Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 42/2016, de 3 d'agost, del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a centres d'ensenyament no reglat de música i de dansa, dependents de corporacions locals o d'entitats privades sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7845 de 05.08.2016
Número identificador:  2016/6398
Referència Base de Dades:  005992/2016
 



ORDRE 42/2016, de 3 d'agost, del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a centres d'ensenyament no reglat de música i de dansa, dependents de corporacions locals o d'entitats privades sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana. [2016/6398]

ÍNDEX



Preàmbul

Article 1. Objecte

Article 2. Requisits i acreditació dels beneficiaris

Article 3. Obligacions de les beneficiàries

Article 4. Comissió de valoració i selecció

Article 5. Procediment de convocatòria i concessió de les subvencions

Article 6. Criteris objectius i quantia individualitzada d'atorgament de la subvenció

Article 7. Desistiment o minoració de l'import de subvenció i exigència de reintegraments d'imports indegudament percebuts

Article 8. Terminis per a la justificació de la subvenció

Article 9. Procediment per a la justificació de la subvenció

Article 10. Pla de control

Article 11 Mesures de garantia a favor de l'òrgan concedent.

Article 12. Compatibilitat de les subvencions

Disposició addicional

Única. Regla de despesa pública

Disposicions finals

Primera. Òrgan competent per a la tramitació i resolució del procediment

Segona. Entrada en vigor





PREÀMBUL



El Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat, assigna, en l'article 6, a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, les competències en matèria d'educació.



El Decret 155/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, assenyala que les competències en relació amb les escoles de Música i de Dansa, així com les escoles d'Educands pertanyents a associacions musicals sense ànim de lucre corresponen a la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial. Així mateix, cal assenyalar que dins de les seues competències es troben el foment, l'impuls i la promoció d'aquestes escoles així com la proposta i gestió de subvencions a aquestes.



D'altra banda, la Llei 2/1998, de 12 de maig, Valenciana de la Música, de la Generalitat, dedica el seu títol IV al finançament dels ensenyaments de Música i de Dansa de caràcter no reglat, i assenyala, en l'article 32, que es concediran ajudes dirigides al sosteniment de les escoles de música i de dansa i la resta de centres d'ensenyaments musicals.



Dins de la disponibilitat pressupostària, i sempre que hi haja una línia específica a aquest efecte, la conselleria amb competències en educació convocarà subvencions destinades a escoles de música, escoles d'educands, escoles de dansa o escoles de música i dansa que imparteixen ensenyament no reglat, i que figuren inscrites en el Registre de Centres Docents de la Comunitat Valenciana, de titularitat de les corporacions locals o d'entitats privades sense ànim de lucre, si procedeix.



De conformitat amb allò que disposa l'article 7.4 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel que regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar subvencions públiques, es fa constar que les subvencions de la present orde no estan subjectes a la notificació prevista en l'article 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, al no reunir tots els requisits de l'article 107.1 del propi tractat.



Per tot això, vista la proposta de la direcció general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, i de conformitat amb aquesta; segons els preceptes de l'article 17 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; de la disposició final primera del Reglament de la Llei General de Subvencions aprovat pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament i la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions; tenint en compte que s'ha donat tràmit d'informació pública en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, per Resolució de 26 d'abril de 2016, de la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu,





ORDENE



Article 1. Objecte

L'objecte de la present Ordre és aprovar les bases reguladores de les subvencions a centres d'ensenyament no reglat de música i de Dansa regulats en el títol II de la Llei 2/1998, de 12 de maig, Valenciana de la Música, de la Generalitat, de titularitat de les corporacions locals o d'entitats privades sense ànim de lucre, per a contribuir al finançament parcial d'aquests centres. Aquestes subvencions es concediran pel procediment de concurrència i prorrateig, d'acord amb l'article 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.





