Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 22 de juny de 2020, de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per la qual es convoquen ajudes per a la informatització-automatització dels ecoparcs de les àrees de gestió A1, A2, A3, A4, A5, A6, V2-EMTRE, V3, V4, V5, C1, C2 i C3/V1 susceptibles de ser cofinançades per la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8845 de 29.06.2020
Número identificador:  2020/4867
Referència Base de Dades:  004865/2020
 



RESOLUCIÓ de 22 de juny de 2020, de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per la qual es convoquen ajudes per a la informatització-automatització dels ecoparcs de les àrees de gestió A1, A2, A3, A4, A5, A6, V2-EMTRE, V3, V4, V5, C1, C2 i C3/V1 susceptibles de ser cofinançades per la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). [2020/4867]

Mitjançant l'Ordre 24/2018, de 18 de setembre, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural publicada en el DOGV 8391 de 26.09.2018, s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajudes per a la informatització-automatització dels ecoparcs de les àrees de gestió A1, A2, A3, A4, A5, A6, V2-EMTRE, V3, V4, V5, C1, C2 i C3/V1 en el marc del Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

De conformitat amb el punt 1 de la base quinzena aprovada en la citada ordre, les ajudes que regulen les bases són subvencions per concurrència competitiva, per la qual cosa el procediment de concessió ha d'iniciar-se d'ofici mitjançant convocatòria pública, adoptada per resolució de l'òrgan competent i publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

De conformitat amb el que es disposa en el Decret 128/2017, de 19 d'octubre, de procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, la present ajuda no requereix la seua notificació a la Comissió Europea per no reunir tots els requisits de l'apartat 1 de l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, per estar destinades a organismes supramunicipals públics en l'exercici de les seues pròpies competències i no afectar els intercanvis comercials entre estats membres.

Per tot això, i fent ús de les facultats que s'estableixen en el Decret 80/2016, d'1 de Juliol, del Consell, de modificació del Decret 158/2015, de 18 de setembre, pel qual s'aprova el reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i desenvolupament rural i d'acord amb el que s'estableix en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el reglament que la desenvolupa aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, resolc:





Primer. Objecte i condicions

1. L'objecte de la present resolució és convocar per a l'exercici 2020, les ajudes regulades en l'Ordre 24/2018, de 18 de setembre, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a subvencionar la informatització-automatització dels ecoparcs de les àrees de gestió A1, A2, A3, A4, A5, A6, V2-EMTRE, V3, V4, V5, C1, C2 i C3/V1 susceptibles de ser cofinançades per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

2. Les condicions per a la sol·licitud, tramitació, resolució i notificació, seran les establides en les esmentades bases reguladores.



Segon. Línia de subvenció i import

1. Les ajudes convocades per la present resolució es concediran amb càrrec a la línia S8196 del capítol VII, del programa 442.50, Qualitat i educació ambiental.

Per a la tercera convocatòria de 2020 la dotació pressupostària per a la concessió d'ajudes és d'1.900.000 euros, que corresponen al 36,90 % de l'import corresponent a la línia pressupostària de 2020.

2. Aquestes ajudes seran susceptibles de ser cofinançades per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dins de l'Eix Prioritari 2: Millorar l'ús i la qualitat de les TIC i de la comunicació i l'accés a aquestes, corresponent la resta de la despesa necessària per a dur a terme l'actuació als beneficiaris.

3. L'import dels projectes d'actuació no podrà tindre un cost elegible superior a 1.200.000 euros (IVA exclòs). Així mateix, per raons d'eficàcia i eficiència administrativa, l'import elegible mínim de cada sol·licitud haurà de ser superior a 4.000 euros.

4. L'import màxim de la subvenció individual que podrà rebre cadascun dels beneficiaris serà de 600.000 €.



Tercer. Beneficiàries

Seran beneficiaris, i per tant podran sol·licitar les ajudes convocades, les administracions competents en matèria de gestió de residus segons estableix la legislació en la matèria, de cadascuna de les 13 àrees de gestió, A1, A2, A3, A4, A5, A6, V2-EMTRE, V3, V4, V5, C1, C2, C3-V1 de la Comunitat Valenciana, que complisquen els requisits establits en les bases reguladores de les presents ajudes, en la convocatòria i la resta de normativa que els resulte d'aplicació.

