Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 9/2017, de 5 de juny, del president de la Generalitat, pel qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de beques per a la realització d'estudis de postgrau en el Col·legi d'Europa.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8067 de 21.06.2017
Número identificador:  2017/5517
Referència Base de Dades:  005511/2017
 



DECRET 9/2017, de 5 de juny, del president de la Generalitat, pel qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de beques per a la realització d'estudis de postgrau en el Col·legi d'Europa. [2017/5517]

PREÀMBUL



En el marc de la política dirigida a afavorir la formació i el desenvolupament en temes europeus, que permeta als joves graduats amb una excel·lent trajectòria acadèmica, una ampliació dels seus coneixements en les dimensions polítiques, jurídiques, econòmiques o internacionals de la integració europea, i la presència de la Comunitat Valenciana en la Unió Europea, la Generalitat entén adequat convocar la concessió de beques per a realitzar estudis de postgrau en el Col·legi d'Europa, centre d'excel·lència i institució d'estudis europeus de postgrau més prestigiosa d'Europa.

El Decret 103/2015, de 7 de juliol, del Consell, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, assenyala, en l'article 1.1, que la Presidència de la Generalitat és competent, entre altres, en matèria de relacions amb la Unió Europea, l'Estat i altres comunitats autònomes.

L'article 1.2 del referit decret disposa que, per a «l'exercici de les dites competències disposarà», com a òrgan superior, de la Delegació del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes.

En els mateixos termes es pronuncien els articles 1 i 2 del Decret 151/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Presidència de la Generalitat.

Les beques objecte d'aquest decret no estan subjectes a la política de la competència de la Unió Europea en matèria d'ajudes públiques i, per tant, no necessiten notificació a la Comissió Europea per no reunir els requisits de l'article 107.1 del Tractat de funcionament de la Unió Europea, ja que per raó de la qualitat de les persones beneficiàries i de l'objecte de les beques, aquestes accions subvencionables no afecten la competència ni els intercanvis comercials entre els estats membres, i tampoc afavoreixen determinades empreses o produccions.

En el procés d'elaboració d'aquest decret, d'acord amb el que disposa l'article 165 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, ha emés un informe l'Advocacia General de la Generalitat i la Intervenció Delegada de la Presidència de la Generalitat. A més, s'han realitzat els tràmits d'audiència pertinents.

Així mateix, aquest Decret es troba inclòs en el Pla Normatiu de l'Administració de la Generalitat per a 2017.

Per això, havent-se complit els tràmits de l'article 43 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i en virtut de les facultats que em confereix la normativa mencionada, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,





DECRETE



TÍTOL I

Disposicions generals



Article 1. Objecte i duració

1. L'objecte d'aquest decret és establir les bases reguladores per les quals ha de regir-se la concessió de les beques per a la realització d'estudis de postgrau en el Col·legi d'Europa, directament relacionats amb les dimensions polítiques, jurídiques, econòmiques o internacionals de la integració europea.

2. La seua duració serà de deu mesos, comptats des de l'inici del curs en el Col·legi d'Europa.



Article 2. Convocatòries i concessió de les beques

1. Les convocatòries de les beques es realitzaran per mitjà d'una resolució de la persona titular de la Presidència de la Generalitat, sense perjuí de l'eventual delegació de competències, en els termes que preveu la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.

2. Les convocatòries de les subvencions determinaran el nombre de beques, els programes d'estudis i la seu del Col·legi d'Europa en la qual es desenvoluparan els estudis de postgrau i en tot cas arreplegaran, almenys, els aspectes establits en l'article 166 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

3. La concessió de les subvencions es realitzarà en règim de concurrència competitiva i regiran els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació.

4. A fi de garantir la transparència en els procediments de subvencions que ve arreplegada en la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, les dades relatives a aquestes beques s'inclouran en la Base de Dades Nacionals de Subvencions (BDNS). La Presidència de la Generalitat remetrà a la BDNS, a través del titular de la Sotssecretaria, informació sobre les convocatòries i les resolucions de concessió, d'acord amb l'article 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.





