Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 22/2017, de 7 de juny, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al foment del valencià i el multilingüisme en l'àmbit musical.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8064 de 16.06.2017
Número identificador:  2017/5229
Referència Base de Dades:  005305/2017
 
  • Anàlisi jurídica

    Texto
    Texto Texto2
    Data d'entrada en vigor: 17.06.2017
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
    Grup temàtic: Legislació, Ajudes
    Matèries: Valencià Cultura
    Descriptors:
      Temàtics: música



ORDRE 22/2017, de 7 de juny, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al foment del valencià i el multilingüisme en l'àmbit musical. [2017/5229]

ÍNDEX



Preàmbul

Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació

Article 2. Entitats beneficiàries

Article 3. Règim normatiu

Article 4. Compatibilitat amb la Unió Europea i amb altres subvencions

Article 5. Accions i costos subvencionables

Article 6. Requisits

Article 7. Disponibilitat pressupostària

Article 8. Clàusules socials

Article 9. Convocatòria, termini i forma de presentació de les sol·licituds

Article 10. Informació i documentació que s'ha de fer constar en la sol·licitud

Article 11. Comissió tècnica

Article 12. Criteris de valoració

Article 13. Ordenació, instrucció i resolució del procediment de concessió

Article 14. Obligacions de les entitats beneficiàries

Article 15. Causes de reintegrament

Article 16. Forma de pagament

Article 17. Justificació i gestió de la subvenció

Article 18. Mètode de comprovació i pla de control

Article 19. Règim d'infraccions i sancions

Disposició addicional primera. No-incidència pressupostària

Disposició addicional segona. Desplegament

Disposició derogatòria única

Disposició final única. Entrada en vigor





PREÀMBUL



L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, en l'article 6, determina l'oficialitat del valencià i atorga especial protecció i respecte a la seua recuperació.

La Llei 4/1983, d'ús i ensenyament del valencià, en l'article 33, disposa que la Generalitat fomentarà les manifestacions culturals i artístiques tot rebent consideració especial les desenvolupades en valencià.



Per altra part, la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries garanteix una protecció especial del valencià com a llengua oficial de la Comunitat Valenciana i com a patrimoni de la cultura europea.



La Generalitat està fortament compromesa amb la conservació, protecció i promoció del patrimoni cultural valencià i, conseqüentment, amb el foment totes les activitats conduents a fer present el valencià en l'àmbit de la creació artística. La importància que les activitats artístiques relacionades amb l'àmbit musical tenen en la societat actual aconsellen desenvolupar accions específiques de promoció de l'ús del valencià per a assegurar-ne una adequada presència social.



Tenint en compte que les subvencions són una eina de foment i de col·laboració entre les administracions i els particulars per a la gestió de qüestions d'interés públic, i amb la finalitat d'afavorir les manifestacions culturals i artístiques que ajuden a la cultura i a la conservació del patrimoni, s'estableixen aquestes bases reguladores dins de l'àmbit de l'Administració pública valenciana.

Segons l'article 3.3 del Decret 147/2007, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, aquesta convocatòria de subvencions no requereix notificació a la Comissió Europea, ja que les subvencions a atorgar tenen la consideració d'ajudes de minimis, segons l'article 3 del Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis.



Les subvencions a què es refereixen les presents bases reguladores s'emmarquen en el Pla estratègic de subvencions 2016-2019 de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport aprovat per Resolució de 30 d'agost de 2016, del seu titular, publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de 5 de setembre de 2016.

Per això, en virtut del que s'exposa, vista la proposta del director general de Política Lingüística de 22 de maig de 2017, i d'acord amb aquesta; d'acord amb el que s'estableix en el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport vigent, aprovat per mitjà del Decret 155/2015, de 18 de setembre, del Consell; d'acord amb l'Ordre 17/2011, de 6 de maig, de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, per la qual es desplega el capítol II del Decret 132/2009; l'article 3.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Reglament general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol; vistos els informes de l'Advocacia de la Generalitat, el de la Intervenció Delegada; de conformitat amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana; i fent ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,







ORDENE



Article 1. Objecte

Aprovar les bases reguladores de les subvencions que tenen com a objecte fomentar la producció i realització d'activitats musicals que fomenten el multilingüisme i el valencià en l'àmbit musical de la Comunitat Valenciana.

Les bases i el procediment d'aquesta ordre constitueixen el text normatiu a què s'hauran d'acollir els destinataris del règim d'ajudes que s'hi estableix.