En tot cas, l'obligació de dur a terme les noves inversions per a les quals se sol·liciten les ajudes objecte de les presents bases, serà del beneficiari; devent a més ostentar la titularitat d'aquestes.



Quart. Actuacions subvencionables

Seran susceptibles de ser cofinançades per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) les actuacions recollides en la base sisena de l'Ordre 24/2018, de 18 de setembre, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, consistents en:

1. Inversió, instal·lació i implantació d'un sistema integrat de control i informatització d'accessos i entrades de residus en els ecoparcs fixos, automàtics i/o mòbils, que podrà constar, entre altres, dels següents elements:

a) Unitats de control d'accés fixes, a manera de lector de targeta magnètica o superior, o sistema equivalent amb una línia de comunicació externa per a control de balances de pesatge.

b) Unitats de control d'accés portàtils, a manera de lector de targeta magnètica o superior, o sistema equivalent d'identificació d'usuaris, amb una línia de comunicació externa per a control de balances de pesatge.

c) Unitats de targetes de control d'accessos, amb tecnologia de banda magnètica o superior.

d) Ordinador central per a empresa gestora.

e) Ordinador central per a consorci i equips complementaris necessaris per al desenvolupament del sistema integrat de control i informatització.

f) Adequacions en instal·lació equipaments elèctrics, autosuficiència energètica mitjançant plaques solars, bateries auxiliars i similars.



g) Unitats de control mòbils, que hauran de disposar, com a mínim, d'una bàscula de pesatge de fins a 40 kg i un equip informàtic per als ecoparcs xicotets. En ecoparcs mòbils podran estar integrades en la carrosseria del mateix i disposaran de bàscula de comprovació.



h) Equip portàtil per a imprimir i programar targetes, programat i amb equipament.

i) Unitats de bàscules de pesatge superiors a 100 kg. degudament informatitzades.

2. Adquisició d'ecoparcs automàtics, mòbils o autònoms amb plaques solars superior a 20 m³ de capacitat total, gran, amb capacitat de segregació d'almenys 40 tipologies de residus.

3. Adquisició d'ecoparcs automàtics, mòbils o autònoms amb plaques solars, inferior a 20 m³ de capacitat total, xicotet, amb capacitat de segregació d'almenys 30 tipologies de residus.

4. Adquisició d'ecoparcs automàtics, mòbils i per a zones rurals, ordinador i bàscula o sistemes d'identificació i pesatge equivalents.



5. Adquisició d'equips informatitzats per a contenidors i equips de recollida de residus orgànics, fracció resta, tèxtils, envasos lleugers, vidre i cartó, compatibles amb la gestió integral d'ecoparcs.



En tot cas, les actuacions elegibles, han de ser-ho en el marc d'un projecte de gestió aprovat d'acord amb la normativa sectorial en la matèria.

Aquestes actuacions només podran ser elegibles en el cas de no estar concloses materialment o íntegrament executades amb anterioritat a la presentació de la sol·licitud de la subvenció.



Cinqué. Incompatibilitats i complementarietat d'ajudes públiques

1. L'ajuda concedida serà compatible amb altres ajudes, subvencions, ingressos o recursos per a les actuacions objecte d'aquestes ajudes, procedents de la Generalitat, d'altres administracions o ens públics o privats nacionals o internacionals, amb les limitacions que puga establir la normativa europea a aquest efecte.

2. El sol·licitant haurà de comunicar la concurrència o no concurrència amb altres ajudes o subvencions concedides i/o sol·licitades per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol administració, ens públic o privat, nacional o internacional.

3. L'import de les subvencions en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos, supere el cost real de l'activitat subvencionada, de conformitat amb l'article 19.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Sisé. Forma i termini de presentació de sol·licituds

1. La formalització i presentació de les sol·licituds per part dels sol·licitants tindrà en compte el que es disposa en les bases reguladores i en la present convocatòria.

2. El termini per a la presentació de la sol·licitud serà de 4 mesos, comptats des de l'endemà de la publicació de la present convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. L'incompliment d'aquest termini determinarà la inadmissió de la sol·licitud.

3. Les sol·licituds hauran de ser aprovades i formalitzades per l'òrgan competent de l'entitat sol·licitant abans de la finalització del termini de presentació establit.

