Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 12/2013, de 14 de març, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es fixen els criteris per a la determinació de les relacions de llocs de treball i es publiquen les plantilles tipus de les escoles infantils



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6988 de 21.03.2013
Número identificador:  2013/2775
Referència Base de Dades:  002791/2013
 



ORDE 12/2013, de 14 de març, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es fixen els criteris per a la determinació de les relacions de llocs de treball i es publiquen les plantilles tipus de les escoles infantils (segon cicle), col·legis públics d'Educació Primària, col·legis públics d'Educació Infantil i Primària i centres d'educació especial de titularitat de la Generalitat. [2013/2775]

Índex



Preàmbul

Article 1. Objecte de l'orde

Article 2. Llocs de treball docent en Educació Infantil (segon cicle)

Article 3. Llocs de treball docent d'Educació Primària

Article 4. Dotació complementària en centres que integren unitats específiques d'educació especial

Article 5. Dotació complementària en centres d'educació especial

Article 6. Dotació complementària en centres d'acció educativa singular

Article 7. Centres rurals agrupats

Disposició transitòria

Única. Plantilla de llocs de treball del primer cicle de l'ESO en col·legis d'Educació Primària

Disposició derogatòria

Única. Clàusula derogatòria

Disposició addicional

Única. Publicació de les relacions dels llocs de treball per centre i especialitat

Disposició final

Primera. Execució de la norma

Segona. Entrada en vigor



La Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, establix en l'article 112 que correspon a les administracions educatives dotar els centres públics dels mitjans materials i humans necessaris per a oferir una educació de qualitat i garantir la igualtat d'oportunitats en l'educació. En el seu apartat 3, s'indica que els centres que escolaritzen alumnat amb necessitat específica de suport educatiu, en proporció major a l'establida amb caràcter general o per a la zona en què s'ubiquen, rebran els recursos complementaris necessaris per a atendre adequadament este alumnat. Així mateix, en el seu apartat 4 establix que les administracions educatives facilitaran que aquells centres que, pel seu nombre d'unitats, no puguen disposar dels especialistes per a impartir ensenyances de Música, d'Educació Física, idiomes estrangers o altres que es determinen rebran els suports necessaris per a assegurar la qualitat de les corresponents ensenyances.

Per la seua banda, el Reial Decret 1594/2011, de 4 de novembre, pel qual s'establixen les especialitats docents del cos de mestres que exercisquen les seues funcions en les etapes d'Educació Infantil i d'Educació Primària, indica en l'article 3.1 que el professorat del cos de mestres amb l'especialitat d'Educació Infantil impartirà totes les àrees del currículum d'Educació Infantil. En el segon cicle d'Educació Infantil podran ser recolzats, en la seua labor docent, per mestres d'altres especialitats quan les ensenyances impartides ho requerisquen en les condicions que determinen les administracions educatives. L'apartat 2 del mateix article, establix que el professorat del Cos de Mestres amb l'especialitat d'Educació Primària tindrà competència docent en totes les àrees d'este nivell. Per a impartir la Música, l'Educació Física, les llengües cooficials i les llengües estrangeres es requerirà, a més, estar en possessió de l'especialitat corresponent. I continua en l'apartat 3, en què disposa que el professorat del cos de mestres amb les especialitats de les diferents llengües estrangeres, Educació Física i Música, impartirà les àrees de la seua especialitat i, a més, les àrees pròpies de l'especialitat d'Educació Primària. Al seu torn, l'apartat 5, establix que els mestres especialistes en Pedagogia Terapèutica i Audició i Llenguatge, a més de les atribucions específiques de la seua especialitat, podran impartir àrees pròpies de l'Educació Primària.

Així mateix, l'article 3.1 del Decret 127/2012, de 3 d'agost, del Consell, pel qual es regula el plurilingüisme en l'ensenyança no universitària a la Comunitat Valenciana (DOCV 6834, de 06.08.2012), establix els programes lingüístics que garantixen el dret de les famílies que els seus fills i filles reben les primeres ensenyances en la llengua cooficial triada pels tutors, ja siga valencià o castellà i, al mateix temps, en almenys una llengua estrangera, preferentment en anglés.