Article 2. Entitats beneficiàries

1. Podran optar a les ajudes les persones físiques i jurídiques privades que realitzen activitats de creació, producció i de difusió d'activitats musicals que fomenten el multilingüisme i, especialment, les activitats realitzades en valencià, segons les condicions que s'estableixen en aquestes bases.

2. No podran ser beneficiàries les empreses que hagen rebut ajudes en els àmbits que s'exceptuen en l'article 1.1 de Reglament 1407/2013 de la Comissió:

a) Les ajudes concedides a les empreses que operen en els sectors de la pesca i l'aqüicultura, regulats en el Reglament (CE) 104/2000 del Consell.

b) Les ajudes concedides a les empreses dedicades a la producció primària dels productes agrícoles.

c) Les ajudes concedides a les empreses que operen en el sector de la transformació i comercialització dels productes agrícoles, en els casos següents:

Quan l'import de l'ajuda es determine en funció del preu o de la quantitat de productes d'aquest tipus adquirits a productors primaris o comercialitzats per les empreses interessades.

Quan l'ajuda estiga supeditada al fet que una part o la totalitat d'ella es repercutisca sobre els productors primaris.

d) Les ajudes a activitats relacionades amb l'exportació a tercers països o estats membres, és a dir, les ajudes directament vinculades a les quantitats exportades, a l'establiment i a l'explotació d'una xarxa de distribució o a altres despeses corrents vinculades a l'activitat exportadora.

e) Les ajudes condicionades a la utilització de productes nacionals en compte d'importats.



Article 3. Règim normatiu

1. El procediment per a la concessió de les subvencions es tramitarà en règim de concurrència competitiva, segons estableixen l'article 22.1 de la Llei 38/2003, general de subvencions, i l'article 163 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

2. El règim jurídic aplicable a l'aprovació d'aquestes bases és el següent:

– Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

– El Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament general de subvencions.

– Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

– Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

– Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'estableixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic.



Article 4. Compatibilitat amb altres subvencions

1. En cap cas aquestes ajudes podran superar l'import màxim total per beneficiari de 200.000 euros durant un període de tres exercicis fiscals, ni individualment ni com a resultat de l'acumulació amb altres ajudes de minimis concedides al mateix beneficiari, segons el Reglament (UE) 1407/2013, de la Comissió.

2. Sense perjudici de l'anterior, serà possible l'acumulació amb altre tipus d'ajudes per a la mateixa acció subvencionada, excepte si aquesta acumulació conduïra a una intensitat de l'ajuda superior a l'establida per a les circumstàncies concretes de cada cas en un reglament d'exempció per categories o en una decisió adoptada per la Comissió.

3. Per a assegurar el compliment de les condicions indicades en el punt anterior, s'exigirà als sol·licitants una declaració sobre les ajudes de minimis rebudes durant els dos exercicis fiscals anteriors i durant l'exercici fiscal en curs.

4. No estaran acollides a aquest règim de minimis, les entitats que operen en els sectors determinats en el punt 1, de l'article 1, del mencionat reglament.



Article 5. Accions i costos subvencionables

Són subvencionables les accions de promoció de l'ús del valencià i la potenciació del multilingüisme en la societat valenciana concretades en l'àmbit musical. Les ajudes van dirigides a subvencionar els costos de la creació, producció i difusió d'activitats artístiques musicals que fomenten el multilingüisme, especialment les que prioritzen el valencià, amb la finalitat d'afavorir-ne una major presència en l'àmbit musical alhora que s'anima a l'ús d'altres llengües, en una acció conjunta de conservació del patrimoni lingüístic i de foment de la diversitat lingüística.

Tindran la consideració de subvencionables les despeses corrents generades directament en la realització de l'activitat per a la qual es concedeix la subvenció, que s'hagen relacionat i quantificat en la memòria econòmica del projecte, excloent-ne les ocasionades pel mateix manteniment de l'entitat, inversions o adquisicions patrimonials.



La subvenció anirà destinada a sufragar, totalment o parcialment, els costos abans esmentats de les activitats realitzades. La quantia de subvenció destinada a cada sol·licitud podrà arribar fins al 100 % dels costos subvencionables.

En la convocatòria es podrà establir, si escau, la quantitat màxima que cada entitat podrà presentar en la sol·licitud de subvenció o el màxim que es podrà rebre en concepte de subvenció.