4. En una mateixa convocatòria només s'admetrà una única sol·licitud per Entitat Sol·licitant.

5. Únicament podran presentar-se sol·licituds de subvenció de manera telemàtica i es formalitzaran segons els models que figuren en els models oficials recollits en la seu electrònica de la Generalitat en la URL: http://www.gva.es/es/proc18953 Per a poder tramitar telemàticament la sol·licitud, s'haurà de disposar de certificat digital, ja siga de l'entitat, del representant legal, o de qui assumisca la representació davant la Generalitat, tot això de conformitat amb les instruccions previstes en la pàgina web de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica (ACCV) www.accv.es

6. Si algun dels subjectes als quals fa referència l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, presenta la seua sol·licitud presencialment, es requerirà a l'interessat perquè l'esmene a través de la seua presentació electrònica. A aquest efecte, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud aquella en la qual haja sigut realitzada l'esmena, sempre que s'haja realitzat l'esmena dins del termini establit en la present convocatòria.

7. D'acord amb el que es disposa en l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, la presentació de la sol·licitud comporta l'autorització a l'òrgan gestor del procediment per a obtindre directament les dades d'identitat del representant legal i d'estar al corrent amb el compliment de les seues obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social. En cas que el sol·licitant s'opose al fet que l'òrgan gestor obtinga directament aquesta informació, haurà d'indicar-lo expressament en el formulari, quedant obligat a aportar els documents acreditatius corresponents.



8. No seran admeses a tràmit les sol·licituds que es presenten fora del termini establit en la convocatòria, resolent-se la no admissió d'aquestes, que haurà de ser notificada als interessats en els termes previstos en els articles 40 i següents de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



9. En el cas que no es complisquen aquests requisits, totes les sol·licituds afectades es desestimaran de forma motivada, amb indicació dels requisits que, en el seu cas, emmalaltisquen i sense perjudici del tràmit d'esmena de la sol·licitud conformement a l'article 68 de la Llei 39/2015.



Seté. Termini de resolució i notificació

1. El termini per a resoldre i la seua notificació serà l'establit en la base dissetena de les bases reguladores, iniciant-se el còmput del termini l'endemà de la publicació de la present convocatòria.



2. Les resolucions i els actes de tràmit es notificaran conforme al que es disposa en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Huité. Documents i informacions que han d'acompanyar a la sol·licitud

Cada entitat sol·licitant presentarà, de conformitat amb el que es disposa en la base onzena de les bases reguladores, la següent documentació:

a) Dades d'identitat del sol·licitant i, en el seu cas, del seu representant incloent còpia de la documentació acreditativa, en cas que no haja autoritzat l'administració a la seua consulta.

b) Projecte de Gestió de Residus d'acord amb el que prescriuen la Llei 10/2000 de residus de la Comunitat Valenciana i el corresponent Pla Zonal, aprovat per l'òrgan competent de l'entitat sol·licitant juntament amb els diferents contractes i plecs de prescripcions tècniques i administratives que pogueren estar associats a aquest projecte.



S'inclouran totes les dades rellevants dels contractes i s'inclourà de manera obligatòria una relació de fites i dates en les actuacions realitzades associades a aquests contractes.

c) Certificat de l'acord de l'òrgan de govern competent de l'entitat sol·licitant, d'aprovació de la documentació i de presentació de la sol·licitud a la convocatòria.

d) Declaració responsable de l'òrgan de govern competent de l'entitat sol·licitant sobre, en cas que existisquen, el detall de les altres subvencions rebudes o sol·licitades per a les mateixes despeses elegibles, procedents de qualsevol de les administracions o entitats públiques o privades, nacionals o internacionals, amb especificació de la quantia, la data de concessió i l'entitat atorgant.

e) Declaració responsable de l'òrgan de govern competent de l'entitat sol·licitant sobre el compliment dels requisits establits en les bases quarta i cinquena i de les obligacions de la base vint-i-dosena de l'Ordre 24/2018, de 18 de setembre, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural

f) Haurà d'acreditar-se la disponibilitat pressupostària o el compromís de l'habilitació pressupostària mitjançant la corresponent certificació de l'interventor de l'entitat sol·licitant.

g) Memòria tècnica de l'actuació, amb un màxim de 100 pàgines. La memòria tècnica ha d'incloure com a mínim:

– Títol de les operacions, descripció, ubicació, cost i dates d'inici i fi previstes.

