Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 6 d'abril de 2021, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es convoca la concessió d'ajudes per a la realització de festivals, cineclubs, concursos, jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual per a l'any 2021.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9059 de 12.04.2021
Número identificador:  2021/3580
Referència Base de Dades:  003219/2021
 



RESOLUCIÓ de 6 d'abril de 2021, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es convoca la concessió d'ajudes per a la realització de festivals, cineclubs, concursos, jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual per a l'any 2021. [2021/3580]

El Pla estratègic de subvencions 2020-2023 de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, aprovat per Resolució de 23 de març de 2020, del conseller d'Educació, Cultura i Esport (DOGV 8783, 07.04.2020), estableix en l'annex únic i dins de l'objectiu estratègic 2 de l'Institut Valencià de Cultura, «Foment de la creació artística», la línia de subvenció dedicada a la millora de la producció audiovisual valenciana la finalitat de la qual és col·laborar en diverses activitats cinematogràfiques com, entre altres, la realització de festivals cinematogràfics, cicles de cineclubs, concursos, jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual, i incentivar-les.

Mitjançant l'Ordre 8/2020, d'11 de juny, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport (DOGV 8837, 17.06.2020), s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques en règim de concurrència competitiva de les diferents matèries culturals integrades en l'Institut Valencià de Cultura (d'ara endavant, Ordre de bases reguladores).

L'Ordre de bases reguladores esmentada constitueix el marc homogeni al qual s'atenen les diverses línies de subvenció dels sectors culturals que són competència de l'Institut Valencià de Cultura.

De conformitat amb l'article 160.4.b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions (DOGV 7464, 12.02.2015), que estableix que les persones que exerceixen la presidència dels organismes públics i les entitats de dret públic seran les competents per a dur a terme la convocatòria de les subvencions, i també d'acord amb l'article 2, punt 2, lletra l, i l'article 4, punt 2, lletra j, del Reglament d'organització i funcionament de l'Institut Valencià de Cultura, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener, i modificat, a aquest efecte, pel Decret 141/2014, de 5 de setembre, del Consell (DOGV 7355, 08.09.2014), en virtut dels quals correspon a la Presidència convocar i resoldre la concessió d'incentius, ajudes i subvencions de les diferents matèries culturals integrades en l'Institut Valencià de Cultura, resolc:





Primer. Finalitat, objecte i condicions de les ajudes

1. Convocar la concessió de subvencions a fi de fomentar la realització de festivals, cineclubs, concursos sobre aspectes cinematogràfics, jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual a la Comunitat Valenciana.

2. Les ajudes es concediran d'acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació i, mitjançant el règim de concurrència competitiva, per a les activitats que tinguen lloc entre l'1 de desembre de 2020 i el 30 de novembre de 2021, ambdós inclosos, excepte en el cas d'ajudes a les accions de promoció de produccions valencianes per a la participació en els premis Goya i Oscar per part d'empreses productores, i en aquest cas el període s'estendrà de l'1 d'octubre de 2020 al 30 de novembre de 2021.



3. Podran obtindre la condició de beneficiari d'aquestes ajudes, d'acord amb el que s'estableix en l'article 30.3 de l'Ordre de bases reguladores, els ajuntaments i altres entitats locals, així com els ens del seu sector públic instrumental, i les empreses, associacions i entitats que organitzen festivals, cineclubs, concursos sobre aspectes cinematogràfics, jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual a la Comunitat Valenciana, sempre que disposen d'estructura i capacitat de gestió per a dur a terme aquestes activitats d'acord amb el projecte d'activitats presentat juntament amb la sol·licitud.

Les associacions, segons corresponga, hauran d'estar inscrites en el Registre autonòmic d'associacions de la Comunitat Valenciana o haver depositat els seus estatuts en el Depòsit dels Estatuts de les organitzacions sindicals i empresarials de la Comunitat Valenciana.

No podran ser beneficiaris els que no estiguen al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social en els termes establits per la Llei general de subvencions i el seu reglament, abans que es dicte la proposta de resolució de concessió de la convocatòria.

4. S'entén per festivals de caràcter audiovisual, a l'efecte d'aquesta convocatòria, els certàmens que reuneixen, almenys, les característiques següents:

– El conjunt de projeccions d'obres audiovisuals i activitats paral·leles obertes al públic formen una unitat programàtica indivisible.



– La seua convocatòria comporta la redacció d'unes bases escrites, prèvies i públiques.

– Contenen alguna secció competitiva els premis de la qual els concedeix un jurat o el públic.

– La duració és almenys de tres dies o jornades.

– El pressupost és, com a mínim, de 5.000 euros.

5. Per a accedir a aquestes ajudes, els titulars dels cineclubs hauran d'organitzar un conjunt de projeccions audiovisuals que no formen part de la programació regular d'un espai cinematogràfic o cultural, durant un període de temps determinat igual o superior a 10 jornades no consecutives, amb uns objectius clars, i sense preveure seccions competitives ni premis. S'entén per cineclubs aquells que contenen aquesta definició en els seus estatuts o escriptura de constitució i aquells que històricament i en edicions anteriors han utilitzat aquesta denominació en les seues activitats.

6. S'entén per jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual a l'efecte d'aquesta convocatòria les masterclass, mercats i altres esdeveniments dirigits exclusivament a professionals del sector audiovisual organitzats per associacions, ajuntaments i altres entitats locals, ens del seu sector públic instrumental i empreses privades, que no formen part d'una altra activitat audiovisual ni siguen activitats pròpies i habituals d'un festival; encara que es podran dur a terme coincidint amb la seua celebració.

També es consideren projectes singulars les accions de promoció de produccions valencianes per a participar en els premis Goya i Oscar per part d'empreses productores valencianes. Aquestes activitats hauran de tindre un pressupost mínim superior a 2.000 euros.



7. Els concursos sobre aspectes cinematogràfics que opten a aquestes ajudes seran aquells organitzats per associacions de professionals del sector audiovisual, ajuntaments i altres entitats locals, ens del seu sector públic instrumental i empreses privades, el pressupost dels quals siga superior a 2.000 euros i que no prevegen projeccions cinematogràfiques.



8. L'import de les ajudes regulades en aquesta convocatòria en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o altres recursos, superen el cost de l'activitat subvencionada a desenvolupar pel beneficiari.





Segon. Finançament, import i nombre màxim de les ajudes

1. D'acord amb la Llei 4/2020, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2021 (DOGV 8987, 31.12.2020), les ajudes convocades s'imputaran al crèdit previst en la secció 09, entitat 00025, línia de subvenció S4006000 «Foment d'activitats audiovisuals», inclosa en el capítol IV del pressupost de l'Institut Valencià de Cultura, destinada a aquesta finalitat, per import global màxim de 358.000 €.

