Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 2/2016, de 17 de juny, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a finançar accions dirigides a impulsar i gestionar la participació en els programes d'investigació internacionals en matèries de biomedicina, sanitat i salut pública.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7815 de 27.06.2016
Número identificador:  2016/4803
Referència Base de Dades:  004614/2016
 
  • Anàlisi jurídica

    Texto
    Texto Texto2
    Data d'entrada en vigor: 28.06.2016
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública
    Grup temàtic: Legislació, Ajudes
    Matèries: Sanitat Salut pública



ORDRE 2/2016, de 17 de juny, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a finançar accions dirigides a impulsar i gestionar la participació en els programes d'investigació internacionals en matèries de biomedicina, sanitat i salut pública. [2016/4803]

PREÀMBUL



La investigació i la innovació, i particularment en matèria de salut pública i atenció de salut, representen un paper fonamental com a motor econòmic, social i de benestar per a pacients i poblacions. L'estratègia de la Unió Europea Europa 2020 assenyala que la investigació i la innovació són fonamentals per a la consecució dels objectius d'un creixement intel·ligent, sostenible i integrador, i enuncia diversos reptes socials, incloent-hi el denominat Salut, canvi demogràfic i benestar, al qual intenta donar resposta mitjançant diverses accions, entre d'altres, programes d'investigació l'execució dels quals contribuïsca a la construcció d'una economia basada en el coneixement i la innovació en tota la Unió Europea.

Conformement amb el Decret 103/2015, de 7 de juliol, del Consell, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, i al Decret 156/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública exerceix, en el seu àmbit d'actuació i entre d'altres, les competències en matèria d'investigació i en particular les referides a gestió, coordinació i avaluació del marc global per al desenvolupament de la investigació i la innovació en matèria de salut amb l'objecte d'impulsar un model de ciència excel·lent aplicada a les necessitats de la ciutadania. En l'exercici d'aquesta competència, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública desenvolupa una sèrie d'accions per a fomentar, incentivar i afavorir la realització de projectes d'investigació en salut en els centres amb activitat investigadora de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, conscient del valor de la internacionalització de les activitats d'I+D+I i de la importància d'incrementar la participació dels centres amb activitat investigadora de la Comunitat Valenciana en les iniciatives i els programes d'investigació internacionals, vol desenvolupar, entre altres instruments, l'execució de subvencions que promoguen específicament la internacionalització de les activitats d'investigació sanitària a la Comunitat Valenciana, fomentant la participació dels grups investigadors de la Comunitat Valenciana en programes internacionals.

Per això, i amb l'objecte de finançar actuacions que contribuïsquen a la participació, captació i gestió de fons en programes d'investigació internacionals en les temàtiques de biomedicina, sanitat i salut pública, i amb especial èmfasi en els de la Unió Europea, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública estableix aquestes bases reguladores com a normativa bàsica per a les convocatòries de subvencions per al foment de la internacionalització de la I+D+I sanitària a la Comunitat Valenciana.

Per aplicació de la normativa establerta en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei General de Subvencions, es fa necessària l'elaboració d'aquesta ordre respectant les exigències de les esmentades normes.

Les subvencions que es regulen per la present ordre, pel caràcter d'aquestes, no estan subjectes a l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, ja que es tracta d'activitats primàries d'organismes d'investigació que no suposen cap avantatge econòmic per a les empreses, i no falsegen la competència ja que no afecten els intercanvis comercials entre els estats membres.

En compliment del que disposa el Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, s'ha remés el corresponent informe la Direcció General de Finançament i Fons Europeus.

Per això, i en virtut de les facultats que em confereix l'article 28 de la Llei del Consell i l'article 165 de la Llei 1/2015 de la Generalitat, i d'acord amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,





ORDENE



Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació

És objecte de la present ordre aprovar les bases reguladores de les subvencions destinades a finançar accions de les entitats amb activitat investigadora en l'àmbit de la salut radicades a la Comunitat Valenciana, dirigides a impulsar la captació de fons en programes d'investigació internacional i a gestionar la participació dels seus investigadors en els programes d'investigació internacionals en matèries de biomedicina, sanitat i salut pública, i que s'inclouen en l'annex.



