Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 20 de març de 2023, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual es convoca la concessió de subvencions destinades a entitats i associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana per a la realització, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, de projectes i iniciatives relacionats amb la promoció i difusió de la memòria històrica i democràtica valenciana, durant l'exercici 2023.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9565 de 30.03.2023
Número identificador:  2023/3240
Referència Base de Dades:  003330/2023
 



RESOLUCIÓ de 20 de març de 2023, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual es convoca la concessió de subvencions destinades a entitats i associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana per a la realització, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, de projectes i iniciatives relacionats amb la promoció i difusió de la memòria històrica i democràtica valenciana, durant l'exercici 2023. [2023/3240]

La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, estableix en el seu article 23, que el procediment per a la concessió de subvencions s'ha d'iniciar sempre d'ofici, mitjançant una convocatòria aprovada per l'òrgan competent.

L'article 160.4 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, sector públic instrumental i de subvencions, estableix que les persones titulars de les conselleries seran les competents en els seus respectius àmbits per a la convocatòria de subvencions.



En el marc de l'organització de l'administració de la Generalitat, el Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, i els articles 1 i 12 del Decret 179/2020, de 30 d'octubre, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica atribueixen a la Direcció General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, entre altres, les funcions de recuperació, protecció i conservació de la memòria democràtica, i el reconeixement i la reparació de les víctimes recollides en la Llei 14/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana.



Mitjançant l'Ordre 1/2020, de 2 de juny, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, es van aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a projectes i iniciatives en matèria de memòria històrica i democràtica valenciana. (DOGV 8829, 08.06.2020).

En aquesta ordre es regulen dues línies d'ajudes, i aquesta correspon a l'assenyalada com a línia 1: «Ajudes destinades a subvencionar, en el marc del que es disposa en la legislació sectorial vigent, projectes i iniciatives que tinguen per objecte realitzar en l'àmbit de la Comunitat Valenciana la promoció i difusió de la memòria històrica i democràtica valenciana, desenvolupades per entitats i associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana, que tinguen entre les seues finalitats la memòria democràtica valenciana».

En virtut de l'ordre de bases reguladores esmentada, i dins de les disponibilitats pressupostàries existents de conformitat amb el que s'estableix en la Llei 9/2022, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2023, es convoquen, en règim de concurrència competitiva, subvencions destinades a la promoció i difusió de la memòria històrica i democràtica valenciana, desenvolupades per entitats i associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana.



Així mateix, aquesta línia de subvenció està inclosa en el Pla estratègic de subvencions 2023-2025 de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, aprovat per la Resolució de 15 de febrer de 2023.

Per tot això, de conformitat amb el que es disposa en l'article 160.4.b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i a proposta de la Direcció General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, resolc:



Primer. Objecte

L'objecte d'aquesta resolució és convocar, per a l'exercici 2023, les subvencions destinades a entitats i associacions sense ànim de lucre per a la realització, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, de projectes i iniciatives que tinguen per objecte la promoció i difusió de la memòria històrica i democràtica valenciana, entesa com la salvaguarda, el coneixement i la difusió de la història de la lluita dels valencians i valencianes pels seus drets i llibertats democràtiques en el període que abasta des de la proclamació de la Segona República espanyola, el 14 d'abril de 1931, fins a l'entrada en vigor de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, el 10 de juliol de 1982, per a promocionar la convivència i l'augment en la qualitat de la vida democràtica.





Segon. Bases reguladores de la convocatòria

Aquesta resolució de convocatòria es dicta a l'empara del que s'estableix en l'Ordre 1/2020, de 2 de juny, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a projectes i iniciatives en matèria de memòria històrica i democràtica valenciana (DOGV 8829, 08.06.2020).

En aquesta ordre es regulen dues línies d'ajudes, i aquesta correspon a l'assenyalada com a línia 1: «Ajudes destinades a subvencionar, en el marc del que es disposa en la legislació sectorial vigent, projectes i iniciatives que tinguen per objecte realitzar en l'àmbit de la Comunitat Valenciana la promoció i difusió de la memòria històrica i democràtica valenciana, desenvolupades per entitats i associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana, que tinguen entre les seues finalitats la memòria democràtica valenciana».