Així mateix, aquest import podrà ser minorat quan, en el marc de les polítiques d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, s'adopten mesures de no disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que el finança.

2. L'esmentat import es distribuirà amb el desglossament que s'indica a continuació:

– Festivals: 200.000 euros, per a un màxim de 25 ajudes.

– Concursos, jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual: 104.000 euros, per a un màxim de 10 ajudes, dels quals 15.000 euros es destinaran a les accions per a la promoció de produccions per als Goya i Oscar sense límit de projectes subvencionats en aquesta categoria.

– Cineclubs: 30.000 euros, per a un màxim de 6 ajudes.

La comissió tècnica de valoració podrà assignar, si és el cas, les economies que es produïsquen en una modalitat a qualsevol de les altres modalitats.

3. Cap de les ajudes previstes en la present convocatòria serà superior a 8.000 €, en el cas de cineclubs, 15.000 euros, en el cas de festivals, i 20.000 euros en el cas de concursos, jornades, esdeveniments i projectes singulars.

Sense perjudici del que s'ha expressat anteriorment, l'import de les ajudes no podrà superar el 50 % del pressupost, en tots els casos, de l'activitat a la qual es destina.



Tercer. Presentació de sol·licituds

1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació de la present convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. Les sol·licituds s'hauran de dirigir a l'Institut Valencià de Cultura i es presentaran, juntament amb la documentació vinculada a aquestes, per via telemàtica, a través del registre electrònic accessible des de l'URL següent: http://ivc.gva.es/, per a la qual cosa l'entitat o el seu representant haurà de disposar de qualsevol dels certificats o signatures electròniques que admet aquesta aplicació.

3. Les sol·licituds s'hauran de formalitzar mitjançant la presentació via telemàtica del model que s'adjunta com a annex I a aquesta resolució degudament emplenat, acompanyat de la documentació corresponent.

La sol·licitud i documentació que s'adjunte comprendrà els documents següents:

a) Declaració responsable de les subvencions, ajudes, ingressos o recursos sol·licitats, percebuts o concedits i pendents de percepció per altres administracions o ens, tant públics com privats, per a la mateixa finalitat (inclosa en el model de sol·licitud).

b) Declaració responsable d'ajudes de minimis de l'exercici fiscal present i dels dos anteriors (inclosa en el model de sol·licitud).

c) Declaració responsable de no incórrer en cap de les circumstàncies que impedeixen obtindre la condició de beneficiari, especificades en el punt 2 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (inclosa en el model de sol·licitud).

d) Declaració responsable de compliment de la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat o, si és el cas, declaració de l'exempció d'aquesta obligació, d'acord amb el que es disposa en l'article 7 de la Llei 11/2003, de 10 d'abril, de la Generalitat, sobre l'Estatut de les persones amb discapacitat (DOGV 4479, 11.04.2003), i en l'article 5 del Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell de la Generalitat, pel qual es regulen mesures en els procediments de contractació administrativa i de concessió de subvencions per al foment de l'ocupació de les persones amb discapacitat (DOGV 4907, 21.12.2004) (inclosa en el model de sol·licitud).

Si l'empresa sol·licitant té contractades persones amb discapacitat, haurà d'aportar la documentació acreditativa que aquesta contractació és anterior al moment en què finalitze el termini per a presentar les sol·licituds d'aquestes ajudes; s'hi haurà d'aportar còpia del contracte i document que acredite la discapacitat de la persona contractada.

e) Memòria de les activitats de caràcter audiovisual realitzades per l'entitat sol·licitant durant l'any 2020, llevat que es tracte d'entitats beneficiàries d'aquestes mateixes ajudes convocades en 2020 que ja van aportar aquesta memòria juntament amb la justificació.

f) Les associacions de professionals hauran d'acreditar haver depositat els seus estatuts en el Depòsit dels estatuts de les organitzacions sindicals i empresarials de la Comunitat Valenciana o, en la inscripció en el Registre autonòmic d'associacions de la Comunitat Valenciana i, en ambdós casos, aportar la relació actualitzada de membres de la junta directiva de l'entitat. A més s'aportarà, quan siga procedent, una declaració responsable com que la sol·licitant és una entitat sense ànim de lucre i que no reparteix beneficis entre els associats (inclosa en el model de sol·licitud). En el cas d'haver presentat aquesta documentació en la sol·licitud d'ajudes a aquesta modalitat en un exercici anterior, bastarà amb una declaració on s'informe que la documentació ja està en poder de l'IVC i que no ha patit modificacions.

g) En el cas que la sol·licitant siga una empresa i no estiga inscrita en el Registre administratiu d'empreses audiovisuals de la Comunitat Valenciana, si és persona jurídica, haurà d'aportar:

– Targeta d'identificació fiscal.

– Escriptura de constitució amb el caixetí d'inscripció en el registre públic corresponent o, si és el cas, certificat expedit pel titular del registre públic en què aquesta es trobe inscrita.

– Documentació acreditativa de la representació i capacitat amb la qual actua el seu representant legal.

En el cas d'haver presentat aquesta documentació en la sol·licitud d'ajudes a aquesta modalitat en un exercici anterior, bastarà amb una declaració on s'informe que la documentació ja està en poder de l'IVC i que no ha patit modificacions.

h) El projecte de l'activitat per a la qual se sol·licita l'ajuda, acompanyat d'un índex dels continguts.

Es farà constar el nombre d'edicions del mateix tipus d'activitat, realitzades fins ara, sense comptar la de l'any de la convocatòria; llevat que se sol·licite ajuda per a la primera edició.

Igualment, incorporarà degudament diferenciats els documents dirigits a acreditar cada un dels mèrits que seran objecte de baremació, encara que s'hi al·ludisca en la descripció de l'activitat.

En aquells projectes en què, per les dates programades per al desenvolupament de l'activitat respecte al termini de presentació de sol·licituds, no es puguen concretar determinats aspectes vinculats als mèrits, es podrà aportar una declaració responsable del representant de l'entitat sol·licitant en què es compromet al seu compliment, que s'haurà d'acreditar en els termes declarats en el moment de la justificació si resulta beneficiària.

i) El full d'autobaremació dels mèrits que s'acrediten, corresponent a la modalitat d'activitat a la qual es presenta.

En la web de l'Institut Valencià de Cultura (http://ivc.gva.es/) estaran a la disposició dels sol·licitants els formularis d'autobaremació de les diferents activitats contemplades en la present convocatòria.

4. En cap cas seran vàlids els documents als quals s'haja d'accedir mitjançant enllaços o adreces web, corresponents a aplicacions o plataformes d'emmagatzematge, o a serveis d'allotjament d'arxius, i aquests documents es consideraran no presentats i els mèrits, no acreditats.



