Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 1/2021, de 19 d'abril, de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, per la qual s'aproven les bases reguladores de les ajudes per a la realització de l'informe d'avaluació d'edificis d'habitatges



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9071 de 28.04.2021
Número identificador:  2021/4296
Referència Base de Dades:  003815/2021
 



ORDRE 1/2021, de 19 d'abril, de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, per la qual s'aproven les bases reguladores de les ajudes per a la realització de l'informe d'avaluació d'edificis d'habitatges (IEE.CV). [2021/4296]

PREÀMBUL



En el marc de l'estratègia que desenvolupa la Generalitat Valenciana de dignificació dels habitatges, en línia amb les recomanacions establides a la Unió Europea i amb el convenciment que la reutilització del parc construït és la via més eficient de promoure la sostenibilitat en l'àmbit residencial, el diagnòstic del parc construït d'habitatges adquireix una rellevància capital. Aquesta és la comesa principal de l'informe d'avaluació de l'edifici d'ús residencial d'habitatge (IEEV.CV) i, en conseqüència, urgeix consolidar-ne la implantació. Per això convé prorrogar les ajudes convocades amb fons propis per la Generalitat Valenciana el 2018, en substitució de les suspeses pel Pla d'habitatge 2018-2021.

A aquest context estratègic cal afegir la urgència d'acomplir el que s'estableix en la Llei 5/2014, de 25 de juliol, d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge, de la Comunitat Valenciana, en la seua disposició addicional setena per mitjà de la qual s'estableix un pla per a l'elaboració i el registre de l'informe d'avaluació de l'edifici i es fixa, en conseqüència, un termini màxim per a l'elaboració i el registre de l'IEEV.CV segons l'any de construcció de l'edifici. La present ordre s'orienta específicament a donar suport als col·lectius més vulnerables en el compliment d'aquesta obligació.

D'acord amb aquest plantejament, a través d'aquesta ordre s'estableixen les bases reguladores de la convocatòria d'ajudes per a la presentació dels IEEV.CV per a l'any 2021, referits a les seues condicions d'accessibilitat, eficiència energètica i estat de conservació.

L'experiència en la tramitació d'aquestes ajudes, juntament amb les consultes realitzades a col·lectius afectats, aconsella introduir novetats en les condicions d'aquestes ajudes per a impulsar la realització d'aquests informes tenint en compte l'exigència legal que es realitzen en els edificis de més de 50 anys.

Per aquest motiu s'ha augmentat considerablement l'import de les ajudes a concedir establint una gradació d'aquesta subvenció en funció dels punts obtinguts en la baremació de les sol·licituds. També s'ha introduït una ajuda bàsica nova perquè totes les sol·licituds que complisquen els requisits i aporten la documentació pertinent tinguen assegurada una subvenció mínima.

Per a la baremació de les sol·licituds es manté l'adopció dels dos criteris de l'ordre anterior, un d'acord amb el nombre d'habitatges de l'edifici i un altre basat en la categoria cadastral de l'habitatge, utilitzat ací com a indicador del nivell socioeconòmic dels seus ocupants, i s'han introduït tres criteris nous que incideixen a primar les ajudes en aquells edificis situats en nuclis de població en risc de despoblació o en àrees vulnerables o bé perquè són grups qualificats d'habitatges protegits de promoció pública o privada.

Amb aquesta ordre, la conselleria competent en matèria d'habitatge i rehabilitació estableix les bases reguladores per a la concessió d'ajudes per a la realització d'informes d'avaluació d'edificis a fi de conéixer el seu estat des del punt de vista de la conservació, l'accessibilitat i l'eficiència energètica, en el marc de suport a la millora de la qualitat dels habitatges de la Comunitat Valenciana, i s'acompleix el que es disposa en l'article 165 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, relatiu a les bases reguladores de la concessió de subvencions.



En compliment del que s'estableix en l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en l'elaboració d'aquesta ordre s'ha actuat d'acord amb els principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència.