Així mateix en la convocatòria es podrà establir la distribució de la disponibilitat econòmica entre les diferents accions objecte de la subvenció.



Article 6. Requisits

1. L'entitat que sol·licite participar en la convocatòria haurà de tindre els requisits que s'assenyalen a continuació, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds:

a) Ser persona física o jurídica privada.

b) Estar donada d'alta, si és el cas, en l'Impost sobre Activitats Econòmiques, en l'epígraf corresponent a l'activitat.

c) No estar incursa en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiària, de les establides en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2. Se suspendrà el pagament de les ajudes concedides a les empreses que estiguen subjectes a una ordre de recuperació pendent després d'una decisió prèvia de la Comissió que haja declarat una ajuda il·legal i incompatible amb el mercat interior.



Article 7. Disponibilitat pressupostària

La Generalitat finançarà les subvencions que es regulen en aquestes bases a càrrec dels pressupostos anuals respectius. Es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana les oportunes convocatòries, amb les línies pressupostàries, l'import de les subvencions, d'acord amb les previsions pressupostàries.



Article 8. Clàusules socials

Les convocatòries corresponents tindran en compte, d'acord amb aquestes bases, com a criteris socials en la valoració de les sol·licituds els aspectes regulats en el punt nové de l'Acord de 27 de març de 2015, del Consell, pel qual s'estableixen directrius per a l'aplicació de clàusules de caràcter social en la contractació de l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, així com en matèria de subvencions de l'Administració de la Generalitat.



Article 9. Convocatòria, termini i forma de presentació de les sol·licituds

1. La conselleria amb competències en matèria de política lingüística convocarà les subvencions mitjançant la corresponent resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. El termini de presentació de sol·licituds serà el que establisca la convocatòria.

3. La sol·licitud ha d'anar signada per la persona que represente legalment l'entitat i ha d'acreditar que, en el moment de la presentació de la sol·licitud, té representació suficient. Les sol·licituds, que s'han d'ajustar al model que figura en la convocatòria corresponent, s'han de dirigir a la direcció general competent en matèria de política lingüística, de la conselleria competent en matèria de política lingüística, i s'han de presentar, amb la informació i la documentació requerides en aquesta convocatòria, en el registre general d'aquesta conselleria, en les direccions territorials corresponents d'Alacant, Castelló o València, o per qualsevol dels mitjans establits per la legislació sobre procediment administratiu.

En el cas de presentar-la en una oficina de correus, s'ha de fer en sobre obert perquè la instància siga datada i segellada abans de ser certificada i, en tot cas, s'ha d'ajustar als requisits establits en l'article 31 del Reial decret 1829/1999, de 3 de desembre, pel qual s'aprova el reglament que regula la prestació dels serveis postals, d'acord amb la Llei 24/1998, de 13 de juliol, del servei postal universal i de liberalització dels serveis postals.

4. El model de la sol·licitud estarà disponible en la pàgina web de la conselleria competent en matèria de política lingüística, des d'on es podrà emplenar i imprimir. En aquest lloc web també es poden emplenar i imprimir els annexos.

5. Mentre el procediment administratiu de les convocatòries corresponents no siga totalment electrònic, la formalització efectiva de la sol·licitud requerirà la presentació en paper, d'acord amb el punt 3 d'aquest article.

6. L'òrgan gestor revisarà les sol·licituds perquè totes les dades exigides en la convocatòria figuren en l'expedient. Quan la sol·licitud no complisca els requisits establits en aquesta ordre o no s'hi aporte la informació i la documentació que, d'acord amb l'ordre, siga exigible, de conformitat amb el que preveu l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, l'entitat interessada serà requerida perquè esmene, en un termini de 10 dies, la falta o aporte la informació i els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa així, es considerarà que desisteix de la seua petició, amb una resolució prèvia, que haurà de ser dictada en els termes que preveu l'esmentada llei.

7. La presentació de sol·licituds per a optar a les ajudes comporta l'acceptació expressa i formal de les condicions d'aquestes bases reguladores i de la convocatòria.



Article 10. Informació i documentació que s'ha de fer constar en la sol·licitud

D'acord amb el que exposa el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'estableixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, la informació i la documentació requerides per a la tramitació de la sol·licitud han de figurar en el model de sol·licitud que figurarà com a annex de la convocatòria corresponent i s'han de referir als aspectes següents:



1. Les dades identificatives de la persona física o jurídica, en què ha de constar el número del CIF, la localitat, l'adreça a l'efecte de comunicacions, tant postals com electròniques, i el telèfon.