Article 2. Concurrència competitiva

La concessió de les subvencions es realitzarà mitjançant el procediment de concurrència competitiva a què es refereixen l'article 164 de la Llei 1/2015 de la Generalitat, l'article 22 de la Llei 38/2003, General de Subvencions, i l'article 55 del Reial Decret 887/2006, de Desplegament del Reglament de la Llei General de Subvencions.



Article 3. Convocatòries

Aquestes bases reguladores, i les seues possibles modificacions posteriors, seran aplicables a les successives convocatòries que amb la mateixa finalitat es realitzen, conformement amb el que estableix l'article 166 de l'esmentada Llei de la Generalitat 1/2015.

Les convocatòries es realitzaran mitjançant una resolució de la persona titular de la conselleria amb competències en sanitat i salut pública, on s'indicarà el crèdit global màxim, l'aplicació pressupostària i el codi de línia que servisca de suport a aquestes, i es publicaran en la Base de Dades Nacionals de Subvencions, d'acord amb el procediment establert en l'article 20 de la Llei 38/2003, General de Subvencions, i també un extracte d'aquesta en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



Podran realitzar-se convocatòries plurianuals, la despesa de les qual siga imputable a exercicis posteriors a aquell en què recaiga una resolució de concessió, respectant sempre els límits establerts en la legislació d'hisenda pública valenciana. En aquest cas, el finançament en els successius exercicis quedarà condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient en els seus respectius pressuposts.



DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Despesa pública

L'aprovació de les presents bases no comporta, en si mateixa, obligacions econòmiques en els Pressupostos de la Generalitat, sense perjudici de les possibles convocatòries que puguen resoldre's d'acord amb la consignació pressupostària que s'establisca en el corresponent exercici.





DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Derogació normativa

Queden derogades totes les normes del mateix rang o d'un rang inferior que s'oposen al que estableix la present ordre.



DISPOSICIONS FINALS



Primera. Normativa aplicable

La present Ordre es dicta en compliment del que disposa la Llei 1/2015 de la Generalitat i en els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, General de Subvencions i del Reglament que la desenvolupa, aprovat pel Reial Decret 887/2006.



Segona. Delegació i facultat de desenvolupament

1. Es delega en la persona titular de la direcció general amb competències en investigació i innovació, perquè en l'àmbit de les seues competències, adopte les resolucions o mesures necessàries per al desplegament i l'execució d'aquesta ordre, i que inclouen, entre altres, la resolució de les sol·licituds de subvencions, l'aprovació de la despesa corresponent a les subvencions, i també la resolució de minoració de la quantia concedida, si és procedent, i l'aprovació del compte justificatiu de les subvencions concedides.

2. Així mateix, s'autoritza la persona titular de la direcció general amb competències en investigació i innovació, a dictar totes les instruccions que siguen necessàries per a l'aplicació d'aquesta ordre i de les corresponents convocatòries.



Tercera. Entrada en vigor

La present ordre entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 17 de juny de 2016



La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública,

CARMEN MONTÓN GIMÉNEZ





ANNEX

Bases reguladores de les subvencions destinades a finançar accions dirigides a impulsar i gestionar la participació en els programes d'investigació internacionals en matèries de biomedicina, sanitat i salut pública



Base primera. Definició de l'objecte de la subvenció

L'objecte de la subvenció és finançar accions de les entitats amb activitat investigadora en l'àmbit de la salut i radicades a la Comunitat Valenciana, dirigides a impulsar i gestionar la participació en els programes d'investigació internacionals en matèries de biomedicina, sanitat i salut pública.

Les activitats subvencionades es desenvoluparan dins de l'anualitat corresponent a la resolució de convocatòria que estableix l'article 3 de la present ordre. En el cas de convocatòries plurianuals, a partir de la segona anualitat, i amb el pressupost adjudicat a l'exercici corresponent, es podran subvencionar, a més, activitats realitzades l'anualitat anterior i abonades per l'entitat beneficiària després de la data límit de justificació corresponent.

Aquestes accions estaran dirigides a:

1. Reforçar les estructures de suport per a la sol·licitud i gestió dels projectes internacionals mitjançant:

a) Contractació de personal per a suport de la gestió d'investigació internacional.

b) Assistència a activitats formatives per a millorar la qualificació en gestió d'investigació internacional.

c) Organització d'activitats formatives per a personal implicat en la participació en programes d'investigació internacional.

