Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 25 de febrer de 2021, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual es convoca la concessió de subvencions destinades a associacions i organitzacions sense ànim de lucre, així com a entitats locals de la Comunitat Valenciana, per a la formació, divulgació i altres actuacions en matèria de responsabilitat social durant l'exercici 2021.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9032 de 02.03.2021
Número identificador:  2021/1870
Referència Base de Dades:  001819/2021
 



RESOLUCIÓ de 25 de febrer de 2021, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual es convoca la concessió de subvencions destinades a associacions i organitzacions sense ànim de lucre, així com a entitats locals de la Comunitat Valenciana, per a la formació, divulgació i altres actuacions en matèria de responsabilitat social durant l'exercici 2021. [2021/1870]

La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, estableix en el seu article 23, que el procediment per a la concessió de subvencions s'iniciarà sempre d'ofici, mitjançant convocatòria aprovada per l'òrgan competent.

L'article 160.4 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, sector públic instrumental i de subvencions, estableix que les persones titulars de les conselleries seran les competents en els seus respectius àmbits per a la convocatòria de subvencions.

L'Ordre 3/2019, de 21 de febrer, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, estableix les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a associacions i organitzacions sense ànim de lucre, així com a entitats locals de la Comunitat Valenciana, per a la formació, divulgació i altres actuacions en matèria de responsabilitat social (DOGV 8495, 27.02.2019).



L'article 13 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, assigna a la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica les competències en matèria de responsabilitat social. Així mateix, l'article 1 del Decret 179/2020, de 30 d'octubre, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, estableix que aquesta Conselleria és l'òrgan màxim encarregat de la direcció i execució de la política del Consell en matèria, entre altres, de responsabilitat social; i l'article 12 del mencionat Decret 179/2020, atribueix a la Direcció General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, entre altres funcions, les destinades a fomentar la implantació i divulgació de la responsabilitat social.

Conformement amb l'esmentada ordre de bases reguladores, i dins de les disponibilitats pressupostàries existents de conformitat amb el que es disposa en la Llei 4/2020, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2021, és procedent convocar, en règim de concurrència competitiva, subvencions destinades a les associacions i organitzacions sense ànim de lucre, així com a entitats locals de la Comunitat Valenciana, per a la formació, divulgació i altres actuacions en matèria de responsabilitat social.

En virtut del que s'ha exposat, i de conformitat amb el que es disposa en l'article 160.4 b) de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i a proposta de la Direcció General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, resolc:



Primer. Objecte

L'objecte de la present resolució és convocar per a l'exercici 2021 les subvencions destinades a associacions i organitzacions sense ànim de lucre, així com a entitats locals de la Comunitat Valenciana, per a la formació, divulgació i altres actuacions en matèria de responsabilitat social.



Segon. Bases reguladores de la convocatòria

Les bases per les quals es regeix aquesta convocatòria són les contingudes en l'Ordre 3/2019, de 21 de febrer, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a associacions i organitzacions sense ànim de lucre, així com a entitats locals de la Comunitat Valenciana, per a la formació, divulgació i altres actuacions en matèria de responsabilitat social (DOGV 8495, 27.02.2019).

Tercer. Actuacions subvencionables

1. Es consideren subvencionables en la present convocatòria les actuacions descrites en l'article 3 de la mencionada Ordre 3/2019, de 21 de febrer, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

2. Les actuacions relacionades amb les matèries objecte d'aquesta convocatòria que tinguen un contingut formatiu o divulgatiu de la responsabilitat social, seran subvencionables quan s'ajusten als termes descrits en el punt 1, apartats a i b, del mencionat article 3, de l'Ordre 3/2019, de 21 de febrer.

Conformement amb tot això, en l'àmbit formatiu han de tractar-se d'activitats organitzades com ara congressos, jornades, trobades, conferències, xarrades o taules redones, sense perjudici que el contingut teòric o expositiu es complemente de manera excepcional amb alguna activitat pràctica. I en l'àmbit de la difusió, han de tractar-se de campanyes d'informació i difusió en qualsevol mitjà de comunicació, incloses les noves tecnologies de la informació, així com l'edició de publicacions (llibres, guies, publicacions, fullets, etc.), tant en format de paper com en format digital.

3. Queden excloses de la present convocatòria actuacions que tinguen un contingut artístic, d'equipament o adquisició de materials i utensilis per al reciclatge, o que consistisquen en la recollida de materials o residus, així com unes altres actuacions de contingut similar a les indicades anteriorment.



