Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 28 de maig de 2019, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen, per a 2019, les subvencions per a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8562 de 04.06.2019
Número identificador:  2019/5642
Referència Base de Dades:  005272/2019
 



RESOLUCIÓ de 28 de maig de 2019, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen, per a 2019, les subvencions per a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana. [2019/5642]

Preàmbul



La Constitució Espanyola, en l'article 46, estableix que els poders públics han de garantir la conservació i promoure l'enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic dels pobles d'Espanya i dels béns que l'integren, i que correspon a aquests facilitar la participació de tots els ciutadans en la vida cultural, segons l'article 9.2.



L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana estableix, en l'article 49.1.4 i 49.11.5, la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de cultura.

L'Ordre 6/2017, de 23 de febrer, de 2017, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOGV 7988, 27.02.2017), va aprovar les bases reguladores de la concessió de subvencions per a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana, per a cofinançar treballs de conservació, protecció i recuperació del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana: arqueològic, arquitectònic, historicoartístic, etnològic i paleontològic, de naturalesa immoble, dins de l'àmbit d'actuació de la conselleria competent en matèria de cultura.



Per tot això, segons els preceptes dels articles 2.1 i 2.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (LGS); del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament general de subvencions (RGS); de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del sector públic instrumental i de subvencions; d'acord amb el Decret 155/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport; d'acord amb la disposició final tercera de l'Ordre 6/2017, de 23 de febrer, que aprova les bases reguladores d'aquesta convocatòria; en virtut dels facultats que em confereix l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell; vista la proposta de la directora general de Cultura i Patrimoni, de 25 de febrer de 2019, i de conformitat amb aquesta, resolc:





Primer. Convocatòria

Es convoquen, per a 2019, subvencions per a cofinançar treballs o actuacions de conservació, protecció i recuperació del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana: arqueològic, arquitectònic, historicoartístic, etnològic i paleontològic, de naturalesa immoble, dins de l'àmbit d'actuació de la conselleria competent en matèria de cultura.



Aquesta convocatòria es regula mitjançant l'Ordre 6/2017, de 23 de febrer, per la qual s'estableixen les bases reguladores de la concessió de subvencions per a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana.



Segon. Sol·licitud, terminis i tramitació

1. La sol·licitud s'atindrà al que indica l'article 4 de l'Ordre 6/2017, de 23 de febrer, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOGV 7988, 27.02.2017), per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana.

2. S'aproven el model de sol·licitud i els documents que s'adjunten com a annexos.

3. El model de la sol·licitud i els annexos estaran disponibles en l'espai web

https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=16662, i s'han d'adreçar a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport: Direcció General de Cultura i Patrimoni.

4. Les sol·licituds de subvenció únicament es poden presentar de manera telemàtica, i s'han de formalitzar segons els models que figuren en l'adreça d'internet que s'indica en l'URL següent: https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=16662, signades per la persona que represente l'entitat sol·licitant.

Per a poder tramitar telemàticament la sol·licitud s'ha de disposar de certificat digital, ja siga de l'entitat, de la persona que ocupe la presidència de l'entitat o de qui assumisca la representació davant de la Generalitat, tot això de conformitat amb les instruccions previstes en la pàgina web de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica (ACCV): www.accv.es.

El termini és de 15 dies, a comptar des de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Si en el termini de sis mesos, a partir de l'acabament de la presentació de sol·licituds, no hi ha hagut resolució i notificació expressa sobre la sol·licitud, s'ha d'entendre que ha sigut desestimada.

