Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 49/2014, de 30 de desembre, de la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, per la qual es regulen i convoquen per a l'exercici 2015, subvencions destinades a finançar accions d'orientació per als/les participants en la garantia d'ocupació juvenil.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7482 de 10.03.2015
Número identificador:  2015/2084
Referència Base de Dades:  002146/2015
 



ORDE 49/2014, de 30 de desembre, de la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, per la qual es regulen i convoquen per a l'exercici 2015, subvencions destinades a finançar accions d'orientació per als/les participants en la garantia d'ocupació juvenil. [2015/2084]

PREÀMBUL



Segons establix l'article 23 de la Llei 56/2003, de 16 de desembre, d'Ocupació, els programes d'orientació laboral formen part de les polítiques actives d'ocupació i són, per tant, un element imprescindible per a millorar les possibilitats d'accés a l'ocupació de les persones desempleades, poden ser gestionats per mitjà de la concessió de subvencions públiques, contractació administrativa, subscripció de convenis, gestió directa o qualsevol altra forma jurídica ajustada a dret. Així mateix, l'article 25 de l'esmentada llei arreplega que els servicis i programes de polítiques actives d'ocupació es dissenyaran i desenrotllaran per les comunitats autònomes i pel Servici Públic d'Ocupació Estatal en l'àmbit de les seues competències.

Com establix l'article 49.3, secció 8a de l'Estatut'd'Autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat per Llei Orgànica 1/2006, de 10 d'abril, de Reforma de Llei Orgànica 5/1982, d'1 de juliol, la Generalitat té competència exclusiva, sense perjuí del que disposa l'article 149 de la Constitució i, si és el cas, de les bases i ordenació de l'activitat econòmica general de l'Estat, en matèria de gestió de les funcions del servici públic d'ocupació estatal en l'àmbit de treball, ocupació i formació, i és el Servef, tal com establix l'article 2 de Llei 3/2000, de 17 d'abril, per la qual es crea el Servici Valencià d'Ocupació i Formació, qui tindrà a càrrec seu l'impuls i execució de la política de la Generalitat en matèria d'intermediació en el mercat de treball i d'orientació laboral.



D'altra banda, el Consell Europeu de 7 i 8 de febrer de 2013, reconeixent la situació particularment difícil dels jóvens en determinades regions, va proposar una Iniciativa d'Ocupació Juvenil, de la qual podrien beneficiar-se les regions europees amb taxes de desocupació juvenil superiors al 25 %. L'esmentada iniciativa va ser acordada finalment el 28 de febrer de 2013 pel Consell de Ministres d'Ocupació, Assumptes Socials i Consum de la Unió Europea i adoptada formalment, per acord del Consell, el 22 d'abril de 2013.

El govern d'Espanya, per a complir l'obligació d'establir un Pla Nacional d'Implantació de la Garantia Juvenil, ha aprovat en el títol IV del Reial Decret Llei 8/2014, de 4 de juliol, d'aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l'eficiència, el règim d'implantació del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Així, en l'article 106 s'establix que: «En compliment de l'objectiu d'intermediació, es desenrotllaran aquelles actuacions o mesures que contribuïsquen a la millora de l'activació primerenca i del perfeccionament dels processos d'intermediació i mobilitat laboral, que podran consistir en actuacions d'orientació professional, informació laboral i acompanyament en la busca d'ocupació, actuacions amb agències de col·locació, programes de mobilitat i programes d'intermediació educació-ocupació, o qualssevol altres de caràcter semblant».



Esta convocatòria de subvencions, doncs, té com a objectiu el servir d'acompanyament les i els jóvens inscrits en el Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, en el seu procés d'inserció en el mercat de treball, oferint-los així mateix assessorament sobre les possibilitats que els brinden els sistema formatiu i educatiu com a canalitzadors d'una possible resposta a les necessitats que presenten en la matèria. Per a això s'han establit una sèrie d'accions d'orientació amb continguts específics que busquen abordar els distints aspectes que han de ser posats en pràctica per les i els jóvens que busquen accedir a una ocupació o ampliar la seua formació en l'àmbit professional o educatiu.

En virtut d'això, fent ús de les atribucions conferides per l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell i el Decret 193/2013, de 20 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació





ORDENE



Article 1. Objecte de les subvencions

L'objecte d'esta orde és regular i convocar, per a l'exercici 2015, subvencions per a la realització d'itineraris personalitzats d'inserció que permeten assegurar que les persones jóvens inscrites en el registre telemàtic del sistema de Garantia Juvenil, en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, majors de 16 anys, menors de 25 anys, o menors de 30 anys amb grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33 %, reben acompanyament durant el seu procés de busca d'ocupació, per mitjà de l'elaboració d'un perfil professional i la realització d'accions d'orientació laboral especialitzada per a jóvens.





Article 2. Beneficiaris de les subvencions

1. Podran ser beneficiaris de les subvencions previstes en esta orde les administracions públiques i altres entitats públiques o privades que, tenint personalitat jurídica pròpia i no tenint fins lucratius, realitzen les accions d'orientació laboral d'acord amb el que preveu esta orde.



2. De conformitat amb el que establix l'article 11.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, quan el beneficiari siga una persona jurídica, els membres associats d'esta que es comprometen a efectuar la totalitat o part de les activitats que fonamenten la concessió de la subvenció en nom o per compte del primer, tindran igualment la condició de beneficiaris, sempre que reunisquen els requisits establits en el punt 1 d'este article.



3. Amb caràcter general, no podran obtindre la consideració de beneficiaris aquelles persones o entitats en què concórrega alguna de les circumstàncies a què es referix l'article 13, apartats 2) i 3), de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

4. Esta convocatòria està cofinançada per la Unió Europea per mitjà dels Fons del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil; i es concedixen sota el règim de minimis regulat en l'article 3 del Reglament de la UE núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (DO L 352, 24.12.2013), que establix, entre altres aspectes, que l'import total de les ajudes de minimis concedides a una única empresa, en tot l'àmbit estatal, no excedirà de 200.000 euros durant qualsevol període de tres exercicis fiscals. Les presents ajudes de minimis, d'acord amb el que establix l'article 5 de l'esmentat Reglament núm. 1407/2013, permeten la seua acumulació amb:

a) Altres ajudes de minimis concedides d'acord amb el Reglament (UE) núm. 360/2012 de la Comissió fins al límit màxim establit en este últim Reglament.

b)Altres ajudes de minimis concedides d'acord amb altres reglaments de minimis fins al límit màxim de 200.000 euros en tres exercicis fiscals.

c) Altres ajudes estatals per als mateixos gastos subvencionables si la dita acumulació no excedix de la intensitat d'ajuda o de l'import d'ajudes superior corresponent fixat en les circumstàncies concretes de cada cas per un reglament d'exempció per categories o una decisió adoptats per la Comissió.