L'Orde de 10 de juliol de 2009, de la Conselleria d'Educació (DOCV 6062, de 22.07.2009), per la qual s'establixen els criteris per a fixar els llocs de treball dels instituts d'Educació Secundària que podran ser oferits a funcionaris pertanyents al cos de mestres, per a impartir les ensenyances del primer cicle de l'Educació Secundària Obligatòria en els esmentats instituts, regula en la seua disposició addicional que mentres hi haja col·legis d'Educació Primària que impartisquen transitòriament el primer cicle d'Educació Secundària Obligatòria podran continuar sent exercits per funcionaris del cos de mestres.



La novetat del Reial Decret 1594/2011, relativa al fet que els mestres especialistes puguen impartir les àrees pròpies de l'Educació Primària, aconsella un replantejament de les plantilles per a una distribució horària òptima. Per tot això, pareix necessari redefinir les plantilles dels centres en funció de les seues unitats i establir els llocs de treball de les diferents especialitats.

En conseqüència, vist el dictamen número 3/2013, del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, de data 21 de febrer de 2013, realitzats els tràmits preceptius i en virtut de les competències que m'atribuïx l'article 28.e) de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i l'article 4 del Decret 190/2012, de 21 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport,





ORDENE



Article 1. Objecte de l'orde

Les relacions de llocs de treball docent dels centres públics de titularitat de la Generalitat que impartixen Educació Infantil (segon cicle) i Educació Primària es fixaran d'acord amb el que disposa esta orde.





Article 2. Llocs de treball docent d'Educació Infantil (segon cicle)



1. Els llocs de treball docent corresponents al segon cicle d'Educació Infantil estaran determinats pel nombre d'unitats de cada escola infantil (segon cicle) o col·legi d'Educació Infantil i Primària, per a eixa etapa.

2. La relació de llocs de treball respondrà al que establix la plantilla tipus arreplegada en l'annex I.



Article 3. Llocs de treball docent d'Educació Primària

1. Els llocs de treball docent corresponents a l'etapa d'Educació Primària estaran determinats pel nombre d'unitats de cada col·legi d'Educació Primària o col·legi d'Educació Infantil i Primària, per a eixa etapa.

2. La relació de llocs de treball de cada especialitat respondrà al que establix la plantilla tipus en l'annex II.



Article 4. Dotació complementària en centres que integren unitats específiques d'educació especial

En les escoles infantils (segon cicle), col·legis d'Educació Primària i col·legis d'Educació Infantil i Primària que integren unitats específiques d'educació especial s'incrementarà la dotació de llocs de treball que amb caràcter general els corresponga, en funció del nombre i tipus de necessitats, d'acord amb la normativa corresponent.



Article 5. Dotació complementària en centres d'educació especial

1. Els centres públics d'educació especial tindran, a més dels llocs de treball d'educació especial de Pedagogia Terapèutica i Audició i Llenguatge que els correspon, un lloc de treball d'Educació Física i un altre d'Educació Musical addicional:

a) Itinerant amb un altre centre específic, si tenen menys de 9 unitats, sempre que la distància quilomètrica permeta l'elaboració d'horari complet per a la plaça afectada amb un informe previ de la direcció competent en matèria de centres i personal docent.

b) No itinerant, si tenen entre 9 o 17 unitats.

2. Els centres d'educació especial que tinguen 18 o més unitats incrementaran un segon lloc de treball d'Educació Física i Educació Musical.



Article 6. Dotació complementària en centres d'acció educativa singular

1. Els centres catalogats com a centres d'acció educativa singular (CAES) respondran a la plantilla establida en esta orde i disposaran de professorat de suport complementari de conformitat amb la normativa reguladora d'estos centres.

2. El seu nombre serà determinat en funció de les característiques de l'alumnat escolaritzat, d'acord amb els informes de les respectives direccions territorials.