2. Promocionar la col·laboració amb altres entitats i la participació en plataformes internacionals mitjançant:

a) Assistència a jornades i sessions formatives i informatives relacionades amb els programes d'investigació internacionals.

b) Assistència a reunions per a la planificació i preparació de sol·licituds de projectes internacionals.

c) Assistència a reunions de plataformes d'investigació internacionals.

d) Organització de reunions que es realitzen a la Comunitat Valenciana per a la coordinació i preparació de propostes de projectes internacionals.

3. Donar suport a aquells investigadors que presenten la sol·licitud com a coordinadors del consorci mitjançant la contractació de consultores externes per a assistir en la sol·licitud i gestió dels projectes d'investigació internacionals, amb especial èmfasi en els projectes dels programes europeus.

4. Altres actuacions que contribuïsquen a la consecució dels objectius anteriors.





Base segona. Requisits dels beneficiaris

1. Podran sol·licitar les subvencions objecte de regulació d'aquesta ordre, les següents persones jurídiques:

a) Les fundacions de la Comunitat Valenciana que gestionen l'activitat investigadora de les institucions sanitàries i centres dependents de la conselleria competent en matèria de sanitat i salut pública.



b) Les universitats públiques de la Comunitat Valenciana amb activitat investigadora en l'àrea de la salut.

c) Altres entitats públiques i privades, sense ànim de lucre, amb activitat investigadora en l'àrea de la salut, radicades a la Comunitat Valenciana.

2. Totes les entitats sol·licitants han de complir els requisits per a ser considerades organisme d'investigació, tal com estableix l'apartat 2.1. del Marc sobre ajudes estatals d'investigació i desenvolupament i innovació (2014/C 198/01).

3. No podran obtenir la condició de beneficiari de l'ajudes regulades en aquesta ordre les entitats en què concórrega alguna de les circumstàncies establertes en l'article 13.2 de la Llei 38/2003, General de Subvencions, i en els articles 18 i concordants del Reial Decret 887/2006, de Desplegament del Reglament de la Llei General de Subvencions.





Base tercera. Incompatibilitats

L'obtenció de l'ajuda o subvenció no tindrà incompatibilitat amb altres ajudes o subvencions per a la mateixa finalitat, procedents de qualssevol Administracions o ens públics o privats, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals. No obstant això, l'import de la subvenció regulada en la present ordre en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament, o en concurrència amb subvencions d'altres administracions públiques, o d'altres ens públics o privats, supere el cost de l'activitat a desenvolupar per l'entitat beneficiària.





Base quarta. Obligacions dels beneficiaris

1. Les entitats beneficiàries estan subjectes a les obligacions generals derivades de la normativa vigent sobre ajudes o subvencions públiques i, en particular, a les que fa referència l'article 14 de la Llei 38/2003, General de Subvencions.

2. Les entitats beneficiàries estan obligades a realitzar les activitats subvencionades en els termes de la resolució de concessió, i a justificar la seua realització en els terminis establerts. En particular estan obligats a:

a) Complir l'objectiu, executar el projecte, realitzar l'activitat o adoptar el comportament que fonamenta la concessió de la subvenció.



b) Justificar el compliment dels requisits i condicions, i també la realització del projecte o activitat i el compliment de la finalitat que determinen la concessió o gaudi de la subvenció.

c) Sotmetre's a les actuacions de comprovació, a efectuar per l'òrgan concedent, i també qualssevol altres de comprovació i control financer que corresponen a la Intervenció General en relació amb les subvencions concedides, aportant quanta informació li siga requerida en l'exercici d'aquestes actuacions.

d) Comunicar a l'òrgan concedent l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos que financen totalment o parcialment l'activitat o projecte subvencionat. Aquesta comunicació haurà d'efectuar-se tan prompte com es conega i, en tot cas, amb anterioritat a la justificació de l''aplicació donada als fons percebuts.

e) Realitzar les operacions necessàries per a distingir els costs i el finançament de les activitats no econòmiques, que es finançaran a través d'aquestes subvencions, d'aquelles que sí que tenen un caràcter econòmic.

f) Reinvertir tots els beneficis obtinguts en la realització d'activitats d'investigació fonamental, industrial i/o desenvolupament experimental, i també en la divulgació dels seus resultats o en activitats d'ensenyança.



g) Difondre els resultats obtinguts en el desenvolupament de les actuacions subvencionades, mitjançant l'ensenyança, la publicació o la transferència de tecnologia.

h) Les altres establertes en l'article 14 de la Llei 38/2003, General de Subvencions.

