Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 24 d'abril de 2023, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es convoquen, per a l'exercici 2023, les subvencions dirigides al desenvolupament d'itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9585 de 28.04.2023
Número identificador:  2023/4524
Referència Base de Dades:  004424/2023
 



RESOLUCIÓ de 24 d'abril de 2023, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es convoquen, per a l'exercici 2023, les subvencions dirigides al desenvolupament d'itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social. [2023/4524]

Mitjançant l'Ordre 10/2017, de 29 de novembre, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions dirigides al desenvolupament d'itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social, d'ara en avant Ordre 10/2017 (DOGV 8182/01.12.2017).

En virtut del que s'ha exposat, en l'exercici de la competència atribuïda per l'article 160.4b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, en relació amb el Decret 170/2020, de 30 d'octubre, del Consell, pel qual aprova el Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, resolc:



Primer. Objecte

Convocar per a l'exercici 2023 les subvencions destinades al finançament de les despeses corrents derivades de la realització de projectes de desenvolupament d'itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social que es desenvolupen en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, regulades per l'Ordre 10/2017.

Podran ser objecte d'aquesta subvenció els projectes d'itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social desenvolupats per entitats del tercer sector d'acció social.

Els projectes objecte de finançament hauran de ser executats en la Comunitat Valenciana durant l'exercici 2023 i les despeses seran susceptibles de ser subvencionades des de l'1 de gener fins al 31 de desembre de l'any 2023.



Segon. Condicions de la concessió de les subvencions

1. El procediment de concessió d'aquestes subvencions es tramitarà en règim de concurrència competitiva.

2. Podran sol·licitar i ser beneficiàries d'aquestes subvencions les entitats del tercer sector d'acció social que complisquen els requisits establits en l'article 5.1 de l'Ordre 10/2017.

3. Les entitats beneficiàries de la subvenció hauran de complir les obligacions indicades en l'article 6 de l'Ordre 10/2017.



Tercer. Finançament de les ajudes

Les subvencions contingudes en la present convocatòria es concediran amb càrrec als pressupostos de la Generalitat per al 2023, en l'aplicació pressupostària 16.03.02.313.50.4., línia de subvenció S6729, «Actuació susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea a través del Programa del Fons Social Europeu Plus (FSE+) de la Comunitat Valenciana 2021-2027».

Dins de les actuacions que es desenvolupen en el marc de gestió dels fons europeus, les subvencions convocades s'enquadren en el marc del Programa del Fons Social Europeu Plus (FSE+) 2021-2027 de la Comunitat Valenciana, programa que ha sigut aprovat per decisió d'execució de la Comissió de 19 de desembre de 2022; tot això d'acord amb els reglaments 2021/1057 i 2021/1060, de 17 de desembre, del Parlament i la Comissió. Per tant, les referències al Programa operatiu 2014-2020 s'entendran fetes al vigent Programa 2021-2027.



L'operació s'emmarca en l'objectiu polític: una Europa més social i inclusiva dins de la prioritat 2: inclusió social i lluita contra la pobresa, i l'objectiu específic h): fomentar la inclusió activa a fi de promoure la igualtat d'oportunitats, la no discriminació i la participació activa, i millorar l'ocupabilitat, en particular per als grups desfavorits.



Quart. Quantia de la subvenció

1. La dotació del crèdit disponible per a l'exercici 2023 es distribuirà entre els diferents projectes subvencionables atesos els màxims fixats en l'article 5.3.a de l'Ordre 10/2017, entre aquelles el projecte de les quals haja superat la puntuació mínima exigida.

2. La quantia total màxima a concedir ascendeix a 7.000.000 euros. D'acord amb l'apartat 4 de l'article 5 de l'Ordre 10/2017, se subvencionarà un màxim de 42.857,14 € en concepte de costos salarials bruts més un 25 % d'aquest import en concepte d'altres despeses subvencionables per projecte, és a dir, un total de 53.571,43 € per projecte.



3. El procés d'adjudicació es realitzarà atenent la quantitat fixa subvencionada per projecte i atenent aquells amb major puntuació fins a esgotar el crèdit disponible. En cas d'empat de puntuació entre diferents projectes s'atindrà al que disposa l'article 5.3.b de l'Ordre 10/2017.





Cinqué. Termini i sol·licitud

1. El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de quinze dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació de la present resolució de convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Els requisits necessaris per a participar en la convocatòria hauran de complir-se en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

La presentació de la sol·licitud fora d'aquest termini determinarà automàticament l'exclusió de la convocatòria.

2. Sol·licitud.

a) Model i presentació de sol·licituds.