Quart. Finançament de les subvencions

La present convocatòria de subvencions es finançarà amb càrrec a l'aplicació pressupostària 22.03.02.111.80.4, línia S8055000, de la Llei 4/2020, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2021, destinada a responsabilitat social i foment de l'autogovern, amb un crèdit màxim de 200.000,00 € (dos-cents mil euros).





Cinqué. Condicions de la concessió de les subvencions

1. El procediment de concessió d'aquestes ajudes es tramitarà en règim de concurrència competitiva.

2. Podran obtindre la condició de beneficiàries de les subvencions regulades en la present resolució:

a) Les associacions i organitzacions sense ànim de lucre amb domicili social a la Comunitat Valenciana, constituïdes legalment i inscrites a la data de publicació de la present convocatòria en el registre que corresponga en funció de la mena d'entitat o organització de què es tracte, així com que disposen d'una seu central o delegació permanent en el territori de la Comunitat Valenciana.

b) Els municipis, mancomunitats de municipis, entitats locals menors, àrees metropolitanes i consorcis de la Comunitat Valenciana.



3. Només s'admetrà una única sol·licitud per cadascuna de les associacions, organitzacions sense ànim de lucre i entitats locals de la Comunitat Valenciana, amb independència que cada entitat o organització sol·licitant puga desenvolupar una o diverses actuacions subvencionables en l'àmbit de cada convocatòria.

4. Quedaran excloses, en el marc de cada convocatòria, les entitats i organitzacions sol·licitants en les quals concórrega alguna de les circumstàncies descrites en els apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

5. Així mateix les entitats beneficiàries de la subvenció hauran de complir les obligacions recollides en l'article 4 de l'Ordre 3/2019, de 21 de febrer.



Sisé. Forma i termini en què han de presentar-se les sol·licituds

1. El termini per a la presentació de sol·licituds per a les ajudes convocades mitjançant la present convocatòria serà d'un mes, comptat des de l'endemà de la publicació, en extracte, de la present convocatòria, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. L'incompliment de l'esmentat termini donarà lloc a la inadmissió a tràmit de la sol·licitud.



2. D'acord amb el que s'estableix en l'article 14 i altres concordants de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les sol·licituds per a l'obtenció de les ajudes objecte d'aquesta convocatòria es presentaran únicament per via telemàtica, en el portal de la Generalitat www.gva.es, accedint a la «Seu Electrònica», seleccionant en aquesta seu el servei corresponent per a la presentació de sol·licituds en aquesta convocatòria, o en la Guia PROP, en l'apartat «tràmits i serveis». La presentació de la sol·licitud de manera diferent de la telemàtica establida en aquest apartat determinarà l'exclusió de la convocatòria.

Per a això, l'entitat sol·licitant haurà de disposar de signatura electrònica avançada basada en un certificat reconegut, segons el que es disposa en el Decret 220/2014, de 12 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament d'administració electrònica de la Comunitat Valenciana, i expedit per la Generalitat o qualsevol altre prestador de serveis de certificació amb el qual la Generalitat haja signat l'oportú conveni.

Tant la sol·licitud com la resta de documents a presentar hauran de signar-se electrònicament pel representant legal de l'entitat o organització sol·licitant, i en cas de les entitats locals, per la persona titular de la presidència de la corresponent entitat local o de l'alcaldia presidència de l'ajuntament.

Al costat de la sol·licitud de subvenció es presentaran els documents ressenyats en el punt seté de la present resolució de convocatòria.



La presentació de la sol·licitud comporta l'acceptació de les bases reguladores.

3. En la pàgina web de la seu electrònica de la Generalitat, http://sede.gva.es, es troba la informació sobre les signatures digitals admeses i les instruccions per a la tramitació telemàtica de la sol·licitud i posteriors aportacions de documentació, en el seu cas.



Seté. Documentació que ha d'adjuntar-se a la sol·licitud

Juntament amb la sol·licitud es presentarà la següent documentació:

1. Un programa detallat del pla d'actuació o actuacions a realitzar, degudament signat per la persona que ostente la representació legal de l'associació o organització sense ànim de lucre, i per a les entitats locals per la persona titular de la presidència de la corresponent entitat local o de l'alcaldia presidència de l'ajuntament, que haurà de detallar com a mínim:

a) Els objectius a aconseguir amb el desenvolupament de cadascuna de les activitats incloses en el programa, vinculant la seua transcendència i repercussió social amb la mena de persones beneficiàries a què vagen destinades.

b) El calendari precís de compliment i els terminis d'execució previstos, tant per al programa d'activitats en el seu conjunt com per a cadascuna de les activitats proposades en particular.

c) El nom i nivell de responsabilitat de les persones que, des de l'entitat sol·licitant, es facen càrrec d'assegurar l'adequat compliment i la completa execució de l'activitat o activitats ressenyades en el programa.



