Ficha disposicion

Ficha disposicion





Institut Valencià de Finances. RESOLUCIÓ de 26 de març de 2020 del director general de l'IVF per la qual es modifiquen les convocatòries d'11 de febrer de les línies de finançament bonificat de l' IVF "IVF-autònoms i microempreses", "IVF-pime" i "IVF-gran empresa" i tancament de la linia "IVF-afectats per la Dana de setembre de 2019".



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8774 de 30.03.2020
Número identificador:  2020/2723
Referència Base de Dades:  002805/2020
 



RESOLUCIÓ de 26 de març de 2020 del director general de l'IVF per la qual es modifiquen les convocatòries d'11 de febrer de les línies de finançament bonificat de l' IVF "IVF-autònoms i microempreses", "IVF-pime" i "IVF-gran empresa" i tancament de la linia "IVF-afectats per la Dana de setembre de 2019".

[2020/2723]

ANTECEDENTS



I. El passat 11 de febrer de 2020 el Director General de l'Institut Valencià de Finances, en l'ús de les competències conferides per la Llei 27/2018, de 27 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat, i en les normes generals aprovades pel Consell General per Acord de data 23 de gener de 2019, publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana núm. 8487, de data 15 de febrer de 2019, modificat per acord del Consell General de l'IVF de data 3 d'octubre de 2019, publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de data 20 de novembre de 2019; va procedir a convocar les següents línies de finançament bonificat:

a) Convocatòria de línia de finançament bonificat “IVF-Autònoms i microempreses” publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) núm. 8741 de 17 de febrer de 2020.

b) Convocatòria de línia de finançament bonificat “IVF-PIME” publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) núm. 8741 de 17 de febrer de 2020.

c) Convocatòria de la línia de finançament bonificat “IVF-Afectats per la DANA de setembre de 2019” publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) núm. 8741 de 17 de febrer de 2020.



d) Convocatòria de línia de finançament bonificat “IVF-Gran Empresa” publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) núm. 8741 de 17 de febrer de 2020.



II. Com a conseqüència de l'impacte econòmic de la crisi sanitària relacionada amb el COVID-19 es fa necessari adaptar alguns aspectes de la línia de finançament a fi d'adequar les condicions de les mateixes a la nova realitat produïda per la citada crisi.



En particular, respecte de les línies de “IVF-PIME” i “IVF-Gran Empresa” s'introduirà la possibilitat d'incloure com a despeses finançables, les necessitats de circulant no vinculades al creixement de l'empresa. En aquest sentit, i amb la intenció de millorar la posició de liquiditat de les empreses valencianes, l'Institut Valencià de Finances podrà finançar fins al 100% del valor dels elements de capital circulant adquirits per l'empresa. L'import màxim finançable disminueix des de 5.000.000 euros a 2.000.000 euros per a Grans Empreses i 1.500.000 euros per a Pimes. I en la Línia Gran Empresa s'augmenta l'import mínim del finançament passant de 25.000 euros a 250.000 euros.



La línia bonificada “IVF-Autònoms i microempreses” passarà a tindre un tipus d'interés de l'Euribor amb un mínim d'un 0% i un diferencial del 0% també.



Igualment, es permetrà que la formalització d'aquelles operacions que no compten amb garantia real que requerisca per a la seua constitució de document públic puguen ser formalitzades inicialment en document privat per a posteriorment, transcorregut el període de crisi sanitària puguen elevar-se a públic amb els efectes inherents a això.



III. Per l'anteriorment exposat, i en l'exercici de les competències reconegudes en l'article 95 de la Llei 27/2018, de 27 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat, de l'article 7.3 de l'acord de 23 de gener de 2019, del Consell General, pel qual s'aproven les normes generals reguladores per a l'atorgament de finançament bonificat a determinats projectes empresarials,





RESOLC





Primer

Modificar els següents articles de la Convocatòria de la línia de finançament bonificat “IVF-Autònoms i microempreses” publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) núm. 8741 de 17 de febrer de 2020:



Es modifica l'apartat 2 de l'article segon que quedarà redactat:

«2. Els projectes empresarials que podran acollir-se al finançament bonificat objecte d'aquesta Convocatòria tindran per finalitat a) l'ampliació i renovació de les instal·lacions, maquinària i equips, i b) cobrir les necessitats de liquiditat per a per a fer front a les despeses d'explotació propis de l'activitat de l'empresa.»