5. D'acord amb el que disposa l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en absència d'oposició expressa per part del sol·licitant, l'òrgan gestor del procediment estarà autoritzat per a obtindre directament les dades dels documents elaborats per qualsevol administració pública, excepte les dades tributàries que requereixen autorització expressa (aquestes opcions figuren en el model de sol·licitud), respecte a aquells que es proposen com a beneficiaris i que per a aquest procediment són els següents:

– Dades d'identitat (DNI o document equivalent en cas d'estrangers) del seu representant legal.

– Certificat de l'Agència Estatal d'Administració Tributària que acredite que es troba al corrent de les seues obligacions.

– Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social que acredite que es troba al corrent de les seues obligacions.

– Certificat de la Direcció Territorial de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic corresponent que acredite que es troba al corrent de les seues obligacions tributàries amb la Generalitat.

En cas de manifestar en l'imprés de sol·licitud oposició a obtindre'l per l'Administració o no autoritzar l'accés a les dades tributàries, seran els interessats els qui hagen d'aportar aquests documents i certificats.



Queden exonerades d'aquesta acreditació les corporacions locals que, no obstant això, hauran de presentar una declaració responsable, alternativa a aquest efecte, juntament amb la sol·licitud.

6. Si la sol·licitud d'iniciació no inclou totes les dades exigides per aquesta, s'aplicarà el que es disposa en l'article 5.4 de l'Ordre de bases reguladores, i quan se'n requerisca l'esmena, les dades i la documentació que es requerisquen s'hauran de presentar per via telemàtica, d'acord amb el que es preveu en el punt 2 d'aquest resolc.

L'òrgan instructor podrà requerir els sol·licitants perquè proporcionen qualsevol informació aclaridora que resulte necessària per a la gestió d'aquesta.

El projecte de l'activitat per a la qual se sol·licita ajuda i la documentació dirigida a acreditar els mèrits a baremar s'haurà de presentar dins del termini de presentació de sol·licituds i no serà requerit posteriorment ni tindrà validesa cap document amb data posterior a l'últim dia de termini de presentació de sol·licituds.

Sense perjudici d'això, en cap cas podrà ser objecte de requeriment per part de l'Institut Valencià de Cultura documentació amb la finalitat d'acreditar els mèrits del sol·licitant respecte als criteris que es preveuen en el resolc cinqué d'aquesta resolució.

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, els sol·licitants no podran aportar cap documentació dirigida a acreditar aquests mèrits, i en cas que l'aporten, no es tindrà en consideració a l'efecte del còmput dels criteris d'atorgament.

7. El contingut d'informació falsa o que no es corresponga amb la realitat suposarà la no valoració de la sol·licitud per part de la comissió tècnica de valoració i serà motiu de desestimació d'aquesta en la resolució dictada per l'òrgan competent. Igualment, podrà ser motiu de revocació de la subvenció concedida en cas que ja haja sigut adjudicada.



8. L'Institut Valencià de Cultura cursarà les notificacions per la via electrònica a través de l'adreça electrònica habilitada de la persona jurídica, o, si no n'hi ha, a través de la carpeta ciutadana del representant de l'entitat o de la persona física sol·licitant.

Les notificacions electròniques s'ajustaran als termes que figuren en els articles 40, 41 i 43 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i en la legislació complementària. En aquest sentit, si transcorren 10 dies naturals sense que la persona interessada accedisca al seu contingut, s'entendrà que la notificació ha sigut rebutjada, però es considerarà efectuat el tràmit de notificació i se seguirà el procediment.

9. Les dades de caràcter personal contingudes en l'imprés de sol·licitud podran ser incloses en un fitxer per a ser tractades per l'Institut Valencià de Cultura com a titular responsable del fitxer, en l'ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l'àmbit de les seues competències. Igualment, les persones sol·licitants d'ajuda podran exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, tot això de conformitat amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.



Es pot consultar la política completa de privacitat de l'IVC en l'adreça següent: https://ivc.gva.es/val/ivc-val/qui-som-ivc/avis-legal-val/politica-de-privadesa.



Quart. Comissió tècnica de valoració

1. La comissió tècnica de valoració s'ajustarà al que s'estableix en els articles 6 i 36, lletra b, de l'Ordre de bases reguladores. El nomenament dels vocals es farà públic a través de la pàgina web: http://ivc.gva.es/.

2. La comissió tècnica de valoració podrà realitzar totes les comprovacions que considere necessàries per a avaluar de la millor manera els projectes presentats.

Igualment, podrà desestimar aquella documentació que no considere prou acreditativa dels fets continguts en aquesta, i en aquest cas no es computaran els mèrits corresponents.

3. La comissió tècnica emetrà un informe vistos els criteris d'atorgament, la ponderació i la puntuació mínima exigida continguts en l'article 34.2 de l'Ordre de bases reguladores. Aquest informe quedarà incorporat a les actes de la comissió i s'hi deixarà constància de l'avaluació dels projectes, així com de la seua prelació de major a menor puntuació.



Així mateix, contindrà els projectes i titulars que s'han de proposar com a beneficiaris i la quantia de les ajudes, de conformitat amb els límits per modalitat establits en el punt resolutiu segon de la present resolució, i els motius de denegació, si escau.

4. En cas d'empat, es tindrà en compte el que es disposa en l'article 6.5 de l'Ordre de bases reguladores.

5. Qualsevol comunicació dels sol·licitants o dels interessats en els projectes presentats amb vocals de la comissió tècnica de valoració dels seus projectes, amb la finalitat d'aportar apreciacions sobre aquests, sense haver sigut requerit formalment per a fer-ho per la comissió, comportarà l'exclusió del projecte de la convocatòria i l'arxivament de la corresponent sol·licitud, sense perjudici de qualsevol altra responsabilitat que es puga derivar d'aquesta comunicació.



Cinqué. Criteris d'atorgament Puntuació mínima exigida

1. Amb caràcter general, per a l'elaboració del seu informe i proposta, la comissió tècnica de valoració avaluarà el projecte presentat fins a un màxim de 100 punts.

La proposta que eleve la comissió tècnica de valoració per a la concessió d'ajudes no podrà incloure cap projecte que no haja aconseguit una puntuació mínima de 50 punts.

La comissió tècnica de valoració tindrà en compte els criteris següents, recollits en l'article 2 de l'Ordre de bases reguladores:

a) Ajudes a la realització de festivals audiovisuals.

1r. Interés cultural de l'activitat projectada. Es computaran fins a un màxim de 40 punts en funció de les circumstàncies següents:

a) Si el festival figura en la llista que elabora l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya de 2020 o 2021, 5 punts.



b) Si disposa d'activitats paral·leles destinades a la creació, formació i desenvolupament de nous públics juvenils i infantils, sumarà 10 punts.

c) Si té el reconeixement d'entitats o xarxes nacionals o internacionals de qualificació de festivals, 5 punts.

d) Si projecta obres del seu programa subtitulades o doblades en valencià o en versió original en valencià, sumarà fins a un màxim de 5 punts segons els criteris següents:

Si el festival ha projectat en l'anterior edició o ha programat en l'edició actual, almenys, el 10 % de les obres subtitulades o doblades al valencià, o en versió original en valencià sense arribar al 20 %, obtindrà 3 punts. Si el percentatge arriba al 20 % o el supera, obtindrà 5 punts.