La presentació de sol·licituds per a optar a les ajudes implica l'acceptació expressa i formal de les bases de la convocatòria, i s'han d'aportar els documents següents:

a) Instància emplenada d'acord amb l'annex d'aquesta ordre (annex I): https://www.gva.es/downloads/publicados/IN/14259_BI.pdf, disponible per mitjà de la guia PROP electrònica, accessible a través del portal de la Generalitat Valenciana: www.gva.es.

b) Projecte tècnic subscrit per un tècnic o, si escau, un equip multidisciplinari competent. En cas de ser una actuació que preveja accions de diverses disciplines, el projecte les ha de preveure i les han de subscriure els tècnics corresponents. Com a contingut mínim s'adjunta l'annex III, https://www.gva.es/downloads/publicados/IN/18878_BI.pdf, a aquestes bases.

c) En cas de fundació, associació i entitats sense ànim de lucre, han d'aportar l'acreditació de l'existència i la inscripció de l'entitat mitjançant un certificat actualitzat expedit pel Registre de Fundacions, així com una fotocòpia compulsada dels estatuts de l'entitat pels quals es regeix l'activitat que porta a terme, en què ha de constar explícitament que no hi ha ànim de lucre i que entre les finalitats fundacionals que té es troba la recuperació, la conservació o la protecció del patrimoni en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

d) Certificat de l'acord per a la sol·licitud de l'ajuda i de la capacitat del signatari de la sol·licitud per a representar l'ajuntament o l'entitat beneficiària, que pot consistir en un document públic o, almenys, la certificació de l'acord adoptat per l'òrgan de govern que corresponga, en el qual s'acorde la sol·licitud de l'ajuda i faculte el representant per a subscriure la sol·licitud; certificat segons l'annex II: https://www.gva.es/downloads/publicados/IN/14305_BI.pdf



e) Compromís de finançament del 100 % de les actuacions sol·licitades. Els ajuntaments ho han d'acreditar amb un certificat de l'acord municipal adoptat sobre aquest tema, en el qual es referisca, expressament, que hi ha crèdit en el pressupost de la corporació municipal per al finançament en els termes indicats abans, amb càrrec a la partida pressupostària corresponent, o bé mitjançant un informe de l'interventor de l'ajuntament; la resta d'entitats han d'acreditar aquesta circumstància a través d'un certificat de tresoreria o un aval bancari.

f) Certificació de domiciliació bancària segons el model de l'annex IV: https://www.gva.es/downloads/publicados/IN/14396_VA.pdf, segellat i signat degudament per l'entitat bancària.

g) Documentació acreditativa del nivell de protecció de l'immoble, certificat que justifique l'estat o la circumstància en què es trobe el BIC/BRL.

h) Certificat tècnic que justifique el nivell d'urgència de l'actuació.



i) Document justificatiu de la viabilitat econòmica, cultural i social, segons el que s'estableix en l'article 6.d d'aquesta ordre.

5. Les sol·licituds les han de subscriure les persones que exercisquen la representació legal en cada cas, de conformitat amb la normativa d'aplicació.

6. Quant a la cessió dels drets de propietat intel·lectual, s'ha de tindre en compte la normativa sobre la matèria, especialment el Reial decret legislatiu 1/1996, de 12 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de propietat intel·lectual, que regularitza, aclareix i harmonitza les disposicions legals vigents sobre la matèria. A aquest efecte, els autors dels projectes i les memòries científiques de les actuacions subvencionades donen per cedits, amb caràcter no exclusiu, els drets de propietat intel·lectual de l'actuació subvencionada, amb caràcter indefinit i per a tots els països del món, amb la finalitat que la Generalitat Valenciana puga difondre-la per qualsevol mitjà.

7. Només s'admet una sol·licitud per peticionari.

8. De conformitat amb el que s'estableix en l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, si la sol·licitud no té els requisits i els documents que s'assenyalen en aquesta base, es requerirà la persona interessada perquè, en el termini de 10 dies, esmene la falta o adjunte els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa, es considerarà que desisteix de la seua petició, amb la resolució prèvia, que s'ha de dictar en els termes previstos en l'article 21 d'aquesta llei.