2. Un document, degudament signat pel representant legal de l'associació o organització sense ànim de lucre sol·licitant o per la persona titular de la presidència de la corresponent entitat local o de l'alcaldia presidència de l'ajuntament, en el qual figure una descripció desglossada i detallada dels costos corresponents tant al pla d'actuacions en el seu conjunt, com cadascuna d'aquestes en particular.



3. Còpia dels estatuts de l'associació o organització sense ànim de lucre sol·licitant, així com certificació de la inscripció en el registre corresponent, en funció de la classe d'entitat o organització de què es tracte.

En el supòsit de variació de les dades de la persona que tinga la representació legal de l'entitat que conste en el registre haurà d'acreditar-se de manera fefaent la nova representació legal.

4. Declaració responsable del representant legal de l'associació o organització sense ànim de lucre sol·licitant en la qual s'assumisca el compromís que aquesta entitat o organització aportarà la quantitat necessària per a sufragar la part del cost del pla d'actuació o actuacions que no quede coberta ni amb la subvenció que puga atorgar-se en virtut de la convocatòria ni amb altres ajudes públiques o privades que puguen obtindre's.

En el cas que el sol·licitant siga una entitat local, s'haurà d'aportar un certificat que acredite la resolució o l'acord adoptat per l'òrgan competent de l'entitat local per a formular la sol·licitud de la subvenció, on es farà constar expressament l'import sol·licitat i la consignació de l'import total de les actuacions en el pressupost de l'entitat sol·licitant. Aquest imprés l'emplenarà i el signarà electrònicament la persona que exercisca les funcions de secretaria de l'entitat local.



5. Declaració responsable del representant legal de l'associació o organització sense ànim de lucre sol·licitant, i per a les entitats locals per la persona titular de la presidència de la corresponent entitat local o de l'alcaldia presidència de l'ajuntament, en la qual s'assumisca el compromís de donar l'adequada publicitat al finançament que puga obtindre's en l'àmbit de la convocatòria, en qualsevol promoció que s'efectue de l'actuació o actuacions subvencionables.

6. L'imprés de domiciliació bancària a emplenar en el cas de nou perceptor o canvi de compte bancari, que haurà de ser subscrit per la persona que tinga la representació legal de l'associació o organització sense ànim de lucre sol·licitant de la subvenció, i per a les entitats locals per la persona titular de la presidència de la corresponent entitat local o de l'alcaldia presidència de l'ajuntament. En aquest últim cas, s'adjuntarà una certificació expedida per la persona que exercisca les funcions de secretaria de l'entitat local, en la qual s'acredite que la persona signant de l'imprés de domiciliació bancària és titular del càrrec corresponent.



7. Qualsevol altra documentació acreditativa dels mèrits que s'hagen al·legat per a la valoració dels paràmetres de l'apartat c del punt nové d'aquesta convocatòria.



Huité. Esmena de la sol·licitud

1. Quan la sol·licitud no complisca els requisits assenyalats en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o no s'adjunte la documentació que d'acord amb aquesta resolució resulte exigible, o es considere necessària per a resoldre, es requerirà a l'interessat perquè, en el termini de 10 dies hàbils, esmene la falta o aporte els documents preceptius, amb indicació que, si així no ho fa, se li tindrà per desistit de la seua petició, després de la resolució que haurà de ser dictada en els termes establits en la mencionada legislació bàsica de procediment administratiu.

2. Els requeriments als quals es fa referència en aquest punt de la resolució, així com qualsevol altre que poguera realitzar-se, es practicaran de manera telemàtica, d'acord amb el que es disposa en l'article 43 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i segons el procediment establit en els articles 53 i següents del Decret 220/2014, de 12 de desembre, del Consell, pel qual aprova el Reglament d'administració electrònica de la Comunitat Valenciana.

