Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 27/2017, de 3 de juliol, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les ajudes per a complementar les beques per a l'activitat de mobilitat d'estudiants per estudis, del Programa Erasmus+ pertanyents a institucions públiques d'educació superior de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8077 de 05.07.2017
Número identificador:  2017/6038
Referència Base de Dades:  005963/2017
 



ORDRE 27/2017, de 3 de juliol, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les ajudes per a complementar les beques per a l'activitat de mobilitat d'estudiants per estudis, del Programa Erasmus+ pertanyents a institucions públiques d'educació superior de la Comunitat Valenciana. [2017/6038]

Preàmbul

Capítol I. Disposicions generals

Article 1. Objecte i finançament

Article 2. Persones beneficiàries

Article 3. Requisits

Capítol II. Procediment

Article 4. Sol·licituds

Article 5. Termini i lloc de presentació

Article 6. Selecció i valoració de les sol·licituds

Article 7. Distribució de l'import global entre les entitats sol·licitants

Article 8. Criteris de concessió

Article 9. Resolució

Capítol III. Del pagament i justificació de la subvenció

Article 10. Justificació i pagament

Article 11. Col·laboració de la Generalitat

Article 12. Obligacions de les persones becàries

Article 13. Compatibilitat de les ajudes

Article 14. Circumstàncies que donen lloc a la modificació de la resolució

Article 15. Mètode de comprovació i pla de control

Article 16. Responsabilitat i règim sancionador

Disposició addicional

Única. Despesa pública

Disposició derogatòria

Única. Derogació normativa

Disposicions finals

Primera. Facultat de desplegament

Segona. Entrada en vigor





PREÀMBUL



El desplegament de la dimensió internacional constitueix una de les claus en la millora dels ensenyaments universitaris. En aquest sentit hi ha diverses iniciatives per al foment de la mobilitat d'estudiants universitaris que permeten realitzar part dels seus estudis en altres països.

Les universitats de la Comunitat Valenciana, conscients de la importància d'aquesta dimensió europea, han participat des del seu inici en aquest tipus d'accions, i han obtingut finançament per part d'altres institucions, junt amb l'aportació dels seus fons propis.

La Generalitat, amb la voluntat de fomentar la dimensió europea en les universitats valencianes, ofereix als estudiants universitaris aquestes ajudes, com a mecanisme per a garantir i millorar la participació dels estudiants valencians en els programes de mobilitat per a la realització d'estudis universitaris en altres països. Amb aquesta finalitat, el Decret 40/2002, de 5 de març (DOGV 4207, 11.03.2002), del Govern Valencià, de mesures de suport als estudiants universitaris a la Comunitat Valenciana, modificat pel Decret 88/2006, de 16 de juny (DOGV 5284, 20.06.2006), va disposar que podrien establir-se ajudes complementàries a les beques del Programa Sòcrates Erasmus per al foment de la mobilitat dels estudiants universitaris de la Comunitat Valenciana.



Pel Reglament (UE) núm. 1288/2013 del Parlament Europeu i del Consell, d'11 de desembre de 2013 (DOUE L327/50, de 20.12.2013) es crea el programa «Erasmus+», d'educació, formació, joventut i esport de la Unió que, alhora, contempla entre les seues accions la mobilitat d'estudiants en tots els cicles de l'ensenyament superior.

A aquesta ordre, pel seu caràcter de subvenció, li és d'aplicació la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i en els preceptes que siga aplicable, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions.

Donat el caràcter de les ajudes regulades per aquesta ordre, que van dirigides a un col·lectiu que no exerceix activitat econòmica, aquestes subvencions, per la mateixa naturalesa dels beneficiaris als quals van destinades, queden excloses de l'aplicació del principi d'incompatibilitat amb el Mercat Comú formulat en l'article 107 del Tractat de funcionament de la Unió Europea; per tant, no és obligatòria la notificació d'aquestes a la Comissió Europea.