Tercer. Entitats beneficiàries

Poden optar a aquestes ajudes els ajuntaments i les fundacions, les associacions o les entitats sense ànim de lucre que entre les finalitats fundacionals que tinguen es trobe la recuperació, la conservació o la protecció del patrimoni cultural en l'àmbit de la Comunitat Valenciana; per a fer-ho, han d'acreditar aquest fi en els seus estatuts, per la qual cosa, juntament amb la sol·licitud, s'ha d'aportar la documentació que acredite el compliment del que s'indica en aquest punt.



Quart. Dotació econòmica

L'import total de les ajudes esmentades és d'1.382.100,03 euros, que serà satisfet amb càrrec a l'aplicació pressupostària 09.03.01.454.10.7 de la línia S.6417000, «Ajudes per a la conservació i la protecció dels béns immobles del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana», del pressupost de la Generalitat per a 2019.



Cinqué. Objecte i condicions de la concessió

1. Actuacions que s'hagen de dur a terme sobre béns de naturalesa immoble: arqueològic, arquitectònic, etnològic i paleontològic del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana, considerats béns d'interés cultural o de rellevància local, de caràcter individual, i els treballs de les quals estiguen destinats a la protecció, la conservació i/o la recuperació d'aquests dins del marc de les atribucions que corresponen exercir a la conselleria competent en matèria de cultura.

2. Les activitats de recuperació, conservació i protecció del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana: arqueològica, arquitectònica, etnològica i paleontològica, subvencionables, han de comprendre l'any 2019.

3. Se subvenciona fins a un màxim del 95 % del pressupost de l'activitat sol·licitada, segons l'article 5.4, i la quantia màxima de la subvenció no pot superar els 40.000,00 euros.

4. L'import de cofinançament s'estableix en funció de la grandària del municipi, segons les xifres de població oficials publicades per l'Institut Nacional d'Estadística en l'última revisió del padró, prèvia a la data de presentació de la sol·licitud, i serà:

a) Municipis de menys de 500 habitants, el 95 %.

b) Municipis entre 501 i 1.500 habitants, el 90 %.

c) Municipis entre 1.501 i 3.000 habitants, el 85 %.

d) Municipis entre 3.001 i 5.000 habitants, el 80 %.

e) Municipis entre 5.001 i 10.000 habitants, el 75 %.

f) Municipis entre 10.001 i 25.000 habitants, el 70 %.

g) Municipis entre 25.001 i 50.000 habitants, el 65 %.

h) Municipis de més de 50.000 habitants, el 60 %.

5. D'acord amb el que es disposa en l'article 31.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, no es consideren despeses subvencionables els impostos indirectes quan siguen susceptibles de recuperació o compensació; l'Impost sobre el Valor Afegit sols pot ser subvencionable quan el beneficiari acredite que no fa la compensació d'aquest impost.



Sisé. Criteris de valoració de les sol·licituds

1. Segons el que s'estableix en l'article 11 de l'Ordre 6/2017, de 23 de febrer, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOGV 7988, 27.02.2017), les sol·licituds que complisquen els requisits establits en aquesta ordre i en la convocatòria s'han de valorar i puntuar segons els criteris que s'indiquen a continuació:

a) Rellevància patrimonial de l'immoble sobre el qual es pretén intervindre. La puntuació màxima, segons una de les circumstàncies següents, és de 3 punts.

– Els immobles que tinguen la consideració de béns d'interés cultural, que estiguen inclosos en el catàleg de béns i espais protegits en vigor i que disposen d'un pla especial de protecció en vigor: 3 punts.



– Els immobles que tinguen la consideració de béns d'interés cultural, que estiguen inclosos en el catàleg de béns i espais protegits en vigor, i el pla especial de protecció dels quals estiga en procés d'aprovació: 2,5 punts.

– Els immobles que tinguen la consideració de béns d'interés cultural, que estiguen inclosos en el catàleg de béns i espais protegits en procés d'aprovació: 2 punts.

– Immobles amb expedient incoat per a la declaració d'aquests com a béns d'interés cultural, de conformitat amb la Llei 4/1998, d'11 de juny, del patrimoni cultural valencià: 1,5 punts.

