Ficha disposicion

Ficha disposicion





Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. RESOLUCIÓ de 31 de maig de 2023, de la directora general de Comerç, Artesania i Consum, per la qual es convoquen subvencions en matèria de comerç i artesania per a l'exercici 2023.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9610 de 05.06.2023
Número identificador:  2023/6135
Referència Base de Dades:  005970/2023
 



RESOLUCIÓ de 31 de maig de 2023, de la directora general de Comerç, Artesania i Consum, per la qual es convoquen subvencions en matèria de comerç i artesania per a l'exercici 2023. [2023/6135]

L'Ordre 22/2018, de 22 de novembre, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de comerç, consum i artesania, modificada per l'Ordre 5/2022, d'1 de juny, suposa un important suport per als sectors del comerç, l'artesania i la defensa de les persones consumidores i ha desplegat tota la seua eficàcia en la cerca de la competitivitat, la modernització, la digitalització i la sostenibilitat d'aquests sectors en els últims anys. Així es demostra any rere any, en l'increment, tant de l'import global de les dotacions pressupostàries destinades a aquestes ajudes, per part de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball, com del nombre de sol·licituds que es formulen en cada exercici, que testifica l'èxit i l'encert de la regulació d'aquestes subvencions.



Amb l'objectiu de seguir impulsant, promocionant i fomentant el comerç local i de proximitat i l'artesania a la Comunitat Valenciana, col·laborant en la seua modernització, actualització i digitalització, es convoquen aquestes ajudes per a l'exercici 2023, en matèria de comerç i artesania, regulades en l'esmentada Ordre 22/2018, una vegada obtingut el crèdit adequat i suficient per a finançar el Decret 242/2022, de 30 de desembre, del Consell, d'aprovació de les bases reguladores i concessió directa d'ajudes per a actuacions de modernització, implantació de mesures d'estalvi i eficàcia energètica i sostenibilitat del comerç i l'artesania i liquidades les ajudes concedides. Amb aquest Decret es va tractar de coadjuvar en la recuperació econòmica dels sectors del comerç i l'artesania mitjançant la concessió d'aquelles ajudes destinades a donar suport en el compliment de les mesures normatives implementades per a aconseguir l'estalvi energètic, donar suport a la compra d'equipament i la realització d'obres i instal·lacions destinades a millorar d'eficiència energètica i la sostenibilitat, que no es van poder concedir a l'empara de la Resolució de 16 de juny de 2022, de la directora general de Comerç, Artesania i Consum, de convocatòria de les ajudes en matèria de comerç, consum i artesania per a l'exercici 2022, per insuficiència de crèdit pressupostari.

La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, estableix en l'article 23 que el procediment per a la concessió de subvencions s'iniciarà sempre d'ofici, mitjançant una convocatòria aprovada per l'òrgan competent.

L'Ordre 22/2018, de 22 de novembre, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de comerç, consum i artesania (DOGV 8433, 28.11.2018), modificada per l'Ordre 5/2022, estableix en la disposició final primera la delegació expressa de la convocatòria d'ajudes en la persona titular de la Direcció General de Comerç, Artesania i Consum.

La Llei 9/2022, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2023 inclou, en el programa 761.10, Ordenació i promoció comercial i artesana, les línies pressupostàries que financen les ajudes previstes en la nova regulació de les ajudes introduïda per l'esmentada Ordre 5/2022.

Atès el que s'estableix en l'article 14.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i en estar les possibles persones físiques a les quals puga afectar aquesta convocatòria vinculada al món empresarial i tindre relació amb altres administracions de forma telemàtica, es generalitza la presentació de sol·licituds telemàticament a totes les possibles persones sol·licitants afectades per aquesta convocatòria.