En el procés d'elaboració d'aquesta ordre, d'acord amb el que disposa l'article de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, relatiu a les bases reguladores de la concessió de subvencions, ha emés un informe l'Advocacia General de la Generalitat i la Intervenció Delegada de la conselleria competent en matèria d'universitats.



Així mateix, s'han aplicat els principis establits en l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu en comú de les administracions públiques i s'han realitzat els tràmits d'informació publica.

Vista la proposta de 21 de març de 2017, de la persona titular de la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència i en virtut de les atribucions que em confereix l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, així com el Decret 155/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, modificat pel Decret 73/2016, de 10 de juny i conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,





ORDENE



CAPÍTOL I

Disposicions generals



Article 1. Objecte i finançament

1. L'objecte d'aquesta ordre és establir les bases per les quals han de regir-se les convocatòries d'ajudes per a complementar les beques per a l'activitat de mobilitat d'estudiants per estudis, del Programa Erasmus+ pertanyents a les universitats públiques que integren el Sistema Universitari Valencià, a les quals fa referència l'article 2 de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de coordinació del Sistema Universitari Valencià, i dels centres públics adscrits a aquestes, i per a estudiants d'ensenyaments artístics superiors dels centres adscrits a l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana.



2. Per a cada exercici pressupostari es convocaran aquelles ajudes incloses en els pressupostos de la Generalitat amb càrrec a l'aplicació i programa pressupostari que s'indique en la corresponent convocatòria.





Article 2. Alumnat beneficiari

Podrà ser beneficiari en els termes que establisca la corresponent convocatòria, l'alumnat a qui fa referència el punt 1 de l'article anterior que complisca els requisits continguts en aquesta ordre i d'acord amb els criteris de valoració establits en aquesta.



Article 3. Requisits

L'alumnat beneficiari haurà de reunir els requisits següents:

1. Tindre la residència administrativa en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana.

2. Els estudiants estrangers no comunitaris hauran d'acreditar la condició de residents. S'exclourà de poder beneficiar-se de les ajudes qui es trobe en situació d'estada o residència per estudis, de conformitat amb el que disposa la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social.



3. Haver sigut seleccionats per a realitzar una part dels seus estudis en l'activitat de mobilitat d'estudiants per a estudis, per alguna de les institucions indicades en el punt 1 de l'article primer d'aquesta ordre que haja obtingut la Carta Erasmus d'Educació Superior del Programa Erasmus+ per al període 2014-2020 en institucions europees d'educació superior d'altres països del Programa Erasmus+.

4. Estar matriculat/ada en una de les institucions a què fa referència el punt 3 anterior, en qualsevol dels ensenyaments següents:

4.1. Ensenyaments universitaris adaptats a l'Espai Europeu d'Educació Superior conduents a títols oficials de grau.

4.2. Ensenyaments universitaris conduents a l'obtenció dels títols de llicenciat/ada, enginyer/a, arquitecte/a, diplomat/ada, mestre/a, enginyer/a tècnic/a i arquitecte/a tècnic/a.

4.3. Ensenyaments artístics superiors.

5. No s'inclouen en aquesta ordre ajudes per als estudis de màster universitari, tercer cicle o doctorat, estudis d'especialització ni estudis conduents a l'obtenció de títols propis de les universitats.





CAPÍTOL II

Procediment



Article 4. Sol·licituds

1. Les sol·licituds seran formalitzades per les entitats a què fa referència l'article primer, punt 1, d'aquesta ordre, en la seua qualitat de gestores de les beques Erasmus+.

2. Les sol·licituds hauran d'anar acompanyades de la documentació següent:

a) Informe de l'entitat sol·licitant en què es faça constar el finançament de les beques Erasmus+, amb indicació dels fons percebuts per a això procedents de la Unió Europea, el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, l'entitat sol·licitant o altres institucions.

b) Relació individualitzada i certificada, en suports paper i informàtic, de l'alumnat de l'entitat sol·licitant beneficiari de les beques Erasmus+ per a la mobilitat d'estudiants per estudis, durant el curs que determine la corresponent convocatòria.