– Els immobles que tinguen la consideració de béns d'interés cultural, que no estiguen inclosos en el catàleg de béns i espais protegits: 1 punt.

– Els immobles que tinguen la consideració de bé de rellevància local. En els BRL inscrits en la secció segona de l'Inventari general del patrimoni cultural valencià, en els termes establits en els apartats primer i segon de l'article 17 del Decret 62/2011, de 20 de maig, del Consell, pel qual es regula el procediment de declaració i el règim de protecció dels béns de rellevància local, que estiguen inclosos en el catàleg de béns i espais protegits en vigor: 2 punts.



– Els immobles que tinguen la consideració de bé de rellevància local, inscrits en la secció segona de l'Inventari general del patrimoni cultural valencià, que estiguen inclosos en el catàleg de béns i espais protegits en procés d'aprovació: 1,5 punts.

– Els immobles que tinguen la consideració de béns de rellevància local, que estiguen inclosos en el catàleg de béns i espais protegits, tant en vigor com en procés d'aprovació, però pendents d'inscripció en l'Inventari general esmentat: 1 punt.

– Els immobles que tinguen la consideració de béns de rellevància local, que no estiguen inclosos en el catàleg de béns i espais protegits: 0,5 punts.

La rellevància patrimonial de la naturalesa del BIC o del BRL s'ha d'acreditar mitjançant un certificat de l'ajuntament. L'acreditació del catàleg i/o el pla especial s'ha d'acreditar mitjançant la presentació d'un exemplar d'aquests.

b) Nivell d'urgència, la puntuació màxima per a aquest apartat és de fins a 2 punts.

Per a la valoració es considera l'estat actual de l'immoble, si hi ha un risc o una deterioració irreversible de l'immoble o d'algun dels valors substancials d'aquest. Aquesta situació s'ha de justificar expressament en la proposta i en la documentació adjunta, i s'ha d'acreditar mitjançant un informe tècnic qualificat.

c) Qualitat tècnica del projecte i interés científic de l'actuació. La puntuació màxima per a aquest apartat és de fins a 2 punts.

Per a la valoració es consideren aspectes de qualitat, detall i desenvolupament del projecte, així com de la idoneïtat de l'actuació proposada, el valor patrimonial d'aquesta, l'adaptació de la intervenció al seu entorn físic, l'adequació del cost de l'actuació, la recuperació de tècniques i materials tradicionals i l'aportació d'innovacions tecnològiques.



d) Actuacions que generen activitat econòmica, cultural i social. La puntuació màxima per a aquest apartat és de fins a 1,5 punts.

Es valoren prioritàriament les actuacions que siguen motor d'activitat econòmica, no solament durant l'execució d'aquestes, sinó que, a més, promoguen i generen la cultura i la cohesió social a l'acabament d'aquestes, i que garantisquen, així mateix, la conservació, el manteniment, la visitabilitat i el gaudi social de l'actuació prevista, més enllà del moment de la materialització de l'actuació. Aquesta viabilitat s'ha de justificar i garantir expressament en la proposta.

e) Suport a municipis xicotets. La puntuació màxima per a aquest apartat és d'1,5 punts.

– Les actuacions que es desenvolupen en municipis amb menys de 500 habitants es bonifiquen amb 1,5 punts addicionals.

– Les que s'aborden en municipis entre 500 i 1.500 habitants es beneficien d'1 punt addicional.

– Les que s'aborden en municipis entre 1501 i 3000 habitants, de 0,50 punts addicionals.



Seté. Procediment per a l'atorgament de la subvenció

En aplicació dels criteris de valoració establits en l'ordre de bases, i amb la valoració corresponent de totes les sol·licituds que hagen complit els requisits de la convocatòria, s'elaborarà una llista ordenada per la puntuació obtinguda i amb la quantia econòmica a percebre segons el criteri establit en l'article 5 d'aquesta convocatòria.