Per al còmput del percentatge es computarà el nombre d'obres i no el de projeccions.

Si no s'arriba a aquests percentatges, no sumarà cap punt ni fracció.

e) Si fa la difusió de la seua programació, catàleg o pàgines web en valencià, sumarà 5 punts.

f) Si té almenys una secció competitiva d'àmbit internacional, sumarà 5 punts.

g) Si fa una difusió de les seues activitats en més d'un municipi, de manera que s'amplia el nombre de ciutadans i ciutadanes al qual van dirigides les seues activitats, sumarà 5 punts.

La difusió ha de ser presencial, no computa la difusió per xarxes socials ni altres a distància.

2n. Jornades a les quals s'estén l'activitat del festival.

Es tindrà en compte el nombre de dies o jornades al qual s'estenga la celebració del festival amb un màxim de 5 punts segons el barem següent.

4 dies: 1 punt.

5 dies: 2 punts.

6 dies: 3 punts.

7 dies: 4 punts.

Més d'una setmana: 5 punts.

3r. Especialització. Si el festival està especialitzat o té una secció especialitzada en una temàtica d'obres amb continguts relatius a la integració social, igualtat de gènere o no discriminació, sumarà 5 punts.



4t. Pressupost de despeses de l'activitat. Es valorarà l'import total del pressupost del qual compte el festival, de manera que com més és alt el pressupost, més alta serà la puntuació que s'obtindrà en valorar aquesta circumstància. Es valorarà fins a un màxim de 20 punts, segons el barem següent.

Més de 5.000 a menys de 10.000 euros: 10 punts.

De 10.000 a menys de 25.000 euros: 13 punts.

De 25.000 a menys de 50.000 euros: 16 punts

De 50.000 euros o més: 20 punts.

5é. La incidència social del festival. Fins a un màxim de 10 punts sobre la base dels aspectes següents:

La població resident del municipi en què se celebre es puntuarà fins a 5 punts.

Es valorarà més que se celebre en municipis de menor nombre d'habitants amb l'objectiu de difondre la cultura en nuclis xicotets de població, segons el barem següent:

Municipis de menys de 5.000 habitants: 5 punts.

Municipis de 5.000 habitants o més i menys de 20.000 habitants: 4 punts.

Municipis de 20.000 habitants o més i menys de 40.000 habitants: 3 punts.

Municipis de 40.000 habitants o més i menys de 100.000: 2 punts.



Municipis de 100.000 habitants o més: 1 punt.

En el cas que un festival se celebre en més d'un municipi, es valorarà el municipi de menor nombre d'habitants, i en cas que se celebre en una pedania, es computarà la població de la pedania.

Es valorarà fins a 5 punts el fet que almenys el 10 % de les projeccions siguen accessibles a les persones amb discapacitat visual i auditiva, i també que incorporen una pista d'audiodescripció i/o un subtitulat especial per a persones amb discapacitat auditiva.



6é. Difusió a través dels mitjans de comunicació i xarxes socials. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.

Es valorarà la difusió de l'edició corresponent a l'any de la convocatòria, o si no s'ha celebrat, de l'any anterior, segons el barem següent:

– 2 punts si la difusió es fa per dues o més xarxes socials.



– 0,5 punts en cas de cobertura en algun mitjà de comunicació o secció d'aquest d'àmbit provincial o autonòmic.

– 1 punt en cas de cobertura en algun mitjà de comunicació o secció del mateix d'àmbit nacional.

– 1,5 punts en cas de cobertura en algun mitjà de comunicació o secció del mateix d'àmbit internacional.

En cas de mitjans de comunicació digitals, el criteri serà l'àmbit territorial de les notícies que habitualment cobreixen aquests.

7é. Si per a la producció del festival es contracta persones o empreses valencianes, sumarà 10 punts. Se sumaran 5 punts per cada persona o empresa que contracte.

A aquest efecte tenen la condició de valenciana les persones nascudes a la Comunitat Valenciana i les empadronades com a residents i les empreses amb domicili social o fiscal a la Comunitat Valenciana.

S'haurà d'acreditar amb cartes d'interés, contractes o precontractes aquesta contractació i, a més, aportar declaració responsable, o, si no n'hi ha, DNI o certificat d'empadronament de la persona física amb la qual es contracte o, en el cas de persones jurídiques, declaració responsable del representant de l'empresa o escriptura pública en què figure el domicili social.

8é. Nombre d'edicions del festival. Fins a un màxim de 5 punts.

Es valorarà amb 1 punt per cada edició del festival realitzada en anys anteriors. No es computarà l'any de la convocatòria.



Quadre resum de festivals



Interés cultural 40 punts

Figura en la llista de l'Acadèmia

Activitats paral·leles per a públic infantil o juvenil

Reconeixement d'entitats nacionals o internacionals

Obres doblades al valencià o VO en valencià

Difusió de programació en valencià

Secció competitiva d'àmbit internacional

Desenvolupa activitats en més d'un municipi 5 punts



10 punts



5 punts

5 punts

5 punts

5 punts

5 punts

Jornades 5 punts

Especialització 5 punts

Pressupost 20 punts

Incidència social 10 punts

Difusió per mitjans de comunicació i xarxes socials 5 punts

Contractació de persones i empreses valencianes 10 punts

Nombre d'edicions anteriors 5 punts

Total puntuació màxima 100 punts







b) Ajudes a cineclubs.

1r. Interés cultural de l'activitat projectada. Es computaran fins a un màxim de 40 punts en funció de les circumstàncies següents:

a) Si té activitats paral·leles: taules redones, fòrums de debat, trobades amb personal artístic o tècnics de les obres que es projecten, sumarà 5 punts.

b) Si projecta, almenys, el 25 % d'obres del seu programa en versió original diferent del valencià o del castellà, subtitulades en valencià o en castellà, sumarà 5 punts.

c) Si projecta obres del seu programa en valencià o obres que han rebut ajudes de l'IVC, podrà sumar fins a un màxim de 10 punts, segons el barem següent:

Si el 10 % d'obres del seu programa es projecten doblades en valencià o en versió original en valencià o són obres que han rebut ajudes de l'IVC, sense arribar al 20 %, obtindrà 5 punts. Si aquest percentatge arriba al 20 %, o el supera, obtindrà 10 punts.