Article 3. Requisits de les persones beneficiàries

1. Podran sol·licitar les beques que es regulen en aquestes bases, les persones que, al terme del termini de presentació de les sol·licituds que determine la convocatòria corresponent, reunisquen els requisits següents:

a) Tindre la nacionalitat espanyola o de qualsevol altre país de la Unió Europea. Les persones aspirants que no tinguen la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar coneixements suficients en alguna de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana; aspecte que es verificarà, si és el cas, durant el procés de selecció.

b) Ser residents o haver realitzat els seus estudis en un centre universitari de la Comunitat Valenciana.

c) Haver sigut preseleccionades per al programa objecte de les beques pel Col·legi d'Europa, d'acord amb els criteris de selecció establits pel dit Col·legi.

d) No trobar-se sotmeses a les prohibicions per a obtindre la condició de persona beneficiària, establides en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2. No podran optar a aquestes beques els que ja hagen cursat estudis en el Col·legi d'Europa, independentment del programa a què accedisquen.





TÍTOL II

Procediment



CAPÍTOL I

Iniciació del procediment



Article 4. Iniciació

El procediment s'iniciarà d'ofici, per mitjà de convocatòria aprovada per la persona titular de la Presidència de la Generalitat Valenciana, o, si és el cas, per aquella altra en què es trobe delegada aquesta competència, i es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, així com en la Base de Dades Generals de Subvencions i el seu extracte en el DOGV.



Article 5. Sol·licituds

1. El termini de presentació de sol·licituds serà el que s'establisca en les convocatòries corresponents.

2. La presentació de candidatures es realitzarà únicament per via telemàtica i de manera independent tant davant de la Presidència de la Generalitat com davant del Col·legi d'Europa.

3. En la presentació davant de la Presidència en la Generalitat, les persones aspirants a obtindre una beca presentaran la sol·licitud per via telemàtica, segons model normalitzat, que estarà accessible en la seu electrònica de la Generalitat https://sede.gva.es així com en la pàgina web de la direcció general competent en matèria de relacions amb la Unió Europea.

4. El formulari de sol·licitud incorporarà una declaració responsable per mitjà de la qual la persona sol·licitant manifesta que totes les dades arreplegades en la sol·licitud i en el currículum que adjunta són verídiques i que es troba en possessió de la documentació que així ho acredita, i queda a disposició de la Generalitat per a la comprovació, el control i la inspecció que s'estimen oportuns. Segons el que disposa l'article 69.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la inexactitud, falsedat o omissió, de caràcter essencial, en qualsevol dada o informació que s'incorpore a una declaració responsable o a una comunicació, o la no presentació davant de l'Administració competent de la declaració responsable, la documentació que siga, si és el cas, requerida per a acreditar el compliment d'allò que s'ha declarat, o la comunicació, determinarà la impossibilitat de continuar en el procés de selecció.

5. Igualment, la sol·licitud inclourà una autorització perquè l'Administració obtinga directament l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social previstes en els articles 18 i 19 respectivament, del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, general de subvencions; el certificat que acredite, si és el cas, la residència a la Comunitat Valenciana, així com els títols universitaris i no universitaris, espanyols.



6. Així mateix, el formulari contindrà una indicació que les dades de caràcter personal contingudes en aquest podran ser incloses en un fitxer per al seu tractament pel titular responsable, en l'ús de les funcions que tinga atribuïdes i en l'àmbit de les seues competències. Al seu torn, s'informarà les persones interessades de la possibilitat d'exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, tot això de conformitat amb el que disposa l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal.

7. Per a poder realitzar la presentació electrònica davant de la Presidència de la Generalitat, la persona sol·licitant haurà de disposar de firma electrònica, per mitjà de certificat reconegut per a ciutadans emés per l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica www.accv.es o del DNI electrònic.

8. La presentació de la sol·licitud per a optar a les beques, sense perjuí d'una possible impugnació, implicarà l'acceptació per la persona sol·licitant de les presents bases.