Article 2. Requisits i acreditació dels beneficiaris

1. Podran sol·licitar les subvencions les corporacions locals i les entitats privades sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana que siguen titulars de centres d'ensenyament no reglat de música i de dansa regulats en el títol II, de la Llei 2/1998, de 12 de maig, Valenciana de la Música, de la Generalitat.

En el cas que, les corporacions locals tinguen subcontractada l'activitat docent a través d'una entitat concessionària sense ànim de lucre, serà aquesta la sol·licitant i la beneficiària als efectes previstos en aquesta ordre, sempre que es complisquen amb els requisits, les obligacions i qualsevol disposició prevista en aquesta ordre per a les entitats privades.

En el cas d'entitats privades no es preveu la possibilitat de subcontractar totalment o parcialment l'activitat subvencionada.

2. La resolució de la convocatòria podrà contemplar, com a requisit, que en el cas d'haver sigut beneficiàries del mateix tipus d'ajudes en l'exercici anterior, les entitats hagen justificat la subvenció corresponent.

3. Cada sol·licitant podrà accedir a aquestes subvencions exclusivament per una de les modalitats següents:

a) Convocatòria de subvencions per a escoles d'educands pertanyents a associacions musicals sense ànim de lucre.

b) Convocatòria de subvencions per a escoles de música i escoles de música i dansa.

c) Convocatòria de subvencions per a escoles de dansa.

4. Per a obtindre subvenció les sol·licitants hauran de complir els requisits que es preveuen en l'article 13 i 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

5. Per a les escoles d'educands pertanyents a associacions musicals sense ànim de lucre s'hauran de complir els requisits següents

:

a) Que en el moment de la finalització del termini de presentació de la sol·licitud de subvenció figuren inscrites en el registre que legalment corresponga com a associacions o fundacions, sense ànim de lucre, la finalitat de les quals siga la divulgació i promoció cultural de la música.



b) Que el seu domicili social estiga radicat en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

c) Que en el moment de la finalització del termini de presentació de la sol·licitud de subvenció, les associacions musicals sense ànim de lucre no figuren inscrites com a escoles de música o com a extensions d'escoles de música d'àmbit comarcal o supramunicipal, en la secció específica del Registre de Centres Docents de la Comunitat Valenciana.



6. Per a les escoles de Música i escoles de Música i Dansa, s'hauran de complir els requisits següents:

a) Que figuren inscrites com a tals, en la secció específica del Registre de Centres Docents de la Comunitat Valenciana.

b) Que el primer dia hàbil del mes de novembre de l'any d'inici del curs escolar que es faça referència en la convocatòria, estiga iniciada l'activitat de l'escola.

c) Que disposen com a mínim de tres professors o professores contractats i donats d'alta en la Seguretat Social per al curs escolar que es faça referència en la convocatòria, amb efectes, almenys, del primer dia hàbil del mes de novembre de l'any d'inici del curs escolar.

d) Que el professorat dispose del requisit de titulació assenyalada en la normativa vigent, i en el cas de música, el que assenyala respecte d'això l'article 14 del Decret 91/2013, de 5 de juliol, del Consell, pel qual es regulen les escoles de música de la Comunitat Valenciana.

7. Per a les escoles de Dansa s'hauran de complir els requisits següents:

a) Que figuren inscrites com a tals en la secció específica del Registre de Centres Docents de la Comunitat Valenciana o, en cas de no estar inscrita, que presenten la sol·licitud d'inscripció en aquest registre en el moment de la presentació de la sol·licitud de la subvenció i que a la fase de justificació ja figure inscrita.

b) Que desenvolupen un programa d'activitats formatives i que disposen com a mínim de tres professors o professores contractats i donats d'alta en la Seguretat Social per al curs escolar que es faça referència en la convocatòria, amb efectes, almenys, del primer dia hàbil del mes de novembre de l'any d'inici del curs escolar.

c) Que el professorat dispose del requisit de titulació assenyalada en la normativa vigent respecte d'això, i en concret, en l'article 20, del títol II, de la Llei 2/1998, de 12 de maig, Valenciana de la Música, de la Generalitat.