Article 3. Destinataris finals

1. Les persones destinatàries finals de les actuacions, d'ara en avant «persones inscrites» seran jóvens majors de 16 anys i menors de 25, o menors de 30 anys amb grau de discapacitat reconeguda igual o superior al 33 %, que no estiguen treballant ni estiguen participant en actuacions educatives o formatives. Estes persones hauran d'estar identificades en el registre telemàtic del sistema de Garantia Juvenil a Espanya i haver acreditat prèviament el compliment dels requisits d'accés al Programa.



2. La selecció de les persones inscrites es realitzarà pels Centres Servef d'Ocupació, d'acord amb els criteris de prioritat que s'establisquen en funció de l'edat, experiència laboral prèvia, permanència en la desocupació, nivell de qualificació, així com de l'antiguitat de la sol·licitud, amb major atenció als jóvens en situació d'especial necessitat.





Article 4. Contingut i lloc de realització dels itineraris d'inserció



1. Els itineraris a què es referix l'article 1 constaran de les tutories individualitzades i de les accions d'orientació grupal que es relacionen en l'annex II. El nombre màxim de persones a atendre en una acció grupal es fixa en 12.

2. L'objectiu dels itineraris és millorar, per mitjà de la informació, orientació, acompanyament o altres procediments com la formació o el retorn al sistema educatiu, la posició en el mercat de treball de les persones inscrites i facilitar la busca d'ocupació per compte d'altri, així com, la detecció i dinamització d'iniciatives d'autoocupació de les persones inscrites.

3. Les entitats beneficiàries hauran de realitzar els itineraris d'acord amb els continguts que determine el Servef i que oportunament els seran proporcionats. No obstant això, abans de l'inici de les accions, les entitats podran demanar l'autorització del servici territorial de Gestió Administrativa i Coordinació de Centres corresponent per a utilitzar metodologia pròpia.

4. Una vegada realitzada l'entrevista inicial de diagnòstic, l'entitat beneficiària haurà d'assignar a cada persona inscrita, un itinerari basat en el catàleg d'accions que es recullen en l'annex II d'esta orde



5. Totes les accions es desenrotllaran a la Comunitat Valenciana, tenint en compte que el lloc de realització d'estes haurà d'estar situat necessàriament en alguna de les localitats que constituïxen l'àmbit territorial de cada Centre Servef d'Ocupació. A estos efectes, la divisió per districtes postals que afecta localitats amb més d'un Centre Servef d'Ocupació es considerarà un àmbit territorial únic.

Per autorització expressa del Servef, a petició motivada de l'entitat beneficiària, o bé d'ofici pel mateix Servef, per motius d'eficàcia en el desenrotllament de les accions, estes es podran desenrotllar en un àmbit diferent del Centre Servef d'adscripció de les persones inscrites.





Article 5. Objectius d'actuació i instal·lacions per a la realització de les accions d'orientació.

1. Els objectius màxims d'actuació que podran executar els beneficiaris de les subvencions que s'establixen per a les distintes accions, són els que es determinen, amb caràcter estimatiu, en l'annex I d'esta orde.



En els servicis territorials de Gestió Administrativa i Coordinació de Centres de les direccions territorials del Servef i en la pàgina web d'este organisme, es podrà consultar, durant el termini de presentació de sol·licituds, la territorialització dels objectius màxims d'actuació, amb el nombre de persones a atendre per centre Servef d'ocupació d'adscripció de les persones inscrites.

2. Les instal·lacions on es realitzen les accions han de complir la legislació vigent referida a accessibilitat universal, de manera que no supose discriminació a les persones amb discapacitat i es faça efectiva la igualtat d'oportunitats, així mateix s'ha d'adequar a la normativa vigent en matèria de seguretat i higiene i prevenció de riscos laborals de centres de treball.

Les estades i característiques que han de tindre les instal·lacions són les següents:

– Zona d'espera.

– Zona d'atenció individual, que garantisca la privacitat.

– Sala d'atenció grupal per a un mínim de 12 usuaris (recomanable 45 m²).

– Sala d'informàtica per a un mínim de 12 usuaris (recomanable 45 m²), dotada d'ordinadors per a tots ells i amb accés a Internet per mitjà d'una connexió a Internet de banda ampla.

Es podrà utilitzar la mateixa sala per a atenció grupal i informàtica sempre que els elements informàtics utilitzats, ordinadors, impressores o qualsevol altre material, puga ser fàcilment retirat per a permetre un ús convenient de l'acció grupal requerida.

Tots els espais han d'estar clarament identificats i diferenciats.



Els locals hauran d'estar oberts al públic un mínim de 20 hores a la setmana i disposar d'un punt d'informació permanent durant l'esmentat horari.

Les persones inscrites, mentres estiguen realitzant algun dels itineraris, hauran de poder tindre accés a l'ús dels equips informàtics i connexió a Internet per a realitzar tasques relacionades amb el contingut dels itineraris.



Article 6. Quantia de les subvencions

1. El càlcul de l'import de la subvenció màxima a concedir a una entitat es realitzarà estimant que l'itinerari que realitzarà cada una de les persones inscrites a atendre per estes, constarà de 8 accions grupals i 5 tutories individualitzades, triades d'entre el catàleg arreplegat en l'annex II. No obstant això, este nombre d'accions grupals per itinerari és només una referència per a calcular la subvenció màxima a concedir, ja que l'entitat, sempre en funció de les necessitats que presenten les persones inscrites, podrà establir itineraris en què estes realitzen un major o menor nombre d'accions grupals, sense que això puga suposar, en cap cas, que es puguen elevar els imports màxims concedits ni el nombre de persones inscrites a atendre. Les 5 tutories individualitzades hauran de realitzar-se en qualsevol cas.