Article 7. Centres rurals agrupats

1. La relació dels llocs de treball dels centres rurals agrupats incrementaran un lloc de treball de catàleg al que correspon pel seu nombre d'unitats objecte d'agrupació. Els centres incomplets i els de 12 o més unitats incrementaran en dos el nombre de llocs de treball que tinguen assignats per unitats.





DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA



Única. Plantilla de llocs de treball del primer cicle de l'ESO en col·legis d'Educació Primària

Els centres d'Educació Primària autoritzats amb caràcter provisional per a impartir les ensenyances del primer cicle de l'Educació Secundària Obligatòria, a més de la plantilla de llocs de treball docent del nivell d'Educació Primària que els corresponga segons el que establix la present orde, disposaran dels llocs de treball que s'especifiquen en l'annex III.



DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Clàusula derogatòria

Queda derogada l'Orde de 10 de gener de 1997 (DOCV 2915, 24.01.1997). Així mateix, queden derogades totes les disposicions del mateix rang o d'un rang inferior que s'oposen al que disposa esta orde.



DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Publicació de les relacions de llocs de treball per centre i especialitat

Es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana la relació de llocs de treball de catàleg per centre i especialitats resultant de l'aplicació d'esta orde.



DISPOSICIÓ FINAL



Primera. Execució de la norma

Es faculta l'òrgan competent en matèria de centres docents públics i en matèria de personal docent perquè, en l'àmbit de les seues competències, adopte totes les mesures que siguen necessàries per a executar el que disposa esta orde.



Segona. Entrada en vigor

Esta orde entrarà en vigor el dia que es publique en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. No obstant això, els seus efectes es consideraran referits a partir del començament del curs escolar 2013-14.



València, 14 de març de 2013



La consellera d'Educació, Cultura i Esport,

MARÍA JOSÉ CATALÁ VERDETANNEX I / ANEXO I



ESCOLES INFANTILS (2n cicle) I COL·LEGIS D'EDUCACIÓ INFANTIL I PRIMÀRIA

ESCUELAS INFANTILES (2º ciclo) Y COLEGIOS DE EDUCACIÓN INFANTIL Y PRIMARIA



RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL DE L'ETAPA D'EDUCACIÓ INFANTIL

RELACIÓN DE PUESTOS DE TRABAJO DE LA ETAPA DE EDUCACIÓN INFANTIL











ANNEX II / ANEXO II



COL·LEGIS D'EDUCACIÓ PRIMÀRIA I COL·LEGIS D'EDUCACIÓ INFANTIL I PRIMÀRIA

COLEGIOS DE EDUCACIÓN PRIMARIA Y COLEGIOS DE EDUCACIÓN INFANTIL Y PRIMARIA



RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL DE L'ETAPA D'EDUCACIÓ PRIMÀRIA

RELACIÓN DE PUESTOS DE TRABAJO DE LA ETAPA DE EDUCACIÓN PRIMARIA









(*) Atenció itinerant / Atención itinerante.

(a) Professorat itinerant no inclòs / Profesorado itinerante no incluido.











ANNEX III / ANEXO III



COL·LEGIS D'EDUCACIÓ INFANTIL I PRIMÀRIA AUTORITZATS PER A IMPARTIR ENSENYANCES

DEL PRIMER CICLE D'EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA

COLEGIOS DE EDUCACIÓN INFANTIL Y PRIMARIA AUTORIZADOS A IMPARTIR ENSEÑANZAS

DEL PRIMER CICLO DE EDUCACIÓN SECUNDARIA OBLIGATORIA.



RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL DEL NIVELL D'EDUCACIÓ SECUNDARIA OBLIGATÒRIA (*)

RELACION DE PUESTOS DE TRABAJO DEL NIVEL DE EDUCACIÓN SECUNDARIA OBLIGATORIA (*)









(*) Les especialitats dels llocs d'Educació Secundària podran experimentar modificacions en funció dels que corresponguen per Educació Primària, atesa la interrelació entre el professorat dels dos nivells.

(*) Las especialidades de los puestos de Educación Secundaria podrán experimentar modificaciones en función de los que correspondan por Educación Primaria, dada la interrelación entre el profesorado de los dos niveles.

Mapa web