9. Si la sol·licitud presentada en termini no reuneix els requisits indicats en la convocatòria o no és aportada alguna documentació de l'exigida en aquesta, es requerirà la persona interessada per a la seua esmena en el termini màxim de 10 dies hàbils, i se li indicarà que si no ho fa, es considerarà que ha desistit de la seua sol·licitud. La dita esmena es realitzarà també de forma electrònica.



Article 6. Documentació acreditativa dels mèrits

1. A la instància de sol·licitud de la beca hauran d'acompanyar la documentació següent:

a) Justificant d'haver sigut preseleccionat pel Col·legi d'Europa per al curs corresponent.

b) Certificat que acredite la seua residència o la realització dels seus estudis en un centre universitari de la Comunitat Valenciana, excepte el que disposa l'article 5.5 d'aquest decret.

c) Còpia del títol universitari i de la certificació acadèmica personal expedida per la universitat o centre, excepte el que disposa l'article 5.5 d'aquest decret.

d) Currículum en format Europass. Els documents acreditatius podran exigir-se posteriorment, i aniran acompanyats dels documents que puguen avalar-los.

e) Documentació que acredite el coneixement d'idiomes, d'acord amb el que disposa l'article 9.2.b d'aquest decret.

f) Declaració responsable de no incórrer en cap de les circumstàncies arreplegades en l'article 13.2 de la Llei 38/2003, general de subvencions

2. Els mèrits que no hagen sigut prou acreditats no seran tinguts en compte als efectes de la seua valoració.

3. El compliment temporal dels mèrits s'entendrà referit a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

4. Si en qualsevol moment del procés arriba a coneixement de la comissió avaluadora corresponent que alguna de les persones sol·licitants no posseeix la totalitat dels requisits exigits, haurà de requerir-li la seua acreditació. En el cas que no siguen acreditats en el termini de 10 dies, la persona afectada quedarà exclosa del procés, amb indicació prèvia de les inexactituds o falsedats formulades.



CAPÍTOL II

Instrucció del procediment



Article 7. Ordenació

L'ordenació i instrucció del procediment correspondrà a la persona titular del centre directiu que s'establisca en la convocatòria corresponent que, d'ofici, acordarà totes les actuacions necessàries per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut de les quals ha de dictar-se resolució.



Article 8. Comissió avaluadora

1. Es constituirà una comissió avaluadora que examinarà les sol·licituds presentades, efectuarà les entrevistes a què es refereix l'article 4.2 d'aquest decret, després de l'avaluació dels experts del Col·legi d'Europa, i elaborarà les oportunes propostes.

2. En la resolució per la qual es convoquen les beques, es designarà els membres de la comissió avaluadora, que tindrà la composició següent:

a) President o presidenta: una persona titular cap de servei de la direcció general competent en matèria de relacions amb la Unió Europea.

b) Secretari o secretària: una persona funcionària del grup A1 de la direcció general competent en matèria de relacions amb la Unió Europea.

c) Dos vocals: persones funcionàries del grup A1 de la direcció general competent en matèria de relacions amb la Unió Europea.

En tots els supòsits es podrà delegar en personal funcionari que pertanyerà, com a mínim, al grup A2, i que haurà d'estar adscrit a la direcció general competent en matèria de relacions amb la Unió Europea o a la Sotssecretaria.

3. En la composició de la comissió avaluadora es respectarà el principi de paritat, sempre que la composició del personal de les unitats administratives de pertinença dels membres de la comissió ho permeta.

4. La comissió avaluadora podrà estar assessorada pel personal tècnic o professional que es considere necessari, que podrà assistir a les seues reunions amb veu però sense vot.

5. La comissió se sotmetrà, quant al seu règim de funcionament, a allò que disposa per als òrgans col·legiats la legislació bàsica de règim jurídic de les administracions públiques.

La comissió prendrà els seus acords per majoria simple, i alçarà acta de les sessions que realitze i dels acords que adopte.

6. Conclòs el procés de selecció, la comissió avaluadora elevarà la seua proposta, dins del termini i en la forma escaient per a la seua resolució, a la persona titular de la Presidència de la Generalitat o, si és el cas, a la persona titular de l'òrgan que tinga delegada la competència per a resoldre.