A aquest efecte, cal precisar que les novetats introduïdes mitjançant aquesta ordre es mouen dins del mateix rang d'incidència en l'activitat econòmica del sector que la regulació precedent, si bé amb una ampliació d'objectius i beneficis que en cap cas suposen limitació en els drets i interessos de les persones potencialment beneficiàries. Al contrari, l'ampliació del camp subvencionable sorgeix com a resposta positiva a demandes raonables de col·lectius afectats i a requeriments de tramitació millor adaptats a les variades circumstàncies de la ciutadania. En conseqüència, aquesta disposició es gesta en virtut del principi de necessitat.

D'altra banda, com a norma instrumental, s'ajusta al principi d'eficàcia, per ser la via adequada per a la consecució dels objectius que la inspiren, i se subjecta al principi de proporcionalitat, ja que comprén la regulació precisa per a això, articulant adequadament les innovacions necessàries i mostrant-se conseqüent amb la que ha de substituir. Quant al principi de seguretat jurídica, aquesta disposició es concep d'acord amb la normativa bàsica i la de rang superior per a crear un instrument jurídic de caràcter estable i aclaridor que responga, a més, al principi d'eficiència, defugint càrregues administratives innecessàries o accessòries, amb una tramitació electrònica integrada, i racionalitzant amb això la gestió dels recursos públics.

Finalment, respecte del compliment del principi de transparència, s'ha tingut en compte el rang econòmic de la disposició, l'acreditada divulgació dels seus antecedents reguladors, l'atenció de les demandes dels agents socials implicats, sense minvament dels fins ara emparats per la norma precedent. I per tot això, en nom de l'agilitat, proporcionalitat i eficiència del mateix procés d'implantació, a l'empara de l'article 133 de l'esmentada Llei 39/2015, s'ha justificat com a suficient la publicació del projecte normatiu i dels informes associats a la seua tramitació en el portal web corresponent.



En relació amb la política de la competència de la Unió Europea, les ajudes que es promouen no requereixen notificació o comunicació a la Unió Europea, per no falsejar o amenaçar de falsejar la competència, de conformitat amb el que s'estableix en l'article 107 del Tractat de funcionament de la Unió Europea.

D'altra banda, es fa constar que aquesta norma, atés que va estar-ho l'anterior de 2018 i sent com és una modificació actualitzadora d'aquella per als seus mateixos efectes, es considera igualment compresa en el Pla normatiu de l'Administració de la Generalitat.

Finalment, el fet de tractar-se d'una línia de subvencions de provada trajectòria, la voluntat de continuïtat de la qual ha quedat confirmada mitjançant la previsió d'una línia expressa en els successius pressupostos de la Generalitat, contextualitza àmpliament la seua incardinació en el Pla estratègic de subvencions, i queden normats, a més, els mètodes de control per a la comprovació del compliment de les obligacions inherents a l'atorgament de les subvencions, segons el que es disposa en els articles 164 i 169.3 de la Llei 1/2015 abans esmentada.

Per això, i en virtut de les facultats que em confereixen l'article 28 apartat e i l'article 37 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, d'acord amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, i d'acord amb el Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, pel qual estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat,





ORDENE



Article 1. Aprovació de bases i objecte

S'aproven les bases reguladores, el contingut de les quals figura en l'annex d'aquesta ordre, que tenen com a objecte incentivar la realització de l'informe d'avaluació dels edificis d'habitatges, amb la finalitat d'impulsar-ne la implantació.



Article 2. Convocatòria

El procediment d'atorgament de les ajudes regulades en les bases que s'aproven mitjançant aquesta ordre s'iniciarà mitjançant la corresponent resolució de convocatòria, l'aprovació de la qual queda supeditada, en tot cas, a l'existència de disponibilitat pressupostària.

La resolució de convocatòria es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.





DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Derogació normativa

Queda derogada l'Ordre 2/2018, de 12 de març, de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, per la qual s'aproven les bases reguladores de les ajudes per a la realització de l'informe d'avaluació d'edificis.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Normativa aplicable

A més del que es preveu en aquesta ordre, hi seran aplicables la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desplegament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol; la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions; el Decret 77/2019, de 7 de juny, del Consell, de regulació del procediment de gestió del pressupost de la Generalitat, i tota altra normativa aplicable preceptiva i necessària.