Per tot això, i de conformitat amb el que s'estableix en l'article 160.4 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, en relació amb l'article 9 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions; en el Decret 175/2020, de 30 d'octubre, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i l'Ordre 10/2022, de 26 de setembre, que desplega aquest Decret, en l'Ordre 22/2018, de 22 de novembre, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de comerç, consum i artesania, modificada per l'Ordre 5/2022, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, de modificació de l'esmentada Ordre 22/2018, resolc





Primer. Objecte i condicions de la concessió de la subvenció

1. L'objecte d'aquesta resolució és convocar les ajudes en matèria de comerç i artesania per a l'exercici 2023, que es regulen pel que s'estableix en l'Ordre 22/2018, de 22 de novembre, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de comerç, consum i artesania, publicada en el DOGV núm. 8433, de 28 de novembre de 2018, de conformitat amb la modificació realitzada per l'Ordre 5/2022, d'1 de juny, publicada en el DOGV núm. 9355, de 6 de juny de 2022 (bases reguladores en les referències posteriors en aquesta norma).

2. Les condicions per a la sol·licitud, tramitació, resolució i notificació seran les establides en les bases reguladores indicades.



Segon. Ajudes i finançament

1. Per a l'exercici 2023, i de conformitat amb el que s'estableix en la Llei 9/2022, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2023, les ajudes que es mencionen a continuació es finançaran a càrrec de les línies pressupostàries que s'indiquen, fins a un import global màxim de 5.473.734 euros.

Capítol VII

– Línia S7537. Ajudes del títol II de les bases reguladores, capítol I, article 18, punt 2.b) (Avalem Comerç), per un import global màxim de 4.079.559 euros. Expedient tipus: CMMOPY.

– Línia S8933. Ajudes del títol II de les bases reguladores, capítol I, article 18, punt 4, per un import global màxim de 1.394.175 euros. Expedient tipus: CMIART.

2. Per a poder atendre el major nombre possible de sol·licituds, els imports anteriors podran ser incrementats en una quantia addicional màxima per a l'exercici 2023, que es fixa en la quantitat de deu milions d'euros (10.000.000 €), sense necessitat d'una nova convocatòria, de conformitat amb l'article 11.2 del Decret 77/2019, de 7 de juny, del Consell, de regulació del procediment de gestió del pressupost de la Generalitat, si concorre alguna de les següents circumstàncies:

a) Haver-se presentat en altres convocatòries sol·licituds d'ajudes per un import inferior a la despesa inicialment prevista per a aquestes, o per haver-se resolt altres convocatòries per import inferior a la despesa inicialment prevista en aquestes, o per haver-se reconegut o liquidat obligacions derivades d'altres convocatòries per un import inferior a la subvenció concedida. En tot cas, per a poder aplicar la quantia addicional, en qualsevol d'aquestos supòsits, s'exigirà que es tracte de convocatòries amb càrrec a crèdits de la mateixa secció pressupostària, i que la circumstància que determina l'increment quede degudament certificada per l'òrgan responsable de la instrucció del procediment.

b) Haver-se incrementat l'import del crèdit pressupostari disponible a conseqüència d'una generació, una ampliació o una incorporació de crèdit.

3. Igualment, podran ser redistribuïts els crèdits assignats en aquesta convocatòria d'acord amb les disponibilitats existents en les diferents línies pressupostàries, quan així ho aconsellen el nombre i les característiques dels projectes presentats i l'import publicat en aquesta resulte insuficient per a atendre'ls en alguna de les línies.

4. L'efectivitat de la quantia addicional exigirà la prèvia declaració per la Direcció General de Comerç, Artesania i Consum de la disponibilitat del crèdit a conseqüència de les circumstàncies abans assenyalades, la publicació prèvia dels crèdits disponibles addicionals o la distribució dels crèdits en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, sense que aquesta publicació supose l'obertura de termini per a presentar noves sol·licituds, i si escau, la prèvia aprovació de la modificació pressupostària procedent, en un moment anterior a la resolució de concessió de la subvenció.