Base cinquena. Sol·licituds i documentació

1. La sol·licitud de subvenció, firmada pel representant legal de l'entitat, s'adreçarà a la direcció general amb competència en matèria d'investigació i innovació en salut, i s'ajustarà al model normalitzat que elabore la conselleria competent en matèria de sanitat i salut pública per a la convocatòria, i que estarà disponible en la guia PROP de la Generalitat, www.prop.gva.es. A la sol·licitud s'adjuntarà la documentació especificada en les convocatòries.

2. El formulari de sol·licitud incorporarà, com a mínim, les següents declaracions responsables de la persona representant legal de l'entitat sol·licitant:

a) Declaració responsable en què manifesta sota la seua responsabilitat que totes les dades arreplegats en la sol·licitud són verídiques i que es troba en possessió de la documentació que així ho acredita, i queda a disposició de la Generalitat per a la comprovació, el control i la inspecció que s'estimen oportuns. Segons el que disposa l'article 71 bis de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, o normativa que la substituïsca, la inexactitud, falsedat o omissió, de caràcter essencial, en qualsevol dada o manifestació, en la declaració responsable, i també la falta d'acreditació dels requisits exigits, determinarà la impossibilitat de continuar amb la convocatòria.



b) Declaració responsable que acredita que l'entitat sol·licitant no està incursa en cap de les prohibicions previstes en l'article 13 de la Llei 38/2003, General de Subvencions, per a ser beneficiària de les subvencions que en aquesta ordre es regulen, i que està al corrent en el pagament de reintegrament per subvencions.

c) Declaració responsable de què es compromet a realitzar les operacions necessàries per a distingir els costs i el finançament de les activitats no econòmiques de les econòmiques, segons estableix el Marc sobre Ajudes Estatals d'Investigació, i desenvolupament i Innovació (2014/C 198/01).

d) Declaració responsable que l'entitat sol·licitant compleix els requisits per a ser considerat organisme d'investigació, segons el que disposa el Marc sobre Ajudes estatals d'Investigació, i desenvolupament i Innovació (2014/C 198/01).

e) Autorització perquè l'Administració obtinga directament l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social establertes en els articles 18 i 19, respectivament, del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, General de Subvencions. En el cas que l'autorització no s'assenyale, l'entitat sol·licitant haurà d'incloure en la seua sol·licitud aquesta documentació.

3. Es requerirà a les entitats sol·licitants la documentació que acredite la seua naturalesa i l'absència d'ànim de lucre, sempre que no es dispose prèviament d'aquesta documentació.

4. Una volta rebudes les sol·licituds i incoats els expedients, la direcció general amb competència en matèria d'investigació i innovació en salut, com a òrgan instructor, procedirà a verificar que la sol·licitud compleix els requisits exigits i que s'hi adjunta la documentació que siga exigible.

Si no és així, es notificarà a l'entitat interessada la causa que impedeix la continuació del procediment i se li requerirà perquè, en el termini de 10 dies, esmene la falta o acompanye la documentació exigible per a donar-la com a admesa. Si això no ho fa, es considerarà que ha desistit de la seua sol·licitud, de conformitat amb el que disposen els articles 71.1 i 42.1 de la Llei 30/1992, o la normativa que la substituïsca.

5. Seran causes d'exclusió no esmenable les següents:

a) El lliurament de la sol·licitud fora del termini establert en la seua corresponent convocatòria.

b) La petició de subvenció exclusivament per a activitats no regulades en l'objecte de la convocatòria.

6. La resolució definitiva d'entitats admeses i excloses es publicarà, així mateix, en el portal web del PROP de la Generalitat Valenciana, www.prop.gva.es.



Base sisena. Ordenació i Instrucció del procediment i comissió de valoració

1. L'òrgan encarregat de l'ordenació i instrucció del procediment serà la direcció general amb competències en matèria d'investigació i innovació en salut, que d'ofici, acordarà totes les actuacions necessàries per a la determinació, per al coneixement i per a la comprovació de les dades en virtut de les quals ha de pronunciar-se la resolució.

2. Es constituirà una comissió de valoració per a l'examen i la valoració dels expedients. Aquesta comissió, com a òrgan col·legiat, s'ajustarà en el seu funcionament al règim establert per a aquests en la Llei 30/1992, o normativa que la substituïsca.