2. El Servef subvencionarà:

a) Costos salarials. El Servef subvencionarà un màxim de 18.57 euros per cada hora que el tècnic orientador dedique a les tasques descrites en l'article 18.5 d'esta orde. Si al dividir la remuneració mensual del tècnic orientador per les hores mensuals de què consta la seua jornada de treball, el cost salarial per hora és inferior a 18.57 euros, s'abonarà el resultant.

En còmput anual, la subvenció no podrà superar en cap cas la quantitat de 31.946,65 € per orientador, import que correspon a les retribucions que el Servef té establides per als seus orientadors laborals.



L'import màxim per hora de 18.57 euros és el resultat d'aplicar a l'esmentat import de 31.946.65 euros, el mòdul de 1.720 hores anuals establit en l'article 68.2 del Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013.

L'article 18.3 d'esta orde detalla les característiques dels gastos elegibles per estos conceptes.

b) Altres costos diferents dels salarials. Import a un tant alçat del 15 % dels costos directes de personal subvencionable, sense que siga necessari que l'entitat beneficiària presente documentació justificativa per este concepte.

3. Les subvencions s'establixen d'acord amb allò que arreplega l'article 14 del Reglament (UE) núm. 1304/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, relatiu al Fons Social Europeu i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1081/2006 del Consell.

4. L'import de les subvencions en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions o ajudes d'altres administracions o ens públics o privats, nacionals o internacionals, supere el cost de l'activitat que ha de desenrotllar el beneficiari. En estos supòsits, quan la subvenció principal siga de la Generalitat, procedirà el reintegrament de l'excés obtingut sobre el cost de l'activitat exercida.



Article 7. Presentació de sol·licituds i documentació annexa

1. Les sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions regulades en la present orde hauran de dirigir-se al director general del Servef, i es presentaran en imprés normalitzat, per duplicat exemplar, en les corresponents direccions territorials del Servef, o en qualssevol altra de les formes establides en l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, inclosa la presentació, si és el cas, a través del corresponent Registre electrònic, d'acord amb el que establixen els articles 44 i següents del Decret 220/2014, de 12 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament d'Administració Electrònica de la Comunitat Valenciana i l'Orde de 9 de maig de 2005, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació (DOCV 23.05.2005), modificada per Orde de 16 de novembre de 2009, que regula el procediment de tramitació telemàtica de sol·licituds de subvencions i presentació de documentació en l'àmbit competencial del Servici Valencià d'Ocupació i Formació i s'aprova l'aplicació informàtica que la possibilita.



2. Les entitats presentaran una sol·licitud per cada àmbit territorial on pretenguen actuar. La documentació general de l'entitat, arreplegada en el present article en el punt 6 – des de l'apartat «a» fins al «h»– només haurà de ser aportada en una de les sol·licituds i en les altres sol·licituds es farà constar esta circumstància.

3. Quan la sol·licitud no reunisca els requisits establits en la present orde o no s'acompanye la documentació que, d'acord amb esta, resulte exigible, de conformitat amb el que preveu l'article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, es requerirà l'entitat sol·licitant perquè, en el termini de deu dies esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb indicació que si no ho fa així, es considerarà que desistit de la petició, amb resolució prèvia que haurà de ser dictada en els termes que preveu l'article 42 de l'esmentada llei.



4. En el cas que els documents exigits que han d'acompanyar la sol·licitud de concessió d'ajudes estiguen en poder de qualsevol òrgan de l'administració actuant, el sol·licitant podrà acollir-se al que establix l'apartat f) de l'article 35 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, sempre que es faça constar la data, l'òrgan o la dependència a què van ser dirigits, la identificació del procediment en què es troben i que no hagen transcorregut més de cinc anys des de la finalització del procediment a què corresponguen.



5. El termini per a la presentació de sol·licituds serà de vint dies naturals comptat des de l'endemà de la publicació d'esta orde en el DOCV.

6. Les sol·licituds presentades hauran d'anar acompanyades de la documentació següent:

a) Còpia compulsada de l'escriptura de constitució i dels corresponents estatuts vigents i, si és el cas, escriptura de modificació d'estatuts, inscrita en el registre corresponent, en què resulte acreditada l'absència d'ànim de lucre, excepte si es tracta d'una administració pública.



b) Còpia compulsada de la targeta d'identificació fiscal, excepte si es tracta d'una administració pública.

c) Còpia compulsada de l'escriptura on consten els poders de la persona que realitza la sol·licitud o document equivalent en el cas que es tracte d'una administració pública.

d) Declaració responsable de no incórrer en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari arreplegades en els apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

e) Declaració responsable de les ajudes en règim de minimis rebudes durant els dos exercicis fiscals anteriors i durant l'exercici fiscal en curs.



f) Declaració responsable de no haver sol·licitat o percebut altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos, provinents de qualsevol altra Administració o ens públic o privat, tant nacional com internacional, que tinguen per objecte el finançament de les activitats subvencionades. En cas contrari, declaració responsable de l'import i procedència de les ajudes sol·licitades o percebudes, amb especificació de la seua normativa reguladora.

g) La presentació de la sol·licitud de subvenció comportarà l'autorització del sol·licitant perquè el Servef obtinga directament l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social previstes en els articles 18 i 19, respectivament, del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, de 2003, General de Subvencions; i en este cas el sol·licitant no haurà d'aportar les corresponents certificacions.

No obstant això, el sol·licitant podrà denegar o revocar este consentiment efectuant comunicació escrita al Servef en este sentit. En este supòsit, hauran de presentar-se certificats originals positius de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública i de la Tresoreria General de la Seguretat Social, expressius d'estar al corrent en el compliment de les obligacions fiscals i amb la Seguretat Social, la validesa de la qual haurà d'estendre's a la data d'atorgament de l'ajuda.

D'acord amb el que establix l'article 3.2 de l'Orde de 30 de maig de 1996, de la Conselleria d'Economia i Hisenda, queden exonerades d'acreditar l'esmentat compliment per mitjà dels corresponents certificats, les entitats locals i els ens i empreses a què es referix l'article 5 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, que se substituirà per la declaració responsable prevista en l'apartat d) del present article.

h) Dades de domiciliació bancària segons model disponible a este efecte, excepte si s'han presentat amb anterioritat davant del Servef i no han experimentat variació, i en este cas s'indicarà el compte en què es desitja rebre l'import de la subvenció.

i) Projecte-memòria de les accions que cal realitzar, en què s'indique:

– Àmbit territorial d'actuació, per centre Servef d'ocupació

– Nombre estimat de persones inscrites que l'entitat sol·licita atendre, tenint en compte el que establix l'article 6.1 d'esta orde.