8. Per a obtindre la subvenció, les sol·licitants hauran d'acreditar el compliment dels requisits assenyalats de la manera següent:

a) Per mitjà de la declaració responsable inclosa en la sol·licitud de subvenció, de la persona que ostente la representació legal de la corporació local o entitat privada titular de l'escola, les obligacions següents:



– Que la titular declara no estar incursa en cap prohibició per a obtindre la condició de beneficiària assenyalada en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

– Que l'òrgan competent de la titular de l'escola ha adoptat l'acord per a formular la sol·licitud de la subvenció i que es faculta, com a representant legal d'aquesta, la persona que subscriu la sol·licitud de subvenció a realitzar tots els tràmits relacionats amb la mencionada sol·licitud.

– El compromís de la titular de l'escola de complir les obligacions que es deriven de la concessió de la subvenció en el cas de resultar beneficiària.

– El compromís de la titular de l'escola d'incloure una partida pressupostària destinada al seu manteniment.

– Que adquireix el compromís de notificar qualsevol modificació de les circumstàncies que s'han tingut en compte a l'hora de sol·licitar la subvenció.

– Que la titular sol·licitant no ha rebut cap sanció penal o administrativa que li impossibilite obtindre subvencions o ajudes públiques.



– Que compleix amb els requisits establits en la normativa vigent per a ser beneficiària d'aquestes ajudes.

– Que són certes les dades contingudes en la sol·licitud i documentació que li acompanya.

– Que la titular de l'escola disposa de tota la documentació acreditativa del que declara.

b) De conformitat amb allò que disposa l'article 5 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, en el model de sol·licitud es farà constar l'autorització perquè l'òrgan instructor obtinga de forma directa, a través de certificats electrònics, l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, de conformitat amb l'article 22.4 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

En el cas de no conferir aquesta autorització, l'entitat privada sol·licitant haurà d'aportar els certificats següents:

– Certificat de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, que acredite que es troba al corrent de les seues obligacions.

– Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social, acreditatiu que es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions davant de la Seguretat Social.

– Certificat de la Direcció Territorial de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública corresponent, acreditatiu que no té deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.

A més del que indica anteriorment, les entitats privades sense ànim de lucre també hauran d'acreditar:

– Que l'entitat declara, si és procedent, que es troba en el supòsit d'exempció del pagament de l'impost d'activitats econòmiques.

– Que l'entitat declara no ser deutora per reintegrament de subvencions.

– Que l'entitat sol·licitant es troba al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

Les dades acreditades per mitjà de la declaració responsable, podran ser objecte d'una comprovació posterior per sistema de mostreig, i es podran requerir, a les persones interessades en un altre procés administratiu, l'aportació efectiva de tals documents.

c) La Direcció General competent en matèria d'ensenyaments de règim especial comprovarà d'ofici els requisits següents:

– Si es tracta d'una entitat privada, que figure inscrita en el registre que legalment corresponga, com a entitat sense ànim de lucre.

– Si és procedent, en la modalitat de subvenció sol·licitada, que l'escola figure inscrita com a escola de Música, escola de Dansa o escola de Música i Dansa en la secció específica del Registre de Centres Docents de la Comunitat Valenciana.

– Si és procedent, en la modalitat de subvenció sol·licitada, que l'escola figure en el Registre de Centres Docents com a escola d'àmbit comarcal o supramunicipal.

– En cas que l'escola utilitze espais i/o recursos humans compartits amb un altre centre educatiu, que hi haja compatibilitat entre els dos ensenyaments. Si cal, la unitat administrativa responsable de la tramitació de les convocatòries podrà sol·licitar informe a la inspecció d'educació.



Article 3. Obligacions de les beneficiàries

Són obligacions de les entitats beneficiàries de la subvenció les següents:

1. Realitzar l'activitat que fonamenta la concessió de la subvenció, i executar la dita activitat en el curs escolar motiu de la convocatòria.