3. La comissió de valoració estarà composta per la persona titular de la subdirecció general amb competències en matèria d'investigació i innovació, o persona en qui delegue, que la presidirà, la persona titular de la direcció del Servei d'Investigació Sanitària que assumirà la secretaria de la comissió, o persona en qui delegue i tres persones designades per la persona titular de la direcció general amb competències en matèria d'investigació i innovació.

Així mateix, la persona titular de la presidència de la comissió podrà convocar a aquesta les persones assessores que pels seus coneixements s'estimen oportunes, que actuaran amb veu però sense vot.



Base setena. Valoració, criteris i proposta de resolució

1. La comissió de valoració, atenent als criteris que es detallen i d'acord amb la disponibilitat pressupostària, procedirà a la valoració de les propostes presentades.

2. Per a la concessió de les subvencions, s'estableix la necessitat d'obtenir, en la corresponent valoració, una puntuació mínima de 40 punts per a accedir a aquestes.

3. Per a l'avaluació es tindran en compte els criteris següents:

a) Transversalitat de les activitats proposades, entesa com a actuacions que, encara que ubicades en una entitat, siguen fruit de la coordinació de diverses entitats potencialment beneficiàries o estiguen adreçades a impulsar els projectes d'internacionalització de diverses entitats potencialment beneficiàries: fins a un màxim del 25 %.

b) Qualitat, rellevància, coherència i viabilitat de la memòria d'activitats proposada, incloent-hi el pressupost presentat, en relació als objectius establerts, i també l'alineació de les activitats proposades amb el repte social Salut, canvi demogràfic i benestar, del programa marc Horitzó 2020, o amb les àrees de salut de programes marc d'investigació i innovació de la Unió Europea posteriors: fins a un màxim del 25 %.

c) Impacte esperat de les activitats proposades en la participació i captació de fons en programes internacionals, i especialment del programa marc d'investigació i innovació de la Unió Europea: fins a un màxim del 25 %.

d) Massa crítica investigadora de l'entitat, trajectòria i capacitat per a la captació de fons en programes d'àmbit internacional: fins a un màxim del 25 %.

4. La comissió de valoració podrà proposar el finançament total o parcial de les activitats proposades per les entitats potencialment beneficiàries.

5. La comissió de valoració tindrà facultats per a sol·licitar, si així ho considera, la informació que estimen necessària els representants legals de les entitats.

6. La comissió de valoració alçarà acta i formularà proposta de resolució provisional, resultat d'avaluació de les sol·licituds. La proposta es notificarà a les entitats interessades i els donarà tràmit d'audiència pel termini de 10 dies naturals per a presentar les al·legacions que estimen pertinents. Una vegada s'hagen examinat les al·legacions, es formularà per la comissió de valoració la proposta de resolució definitiva.

7. La proposta de concessió definitiva es notificarà a les entitats interessades que hagen sigut propostes com a beneficiàries, i se'ls trametrà el document d'acceptació corresponent, que haurà de ser tornat formalitzat com cal en el termini de cinc dies hàbils. L'acceptació de la subvenció per part de les entitats beneficiàries podrà realitzar-se a través del correu electrònic mitjançant enviament de la documentació escaientment firmada i escanejada. En cas de no tornar-lo en el termini establert es considerarà renúncia a la subvenció concedida.



8. Les propostes de resolució no creen cap dret a favor del beneficiari proposat mentres no s'haja dictat la resolució de concessió de les subvencions.

9. L'òrgan instructor emetrà un informe en què conste que les entitats beneficiàries compleixen els requisits necessaris per a accedir a la subvenció a la vista de la documentació que hi ha en l'expedient.



Base vuitena. Quantia de les subvencions

1. La quantia de les subvencions individuals es determinarà seguint els criteris de valoració establerts en la base setena de les bases reguladores, amb un màxim global de finançament de totes les subvencions segons disponibilitat pressupostària establerta en la corresponent convocatòria.

2. La quantia individualitzada obtinguda per cada entitat beneficiària no podrà superar el 33 % del finançament global disponible.

3. Per al càlcul de la quantia individualitzada obtinguda per cada entitat, es procedirà a ordenar els projectes segons la puntuació total obtinguda per cada un d'aquests basant-se en els criteris d'avaluació i es distribuirà el finançament total disponible entre els projectes que tinguen una puntuació superior a la del punt d'estil establert. Per a això s'aplicarà la següent fórmula



F1 = (FT/PT)*P1



on:

F1: finançament per a l'entitat 1.

