Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 23 de juliol de 2020, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es modifica parcialment l'annex II de la Resolució de 28 de desembre de 2018, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es convoquen els acords d'acció concertada en matèria de serveis socials especialitzats en el sector d'igualtat en la diversitat per als anys 2019 i 2020.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8868 de 28.07.2020
Número identificador:  2020/6101
Referència Base de Dades:  005907/2020
 



RESOLUCIÓ de 23 de juliol de 2020, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es modifica parcialment l'annex II de la Resolució de 28 de desembre de 2018, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es convoquen els acords d'acció concertada en matèria de serveis socials especialitzats en el sector d'igualtat en la diversitat per als anys 2019 i 2020. [2020/6101]

Mitjançant Resolució de 28 de desembre de 2018, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, es convoquen els acords d'acció concertada en matèria de serveis socials especialitzats en el sector d'igualtat en la diversitat per als anys 2019 i 2020 (DOGV 8464 15.01.2019). En el seu annex I, s'estableixen les condicions generals de la convocatòria dels acords d'acció concertada, en matèria de serveis socials en el sector d'igualtat en la diversitat. En el seu annex II, es fixa l'objecte, prestacions, finançament i totes les condicions específiques referides al servei de millora socioeducativa dirigit a la infància i adolescència gitana, Programa Kumpania.



Transcorregut un any des de l'inici del programa, l'experiència obtinguda evidència la necessitat d'efectuar algunes modificacions amb vista a aconseguir una major agilitat i eficàcia en l'accés de les persones usuàries i gestió de les places. La modificació que es produeix, sens dubte, beneficiarà al programa i, en definitiva, a les seues usuàries. L'article 31 del Decret 181/2017, de 17 de novembre, del Consell, pel qual es desenvolupa l'acció concertada per a la prestació de serveis socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana per entitats d'iniciativa social, preveu la modificació d'ofici dels concerts sempre que concórreguen motius d'interés públic, sent preceptiva l'audiència de la part interessada. Aquesta audiència s'ha produït des del 16.06.2020 fins al 06.07.2020, tenint-se en compte les propostes realitzades per les entitats per a la modificació que es produeix.

Per això, de conformitat amb les competències que tinc atribuïdes, per l'article 31.3 del citat Decret 181/2017, de 17 de novembre, del Consell, resolc:

Modificar l'annex II, de la Resolució de 28 de desembre de 2018, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es convoquen els acords d'acció concertada en matèria de serveis socials especialitzats, en el sector d'igualtat en la diversitat, per als anys 2019 i 2020, en els següents termes:



Primer. Es modifica en el punt 1 «Definició i objecte», l'apartat 3 i l'apartat 4 que queden redactats de la següent manera:

3. D'acord amb les disponibilitats pressupostàries existents, les necessitats d'atenció social i la distribució geogràfica de la població gitana, constitueix l'objecte específic de la convocatòria els serveis corresponents d'un màxim de 275 places, que s'organitzaran en programes de 25 persones.

Es podran realitzar programes de 12 persones, establint una estructura similar de figures professionals amb dedicació adaptada, que permeten atendre de manera adequada la intervenció integral plantejada.

Cada programa haurà d'estar vinculat a un o diversos barris d'un mateix municipi, o bé a un determinat municipi quan corresponga, segons el llistat establit en l'apartat 8, de referència, del present annex. Justificadament els programes podran estendre's a altres barris connexos, territorial o comunitàriament, als relacionats en aquest llistat.



4. Les persones usuàries seran xiquetes, xiquets i adolescents gitanos, d'entre 6 i 18 anys, que estiguen cursant l'Educació Primària o l'Educació Secundària Obligatòria i que a més:

– Tinguen per objectiu finalitzar els estudis corresponents a cada etapa educativa i es comprometen amb el contingut del programa.

– Existisca conformitat de la família i aquesta accepte la col·laboració en el mateix a través d'un compromís.

– Que residisquen o estiguen matriculades en centres educatius en els municipis i barris que s'indiquen en el referit apartat 8, o, en altres barris connexos, territorial o comunitàriament, als relacionats en aquest llistat.

– S'accepten les condicions d'accés i manteniment en el programa.



Cada programa comptarà amb la següent distribució per edats i sexe:

– Tots els grups comptaran amb un mínim del 25 % i un màxim del 60 % de persones usuàries que cursen l'Educació Primària.

– Tots els grups comptaran amb un mínim del 40 % i un màxim del 75 % de persones usuàries que cursen l'Educació Secundària.

– Els grups seran mixtos i cap sexe sumarà menys del 40 % del número total del grup.

En cas que en canviar de curs acadèmic s'incomplisca algun requisit de la distribució abans indicada, com a conseqüència del canvi de cicle, no es tindrà en compte per a la continuïtat del grup. No obstant això, en els canvis successius del grup sí que haurà de complir-se.



Segon. S'afig un punt 6 bis «Cobertura de places i accés als serveis per les persones usuàries a partir del mes de juliol de 2020» que queda redactat de la següent manera:

1. Per a optar a la plaça, cada candidatura haurà d'incloure:

– Conformitat de la persona proposada a complir els compromisos adquirits segons model proporcionat per la part concertant.

– Conformitat de la família de la persona proposada, per a complir els compromisos adquirits segons model proporcionat. Aquesta inclourà l'autorització per a l'ús de les dades personals, així com per al coneixement per part de l'entitat i de l'administració de les qualificacions escolars.

– Informe favorable emés per la direcció del centre educatiu en el qual cursa els seus estudis la persona proposada.

– Informe favorable del departament corresponent municipal, del domicili habitual de la persona usuària, que gestione el Programa per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano.