De conformitat amb l'article 54 del Decret 220/2014, la pràctica de la notificació electrònica es realitzarà, amb caràcter general, per compareixença electrònica, de la següent manera:

a) El sol·licitant, identificat com cal, accedirà al contingut de l'actuació administrativa corresponent a través de la seu electrònica de la Generalitat. Prèviament, s'enviarà per correu electrònic a l'adreça facilitada per l'interessat un avís de notificació, de caràcter informatiu, que li comunicarà l'existència d'una notificació dirigida a ell, així com l'adreça de la pàgina web a la qual ha d'accedir per a obtindre-la.



b) Aquest avís de notificació haurà d'especificar, a més de les dades que permeten la identificació de la notificació, de conformitat amb el que es disposa en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, que una vegada hagen transcorreguts deu dies naturals a partir de la data de la seua notificació, sense que tinga lloc l'accés a aquesta, equivaldrà al rebuig de la notificació als efectes contemplats en la normativa legal vigent, llevat que d'ofici o a instàncies del destinatari es comprove la impossibilitat tècnica o material de l'accés.

c) L'interessat podrà accedir a la notificació electrònica prèvia la seua identificació personal per qualsevol dels mitjans definits en l'article 26 del Decret 220/2014. La notificació contindrà la designació de l'òrgan administratiu o entitat que efectua la notificació, la referència al tipus de document que es notifica, el número d'expedient al qual es refereix, i la data i registre d'eixida.

d) Si l'interessat accepta la notificació, podrà accedir als documents objecte d'aquesta, que també tindran format per a impressió.

e) Es deixarà constància en l'expedient administratiu de l'acceptació o rebuig de la notificació electrònica, cosa que produirà els efectes establits en la legislació bàsica de procediment administratiu.

3. Els requeriments ressenyats i altres actes de tràmit es realitzaran de manera telemàtica, en el tràmit específic d'aportació de documentació, en la Seu Electrònica de la Generalitat, o en la Guia PROP, en l'apartat «tràmits i serveis».



Nové. Criteris de valoració de les sol·licituds

Els criteris objectius d'atorgament que es tindran en compte per a la concessió de les subvencions seran els següents:

a) Pla d'actuacions previstes, la seua viabilitat i el cost total d'aquelles, a partir del programa presentat: fins a tres punts i mig (3,50).



Per a assignar la puntuació corresponent a aquest primer criteri s'efectuarà una valoració motivada dels següents paràmetres:

– L'estructura i fonamentació del pla aportat, en què es calibrarà tant la connexió entre les diferents actuacions proposades com la vinculació de cadascuna i del conjunt amb l'objecte de la convocatòria.

– El caràcter innovador i nou del projecte presentat per l'entitat relacionat amb el foment i divulgació de la responsabilitat social. Així mateix, es valorarà, si escau, que l'entitat pose en marxa per primera vegada un projecte relacionat amb la responsabilitat social.



– La relació entre els mitjans personals i materials destinats a l'execució de les activitats i els objectius perseguits amb la seua realització, així com el cost total del conjunt d'actuacions planificades, avaluat en xifres globals i en atenció a l'import i al desglossament de despeses que es faça respecte de cadascuna.

b) Repercussió del pla d'actuacions a realitzar: fins a dos punts i mig (2,50).

Per a assignar la puntuació corresponent a aquest segon criteri s'efectuarà una valoració motivada dels següents paràmetres:

– Els beneficis que puguen reportar les actuacions programades per a la ciutadania en general i, si escau, per a determinats sectors empresarials.

– La projecció de futur de les actuacions subvencionables, entesa com la capacitat per a impulsar noves activitats similars a curt, mitjà i llarg termini.

– La diversificació de la implantació en el territori de les activitats programades.

c) Experiència, trajectòria i especialització de les entitats i associacions: fins a dos punts i mig (2,50).

Per a assignar la puntuació corresponent a aquest tercer criteri s'efectuarà una valoració motivada dels següents paràmetres:

– Compromís de les entitats participants en els projectes amb la igualtat de gènere. A aquest efecte seran tingudes en compte pràctiques de l'entitat a favor de la igualtat que puguen demostrar-se adequadament.

– Compromís de les entitats participants en els projectes amb actuacions per a la millora de l'eficiència energètica i la protecció del medi ambient. A aquest efecte seran tingudes en compte pràctiques de l'entitat que puguen demostrar-se adequadament així com l'aportació de la corresponent certificació ISO, EMAS o equivalent.

– Compromís de les entitats participants en els projectes amb actuacions que integren el comerç just. A aquest efecte seran tingudes en compte pràctiques de l'entitat que puguen demostrar-se adequadament.

– Compromís de les entitats participants amb la igualtat en la diversitat. A aquest efecte seran tingudes en compte pràctiques de l'entitat en favor de la igualtat i la no discriminació per motiu d'orientació sexual, identitat de gènere, ètnia, cultura, procedència, religió, creença, llengua, situació de pobresa o diversitat funcional.