FT: finançament total disponible.

P1: puntuació obtinguda per l'entitat 1.

PT: suma de les puntuacions obtingudes per totes les entitats beneficiàries.

4. En aplicar aquesta fórmula i per a aquells projectes als quals corresponguera més pressupost del sol·licitat per l'entitat o als projectes que superaren el màxim del 33 % mencionat amb anterioritat, es procedirà a ajustar allò que s'ha assignat a la sol·licitud realitzada o al màxim aconseguit, i repartir el pressupost romanent en la convocatòria entre la resta de projectes aplicant el mateix mètode de ponderació explicat prèviament, una vegada exclosos d'aquesta ponderació els projectes causants del romanent.



Base novena. Resolució

1. Es delega en la persona titular de la direcció general amb competències en investigació i innovació dictar la resolució de concessió de les subvencions. Aquestes resolucions quan es dicten per delegació hauran d'indicar-ho.

2. El termini màxim per a tramitar, resoldre i notificar les resolucions de concessió serà de sis mesos a comptar des de la data de publicació de la corresponent convocatòria, llevat que aquesta pospose els seus efectes a una data posterior. La resolució, tindrà els efectes i contingut establerts en l'article 25 de la Llei 38/2003, General de Subvencions, i es publicaran en la Base de Dades Nacionals de Subvencions, d'acord amb el procediment establert en l'article 20 de l'esmentada Llei 38/2003, i també un extracte d'aquesta en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

3. Una volta transcorregut el termini sense que haja recaigut una resolució, s'entendrà desestimada la sol·licitud de concessió de la subvenció, en els termes que estableix l'article 44 de la Llei 30/1992, o la normativa que la substituïsca.

4. En els casos en què haja de requerir-se esmena de deficiències i/o aportació de documents, el termini determinat en l'apartat anterior s'entendrà suspés durant el transcurs del temps que hi haja entre la notificació del requeriment i el seu compliment efectiu per part de les entitats sol·licitants o, a falta d'això, pel transcurs del termini concedit.



5. Contra les resolucions dictades en el procediment de concessió de subvenció que posen fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos, a comptar de l'endemà de la seua publicació, davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, de conformitat amb el que estableixen els articles 10 i concordants de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjudici de la interposició del recurs potestatiu de reposició, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seua publicació, d'acord amb el que disposa els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, o la normativa que la substituïsca.



Base desena. Ordenació del pagament i justificació de les subvencions concedides

1. El pagament de la subvenció es realitzarà amb la justificació prèvia de les subvencions concedides per part de l'entitat beneficiària, de conformitat amb el que estableix l'article 171 de la Llei 1/2015, de la Generalitat. Sense perjudici d'això, podran realitzar-se abonaments a compte, si s'estipula en la corresponent convocatòria, sempre de conformitat amb el que estableix l'article 171 de l'avantdita Llei 1/2015.

2. La justificació de la subvenció s'efectuarà, en el termini que determine cada convocatòria, i sempre amb anterioritat a la data del tancament pressupostari de l'anualitat corresponent. En el cas de les convocatòries plurianuals, es justificaran les despeses i els seus corresponents pagaments, abans del tancament pressupostari de cada una de les anualitats subvencionades, per l'import total de la quantitat assignada a cada anualitat.

3. La justificació s'acompanyarà d'un compte justificatiu amb detall i motivació suficient de les activitats realitzades i el seu cost amb el desglossament de cada una de les despeses en què s'ha incorregut.

Es presentarà a més la documentació següent:

a) Certificació de justificació de despeses segellada i firmada com cal pel representant legal de l'entitat beneficiària, en la qual es farà constar la quantitat a què ascendeixen les despeses que es justifiquen i que aquestes es van realitzar en el desenvolupament del paquet d'actuacions per al qual van ser concebuts.

b) Memòria d'activitats que justifique el desenvolupament adequat de les actuacions objecte de la subvenció. En la memòria es presentarà tota la informació detallada de l'ús destinat a la subvenció concedida, incloent-hi les activitats realitzades i les despeses corresponents a cada una d'elles segons la tipologia de la despesa.