2. Les dades identificatives de la persona sol·licitant, el número del DNI i l'acreditació sobre la capacitat de representació.

3. Les dades de l'imprés de domiciliació bancària per a pagaments de la Generalitat.

4. Les dades referides a l'activitat per a la qual sol·licita la subvenció.

5. Descripció detallada del pressupost de l'activitat.

6. Declaracions responsables. Per a simplificar la presentació de documentació, la persona jurídica ha d'aportar la informació requerida a través de les declaracions responsables següents:

a) Sobre la veracitat de la informació, de les dades i de la documentació aportada, així com el compromís de conservar i de posar a disposició de la conselleria convocant de la subvenció la documentació original durant el temps de vigència de l'expedient.

b) Sobre el compliment dels requisits de la convocatòria.

c) No estar sotmesa a cap prohibició per a obtindre la condició de beneficiària, de les assenyalades en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

d) Sobre la disposició i conservació de la documentació acreditativa corresponent i sobre el compromís de conservar-la durant la vigència de l'expedient.

e) Sobre el compliment de la norma, si és el cas, sobre integració de persones amb discapacitat o, si escau, l'exempció, d'acord amb el que disposa el Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell de la Generalitat, pel qual es regulen les mesures en els procediments de contractació administrativa i de concessió de subvencions per al foment de l'ocupació de les persones amb discapacitat.

f) Sobre estar donada d'alta i al corrent del pagament, si escau, en l'Impost de les Activitats Econòmiques (IAE).

g) Sobre les ajudes de minimis rebudes en l'exercici fiscal en curs i en els dos exercicis fiscals anteriors i sobre les ajudes rebudes per als mateixos costos subvencionables o amb ajuda estatal per a la mateixa mesura de finançament de risc.

h) Sobre la disposició d'un pla de promoció de la igualtat efectiva d'oportunitats entre dones i homes, la integració social i laboral de persones amb discapacitat i d'altres col·lectius de població especialment desfavorida.

9. Autoritzacions. Per a afavorir l'agilització administrativa, l'entitat sol·licitant podrà autoritzar la conselleria que convoca la subvenció a:



a) Obtindre, per via telemàtica o electrònica, les dades pertinents en poder de la Tresoreria General de la Seguretat Social, de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària i de la conselleria competent en matèria d'hisenda.

b) La consulta de les dades en el sistema de verificació de dades de l'empresa i de la persona sol·licitant.

10. Si no es firmen les declaracions i les autoritzacions anteriors, l'entitat ha d'aportar aquesta mateixa informació i la documentació acreditativa pertinent en el moment de la sol·licitud.

11. A més, cal adjuntar-hi la documentació següent:

a) Documentació justificativa de la persona física, DNI o CIF o document oficial acreditatiu i document que acredite que la persona jurídica està legalment constituïda i que entre les seues finalitats figura la realització d'alguna de les activitats previstes en l'article 2 d'aquestes bases.

b) Projecte detallat de les accions de promoció de l'ús del valencià i potenciació del multilingüisme per a les quals se sol·licita la subvenció.



c) Memòria econòmica en què s'especificaran els costos de l'activitat, d'acord amb el que s'indica en l'article 5 d'aquestes bases.

Tota la documentació ha d'estar signada per la persona representant o representants legals de l'entitat.

D'acord amb l'article 13 de la Llei general de subvencions, les entitats sol·licitants han d'estar al corrent en les obligacions tributàries i de la Seguretat Social. En conseqüència, han d'acreditar el compliment d'aquestes obligacions a través de la presentació dels corresponents certificats expedits per l'Agència Estatal de l'Administració Tributària i de la Tresoreria de la Seguretat Social, així com el certificat de la conselleria competent en matèria d'hisenda que acredite que l'empresa sol·licitant no té deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.



No obstant això, i d'acord amb el que disposen els articles 4 i 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'estableixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, no caldrà presentar aquests certificats si s'autoritza expressament la conselleria convocant de la subvenció a comprovar el compliment d'aquestes obligacions.

12. L'òrgan gestor comprovarà la veracitat de la informació continguda en les declaracions responsables en qualsevol moment posterior a la presentació de la sol·licitud.