Es modifica l'apartat 6 de l'article quart que quedarà redactat:

«6. El beneficiari acreditarà estar al corrent de compliment de les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat, així com de les obligacions davant la Seguretat Social, a data 1 de gener de 2020. Així mateix, en cas que el sol·licitant haja sigut beneficiari d'alguna operació anterior de l'IVF, deurà igualment estar al corrent de les seues obligacions de pagament a aquesta data.»



Es modifica l'apartat 9 de l'article quart que quedarà redactat:

«9. El beneficiari no estarà, a data 1 de gener de 2020, en situació d'empresa en crisi entesa, d'acord amb el que s'estableix en el punt 2.18 del Reglament (UE) 651/2014, de 17 de juny, general d'exempció per categories, com aquella empresa en la qual concórrega almenys una de les següents circumstàncies:

a. Si es tracta d'una societat de responsabilitat limitada, quan haja desaparegut més de la meitat de la seua capital social subscrit com a conseqüència de les pèrdues acumulades; és el que succeeix quan la deducció de les pèrdues acumulades de les reserves (i de tots els altres elements que se solen considerar fons propis de la societat) condueix a un resultat negatiu superior a la meitat del capital social subscrit; a l'efecte de la present disposició, «societat de responsabilitat limitada» es refereix, en particular, als tipus de societats esmentats en l'annex I de la Directiva 2013/34/UE (1) i «capital social» inclou, quan siga procedent, tota prima d'emissió;

b. Si es tracta d'una societat en la qual almenys alguns socis tenen una responsabilitat il·limitada sobre el deute de la societat, quan haja desaparegut per les pèrdues acumulades més de la meitat dels seus fons propis que figuren en la seua comptabilitat; a l'efecte de la present disposició, «societat en la qual almenys alguns socis tenen una responsabilitat il·limitada sobre el deute de la societat» es refereix, en particular, als tipus de societats esmentats en l'annex II de la Directiva 2013/34/UE;

c. Quan l'empresa es trobe immersa en un procediment de fallida o insolvència o reunisca els criteris establits en el seu Dret nacional per a ser sotmesa a un procediment de fallida o insolvència a petició dels seus creditors;

d. Quan l'empresa haja rebut ajuda de salvament i encara no haja reembossat el préstec o posat fi a la garantia, o haja rebut ajuda de reestructuració i estiga encara subjecta a un pla de reestructuració.»



Es modifica l'apartat 9 de l'article huité que quedarà redactat:

«9. Documentació que acredite que el domicili social o establiment de desenvolupament d'activitat del sol·licitant es troba situat en la Comunitat Valenciana.»



Es modifica l'apartat 1 de l'article dotzé que quedarà redactat:

«1. El valor nominal del préstec se situarà entre 25.000 i 750.000 euros, sense que puga superar la suma de a) el 80% de les despeses elegibles derivades de la inversió en actius materials i immaterials, i b) el 100% de les despeses elegibles respecte als costos d'explotació propis de l'activitat de l'empresa.»





Es modifica l'apartat 3 de l'article dotzé que quedarà redactat:

«3. El Tipus d'Interés Nominal del Finançament Bonificat (TINFB) serà igual al Tipus d'Interés Euribor a un any, amb valor mínim igual al 0%, més un diferencial del 0%.»



Se suprimeixen els apartats 4 i 5 de l'article dotzé.



Es modifica l'apartat 8 de l'article dotzé que quedarà redactat:

«8. El préstec incorporarà un tram no reembossable (TNR), l'import del qual serà igual al 0,9% del producte entre el valor nominal del préstec i el seu termini de venciment. L'import del tram no reembossable romandrà constant fins al final de la vida del préstec; moment en què procedirà la seua aplicació, amb les excepcions que es deriven de les condicions de revocació de la bonificació, establides en l'articles 22 i 23. No obstant això, en el cas que, per les circumstàncies assenyalades en els articles 17, 18 i 19, es produïra una variació o bé en el valor nominal del préstec, o bé en el termini de l'operació, l'IVF reestimaría l'import del tram no reembossable d'acord amb els percentatges inclosos en el quadre anterior, sense perjudici del que s'estableix en l'article 18.5.»



Es modifica l'apartat 1 de l'article setzé que quedarà redactat:

«1. Després de l'aprovació del finançament bonificat s'haurà de formalitzar entre l'IVF i el sol·licitant-beneficiari el Contracte de Préstec en document públic, assortint a partir d'aqueixa signatura entre les parts tots els seus efectes.