c) Relació dels comprovants de despeses que es presenten, en la qual s'inclourà el número d'orde de comprovant de despesa, la persona o l'empresa proveïdora del subministrament, la data del comprovant de la despesa, el número de factura, el concepte i l'import de la despesa. Els comprovants de despesa s'ordenaran i numeraran segons els diferents conceptes subvencionables per a cada actuació justificada.

d) Comprovants de despesa vàlids, ordenats segons el número d'ordre de la relació de comprovants anterior. Es consideren comprovants de despesa vàlidament emesos les factures, nòmines de personal, fulls d'ingrés de cotitzacions a la seguretat social i la resta de documents que tinguen validesa jurídica mercantil. En tot cas, les factures hauran de comptar amb totes les dades formals que exigeix per a la seua expedició la normativa vigent i, en particular, el Reial Decret 1619/2012, de 30 de novembre, pel qual s'aprova el reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació (BOE 289, 01.12.2012).

e) Documentació que acredite haver realitzat el pagament de totes les despeses justificades, amb anterioritat a la finalització del període de justificació. Per a acreditar el pagament de les factures s'aportaran els deutes de la transferència financera realitzada o extractes o certificacions de moviments de comptes. Cap pagament pot ser anterior a l'adquisició del bé o a la realització del servei, a excepció d'aquells corresponents a inscripcions a jornades o cursos de formació.

3. Per a la comprovació material de l'efectiva realització de l'activitat s'estableix un pla de control que inclou la comprovació de tota la documentació aportada per a cada una de les despeses imputades a la subvenció, de totes i cada una de les entitats beneficiàries. Es comprovarà, que per a despeses superiors a la quantia de 18.000 euros per a prestacions de serveis, s'ha complit amb el que estableix el Text Refós de la Llei de Contractes del Sector Públic, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 3/2011, de 14 de novembre.

4. Una volta comprovada la documentació justificativa de les despeses fetes, l'òrgan instructor tornarà als centres beneficiaris la documentació original aportada, i el titular de la direcció general amb competències en investigació i innovació emetrà un certificat de conformitat amb la comprovació i aprovació de la documentació justificativa i que la suma alliberada s'ajusta al compliment dels fins que justifiquen la concessió de la subvenció.

5. En l'organització i/o difusió d'esdeveniments que tinguen lloc com a resultat d'una subvenció concedida per la conselleria competent en matèria de sanitat i salut pública s'haurà de consignar l'origen del seu finançament.



Base onzena. Incompliments, reintegraments i sancions

1. Les alteracions de les condicions tingudes en compte per a la concessió, o, si és el cas, l'obtenció després de la presentació de la sol·licitud d'altres ajudes públiques o privades que, en el seu conjunt, superen el cost de l'activitat, podran donar lloc a la modificació de la resolució de concessió o minoració de la subvenció concedida.

2. L'incompliment total o parcial dels requisits i de les obligacions establertes en la present ordre i la resta de normes aplicables comportarà, amb audiència prèvia a la persona o l'entitat interessada, deixar sense efecte la subvenció concedida o minorar-la, en cas d'incompliment parcial de l'actuació o justificació per quanties inferiors.

3. També procedirà el reintegrament de les quantitats percebudes i l'exigència de l'interés de demora corresponent des del moment del pagament de la subvenció fins a la data en què s'acorde la procedència del reintegrament en els casos establerts com a causa de reintegrament en l'article 37 de la Llei 38/2003, General de Subvencions. En particular, seran causes d'incompliment les següents:

a) Incompliment de l'obligació de justificació en els termes establerts o la justificació insuficient d'aquesta.

b) Incompliment de la finalitat per a la qual va ser concedida la subvenció.

c) Quan resulte acreditada, a través del seguiment que de les accions subvencionades efectue el corresponent òrgan gestor, la inadequació de la despesa efectivament realitzada a la proposada i adjudicada.



4. Quan en l'exercici de les funcions d'inspecció o control, es deduïsquen indicis de la incorrecta obtenció, gaudi o destinació de l'ajuda percebuda, els agents encarregats d'aquestes funcions podran acordar la retenció de les factures, documents equivalents o substitutius i de qualsevol altre document relatiu a les operacions en què es manifesten aquests indicis.

5. El règim sancionador serà el que estableixen els articles 173 i següents de la Llei 1/2015, de la Generalitat.

Mapa web