– Índex

– Descripció estructurada de l'adequació de les operacions proposades amb les bases de la convocatòria i els corresponents criteris de selecció recollits en aquestes bases. Aquesta descripció haurà de reunir els requisits de claredat i precisió suficients.

– Estudi previ amb una estimació de la variació que es produirà en els indicadors de productivitat relacionats amb l'eix prioritari (EP-2).



– En cas de preveure's una millora dels indicadors en altres eixos d'actuació recollits en el Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020, hauran d'assenyalar-se els indicadors corresponents i la seua evolució.

– L'estudi d'evolució d'indicadors haurà de recollir la metodologia utilitzada i, en el seu cas, les fonts de dades externes utilitzades, descrivint el mètode conforme a la definició de l'indicador de productivitat recollit en el manual d'indicadors de productivitat de FEDER 2014-2020 de la Subdirecció General de Programació i Avaluació de programes comunitaris del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.



– Model de gestió una vegada finalitzada l'actuació, si escau.

h) Calendari previst de desenvolupament de les operacions dividit, en el seu cas, per actuacions o fases d'implantació o desenvolupament.

i) Pressupost de l'actuació a realitzar, amb desglossament per partides i conceptes de despesa i signat pel sol·licitant o representant, acompanyat de la corresponent certificació de l'interventor de l'entitat sol·licitant.

j) Cost previst i finançament de cada actuació, siga amb fons propis o amb altres ajudes de subvencions, d'acord amb el que estableix l'article 19.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, certificat per l'interventor de l'entitat sol·licitant.



k) Imprés de domiciliació bancària per a pagaments de la Generalitat Valenciana degudament emplenat.

l) Llicència ambiental i d'obertura de les instal·lacions que siguen objecte d'ella sobre la base de la legislació d'aplicació.

m) Autorització de l'òrgan competent en matèria de residus per a les instal·lacions d'emmagatzematge en l'àmbit de la recollida en espera de tractament dels residus.

n) En el seu cas, pla d'igualtat o justificació que el mateix no és exigible sobre la base de la normativa vigent d'aplicació.



Nové. Criteris de selecció i priorització

1. Les actuacions proposades hauran de complir íntegrament els criteris de selecció recollits en la base tretzena de l'Ordre 24/2018, de 18 de setembre, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

2. Criteris de priorització. De conformitat amb la base catorzena de l'Ordre 24/2018, se prioritzarà l'assignació econòmica per ordre de presentació de la sol·licitud, considerant la data, hora, minut i segon de l'última presentació de documentació.



Desé. Justificació econòmica

La justificació de l'ajuda es realitzarà en la forma prevista en la base vintena de les bases reguladores, podent donar lloc a minoració, resolució o revocació.

En tot cas, el compte justificatiu contindrà la següent documentació:



1. Memòria d'actuació justificativa i acreditativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb indicació de les operacions realitzades, desviacions en terminis i import respecte al que es preveu i resultats obtinguts.

2. Memòria econòmica justificativa del cost de les activitats realitzades, que contindrà la relació desglossada de despeses, acompanyada d'original o còpia compulsada de les factures dels mateixos i certificat de l'interventor que audite el pagament o reconeixement de l'obligació d'aquest, adjuntant-se igualment còpia dels corresponents documents comptables i vinculant-los de manera unívoca a l'operació realment executada.

En les factures haurà de figurar expressament que la despesa elegible està cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

3. Documentació completa dels expedients de contractació desenvolupats per a l'execució de les actuacions objecte de l'ajuda.

Els expedients hauran d'incorporar de manera obligatòria una relació datada de les fites de l'expedient i una memòria explicativa del contingut dels mateixos fent referència a la documentació acreditativa dins de l'expedient.

4. Declaració responsable indicant si percep o no altres fons per a la realització de les mateixes actuacions objecte d'aquestes ajudes. En cas afirmatiu, aportarà relació exhaustiva de les subvencions, ajudes, ingressos o altres recursos públics o privats que pogueren afectar la compatibilitat de les ajudes, indicant la procedència dels fons i el seu import, així com el percentatge d'imputació de cada subvenció a la despesa.