La dita relació haurà de contindre l'alumnat que complisca els requisits establits en els punts 1 a 5 de l'article anterior, i haurà d'incloure així mateix la informació següent:

b.1) País de destinació i mesos d'estada.

b.2) Localitat de residència administrativa.

b.3) Puntuació que resulte de l'aplicació dels criteris continguts en l'article huité d'aquesta ordre. La puntuació parcial obtinguda per l'alumnat, para cada un dels criteris esmentats, haurà d'incloure's també en la dita relació.

c) Declaració responsable de l'entitat sol·licitant per la qual s'acredite que els beneficiaris d'aquesta subvenció compleixen les obligacions per reintegrament de subvencions.

d) Declaració responsable de l'entitat sol·licitant en què conste que no concorre cap de les circumstàncies per a no ser beneficiari d'una subvenció arreplegades en els apartats 2 i 3 de l'article 13, i en l'apartat 5 de l'article 34, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

3. Les dades personals de l'alumnat, arreplegades en el transcurs del procediment, seran incloses en un fitxer automatitzat de l'òrgan convocant, en els termes i condicions que s'arrepleguen en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, així com en el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el reglament de desplegament de la referida llei orgànica.





Article 5. Termini i lloc de presentació

1. Les entitats sol·licitants presentaran les sol·licituds en el termini establit en la corresponent convocatòria i començarà a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. Les sol·licituds es presentaran en el Registre General de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport o en qualsevol dels llocs a què fa referència l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i pels procediments que aquesta regula.

3. A les entitats sol·licitants que no reunisquen els requisits establits en aquesta orde o no aporten la documentació requerida en l'article quart, se'ls requerirà perquè, en el termini de 10 dies, esmenen la falta o acompanyen els documents preceptius, amb indicació que si no ho fan es considerarà que desisteixen de la petició, d'acord amb el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes que preveu l'article 21 de l'esmentada llei.





Article 6. Selecció i valoració de les sol·licituds

1. L'òrgan competent per a l'ordenació i instrucció de l'expedient serà la Subdirecció General d'Universitat, Investigació i Ciència, el qual realitzarà d'ofici totes les actuacions que considere necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut de les quals s'haja de dictar la resolució.

2. Per a la valoració de les sol·licituds es constituirà una comissió composta pels membres següents:

Presidència: la persona que ostente la Subdirecció General d'Universitat, Investigació i Ciència, o persona en qui delegue.

Vocals: un representant de l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV) i dos funcionaris/àries de la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència.

Secretaria: la persona que ostente la direcció del Servei de Gestió Economicopressupostària de les Universitats.

La comissió ajustarà el seu funcionament al que estableix l'article 15 i següents de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

3. La comissió, una vegada valore les sol·licituds emetrà, en un termini no superior a 10 dies, a comptar de la data de la reunió de la comissió, un informe en el qual es concretarà el resultat de la valoració efectuada.

4. L'informe contindrà la distribució entre les entitats sol·licitants del crèdit disponible segons el que estableix l'article seté.

5. Així mateix, ajustant-se als criteris de concessió establits en l'article huité, l'informe contindrà la relació d'alumnat beneficiari, amb indicació de l'import de l'ajuda obtinguda, així com la relació d'alumnes que, per motiu de la puntuació total obtinguda i del crèdit disponible, no resulten beneficiaris/àries d'aquestes ajudes.