De conformitat amb el que es preveu en la disposició addicional tercera de l'Ordre 10/2017, les sol·licituds de subvenció s'hauran de presentar exclusivament per via telemàtica, mitjançant la signatura electrònica pròpia de l'entitat sol·licitant o de la persona que la represente.

La sol·licitud telemàtica està accessible en la seu electrònica de la Generalitat https://sede.gva.es i constarà d'una part general (comuna per a totes les sol·licituds de subvenció a la Generalitat) i d'una part específica corresponent a la present convocatòria. Les sol·licituds que es presenten en qualsevol altre model o per un altre procediment no seran admeses.

Aquesta sol·licitud inclourà l'autorització per a l'accés a la Plataforma Autonòmica d'Interoperabilitat i la declaració de no estar incurs en les prohibicions previstes en l'article 13 de la Llei 38/2003, general de subvencions.

Cada entitat sols podrà presentar una única sol·licitud que contindrà un únic projecte, d'acord amb el que s'estableix en l'article 2 de l'Ordre 10/2017.

Les sol·licituds de subvencions regulades en la present resolució hauran d'estar degudament formalitzades i signades. El nom de l'entitat haurà de coincidir amb el que figure en el NIF.

La sol·licitud normalitzada degudament emplenada contindrà tots els aspectes necessaris per a la valoració de l'activitat a subvencionar. Hauran de completar-se tots els apartats, llevat que en algun d'aquests no s'afija cap tipus d'informació, i en aquest cas s'especificarà «no pertoca» o «no aplica». Aquelles dades o punts que no hagen sigut emplenats en la corresponent sol·licitud no podran ser tinguts en compte a l'efecte de la seua valoració.

b) Documentació.

A la sol·licitud telemàtica s'adjuntaran necessàriament els documents que a continuació s'indiquen:

1. Annex I.

2. En la sol·licitud genèrica de subvenció s'inclou l'autorització de consulta telemàtica de dades per a ajudes i subvencions de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, a l'efecte d'acreditar estar al corrent de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

La no autorització suposarà que la interessada haurà d'aportar, juntament amb la sol·licitud, els corresponents certificats emesos per l'Agència Estatal d'Administració Tributària, la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i la Tresoreria de la Seguretat Social, expressius d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

3. Estatuts. En el cas que els estatuts hagueren sigut aportats en anteriors convocatòries dirigides al desenvolupament d'itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social convocades per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i no hagueren experimentat cap variació, bastarà el certificat del representant legal de l'entitat acreditatiu de no haver-se produït cap canvi en els estatuts en la data de finalització del termini de presentació d'instàncies, especificant el número d'expedient de la subvenció d'itineraris en el qual es va presentar.



4. En el cas que l'entitat siga nova perceptora de subvencions de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives o s'hagen modificat les dades presentades per l'entitat en relació amb anteriors convocatòries i, d'acord amb la Resolució de 16 de juny de 2022, del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual s'aprova la implementació del sistema informàtic PROPER i es regulen les actuacions automatitzades de la Intervenció de la Generalitat Valenciana, serà obligatori utilitzar el següent tràmit telemàtic per a totes les actuacions d'alta, modificació i baixa d'aquestes dades: https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=22648.

5. En el cas que l'entitat dispose de protocol o pla d'igualtat haurà d'aportar-lo.



Sisé. Criteris de valoració de les sol·licituds

Les sol·licituds presentades es valoraran conforme als criteris indicats en l'article 5.2 de l'Ordre 10/2017.



Seté. Termini de resolució i notificació

1. El termini màxim per a resoldre i publicar la resolució serà de sis mesos a comptar des de l'endemà de la publicació de la resolució de convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb el que es disposa en l'article 13.4 de l'Ordre 10/2017.



2. Transcorregut el termini màxim per a resoldre sense que s'haja dictat una resolució expressa, les sol·licituds hauran d'entendre's desestimades per silenci administratiu. Tot això sense perjudici que subsistisca l'obligació legal de l'Administració de resoldre expressament sobre la petició formulada.

3. La resolució per la qual es concedisquen o deneguen les subvencions es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en la pàgina web de la Direcció General d'Acció Comunitària i Barris Inclusius. La pràctica d'aquesta publicació, que tindrà els efectes de notificació, s'ajustarà a les disposicions contingudes en els articles 45.1.b i 45.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Huité. Règim de lliuraments de pagament

El pagament de la subvenció, d'acord amb el que es disposa en els articles 14.1 de l'Ordre 10/2017 i 44.1.b de la Llei 9/2022, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2023, es lliurarà immediatament, una vegada concedides el 100 % del seu import.