Per al còmput del percentatge es computarà el nombre d'obres i no el de projeccions. Si no s'arriba a aquests percentatges, no sumarà cap punt ni fracció.

d) Si fa la difusió de la seua programació, catàleg o web en valencià, sumarà 10 punts.

e) Nombre d'obres que es projecten. Fins a un màxim de 10 punts, segons el criteri següent:

Entre 10 i 15 obres per a cicles de llargmetratges: 5 punts.

Entre 15 i 20 per a cicles de curtmetratges: 5 punts.

Més de 15 obres per a cicles de llargmetratges: 10 punts

Més de 20 obres per a cicles de curtmetratges: 10 punts.

En cas de cicles mixtos, es computarà només la modalitat amb més nombre d'obres (llargmetratges o curtmetratges).

2n. Sessions del cineclub

Es computarà el nombre de sessions que programe el cineclub per a l'any 2020 fins a un màxim de 15 punts segons el barem següent:



Més de 10 i fins a 20 sessions: 10 punts.

Més de 20 sessions: 15 punts.

3r. Pressupost de despeses de l'activitat. Es valorarà l'import total del pressupost de què dispose el cineclub, de manera que com més alt és el pressupost, més alta serà la puntuació que s'obtindrà en valorar aquesta circumstància. Es valorarà fins a un màxim de 20 punts, segons el barem següent.

De 1.000 a menys de 5.000 euros: 10 punts.

5.000 euros o més: 20 punts.

4t. La incidència social. Fins a un màxim de 10 punts.

La incidència social es valorarà atenent els aspectes següents:

La població resident del municipi en què se situe es puntuarà fins a 5 punts.

Es valorarà més que se situe en municipis de menor nombre d'habitants amb l'objectiu de difondre la cultura en nuclis xicotets de població, segons el barem següent:

Municipis de menys de 5.000 habitants: 5 punts.

Municipis de 5.000 habitants o més i menys de 20.000 habitants: 4 punts.

Municipis de 20.000 habitants o més i menys de 40.000 habitants: 3 punts.

Municipis de 40.000 habitants o més i menys de 100.000: 2 punts.



Municipis de 100.000 habitants o més: 1 punt.

En el cas que el cineclub tinga la seu en una pedania, es computarà la població de la pedania.

Es valorarà fins a 5 punts el fet que almenys el 10 % de les projeccions siguen accessibles a les persones amb discapacitat visual i auditiva, i també que incorporen una pista d'audiodescripció i/o un subtitulat especial per a persones amb discapacitat auditiva.



5é. Difusió a través dels mitjans de comunicació i xarxes socials. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts, segons el barem següent:



8 punts si la difusió es fa per dues o més xarxes socials.

2 punts en cas de cobertura en algun mitjà de comunicació o secció d'aquest de, almenys, àmbit local.

En cas de mitjans de comunicació digitals, el criteri serà l'àmbit territorial de les notícies que habitualment cobreixen aquests.

6é. Antiguitat del cineclub. Fins a un màxim de 5 punts.

Es valorarà amb 0,5 punts per cada any d'antiguitat del cineclub. En cap cas es computarà l'any de la convocatòria.

Quadre resum de cineclubs



Interés cultural: 40 punts

Activitats paral·leles

Obres en versió original subtitulades (25 % o més)

Obres en valencià o amb ajudes IVC

Difusió de programació en valencià

Nombre d'obres que es projecten 5 punts



5 punts

10 punts

10 punts

10 punts

Jornades 15 punts

Pressupost 20 punts

Incidència social 10 punts

Difusió per mitjans de comunicació i xarxes socials 10 punts

Antiguitat del cineclub 5 punts

Total puntuació màxima 100 punts





c) Ajudes a concursos cinematogràfics

1r. Interés i projecció de les activitats

Es valorarà fins a un màxim de 50 punts, segons els criteris següents:

a) Si el concurs està especialitzat, màxim 15 punts, si concorre alguna de les circumstàncies següents:

Si té com a únics destinataris joves d'edat inferior a 30 anys: 15 punts.

Alternativament, si té com a únics destinataris professionals del sector audiovisual en una determinada àrea: 15 punts.

b) La població resident del municipi en què se celebre, fins a 15 punts. Es valorarà que se celebre en municipis de menor nombre d'habitants amb l'objectiu de difondre la cultura en nuclis xicotets de població, amb el barem següent:

Municipis de menys de 5.000 habitants: 5 punts.

Municipis de 5.000 habitants o més i menys de 20.000 habitants: 12 punts.

Municipis de 20.000 habitants o més i menys de 40.000 habitants: 10 punts.

Municipis de 40.000 habitants o més i menys de 100.000: 8 punts.



Municipis de 100.000 habitants o més: 5 punts.

En el cas que se celebre en una pedania, es computarà la població de la pedania.

c) Pressupost destinat a premis, fins a un màxim de 20 punts, segons el barem següent:

Premis amb dotació econòmica de 200 euros o més a menys de 500 euros: 10 punts.

Premis amb dotació econòmica de 500 euros o més a menys de 1.000 euros: 12 punts

Premis amb dotació econòmica de 1.000 euros o més a menys de 1.500 euros: 15 punts.

Premis amb dotació econòmica de 1.500 euros o superior: 20 punts.



No es computarà com a dotació econòmica el valor estimat de premis que no siguen en metàl·lic, llevat que es quantifique el seu import en les bases del concurs.

2n. Implicació d'altres institucions públiques i privades mitjançant ajuda econòmica en metàl·lic o cogestió d'activitats, es computarà fins a un màxim de 20 punts segons els criteris següents:

Per aportacions econòmiques de 500 euros a 1.000 euros: 10 punts.

Per aportacions econòmiques superiors a 1.000 euros: 15 punts.

Per cogestió d'activitats d'institucions públiques o privades: 5 punts.

S'haurà d'acreditar la concessió, l'òrgan concedent i l'import o l'acord, compromís o resolució per la qual es compromet a la participació en la gestió de les activitats.

3r. Repercussió i foment en els professionals valencians. Fins a un màxim de 5 punts.

Si el concurs va dirigit a professionals valencians del sector audiovisual, se sumaran 5 punts.

4t. Presència del valencià en el projecte presentat i en la seua execució: promoció, publicitat, publicacions, convocatòries i activitats de divulgació. Fins a un màxim de 5 punts.

Si les bases del concurs es publiquen en valencià o fa la seua difusió en valencià a través de qualsevol publicitat o de xarxes socials, sumarà 5 punts.

5é. Viabilitat econòmica del projecte. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts.

Es valorarà la relació percentual que hi ha entre el pressupost del concurs, d'una banda, i la suma de les aportacions públiques i privades que s'acrediten, incloent-hi les de la mateixa entitat organitzadora, sense comptar l'ajuda de l'IVC. S'assignaran 2,5 punts per cada 10 % que aquestes aportacions suposen sobre el pressupost total fins a un màxim de 10 punts.

S'hauran d'acreditar els compromisos d'inversió, la solvència de l'entitat organitzadora o justificar aquestes expectatives de finançament que es declaren.