– Recursos humans requerits per a la realització de les accions d'orientació, delimitant aquells de què disposa l'entitat en el moment de la sol·licitud i aquells que incorporaran abans de l'inici de les accions.



– Instal·lacions i equipaments, tècnics i materials necessaris per al desenrotllament de les accions, especificant si ho són en règim de propietat o arrendats per l'entitat. L'entitat indicarà expressament que disposa d'una aula informàtica per a la realització de les accions grupals, de connexió a Internet de banda ampla, així com equips informàtics perquè el demandant puga utilitzar-los individualment. En la memòria s'indicarà que hi ha un punt d'informació sobre temes relacionats amb la busca d'ocupació a disposició dels usuaris.



– Experiència en la realització d'altres accions d'orientació i autoocupació que hauran de ser relacionades i justificades documentalment, perquè siguen baremades en el moment de la valoració de la sol·licitud.



7. Els servicis territorials de Gestió Administrativa i Coordinació de Centres podran demanar de l'entitat sol·licitant l'aportació addicional d'altres documents o dades aclaridores que estimen necessaris per a resoldre sobre la seua sol·licitud.



Article 8. Procediment de concessió

1. El procediment de concessió de les subvencions arreplegades en esta orde es tramitarà en règim de concurrència competitiva, en els termes establits en el títol I de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

2. Correspondrà la instrucció dels expedients a les direccions territorials del Servef, que realitzaran les actuacions que estimen necessàries per a la determinació, comprovació de dades i avaluació de les sol·licituds en virtut de les quals els directors territorials hagen de formular la proposta de resolució.

3. L'expedient de concessió de subvenció contindrà l'informe de l'òrgan instructor en què conste que, de la informació que es troba en el seu poder, es desprén que els beneficiaris complixen tots els requisits necessaris per a accedir a les ajudes.

4. Després de l'avaluació i examen de les sol·licituds, els expedients seran sotmesos a informe de l'òrgan col·legiat previst en l'article 22.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions. En l'esmentat informe es concretarà el resultat de l'avaluació efectuada d'acord amb els criteris establits en l'article 9 d'esta orde.



5. A estos efectes, en cada direcció territorial del Servef es crearà una comissió de valoració integrada pel cap o la cap del Servici Territorial de Gestió Administrativa i Coordinació de Centres i dos tècnics designats pel director territorial.



Article 9. Criteris de valoració de les sol·licituds

1. A la comissió de valoració mencionada en l'article anterior, li correspondrà valorar les sol·licituds i memòries admeses d'acord amb els següents criteris i amb la puntuació que s'indica, sobre un màxim de 70 punts:

a) Tindre la condició de centre integrat en la Xarxa Orienta G.V., 25 punts.

b) Nombre d'accions d'orientació realitzades en condició de centre integrat en la Xarxa Orienta GV. A l'entitat que acredite haver realitzat el nombre més gran d'hores se li atorgaran 5 punts i a les restants entitats la puntuació que resulte de forma proporcional.

c) Disposar d'un local integrat en la Xarxa Orienta GV en l'àmbit territorial del centre Servef d'ocupació en què se sol·licita la realització de les accions d'orientació. Per a este criteri de valoració sí que es tindrà en compte la divisió en districtes postals de les localitats que disposen de diversos centres Servef d'ocupació. 16 punts.

d) Experiència durant els nou anys anteriors al d'esta convocatòria en la realització d'accions per a l'ocupació i assistència per a l'autoocupació o altres accions d'orientació que hauran de ser relacionades i justificades documentalment amb les corresponents resolucions d'adjudicació del Servef o de l'organisme públic convocant; 0,5 punt per cada mes, fins a un màxim de 18 punts, sense que augmente la puntuació la simultaneïtat de distintes accions d'orientació.



e) Experiència durant els set anys anteriors al de la present convocatòria, que haurà de ser relacionada i justificada documentalment amb les corresponents resolucions d'adjudicació del Servef, en les actuacions següents: escoles taller, cases d'oficis, tallers d'ocupació, cursos de formació, plans integrals d'ocupació, així com tindre la condició d'agència de col·locació en el moment de publicació d'esta convocatòria amb col·locacions comunicades a l'ETC del Sistema Nacional d'Ocupació; 1 punt per cada actuació fins a un màxim de 6 punts.



2. La baremació es realitzarà per cada àmbit territorial d'actuació triat per les entitats, de tal manera que les propostes de resolucions de concessió recauran sobre aquelles que, dins del mencionat àmbit i fins a completar les necessitats d'atenció determinades en la mencionada àrea d'actuació, hagen obtingut major puntuació.

3. En cas d'empat en la puntuació, es donarà prioritat a l'entitat que obtinga més punts en el primer criteri. Si es produïx un nou empat se seguirà el mateix procediment amb la resta de criteris en orde descendent fins a l'últim. Si al final persistix l'empat, es donarà prioritat a l'entitat que presente un pla d'igualtat entre dones i hòmens, prèviament aprovat per qualsevol administració pública o òrgan competent. Si persistix l'empat, este es dirimirà per mitjà de la realització d'un sorteig.





Article 10. Resolució del procediment i recursos

1. La competència per a resoldre sobre les sol·licituds formulades correspon al secretari autonòmic d'Economia i Ocupació, director general del Servef.

2. El termini màxim per a resoldre i notificar la resolució procedent serà de tres mesos comptat des de l'endemà de la finalització del termini de presentació de sol·licituds.

3. Transcorregut el termini anterior sense que s'haja dictat i notificat resolució expressa, s'entendrà desestimada la pretensió per silenci administratiu, de conformitat amb el que preveu l'article 44 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, en relació amb el que disposa l'article 55 de la Llei 9/2001, de 27 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa, Financera, i d'Organització de la Generalitat Valenciana; i això sense perjuí que subsistisca l'obligació legal de resoldre sobre la petició formulada.