Sempre que en aquesta resolució de convocatòria s'al·ludisca a una determinada base reguladora, s'ha d'entendre que fa per remissió a l'Ordre 1/2020, de 2 de juny, abans esmentada.



Tercer. Finançament de les subvencions

Aquesta convocatòria de subvencions es finançarà amb càrrec a l'aplicació pressupostària 22.03.02.126.70.4, línia S7923000, de la Llei 9/2022, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2023, destinada a promoció i difusió de la memòria històrica i democràtica valenciana, amb un crèdit màxim de 150.000,00 € (cent cinquanta mil euros) de la Direcció General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern.



Quart. Condicions de la concessió de les subvencions

1. El procediment de concessió d'aquestes ajudes es tramitarà en règim de concurrència competitiva.

2. Podran obtindre la condició de beneficiàries de les subvencions regulades en aquesta resolució les entitats i associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana, legalment constituïdes i inscrites, a la data de la publicació d'aquesta convocatòria, en el registre administratiu que en funció de la seua naturalesa jurídica els corresponga, que tinguen entre les seues finalitats la memòria democràtica valenciana.



3. Cada entitat o associació sense ànim de lucre només podrà presentar una única sol·licitud a aquesta convocatòria de subvencions, tant de manera individual com conjuntament amb altres entitats o associacions. La sol·licitud podrà incloure un o diversos projectes o actuacions que es valoraran conjuntament.

4. En quedaran excloses, en el marc d'aquesta convocatòria, les entitats i associacions sense ànim de lucre sol·licitants en les quals concórrega alguna de les circumstàncies dels apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i també aquelles sobre les quals haja recaigut una resolució administrativa ferma, per incompliment de les obligacions establides en la Llei 14/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de Memòria Democràtica i per a la Convivència de la Comunitat Valenciana, tot això en compliment del que es disposa en l'article 41 de la citada llei.

5. L'atorgament i acceptació d'aquestes subvencions suposarà el sotmetiment per part de l'entitat beneficiària als requisits i condicions fixats per a la utilització i destí de la subvenció, i hauran de complir les obligacions recollides en la base reguladora tercera.

La difusió de la informació que estableix l'article 3. 1.j) de l'Ordre 1/2020, i que si és el cas corresponga a les entitats beneficiàries de la subvenció, s'ha de realitzar preferentment a través de la pàgina web de l'entitat. En cas que no dispose de pàgina web, haurà de complir aquesta obligació a través de la plataforma TEP – Transparència Entitats Privades, de GVA Oberta, a la qual es pot accedir en https://gvaoberta.gva.es/va/tep



Cinqué. Objectius i actuacions subvencionables

1. Les actuacions que es podran subvencionar són les següents:

a) Projectes i actuacions de commemoració o d'homenatge de persones i d'esdeveniments relacionats amb la memòria històrica i democràtica valenciana.

b) Projectes i actuacions que promoguen la difusió i la formació en matèria de memòria històrica i democràtica valenciana. Es poden incloure, entre altres, l'organització de congressos, simposis, jornades, seminaris i exposicions temporals, productes audiovisuals, edició de publicacions i projectes educatius.

2. No seran subvencionables les obres o treballs que modifiquen la forma o substància de qualsevol tipus d'elements, edificis, restes històriques i vestigis relacionats amb la recuperació de la memòria històrica de l'època objecte d'aquesta resolució.

3. Les activitats que se subvencionen podran executar-se des de l'1 de gener de 2023 fins al 31 de desembre de 2023, sense esperar que la concessió de les subvencions es produïsca i sense que això prejutge la decisió que al final s'adopte. Les activitats subvencionades hauran d'executar-se en el territori de la Comunitat Valenciana.

4. Les subvencions regulades en aquesta convocatòria són compatibles amb qualsevol altra subvenció o ajuda per a la mateixa finalitat procedent de qualsevol administració pública o ens públic o privat, nacional, de la Unió Europea o internacional, sempre que el conjunt de les ajudes no supere el cost total del projecte presentat. Aquesta circumstància ha de posar-se en coneixement de l'òrgan instructor en el moment en què es produïsca, siga abans o durant l'execució del projecte, i aportar la resolució de concessió corresponent.