Article 9. Avaluació

1. Preselecció pel Col·legi d'Europa, d'acord amb els seus criteris de selecció.

2. Avaluació de la comissió de valoració.

Rebuts els resultats obtinguts en la fase de preselecció, la comissió de valoració avaluarà les persones aspirants preseleccionades, d'acord amb el barem següent:

a) Expedient acadèmic.

a.1) La puntuació assignada coincidirà amb la nota mitjana ponderada, inclosa en el certificat oficial que s'aporte, d'acord amb el que disposa l'article 5 del Reial decret 1125/2003, de 5 de setembre, pel qual s'estableix el sistema europeu de crèdits i el sistema de qualificacions en les titulacions oficials universitàries de caràcter oficial i validesa en tot el territori nacional, que donarà lloc a una valoració entre 5 i 10 punts.

a.2) Altres títols acadèmics oficials que no constituïsquen un requisit per a la concessió de les beques convocades. Es valoraran amb una puntuació màxima de 3 punts:

Doctorat: 2 punts

Màster: 2 punts

Altres llicenciatures o graus: 1 punt

a.3) Especialització acadèmica. Assignatures relacionades amb la beca, que es valoraran amb 0,20 punts per assignatura, amb un màxim de 5 punts.

b) Coneixement d'idiomes de la Unió Europea. Es valorarà cada nivell superat, d'acord amb el Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües, amb 0,20 punts.

La puntuació màxima que es podrà obtindre per al conjunt dels idiomes i nivells acreditats serà de 2 punts, únicament es valoraran els títols expedits per les escoles oficials d'idiomes, universitats, ministeris o qualsevol organisme oficial acreditat. En el cas que el coneixement d'un idioma s'acredite per mitjà de títol universitari i el títol haja sigut puntuat en l'apartat a.2) d'aquest barem, no es podrà computar dins d'aquest apartat.

c) Cursos de formació i perfeccionament relacionats amb l'objecte de les beques que es convoquen, que hagen sigut cursats o impartits per la persona interessada, que es valoraran amb un màxim de 4 punts, d'acord amb l'escala següent:

– de 200 o més hores: 3 punts

– de 100 o més hores: 2 punts

– de 75 o més hores: 1,5 punts

– de 50 o més hores: 1 punt

– de 25 o més hores: 0,5 punts

– de 15 o més hores: 0,2 punts

Els cursos a què haja assistit la persona interessada o que aquesta haja impartit s'acreditaran per mitjà de la documentació que certifique que eren part de l'oferta formativa d'organismes oficials o centres de formació reconeguts, i es valoraran per una sola vegada, amb independència d'haver cursat o impartit successives edicions del mateix curs.



d) Altres mèrits. Es valoraran, amb un màxim de 2 punts, l'acreditació dels següents mèrits, relacionats amb l'objecte de la beca convocada:

– Altres beques realitzades durant els estudis universitaris: beques Jean Monnet de col·laboració, Europe Direct o semblants: 0,5 punts.

– Participació en projectes d'intercanvi internacional. Erasmus: 1 punt.

– Estada en institucions europees: 0,10 punts per mes.

e) Entrevista/prova a què la comissió avaluadora convocarà les persones preseleccionades i que versarà sobre la seua formació, la seua trajectòria acadèmica i els seus coneixements entorn de la realitat europea. La puntuació obtinguda en aquest apartat no podrà superar el 30 % de la puntuació màxima que es puga obtindre per mitjà de la suma de la resta d'apartats d'aquest barem.

3. En cas d'empat es resoldrà a favor de les persones que en el moment de finalització del termini de presentació de les sol·licituds, hagen acreditat, per mitjà de la certificació oportuna expedida per l'òrgan competent, i per aquest ordre: patir una discapacitat (igual o superior al 33 %), ser víctima de violència de gènere o ser víctima d'alguna acció terrorista.

Dins d'aquesta prelació, es considerarà la persona candidata que tinga la puntuació major obtinguda atenent els conceptes següents i per l'ordre següent:

a) En primer lloc, qui haja obtingut major puntuació en l'apartat relatiu a l'entrevista.

b) Si persisteix la igualtat, qui haja obtingut major puntuació en l'apartat relatiu a l'expedient acadèmic.