2. Acreditar, davant de l'òrgan concedent, la realització de l'activitat, així com el compliment dels requisits i les condicions que determinen la concessió de la subvenció.

3. Conservar almenys dos anys els documents justificatius de l'aplicació de la subvenció concedida, inclosos els documents electrònics, mentre puguen ser objecte de les actuacions de comprovació i control.

4. Sotmetre's a les actuacions de comprovació i control financer que corresponen a la Intervenció General en relació amb la subvenció concedida, així com a les actuacions de comprovació que haja d'efectuar la conselleria competent en matèria d'educació amb l'objecte i la destinació de l'ajuda concedida.

5. Comunicar a la conselleria competent en matèria d'educació, a través de la direcció general competent en matèria d'ensenyaments de règim especial l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualsevol altra administració, ens públic o privat, i concedits per a la mateixa finalitat que la prevista en la convocatòria d'aquestes subvencions.

Aquesta comunicació haurà d'efectuar-se tan prompte com es conega i, en tot cas, amb anterioritat a la justificació de l'aplicació donada a la subvenció percebuda.

6. Justificar, davant de la direcció general competent en matèria d'ensenyaments de règim especial, la subvenció en els termes i terminis previstos en la convocatòria respectiva.

7. Donar a conéixer de manera inequívoca que es tracta d'una acció subvencionada per la Generalitat, a través de la conselleria competent en matèria d'educació. A aquest efecte, hauran d'incorporar en tot el material gràfic que es derive de les activitats objecte de la convocatòria el logotip de la conselleria competent en matèria d'educació, que estarà a disposició de les entitats beneficiàries en la pàgina web d'aquesta conselleria.

8. Procedir al reintegrament dels fons percebuts en els supòsits previstos en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i en l'article 6 d'aquesta ordre.



Article 4. Comissió de valoració i selecció

1. La composició de l'òrgan col·legiat que formule l'oportuna proposta de concessió d'aquestes subvencions, d'acord amb l'article 165 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, per estar aquestes subvencions subjectes a concurrència competitiva, estarà format:

a) President/a: el/la director/a general competent en matèria d'ensenyaments de règim especial de la Conselleria competent en matèria d'Educació,o persona en qui delegue.

b) Vicepresident/a: el/la cap del Servei d'Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria competent en matèria d'Educació, o persona en qui delegue.

c) Vocals:

c.1. Un/a representant de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, a proposta d'aquesta i nomenat/ada pel president o per la presidenta de la comissió avaluadora. A aquest efecte, la mencionada federació proposarà dos persones perquè una tinga la condició de vocal titular i l'altra la de vocal suplent.

c.2 Un/a representant de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies de la Comunitat Valenciana, a proposta d'aquesta i nomenat/ada pel president o la presidenta de la comissió avaluadora. A aquest efecte, la mencionada federació proposarà dos persones perquè una tinga la condició de vocal titular i l'altra la de vocal suplent.

c.3. Titulars de les direccions territorials de la Conselleria competent en matèria d'Educació, o persones en qui deleguen.

c.4 Una persona funcionària de la direcció general competent en matèria de cultura.

c.5 Una persona funcionària de la direcció general competent en matèria de centres docents.

c.6 Dos persones funcionàries de la direcció general competent en matèria d'ensenyaments de règim especial, una de les quals actuarà com a secretària.

2. La comissió se sotmetrà, quant al seu règim de funcionament, al que disposa en la legislació bàsica de règim jurídic del sector públic.





Article 5. Procediment de convocatòria i concessió de les subvencions

1. La Direcció General competent en matèria d'ensenyaments de règim especial, acordarà totes les actuacions necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut de les quals han de dictar-se les resolucions de convocatòria i concessió.

2. Les resolucions de convocatòria a aquestes subvencions arreplegaran la forma i el termini en què han de presentar-se les sol·licituds i altres consideracions que no es contemplen en aquesta ordre, d'acord amb l'article 166 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.