Article 11. Comissió tècnica

Les sol·licituds seran estudiades i avaluades per una comissió tècnica que, com a òrgan col·legiat, d'acord amb el que disposen els articles 15 i següents de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, estarà formada per:

Presidència: titular de la subdirecció general competent en política lingüística.

Secretaria: titular d'un servei de la direcció general competent en política lingüística.

Tres persones funcionàries de la direcció general competent en política lingüística, nomenades pel titular de la direcció general.

En el cas de produir-se alguna vacant o l'absència d'alguna persona que forme part de la comissió, la persona titular de la direcció general competent en política lingüística designarà les persones suplents corresponents.



Article 12. Criteris de valoració

D'acord amb l'article 11 de les bases reguladores, la comissió tècnica avaluadora dels expedients de sol·licitud seguirà els criteris de valoració ponderada següents:

1. Qualitat cultural i/o artística, premis nacionals i internacionals, reconeixements en festivals, reconeixements en premsa especialitzada. Fins a 50 punts.

2. Trajectòria musical de la persona/entitat sol·licitant, participació en festivals i concerts nacionals i internacionals, participació en programes audiovisuals especialitzats. Fins a 40 punts.

3. Incidència social, presència en les xarxes socials. Fins a 50 punts.



4. Usos lingüístics. Fins a 40 punts.

5. Pressupost de l'activitat. Fins a 25 punts.

6. Pla de promoció de la igualtat efectiva d'oportunitats entre dones i homes, la integració social i laboral de persones amb discapacitat i d'altres col·lectius de població especialment desfavorida. Fins a 5 punts.



En la resolució de convocatòria de les subvencions s'establiran les puntuacions concretes corresponents a cada criteri d'avaluació.





Article 13. Ordenació, instrucció i resolució del procediment de concessió

1. La instrucció del procediment correspondrà a la subdirecció general competent en política lingüística.

2. Per a l'avaluació de les sol·licituds seran tinguts en compte els criteris de valoració ponderats que s'estableixen en aquestes bases i se seguirà el procediment següent:

a) En la primera fase de selecció, la comissió examinarà les sol·licituds presentades i, amb les que hagen complit els requisits requerits en la convocatòria, elaborarà una llista ordenada seguint els criteris i les puntuacions establides en la convocatòria corresponent.

b) Amb les sol·licituds seleccionades es procedirà a distribuir el pressupost disponible en la convocatòria de la manera següent:

1r. S'adjudicarà a cada sol·licitud una ajuda que podrà arribar al 100 % del costos subvencionables.

2n. Per a calcular la subvenció de cada entitat es procedirà de la manera següent:

Se sumaran tots els punts obtinguts per cada sol·licitud.

Es dividirà la quantitat de la dotació pressupostària entre els punts, amb la qual cosa s'obtindrà el valor del punt.

La subvenció concedida a cada sol·licitud serà la resultant de multiplicar els punts obtinguts pel valor del punt.

3r. Atenint-se als criteris indicats, i tenint en compte el pressupost i la distribució disponible per a l'atorgament de les subvencions indicades en la corresponent convocatòria, la comissió avaluadora elaborarà l'informe i la proposta pertinent.

4t. D'acord amb l'informe, l'òrgan instructor formularà la proposta de resolució a la persona titular de la direcció general competent en política lingüística. La proposta indicarà quines són les sol·licituds subvencionades i quina és la quantitat assignada a cadascuna.

5é. Vista la proposta, la persona titular de la direcció general competent en política lingüística i gestió del multilingüisme, d'acord amb la delegació de la facultat de resoldre efectuada per la disposició addicional segona d'aquesta ordre, resoldrà la concessió.

6é. La resolució serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, tal com disposen l'article 18 de la Llei general de subvencions i l'article 9.1.e de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana.



7é. La publicació de la resolució produirà l'efecte de notificació a les persones interessades, d'acord amb el que disposa la llei de procediment administratiu vigent, i la informació corresponent s'inserirà en la pàgina web indicada en la convocatòria.

8é. Si en el termini de sis mesos a partir de la publicació de la convocatòria no hi ha una resolució expressa, les sol·licituds podran entendre's desestimades.

9é. Si durant el període de gestió i vigència de la subvenció es produeix una variació de les circumstàncies que s'han tingut en compte per a la seua concessió, es podrà procedir a una modificació de la resolució de la subvenció.



Article 14. Obligacions de les entitats beneficiàries

Les entitats beneficiàries de les subvencions tindran les obligacions següents:

1. Haver realitzat l'activitat que fonamenta la subvenció i haver-la justificada adequadament segons s'indica en aquestes bases.