4. Concloses aquestes fases, es publicarà, durant un termini de 10 dies hàbils, la llista amb les persones que resulten beneficiàries de les beques, a fi que formulen les al·legacions que estimen oportunes.

5. Transcorregut el termini d'al·legacions indicat en el punt anterior, es donarà per finalitzat el procés selectiu, i la comissió avaluadora, en el termini de 10 dies hàbils, elaborarà una proposta de resolució que serà elevada a la persona titular de la Presidència de la Generalitat, o, si és el cas, a la persona titular de l'òrgan que tinga delegada la competència per a resoldre, i que contindrà la relació de persones beneficiàries de les beques, una borsa de reserva constituïda amb les persones aspirants que no resulten adjudicatàries, prioritzada per ordre de puntuació, i, si és el cas, una relació de les exclusions que puguen produir-se.





Article 10. Concessió, notificació i publicitat

1. La resolució de concessió es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, amb expressió de les bases, convocatòria, programa i crèdit pressupostari a què s'imputen les beques atorgades, relació de les persones beneficiàries, quantitats concedides i la seua finalitat.

La publicació de l'esmentada resolució produirà els efectes de notificació a les persones interessades, d'acord amb el que disposa la legislació bàsica de procediment administratiu comú, i s'inserirà la informació corresponent en la seu electrònica o portal institucional de la Generalitat en internet https://sede.gva.es així com en la pàgina web de la Presidència de la Generalitat www.presidencia.gva.es

2. El termini màxim per a dictar i publicar la resolució serà de tres mesos, comptats des de la data de publicació de la convocatòria, sense perjuí que puga ampliar-se en els termes que preveu la legislació bàsica de procediment administratiu comú.

Conclòs aquest termini, sense que s'haja dictat i publicat la resolució expressa, les persones interessades podran entendre desestimades les seues sol·licituds per silenci administratiu.

3. La Presidència es reserva la facultat de declarar deserta totalment o parcialment, en el cas que no es complisquen els requisits mínims per a la concessió, la convocatòria objecte d'aquest decret.

4. La Presidència de la Generalitat remetrà a la Base de Dades Nacionals de Subvencions les beques concedides i indicarà, segons cada cas, la convocatòria, el programa i el crèdit pressupostari a què s'imputen, el beneficiari, la quantitat concedida i l'objecte o finalitat de la beca. També s'informarà, quan corresponga, sobre la distribució per anualitats, en cas de beques plurianuals.

5. Al llarg de tot el tràmit electrònic, qualsevol comunicació reglada es realitzarà per mitjans telemàtics, d'acord amb l'article 41 de la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Article 11. Recursos

Contra les resolucions que es dicten per la persona titular de la Presidència de la Generalitat o, si és el cas, per la persona titular de l'òrgan que tinga delegada la competència, es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la publicació de la resolució corresponent. No obstant això, podrà interposar-se, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant de l'òrgan que les va dictar, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació de la resolució corresponent, sense perjuí que s'utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna.





TÍTOL III

Obligacions



Article 12. Obligacions de les persones beneficiàries

1. Les persones beneficiàries de les beques hauran d'estar al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, tot això abans de dictar-se la proposta de resolució de concessió de la beca, de conformitat amb el que estableix l'article 14.1.e de la Llei 38/2003, general de subvencions, per a això autoritzaran expressament l'Administració per a la seua obtenció directa en subscriure el model de sol·licitud.

2. Les persones beneficiàries estan obligades a acceptar la concessió de la beca en el termini d'un mes des de l'adjudicació, si no compleixen aquest requisit, s'entendrà que hi renuncien.

3. Les persones beneficiàries de les beques haurà d'aportar, després de la seua adjudicació, el certificat corresponent que acredite que disposen de cobertura sanitària.