5. Sense perjudici del que es disposa en els apartats anteriors, i de conformitat amb el punt 6 de l'article 11 del Decret 77/2019 esmentat, amb posterioritat a la resolució de concessió de les subvencions, es podrà dictar una resolució complementària de concessió, que incloga sol·licituds que, fins i tot complint tots els requisits, no hagen sigut beneficiàries per esgotament del crèdit disponible, en el cas que es produïsquen eventuals augments sobrevinguts en aquest.



Tercer. Beneficiàries

De conformitat amb l'article 5 de l'Ordre 22/2018, modificada per l'Ordre 5/2022, podran acollir-se a les ajudes que es convoquen, les persones físiques i les societats mercantils i assimilades descrites com a pimes o micropimes, incloent-hi les agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, societats civils, comunitats de béns, o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat sense personalitat jurídica pròpia, i que:

1. Estiguen en possessió del document de qualificació artesana (DQA) actualitzat degudament i expedit per la Generalitat o document equivalent emés per una administració pública que acredite la seua condició artesana, per a les ajudes regulades en l'article 18.4 de l'Ordre 22/2018, modificada per l'Ordre 5/2022.

2. Exercisquen o que exerciran l'activitat comercial a la Comunitat Valenciana, en alguna de les activitats següents, per a les ajudes regulades en l'article 18.2.b de l'Ordre 22/2018, modificada per l'Ordre 5/2022, AVALEM COMERÇ:

– CNAE (Reial decret 475/2007, de 13 d'abril, CNAE-2009): secció G, divisió 47, excepte els grups i les classes 4726, 473, 4773, 478 i 479.



– IAE (Real Decret llei 1175/1990, de 28 de setembre): secció primera, divisió 6, agrupacions:

– Agrupació 64, excepte el grup 646 i l'epígraf 647.5.

– Agrupació 65, excepte l'epígraf 652.1 i els grups 654 i 655.



Quart. Sol·licituds i documentació

1. Es presentarà una sol·licitud per cadascuna de les ajudes a les quals s'opte, d'acord amb el que s'estableix en l'article 9 de les bases reguladores. La presentació de la sol·licitud implica l'acceptació d'aquestes bases.

2. Les sol·licituds, segons el model normalitzat disponible en el corresponent tràmit telemàtic segons l'ajuda que es pretenga sol·licitar, de les regulades en aquesta convocatòria, es presentaran únicament per via telemàtica, a través de la seu electrònica de la Generalitat (http://sede.gva.es), accedint a la Guia Prop, Tràmits i serveis, d'acord amb el que es preveu en l'article 9 de les bases reguladores i en aplicació del que es disposa en l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (d'ara endavant LPACAP). Qualsevol sol·licitud presentada seguint un procediment diferent de l'ací descrit, serà inadmesa.



a) Les persones jurídiques i les entitats hauran d'omplir la sol·licitud, accedint amb la signatura digital de representant d'entitat emesa per qualsevol de les entitats admeses en el portal electrònic de la Generalitat (https://sede.gva.es/va/web/sede_electronica/sede_certificados) o certificat digital de la persona que actue com a representant que haurà d'inscriure's en el Registre de Representants de la Generalitat.



b) Les persones físiques hauran d'omplir la sol·licitud accedint amb la signatura digital de ciutadania o a través d'una persona representant inscrita en el Registre de Representants, en els mateixos termes que en el paràgraf anterior.

3. En la pàgina web de la seu electrònica de la Generalitat (http//sede.gva.es) està la informació sobre les signatures digitals admeses i les instruccions per a la tramitació telemàtica de la sol·licitud i posteriors aportacions de documentació, si escau.

4. Hi ha una adreça electrònica d'assistència tècnica generalitat_en_red@gva.es destinada a solucionar qualsevol problema tècnic relacionat amb la presentació telemàtica d'aquesta sol·licitud.