Sisé. Forma i termini de presentació de sol·licituds

1. D'acord amb el que s'estableix en l'article 14 i altres concordants de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la presentació de sol·licituds i documentació annexa per a l'obtenció de les subvencions regulades en aquesta convocatòria s'ha de fer, només per via telemàtica. Les sol·licituds es presentaran a través de la Seu Electrònica de la Generalitat, accedint al cercador de tràmits i serveis en l'URL https://sede.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=18173 o a través Guia PROP en el següent URL: https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=18173&version=amp

La presentació de la sol·licitud de manera diferent a la telemàtica prevista en aquest apartat determinarà l'exclusió de la convocatòria.

Per a això, l'entitat sol·licitant ha de disposar de signatura electrònica avançada basada en un certificat reconegut, segons el que es disposa en el Decret 220/2014, de 12 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament d'Administració Electrònica de la Comunitat Valenciana, i expedit per la Generalitat o qualsevol altre prestador de serveis de certificació amb el qual la Generalitat haja signat el conveni oportú.



L'imprés de sol·licitud i la documentació annexa que s'exigeix en aquesta convocatòria, l'ha d'emplenar i signar electrònicament la persona que tinga la representació legal de l'entitat o associació sol·licitant, i s'ha d'adjuntar la documentació ressenyada en l'apartat seté d'aquesta convocatòria, i utilitzar l'aplicació dissenyada per a aquestes subvencions.

La presentació de la sol·licitud porta implícita l'acceptació de les bases reguladores.

2. El termini de presentació de sol·licituds i la documentació annexa per a les ajudes convocades mitjançant la present convocatòria serà d'un mes, i es computarà des de l'endemà de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



L'incompliment del termini esmentat donarà lloc a la inadmissió a tràmit de la sol·licitud.

3. En la pàgina web de la seu electrònica de la Generalitat, http://sede.gva.es, es troba la informació sobre les signatures digitals admeses i les instruccions per a la tramitació telemàtica de la sol·licitud i les aportacions posteriors de documentació, si s'escau.



Seté. Documentació que ha d'acompanyar la sol·licitud

La sol·licitud s'ha de formalitzar i presentar en el model normalitzat contingut en l'annex I d'aquesta resolució. En aquest model s'han de marcar amb una X tant les declaracions responsables com la documentació que s'aporta.

Juntament amb la sol·licitud s'ha de presentar la documentació següent:

1. Un programa detallat del pla del projecte o actuacions per realitzar, tal com s'estableix en l'annex II. El programa ha de ser únic per sol·licitud i ha d'estar subscrit per la persona que tinga la representació legal de l'entitat o associació sense ànim de lucre, en el qual s'han de detallar, com a mínim (independentment que l'entitat o associació vulguen aportar altres documents relacionats amb el programa que milloren la sol·licitud) els aspectes següents:

a) Totes i cadascuna de les actuacions proposades, amb una descripció precisa del contingut.

b) Els objectius que es volen aconseguir amb el desenvolupament de cadascuna de les actuacions incloses en el programa, vinculant-ne la transcendència i repercussió social amb la classe de beneficiaris a què vagen destinades.

c) Una explicació raonada i detallada de la vinculació que, segons el parer de l'entitat o associació sense ànim de lucre sol·licitant, existisca entre el programa d'activitats presentat i l'objecte d'aquesta convocatòria.

d) El calendari precís de compliment i els terminis d'execució previstos, tant per al programa d'activitats en conjunt com per a cadascuna de les activitats proposades en particular.

e) El pressupost on figure una descripció desglossada i detallada per partides dels costos corresponents tant al pla d'actuacions en conjunt, com a cadascuna de les actuacions en particular, signat degudament per la persona que exercisca la representació legal de l'entitat o associació sol·licitant.

En aquells supòsits en què des de la Direcció General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern es considere un pressupost excessiu, podrà requerir (sobre la base de l'article 31.1 de la llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions) l'entitat o associació sense ànim de lucre perquè aporte un nou pressupost de l'actuació o actuacions a realitzar més ajustat als preus de mercat.