5. Declaració responsable manifestant si l'actuació cofinançada és o no projecte generador d'ingressos, conforme al que es preveu en l'article 61,1 del Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013.

6. Informe relatiu al mesurament i seguiment dels indicadors establits en els criteris de selecció de les presents bases, amb els resultats obtinguts i nivell aconseguit quant al compliment d'aquests indicadors.



7. D'acord amb l'article 70.3 del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, una vegada transcorregut el termini màxim establit per a la justificació, sense que s'haja presentat davant l'òrgan administratiu competent, es requerirà a l'entitat beneficiària perquè, en el termini improrrogable de quinze dies hàbils, la present. La falta de presentació de la justificació en el termini establit comporta la revocació de l'ajuda i l'exigència de les responsabilitats establides en la Llei general de subvencions.

La presentació de la justificació en el termini addicional que estableix aquest apartat no eximeix a l'entitat beneficiària de les sancions que corresponguen d'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

8. El compliment de l'objecte i finalitat de la subvenció no ha de vindre donat únicament per la realització i justificació d'un percentatge mínim de despesa reconeguda en la concessió de l'ajuda, sinó que ha d'anar lligat al compliment de resultats.

9. Una vegada justificada la realització de les accions subvencionades i revisada la justificació de les despeses, l'òrgan competent per a resoldre tornarà a calcular la subvenció basant-se en l'informe sobre el grau d'execució del projecte subvencionat i podrà minorar la quantia adjudicada inicialment, si escau, per a ajustar-la a l'execució de les accions i a les despeses elegibles justificades correctament, sempre sense desvirtuar l'objecte subvencionat i la finalitat perseguida per l'actuació cofinançada.

10. L'Administració podrà en qualsevol moment sol·licitar qualsevol altra documentació que considere necessària per a acreditar les despeses, o actuacions realitzades.



Onzé. Termini d'execució, finalització i justificació

1. Només seran subvencionables les despeses generades a partir de l'11 d'octubre de 2017, sempre que les actuacions no hagen conclòs materialment o s'hagen executat íntegrament abans que el beneficiari presente la sol·licitud de subvenció.

2. Els projectes d'actuació hauran d'estar executats i pagats pels beneficiaris amb anterioritat a la justificació econòmica.

3. La justificació econòmica haurà de ser presentada pels beneficiaris en el termini de dos mesos des de la data de notificació de la resolució definitiva de concessió.



Dotzé. Pla de control

1. De conformitat amb l'article 169.3 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, la direcció general competent en Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental té la facultat de realitzar quants controls consideren necessaris per a comprovar les dades de justificació per a atorgar l'ajuda, i inspeccionar in situ les actuacions objecte de subvenció, per a comprovar que les destinacions de les ajudes compleixen amb els requisits i compromisos establits en aquestes bases reguladores i la normativa específica reguladora dels controls sobre ajudes finançades amb FEDER.

2. A aquest efecte, podrà requerir-se al beneficiari qualsevol documentació que acredite que la partida declarada és la real, així com que els béns s'han entregat i els serveis s'han prestat conforme a l'aprovació i que les actuacions i les partides compleixen les normes comunitàries, estatals i autonòmiques.

3. Una vegada visada i remesa la documentació acreditativa per la direcció general en matèria de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, la direcció general en matèria de Fons Europeus i la Intervenció General de la Comunitat Valenciana, d'acord amb les seues funcions, realitzaran el control establit pel Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)



Tretzé. Obligació d'informació i comunicació

1. Les entitats beneficiàries se sotmetran a les obligacions d'informació i publicitat de les ajudes concedides.

2. Les entitats beneficiàries es comprometen a complir les obligacions en matèria d'informació, comunicació i visibilitat regulades en l'article 115.2 del Reglament (UE) 1303/2013 i en l'annex XII, apartat 2.2, que regula les responsabilitats de les entitats beneficiàries en relació amb les mesures d'informació, comunicació i visibilitat destinades al públic. En concret, les entitats beneficiàries tindran l'obligació d'incorporar l'emblema de la Unió Europea i la referència al FEDER en totes les actuacions de difusió i publicitat de l'actuació objecte de subvenció. Aquesta obligació entrarà en vigor en el moment en què es comunique formalment a les entitats beneficiàries l'aprovació de la subvenció.