2. Comunicar a la conselleria que ha concedit la subvenció altres ajudes i subvencions obtingudes d'altres organismes, així com altres recursos o ingressos per a la mateixa finalitat.

3. Estar sotmeses a les actuacions de comprovació i de control financer que corresponen a la Intervenció General, a la qual aportaran la documentació que se'ls requerisca.

4. Disposar dels llibres comptables, registres diligenciats i altres documents degudament auditats, en els termes exigits per la legislació mercantil i sectorial aplicable a l'entitat beneficiària, amb la finalitat de garantir l'adequat exercici de les facultats de comprovació i de control.



5. Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts mentre puguen ser objecte de les actuacions de control i de comprovació.

6. Acreditar que estan al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

7. Procedir al reintegrament dels fons percebuts en els supòsits indicats en l'article 37 de la Llei general de subvencions.

8. Les entitats beneficiàries, en la difusió de les activitats subvencionades, hauran de complir, si és el cas, les obligacions de publicitat del caràcter públic del finançament de la Generalitat que ha concedit la subvenció, d'acord amb el que estableix l'article tercer, apartats segon i tercer de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana.



9. Donar a conéixer que es tracta d'una acció subvencionada per la Generalitat a través de la conselleria competent en matèria de política lingüística. A aquest efecte, després de la notificació de la resolució de concessió, hauran d'incorporar, si és el cas, en el material imprés que es derive de les activitats objecte de la subvenció, el logotip de la conselleria que ha concedit la subvenció, que estarà a disposició de les entitats beneficiàries en la pàgina web d'aquesta conselleria.

L'incompliment de les anteriors obligacions serà causa de l'exigència de les responsabilitats o sancions corresponents segons la legislació vigent.



Article 15. Causes de reintegrament

1. En aplicació de l'article 19.4 de la Llei general de subvencions, tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions, ajudes, ingressos o recursos, podrà donar lloc a la modificació de la resolució de la concessió.

2. La responsabilitat en el reintegrament s'indica en l'article 172 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer.

3. En aplicació de l'article 37 de la Llei general de subvencions, serà procedent el reintegrament en els casos següents:

a) Obtenció de la subvenció per haver falsejat les condicions requerides o amagat aquelles que haurien impedit la subvenció.

b) Incompliment total o parcial de l'objectiu, de l'activitat, o la no-adopció del comportament que fonamente la concessió de la subvenció.

c) Incompliment de l'obligació de justificació o la justificació insuficient, en els termes establits en l'article 30 de la Llei general de subvencions i en les normes contingudes en aquestes bases o en la convocatòria corresponent.

d) Incompliment de l'obligació d'adoptar les mesures de difusió segons el que s'indica en l'apartat 4 de l'article 18 de la LGS i en l'article 14.8 i 9 d'aquestes bases.

e) Resistència, excusa, obstrucció o negativa a les actuacions de comprovació i control financer previstes en la legislació vigent, així com l'incompliment de les obligacions comptables, registrals o de conservació de documents quan d'això es derive la impossibilitat de verificar la utilització donada als fons percebuts, el compliment de l'objectiu, la realitat i regularitat de les activitats subvencionades, o la concurrència de subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol administració o ens públics o privats, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.



f) Incompliment de l'obligació d'haver realitzat l'activitat subvencionada.



Article 16. Forma de pagament

1. El pagament de la subvenció es produirà a partir del moment en què l'entitat beneficiària justifique adequadament la realització de l'activitat subvencionada.

2. Així mateix, l'import total de la subvenció es podrà lliurar, de manera fraccionada, a mesura que l'entitat presente la documentació justificativa de les activitats realitzades, fins que s'arribe a justificar la realització total de les activitats i de la quantitat de la subvenció.

3. En cap cas podran realitzar-se pagaments a les entitats beneficiàries quan s'haja sol·licitat la declaració de concurs voluntari, hagen sigut declarades insolvents en qualsevol procediment, es troben declarades en concurs, llevat que en aquest haja adquirit l'eficàcia un conveni, estiguen subjectes a intervenció judicial o estiguen inhabilitades d'acord amb la Llei 22/2003, de 9 de juliol, concursal, sense que haja conclòs el període d'inhabilitació fixat en la sentència de qualificació del concurs.