Segona. Habilitació normativa

La persona titular de la direcció general competent en matèria de qualitat, rehabilitació i eficiència energètica queda facultada per a dictar totes les instruccions i resolucions necessàries per a la correcta interpretació, desplegament i aplicació d'aquesta ordre.



Tercera. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 19 d'abril de 2021



El vicepresident segon i

conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimática,

RUBÉN MARTÍNEZ DALMAU







ANNEX

Bases reguladores de les ajudes per a la realització de l'informe d'avaluació de l'edifici d'ús residencial d'habitatge



Primera. Objecte

Aquestes bases reguladores tenen com a objecte establir el procediment per a la concessió, en règim de concurrència competitiva de les ajudes en matèria d'habitatge per a la realització de l'informe d'avaluació de l'edifici d'ús residencial habitatge (IEEV.CV) amb la finalitat d'impulsar-ne la realització, especialment per les comunitats de propietaris, com a pas previ a emprendre actuacions de rehabilitació.



Segona. Parts beneficiàries

Podran ser beneficiàries d'aquestes ajudes les comunitats de persones propietàries o persones propietàries úniques d'edificis de caràcter predominantment residencial, que hagueren registrat l'IEE amb posterioritat a la data que s'establisca en la corresponent convocatòria, segons model establit per la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica.

No podran obtindre la condició de beneficiàries les persones en qui concórrega alguna de les circumstàncies que s'estableixen en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Tercera. Contingut de l'informe i procediment per a la seua presentació

El contingut de l'IEEV.CV, així com el procediment per a la seua presentació serà l'establit en el Decret 53/2018, de 27 d'abril, del Consell, pel qual es regula la realització de l'informe d'avaluació de l'edifici d'ús residencial d'habitatge i el seu registre autonòmic en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.





Quarta. Sol·licitud i documentació

1. La sol·licitud es formalitzarà telemàticament, mitjançant imprés normalitzat, dins del termini previst en la corresponent convocatòria.



La part beneficiària podrà autoritzar el tècnic redactor de l'IEE.CV que tramite la sol·licitud telemàtica en el seu nom, i en aquest cas s'haurà d'aportar l'imprés de sol·licitud signat per la part beneficiària, sol·licitant de l'ajuda, on conste l'esmentada autorització.

2. A la sol·licitud s'adjuntarà la documentació que a continuació s'indica:

2.1. En tot cas:

a) Imprés de sol·licitud signat per la part beneficiària o el seu representant.

b) Factura d'honoraris per la realització de l'informe d'avaluació de l'edifici, acompanyant-hi el document bancari que acredite que l'abonament de la factura s'ha efectuat a través d'una entitat financera i no mitjançant pagament en metàl·lic.

c) Justificació de la inscripció de l'IEEV.CV en el Registre a aquest efecte, mitjançant la presentació del justificant generat d'acord amb el que es disposa en l'article 6.1 del Decret 53/2018, de 27 d'abril, del Consell, pel qual es regula la realització de l'informe d'avaluació de l'edifici d'ús residencial d'habitatge i el seu registre autonòmic en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

d) Si escau, acta de la comunitat de persones propietàries on es nomene el representant per a tramitar la sol·licitud d'ajudes i altres actuacions que corresponga en la gestió de la subvenció.

2.2. En aquells supòsits en què les persones sol·licitants, en aplicació del que s'estableix en l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, manifesten la seua oposició al fet que l'Administració obtinga electrònicament la documentació necessària per a la tramitació de l'expedient, hauran d'aportar-hi, a més:

a) Nota simple del Registre de la Propietat relativa a l'edifici.

b) Certificats de l'Agència Tributària i Tresoreria General de la Seguretat Social i la Conselleria d'Hisenda respecte del compliment de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.