3. A les entitats sol·licitants, que no reunisquen els requisits estipulats, que no aporten els documents pertinents, o que presenten la sol·licitud en una modalitat que no els correspon, se'ls requerirà en el termini màxim i improrrogable de 10 dies hàbils, perquè esmenen o acompanyen els documents preceptius, de conformitat amb la Llei de Procediment Administratiu Comú, en relació amb l'article 23.5 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i s'entendrà que, si no és així, desisteixen de la seua petició.

4. El termini per a tramitar les sol·licituds, resoldre i notificar la concessió serà de sis mesos com a màxim, a comptar des del dia següent de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana

5. Les sol·licituds admeses a tràmit seran avaluades per la comissió de valoració, que elevarà una proposta motivada de resolució del/de la director/a general competent en matèria d'ensenyaments de règim especial.

6. En la proposta de resolució de la concessió d'aquestes subvencions figuraran les entitats a què s'atorga la subvenció, així com la quantia que es concedeix. Així mateix, apareixeran les sol·licituds excloses i les subvencions denegades junt amb la causa que ho motiva.

7. Vista la proposta de resolució formulada per la Comissió Avaluadora, el/la director/a general competent en matèria d'ensenyaments de règim especial, podrà declarar deserta, totalment o parcialment, l'adjudicació de les subvencions convocades.

8. La resolució de concessió serà publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, de conformitat amb l'article 18 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.



Article 6. Criteris objectius i quantia individualitzada d'atorgament de la subvenció

En el cas que les convocatòries per a escoles de música, escoles d'educands, escoles de dansa o escoles de música i dansa siguen diferenciades, la subvenció serà atorgada a totes les sol·licitants que complisquen els requisits exigits, i es procedirà al prorrateig entre les mateixes, de la totalitat del crèdit disponible a cada convocatòria i sempre que no se supere la quantia individualitzada màxima que es pot atorgar a cadascuna d'elles. En altre cas, la convocatòria estipularà els percentatges de crèdit dirigits a cada tipologia d'escola.

La comissió de valoració estudiarà les sol·licituds admeses a tràmit i la proposta d'assignació de l'import de les subvencions tenint en compte els criteris següents:

1. Escoles d'educands.

a) Entitats sense despeses de personal docent:

Per a aquestes entitats, es destinarà un percentatge, que constarà a cada convocatòria, de la línia pressupostada. D'aquesta quantitat, la meitat es repartirà entre totes les entitats a parts iguals i l'altra meitat restant segons el nombre d'alumnes matriculats a l'escola, que s'obtindrà mitjançant la següent fórmula:

((Percentatge de la subvenció a repartir / alumnat total de les escoles) x nombre alumnat escola).

b) Entitats amb despeses de personal docent:

Per a aquestes entitats, es destinarà el percentatge restant d'aquesta línia pressupostada que es repartirà de la següent manera:

Primer. Cada convocatòria estipularà un mòdul fix que s'assignarà a aquelles escoles d'educands que complisquen tots els requisits per ser inscrites com a escoles de música tal com s'estableix en el Decret 91/2013, de 5 de juliol, del Consell, pel qual es regulen les escoles de música de la Comunitat Valenciana.

Segon. La quantitat restant es repartirà entre tots els sol·licitants segons les despeses generades en el curs escolar motiu de la convocatòria. Aquest repartiment cobrirà un percentatge màxim de les despeses del pressupost que s'establirà en la resolució de convocatòria, i sempre que hi haja crèdit disponible per a això.

A aquests efectes, per calcular el pressupost de despeses de cada escola es comptabilitzarà, un 75 % en concepte de despeses de personal docent, que s'obtindrà mitjançant la següent formula:

((Salari brut mensual d'un/a professor/a + seguretat social a càrrec de l'empresa del primer mes treballat d'un/a professor/a contractat/da) x 9 x total de professorat a l'escola).