5. A la sol·licitud, i l'annex corresponent segons l'ajuda sol·licitada, s'adjuntarà la documentació que siga procedent, de la indicada en l'article 9.2 de les bases reguladores, i de l'específica que puga exigir-se en les esmentades bases reguladores en cadascuna de les ajudes que es convoquen. Aquella documentació que haja de presentar-se signada, s'haurà de presentar amb la signatura de representant d'entitat o ciutadania, segons corresponga, i s'aportarà per via telemàtica. Quan la sol·licitud i la documentació la presente una persona física, una persona jurídica o una entitat que actue en nom propi, no a través de representant, s'entendrà signada la documentació remesa, excepte en els documents en què expressament se'n requerisca l'aportació signada per una persona amb càrrec o representació específica. En aquest cas tampoc caldrà aportar la documentació acreditativa i identificativa de l'entitat i del seu representant legal.

6. Els models d'annexos, declaracions responsables i certificats requerits en les bases reguladores estaran disponibles en la Guia Prop, Tràmits i serveis, a partir de la publicació d'aquesta convocatòria en el DOGV.

7. L'esmena o l'aportació telemàtica de documentació podrà fer-se utilitzant el següent tràmit de la Guia Prop Aportació de documentació a un expedient obert d'ajudes de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball: https://www.gva.es/va/proc15450





Cinqué. Termini de presentació de les sol·licituds

El termini per a la presentació de sol·licituds, en la forma establida en els punts 1 i 2 de l'article 9 de les bases reguladores i en el resolc quart d'aquesta convocatòria, per a les ajudes convocades mitjançant aquesta Resolució, serà des del dia 9 de juny fins al dia 30 de juny de 2023, tots dos inclusivament.



Sisé. Criteris de valoració

1. Les sol·licituds es tramitaran de conformitat amb el que s'estableix en les bases reguladores, i la resolució i concessió s'efectuaran en règim de concurrència competitiva, d'acord amb el que s'estableix en les bases reguladores esmentades.

2. Les sol·licituds presentades seran valorades per la comissió qualificadora definida en l'article 11.4 de les bases reguladores, d'acord amb els criteris que es fixen en l'article 10 de les bases reguladores, que per a les beneficiàries previstes en l'article 5.1.a de les bases reguladores i per a les ajudes previstes en el capítol I, del títol II d'aquestes, són els següents:

a) Estar situada en municipi de fins a 1.000 habitants: 15 punts, de fins a 10.000 habitants: 10 punts i de fins a 40.000 habitants: 5 punts.



b) Realitzar les actuacions en valencià (retolació, promoció, catàlegs, web…): 5 punts.

c) Ser microempresa: 15 punts; petita empresa: 10 punts i mitjana empresa: 5 punts.

d) Comerç electrònic: fins a 10 punts. Es puntuarà amb 2,5 punts la realització de cadascuna de les següents actuacions en l'establiment: geolocalització en internet, tindre compte en xarxes socials, tindre web i tindre botiga en línia.

e) Vinculació empresarial: estar associada a una agrupació de professionals comerciants o artesans 10 punts, estar integrada 5 punts i situada en un mercat municipal 5 punts.

f) Adhesió al sistema arbitral de consum de la Comunitat Valenciana si la pime és comercial: 5 punts i adhesió en el Programa de Promoció Activa de l'Artesania desenvolupat pel Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana si la pime és artesana: 5 punts.

g) Percentatge d'execució de la sol·licitant en la mena d'actuació per a la qual sol·licita suport en les tres últimes convocatòries: fins a 10 punts.

h) En cas que la sol·licitant, professional del comerç o de l'artesania, siga persona física menor de 30 anys en presentar la sol·licitud: 5 punts

i) Acreditar la promoció de la igualtat efectiva d'oportunitats de dones i homes mitjançant l'acreditació d'un o diversos dels següents mitjans: fins a 10 punts:

– Que la sol·licitant dispose de Pla d'Igualtat, vigent i visat pel centre directiu de l'Administració de la Generalitat amb competències en matèria de dona, i acreditació d'haver presentat l'informe anual d'avaluació de resultats davant el mateix organisme: 5 punts.



– Disposar d'un certificat, distintiu o reconeixement empresarial en matèria d'Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones, emés per una administració pública: 5 punts.