3. Aquestes mesures s'aplicaran sobre qualsevol comunicació, producte o element de difusió que es genere (cartells, plaques, tríptics, guies, material tècnic o didàctic, etc.). Els models, formats i logotips estan a la disposició de les entitats beneficiàries en la web:

http://europa.eu//about-eu/basic-information/symbols/flag/index_es.htm

http://ec.europa.eu/dgs/communication/services/visual_identity/pdf/use-emblem_es.pdf

http://ec.europa.eu/regional_policy/sources/docgener/informat/2014/visibitily_es.pdf

4. La guia gràfica de l'emblema europeu en:

http://publications.europa.eu/code/es/es-5000100.htm

5. No obstant això, si es produïra qualsevol modificació o canvi dels enllaços anteriorment al·ludits, l'òrgan gestor facilitarà les noves direccions dels diferents models, formats i logotips.



Catorzé. Prevenció del frau

L'article 125 del Reglament (UE) 1303/2013, de 17 de desembre, pel qual s'estableixen disposicions relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió, al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i pel qual s'estableixen disposicions generals relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, disposa en el seu apartat 4.c que, en el seu àmbit d'aplicació, «l'autoritat de gestió deurà (…) aplicar mesures antifrau eficaces i proporcionades, tenint en compte els riscos detectats», existint disposicions similars en la normativa reguladora de la resta de Fons Europeus.



Amb la finalitat de facilitar la remissió a les autoritats competents de qualsevol informació rellevant en relació amb fets que puguen ser constitutius de frau o irregularitat, i a l'efecte de centralitzar i coordinar la recepció d'aquesta informació i la seua posterior anàlisi i remissió a l'òrgan que corresponga, s'ha habilitat pel Servei Nacional de Coordinació Antifrau un canal específic que podrà ser utilitzat per aquelles persones que tinguen coneixement d'informació d'aquest tipus i que desitgen posar-la en coneixement de l'Administració a l'efecte de que les autoritats competents puguen realitzar les actuacions que corresponga en cada cas.

D'aquesta forma, qualsevol persona que tinga coneixement de fets que pogueren ser constitutius de frau o irregularitat en relació amb projectes o operacions finançats totalment o parcialment amb càrrec a fons procedents de la Unió Europea en el marc de la present convocatòria podrà posar aquests fets en coneixement del servei nacional de Coordinació Antifrau de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per mitjans electrònics a través del canal habilitat a aquest efecte per aquest Servei en l'adreça web http://www.igae.pap.minhafp.gob.es/sitios/igae/es-es/paginas/denan.aspx i en els termes establits en la Comunicació 1/2017, de 3 d'abril, del citat Servei.



Així mateix, i sempre que excepcionalment no siga possible la utilització dels citats mitjans electrònics, els fets podran posar-se en coneixement del Servei Nacional de Coordinació Antifrau en suport paper mitjançant l'enviament de la documentació en sobre tancat a la següent adreça postal:

Servei Nacional de Coordinació Antifrau

Intervenció General de l'Administració de l'Estat

Ministeri d'Hisenda i Funció Pública

Carrer María de Molina 50, planta 12. 28006 – Madrid



Quinzé. Transparència

Les entitats beneficiàries han de complir el que s'estableix en l'article 3 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana, respecte a l'obligatorietat de donar l'adequada publicitat al caràcter públic del finançament de les actuacions objecte de subvenció, d'acord amb el que s'estableix en els punts 2 i 3 de l'article 3 de la Llei 2/2015, així com l'article 18 de la Llei 38/2003, de 26 de novembre, general de subvencions.

Setzé. Protecció de dades de caràcter personal

1. La sol·licitud de les ajudes comporta el tractament de dades de caràcter personal en el marc del que es disposa en el Reglament (UE) 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, i de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

2. La informació relativa al tractament de les dades de caràcter personal es troba disponible en el Registre d'Activitats de Tractament publicat en la pàgina web de la conselleria competent en matèria de medi ambient. En concret, la informació bàsica del tractament és la següent:

Nom del tractament: ajudes en matèria de qualitat ambiental.