Cinquena. Import de les ajudes concedides i criteris de baremació

1. Import protegit

L'import protegit de l'IEEV.CV serà el cost facturat de l'informe fins a un màxim subvencionable d'acord amb el quadre següent segons el nombre d'habitatges de l'edifici i de la superfície del local de l'edifici:



N= nombre d'habitatges+ m² superfície construïda del local/100 Màxim import protegit de l'IEEV.CV en euros

1N<=20 600+50xN

N 20 1.300+15xN





2. Import de les ajudes

a) Una subvenció bàsica del 20 per cent de l'import protegit de l'IEEV.CV, per a totes les sol·licituds d'ajuda dels IEEV.CV corresponents a edificis amb una antiguitat superior a 50 anys i que complisquen els requisits i la documentació exigida.

b) Una subvenció addicional, segons els punts obtinguts en la baremació de les sol·licituds d'acord amb el punt 3 d'aquesta base, amb els percentatges i les quanties màximes indicades en el quadre següent:





Puntuació Percentatge a aplicar sobre l'import protegit de l'IEEV.CV Quantia màxima de la subvenció

Entre 1 i 10 punts 40 per 100 1.500 euros

Entre 11 i 20 punts 70 per 100 3.000 euros

Entre 21 i 30 punts 100 per 100 4.500 euros





Aquesta subvenció només es concedirà a les sol·licituds que, una vegada ordenades segons els criteris de baremació regulats en el punt 3 d'aquesta base, esgoten la partida pressupostària destinada a aquestes ajudes una vegada descomptat l'import total de les subvencions bàsiques concedides en l'apartat a anterior.

3. Criteris de baremació

La valoració de les sol·licituds s'efectuarà d'acord amb els criteris i les prioritats que s'estableixen a continuació.

a) Nombre d'habitatges de l'edifici:

– Si l'edifici té 20 habitatges o més: 3 punts.

– Si l'edifici té menys de 20 habitatges: 1 punt.

b) D'acord amb la qualitat constructiva segons la categoria cadastral predominant de l'edifici:

– En habitatges amb categoria constructiva cadastral 7, 8, o 9: 7 punts.

– En habitatges amb categoria constructiva cadastral 6: 5 punts.

– En habitatges amb categoria constructiva cadastral 5: 3 punts.

– En habitatges amb categoria constructiva cadastral: 4: 2 punts.

– En habitatges amb categoria constructiva cadastral 1, 2, o 3: 1 punt.

c) Si l'edifici es troba dins de l'àrea qualificada pel Visor d'Espais Urbans Sensibles com a «espai urbà sensible» el dia d'inici del termini de presentació de sol·licitud d'ajudes: 5 punts.

d) D'acord amb el tipus de qualificació de la promoció original de construcció de l'edifici:

– Si l'edifici va tindre o té la qualificació d'habitatges protegits de promoció pública: 10 punts.

– Si l'edifici va tindre o té la qualificació d'habitatges protegits de promoció privada: 3 punts.



Sisena. Tramitació i instrucció del procediment

1. La iniciació del procediment de concessió es realitzarà d'ofici, mitjançant resolució de convocatòria de les ajudes.

2. El procediment de concessió de les ajudes serà el de concurrència competitiva.

3. La tramitació dels expedients correspondrà als serveis territorials competents en matèria d'habitatge i rehabilitació, en el seu àmbit d'actuació.

La direcció general competent en matèria de rehabilitació podrà contractar amb una entitat col·laboradora, serveis externs de suport en tasques auxiliars de recepció de sol·licituds, avaluació, verificació administrativa, comprovacions in situ i tràmits per al pagament, d'acord amb el que s'estableix en l'article 12 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. L'entitat col·laboradora haurà de complir els requisits previstos en l'article 13 de l'esmentat text legal, i haurà d'acreditar, en tot cas, que per a la realització dels treballs contractats disposa d'un servei compost per perfils tècnics qualificats amb els adequats nivells d'experiència i especialització i que compta amb els mitjans materials necessaris i suficients per a la bona execució del servei. L'entitat col·laboradora quedarà subjecta al compliment de les obligacions establides en l'article 15 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

La contractació amb l'entitat col·laboradora s'haurà d'ajustar al que es disposa en la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014.