Nové. Justificació de la subvenció

1. La justificació s'ajustarà al que s'estableix en l'article 15 de l'Ordre 10/2017.

De conformitat amb el que s'estableix en l'article de l'ordre esmentat, es publica com a annex III el full de seguiment mensual d'activitats.



2. El termini màxim per a la justificació econòmica i presentació de la memòria tècnica serà el 31 de gener de 2024.

De conformitat amb l'apartat segon de l'article 15 de l'ordre esmentada, el percentatge d'altres despeses subvencionables serà del 25 % sobre els costos directes de personal.



Desé. Comunicació i visibilitat

1. La condició d'entitat beneficiària de la subvenció implica, d'una banda, assumir la responsabilitat d'informar les parts intervinents en el projecte i la ciutadania del cofinançament d'aquest pel Fons Social Europeu Plus (FSE+) 2021-2027 Comunitat Valenciana i per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la seua acreditació davant aquest organisme; i, d'altra banda, la seua inclusió, si és el cas, en la llista d'operacions regulada en el Reglament (UE) 2021/1060 del Parlament Europeu i del Consell, de 24 de juny de 2021, informació que podrà ser consultada en el lloc o portal d'internet que s'habilite a aquest efecte per l'Administració.

2. Per a complir amb les obligacions de comunicació i visibilitat europea, l'entitat beneficiària haurà d'incloure en tots els documents, accions d'informació i suports de comunicació, impresos o digitals, llocs web i les seues versions mòbils relacionats amb el projecte subvencionat, els següents elements, disponibles en https://inclusio.gva.es/va/web/integracion-inclusionsocial-cooperacion/fondo-social-europeo:



– El logotip de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

– L'emblema de la Unió Europea, segons les característiques tècniques establides en el capítol III i annex IX del Reglament (UE) 2021/1060 del Parlament Europeu i del Consell, de 24 de juny de 2021, pel qual s'estableixen les disposicions comunes relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu Plus, al Fons de Cohesió, al Fons de Transició Justa i al Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura, així com les normes financeres per a aquests fons i per al Fons d'Asil, Migració i Integració, el Fons de Seguretat Interior i l'Instrument de Suport Financer a la Gestió de Fronteres i la Política de Visats.

– La declaració «Finançat per la Unió Europea» sense abreujar, que haurà d'acompanyar l'emblema de la Unió Europea.

El logotip i l'emblema esmentats hauran de tindre la mateixa grandària i, si van acompanyats d'altres logotips, tindran com a mínim la mateixa grandària, en altura o en amplària, que el major dels altres logotips.

3. Per a acreditar el compliment d'aquesta obligació, s'haurà d'aportar la següent documentació en la justificació del projecte:

– Evidències de les accions de comunicació i visibilitat (materials de comunicació, impresos o digitals; llocs web i les seues versions mòbils; informes; escrits; presentacions; documentació de reunions; etc.) que, si és el cas, haja mantingut.

– Captura de pantalla de la pàgina web o mitjà electrònic similar on conste una referència al projecte subvencionat i al nom del programa.



– Fotografia del cartell informatiu sobre el projecte, d'una grandària mínima A3, en un lloc ben visible per al públic.



Onzé. Transparència

En compliment de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, la Llei 1/2022, de 13 d'abril, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana i l'article 18 de la Llei general de subvencions, els subjectes beneficiaris de la subvenció hauran de complir les següents obligacions en matèria de transparència:

1. Les entitats hauran de complir les obligacions de publicitat activa recollides en el capítol II del títol I de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, quan:

a) Perceben durant el període d'un any ajudes o subvencions públiques en una quantia superior a 100.000 euros.

b) Perceben durant el període d'un any natural ajudes o subvencions de les entitats públiques de la Comunitat Valenciana indicades en l'article 3 de la Llei 1/2022 en una quantia superior a 50.000 euros.

c) Les ajudes o subvencions percebudes representen almenys el 40 % del total dels seus ingressos anuals, sempre que arriben com a mínim a la quantitat de 5.000 euros.

En particular, hauran de publicar, en els termes previstos en els principis generals de l'article 5 de la Llei 19/2013, la informació institucional, l'organitzativa de l'article 6 i l'econòmica i pressupostària de l'article 8 d'aquesta. Aquesta publicació es realitzarà a través de la pàgina web de l'entitat o bé a través de la plataforma TEP – Transparència Entitats Privades, de GVA Oberta, a la qual es pot accedir en https://gvaoberta.gva.es/va/tep.