A més, seran requisits imprescindibles, que s'hauran de constatar en l'informe del centre educatiu:

– No tindre més de dos anys de desfasament curricular.

– Haver faltat a classe menys del 20 % de manera no justificada en el trimestre anterior.

L'entitat podrà proposar l'exempció del compliment dels dos requisits abans indicats a les persones que, justificadament, considere mereixedores d'aquesta oportunitat. No obstant això, les places excepcionades de tots dos requisits, en cada grup, podran ser com a màxim: dos en els grups de 25, i, una en els grups de 12.

2. Les persones proposades per l'entitat estaran en una llista que serà ordenada tenint en compte, almenys i de manera preferent, els següents criteris:

– Tindre el domicili en els municipis i barris establits en la resolució d'adjudicació del concert per a aqueix grup.

– Estar matriculada en un centre educatiu situat en els municipis i barris establits en la resolució d'adjudicació del concert per a aqueix grup.

– Informe favorable de la persona tutora del centre educatiu, en el qual mostre el seu compromís de col·laboració amb el programa.

– Tindre les circumstàncies personals, familiars i educatives més adequades per al compliment de l'objectiu del programa, d'acord amb la informació de què disposa l'entitat.

3. La llista i la documentació necessària serà enviada a través de la plataforma telématica a la direcció general competent en igualtat en la diversitat. Una vegada verificat el compliment dels requisits, aquesta llista serà aprovada per la direcció general comportant l'adjudicació directa de les places vacants, si n'hi haguera. Quan no existisquen vacants les persones proposades romandran en la llista d'espera en la seua ordre.

Quan l'entitat estime convenient realitzar noves incorporacions a la llista, sol·licitarà la seua aprovació a la direcció general. Les noves propostes s'afegiran a continuació de les ja existents, llevat que l'entitat sol·licite, motivadament, la reordenació de la llista de reserva que haurà d'aprovar-se per la direcció general.

4. La renúncia al programa es podrà realitzar a petició de part, tant de la família com de la persona interessada, ocupe plaça o estiga en llista d'espera.

Així mateix, l'entitat concertant podrà proposar la baixa d'una persona interessada, ocupe plaça o estiga en llista d'espera, si estima que ha deixat de complir els requisits establits per a romandre o entrar en el programa. En aquest cas, per a procedir a la baixa, l'entitat haurà d'aportar:

– Informe motivat de l'entitat.

– Informe favorable del centre educatiu, en el cas que s'estiga ocupant una plaça.

– Informe sobre el tràmit d'audiència donat a la persona interessada i la seua família. En cas d'impossibilitat de l'audiència, l'entitat haurà de justificar que ha sigut impossible el compliment d'aquest tràmit.

5. L'entitat concertant efectuarà directament les baixes i altes de les persones usuàries en el programa complint amb els requisits següents:



1r Serà preceptiva la comunicació prèvia de les baixes i altes a la direcció general, per registre telemàtic, amb una antelació de tres dies hàbils a la seua data d'efectes.

2n Quan l'entitat no haja remés en la comunicació prèvia la documentació justificativa, la remetrà en els quatre dies hàbils posteriors a la data d'efectes. No s'aportarà documentació que ja obre en poder de la direcció general, llevat que la mateixa haja de ser actualitzada. La direcció general revisarà la documentació i en el supòsit que fora detectat l'incompliment d'algun requisit, es requerirà a l'entitat per al seu emplenament si correspon. Si finalment es constatara algun incompliment, l'entitat haurà de revertir la situació a l'existent amb anterioritat al canvi i efectuar nova proposta, en el seu cas.



3r Solo es podrà modificar l'ordre de preferència, a fi de complir els requisits de percentatges mínims de Primària, Secundària, i de sexe o per desistiment de la persona interessada a l'accés. De manera excepcional, es podrà modificar l'ordre de la llista d'espera, per una altra causa degudament justificada per l'entitat.

6. Es constituirà una Comissió de Valoració, que substituirà a la creada amb anterioritat, per al seguiment i avaluació del programa, que estarà composta per:

– La persona que ostente la direcció general amb competències en igualtat en la diversitat, o persona en qui delegue, que ostentarà la presidència.

– La persona que ostente la direcció general amb competències en inclusió educativa, o persona en qui delegue.

– La persona que ostente la subdirecció general amb competències en igualtat en la diversitat, o persona en qui delegue.

– Les persones titulars de les direccions territorials de la conselleria amb competències en material d'igualtat i polítiques inclusives, o persones en els qui deleguen.

– Les persones titulars de les inspeccions territorials de la conselleria amb competències en matèria d'educació, o persones en els qui deleguen.

– Una persona en representació de cadascun dels municipis en els quals s'haja concertat el programa socioeducatiu Kumpania.

– La persona que ostente la prefectura de servei amb competències en igualtat i inclusió del poble gitano, o persona en qui delegue, que ostentarà la secretaria.

– Participaran, a més, amb veu però sense vot, una persona en representació de cada programa concertat, a més d'un màxim de dues persones més per cada entitat que gestiona el programa.

La Comissió es reunirà com a mínim una vegada a l'any, després de la finalització del curs escolar, per a avaluar els resultats obtinguts en el desenvolupament del programa i efectuar les propostes de millora i coordinació que resulten necessàries.



Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, les persones interessades podran interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la seua publicació.



Així mateix, amb caràcter potestatiu podrà interposar recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seua publicació, davant la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Tot això de conformitat amb el que s'estableix en els articles 112, 114, 115, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 8, 14.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que puga exercitar, si escau, qualsevol altre que estime procedent.



València, 23 de juliol de 2020.– La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives: Mónica Oltra Jarque.

Mapa web