4. Les resolucions que es dicten a l'empara d'esta orde es notificaran als interessats en els termes que preveu l'article 58 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

5. La resolució de concessió d'ajudes contindrà, com a mínim, els punts següents:

a) Identificació de l'entitat beneficiària de la subvenció.

b) Àmbit territorial de desenrotllament dels itineraris personalitzats d'inserció.

c) Nombre de persones inscrites a atendre.

d) Nombre d'hores màximes a subvencionar del personal tècnic.

e) Import de l'ajuda en equivalent de subvenció brut i el seu caràcter de minimis sota el règim regulat en el Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió de 18 de desembre de 2013 relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (DO L352, 24.12.2013)

f) Import màxim a subvencionar en concepte de costos salarials.

g) Import màxim a subvencionar en concepte d'altres gastos.

h) Nombre de tècnics estimat per a la realització de les accions.

i) Qualsevol altres especificacions que s'estimen oportunes.

6. Les resolucions que es dicten a l'empara d'esta orde esgotaran la via administrativa, i contra elles podrà interposar-se un recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos comptador des de l'endemà de la notificació de la resolució, d'acord amb el que establixen els articles 10.1.a i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o potestativament, recurs de reposició davant de l'òrgan que va dictar la resolució en el termini d'un mes, computats en els termes ja mencionats, de conformitat amb el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú. I això, sense perjuí de la possibilitat que els interessats puguen exercitar, si és el cas, qualsevol altre que estimen procedent.

7. En el cas que les entitats interessades siguen administracions públiques, podran interposar recurs contenciós administratiu davant d'idèntic òrgan jurisdiccional, de conformitat amb el que establixen els articles 10, 44 i 46.6 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a partir de l'endemà a la notificació, llevat que haja hagut el requeriment a què fa referència l'article 44 de la mencionada llei, i en este cas l'esmentat termini comptarà des de l'endemà del dia en què es reba la comunicació de l'acord exprés o s'entenga presumptament rebutjat.





Article 11. Resolució d'incidències

1. El secretari autonòmic d'Economia i Ocupació, director general del Servef, o òrgan que tinga atribuïda la delegació de la competència, resoldrà les incidències produïdes després de la concessió de les ajudes, com ara ampliacions de termini, modificacions justificades o qualsevol variació no substancial de les condicions particulars de la concessió. En tot cas, la modificació només podrà autoritzar-se si no danya drets de tercers i sempre que no supose minoració de la valoració tècnica obtinguda en la sol·licitud de subvenció.

2. L'entitat beneficiària haurà de comunicar, de forma immediata, altres ajudes públiques o privades que haja obtingut o sol·licitat després de la data de presentació de la sol·licitud.



Article 12. Contractació del personal per a la realització d'accions

1. El personal tècnic que realitze les accions d'orientació laboral, haurà d'estar en possessió d'una titulació acadèmica adequada per a l'exercici qualificat de les tasques d'orientació a realitzar. En concret, psicopedagogia, psicologia, pedagogia, treball social, relacions laborals, ciències del treball, educació social i integració social. A més, haurà de comptar amb una experiència professional degudament acreditada d'almenys 24 mesos en l'esmentada matèria.

No serà imprescindible l'especialitat anteriorment mencionada quan el personal tècnic, a més d'estar en possessió de qualsevol titulació de grau mitjà o superior, puga demostrar una experiència professional d'almenys 36 mesos en impartició d'accions d'orientació laboral.



L'entitat haurà de garantir que tot el personal tècnic proposat disposa del domini suficient en el maneig d'Internet, ferramentes ofimàtiques i xarxes socials per a impartir les accions individuals i grupals de l'annex II que ho requerisquen.

2. Una vegada dictada la resolució de concessió, a fi de poder autoritzar el personal tècnic proposat per l'entitat, s'haurà de facilitar als servicis territorials de Gestió Administrativa i Coordinació de Centres, de forma prèvia a l'inici efectiu de les actuacions i en cas de noves contractacions al llarg del programa, la següent documentació del personal tècnic:

– Currículum

– Original i còpia, o còpia compulsada de la titulació universitària

– Contractes de treball que acrediten l'experiència professional com a personal tècnic d'orientació, inserció o d'ocupació. Si es tracta de funcionaris, nomenament o certificació que acredite estes funcions.



Article 13. Obligacions de les entitats beneficiàries

Les entitats beneficiàries hauran de complir les obligacions següents:

a) Presentar davant dels servicis territorials de Gestió Administrativa i Coordinació de Centres la planificació d'actuacions a desenrotllar, amb una antelació mínima de quinze dies a l'inici d'estes.

b) Comunicar mensualment als servicis territorials de Gestió Administrativa i Coordinació de Centres les persones ateses, utilitzant les fitxes de resum el format i característiques de les quals els serà proporcionat. Estes fitxes es presentaran en original i còpia per a la seua confrontació pels Servicis Territorials de Gestió Administrativa i Coordinació de centres de les direccions territorials del Servef.

c) Mecanitzar, en l'aplicació informàtica que el Servef posarà a disposició de les entitats, els servicis d'orientació prestats a les persones inscrites en un termini no superior als 15 dies des de la data de realització.

d) Comunicar als Servicis Territorials de Gestió Administrativa i Coordinació de centres de les direccions territorials del Servef, qualsevol alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, qualssevol altres ajudes públiques o privades que haja sol·licitat o obtingut per a idèntic fi després de la data de presentació de la sol·licitud.

e) Aportar les dades necessàries, en el termini màxim de deu dies des de la seua sol·licitud, als efectes de possibles controls i verificacions derivades de la tramitació de l'expedient.

f) No percebre cap quantitat de les persones inscrites en les accions.



g) Per tractar-se d'ajudes cofinançades pel Fons Social Europeu, els beneficiaris hauran de subjectar-se al que preveu el Reglament núm. 1303/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, pel qual s'establixen disposicions comunes relatives al Fons Europeu de Desenrotllament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió, al Fons Europeu Agrícola de Desenrotllament Rural i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, sobre informació i publicitat del cofinançament de les ajudes pel Fons Social Europeu. Entre les mencionades normes, cal destacar que la concessió de la subvenció implica l'acceptació de ser inclòs en una llista que es publicarà de forma electrònica o per qualsevol altre mitjà, en la qual figuraran els beneficiaris, l'operació finançada i l'import de l'ajuda.

h) Informar les persones inscrites, durant la realització de l'acció d'orientació i publicitar amb caràcter general, que el projecte compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu i del Servef.