4. Les persones beneficiàries de les beques hauran d'elaborar i presentar una memòria intermèdia al llarg del curs, així com una memòria final sobre els estudis realitzats, en què s'assenyale, entre altres aspectes, les matèries impartides, l'aplicació dels coneixements adquirits al món laboral i la seua experiència personal. La memòria final haurà de presentar-se en el termini de dos mesos des de la finalització del curs i serà defesa personalment davant de la persona titular de la direcció general competent en matèria de relacions amb la Unió Europea. Així mateix, hauran d'acreditar que han superat satisfactòriament els estudis objecte de la beca per mitjà de titulació o certificació del Col·legi d'Europa.

5. En el cas que les persones beneficiàries de les beques no complisquen les obligacions acadèmiques establides pel Col·legi d'Europa, la direcció general competent en matèria de relacions amb la Unió Europea podrà proposar les mesures que crega oportunes en relació amb l'import abonat de la beca i, si és el cas, del seu reintegrament, així com de l'interés de demora corresponent.



Article 13. Règim d'incompatibilitats i facultats d'interpretació

1. Durant el seu període de vigència, la beca serà incompatible amb altres beques o ajudes que puguen ser concedides per organismes públics o privats nacionals o estrangers, per a la mateixa finalitat.

2. La condició i aprofitament de la beca no implicarà cap vinculació laboral o administrativa amb la Generalitat.

3. La Presidència de la Generalitat resoldrà els dubtes i conflictes que puguen plantejar les persones beneficiàries de les beques en l'exercici de la seua funció.



Article 14. Borsa de reserva

Per al cas de renúncia, produïda amb anterioritat a l'inici del curs, s'elaborarà una borsa de reserva amb les persones aspirants que no hagen resultat adjudicatàries, la idoneïtat de les quals haja sigut prèviament aprovada pel Col·legi d'Europa, i ordenades d'acord amb la puntuació obtinguda.





TÍTOL IV

Quantia, pagament i justificació de les beques



Article 15. Dotació

Les beques se substanciaran per mitjà de l'exempció a la persona adjudicatària de part del pagament de l'import corresponent a les despeses de matrícula, allotjament i manutenció, compensant el Col·legi d'Europa d'aquestes despeses, per un total de 24.000 €, contra justificació de la matriculació i incorporació efectiva de la persona becària en el dit Col·legi.



Article 16. Rescissió

La beca concedida serà revocada, amb audiència prèvia de la persona interessada, en el supòsit de falta de justificació o de concurrència d'algunes de les causes previstes en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Article 17. Dades de caràcter personal

Les dades personals arreplegades en ocasió del present procediment seran incloses en un fitxer automatitzat per la Presidència de la Generalitat. El tractament d'aquestes dades serà d'acord amb el que disposa la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, així com el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el reglament de desplegament de la referida llei.







DISPOSICIONS ADDICIONALS



Primera. Despesa pública.

L'aprovació de les presents bases no comporta, en si mateixa, obligacions econòmiques en els pressupostos de la Generalitat. No obstant això, la despesa corresponent de les convocatòries basades en aquest decret haurà d'estar dotada, en tot cas, pels pressupostos de la Generalitat de l'exercici que pertoque.



Segona. Facultat de desplegament, interpretació i resolució d'incidències.

1. S'autoritza la persona titular de la Sotssecretaria de la Presidència de la Generalitat perquè adopte les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquest decret.

2. L'òrgan superior o el centre directiu que, si és el cas, realitze la convocatòria corresponent, per delegació del president de la Generalitat, resoldrà tant els dubtes com els conflictes que puguen plantejar les persones beneficiàries de les beques en l'exercici de la seua funció. Al mateix temps, resoldrà les incidències que es produïsquen durant el període del gaudi d'aquestes, amb audiència prèvia de la persona interessada.



Tercera. Concessió

De conformitat amb allò que disposa l'article 160.5 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, es delega en la persona titular de l'òrgan superior o centre directiu que realitze la convocatòria corresponent basada en el present decret, la competència per a dictar la resolució de concessió de la beca, llevat que una altra cosa es preveja en una resolució específica de la Presidència de la Generalitat, en matèria de delegació d'atribucions.





DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 5 de juny de 2017



El president de la Generalitat,

XIMO PUIG I FERRER

Mapa web