2. Un document, signat degudament per la persona que ocupe la presidència de l'entitat o associació sense ànim de lucre o per la junta que acredite la capacitat de la persona representant legal de l'entitat per a sol·licitar la subvenció objecte d'aquesta convocatòria en nom d'aquesta.

3. Certificat de l'acord de l'òrgan competent segons els estatuts de l'entitat o associació sense ànim de lucre, amb la conformitat per a sol·licitar la subvenció i acceptar els compromisos corresponents, i també una còpia actualitzada de l'escriptura de constitució o dels estatuts de l'entitat o l'associació, amb càrrecs actualitzats o poders de representació, si escau, en què s'acredite la capacitat del representant legal d'aquestes per a sol·licitar aquesta subvenció concreta. Així mateix, s'ha d'aportar un certificat de la inscripció en el registre corresponent, segons l'entitat o associació sense ànim de lucre organització de què es tracte.

4. Declaració responsable del representant legal de l'entitat o associació sense ànim de lucre sol·licitant en la qual s'assumisca el compromís que aquesta entitat aportarà la quantitat necessària per a sufragar la part del cost del pla d'actuació o actuacions que no quede coberta ni amb la subvenció que puga atorgar-se en virtut de la convocatòria ni amb altres ajudes públiques o privades que puguen obtindre's.

5. En la sol·licitud es farà constar l'IBAN del compte bancari en la qual es pretén cobrar la subvenció. Si el compte no està donat d'alta per a relacionar-se econòmicament amb la Generalitat, haurà de tramitar-se l'alta d'aquesta mitjançant el tràmit automatitzat previst en l'article 5 de l'Ordre 2/2022 de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual es regulen les actuacions o tràmits d'alta, modificació i baixa de les dades personals identificatives i bancaris de les persones físiques i jurídiques que s'indiquen econòmicament amb la Generalitat.



El procediment d'alta, modificació o baixa de les domiciliacions bancàries es realitzarà mitjançant el tràmit automatitzat a través de l'enllaç següent: https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=22648

6. Declaració responsable del representant legal de l'entitat o associació sense ànim de lucre sol·licitant, en la qual s'assumisca el compromís de donar la publicitat adequada al finançament que puga obtindre's en l'àmbit de la convocatòria, en qualsevol promoció que s'efectue de l'actuació o actuacions subvencionables.



Huité. Esmena de la sol·licitud

1. Quan la sol·licitud no complisca els requisits assenyalats en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o no s'acompanye amb la documentació que d'acord amb aquesta resolució resulte exigible, o es considere necessària per a resoldre, es requerirà l'entitat interessada perquè, en el termini de 10 dies hàbils, esmene la falta o adjunte els documents preceptius, amb indicació que, si així no ho fa, s'ha de considerar que desisteix de la petició, amb una resolució prèvia que s'haurà de dictar en els termes que s'estableixen en la legislació bàsica de procediment administratiu comú esmentada.

2. Els requeriments als quals es fa referència en aquest apartat, i també qualsevol altre que puga dur-se a terme, s'efectuaran mitjançant la notificació electrònica, d'acord amb el que es disposa en l'article 43 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i segons el procediment establit en els articles 53 i següents del Decret 220/2014, de 12 de desembre, del Consell, pel qual aprova el Reglament d'administració electrònica de la Comunitat Valenciana. Tal com disposa l'article 53 d'aquesta norma, la notificació electrònica dels actes administratius produirà efectes jurídics quan aquesta via resulte obligatòria per a l'interessat, com succeeix en aquest cas.

3. De conformitat amb l'article 54 del Decret 220/2014, esmentat, la pràctica de la notificació electrònica es realitzarà, amb caràcter general, per compareixença electrònica, de la manera següent:

a) El sol·licitant, identificat com cal, ha d'accedir al contingut de l'actuació administrativa corresponent a través de la seu electrònica de la Generalitat. Prèviament, s'ha d'enviar per correu electrònic a l'adreça facilitada per l'interessat, un avís de notificació, de caràcter informatiu, que li comunicarà l'existència d'una notificació dirigida a aquest, i també l'adreça de la pàgina web a la qual ha d'accedir per a obtindre-la.