– Disposar l'entitat sol·licitant d'un codi ètic i d'òrgans específics responsables per a vetlar per l'adopció i aplicació efectiva de programes en matèria de responsabilitat social.

– Realització per part de l'entitat sol·licitant d'un pla d'acció i implantació de mesures de responsabilitat social en la seua gestió, així com la realització de memòries de responsabilitat social. En relació a les entitats locals es valorarà si forma part d'una xarxa de territoris socialment responsables.

d) Ús del valencià: fins a un punt i mig (1,50).

Ús del valencià durant el desenvolupament de l'activitat i/o en les diferents publicacions que, si escau, es generen amb motiu de la seua organització i per a la difusió i divulgació dels seus resultats, així com la posada a disposició de les persones participants d'instruments, eines i materials que permeten la comunicació en valencià durant el seu desenvolupament o l'aprofitament dels seus resultats amb posterioritat.





Desé. Criteris per a determinació de la quantia individualitzada de la subvenció

1. La quantia màxima d'ajuda a percebre per cada entitat beneficiària serà de 5.000,00 euros, sense que en cap cas les subvencions que es concedisquen puguen superar la quantitat sol·licitada.

2. L'import de les subvencions en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, per a la mateixa finalitat, supere el cost de l'activitat subvencionada.

3. Les subvencions seran de quantia variable, determinada proporcionalment en funció de la puntuació obtinguda en virtut dels criteris de valoració i distribució establits en l'article 6 de l'Ordre 3/2019, de 21 de febrer.

4. Si l'import total de les subvencions calculades de conformitat amb el que es disposa en el paràgraf anterior, fora superior a l'import global màxim destinat a finançar la respectiva convocatòria, la subvenció a concedir a cada entitat sol·licitant es determinaria conformement amb el següent procediment:

a) En primer lloc, s'assignarà a cada entitat la puntuació que corresponga per aplicació de cadascun dels criteris de baremació ressenyats en l'article 6 de l'Ordre 3/2019, de 21 de febrer, de manera que s'obtinga, com a suma dels quatre criteris, una valoració xifrada fins a un màxim de deu punts.

b) En segon lloc, l'import total de les actuacions subvencionables de cada entitat es multiplicarà pel percentatge que representa la puntuació assignada per a obtindre la xifra equivalent a aquesta puntuació.



c) En tercer lloc, se sumaran les quantitats aportades per totes les entitats per a aconseguir una xifra global.

d) En quart lloc, es dividirà la dotació de la línia pressupostària amb càrrec a la qual es finança la convocatòria entre la xifra global obtinguda de conformitat amb el que es disposa en l'apartat anterior.

e) En cinqué i últim lloc, per a determinar la quantitat precisa que ha de concedir-se a cada entitat beneficiària, es multiplicarà el quocient obtingut de la realització de l'operació descrita en l'apartat anterior per la xifra equivalent a la puntuació atorgada a cada entitat sol·licitant determinada segons el que es disposa en la lletra b d'aquest apartat 4.



Onze. Resolució i notificació

1. Vista la proposta motivada de resolució formulada per la comissió de valoració, la persona titular de la conselleria amb competències en matèria de responsabilitat social dictarà la resolució que siga procedent.

2. El termini màxim per a tramitar les sol·licituds i resoldre i publicar la resolució serà de sis mesos a comptar des de l'endemà de la publicació de la corresponent convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Conclòs aquest termini sense que s'haja dictat i publicat resolució expressa, les entitats i organitzacions interessades podran entendre desestimades les seues sol·licituds per silenci administratiu.



3. La resolució per la qual es concedisquen o deneguen les subvencions es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, amb l'expressió de les bases, la convocatòria, el programa i el crèdit pressupostari a què s'imputa la subvenció. En aquesta resolució constaran les entitats beneficiàries i la subvenció concedida, així com, si escau, les sol·licituds excloses i els motius de denegació.

La publicació de l'esmentada resolució produirà els efectes de notificació a les persones interessades, d'acord amb el que disposa la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

4. Contra aquesta resolució, que esgota a la via administrativa, podrà interposar-se un recurs de reposició, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que es preveu en els articles 123 i 124 de la mencionada Llei 39/2015, d'1 d'octubre, o bé un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seua publicació, de conformitat amb el que es disposa en l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.