Les referències en la població dels municipis en les bases reguladores d'aquestes ajudes es consideraran realitzades en l'últim cens de l'INE a la data de publicació de cada convocatòria.



Seté. Resolució

1. El termini màxim per a la resolució i notificació de les sol·licituds que es formulen serà de sis mesos a comptar des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

2. Les resolucions es publicaran en el DOGV en els termes establits en l'article 12 de les bases reguladores i amb els efectes establits en la LPACAP. Per a avisar de la publicació de les notificacions en el DOGV, s'enviarà un correu electrònic a l'indicat en la sol·licitud.



3. Aquesta publicació substituirà la notificació i tindrà els mateixos efectes en tractar-se d'un procediment de concurrència competitiva. La data de la publicació serà la que es considere a l'efecte de notificació.



4. Contra les resolucions a què fa referència el punt anterior es podran interposar els recursos que fixa l'article 12.7 de les bases reguladores.

5. De conformitat amb l'article 37.4 de la Llei 15/2022, de 12 de juliol, integral per a la igualtat de tracte i la no discriminació, les administracions públiques en cap cas podran atorgar ajudes que tinguen per objecte la realització d'una activitat o el compliment d'una finalitat que atempte, encoratge o tolere pràctiques qualificades de infraccions en el títol IV d'aquesta llei.



Huité. Justificació de les ajudes. Termini i documentació

1. De conformitat amb el que s'estableix en els articles 13 i següents de les bases reguladores, es consideraran susceptibles de suport les actuacions realitzades des de l'1 de gener de 2023 i fins al dia 31 d'octubre de 2023, llevat que per circumstàncies concurrents es fixe un termini diferent en la resolució de concessió.

2. La justificació de les ajudes la realitzaran les persones beneficiàries en la forma descrita en els articles 13 a 15 de les bases reguladores i fins al dia 9 de novembre de 2023, llevat que en la resolució de concessió es fixe una data posterior.

3. El pagament de l'ajuda es realitzarà en la forma prevista en els articles 14 i 15 de les bases reguladores, i se'n podrà originar la minoració, resolució o reintegrament previstos en l'article 16 de les bases reguladores esmentades.



Nové. Transparència, subministrament d'informació i dades obertes

En compliment de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, la Llei 1/2022, de 13 d'abril, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana i de l'article 18 de la Llei general de subvencions, les persones beneficiàries de la subvenció hauran de complir les següents obligacions de transparència:

1. Les entitats privades i persones físiques hauran de complir les obligacions de publicitat activa recollides en el capítol II del títol I de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, quan:

a) Perceben durant el període d'un any ajudes o subvencions públiques en una quantia superior a 100.000 euros.

b) Perceben durant el període d'un any natural ajudes o subvencions de les entitats públiques de la Comunitat Valenciana recollides en l'article 3 de la Llei 1/2022 en una quantia superior a 50.000 euros.

c) Les ajudes o subvencions percebudes representen almenys el 40 % del total dels seus ingressos anuals, sempre que aconseguisquen com a mínim la quantitat de 5.000 euros.

En particular, hauran de publicar en els termes previstos en els principis generals de l'article 5 de la Llei 19/2013 la informació institucional i organitzativa de l'article 6 i l'econòmica i pressupostària de l'article 8 d'aquesta. Aquesta publicació es realitzarà a través de la pàgina web de l'entitat, o bé a través de la plataforma TEP – Transparència Entitats Privades, de GVA Oberta, a la qual es pot accedir en gvaoberta.gva.es/tep.

Aquesta informació s'haurà de publicar a partir de l'any següent a aquell en el qual s'hagen superat els llindars establits, i haurà de mantindre's publicada durant almenys quatre anys naturals.

Sense perjudici de les obligacions previstes en els apartats anteriors, totes les entitats o persones beneficiàries de subvencions hauran de donar l'adequada publicitat del caràcter públic del finançament de programes, activitats, inversions o actuacions de qualsevol classe que siguen objecte de subvenció, incloent-hi el logotip de la Generalitat Valenciana en mitjans de difusió com ara cartells, materials impresos, mitjans electrònics o audiovisuals i en qualsevol altre mitjà de publicitat que es realitze de l'activitat subvencionada.

