinta descripció dels estudis que es preveuen realitzar en l'immoble. Descripció de l'immoble, del seu estat actual i de les patologies principals. Anàlisi urbanística i normativa que afecta el BIC: fins a 5 punts

– Avanç del marc temporal, del marc pressupostari i dels mitjans tècnics i humans per a la realització de les actuacions programades en el pla director: fins a 5 punts

– Avanç de les intervencions previstes, propostes gestió, promoció i usos. Criteris de priorització: fins a 5 punts.



Seté. Procediment per a l'atorgament de la subvenció

En aplicació dels criteris de valoració establits en l'ordre de bases i amb la valoració corresponent de totes les sol·licituds que hagen complit els requisits de la convocatòria, s'elaborarà una llista ordenada per la puntuació obtinguda i amb la quantitat econòmica a percebre segons el criteri establit en l'article sisé de la present convocatòria.



Obtindran la condició de beneficiari seguint l'ordre descendent en l'esmentada relació per la puntuació obtinguda fins a l'esgotament de la dotació econòmica.

En cas d'empat en la puntuació entre dues o més sol·licituds, tindran prioritat les que hagen obtingut major puntuació en els apartats a.2, b.2 o c.2 de l'article anterior.



Huité. Resolució de la subvenció

El termini per a la resolució i notificació serà de sis mesos a partir de la publicació de la present convocatòria.

1. Atesos els criteris indicats, la comissió tècnica elaborarà l'informe i la proposta pertinent que l'òrgan instructor presentarà a la persona titular de la Direcció General de Cultura i Patrimoni.

2. Vista la proposta, la persona titular de la Direcció General de Cultura i Patrimoni resoldrà la concessió i la quantitat de la subvenció que s'haurà de comunicar en el termini màxim de 10 dies a partir del moment de la resolució de concessió.

La resolució es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, tal com disposa l'article 18 de la Llei general de subvencions, l'article 8.1 de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i l'article 166 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat.



Nové. Obligacions

Els beneficiaris estaran subjectes a les obligacions generals derivades de la normativa vigent sobre ajudes o subvencions públiques, Llei 4/1998, de 4 de juny, de patrimoni cultural valencià i, en particular, a les quals fan referència la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, en el seu article 165.2.i, i les relacionades en l'article 13 de l'Ordre 21/2018, de 16 de maig, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOGV 8300, 22.05.2018), per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a l'elaboració de la secció de patrimoni cultural de catàlegs de proteccions i la redacció de plans especials de protecció i de plans directors per a intervenció en béns d'interés cultural de la Comunitat Valenciana.



Deu. Justificació i pagament de la subvenció

La documentació justificativa de la realització de l'activitat subvencionada complirà amb el que s'estableix en l'article 15 de les bases de la convocatòria, http://www.gva.es/downloads/publicados/in/14389_BI.pdf (annex III), arribat el moment s'habilitarà l'enllaç i el tràmit per a presentar el formulari corresponent. El termini de presentació de la documentació justificativa de la realització de l'activitat subvencionada finalitzarà el 31 de març de 2019. Serà requisit per al pagament que les entitats locals acrediten estar al corrent en el compliment de l'obligació de rendició dels seus comptes anuals davant la Sindicatura de Comptes, d'acord amb el que estableix l'article 199.4 de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de règim local de la Comunitat Valenciana.







DISPOSICIONS FINALS



Primera. Delegació

Es delega en la persona titular de la Direcció General de Cultura i Patrimoni la facultat de resoldre la concessió i la denegació d'aquestes ajudes i se l'autoritza perquè, en l'àmbit de les seues competències, adopte les resolucions pertinents per a l'execució d'aquesta resolució.



Segona. Règim de recursos

De conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i amb els articles 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra el present acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà recórrer potestativament en reposició o bé plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant els òrgans que s'indiquen a continuació.

a) El recurs de reposició s'haurà d'interposar davant del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

b) El recurs contenciós administratiu s'haurà de plantejar davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Tercera. Entrada en vigor

La present resolució entrarà en vigor l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 21 de novembre de 2018. El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport: Vicent Marzà Ibáñez.

Mapa web