Obtindran la condició de beneficiari seguint l'ordre descendent en la relació esmentada, per la puntuació obtinguda fins a l'esgotament de la dotació econòmica. En cas d'empat, es prioritzaran els municipis amb un nombre d'habitants més baix segons les xifres de població oficials publicades per l'Institut Nacional d'Estadística en l'última revisió del padró, prèvia a la data de presentació de la sol·licitud.





Huité. Resolució de la subvenció

El termini per a la resolució i la notificació és de sis mesos a partir de la publicació d'aquesta convocatòria.

1. Atesos els criteris indicats, la comissió tècnica ha d'elaborar l'informe i la proposta pertinent que l'òrgan instructor ha de presentar a la persona titular de la Direcció General de Cultura i Patrimoni.

2. Vista la proposta, la persona titular de la Direcció General de Cultura i Patrimoni resoldrà la concessió i la quantitat de la subvenció, que s'ha de comunicar en el termini màxim de deu dies a partir del moment de la resolució de concessió.

La resolució es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, tal com disposa l'article 18 de l'LGS, l'article 8.1 de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i l'article 166 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat.



Nové. Obligacions

Els beneficiaris estan subjectes a les obligacions generals derivades de la normativa vigent sobre ajudes o subvencions públiques: Llei 4/1998, de 4 de juny, del patrimoni cultural valencià, i, en particular, a les que fa referència la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'Hisenda Pública, del sector públic instrumental i de subvencions, en l'article 165.2.i, i les que es preveuen en l'article 7 de l'Ordre 6/2017, de 23 de febrer, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.





Desé. Justificació i pagament de la subvenció

La documentació justificativa de l'execució de l'activitat subvencionada ha de complir amb el que s'estableix en l'article 12 de les bases de la convocatòria (annex V): https://www.gva.es/downloads/publicados/IN/31225_BI.pdf El termini de presentació de la documentació justificativa de l'execució de l'activitat subvencionada acaba el 31 d'octubre de 2019.

És requisit per al pagament que les entitats locals acrediten estar al corrent en el compliment de l'obligació de rendició dels seus comptes anuals davant de la Sindicatura de Comptes, d'acord amb el que s'estableix en l'article 199.4 de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de règim local de la Comunitat Valenciana.



Onzé. Compliment de la política de la competència de la Unió Europea

Les entitats beneficiàries que es consideren o les assimilades a empresa, a l'efecte del compliment del Reglament de la Unió Europea 1407/2013, han d'aportar una declaració de minimis, a més, han d'aportar una altra declaració responsable de les beneficiàries últimes, sobre altres ajudes rebudes per als mateixos costos subvencionables o amb ajuda estatal per a la mateixa mesura de finançament de risc, a fi de comprovar que no se superen els límits de l'apartat 2 de l'article 5 del reglament.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Delegació

Es delega en la persona titular de la Direcció General de Cultura i Patrimoni la facultat de resoldre la concessió i la denegació d'aquestes ajudes, i se l'autoritza perquè, en l'àmbit de les seues competències, adopte les resolucions pertinents per a l'execució d'aquesta resolució.



Segona. Règim de recursos

De conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i amb els articles 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra aquest acte, que posa fi a la via administrativa, es pot recórrer potestativament en reposició o bé plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació.



a) El recurs de reposició s'ha d'interposar davant del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, en el termini d'un mes, a comptar des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

b) El recurs contenciós administratiu s'ha de plantejar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Tercera. Entrada en vigor

Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 28 de maig de 2019. El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport: Vicent Marzà Ibáñez.