6é. Antiguitat del concurs. Fins a un màxim de 10 punts.

Es valorarà amb 2 punts per cada any d'antiguitat del concurs. En cap cas computarà l'any de la convocatòria.



Quadre resum de concursos



Interés i projecció de les activitats: 50 punts

Especialització

Població del municipi en què se celebre

Pressupost destinat a premis 15 punts

15 punts

20 punts.

Implicació d'altres institucions 20 punts

Repercussió i foment en els professionals valencians 5 punts

Presència del valencià 5 punts

Viabilitat econòmica 10 punts.

Antiguitat 10 punts

Total puntuació màxima 100 punts





d) Ajudes a l'organització de jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual

L'atorgament de les ajudes s'ajustarà a la valoració dels criteris següents:

1r. Interés i projecció de les activitats.

Es valorarà fins a un màxim de 50 punts atenent els aspectes següents:

Nombre de jornades dedicades a la celebració de l'activitat, fins a un màxim de 20 punts: es computaran 4 punts per cada jornada en què es duga a terme l'activitat.

Especialització de l'activitat. Si té un objectiu singularitzat i especialitzat d'un tema audiovisual, sumarà 20 punts.

Si hi participen, com a ponents, professionals d'altres comunitats autònomes i professionals d'altres països, fins a un màxim de 10 punts, segons el barem següent:

Si hi participen professionals d'altres comunitats autònomes: 5 punts.

Si hi participen professionals d'altres països: 10 punts.



2n. Implicació d'altres institucions públiques i privades mitjançant aportacions econòmiques en metàl·lic o cogestió d'activitats o cessió d'espais per al desenvolupament de l'activitat, es computarà fins a un màxim de 20 punts segons els criteris següents:

Per aportacions econòmiques de 1.000 euros a 2.000 euros: 10 punts.

Per aportacions econòmiques superiors a 2.000 euros: 15 punts.

Per cogestió en l'organització de les activitats o cessió gratuïta d'espais se sumaran 5 punts.

S'haurà d'acreditar la concessió, l'òrgan concedent i l'import o l'acord, compromís o resolució per la qual es compromet a la participació en la gestió de les activitats o se cedeixen espais.

3r. Repercussió i foment en els professionals valencians. Fins a un màxim de 5 punts, segons els criteris següents:

Si l'activitat està dirigida específicament a un sector de professionals, 3 punts.

Si l'activitat està oberta a la participació de qualsevol professional del sector, 5 punts.

4t. La presència del valencià en el desenvolupament de l'activitat o en la seua promoció: publicitat, publicacions, convocatòria i xarxes socials sumarà 5 punts.

5é. Pressupost de l'activitat. Es valorarà fins a un màxim de 20 punts el pressupost de l'activitat:

Més de 2.000 a 4.000 euros: 10 punts.

Més de 4.000 euros i fins a 8.000: 15 punts.

Més de 8.000 euros: 20 punts.



Quadre resum de jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual



Interés i projecció de les activitats: 50 punts

Jornades

Especialització de l'activitat

Participació de professionals d'altres comunitats autònomes i d'altres països 20 punts.

20 punts.



10 punts

Implicació d'altres institucions 20 punts

Repercussió i foment en els professionals valencians 5 punts

Presència del valencià 5 punts

Pressupost de l'activitat 20 punts

Total puntuació màxima 100 punts





e) Ajudes a la promoció de produccions audiovisuals valencianes per a competir en els premis Goya i Oscar.

1r. Interés i projecció de les activitats.

Es valorarà l'estrena en sales, nombre de seleccions per a festivals i premis obtinguts per la producció fins a un màxim de 50 punts, segons els criteris següents:

Estrena comercial en més de 10 sales: 15 punts, o bé estrena comercial en més de 30 sales: 30 punts.

Selecció en festivals: 2,5 punts per la participació en cada festival nacional i 3 punts per la participació en cada festival que se celebre fora d'Espanya, fins a un màxim de 10 punts.

Premis: 5 punts per cada premi obtingut per la pel·lícula en qualsevol dels festivals en què ha participat, fins a un màxim de 10 punts.



Si es computa el premi en un festival, no podrà computar-se la participació de l'obra premiada en el mateix festival.

S'hauran d'aportar les dades oficials de l'estrena en sales que consten en l'ICAA.

Els premis i les participacions es podran acreditar mitjançant captures de pantalla de la web de l'acadèmia o festival, documents expedits per l'acadèmia o l'organització del festival corresponent que certifiquen el premi o la participació, mitjançant notícies de premsa o amb fitxes de l'ICAA en les quals consten les participacions i els premis.

2n. Aportacions econòmiques en metàl·lic d'institucions públiques i privades

Es computarà fins a un màxim de 20 punts segons els criteris següents:

En el cas de curtmetratges:

Si la suma de les ajudes rebuda és igual o superior a 5.000 euros i inferior a 10.000 euros: 10 punts.

Si la suma és de 10.000 euros o superior: 20 punts.

En el cas de llargmetratges:

Si la suma de les ajudes rebudes és igual o superior a 50.000 euros i inferior a 100.000 euros: 10 punts per cada ajuda.

Si la suma és de 100.000 euros o superior: 20 punts.

S'haurà d'acreditar la concessió, l'òrgan concedent i l'import i en cas d'aportacions d'institucions privades. A aquests efectes es computaran les ajudes de l'IVC.

L'IVC podrà requerir la documentació acreditativa de l'abonament efectiu d'aquestes ajudes.

3r. Repercussió i foment en els professionals valencians. Fins a un màxim de 5 punts.

Si el director o directora de l'obra audiovisual és valencià/ana, se sumaran 5 punts.

Si el director no és valencià, podrà sumar 2,5 punts si el guionista és valencià i 2,5 punts si el productor és valencià.

A aquest efecte tenen la condició de valencians els qui han nascut a la Comunitat Valenciana o ciutadans de la Unió Europea empadronats com a residents almenys 1 any a la Comunitat Valenciana.

Si hi ha més d'un professional en aquestes categories i no tots són valencians, es prorratejarà la puntuació.

S'haurà d'aportar declaració responsable de la condició de valencià firmada pels respectius professionals indicats. Igualment, l'empresa sol·licitant aportarà una relació dels crèdits tècnics de la pel·lícula.



4t. Versió original en valencià

Si la versió original de l'obra està qualificada per l'ICAA com a versió en valencià, sumarà 5 punts.

S'haurà d'aportar el certificat de qualificació.

5é. Pressupost de l'obra. Es valorarà fins a un màxim de 20 punts.



Curtmetratges:

Fins a 40.000 euros: 10 punts.

Més de 40.000 euros: 20 punts.

Llargmetratges de ficció i animació:

Fins a 300.000 euros: 10 punts.