Identitat del responsable del tractament: persona titular de la sotssecretaria de la conselleria competent en matèria de medi ambient

Finalitat del tractament: tramitació d'ajudes en matèria de qualitat ambiental.

Exercici de dret: pot exercitar el dret d'accés, rectificació, supressió, limitació, oposició i portabilitat de les seues dades de caràcter personal de manera presencial o telemàtica de conformitat amb el que preveu l'enllaç següent: http://www.gva.es/es/proc19970.

Reclamacions: sense perjudici de qualsevol altre recurs administratiu o acció judicial, qualsevol persona interessada té dret a presentar una reclamació en l'Agència Espanyola de Protecció de Dades si considera que el tractament de dades personals que el concerneixen infringeix la normativa en matèria de protecció de dades.

3. De conformitat amb l'article 113 del Reglament (UE) núm. 1306/2013, les dades de les persones beneficiàries seran publicades conformement a l'article 111 d'aquest reglament i podran ser tractades per organismes d'auditoria i investigació de la Unió Europea i nacionals per a salvaguardar els interessos financers de la Unió.

4. Quan al llarg del procediment administratiu es vagen a aportar dades de caràcter personal de terceres persones, la persona sol·licitant haurà de complir amb l'obligació d'informar-los de la comunicació d'aquestes dades a la Conselleria, així com del seu tractament per part d'aquesta.

5. L'òrgan gestor del procediment està autoritzat per a procedir a la consulta de la següent informació: identitat del sol·licitant o, en el seu cas, del seu representant legal, i dades d'estar al corrent amb la Tresoreria de la Seguretat Social. No obstant això, si desitja oposar-se a això, és imprescindible que indique a continuació la informació concreta a la consulta de la qual s'oposa i els motius que ho justifiquen. Si s'oposa, queda obligat a aportar els documents acreditatius corresponents. Així mateix, l'òrgan gestor del procediment ha d'estar autoritzat per l'interessat per a poder consultar les dades d'estar al corrent dels pagaments amb l'Agència Tributària, estatal i autonòmica. En cas contrari, haurà d'aportar els documents acreditatius corresponents.



Disseté. Obligacions de les entitats beneficiàries

1. Les entitats beneficiàries de les subvencions regulades en les bases se sotmetran a les obligacions de control, seguiment i compliment següents:

a) Dur a terme les actuacions previstes de les sol·licituds que hagen sigut objecte de subvenció.

b) Mantindre, almenys durant cinc anys des de la finalització, la naturalesa de la propietat, i abstindre's de realitzar cap canvi substancial que afecte la naturalesa, els objectius o les condicions d'execució de l'actuació, d'acord amb el que s'estableix en l'article 71 del Reglament (UE) 1303/2013. En cas d'ajudes a inversions en què l'actuació subvencionada consistisca en l'adquisició de béns inventariables susceptibles de ser inscrits en el Registre de la Propietat, l'entitat beneficiària ha de fer constar en l'escriptura que el bé de què es tracte queda afectat a la subvenció per un període de cinc anys, així com l'import de la subvenció.

c) Establir un sistema de comptabilitat separada o una codificació comptable adequada de totes les transaccions relacionades amb l'actuació subvencionada. El sistema utilitzat ha de permetre distingir de manera clara i inequívoca quina despesa concreta és objecte de finançament FEDER i quines altres fonts de finançament alié ho afecten. En cas d'incompliment d'aquesta obligació, l'òrgan competent per a resoldre la convocatòria podrà revocar la subvenció assignada.

d) Conservar i custodiar els documents justificatius relacionats amb les despeses declarades i les auditories corresponents per a mantindre una pista d'auditoria adequada, els quals han d'estar a la disposició dels organismes competents en la matèria (personal autoritzat per l'autoritat de gestió, de certificació o d'auditoria, organisme intermedi, funcionaris autoritzats de la Comissió i del Tribunal de Comptes Europeu) per a ser inspeccionats, si així ho sol·liciten durant tres anys a partir del 31 de desembre següent a la presentació dels comptes en els quals estiguen inclosos les despeses definitives de l'actuació conclosa, d'acord amb el que estableix l'article 140 del Reglament (UE) 1303/2013. Al mateix temps, cal conservar els originals dels documents o les còpies certificades conforme als originals en els suports generalment acceptats.