ANNEX III

Documentació projectes



1. DADES COMUNES

A. DADES ENTITAT PROMOTORA DE L'ACTUACIÓ

· Denominació

· NIF

· Domicili fiscal i dades de representació i contacte

B. DADES DE L'ACTUACIÓ

· Nom del projecte

· Denominació de l'immoble

· Municipi i emplaçament de l'immoble o àrea d'actuació (adreça i núm. de policia, si escau; referència cadastral: polígon, parcel·la i 20 dígits; georeferenciació mitjançant coordenades UTM (dàtum ETRS89, fus 30)

· Pressupost total (IVA inclòs i sense honoraris tècnics)

· Subvenció sol·licitada

· Import possible cofinançament i fonts d'aquest

· Dades de la propietat (nom, cognoms, DNI/NIF, telèfon, domicili, CP, localitat i província)

C. DADES DEL PERSONAL TÈCNIC

· Autor/s dels projectes o equip tècnic multidisciplinari, segons exigeix el punt 4 de l'art. 35 de la LPCV. Identificació i dades de contacte (nom, cognoms, DNI/NIF, col·legiació professional, domicili, CP, localitat i província, telèfon, correu electrònic)

· Director/s de les actuacions. Identificació i dades de contacte (nom, cognoms, DNI/NIF, col·legiació professional domicili, CP, localitat i província, telèfon, correu electrònic)

D. LLIURAMENT I FORMAT DE LA DOCUMENTACIÓ TÈCNICA

· 1 en format digital pdf.

· Si la informació a adjuntar supera el límit suportat per la plataforma, aproximadament 5 MB per arxiu, fins a un màxim de 100 MB en total, s'haurà de dividir i enviar per separat, respectant el límit assenyalat, però sempre sobre una única sol·licitud. En cas que la divisió no siga possible s'haurà d'entregar de manera presencial en un suport físic junt amb una còpia de la sol·licitud telemàtica prèvia, dirigint-se al Registre de Sant Miquel dels Reis, avinguda de la Constitució, núm. 284. En este cas, s'haurà d'enviar un correu a l'òrgan gestor de la convocatòria (Direcció General de Cultura dgpa@gva.es) amb indicació de la data d'enviament i l'òrgan on s'ha presentat la documentació.



2. CONDICIONS PARTICULARS DELS PROJECTES D'ACTUACIÓ

A. CONTINGUT DELS PROJECTES

El projecte haurà de contemplar com a mínim els següents aspectes:

1. Presentació (incloent-hi, en tot cas, el contingut dels apartats A, B i C de l'índex de DADES COMUNES)

2. Índex general del projecte

3. Memòria

3.1. Situació urbanística-patrimonial de l'immoble i el seu emplaçament.

3.2. Dades rellevants sobre l'immoble i/o àrea d'actuació. Contemplarà les intervencions realitzades en el bé i en el seu entorn durant els últims anys, així com les seues fonts de finançament.

3.3. Memòria històrica. Estudi valors patrimonials.

3.4. Memòria descriptiva de l'estat actual, amb suport de les corresponents imatges. Contemplarà l'estat general de conservació del bé, descripció de les incògnites i deterioraments que presenta o que raonadament es presumeixen, element per element i del conjunt. Determinant el seu abast i possible gravetat.

3.5. Proposta d'intervenció. Descripció literària i gràfica dels criteris d'intervenció i de les actuacions a realitzar. Justificació del compliment dels requisits de l'art. 38 de la Llei de Patrimoni Cultural Valencià (LPCV). Especificació, si escau, d'accions o mesures destinades a la conservació, valoració i difusió del bé intervingut.



3.6. Memòria constructiva. Necessitats a satisfer. Justificació tècnica-econòmica de la solució adoptada (amb especificació de pla de treball i durada estimada de les actuacions)

3.7. Pressupost desglossat, estat de mesuraments i valoració unitària de les actuacions, incloent-hi partida econòmica per a la ulterior confecció de la memòria tècnica del que finalment s'ha executat (art. 35.4, LPCV) i, si escau, el cost i detall de les actuacions arqueològiques segons projecte d'actuació arqueològica que ha d'acompanyar el projecte constructiu, i igualment, si escau, de les actuacions de preservació i/o restauració especialitzada en matèria historicoartística de naturalesa immoble (ornamental, escultòrica, pictòrica, ceràmica, etc.) associada a la intervenció.