Amb este fi, l'entitat estarà subjecta a l'obligació de donar publicitat a l'activitat cofinançada, segons la normativa comunitària vigent, incorporant l'emblema i la referència al fons en qüestió en el material formatiu, cartelleria, fullets, pàgina web i qualsevol altre mitjà de difusió que s'utilitze.

i) Informar, en la forma que establisca l'òrgan competent, dels indicadors de realització i dels resultats corresponents a l'actuació cofinançada pel Fons Social Europeu.

j) La documentació justificativa d'estes subvencions cofinançades s'haurà de conservar, almenys en format electrònic, a disposició dels òrgans d'auditoria i control durant un termini de tres anys a partir del 31 de desembre següent a la presentació dels comptes en què estiguen inclosos els gastos de l'operació, tal com es definix en l'article 140, apartat 1 del Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell de 17 de desembre de 2013, la qual cosa s'estima aproximadament en 2032.

k) Mantindre la traçabilitat de tota la documentació tècnica i econòmica que permeta verificar, d'una banda, la correcta realització de les activitats objecte d'esta subvenció, i d'una altra, l'adequació entre els registres comptables i els documents acreditatius dels gastos derivats de la realització d'estes activitats, amb els imports que es presentaran a cofinançament del Fons Social Europeu.

l) Les entitats beneficiàries han de complir amb la normativa de Protecció de Dades de Caràcter Personal, adoptant i implementant les mesures de seguretat previstes per la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, desplegada pel Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre. Les entitats establiran les mesures organitzatives i tècniques necessàries per a garantir la seguretat de les dades a què accedisca com a conseqüència de les actuacions que són objecte d'esta orde. En especial, adoptaran les mesures adequades per a evitar l'alteració, la pèrdua, el tractament o l'accés no autoritzat a les dades mencionats.

m) Les altres obligacions previstes en l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i que no hagen sigut citades expressament.

n) Garantir la comptabilitat separada de la resta d'operacions en els termes establits en l'article 20 d'esta orde.

o) Portar un control sobre la jornada de treball del personal tècnic de tal manera que puga ser acreditat l'horari específicament dedicat a la realització de les accions subvencionades per la present convocatòria.



p) Realitzar un qüestionari d'avaluació a les persones inscrites que hagen participat en les accions d'orientació, segons model facilitat pel Servef.

q) Comunicar a l'òrgan concedent les subvencions concedides en règim de minimis, i informar immediatament d'estes, especialment en el supòsit que puguen superar el límit establit per la Unió Europea.



r) Comunicar a l'òrgan concedent l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos que financen les activitats subvencionades.



s) Sotmetre's a les actuacions de comprovació que respecte de la gestió dels esmentats fons puga efectuar l'òrgan concedent, així com qualssevol altres de comprovació i control financer que puguen realitzar els òrgans de control competents, tant nacionals com comunitaris, aportant tota la informació que li siga requerida en l'exercici de les actuacions anteriors.



Article 14. Expedient individual d'orientació

Per cada una de les persones inscrites, les entitats beneficiàries hauran d'elaborar un expedient individual d'orientació. Este expedient es començarà a elaborar des del primer moment en què la persona inicie la seua participació en el programa, de manera que a cada usuari li correspondrà un únic expedient.

Els documents que han de constar seran el següents:

– Entrevista de diagnòstic inicial i disseny de l'itinerari, segons documents de les guies metodològiques.

– Compromís personal de participació en l'Itinerari Personalitzat, subscrit pel tècnic orientador i el participant en l'itinerari

– Llistat resum de totes les accions rebudes per cada persona inscrita, agrupades per dates, hores i tipus d'acció, amb identificació del tècnic orientador que les ha impartit. Este llistat es podrà obtindre per mitjà de l'aplicació informàtica posada a disposició de l'entitat pel Servef.



– Fitxa tècnica d'assistència a tutoria individualitzada, segons model, firmada tant per la persona inscrita com pel tècnic orientador que l'haja impartit. El document inclourà una valoració de la participació global del participant en les accions i les incidències produïdes durant l'itinerari, com possibles abandons de les accions i els motius. En este informe s'arreplegaran els resultats obtinguts en matèria d'inserció, formació o tornada al sistema educatiu.

– Currículum del participant, una vegada finalitzat l'itinerari.

– Qüestionari d'avaluació.

L'entitat haurà de realitzar una còpia electrònica de tots els documents enumerats i entregar una còpia al Servef en el moment de la justificació.



Article 15. Pagament de la subvenció

1. Els beneficiaris de les subvencions hauran d'acreditar prèviament al cobrament que es troben al corrent en el compliment dels seus obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

2. Serà requisit per al pagament de la subvenció que els beneficiaris no siguen deutors per resolució ferma de reintegrament. Per a acreditar-ho, hauran de presentar declaració responsable sobre això.

3. Al finalitzar les accions el Servef abonarà el total de l'import de la subvenció concedida i justificada. No obstant això, d'acord amb la sol·licitud presentada segons model per l'entitat beneficiària, es podrà abonar, com a bestreta de pagament de la subvenció concedida, i sempre que este règim de pagament siga arreplegat per a este tipus de convocatòria en la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2015, el 50 % d'esta, sempre que s'aporte prèviament:

a) Certificació de l'inici de les accions per part de l'entitat col·laboradora, segons model normalitzat.

b) Presentació, per part de l'entitat beneficiària, d'aval bancari o depòsit en efectiu per la quantia anticipada, constituït d'acord amb la normativa vigent, quedaran eximides de presentar la dita documentació les entitats que justifiquen que legalment no estan obligades a la presentació de garanties.

La sol·licitud de bestreta, junt amb la documentació indicada, haurà de presentar-se en els servicis territorials de Gestió Administrativa i Coordinació de Centres de les direccions territorials del Servef, abans del 16 d'octubre de 2015.

En el cas que la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2015, no preveja el règim de pagaments descrit, s'aplicaran els percentatges màxims del règim arreplegat per a les transferències corrents en l'article 47.bis.a del Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana.

4. Les garanties es cancel·laran per acord de l'òrgan concedent en els casos següents:

a) Una vegada comprovada de conformitat l'adequada justificació de la bestreta.

b) Quan s'hagen reintegrat les quantitats anticipades.