b) Aquest avís de notificació ha d'especificar, a més de les dades que permeten la identificació de la notificació, de conformitat amb el que es disposa en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, que si transcorren deu dies naturals a partir de la data de la notificació, sense que tinga lloc l'accés a aquesta, equivaldrà al rebuig de la notificació als efectes que s'estableixen en la normativa legal vigent, llevat que d'ofici o a instàncies del destinatari es comprove la impossibilitat tècnica o material de l'accés.

c) La persona representant de l'entitat sol·licitant podrà accedir a la notificació electrònica després de la identificació personal per qualsevol dels mitjans definits en l'article 26 del Decret 220/2014. La notificació ha de contindre la designació de l'òrgan administratiu o entitat que efectua la notificació, la referència al tipus de document que es notifica, el número d'expedient al qual es refereix, i la data i registre d'eixida.



d) Si l'interessat accepta la notificació, podrà accedir als documents objecte d'aquesta, que també han de tindre format per a la impressió.



e) S'ha de deixar constància en l'expedient administratiu de l'acceptació o el rebuig de la notificació electrònica, que produirà els efectes que s'estableixen en la legislació bàsica de procediment administratiu.

4. Els requeriments ressenyats i altres actes de tràmit s'han de realitzar de manera telemàtica, en la Seu Electrònica de la Generalitat, en el tràmit específic d'aportació de documentació a un expedient d'ajudes de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, en l'URL https://sede.gva.es/es/web/sede-electronica/inicio/procedimientos?id_proc=18740 o a través de la Guia Prop en el següent URL: https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=18740&version=amp

Nové. Criteris de valoració de les sol·licituds

1. La valoració dels projectes presentats aconseguirà com a màxim 25 punts i s'ha d'efectuar conformement als següents criteris objectius:



a) Qualitat tècnica i viabilitat econòmica del projecte, fins a 8 punts. Per a assignar la puntuació corresponent a aquest primer criteri s'ha d'efectuar una valoració motivada dels paràmetres següents:

– L'adequació del projecte als objectius de la subvenció, fins a 1 punt.

– L'adequació de les activitats als objectius programats, fins a 1 punt.

– La coherència de les activitats proposades, fins a 1 punt.

– La metodologia i el calendari previstos, fins a 0,5 punts.

– La suficiència i capacitat dels recursos humans previstos, fins a 1 punt.

– La idoneïtat dels recursos materials i tècnics previstos, fins a 1 punt.

– La coherència, claredat i proporcionalitat del pressupost aportat, fins a 1 punt.

– L'aportació de mitjans personals i materials propis de l'entitat, fins a 1 punt.

– La disponibilitat dels permisos i les autoritzacions que siguen necessaris per a l'execució de les activitats, o l'inici de la tramitació corresponent per a l'obtenció d'aquests, sempre que s'acredite, fins a 0,5 punts.

b) Col·laboració d'altres entitats i institucions, fins a 5 punts. Per a assignar la puntuació corresponent a aquest segon criteri s'ha d'efectuar una valoració motivada dels paràmetres següents:

– La participació conjunta d'altres entitats o institucions en el projecte, valorant-se preferentment que siguen de diferent naturalesa jurídica, fins a 3 punts.

– Altres ajudes i col·laboracions previstes, conforme als termes acreditats, fins a 2 punts.

c) Experiència, trajectòria i especialització de les entitats, fins a 5 punts. Per a assignar la puntuació corresponent a aquest tercer criteri s'efectuarà una valoració motivada dels paràmetres següents:

– Les activitats realitzades en anys anteriors en matèria de recuperació de la memòria històrica i democràtica valenciana, fins a 3 punts.



– Les activitats realitzades en anys anteriors similars a les que es presenten per a la sol·licitud de subvenció, fins a 2 punts.

d) Incidència del projecte en la societat, fins a 4 punts. Per a assignar la puntuació corresponent a aquest quart criteri s'ha d'efectuar una valoració motivada dels paràmetres següents:

– Que estiguen clarament especificats els resultats esperats, fins a 1 punt.

– La repercussió territorial i/o internacional de les activitats programades, fins a 1 punt.

– Els beneficiaris potencials, fins a 0,5 punts.

– L'interés social i cultural del projecte, fins a 1 punt.