Dotze. Règim de deslliurament de pagaments i termini per a la justificació de la subvenció

1. El pagament de les subvencions es realitzarà en pagament únic, després de la justificació de la despesa realitzada, mitjançant transferència bancària al compte designat per l'entitat o organització beneficiària en la seua sol·licitud.

2. El termini màxim per a la presentació de la justificació de la subvenció finalitzarà el 22 d'octubre de 2021, i no serà ampliable aquest termini.



Tretze. Justificació de la subvenció

1. La justificació de la subvenció es realitzarà de manera telemàtica en els mateixos termes que el punt sisé d'aquesta convocatòria estableix per a la sol·licitud.

2. El compte justificatiu simplificat contindrà els següents documents, de conformitat amb l'article 12 de l'Ordre 3/2019, de 21 de febrer:

a) Una memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, signada com cal per la persona que tinga la representació legal de l'entitat o organització, amb indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts. Quan siga beneficiària una entitat local, haurà de ser signada per la persona titular de la presidència d'aquesta.

b) Una relació classificada de les despeses i inversions de l'activitat, amb identificació del creditor i del document, el seu import, data d'emissió i, si escau, data de pagament. Si escau, en aquesta s'indicaran les desviacions esdevingudes en relació amb les despeses pressupostades. Aquesta relació es presentarà de conformitat amb el model disponible en seu electrònica, el qual haurà de ser signat per la persona que tinga la representació legal de l'associació o organització sense ànim de lucre, i per a les entitats locals per la persona que exercisca les funcions de secretaria de la corresponent entitat local, amb el vistiplau de la persona que tinga la presidència.

En el supòsit que l'entitat beneficiària siga una associació o organització sense ànim de lucre a aquesta relació s'adjuntaran les factures de les despeses realitzades, ben formalitzades en els termes establits en la normativa que regule les obligacions de facturació o documents de valor probatori equivalent en el tràfic mercantil o amb eficàcia administrativa incorporats.

L'import a justificar serà, com a mínim el 100 per 100 de la quantitat concedida com a subvenció. Si la quantitat justificada és menor a la concedida, es reduirà la quantitat concedida de forma directament proporcional conformement amb el procediment establit en l'article 11 de l'Ordre 3/2019, de 21 de febrer.

c) Un detall d'altres ingressos o subvencions que hagen finançat l'activitat subvencionada amb indicació de l'import i la seua procedència.

d) Acreditació, en el cas que l'entitat beneficiària siga una entitat local, d'haver presentat el compte general a la Sindicatura de Comptes, d'acord amb el que es disposa en l'article 199.4 de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de règim local de la Comunitat Valenciana.



e) Aportació de tots aquells elements o materials gràfics (fullets, cartells publicitaris, tríptics, programes, publicacions, etc.) acreditatius de les activitats objecte de la subvenció o material utilitzat en l'avaluació (qüestionaris, informes de resultats, etc.).

En tot cas, si l'actuació subvencionada consistira en un curs o seminari, s'hi adjuntaria, a més, una memòria de la seua realització, a la qual s'adjuntarà relació dels docents que han impartit els cursos i del nombre de persones assistents desagregat per sexe, així com justificació documental de la seua assistència o participació en les activitats formatives subvencionades.

En el cas de cursos que s'impartisquen, totalment o parcialment, mitjançant modalitats no presencials, la participació no presencial de l'alumnat s'acreditarà a través de declaració responsable, lliurada per la beneficiària, a la qual s'adjuntarà un detall dels registres existents relatius a la participació de cada docent i alumnat, que, com a mínim, hauran de recollir i acreditar aquestes circumstàncies que els cursos presencials, als quals s'afegirà l'adreça electrònica de cadascun d'ells.

3. La no presentació de la justificació de la despesa en el termini fixat donarà lloc a la pèrdua de l'ajuda i, així mateix, l'entitat o organització beneficiària podria ser exclosa en les convocatòries d'anys successius.



Catorze. Pla de control

Es realitzarà la comprovació material de l'efectiva realització de l'activitat subvencionada, mitjançant un control administratiu, sobre una mostra aleatòria corresponent com a mínim al 10 % dels projectes concedits.



Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar, amb caràcter potestatiu, un recurs de reposició davant de la persona titular de la conselleria amb competències en matèria de responsabilitat social, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seua publicació, d'acord amb el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé directament un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució, de conformitat amb el que s'estableix en els articles 10 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjudici que les entitats interessades puguen presentar qualsevol altre recurs que estimen pertinent.



València, 25 de febrer de 2021.– La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica: Rosa Pérez Garijo.

Mapa web