e) Posar la documentació a la disposició del control de la Generalitat, com a organisme intermedi, o d'altres òrgans competents estatals o comunitaris, que comprovaran que s'ha realitzat l'objecte de l'actuació cofinançada, que s'ha efectuat realment la despesa declarada i que aquest compleix amb la legislació aplicable, les condicions del Programa operatiu i les condicions per al suport a l'actuació, en compliment de l'article 125.4 del Reglament (UE) 1303/2013.

f) Observar les normes relatives a les polítiques comunitàries, actuar de conformitat amb el Tractat de funcionament de la Unió Europea, en coherència amb els articles 7 i 8 del Reglament (UE) 1303/2013.

g) Complir, en matèria de contractació pública, la qual cosa disposa la normativa Autonòmica, de l'Estat i de la Unió Europea.

h) Complir amb el marc legal comunitari, amb la normativa específica, el Reglament (UE) 1303/2013 i el Reglament (UE) 1301/2013, amb les instruccions, orientacions, circulars específiques i uns altres.

i) Complir totes les altres obligacions que estableix l'ordre de bases i de subvencionabilitat de la despesa, i tot allò que disposa la normativa autonòmica i estatal, així com la normativa europea aplicable. Les entitats beneficiàries han de signar la declaració responsable d'acord amb l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

j) Tindre la capacitat administrativa, financera i operativa per a complir totes les obligacions que assumisquen.

k) Complir amb el marc legal sectorial aplicable en matèria de residus, tant a nivell autonòmic com estatal.

2. Les entitats beneficiàries se sotmetran igualment a les obligacions d'informació, visibilitat i publicitat de les ajudes concedides de conformitat amb la base 22.2 de l'ordre 24/2018, de 18 de setembre, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

3. Les entitats beneficiàries executaran les actuacions subvencionades, d'acord amb el reflectit en la memòria, bases i resolució de concessió.

4. Les entitats beneficiàries comunicaran a la Direcció General de canvi climàtic i qualitat ambiental o aquella competent en matèria de residus, qualsevol modificació de les actuacions objecte d'ajuda, el seu cost o qualsevol altre canvi en la seua destinació. Aquestes, hauran de ser acceptades per l'òrgan que va concedir la subvenció i és necessari que estiguen degudament motivades, que no impliquen variar la finalitat i que siguen presentades abans que finalitze el termini d'execució. S'ha de fer constar si aquestes modificacions afecten també la quantia de la subvenció. Per silenci administratiu negatiu, en el termini d'un mes des de la seua presentació, es consideraran no acceptades aquestes modificacions.

5. Les entitats beneficiàries se sotmetran a les activitats de comprovació de la direcció general competent en canvi climàtic i qualitat ambiental i a les activitats de control de la Generalitat, Administració de l'Estat i Comissió Europea i aportar tota la informació i documentació que els fora requerida.

6. Les entitats beneficiàries disposaran de llibres de comptabilitat, registres diligenciats i altres documents degudament auditats en els termes de la legislació mercantil i sectorial exigibles, així com els estats comptables a partir dels quals es desprenga l'execució adequada objecte de la subvenció.

Conservaran tals documents justificatius de la recepció dels fons, mentre aquestes poden ser objecte d'actuacions de comprovació i control.

7. Les entitats beneficiàries compliran en tot moment la normativa ambiental i territorial corresponent aplicable a aquesta actuació i cada àmbit territorial.

8. Les entitats beneficiàries hauran de complir amb els requisits establits en la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.



Dihuité. Recursos contra la convocatòria

De conformitat amb el que s'estableix en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, la present resolució, que posa fi a la via administrativa, podrà ser recorreguda potestativament en reposició o ser impugnada directament davant l'ordre jurisdiccional contenciós administratiu, en els terminis i davant els òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició haurà d'interposar-se davant l'òrgan que dicta el present acte, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la notificació de la present resolució.

b) El recurs contenciós administratiu haurà de plantejar-se davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la notificació de la present resolució.



Dinové. Entrada en vigor

La present resolució entrarà en vigor l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).



València, 22 de juny de 2020.– La consellera: Mireia Mollà Herrera.

Mapa web