6. L'import de l'ajuda proposada, per mes d'estada, per a cada alumne/a beneficiari/ària estarà determinat pel grup a què estiga adscrit el país de destinació de la persona sol·licitant, d'acord amb la taula següent:

Import mensual en euros per país d'estada



Grup País Import

1 Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Liechtenstein, Noruega, Regne Unit, Suècia 300 €

2 Alemanya, Bèlgica, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Islàndia, Luxemburg, Països Baixos, Portugal, República Txeca, Turquia 250 €

3 Antiga República Iugoslava de Macedònia, Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Romania 150 €





En les convocatòries que s'aproven a l'empara d'aquesta orde, es podrà modificar la taula anterior, tant en el que es refereix al nombre de grups que la componen com a la relació de països per grup.

Així mateix, en les corresponents convocatòries, es podran establir imports per grup de país diferents dels indicats en la taula anterior.



7. Les ajudes es concediran pel màxim de mesos que establisca la corresponent convocatòria. En cas que l'estada siga de menor duració, únicament es concedirà l'ajuda per l'estada efectivament realitzada per l'alumne/a. Els períodes de les estades s'ajustaran al calendari acadèmic de la institució d'acollida.



Article 7. Distribució de l'import global entre les entitats sol·licitants



1. La comissió, a la vista de les sol·licituds presentades, determinarà la distribució entre les entitats sol·licitants del crèdit disponible establit en la corresponent convocatòria, d'acord amb allò que s'ha indicat en l'article primer, punt 2, d'aquesta ordre.

2. La dita distribució es realitzarà atenent el nombre d'alumnes de cada una de les entitats sol·licitants que es beneficien d'una beca Erasmus+ en l'activitat de mobilitat d'estudiants per a estudis, i del nombre total de mesos d'estada dels dits alumnes per a l'activitat de mobilitat objecte de l'ajuda.

3. Una vegada establida la distribució del crèdit disponible, d'acord amb el que estableixen els punts anteriors, es podrà realitzar una distribució de l'import corresponent a cada entitat en funció de les branques de coneixement establides en l'article 12.4 del Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, a saber:

a) Arts i Humanitats.

b) Ciències.

c) Ciències de la Salut.

d) Ciències Socials i Jurídiques.

e) Enginyeria i Arquitectura.

En cas d'aplicar-se la distribució de l'import a què fa referència aquest punt, el percentatge que corresponga a cada branca de coneixement sobre l'import assignat a cada entitat estarà determinat en les corresponents convocatòries. En cas que no s'arribe a cobrir el total d'ajudes en alguna de les branques, i hi haja candidats/ates que compleixen els requisits en les branques restants, es repartiran les ajudes que queden per cobrir proporcionalment entre les altres branques.

Als efectes del que disposa aquest punt, s'entendrà que els ensenyaments artístics superiors es troben adscrits a la branca de coneixement d'arts i humanitats.



Article 8. Criteris de concessió

L'alumnat que complisca els requisits establits en l'article tercer serà ordenat d'acord amb la puntuació total obtinguda per cada estudiant, resultant de l'aplicació dels criteris següents:



1. La puntuació que resulte de la diferència entre la nota mitjana que conste en la certificació acadèmica personal de l'alumne/a i la nota mitjana de l'alumnat de la mateixa ensenyança que haja finalitzat els seus estudis en el curs acadèmic que determine la corresponent convocatòria, en la mateixa institució acadèmica i titulació. La nota mitjana es realitzarà sobre les assignatures superades per l'alumne/a d'acord amb els procediments establits en la normativa corresponent.

En aquelles titulacions en què no haja finalitzat els seus estudis cap promoció d'alumnat, la puntuació a què es refereix el paràgraf anterior s'obtindrà de la diferència entre la nota mitjana que conste en la certificació acadèmica personal de l'alumne/a i la nota mitjana de l'alumnat de la seua mateixa promoció.

2. Haver sigut beneficiari d'alguna de les beques que s'indiquen a continuació:

2.1. D'una beca o ajuda del sistema general de beques i ajudes a l'estudi concedides pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, durant el curs acadèmic anterior al de realització de l'activitat de mobilitat objecte de l'ajuda.