Article 16. Execució de les accions

1. Amb caràcter general, les accions hauran d'executar-se dins de l'any 2015. Per a això les accions hauran d'iniciar-se en el termini màxim d'un mes comptat des de l'endemà de la notificació de la resolució de concessió.

2. D'acord amb el que establix l'article 11.3 de la Llei 3/2000, de 17 d'abril, per la qual es crea el Servici Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF), les entitats beneficiàries que havent iniciat la realització de les accions en l'exercici 2015, no tinguen previst completar-les abans de finalitzar l'any, podran prorrogar l'execució fins al 31 de març de 2016, sempre que hagen comunicat esta circumstància a les direccions territorials del Servef abans de l'1 de desembre de 2015.





Article 17. Finalització de les accions

Finalitzada l'execució de les accions, l'entitat beneficiària comunicarà este fet als corresponents servicis territorials de Gestió Administrativa i Coordinació de Centres en els quatre dies naturals següents. Les dates límit de presentació d'esta comunicació seran el 4 de gener de 2016, si les accions s'han finalitzat el 31 de desembre de 2015, i el 4 d'abril de 2016, si s'ha prorrogat el termini de realització fins al 31 de març de 2016 després de la comunicació de l'entitat beneficiària a què fa referència l'article 16.2



Article 18. Justificació

1. Podran ser objecte de justificació i corresponent pagament, aquelles actuacions realitzades per les entitats beneficiàries que, ajustant-se al que disposa esta orde, hagen sigut iniciades i finalitzades per les persones inscrites.

2. L'entitat beneficiària presentarà, en el termini improrrogable d'un mes des de la finalització de les accions, el compte justificatiu de la subvenció que contindrà, amb caràcter general, la documentació següent:



a) Una memòria d'actuació justificativa, que vindrà acompanyada de la documentació següent:

– Llistat de l'aplicació informàtica en què figuraran les dades de les accions d'orientació realitzades mensualment per cada tècnic orientador. Per a justificar les actuacions en ell arreplegades s'adjuntaran:

– Fitxes de control de les accions grupals impartides

– Còpia del full de la fitxa tècnica d'assistència a tutoria individualitzada de la persona inscrita que es corresponga amb les accions concretes incloses en el llistat

El Servef posarà a disposició de les entitats beneficiàries tant el model de memòria com el de cada un dels documents descrits.

b) Una memòria econòmica justificativa del cost dels itineraris realitzats.

3. De conformitat amb allò que disposa l'article 72 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i a través de la ferramenta informàtica eSIDEC, s'elaborarà una memòria econòmica justificativa del cost de les accions realitzades que contindrà:

a) Les nòmines dels tècnics subvencionats, acompanyades de les transferències bancàries que acrediten el seu pagament i en les quals puga identificar-se el treballador i el període a què fan referència.

b) Els documents de cotització TC/1 i TC/2 de la Seguretat Social, amb acreditació del seu pagament.

c) Contractes laborals, o nomenament de funcionari, subscrits entre l'entitat beneficiària i els tècnics que han realitzat les accions d'orientació subvencionades.

d) Si és el cas, carta de pagament de reintegrament de les quantitats corresponents a fons no utilitzats de la subvenció concedida.¡

e) Identificació del subcompte d'ingressos on es comptabilitza la subvenció concedida. Relació de subcomptes de gastos utilitzats per a la gestió de la subvenció. En el cas d'entitats subjectes a comptabilitat pública, s'aportarà la identificació en el sistema comptable dels projectes d'ingressos i gastos pels quals s'efectua la comptabilització de la subvenció.

f) Model 111 Retencions i ingressos a compte del IRPF, corresponents a les nòmines dels tècnics presentades en la justificació i facilitar el model 190 Resum anual de retencions i ingressos a compte del IRPF, després de la seua presentació.

4. A fi que les nòmines i els documents acreditatius del gasto no puguen ser imputats pel mateix concepte a altres subvencions, l'entitat haurà d'aportar obligatòriament els originals d'estos junt amb una còpia. Els servicis territorials segellaran els originals perquè queden afectats a la subvenció que amb ells es justifica, i retindran per a l'expedient la còpia degudament confrontada, indicant el percentatge d'imputació del gasto i la quantia exacta que resulte afectada per la subvenció.



5. Es consideren gastos elegibles les accions efectivament realitzades i per al període d'execució d'estes, els gastos de personal: retribucions salarials, excloses dietes, i cotització a la Seguretat Social del personal tècnic.

S'inclouran ací les hores d'atenció directa a les persones inscrites, segons la duració de les accions detallades en l'annex II. També s'hi inclourà el temps dedicat pel tècnic a les tasques següents:

1. Preparació: mitja hora per cada tutoria individualitzada

2. Preparació: una hora per cada acció grupal

3. Justificació i gestió documental: una hora per cada persona inscrita que haja realitzat algun dels itineraris d'inserció descrits en l'annex II.

Totes les hores de treball que es realitzen per atenció directa o per les tasques ací descrites i que siguen presentades per l'entitat beneficiària per a justificació hauran de coincidir necessàriament amb les reflectides en el Llistat de l'aplicació informàtica en què figuraran les dades de les accions d'orientació realitzades mensualment per cada tècnic orientador, que s'adjuntarà a la memòria d'actuació justificativa.



6. Es considerarà gasto realitzat el que ha sigut efectivament pagat amb anterioritat a la finalització del període de justificació arreplegat en l'article 18.2 d'esta orde, per la qual cosa no seran admissibles pagaments ajornats.



Article 19. Rendiments financers

D'acord amb el que preveu l'article 19.5 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, els rendiments financers que es generen pels fons lliurats als beneficiaris, no incrementaran l'import de la subvenció concedida, per raó de l'escassa quantia d'estos i la dificultat de la seua aplicació a les activitats subvencionades i del seu seguiment i control.



Article 20. Obligació de portar comptabilitat separada

Segons el que disposa l'article 14.1.f, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, el beneficiari, amb independència de la seua naturalesa jurídica, haurà de disposar la identificació en compte separat o epígraf específic en la seua comptabilitat, de tots els ingressos i gastos d'execució de les accions d'orientació, amb la referència comuna a tots ells «d'accions d'orientació Garantia Juvenil».