El 25 % del pressupost restant, es considerarà en concepte de despeses de personal no docent, equipament i funcionament, es calcularà a partir de les despeses generades pel personal docent. No obstant això, si la diferència de la ràtio obtinguda per cada entitat, resultant de dividir el salari mitjà del professorat de l'entitat entre el nombre de docents de la mateixa, resultara igual o superior a un 60 % respecte a la mateixa ràtio, calculada amb el salari mitjà de tot el professorat presentat per totes les entitats (salari mitjà general) i el nombre mitjà de docents contractats de les mateixes, el percentatge en concepte de despeses de personal no docent, equipament i funcionament es recalcularà aplicant el salari mitjà general a aquesta entitat.

2. Escoles de música, escoles de música i dansa i escoles de dansa:



Primer. Cada convocatòria estipularà un mòdul fix que s'assignarà inicialment una quantitat fixa per cada localitat atesa a aquelles escoles que tinguen un àmbit comarcal o supramunicipal i així conste en el Registre de Centres Docents de la Comunitat Valenciana, fent constar aquest punt de manera específica en la resolució de convocatòria. Per poder aplicar aquesta quantitat assenyalada, els ensenyaments s'han d'impartir en dependències que no pertanyen a la seu d'una altra escola.

Segon. Per a la resta de càlculs, s'ha d'atenir al que disposa l'apartat segon del punt 1.b) del present article.

Tercer. Si quedara crèdit disponible, es repartirà a cadascuna de les sol·licituds admeses atenent els següents criteris: una tercera part sobre la qualitat dels recursos humans disponibles, una altra tercera part sobre la qualitat de la seua oferta formativa i organització dels aprenentatges, i la restant tercera part, als projectes d'innovació educativa desenvolupats.



Article 7. Desistiment o minoració de l'import de subvenció i exigència de reintegraments d'imports indegudament percebuts

1. En els casos d'incompliment de les obligacions a què fan referència les bases reguladores d'aquesta ordre o altres aspectes establerts legalment en la normativa vigent, es produirà la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la subvenció atorgada i es podrà deixar aquesta sense efecte o minorar la seua quantia, amb el reintegrament de les quantitats indegudament percebudes i l'exigència dels interessos de demora des del moment del pagament de la subvenció en els casos que estipula l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i allò que s'ha regulat en l'article 172 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.

2. Tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció, i en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions o ajudes atorgades per part d'altres administracions o ens públics o privats la suma total de les quals supere el cost de l'activitat subvencionable, donarà lloc a la modificació de la resolució de concessió.

3. L'entitat beneficiària haurà d'efectuar el reintegrament per mitjà de transferència bancària o xec nominatiu a favor de la Generalitat.

4. El procediment de reintegrament de les quantitats indegudament percebudes l'iniciarà la Conselleria competent en matèria d'Educació, que notificarà a la interessada l'import de la subvenció que ha de ser reintegrat a la Generalitat i la motivació que justifica el reintegrament. Aquest procediment de reintegrament haurà de garantir la preceptiva audiència a la interessada, abans de l'elaboració de la resolució definitiva. Aquesta serà notificada igualment a la interessada i tindrà naturalesa de liquidació definitiva, a aquest efecte del còmput del cobrament del deute en període voluntari de recaptació.



Article 8. Termini per a la justificació de les subvencions

1. El termini perquè les entitats beneficiàries puguen presentar la justificació de la subvenció s'estipularà a cada convocatòria, i serà com a mínim de 10 dies hàbils des de la notificació o publicació de la resolució de concessió de la subvenció. L'incompliment del dit termini determinarà la pèrdua de la subvenció concedida.

2. La tramitació del pagament de les subvencions concedides es realitzarà quan es presenten, es comproven i s'aproven els justificants corresponents. El pagament de les subvencions es realitzarà d'una sola vegada, per mitjà d'una transferència bancària.