4. En el termini d'un mes després del dia en què acabe el termini de presentació de les sol·licituds d'ajudes es publicarà en la pàgina web de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica la llista de sol·licituds, indicant-hi aquelles que estan completes, incompletes (assenyalant-hi la documentació que falta per aportar o esmenar), o sol·licituds no admeses a tràmit, i aquestes publicacions tindran el caràcter de notificació als efectes d'aquesta ordre.

En el cas que per motius justificats no poguera publicar-se aquesta llista en el termini assenyalat, es comunicarà en la web esmentada la seua nova data de publicació.

5. Completada la documentació, les sol·licituds presentades que complisquen els requisits exigits, s'ordenaran de major a menor puntuació, atesos els criteris de baremació inclosos en aquestes bases, i s'elaborarà la llista de sol·licituds que resultaran adjudicatàries de les ajudes, d'acord amb la partida pressupostària destinada a aquestes ajudes que s'establisca en la convocatòria.

En cas d'igualtat de puntuació, hi prevaldrà la sol·licitud amb el número més baix de registre telemàtic d'entrada.

Setena. Resolució del procediment i notificació

1. La persona titular de la direcció general competent en matèria de rehabilitació, per delegació de la persona titular de la conselleria competent en matèria d'habitatge, que mitjançant aquesta ordre li confereix, resoldrà sobre la concessió de l'ajuda sol·licitada, a proposta d'un òrgan col·legiat constituït amb aquesta finalitat. Així mateix, podrà designar suplent, en cas d'impossibilitat d'assistència d'algun membre de l'òrgan col·legiat.

L'òrgan col·legiat estarà integrat, d'acord amb les responsabilitats i la qualificació tècnica inherents al càrrec, per les persones titulars de la Subdirecció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, del Servei de Rehabilitació i Actuacions Urbanes, del Servei de Qualitat i Arquitectura i dels serveis territorials competents en matèria d'habitatge i rehabilitació. No obstant això, si la composició d'aquest òrgan col·legiat no resultara paritària, la persona titular de la direcció general competent podrà nomenar i incorporar a aquest el personal tècnic del departament que siga necessari per a procurar aquesta paritat.



2. El termini màxim per a resoldre i publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la resolució de concessió d'ajudes, que posarà fi al procediment, serà de sis mesos comptats des de l'endemà de la publicació de la resolució de convocatòria d'ajudes. Transcorregut aquest termini sense que s'haja dictat i publicat una resolució expressa, els interessats podran entendre desestimada la seua sol·licitud, sense perjudici del que s'estableix en l'article 23 de la Llei 39/20015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

3. La resolució de la convocatòria d'ajudes es publicarà en el portal de www.gva.es, així com en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Els sol·licitants que hagen facilitat un número de telèfon mòbil podran ser avisats de la publicació de la llista definitiva mitjançant missatge de text SMS.

La publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana substituirà la notificació individual de la resolució, de conformitat amb el que es preveu en la legislació del procediment administratiu comú.



Huitena. Incompatibilitat d'ajudes

L'ajuda d'aquest programa no es podrà compatibilitzar amb altres ajudes pel mateix concepte que puguen concedir les corporacions locals o qualssevol altres administracions o entitats públiques.



Novena. Obligacions i responsabilitats de la part beneficiària

La persona o entitat beneficiària, en virtut del que s'estableix en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, queda obligada a:

a) Facilitar qualsevol document o informació que la Direcció General d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica considere necessari per al control del compliment dels fins previstos.

b) Sotmetre's a qualsevol actuació de control financer que corresponga a la Intervenció de la Generalitat, en relació amb les ajudes i subvencions concedides.

c) Comunicar l'obtenció d'altres subvencions o ajudes per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol administració o ens públics o privats, nacionals o internacionals.



Desena. Ampliació de l'import global de les ajudes

Atenent els supòsits d'excepcionalitat establits en l'article 11 del Decret 77/2019, de 7 de juny, del Consell, de regulació del procediment de gestió del pressupost de la Generalitat, l'import global de les ajudes amb què es dote cada convocatòria podrà ser ampliat, en cas que hi haja disponibilitats pressupostàries, si resultara insuficient per a atendre les peticions que, presentades dins del termini establit, acrediten reunir els requisits i totes altres condicions establides en aquestes bases.