– L'abast de les mesures de difusió i divulgació proposades i en particular de l'experiència específica de les dones i altres col·lectius que van patir persecució o violència durant la Guerra Civil i la dictadura, fins a 0,5 punts.

e) Cofinançament del projecte o iniciativa per part de l'entitat sol·licitant, fins a 3 punts. Per a assignar la puntuació corresponent a aquest últim criteri s'ha d'efectuar una valoració motivada dels paràmetres següents:

– En aquest apartat s'ha de tindre en compte l'aportació de mitjans econòmics propis de l'entitat: fins a 2 punts.

– El cofinançament del projecte per altres entitats, públiques o privades, si s'acredita suficientment, fins a 1 punt.

2. La Comissió de Valoració establida en la base reguladora sisena, podrà requerir als sol·licitants l'ampliació de la informació continguda en les memòries, amb la finalitat de facilitar l'avaluació millor de les sol·licituds.



Desé. Criteris per a determinar la quantia individualitzada de la subvenció.

1. La quantia màxima d'ajuda a percebre per cada entitat beneficiària serà de 8.000 € (huit mil euros), sense que en cap cas les subvencions que es concedisquen puguen superar la quantitat sol·licitada.

2. L'import de les subvencions en cap cas podrà ser d'una quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, per a la mateixa finalitat, supere el cost de l'activitat subvencionada.

3. Les subvencions seran de quantia variable, determinada proporcionalment segons la puntuació obtinguda en virtut dels criteris de valoració i distribució establits en la base reguladora setena, i reproduïts en l'apartat nové d'aquesta convocatòria.

4. Si l'import total de les subvencions, calculades de conformitat amb el que es disposa en el paràgraf anterior, és superior a l'import global màxim destinat a finançar aquesta convocatòria, la subvenció que s'ha de concedir a cada entitat sol·licitant es determinarà conformement al procediment següent:

a) En primer lloc, s'ha d'assignar a cada entitat la puntuació que corresponga per aplicació de cadascun dels criteris de baremació ressenyats en la base reguladora setena, i reproduïts en l'apartat nové d'aquesta convocatòria, de manera que s'obtinga, com a suma dels cinc criteris, una valoració xifrada fins a un màxim de 25 punts.



b) En segon lloc, l'import total de les actuacions subvencionables de cada entitat s'ha de multiplicar pel percentatge que representa la puntuació assignada per a obtindre la xifra equivalent a aquesta puntuació.



c) En tercer lloc, s'han de sumar les quantitats obtingudes per totes les entitats per a aconseguir una xifra global.

d) En quart lloc, s'ha de dividir la dotació de la línia pressupostària amb càrrec a la qual es finança la convocatòria entre la xifra global obtinguda de conformitat amb el que es disposa en l'apartat anterior.

e) En cinqué i últim lloc, per a determinar la quantitat precisa que ha de concedir-se a cada entitat beneficiària, s'ha de multiplicar el quocient obtingut de la realització de l'operació descrita en l'apartat anterior per la xifra equivalent a la puntuació atorgada a cada entitat sol·licitant determinada segons el que es disposa en la lletra b) d'aquest apartat 4.



Onzé. Resolució i notificació

1. De conformitat amb la base reguladora novena, la persona titular de la conselleria amb competències en matèria de memòria democràtica dictarà les resolucions que calguen, a la vista de la proposta motivada de resolució formulada per la Comissió de Valoració.

2. El termini per a tramitar les sol·licituds i resoldre i publicar les resolucions serà de sis mesos com a màxim, comptadors des de la data de publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb el que es disposa en la base reguladora novena. Una vegada conclòs aquest termini sense que s'haja dictat i publicat la resolució expressa, les entitats i associacions interessades s'han entendre desestimades les seues sol·licituds per silenci administratiu.

3. La resolució per la qual es concedisquen o deneguen les subvencions s'ha de publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, amb l'expressió de les bases, la convocatòria, el programa i el crèdit pressupostari al qual s'imputa la subvenció. En aquesta resolució han de constar les entitats beneficiàries i la subvenció concedida, i també, si s'escau, les sol·licituds excloses i els motius de denegació.