Les corporacions locals hauran d'acreditar estar al corrent en el compliment de l'obligació de rendició dels seus comptes anuals davant de la Sindicatura de Comptes.

3. La no-presentació de la justificació de les despeses en el termini fixat donarà lloc a la pèrdua de la subvenció i, així mateix, l'entitat beneficiària podrà ser exclosa en la següent convocatòria d'estes subvencions, sense perjuí que es concedisca, amb caràcter previ a l'adopció de qualsevol decisió, el tràmit d'audiència legalment establit.



Article 9. Procediment per a la justificació de la subvenció concedida

1. Les entitats privades sense ànim de lucre d'efectuar la justificació per la totalitat de l'import destinat a finançar les despeses subvencionades, mitjançant la rendició del compte justificatiu regulat en l'article 72 del Reglament de la Llei 38/2003, General de Subvencions, aprovat pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juny.

Així mateix, les corporacions locals efectuaran la justificació per la totalitat de l'import destinat a finançar les despeses subvencionades, mitjançant la rendició del compte justificatiu simplificat que regula l'article 75 del Reglament de la Llei 38/2003, General de Subvencions, aprovat per Reial Decret 887/2006, de 21 de juny.

2. Concretant, les escoles d'educands pertanyents a associacions musicals sense ànim de lucre sense despeses de personal docent han d'aportar:

a) Una relació classificada de les despeses realitzades durant el curs acadèmic amb identificació de l'actuació, del creditor i del document, el seu import, data d'emissió i data de pagament.

b) Tots els documents de caràcter econòmic (TC o documents equivalents com acreditatius de la situació normalitzada del personal no docent contractat i factures) que acrediten les despeses generades per l'escola d'educands en el curs escolar (de setembre a agost) al qual faça esment la convocatòria de subvenció. S'acreditarà el pagament de les factures amb extracte bancari si s'han fet per transferència, amb el segell de l'empresa que emet la factura si és en efectiu, o amb el resguard de pagament quan siga per mitjans electrònics. Les factures o documents que s'aporten hauran de ser originals o fotocòpies compulsades.

3. D'altra banda, les escoles d'educands pertanyents a associacions musicals sense ànim de lucre amb despeses de personal docent, les escoles de música, escoles de dansa i escoles de música i dansa aportaran aquesta documentació:

a) La Justificació consistirà en la relació nominal del personal docent amb indicació del salari brut percebut, la seguretat social a càrrec de l'empresa i el percentatge de la nòmina que es considera imputable a l'escola en el curs escolar (de setembre a agost) a que faça esment la convocatòria de subvenció.

En cas que algun professor/a causara baixa del centre durant el període escolar s'haurà de justificar el fet que l'ha motivat. Igualment s'indicaran les noves altes de professors incorporats durant el període escolar així com les especialitats/assignatures que imparteixen.

b) Informe de vida laboral d'un Codi Compte Cotització del període en el qual el professorat ha estat contractat juntament amb els TC o documents equivalents que acrediten les despeses generades per l'escola en el curs escolar (de setembre a agost) al qual faça esment la convocatòria de subvenció.

Per a les escoles de música, escoles de dansa i escoles de música i dansa, s'haurà d'aportar a més la següent documentació:

c) Memòria anual del curs escolar a què faça esment la convocatòria de la subvenció. La memòria anual haurà de ser coherent amb el que assenyala l' informe d'autoavaluació aportat en el moment de la sol·licitud de subvenció i ha de contenir com a mínim els següents apartats:

– Programes d'aprenentatge oferits.

– Dades de matrícula.

– Distribució de grups, horaris i calendari escolar.

– Resultats acadèmics del curs i la seua valoració.

– Activitats culturals i formatives desenvolupades.

– Valoració i pla de millora dels següents aspectes: organització de l'ensenyament, recursos humans i materials, processos d'ensenyament, programa formatiu, vinculació amb l'entorn.

– Altra documentació que justifiquen les accions relacionades amb qualitat i innovació educativa.