Aquesta informació s'haurà de publicar a partir de l'any següent a aquell en què s'hagen superat els límits establits i haurà de mantindre's publicada durant, almenys, quatre anys naturals.

2. Sense perjudici de les obligacions previstes en l'apartat anterior, totes les entitats o persones beneficiàries de subvencions hauran de donar l'adequada publicitat del caràcter públic del finançament de programes, activitats, inversions o actuacions de qualsevol tipus, que siguen objecte de la subvenció, incloent-hi el logotip de la Generalitat Valenciana en mitjans de difusió com ara: cartells, materials impresos, mitjans electrònics o audiovisuals i en qualsevol altre mitjà de publicitat que es realitze de l'activitat subvencionada.

3. Les entitats beneficiàries de subvencions estan obligades a subministrar a l'entitat concedent, amb un requeriment previ, tota la informació que siga necessària per al compliment per aquesta de les obligacions previstes en la Llei de transparència, en el termini de quinze dies hàbils des del requeriment. Una vegada transcorregut el termini conferit en el requeriment sense que aquest s'haguera atés, l'òrgan que ha realitzat el requeriment podrà acordar, amb advertiment i audiència previs a l'interessat, la imposició de multes coercitives en els termes previstos en l'article 5 de la Llei 1/2022.

4. Els nous conjunts de dades que es generen per la formalització i el desenvolupament de les subvencions atorgades per l'Administració de la Generalitat s'han de disposar, sempre que siga possible, com a conjunt de dades obertes.



Dotzé. Protecció de dades

1. La gestió de les ajudes que estableix aquesta convocatòria i la presentació de la corresponent sol·licitud comporta el tractament de dades de caràcter personal en el marc del que es disposa en el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, i en la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia de drets digitals.

2. De conformitat amb el Reglament general de protecció de dades, les dades de caràcter personal proporcionades per a la tramitació de la sol·licitud d'inscripció seran tractades per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, amb domicili al c/ Democràcia, número 77, Ciutat Administrativa 9 d'octubre, torre 3, 46018 València.



3. Amb base jurídica en el compliment de les obligacions legals derivades de la normativa contemplada en la present convocatòria, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, la Llei 1/2015, de 6 de febrer i, si és el cas, les normes reguladores del tràmit sol·licitat per la persona interessada i en compliment d'una missió realitzada en interés públic o en l'exercici de poders públics conferits a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, les dades personals seran tractades amb la finalitat de dur a terme la gestió, resolució i, si escau, atorgament de l'ajuda sol·licitada:

– Registre de tractament.

– Drets: les persones interessades poden exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació al tractament, portabilitat i no ser objecte d'una decisió basada únicament en el tractament automatitzat.

L'exercici dels drets podrà dur-se a terme a través de qualsevol de les següents vies:

A través del tràmit electrònic, segons s'indica en la Guia del procediment establit a aquest efecte, o de manera presencial en les oficines administratives o enviant la sol·licitud a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, amb domicili al c/ Democràcia, núm. 77, Ciutat Administrativa 9 d'octubre, torre 3, 46018 València.

– Altres drets: la persona interessada, a més, pot presentar una reclamació a Espanya davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.agpd.es) i sol·licitar informació i tutela sobre l'exercici dels seus drets. Amb caràcter previ a aquesta reclamació, pot dirigir-se al nostre delegat de protecció de dades, en el passeig Albereda, 16, 46010 València; adreça electrònica: dpd@gva.es



Tretzé. Pla de control

Es durà a terme un pla de control de la realització de l'activitat subvencionada mitjançant la comprovació i control de la documentació de caràcter econòmic justificativa de l'import concedit i de la memòria tècnica relativa a l'actuació subvencionada, de conformitat amb el que s'estableix en l'article 169 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

La comprovació material de l'efectiva realització de l'activitat es durà a terme mitjançant un pla de control que consistirà en:

Control de tipus administratiu, a més de la visita als centres de les entitats beneficiàries per a comprovar l'activitat subvencionada que realitzen i la seua qualitat.

El control es durà a terme a les entitats de manera aleatòria segons el criteri de l'òrgan gestor.

El control es realitzarà sobre, almenys, un 10 % de la quantia total concedida.



Catorzé. Entrada en vigor

La present resolució entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se un recurs potestatiu de reposició davant la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la seua publicació, d'acord amb el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé directament un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de la publicació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, d'acord amb el que es disposa en l'article 10.1.a i l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que puga interposar-se qualsevol altre que s'estime oportú.





València, 24 d'abril de 2023. La vicepresidenta del Consell i la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives: Aitana Mas Mas.

Mapa web