La publicació de la resolució esmentada produirà els efectes de notificació a les persones interessades, d'acord amb el que disposa la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

4. Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se, amb caràcter potestatiu, un recurs de reposició, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que s'estableix en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, esmentada, o bé un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que es disposa en l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.



Dotzé. Règim de lliuraments de pagament i termini per a la justificació de la subvenció

1. La Llei 9/2022, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2023, estableix en l'article 44 en els seus apartats 10.c) 2 i 18, lletra q) un règim específic de pagaments anticipats per a l'exercici 2023, aplicable als beneficiaris d'aquestes subvenciones, que queden exonerades de la constitució de garanties.

2. L'entitat a la qual se li haja atorgat la subvenció haurà de comunicar-ne l'acceptació en el termini de 10 dies hàbils des de l'endemà de la publicació de la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. L'incompliment de la comunicació d'acceptació en aquest termini determinarà la renúncia a la subvenció.

3. El deslliurament del pagament es realitzarà del 100 per 100 de l'import de la subvenció concedida, en pagament únic, mitjançant transferència bancària al compte designat per l'entitat beneficiària en la seua sol·licitud, i es farà efectiu una vegada rebut el document d'acceptació de la subvenció.

4. No podrà realitzar-se el pagament de la subvenció en tant l'entitat beneficiària no es trobe al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, o tinga la condició de subjecte deutor per resolució d'idoneïtat de reintegrament. En cap cas podran realitzar-se pagaments de bestreta a les entitats beneficiàries quan s'haja sol·licitat la declaració de concurs voluntari, hagen sigut declarades insolvents en qualsevol procediment, es troben declarades en concurs, o hagen sigut inhabilitades.

5. Escaurà el reintegrament de les quantitats percebudes i l'exigència de l'interés de demora corresponent, des del moment del pagament de la subvenció fins al dia en què s'acorde la idoneïtat del reintegrament, en els casos previstos en l'article 37 de la Llei General de Subvencions, i d'acord amb el que s'estableix en l'article 172 de la Llei d'hisenda pública, sector públic instrumental i de subvencions.

6. Els beneficiaris de les subvencions tindran de termini fins al 31 de gener de 2024, per a presentar la documentació justificativa de la totalitat de la subvenció concedida.

7. La presentació extemporània de la justificació donarà lloc a la incoació d'un procediment per a deixar sense efecte l'acte de concessió de la subvenció. En tot cas, es garantirà el dret d'audiència de l'entitat beneficiària.



Tretzé. Justificació de la subvenció

1. La presentació de la justificació s'ha de realitzar de manera telemàtica en l'URL https://sede.gva.es/es/web/sede-electronica/inicio/procedimientos?id_proc=18886 els mateixos termes de l'apartat sisé d'aquesta convocatòria.

2. El compte justificatiu simplificat ha de contindre els documents següents, de conformitat amb la base reguladora tretzena:

a) Una memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb la indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts subscrita degudament per la persona responsable de l'actuació o actuacions realitzades.



b) Una relació classificada de les despeses i inversions de l'activitat, amb la identificació de la part creditora i del document, l'import, la data d'emissió i, si s'escau, la data de pagament. Si s'escau, han d'indicar-se en aquesta, les desviacions esdevingudes en relació amb les despeses pressupostades. Aquesta relació s'ha de presentar de conformitat amb el model que es publicarà com a annex, el qual ha de ser signat per la persona que exercisca la representació legal de l'entitat beneficiària.

A més, s'han d'aportar les factures de les despeses realitzades, formalitzades com cal, en els termes establits en la normativa que regule les obligacions de facturació, o document de valor probatori equivalent en el tràfic mercantil o amb eficàcia administrativa incorporats.

c) Un detall d'altres ingressos o subvencions que hagen finançat l'activitat subvencionada amb la indicació de l'import i la procedència d'aquest.

d) Si s'escau, la carta de pagament de reintegrament en el supòsit de romanents no aplicats i també dels interessos derivats d'aquests.

3. Es reduirà proporcionalment la subvenció en el cas que la justificació de les despeses realitzades no aconseguisca la quantia atorgada i també quan havent-se subvencionat una part del cost total de l'activitat, no es justifique l'import total de la despesa que suposa el desenvolupament d'aquesta activitat.