Durant el període en el qual es mantinga l'estat d'alarma derivat de la pandèmia del Covid-19 podrà formalitzar-se en document privat aquells contractes de préstec que no requerisquen la seua elevació a públic per a la constitució de les garanties inherents a aquest, sempre que es procedisca a la seua signatura en document privat amb signatura digital i es faculten les parts a elevar posteriorment a públic el contracte de préstec amb els efectes previstos en l'article 517 i concordants de la Llei d'Enjudiciament Civil.»



Es modifiquen els Annexos de la Convocatòria a fi d'adaptar-los a les modificacions del present apartat.





Segon

Modificar els següents articles de la Convocatòria de línia de finançament bonificat «IVF-PIME» publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) núm. 8741 de 17 de febrer de 2020:



Es modifica l'apartat 2 de l'article segon que quedarà redactat:

«2. Els projectes empresarials que podran acollir-se al finançament bonificat objecte d'aquesta Convocatòria tindran per finalitat a) l'ampliació i renovació de les instal·lacions, maquinària i equips, i b) cobrir les necessitats de liquiditat per a per a fer front a les despeses d'explotació propis de l'activitat de l'empresa.»



Es modifica l'apartat 6 de l'article cinqué que quedarà redactat:

«6. El beneficiari acreditarà estar al corrent de compliment de les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat, així com de les obligacions davant la Seguretat Social, a data 1 de gener de 2020. Així mateix, en cas que el sol·licitant haja sigut beneficiari d'alguna operació anterior de l'IVF, deurà igualment estar al corrent de les seues obligacions de pagament a aquesta data.»



Es modifica l'apartat 9 de l'article cinqué que quedarà redactat:

«9. El beneficiari no estarà, a data 1 de gener de 2020, en situació d'empresa en crisi entesa, d'acord amb el que s'estableix en el punt 2.18 del Reglament (UE) 651/2014, de 17 de juny, general d'exempció per categories, com aquella empresa en la qual concórrega almenys una de les següents circumstàncies:

a. Si es tracta d'una societat de responsabilitat limitada, quan haja desaparegut més de la meitat de la seua capital social subscrit com a conseqüència de les pèrdues acumulades; és el que succeeix quan la deducció de les pèrdues acumulades de les reserves (i de tots els altres elements que se solen considerar fons propis de la societat) condueix a un resultat negatiu superior a la meitat del capital social subscrit; a l'efecte de la present disposició, «societat de responsabilitat limitada» es refereix, en particular, als tipus de societats esmentats en l'annex I de la Directiva 2013/34/UE (1) i «capital social» inclou, quan siga procedent, tota prima d'emissió;

b. Si es tracta d'una societat en la qual almenys alguns socis tenen una responsabilitat il·limitada sobre el deute de la societat, quan haja desaparegut per les pèrdues acumulades més de la meitat dels seus fons propis que figuren en la seua comptabilitat; a l'efecte de la present disposició, «societat en la qual almenys alguns socis tenen una responsabilitat il·limitada sobre el deute de la societat» es refereix, en particular, als tipus de societats esmentats en l'annex II de la Directiva 2013/34/UE;



c. Quan l'empresa es trobe immersa en un procediment de fallida o insolvència o reunisca els criteris establits en el seu Dret nacional per a ser sotmesa a un procediment de fallida o insolvència a petició dels seus creditors;



d. Quan l'empresa haja rebut ajuda de salvament i encara no haja reembossat el préstec o posat fi a la garantia, o haja rebut ajuda de reestructuració i estiga encara subjecta a un pla de reestructuració.»



Es modifica l'apartat 2.a de l'article nové que quedarà redactat:

«a. Documentació que acredite que el domicili social o establiment de desenvolupament d'activitat del sol·licitant es troba situat en la Comunitat Valenciana.»



Es modifica l'apartat 4.j de l'article onzé que quedarà redactat:

«j. Com a elements de capital circulant, seran despeses finançables elegibles aquells que siguen necessaris per a sostenir el cicle de l'explotació de l'empresa. En concret seran elegibles els següents:

i.Serveis externs necessaris per a la implantació de solucions vinculades a les inversions realitzades.

ii. Costos de consumibles, matèries primeres, materials i altres aprovisionaments, així com altres subministraments necessaris per al desenvolupament de l'activitat de l'empresa.



iii. Despeses de personal (cost salarial brut, i cost de la Seguretat Social a càrrec de l'empresa).



iv. Despeses generals i altres despeses d'explotació addicionals (assessorament, auditories, assegurances, manteniments, despeses de gestió, costos de transferència de coneixements i comunicació, costos d'homologació, etc.), que es deriven directament de l'activitat de l'empresa.



v, Despeses derivades del lloguer de locals comercials o centres de producció»



Es modifica l'apartat 1 de l'article tretzé que quedarà redactat:

«1. El valor nominal del préstec se situarà entre 25.000 i 1.500.000 euros, sense que puga superar la suma de a) el 80% de les despeses elegibles derivades de la inversió en actius materials i immaterials, i b) el 100% de les despeses elegibles respecte als costos d'explotació propis de l'activitat de l'empresa.»