3.8. Pressupost total de contracta (13% despeses generals i 6% benefici industrial) amb IVA inclòs de la intervenció que es pretén realitzar, segons el que s'especifica en el punt anterior i que incloga el corresponent a seguretat i salut i estudi de gestió de residus.

3.9. Data i signatura.

4. Annexos a la memòria

4.1. Justificació del compliment de la normativa obligatòria

4.2. Projecte d'actuació arqueològica subscrit per tècnic competent. Si escau, justificació de no ser necessari.

4.3. Projecte específic de restauració especialitzada en matèria historicoartística de naturalesa immoble (ornamental, escultòrica, pictòrica, ceràmica, etc.), subscrit per tècnic competent. Si escau, justificació de no ser necessari.

5. Plànols

5.1. Situació i emplaçament, relacionant l'objecte del projecte amb l'entorn patrimonial -urbà o territorial- del seu enclavament, sobre ortofoto, topogràfic i cadastral (amb georeferenciacions mitjançant coordenades UTM dàtum ETRS89, fus 30).

5.2. Alçament gràfic estat actual, definint les patologies i deficiències a tractar.

5.3. Plànols de conjunt, alçats, plantes i seccions, instal·lacions, etc., així com els detalls que definisquen clarament l'obra, i les solucions adoptades.

5.4. Plànols de la intervenció proposada

6. Fotografies (format jpg, qualitat mínima 2 megapíxels, en nombre mai inferior a 20)

6.1. De l'emplaçament, relacionant l'àmbit d'actuació amb el seu entorn.

6.2. De l'objecte d'actuació: estat actual, amb detall de les patologies i deficiències a tractar.

7. Pressupost

7.1. Estat de mesuraments i aplicació de preus

7.2. Resum del pressupost

7.2.1. Pressupost d'execució material

7.2.2. Pressupost base de licitació (amb 13% despeses generals i 6% benefici industrial)

7.2.3. Pressupost total amb IVA

8. Estudi de seguretat i salut o estudi bàsic si escau, segons Reial decret 1627/1997.

9. Estudi de gestió de residus, segons RD 105/2008

10. Tota la documentació que estiga prevista en normes de caràcter legal o reglamentari necessària per a l'autorització patrimonial i contractació de les actuacions.

Tot l'anterior amb l'extensió requerida en cada cas.

B. ACLARIMENTS SOBRE ELS PROJECTES

Aclariments previs. Atés que la convocatòria està oberta a tot tipus de camps patrimonials sempre que l'objecte d'intervenció tinga naturalesa immoble, poden proposar-se (i emparar-se) actuacions de diferents matèries o disciplines, amb plantejaments de molt variada tipologia, grau, abast i especialització. Per això, de cara a la formalització del projecte o projectes que, en cada cas i per raó de la seua matèria i abast, siga requerida, es prendrà com a referència la satisfacció dels paràmetres projectuals propis de la disciplina en la qual es desenvolupe la labor professional dels tècnics que en tal matèria siguen competents per dur a terme el que s'ha previst.

A títol indicatiu, es relacionen a continuació tres grups de disciplines als quals es poden adscriure o assimilar la major part de les actuacions no multidisciplinàries (cal observar p. ex. que en el camp etnològic immoble poden plantejar-se actuacions sobre edificacions i/o sobre xarxes o infraestructures productives que perfectament poden assimilar-se a obres d'arquitectura/construcció, però també poden suscitar-se actuacions més objectables la formalització projectual i posterior execució de les quals tal vegada les faça més assimilables a les que serien pròpies d'intervencions de restauració artística). Es recomana, per tant, que les actuacions que es plantegen procuren adscriure's o assimilar-se a un d'aquests grups o, en cas que no siga possible, a un quart i indeterminat grup d'«altres» en el qual es justifiquen expressament les referències de formalització projectual que es distancien o divergisquen de les exposades en el present annex. Lògicament, aquesta argumentació –i exigència de justificació- és vàlida també per a la formalització de projectes de marcada especialització que es promoguen immersos dins d'una actuació multidisciplinària de caràcter més ampli.