Catorzé. Pla de control

Les entitats o associacions sense ànim de lucre beneficiàries quedaran sotmeses a les actuacions de control i supervisió contingudes en la base reguladora dotzé de l'ordre 1/2020, de 2 de juny.

Quinzé. Clàusula de protecció de dades

De conformitat amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades, les dades de caràcter personal proporcionades per les entitats interessades seran tractades per la Generalitat per a procedir a la tramitació de la sol·licitud a l'empara de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i de la Llei 1/2015, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

Les entitats podran exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, portabilitat i limitació del tractament davant la Conselleria que gestiona aquesta ajuda, així com reclamar, si és el cas, davant l'autoritat de control en matèria de protecció de dades, especialment quan no haja obtingut satisfacció en l'exercici dels seus drets.





Setzé. Obligacions específiques en matèria de transparència, subministrament d'informació i dades obertes.

1. Les entitats públiques hauran de complir les obligacions de transparència que, en virtut de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i de la Llei 1/2022, de 13 d'abril, de Transparència i Bon Govern de la Comunitat Valenciana, li corresponen com a entitat pública.

2. Les entitats privades beneficiàries de la subvenció hauran de complir les obligacions de publicitat activa recollides en el capítol II del títol I de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, quan:

a) Perceben durant el període d'un any ajudes o subvencions públiques en una quantia superior a 100.000,00 euros.

b) Perceben durant el període d'un any natural ajudes o subvencions de les entitats públiques de la Comunitat Valenciana recollides en l'article 3 de la Llei 1/2022 en una quantia superior a 50.000,00 euros.



c) Les ajudes o subvencions percebudes representen almenys el 40 % del total dels seus ingressos anuals, sempre que aconseguisquen com a mínim la quantitat de 5.000,00 euros.

En particular, hauran de publicar en els termes previstos en els principis generals de l'article 5 de la Llei 19/2013 la informació institucional i organitzativa de l'article 6 i l'econòmica i pressupostària de l'article 8 d'aquesta. Aquesta publicació es realitzarà a través de la pàgina web de l'entitat, o bé a través de la plataforma TEP – Transparència Entitats Privades, de GVA Oberta, a la qual es pot accedir en gvaoberta.gva.es/tep.

Aquesta informació s'haurà de publicar a partir de l'any següent a aquell en el qual s'hagen superat els llindars establits, i haurà de mantindre's publicada durant almenys quatre anys naturals.

3. Sense perjudici de les obligacions previstes en els apartats anteriors, totes les entitats beneficiàries de subvencions hauran de donar l'adequada publicitat del caràcter públic del finançament de programes, activitats, inversions o actuacions de qualsevol tipus que siguen objecte de subvenció, incloent-hi el logotip de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica en mitjans de difusió com ara cartells, materials impresos, mitjans electrònics o audiovisuals i en qualsevol altre mitjà de publicitat que es realitze de l'activitat subvencionada.

4. Totes les entitats beneficiàries de subvencions estan obligades a subministrar a l'entitat concedent, previ requeriment, tota la informació que siga necessària per al compliment per aquesta de les obligacions previstes en la Llei de transparència, en el termini de 15 dies hàbils des del requeriment. Una vegada transcorregut el termini conferit en el requeriment sense que aquest haguera sigut atés, l'òrgan que ha realitzat el requeriment podrà acordar, previ advertiment i audiència a l'interessat, la imposició de multes coercitives en els termes previstos en l'article 5 de la Llei 1/2022.

5. Els nous conjunts de dades que es generen per la formalització i el desenvolupament de les subvencions atorgades per l'Administració de la Generalitat s'han de disposar, sempre que siga possible, com a conjunt de dades obertes.



Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant la persona titular de la conselleria amb competència en matèria de memòria democràtica, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o bé, directament recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos computats d'igual forma, d'acord amb el que s'estableix en els articles 10, 14 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Tot això, sense perjudici de la possible interposició, per part de les entitats interessades, de qualsevol altre recurs que hi estimen pertinent.



València, 20 de març de 2023.– La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica: Rosa Pérez Garijo.

Mapa web