Se suprimeixen els apartats 4 i 5 de l'article tretzé.



Es modifica l'apartat 8 de l'article tretzé que quedarà redactat:

«8. En cas que l'IVF requerisca al sol·licitant aval bancari o d'una SGR, el préstec incorporarà un tram no reembossable (TNR), l'import del qual serà igual al 0,9% del producte entre el valor nominal del préstec i el seu termini de venciment.



L'import del tram no reembossable romandrà constant fins al final de la vida del préstec; moment en què procedirà la seua aplicació, amb les excepcions que es deriven de les condicions de revocació de la bonificació, establides en els articles 23 i 24. No obstant això, en el cas que, per les circumstàncies assenyalades en els articles 18, 19 i 20, es produïra una variació o bé en el valor nominal del préstec, o bé en el termini de l'operació, l'IVF reestimaria l'import del tram no reembossable, sense perjudici del que s'estableix en l'article 19.5.»





Es modifica l'apartat 1 de l'article dissetè que quedarà redactat:



«1. Després de l'aprovació del finançament bonificat s'haurà de formalitzar entre l'IVF i el sol·licitant-beneficiari el Contracte de Préstec en document públic, assortint a partir d'aqueixa signatura entre les parts tots els seus efectes.



Durant el període en el qual es mantinga l'estat d'alarma derivat de la pandèmia del Covid-19 podrà formalitzar-se en document privat aquells contractes de préstec que no requerisquen la seua elevació a públic per a la constitució de les garanties inherents a aquest, sempre que es procedisca a la seua signatura en document privat amb signatura digital i es faculten les parts a elevar posteriorment a públic el contracte de préstec amb els efectes previstos en l'article 517 i concordants de la Llei d'Enjudiciament Civil.»



Es modifiquen els Annexos de la Convocatòria a fi d'adaptar-los a les modificacions del present apartat.



Tercer

Modificar els següents articles de la Convocatòria de línia de finançament bonificat «IVF-Gran Empresa» publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) núm. 8741 de 17 de febrer de 2020:



Es modifica l'apartat 2 de l'article segon que quedarà redactat:

«2. Els projectes empresarials que podran acollir-se al finançament bonificat objecte d'aquesta Convocatòria tindran per finalitat a) l'ampliació i renovació de les instal·lacions, maquinària i equips, i b) cobrir les necessitats de liquiditat per a per a fer front a les despeses d'explotació propis de l'activitat de l'empresa.»



Es modifica l'apartat 5 de l'article quart que quedarà redactat:

«6. El beneficiari acreditarà estar al corrent de compliment de les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat, així com de les obligacions davant la Seguretat Social, a data 1 de gener de 2020. Així mateix, en cas que el sol·licitant haja sigut beneficiari d'alguna operació anterior de l'IVF, deurà igualment estar al corrent de les seues obligacions de pagament a aquesta data.»



Es modifica l'apartat 8 de l'article quart que quedarà redactat:

«9. El beneficiari no estarà, a data 1 de gener de 2020, en situació d'empresa en crisi entesa, d'acord amb el que s'estableix en el punt 2.18 del Reglament (UE) 651/2014, de 17 de juny, general d'exempció per categories, com aquella empresa en la qual concórrega almenys una de les següents circumstàncies:

a. Si es tracta d'una societat de responsabilitat limitada, quan haja desaparegut més de la meitat de la seua capital social subscrit com a conseqüència de les pèrdues acumulades; és el que succeeix quan la deducció de les pèrdues acumulades de les reserves (i de tots els altres elements que se solen considerar fons propis de la societat) condueix a un resultat negatiu superior a la meitat del capital social subscrit; a l'efecte de la present disposició, «societat de responsabilitat limitada» es refereix, en particular, als tipus de societats esmentats en l'annex I de la Directiva 2013/34/UE (1) i «capital social» inclou, quan siga procedent, tota prima d'emissió;