Igualment, les entitats o persones beneficiàries de subvencions estan obligades a subministrar a l'entitat concedint, previ requeriment, tota la informació que siga necessària per al compliment per aquesta de les obligacions previstes en la llei de transparència, en el termini de quinze dies hàbils des del requeriment.

2. Els nous conjunts de dades que es generen per la formalització i el desenvolupament de les subvencions atorgades per l'administració de la Generalitat s'han de disposar, sempre que siga possible, com a conjunt de dades obertes.



Desé. Tractament de dades de caràcter personal

La participació en la present convocatòria comportarà el tractament de dades de caràcter personal de les persones sol·licitants per part de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Així mateix, se l'informa de:

1. Identitat de la persona responsable del tractament: la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

2. Finalitat del tractament i tractament/s afectat/s: atendre la sol·licitud presentada conforme al que s'estableix en la convocatòria, en les bases reguladores, en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i en la seua normativa de desenvolupament i supletòriament en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (veure Registre de les Activitats del Tractament).

3. Origen de les dades.

Les dades personals recollides procedeixen de les sol·licituds presentades per la persona interessada o el seu representant.

4. Registre d'Activitats de Tractament.

https://breu.gva.es/b/tmWwr82QVz

5. Drets de les persones sol·licitants.

a) Drets de les persones interessades.

Les persones interessades tenen dret a sol·licitar l'accés a les seues dades personals, la rectificació o supressió d'aquestes, la limitació del seu tractament o a oposar-se a aquest. Per a exercitar els drets haurà de presentar un escrit davant la Sotssecretaria de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, si no autoritza l'obtenció de dades d'identitat de la persona sol·licitant o, si escau, de la persona que actue com a representant legal, haurà d'aportar la corresponent documentació acreditativa de la identitat i representació. També podrà exercitar els seus drets de forma telemàtica a través del següent enllaç:



https://www.gva.es/va/proc19970

b) Reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Si les persones interessades entenen que s'han vist perjudicades pel tractament de les seues dades o en l'exercici dels seus drets, poden presentar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades a través de la seu electrònica accessible a través de la pàgina web https://www.aepd.es/

6. Delegada i delegat de Protecció de Dades.

En tot cas, les persones sol·licitants podran contactar amb la delegada/delegat de Protecció de Dades de la Generalitat Valenciana a través de:

Adreça electrònica: dpd@gva.es

Adreça postal: Passeig de l'Albereda, 16 – 46010 València

7. Més informació de protecció de Dades.

https://breu.gva.es/b/6oS6TDUsQg



Onzé. Verificació de dades

1. D'acord amb el que s'estableix en la disposició addicional huitena de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, i en l'article 4 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, l'òrgan gestor podrà verificar aquelles dades manifestades per les persones interessades amb la finalitat de comprovar l'exactitud d'aquests.

2. La potestat de verificació inclou verificar la identitat de la persona sol·licitant o, en el seu cas, del seu representant legal i consultar les següents dades que consten en la Base de dades nacional de subvencions (BDNS): les subvencions i ajudes que li han sigut concedides, incloses aquelles a les quals se'ls aplica la regla de minimis, i que la persona sol·licitant no està inhabilitada per a percebre subvencions.



Dotzé. Recursos

Contra aquesta Resolució, que esgota la via administrativa, podrà interposar-se en el termini d'un mes recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, de conformitat amb el que s'estableix en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques, o bé, en el termini de dos mesos, recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, de conformitat amb el que es preveu en els articles 10 i concordants de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que puga interposar-se qualsevol altre recurs que es considere oportú.



València, 31 de maig de 2023.– La directora general de Comerç, Artesania i Consum: Rosa Ana Seguí Sanmateu.

Mapa web