Onzena. Control i revocació de les subvencions

1. La Generalitat podrà comprovar, pels mitjans que estime més adequats, el compliment de les obligacions inherents a l'atorgament de les subvencions. Els controls seran de tipus administratiu, en les condicions establides en la base reguladora dotzena sobre el pla de control a què remet l'article 169.3 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions. L'incompliment d'aquestes obligacions o la comprovació de la falsedat de les dades aportades a l'expedient donarà lloc a la revocació de la subvenció concedida i a la devolució de les quanties atorgades, incrementades amb els interessos legals aplicables des del moment de la seua percepció.

2. En qualsevol cas, serà aplicable el que es disposa en matèria de control financer, reintegrament i infraccions i sancions administratives en l'esmentada Llei 1/2015, de 6 de febrer; en el Decret 77/2019, de 7 de juny, del Consell, de regulació del procediment de gestió del pressupost de la Generalitat, i en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Dotzena. Pla de control

1. De conformitat amb les previsions establides en els articles 165.2.j i 169 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, el control de la despesa de les ajudes correspon al centre directiu responsable de la gestió d'aquestes subvencions mitjançant el pla de control següent:



a) El tipus de control a realitzar serà administratiu, basat en la documentació aportada juntament amb la sol·licitud i, posteriorment, com a justificació de la subvenció que sol·licita. Amb aquesta finalitat, se supervisarà tota la documentació exigida en les bases reguladores i en la resolució de convocatòria i es requerirà, si escau, l'aportació de tots aquells documents complementaris que resulten necessaris per a comprovar, verificar i aclarir tots els aspectes que així s'exigisca.

A més, si s'estima necessari, es podrà obtindre informació addicional que permeta contextualitzar la documentació aportada al principi i les activitats realitzades.

b) Dins del conjunt de sol·licituds que es presenten a una mateixa convocatòria, es podrà seleccionar una mostra aleatòria, però bastant representativa de qualsevol document i dels altres elements acreditatius de la realització de les activitats subvencionades. Addicionalment, de forma degudament motivada, es podran aplicar criteris dirigits a la realització d'un mostreig específic per a la comprovació dels aspectes tècnics, econòmics o administratius determinats que s'estimen d'especial rellevància en el marc d'una convocatòria.

c) El percentatge mínim de subvenció a controlar sobre el total pagat amb càrrec a la línia pressupostària serà del 10 %.

2. Els beneficiaris entregaran, a requeriment de l'òrgan encarregat del control i la comprovació de la despesa, la documentació necessària segons el tipus d'ajuda o subvenció i tota altra que siga necessària per a justificar les condicions i la quantia de la despesa efectuada.



Tretzena. Circumstàncies que podran donar lloc a la modificació de la resolució

Qualsevol alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent d'altres subvencions o ajudes concedides per altres administracions públiques o ens públics o privats, podrà donar lloc a la modificació o revocació de la resolució de concessió, i també al reintegrament de les quantitats percebudes en els termes establits en l'article 172 de la Llei 1/2015 i l'article 37 de la Llei 38/2003, i el corresponent procediment sancionador.





Catorzena. Pèrdua del dret al cobrament de la subvenció i reintegrament d'aquesta

De conformitat amb el que s'estableix en l'article 41 de la Llei 14/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana, es produirà la pèrdua del dret al cobrament de l'ajuda i l'obligació de reintegrament d'aquesta, quan la subvenció siga destinada a la realització d'una activitat o al compliment d'una finalitat prohibida en el títol VI d'aquesta llei.



Quinzena. Pagament de l'ajuda

1. L'abonament de la subvenció concedida es realitzarà en un sol pagament per complir els tràmits de fiscalització preceptius.

2. No podrà realitzar-se el pagament de la subvenció mentre el beneficiari no es trobe al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social o siga deutora per resolució de reintegrament.

Mapa web