b. Si es tracta d'una societat en la qual almenys alguns socis tenen una responsabilitat il·limitada sobre el deute de la societat, quan haja desaparegut per les pèrdues acumulades més de la meitat dels seus fons propis que figuren en la seua comptabilitat; a l'efecte de la present disposició, «societat en la qual almenys alguns socis tenen una responsabilitat il·limitada sobre el deute de la societat» es refereix, en particular, als tipus de societats esmentats en l'annex II de la Directiva 2013/34/UE;

c. Quan l'empresa es trobe immersa en un procediment de fallida o insolvència o reunisca els criteris establits en el seu Dret nacional per a ser sotmesa a un procediment de fallida o insolvència a petició dels seus creditors;

d. Quan l'empresa haja rebut ajuda de salvament i encara no haja reembossat el préstec o posat fi a la garantia, o haja rebut ajuda de reestructuració i estiga encara subjecta a un pla de reestructuració.»





Es modifica l'apartat 2.a de l'article huité que quedarà redactat:

«a. Documentació que acredite que el domicili social o establiment de desenvolupament d'activitat del sol·licitant es troba situat en la Comunitat Valenciana.»



Es modifica l'apartat 4.i de l'article desé que quedarà redactat:

«j. Com a elements de capital circulant, seran despeses finançables elegibles aquells que siguen necessaris per a sostindre el cicle de l'explotació de l'empresa. En concret seran elegibles els següents:

a) Serveis externs necessaris per a la implantació de solucions vinculades a les inversions realitzades.

b) Costos de consumibles, matèries primeres, materials i altres aprovisionaments, així com altres subministraments necessaris per al desenvolupament de l'activitat de l'empresa.

c) Despeses de personal (cost salarial brut, i cost de la Seguretat Social a càrrec de l'empresa).



d) Despeses generals i altres despeses d'explotació addicionals (assessorament, auditories, assegurances, manteniments, despeses de gestió, costos de transferència de coneixements i comunicació, costos d'homologació, etc.), que es deriven directament de l'activitat de l'empresa.

e) Despeses derivades del lloguer de locals comercials o centres de producció.»



Es modifica l'apartat 1 de l'article dotzé que quedarà redactat:

«1. El valor nominal del préstec se situarà entre 250.000 i 2.000.000 euros, sense que puga superar la suma de a) el 80% de les despeses elegibles derivades de la inversió en actius materials i immaterials, i b) el 100% de les despeses elegibles respecte als costos d'explotació propis de l'activitat de l'empresa.»



Se suprimeixen els apartats 4, 5 i 8 de l'article dotzé.

Es modifica l'apartat de l'article setzé que quedarà redactat:

«1. Després de l'aprovació del finançament bonificat s'haurà de formalitzar entre l'IVF i el sol·licitant-beneficiari el Contracte de Préstec en document públic, assortint a partir d'aqueixa signatura entre les parts tots els seus efectes.



Durant el període en el qual es mantinga l'estat d'alarma derivat de la pandèmia del Covid-19 podrà formalitzar-se en document privat aquells contractes de préstec que no requerisquen la seua elevació a públic per a la constitució de les garanties inherents a aquest, sempre que es procedisca a la seua signatura en document privat amb signatura digital i es faculten les parts a elevar posteriorment a públic el contracte de préstec amb els efectes previstos en l'article 517 i concordants de la Llei d'Enjudiciament Civil.»



Es modifiquen els Annexos de la Convocatòria a fi d'adaptar-los a les modificacions del present apartat.



Quart

Tancament de la Convocatòria de Finançament Bonificat «IVF-Afectats per la DANA de setembre de 2019».

Es procedeix al tancament de la Línia de finançament bonificat «IVF-Afectats per la DANA de setembre de 2019» convocada per Resolució del Director General d'11 de febrer de 2020 i publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) núm. 8741 de 17 de febrer de 2020.

No s'admetran sol·licituds des de l'entrada en vigor de la present resolució.



Cinqué. Entrada en vigor.

La present resolució entrarà en vigor amb efectes des de l'endemà a la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

A les sol·licituds presentades amb Registre d'entrada anterior a la data de publicació d'aquesta Resolució i que estiguen per tant en fase de tramitació, se'ls aplicarà les condicions de finançament vigents en el moment de la sol·licitud.



València, 26 de març de 2020.– El director general IVF: Manuel Illueca Muñoz.

Mapa web