4. No podrà realitzar-se el pagament de la subvenció mentre l'entitat beneficiària no es trobe al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social o siga deutora per resolució que declare la procedència de reintegrament.

5. En el cas de justificar despeses per un import que no siga igual o superior al pressupost total de les activitats previstes en la sol·licitud, es procedirà a la minoració de la subvenció proporcional a les despeses efectivament justificades.



Article 17. Justificació i gestió de la subvenció

1. El termini de presentació de la documentació justificativa de la subvenció serà abans del 5 de desembre de l'any corresponent. Si la justificació no es presenta en el termini indicat, s'entendrà que es renuncia a l'ajuda i que la subvenció queda sense efectes, sense perjudici de les sancions que puguen correspondre d'acord amb el que estableix la Llei general de subvencions.

2. Per a justificar adequadament la subvenció, caldrà presentar, degudament emplenat, el model del compte justificatiu que figurarà en l'annex de la convocatòria, que haurà d'estar signat per la persona que represente l'entitat.

3. En el compte justificatiu haurà de figurar la informació següent:



a) Les dades identificatives de l'entitat i de la subvenció.

b) La declaració responsable sobre la veracitat de la informació, de les dades i de la documentació justificativa aportada, així com el compromís de conservar i de posar a disposició de la conselleria que ha concedit la subvenció la documentació original durant el temps de vigència de l'expedient.

c) La relació de les despeses de les factures, o documents de valor probatori equivalent, corresponents a les despeses realitzades, imputades i pagades abans de la finalització del termini del període de justificació. Per a rebre l'import total de la subvenció la quantitat total justificada haurà de ser igual o superior a la quantitat que figurava com a pressupost en la sol·licitud. En el cas de justificar despeses per un import que no siga igual o superior al pressupost total de les activitats previstes en la sol·licitud, es procedirà a la minoració de la subvenció proporcional a les despeses efectivament justificades.

Si les activitats, a més de la subvenció, han sigut finançades amb fons propis o amb altres subvencions o recursos, s'haurà d'acreditar l'import, la procedència i l'aplicació que s'ha donat a cada quantitat aportada.

4. L'entitat beneficiària podrà subcontractar l'activitat objecte de la subvenció fins al 100 % d'aquesta, i en aquest cas caldrà ajustar-se al que disposa l'article 29 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Els beneficiaris hauran de complir la normativa que s'aplique en matèria de contractació pública, d'acord amb l'article 165.2.n de la Llei 1/2015.



Article 18. Mètode de comprovació i pla de control

1. La comprovació administrativa de la justificació documental de la subvenció concedida es realitzarà per mitjà de revisió de la documentació que a aquest efecte s'ha establit en aquestes bases.

2. La comprovació material de l'efectiva realització de l'activitat, existència de la condició o compliment de la finalitat, es realitzarà en els termes establits en el pla de control que s'elaborarà a aquest efecte segons s'estableix en l'article 169.3 de la Llei 1/2015.

3. S'efectuarà un control administratiu, amb l'exigència en cada cas d'una documentació justificativa adequada a la naturalesa de l'activitat, després de la realització.

4. A l'efecte de la comprovació i control de la realització de l'activitat, es podrà requerir a les entitats beneficiàries l'aportació efectiva dels documents justificatius.

5. Els criteris de selecció de les activitats a controlar seran aleatoris, el percentatge mínim d'ajuda subjecte a control sobre el total pagat en aquesta línia serà d'un cinc per cent.



Article 19. Règim d'infraccions i sancions

El règim sancionador en la matèria regulada en aquesta ordre serà l'establit en el títol IV de la Llei general de subvencions i en els articles 160 i del 173 al 177 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat.











DISPOSICIONS ADDICIONALS



Primera. No-incidència pressupostària

L'ordre no té incidència pressupostària. En cada exercici pressupostari es tramitarà la convocatòria anual d'aquestes subvencions basant-se en l'import que arreplegue la llei de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici corresponent.



Segona. Desplegament

Es delega en la persona titular de la direcció general competent en matèria de política lingüística la capacitat de resolució de la concessió, denegació i reintegrament de les subvencions, per delegació del titular de la conselleria amb competències en matèria de política lingüística.







DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Derogació normativa

Queden derogades totes les disposicions del mateix rang o d'un rang inferior que s'oposen al que estableix aquesta ordre.





DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 7 de juny de 2017



El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport,

VICENT MARZÀ IBÁÑEZ

Mapa web