Article 21. Causes de minoració i reintegrament de les subvencions

1. A més de les causes d'invalidesa de la resolució de concessió, arreplegades en l'article 36 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, donaran lloc a l'obligació de reintegrar, totalment o parcialment, les quantitats percebudes, així com l'interés de demora des de la data del pagament de la subvenció fins que s'acorde la procedència del seu reintegrament, els supòsits previstos en l'article 37 de la Llei General de Subvencions.

2. Tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció, i en tot cas, l'obtenció concurrent d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos, provinents de qualsevol altra Administració o ens públic o privat, tant nacional com internacional, que tinguen per objecte el finançament de les activitats subvencionades en la present orde, podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió.

3. La falta de presentació de la justificació en el termini establit en l'article 18.2 d'esta orde, comportarà l'exigència del reintegrament i la resta de responsabilitats establides en la Llei General de Subvencions.



4. En el cas d'incompliments parcials, l'òrgan competent determinarà la quantitat a reintegrar pel beneficiari responent al principi de proporcionalitat en funció dels costos justificats i les actuacions acreditades, de conformitat amb el que disposa el número 2 de l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, en relació amb l'article 17.3 lletra n de l'esmentada llei.

5. El Servef revisarà el compliment per les entitats de l'obligació de mecanitzar les accions realitzades a les persones inscrites ateses, a mesura que es van desenrotllant les accions, en l'aplicació informàtica que el Servef haja posat a disposició de les entitats per mitjà del procediment pertinent. L'incompliment donarà lloc que les dites accions no siguen tingudes en compte als efectes del càlcul de la subvenció el que, si és el cas, donarà lloc a la consegüent minoració d'esta.





Article 22. Procediment de reintegrament

1. Els supòsits previstos en l'article anterior donaran lloc a la incoació, per l'òrgan competent, d'un procediment de reintegrament de l'import total o parcial de la subvenció concedida.

2. El procediment de reintegrament de subvencions es regirà pel que disposa l'article 42 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i els articles 94 i següents del seu Reglament aprovat per Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, que regulen el Procediment de Reintegrament.

3. Les quantitats a reintegrar tindran la consideració d'ingressos de dret públic de naturalesa no tributària i serà exigible interés de demora.





Article 23. Procediment sancionador

Si, com a conseqüència de la tramitació de l'expedient de reintegrament, es detecta alguna de les infraccions tipificades en el títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, se seguirà el procediment establit en l'article 67 de la dita llei, i en l'article 102 del seu Reglament.





DISPOSICIONS ADDICIONALS



Primera. Finançament

Estes ajudes es cofinançaran pel Fons Social Europeu a càrrec del capítol 4, subprograma 322.54, «Inserció Laboral» i codi línia de subvenció T7971000, «Accions orientació jóvens participants Garantia Juvenil», per un import global màxim de 2.778.800 euros. No obstant això, la convocatòria queda condicionada a l'existència en el pressupost de l'exercici 2015, de crèdit suficient i adequat per a això.





Segona. Publicitat de les subvencions

El Servef publicarà, en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, les quanties de les subvencions que s'atorguen a l'empara de la present convocatòria, així com els seus beneficiaris, d'acord amb el que establix l'article 18 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Facultat d'execució i desplegament

Es faculta el secretari autonòmic d'Economia i Ocupació, director general del Servef, per a dictar les instruccions i adoptar les mesures que considere oportunes per al desplegament i l'aplicació d'esta orde.





Segona. Normativa aplicable

Les ajudes que es concedisquen a l'empara d'esta orde tindran la consideració de subvencions públiques i es regiran, en allò no previst en esta, pels preceptes continguts en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i el text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, aprovat pel Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, els Reglaments (UE) núm. 1303/2013 i 1304/2013 del Parlament Europeu i del Consell i qualsevol altra normativa nacional o comunitària aplicable.



Tercera. Entrada en vigor

Esta orde entrarà en vigor l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



Contra esta disposició, que esgota la via administrativa, podran els interessats interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos comptat des de l'endemà de la seua publicació, davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, d'acord amb el que establixen els articles 10.1.a i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o, potestativament recurs de reposició davant d'este mateix òrgan en el termini d'un mes, computats en els termes ja dits, de conformitat amb el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Comú. I això, sense perjuí de la possibilitat que els interessats puguen exercitar, si és el cas, qualsevol altre que estimen procedent.





València, 30 de desembre de 2014



El conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació

MÁXIMO BUCH TORRALVA





ANNEX I



Itineraris màxims d'inserció que podran executar les entitats beneficiàries en 2015:



ACCIONS BENEFICIARIS

VALÈNCIA ALACANT CASTELLÓ TOTAL

161.148 6.322 4.587 1.487 12.396







ANNEX II

Catàleg d'accions de: Orientació Professional per a l'Ocupació i Assistència per a l'Autoocupació



L'itinerari personalitzat d'inserció per a jóvens estarà format per les accions següents:

Tutories individualitzades (1 hora de duració cada una):

– Entrevista de diagnòstic (obligatòria)

– Disseny de l'IPI (obligatòria)

– Identificació d'alternatives professionals

– Elaboració de currículums

– Elaboració de cartes de presentació

– Elaboració i treball d'agenda de busca

– Vies d'accés a l'ocupació

– Informació sobre processos de selecció

– Entrevista de selecció

– Busca d'ocupació per Internet– Nivell I

– Busca d'ocupació per Internet – Nivell II

– Informació sobre accions de formació

– Informació de mercat de treball

– Informació sobre mesures de foment de la contractació

– Informació Servef i GVAJOBS

– Informació general sobre autoocupació



Accions grupals (de dos hores de duració cada una):

– Sessió d'acollida, motivació i informació sobre el programa

– Identificació d'alternatives professionals

– Aspectes personals i habilitats bàsiques per a l'ocupació

– Ferramentes per a la busca d'ocupació

– Vies d'accés a l'ocupació

– Informació sobre processos de selecció

– Entrevista de selecció

– Busca d'ocupació per Internet– Nivell I

– Busca d'ocupació per Internet – Nivell II

– Taller d'entrevista

– Informació sobre accions de formació

– Informació de mercat de treball

– Informació sobre mesures de foment de la contractació

– Informació Servef i GVAJOBS

– Dinamització i motivació per a l'autoocupació

– Informació general sobre autoocupació



Les especificacions tècniques i els continguts de les accions enumerades es trobaran a disposició de les entitats en els corresponents servicis territorials de manera prèvia a l'inici de les actuacions.

Mapa web