2.2. D'una beca o ajuda de la Generalitat per a la realització d'estudis universitaris durant el curs acadèmic anterior al de realització de l'activitat de mobilitat objecte de l'ajuda. En cas de no poder acreditar la condició de persona beneficiària d'aquesta beca de la Generalitat, serà suficient que l'alumne/a siga sol·licitant de la dita beca i es comprove, una vegada avaluada la dita sol·licitud, que compleix els requisits exigits per a la seua obtenció.

La puntuació addicional atorgada a l'alumnat que complisca aquesta condició estarà determinada en les corresponents convocatòries.

3. Quan es tracte d'alumnat que curse dobles titulacions internacionals, títols conjunts internacionals o de mobilitat per curs complet, cada entitat sol·licitant podrà atorgar una puntuació igual al 10 % del valor màxim establit en la taula de qualificacions utilitzada per a l'obtenció de la puntuació a què es refereix el punt 1 anterior.



4. Una vegada realitzada l'ordenació de l'alumnat a què es refereix aquest article, seran proposades com a persones beneficiàries d'aquestes ajudes aquell alumnat la posició del qual en la dita ordenació es trobe dins de l'import destinat a l'entitat on es trobe matriculat, fixat d'acord amb la distribució del crèdit disponible establida en l'article seté.



5. En cas que dos o més estudiants obtinguen la mateixa puntuació total tindrà preferència, per a optar a l'ajuda, l'alumne/a que realitze una estada de major duració sobre qui realitze una estada de menor duració. Si continua l'empat, tindrà preferència l'estudiant amb millor nota mitjana de la seua certificació acadèmica personal. Si persisteix el dit empat, tindrà preferència el sexe infrarepresentat en la titulació en què estiguen matriculats els dits alumnes i, si no hi ha altre remei, es distribuirà l'import corresponent entre l'alumnat amb la mateixa puntuació, en quantitats proporcionals a l'import mensual per país de destinació, d'acord amb la taula inclosa en article 6, punt 6, d'aquesta ordre.





Article 9. Resolució

1. L'òrgan instructor, a la vista de l'informe de la comissió establida en l'article sisé, punt 2, formularà la proposta de concessió i emetrà un informe en què conste que, de la informació que es troba en el seu poder, es desprén que les persones beneficiàries compleixen tots els requisits per a obtindre aquestes beques.

2. Vista la proposta de concessió la persona titular de la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència, per delegació del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, acordarà la distribució entre les entitats sol·licitants de l'import global màxim destinat a finançar la corresponent convocatòria i la concessió de les ajudes a l'alumnat beneficiari.

3. Així mateix la resolució contindrà la relació d'alumnat que, reunint els requisits establits en la convocatòria, no resulte beneficiari per raó de la puntuació obtinguda. El dit alumnat podrà suplir, per ordre de puntuació, les renúncies o revocacions que entre l'alumnat beneficiari puguen produir-se.

4. En cap cas, la quantia de l'ajuda concedida a una persona beneficiària podrà ser superior a l'import que li haja correspost d'acord amb les dades utilitzades per a la valoració de la sol·licitud, encara que l'alumne/a haja modificat el període i/o el país d'estada.

En cas que l'import que efectivament corresponga a una persona beneficiària, pel període efectivament realitzat i/o per la modificació del país de destinació, siga inferior al que li haja correspost d'acord amb les dades utilitzades per a la valoració de la sol·licitud, la diferència serà destinada a l'alumnat a què es refereix el punt 3 d'aquest article.



5. El termini per a dictar una resolució no serà superior a sis mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria, sense perjuí de l'ampliació de terminis prevista en l'article 21 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas que no dicte una resolució l'òrgan competent en aquest temps, es podrà considerar desestimada la sol·licitud per silenci administratiu.