Més de 300.000 euros i fins a 1.000.000 euros: 15 punts.

Més d'1.000.000 euros: 20 punts.

Llargmetratges documentals:

Fins a 150.000 euros: 10 punts.

Més de 150.000 euros: 20 punts.



Quadre resum d'ajudes a la promoció per a competir en els premis Goya i Oscar



Interés i projecció de les activitats: 50 punts

Ajudes econòmiques 20 punts

Repercussió i foment en els professionals valencians 5 punts

Versió original en valencià 5 punts

Pressupost de l'obra 20 punts

Total puntuació màxima 100 punts





2. A l'efecte de baremar la incidència social, prevista en el punt anterior, les pedanies tindran la consideració de municipis, per a la qual cosa es tindrà en compte el padró d'habitants de la pedania en qüestió corresponent a 2020.

En el cas de les pedanies, les entitats sol·licitants hauran d'aportar, juntament amb la sol·licitud, un document municipal expedit per l'ajuntament corresponent, l'extracte d'una publicació municipal o captura de pantalla de la web de l'ajuntament, que acredite la població resident en la pedania. En cas contrari, es computarà el total d'habitants del municipi.

3. Per a la determinació de la quantia de les ajudes es tindrà en compte una ponderació entre la puntuació total obtinguda (60 %) en relació amb el pressupost de cada activitat (40 %).



Sisé. Resolució de la convocatòria. Terminis

S'haurà d'ajustar al contingut de l'article 7 de l'Ordre de bases reguladores, i el termini de resolució i publicació serà de sis mesos des de la publicació de la convocatòria. En tot cas, aquesta resolució s'haurà de publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d'acord amb el que disposa l'article 26 de la Llei general de subvencions, en relació amb els articles 40 i 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i en la pàgina web de l'Institut Valencià de Cultura (http://ivc.gva.es/). Les ajudes concedides es publicaran igualment en la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS).

Contra aquesta resolució de concessió, que posarà fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició davant del president de l'Institut Valencià de Cultura, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de ser publicada, o bé directament un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de València, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de ser publicada, sense perjudici de qualsevol altre que es considere pertinent.

En el cas que la convocatòria no siga resolta en el termini previst anteriorment, s'entendran desestimades totes les sol·licituds, sense perjudici de l'obligació de l'Administració de resoldre, expressament continguda en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

S'informarà els beneficiaris del caràcter de minimis de les ajudes concedides i de la subjecció d'aquestes al Reglament 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013 (DOUE L 352, de 24.12.2013).



Seté. Obligacions dels beneficiaris

1. Són obligacions dels beneficiaris les previstes en els articles 3 i 38.5 de l'Ordre de bases reguladores.

Són igualment aplicables les disposicions de l'article 11 de l'Ordre de bases reguladores sobre la subcontractació i les seues limitacions.

2. Les persones beneficiàries hauran de comunicar a l'Institut Valencià de Cultura l'acceptació de l'ajuda en un termini no superior als deu dies hàbils següents al dia de la publicació de la resolució de concessió en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, segons el model d'acceptació que s'adjunta a aquesta convocatòria com a annex III i facilitar les dades bancàries on l'empresa sol·licitant vulga rebre l'import de l'ajuda, emplenant el model de domiciliació bancària que s'adjunta a aquesta convocatòria com a annex II.

Aquests documents es presentaran per via telemàtica segons el que es preveu per a presentar la sol·licitud.

En cas de no presentar l'acceptació, es declararà perdut el dret a la subvenció concedida.

Sense perjudici del que s'ha expressat anteriorment, la presentació de l'acceptació per via telemàtica fora del termini establit constitueix una infracció administrativa, tal com recull l'article 56 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, per la qual cosa comportarà l'aplicació de les sancions que corresponguen, d'acord amb el que es preveu en el punt 3 del resolc desé d'aquesta resolució.

3. El beneficiari haurà de disposar de tots els permisos, autoritzacions i llicències que corresponguen a la naturalesa del projecte o actuació per al qual se sol·licita l'ajuda, incloent-hi els drets corresponents a la projecció de les obres audiovisuals que es programen.

4. El beneficiari haurà de fer constar en tota publicació, fullet, programa, publicitat de l'activitat subvencionada, en qualsevol mitjà o suport que es realitze, el patrocini de l'Institut Valencià de Cultura, d'acord amb les normes d'identitat corporativa incloses en la pàgina web de l'Institut Valencià de Cultura (http://ivc.gva.es/es/ivc/quienes-somos-ivc/logos).

Aquesta obligació es produirà a partir de la data de publicació de la resolució de la concessió d'ajuda en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

5. L'alteració dels aspectes del projecte que han sigut objecte de baremació haurà de ser comunicada pels titulars que hagen resultat beneficiaris de les ajudes abans de procedir a aquestes modificacions, i s'hauran de justificar les raons d'aquestes variacions.

En cas d'absència de comunicació o quan l'Institut Valencià de Cultura considere que la modificació no està prou motivada, es podrà revocar l'ajuda concedida.

En el cas que l'IVC no notifique al beneficiari, per via telemàtica, la seua oposició expressa a la modificació en el termini dels deu dies hàbils següents a la recepció de la comunicació, caldrà entendre-la com a autoritzada.

6. Les persones beneficiàries s'hauran de trobar al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.



Huité. Justificació i pagament d'aquestes ajudes

1. El pagament d'aquestes ajudes s'efectuarà mitjançant transferència bancària, ateses les dades de domiciliació bancària (annex II) aportades juntament amb l'acceptació i es realitzarà amb comprovació prèvia de la justificació que els beneficiaris presenten per via telemàtica, aportant el compte justificatiu simplificat en els termes que estableix l'article 12.3 de l'Ordre de bases reguladores i altra documentació acreditativa de la realització de l'activitat subvencionada.

S'hi hauran d'adjuntar, a més, els documents acreditatius de la despesa i justificants de pagaments abonats per un import igual o superior al de l'ajuda concedida, realitzats durant el període que estableix la present convocatòria, en els termes que estableix l'article 12.4 de l'Ordre de bases reguladores; sense perjudici que l'Institut Valencià de Cultura puga requerir aquests mateixos documents respecte d'altres despeses realitzades en el desenvolupament de l'activitat.

En cas d'ajudes que arriben a tindre una quantia de 20.000 euros, els beneficiaris presentaran, en lloc del compte justificatiu simplificat, un informe d'un auditor de comptes inscrit com a exercent en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes dependent de l'Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes, que es regirà d'acord amb les normes de procediment previstes en la legislació vigent en matèria d'auditories audiovisuals i legislació en matèria de subvencions; segons l'article 12.2 de l'Ordre de bases reguladores.