B.1. Projectes arquitectònics o assimilables

Especificitats, obligacions i exempcions:

· Projecte d'execució subscrit per tècnic competent (si escau, amb l'acreditació del suport especialitzat al qual fa referència el punt 4 de l'art. 35 de la LPCV), redactat segons els ítems de 'DADES COMUNES' i del 'PROJECTE D'ACTUACIÓ MULTIDISCIPLINÀRIA' (obviant, lògicament, les referències sobre exigència d'un projecte d'actuació arqueològica o d'un projecte de restauració del punt 3.7, així com els punts 4.2 i 4.3 sobre les mateixes qüestions)

B.2. Projectes exclusivament arqueològics o paleontològics

Especificitats, obligacions i exempcions:

· Projecte d'actuació arqueològica subscrit per tècnic competent (si escau, amb l'acreditació del suport especialitzat al qual fa referència el punt 4 de l'art. 35 de la LPCV) redactat segons els ítems de 'DADES COMUNES' i de 'CONTINGUT DELS PROJECTES'

· En el punt 3.2 s'ha de fer especial incidència en els antecedents arqueològics de l'immoble i/o de l'àrea on està situat.

· En el punt 3.7 el projecte ha de contemplar i pressupostar els mitjans i costos de documentació arqueològica del procés i de les troballes en l'àmbit indagat o intervingut, segons la pràctica disciplinària en aquesta matèria. Així mateix ha de contemplar i pressupostar les actuacions necessàries per a garantir, si escau, la preservació material del que s'ha intervingut.

· En el cas de projectes paleontològics, en el punt 5.1, haurà d'incorporar-se emplaçament sobre plànol geològic.

Tot l'anterior amb l'extensió requerida en cada cas.

B.3 Exclusivament de restauració historicoartística especialitzada

(o restauració artística-ornamental, comprenent actuacions en matèria ornamental, escultòrica, pictòrica, ceràmica, etc., sempre de naturalesa immoble.)

Especificitats, obligacions i exempcions:

· Projecte de restauració, subscrit per tècnic competent en matèria de conservació i restauració de béns culturals (si escau, amb l'acreditació del suport especialitzat al qual fa referència el punt 4 de l'art. 35 de la LPCV), redactat, segons les prescripcions disciplinàries en la matèria, mitjançant l'adaptació proporcionada al cas dels ítems de 'DADES COMUNES' i de 'CONTINGUT DELS PROJECTES'.

· Inclusió d'actuacions necessàries per a garantir les adequades condicions estructurals d'estanquitat i higromètriques de les dependències en què se situen els béns a intervenir, o, si escau, certificació que no és necessari, subscrita per tècnic competent (arquitecte o arquitecte tècnic).



· Detall de tècniques indagatòries, no destructives, que calga realitzar en cada cas.

· En el punt 3.7 el projecte ha de contemplar i pressupostar els mitjans i costos de l'aplicació de tals tècniques, en confirmació, ajust o reorientació de les accions restauradores, així com els mitjans i costos de documentació del procés, segons la pràctica disciplinària en aquesta matèria. Així mateix ha de preveure la ulterior confecció d'un manual o pautes de conservació del que s'ha restaurat.

· Referències planimètriques sobre ortofoto, aixecament de fotogrametria o aixecament convencional, segons les exigències tècniques del cas, amb detall suficient per a la correcta diagnosi, la definició de les actuacions i l'avaluació tecnicopatrimonial d'aquestes. Mapificació detallada de danys i d'accions restauradores.

· Exhaustivitat fotogràfica (històrica i actual) en desenvolupament dels punts 3.5 i 6.2 i en suport de la mapificació citada.

Tot l'anterior amb l'extensió requerida en cada cas.

B.4 Altres

(en matèries o tipologies d'actuació no assimilables als grups precedents)

Es formalitzarà Projecte, d'acord amb les seues especificitats, segons s'indica en el punt «aclariments previs»

Mapa web