CAPÍTOL III

Del pagament i la justificació de la subvenció



Article 10. Justificació i pagament

L'import global de les ajudes es lliurarà a cada entitat sol·licitant amb la justificació prèvia davant de la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència, dins del termini que cada convocatòria determine, de l'acte administratiu de l'entitat sol·licitant pel qual s'acorde l'increment de la quantia de la beca al seu alumnat beneficiari, en concepte de beneficiaris de les beques Erasmus+ durant el curs establit en la convocatòria, amb expressió de la quantia de complement d'aquesta i del total resultant, així com de la seua notificació a l'alumne/a beneficiari/ària.



Article 11. Col·laboració de la Generalitat

Les entitats sol·licitants faran constar en totes les seues publicacions sobre beques Erasmus+, que aquestes compten amb una ajuda complementària de la Generalitat.



Article 12. Obligacions de les persones becàries

Els beneficiaris queden sotmesos a allò que s'ha arreplegat en l'article 35 del Reial decret 1721/2007, de 21 de desembre, pel qual s'estableix el règim de les beques i ajudes a l'estudi personalitzades.

Article 13. Compatibilitat de les ajudes

Les ajudes concedides seran compatibles amb altres ajudes o subvencions, siga quina siga la seua naturalesa i l'entitat que les concedisca i sempre que conjuntament no superen el cost total de l'acció. La persona sol·licitant haurà de declarar davant de la seua entitat col·laboradora les ajudes que haja obtingut o sol·licitat per a la mateixa acció en el moment en què aquestes es concedisquen i acceptarà les eventuals minoracions aplicables per al compliment de l'anteriorment indicat.



Article 14. Circumstàncies que donen lloc a la modificació de la resolució

La concessió de l'ajuda serà modificada i correspondrà el seu reintegrament i l'exigència de l'interés de demora des del moment del pagament de l'ajuda, en els casos establits en els articles 37 i 38 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i 172 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

Les quantitats a reintegrar tindran la consideració d'ingressos de dret públic. Serà d'aplicació el que disposa el capítol I del títol II de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



El procediment per al reintegrament de les subvencions serà igualment l'establit pels articles 41 i 42 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i pel capítol III del títol X de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

La persona titular de la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència, per delegació del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport resoldrà la modificació de la resolució així com el procediment de reintegrament de la subvenció.



Article 15. Mètode de comprovació i pla de control

1. La comprovació administrativa de la justificació documental de la subvenció concedida es realitzarà mitjançant la revisió de la documentació que a aquest efecte s'ha establit en les presents bases com d'aportació preceptiva per la persona beneficiària, per al pagament de la beca.

2. La comprovació material de l'efectiva realització de l'activitat, existència de la condició o compliment de la finalitat, es durà a terme en els termes establits en el pla de control que s'elaborarà a aquest efecte en els termes establits en l'article 169.3 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.





Article 16. Responsabilitat i règim sancionador

Les persones beneficiàries de les beques quedaren sotmeses a les responsabilitats i al règim sancionador regulat en el capítol I i II del títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i al capítol IV del títol X, de la Llei 1/2005, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.







DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Despesa pública

Aquesta ordre no comporta autorització de despesa pública; no obstant això, la despesa corresponent de les convocatòries basades en aquesta ordre haurà d'estar dotada, en tot cas, pels pressupostos de la Generalitat de l'exercici que corresponga.





DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Derogació normativa

Queden derogades totes les disposicions del mateix rang o d'un rang inferior que s'oposen al que estableix la present ordre i, en concret, l'Ordre 30/2016, de 20 de juny, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les ajudes per a complementar les beques per a l'activitat de mobilitat d'estudiants per estudis, del Programa Erasmus+, pertanyents a institucions públiques d'educació superior de la Comunitat Valenciana.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Facultat de desplegament

S'autoritza la persona titular de la Direcció General d'Universitat, Investigació i Ciència perquè, en l'àmbit de les seues competències, adopte les mesures o resolucions necessàries per al desplegament i execució d'aquesta ordre.



Segona. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 3 de juliol de 2017



El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport,

VICENT MARZÀ IBÁÑEZ

Mapa web