Excepcionalment, a l'empara del que es preveu en l'article 8.2, lletra a, del Decret llei 2/2020, de 3 d'abril, de mesures urgents, en l'àmbit de l'educació, de la cultura i de l'esport, per a pal·liar els efectes de l'emergència sanitària provocada per la covid-19 (DOGV 8781, 06.04.2020), els beneficiaris d'ajudes inferiors a 20.000 euros podran presentar, si així ho consideren, informe d'auditoria de despeses.

La despesa derivada de l'informe d'auditoria tindrà la condició d'una despesa subvencionable.

Igualment, en aplicació del que preveu l'article 8.2.c de l'esmentat Decret llei 2/2020, en cas de no desenvolupar-se tota o part de l'activitat, es podrà procedir a la justificació parcial de l'ajuda, s'abonaran als beneficiaris les despeses justificades vinculats a aquesta i s'anul·larà la resta del crèdit, sense que això siga motiu de revocació de l'ajuda.



A les entitats locals que resulten beneficiàries els serà aplicable el que preveu l'article 12.5 de l'Ordre de bases reguladores.

S'haurà d'aportar, igualment, la declaració responsable actualitzada sobre subvencions sol·licitades, percebudes o concedides i pendents de percepció per altres administracions o institucions públiques o privades per a la mateixa finalitat.

2. La memòria de l'activitat realitzada, que inclourà els resultats obtinguts, d'acord amb l'esmentat article 3 de l'Ordre de bases reguladores. En els casos en què pertoque s'especificaran les activitats i projeccions fetes en valencià, per a la qual cosa s'adjuntaran fullets, cartells i tota la documentació il·lustrativa de l'activitat que es considere oportuna. En el cas dels cineclubs s'especificarà a més, si és el cas, quines de les projeccions realitzades corresponen a obres subvencionades per l'IVC en anys anteriors.

3. En cap cas seran imputables a la justificació les despeses següents a les quals es refereix l'article 41.1 de l'Ordre de bases reguladores:

a) Despeses realitzades en material inventariable.

b) Regals a assistents a les activitats que no estiguen previstos com a premi en les bases de l'activitat de què es tracte o s'inferisca d'aquestes que no se subsumeixen en el premi que s'atorga.

c) Despeses en serveis d'hostalatge i restauració, excepte, en el cas de membres del jurat, membres dels equips artístics o tècnics de les produccions projectades o ponents, sempre que s'acredite que són residents de municipis que es troben a una distància superior a 100 quilòmetres del municipi on es desenvolupa l'activitat i excepte en el cas dels viatges de productors/ores o equip tècnic/artístic a esdeveniments de promoció de produccions per als premis Goya i Oscar.

d) Edició de publicacions alienes als continguts de l'activitat encara que siguen objecte de presentació o d'una altra activitat durant el desenvolupament d'aquesta.

e) L'IVA corresponent a les despeses realitzades. Les beneficiàries i, si escau, aquelles empreses i entitats amb les quals contracten per al desenvolupament de l'activitat que estiguen exemptes d'IVA hauran d'acreditar aquest fet mitjançant un reconeixement d'exempció de l'Agència Tributària.

f) Es podrà imputar a les despeses subvencionables les despeses en personal per a gestions de desenvolupament (màxim 4 mesos), per a la qual cosa s'hauran d'adjuntar els contractes corresponents i, en el cas que es tracte de treballadors, s'hauran d'aportar els corresponents RNT i RLC.

g) Seran també despeses subvencionables les vinculades a l'activitat subvencionada corresponents a l'organització, lloguers d'espais, personal, logística o serveis per a realització de l'esdeveniment, jornada o festival, drets de pel·lícules, actuacions artístiques, conductors de gales, equipament tècnic, i les despeses de publicitat i promoció, especialment en el cas de les activitats relacionades amb la promoció de produccions audiovisuals per als premis Goya i Oscar.

4. El termini per a presentar la justificació de la subvenció en els termes descrits en els apartats anteriors finalitzarà el dia 30 de novembre de 2021.

La documentació corresponent a la documentació es presentarà per via telemàtica, d'acord amb el que preveu el punt 2 del punt resolutiu tercer d'aquesta resolució acompanyada del model que figura en l'annex IV d'aquesta resolució.

No es concediran ampliacions de termini per a la justificació de les ajudes previstes en aquesta resolució.

5. Els crèdits pressupostaris afectes a aquesta convocatòria, disposats i no pagats per falta de justificació o per ser aquesta incorrecta, seran anul·lats, i el beneficiari perdrà el dret a percebre la subvenció.

6. En virtut del que es disposa en l'article 171.1 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, no es podrà realitzar el pagament de la subvenció mentre la persona beneficiària no es trobe al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social o tinga la condició de subjecte deutor per resolució de procedència de reintegrament. Aquestes circumstàncies podran comportar la pèrdua del dret al cobrament de l'ajuda.



Nové. Concurrència i compatibilitat de subvencions

S'ajustaran al que estableix l'article 16 de l'Ordre de bases reguladores, tenint en compte que les ajudes concedides mitjançant aquesta convocatòria estan acollides al règim de minimis establit en el Reglament UE 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013 (DOUE L 352, 24.12.2013), relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea (TFUE) a les ajudes de minimis.



Desé. Incompliments, responsabilitat i règim sancionador

1. L'Institut Valencià de Cultura es reserva igualment la possibilitat de modificar o deixar sense efecte la subvenció, en cas d'incompliment d'alguna de les obligacions imposades als beneficiaris, en els terminis i condicions assenyalades, observant sempre el principi de proporcionalitat a què es refereix l'article 17.3.n de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2. Les resultes que puguen produir-se per les renúncies produïdes podran disposar-se de conformitat amb el que estableix l'article 7.3 de l'Ordre de bases reguladores.

3. Les infraccions i sancions es resoldran de conformitat amb el que disposa l'article 19 de l'Ordre de bases reguladores.

4. Serà procedent el reintegrament de les quantitats percebudes en els casos i termes a què fa referència l'article 18 de l'Ordre de bases reguladores.



Onzé. Annexos

Aquesta resolució inclou quatre annexos que s'indiquen a continuació:

Annex I. Sol·licitud.

Annex II. Domiciliació bancària.

Annex III. Acceptació de la subvenció.

Annex IV. Justificació de la subvenció.



Dotzé. Entrada en vigor

Aquesta resolució produirà efectes l'endemà de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Tretzé. Recursos

De conformitat amb el que estableixen els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i 8, 14 i 46 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra el present acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició o plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:



a) El recurs de reposició s'haurà d'interposar davant del president de l'Institut Valencià de Cultura, com a òrgan competent per a concedir les ajudes en el termini d'un mes, a comptar des de l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

b) El recurs contenciós administratiu haurà de plantejar-se davant dels jutjats contenciosos administratius de València en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 6 d'abril de 2021.– El president de l'Institut Valencià de Cultura: Vicent Marzà i Ibáñez.

Mapa web