4. Cal recordar que, en el cas de les escoles referenciades en aquest últim punt, les despeses generades pel personal docent ressenyats en el moment de la justificació no podran presentar un desfasament de més del 25 % respecte a la previsió d'inici de curs, tal i com es va formular en la sol·licitud de subvenció. Igualment s'ha de demostrar que s'ha mantingut el volum de contractació de personal docent que ha estat considerat per a la concessió de la subvenció, adjuntant l'informe de vida laboral un certificat de l'entitat subvencionada que detall aquest aspecte.



5. La subvenció atorgada no podrà superar el cost efectiu de l'activitat subvencionada per al curs escolar de convocatòria.

D'aquesta manera, si la suma dels ingressos de l'escola i l'import de la subvenció assignada superara el cost efectiu de l'activitat subvencionada, la diferència resultant es restarà i, per tant, es minorarà la proposta de subvenció inicial.



Article 10. Pla de control

1. Es durà a terme un Pla de control de la realització de l'activitat subvencionada per mitjà de la comprovació i el control de la documentació de caràcter econòmic justificativa de l'import concedit i de la memòria anual relativa al curs escolar motiu de la subvenció, que a aquest efecte s'ha establit en les presents bases com d'aportació preceptiva per la persona beneficiària, per al pagament de l'ajuda.

2. La comprovació material de l'efectiva realització de l'activitat es durà a terme d'acord amb el que s'establisca en el Pla de control que s'elaborarà a aquest efecte en els termes establits en l'article 169.3 de la Llei 1/2015. El Pla de control podrà contindre:

a) Control de tipus administratiu, per mitjà de la visita als locals de les entitats beneficiàries per a comprovar l'activitat subvencionada que realitzen i la seua qualitat.

b) El control es durà a terme a les entitats de forma aleatòria i a aquelles que es consideren de risc per l'òrgan gestor.

c) El control es realitzarà sobre almenys un 20 % de les entitats subvencionades.



Article 11. Mesures de garantia a favor de l'òrgan concedent

1. La Conselleria competent en matèria d'Educació, es reserva la facultat d'interpretar el contingut d'aquesta ordre als efectes d'adjudicació de les subvencions.

2. La participació en les convocatòries d'aquestes subvencions impliquen l'acceptació de les bases reguladores establides en la present ordre.

3. El règim sancionador en la matèria regulada en aquesta ordre serà l'establit en el capítol IV, del títol X de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.



Article 12. Compatibilitat de les subvencions

Aquestes subvencions són compatibles amb altres ajudes, subvencions, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat procedents de qualsevol administració o ens públics o privats, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals sense que, aïlladament o en conjunt, superen el cost de les activitats subvencionades.





DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Regla de despesa pública

La present ordre no comporta cap autorització de despesa pública, no obstant això, la despesa corresponent a les convocatòries basades en aquesta ordre haurà d'estar dotada, en tot cas, pels Pressupostos de la Generalitat dels exercicis que siguen procedents.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Òrgan competent per a la tramitació i resolució del procediment

Es delega la persona titular de la direcció general amb competències en matèria d'ensenyaments de règim especial per a la facultat d'efectuar les convocatòries corresponents acords amb aquestes bases, per mitjà de resolucions, així com concedir o denegar i/o modificar les ajudes. Així mateix, es delega la persona titular de la direcció general amb competències en matèria d'ensenyaments de règim especial la resolució de minoració i la resolució dels expedients de reintegrament de la subvenció que siguen pertinents.

Així mateix, d'acord amb la Llei de Procediment Administratiu Comú, serà aquesta mateixa Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial la que resolga els expedients de reintegrament de la subvenció que siguen pertinents i autoritze l'ampliació dels terminis de presentació d'instàncies i justificacions, quan es considere aconsellable per al desplegament i l'execució d'aquesta orde.



Segona. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 3 d'agost de 2016



El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport,

VICENT MARZÀ IBÁÑEZ

Mapa web