Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 45/2016, de 4 d'agost, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per al manteniment dels gabinets psicopedagògics escolars dependents d'ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7846 de 08.08.2016
Número identificador:  2016/6446
Referència Base de Dades:  006051/2016
 



ORDRE 45/2016, de 4 d'agost, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per al manteniment dels gabinets psicopedagògics escolars dependents d'ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana. [2016/6446]

ÍNDEX

Article 1. Objecte

Article 2. Compatibilitat de les subvencions

Article 3. Convocatòria i procediment de concessió

Article 4. Normativa, àmbit d'aplicació i finançament

Article 5. Beneficiaris i Requisits

Article 6. Obligacions dels beneficiaris

Article 7. Cessió de dades

Article 8. Sol·licituds

Article 9. Documentació

Article 10. Informes de la Inspecció Educativa

Article 11. Comissió Avaluadora

Article 12. Distribució pressupostària i criteris de valoració

Article 13. Resolució

Article 14. Recursos

Article 15. Supòsits i criteris de modificació de la resolució

Article 16. Règim de pagament de la subvenció

Article 17. Justificació de les subvencions

Article 18. Minoració i Reintegrament de la subvenció

Article 19. Seguiment i control de les subvencions





PREÀMBUL



Aquesta norma es proposa en exercici de la competència de la Generalitat en matèria d'educació, de conformitat amb l'article 53 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

El Decret 131/1994, de 5 de juliol, del Consell, actualment regula els serveis especialitzats d'orientació educativa, psicopedagògica i professional en el marc general de la reforma educativa, i estableix com el seu àmbit d'actuació el dels centres docents sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana que imparteixen els ensenyaments de règim general. Així mateix, el decret esmentat reconeix la necessitat de garantir la complementarietat dels diversos recursos psicopedagògics escolars, entre els quals els gabinets psicopedagògics autoritzats municipals o mancomunats exerceixen un paper de primer ordre.



Els gabinets psicopedagògics escolars dependents d'ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors contribueixen a garantir el dret a l'orientació educativa i professional de l'alumnat matriculat en els centres docents no universitaris. L'orientació educativa i professional facilita la formació integral de l'alumnat perquè regule el seu propi aprenentatge. A més, els gabinets ofereixen al professorat i a les famílies assessorament, col·laboració i suport tècnic especialitzat.



Per aquest motiu, en l'àmbit dels principis constitucionals de cooperació entre les distintes administracions públiques, la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport considera necessari establir les bases reguladores de les subvencions destinades a donar suport econòmic al funcionament dels gabinets psicopedagògics escolars de titularitat municipal.

Aquestes ajudes tindran caràcter de subvenció, de conformitat amb el que estableixen la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i el Reglament general de subvencions, aprovat pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol.

Les subvencions regulades en esta ordre, de conformitat amb l'article 3.4 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat adreçats a establir, concedir o modificar subvencions públiques, està exempta de notificació a la Comissió Europea perquè no hi es d'aplicació l'article 107, apartat 1, del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, ja que les subvencions s'adrecen a entitats que no exerceixen activitats econòmiques i, per tant, no afecten els intercanvis comercials entre els estats membres.



Per tot això, en virtut de la competència atribuïda per l'article 165.1 de l'esmentada Llei 1/2015, de la Generalitat, en relació amb el Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat, i pel Decret 155/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, i una vegada complits els tràmits que estableix el Decret 24/2009, de 13 de febrer, sobre la forma, l'estructura i el procediment d'elaboració dels projectes normatius de la Generalitat i d'acord amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,







ORDENE



Article 1. Objecte

Aquesta ordre estableix les bases reguladores que regiran la concessió de les subvencions per al finançament parcial de les despeses corrents dels gabinets psicopedagògics escolars autoritzats, de titularitat d'ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana, sempre que el seu àmbit d'actuació estiga en centres docents sostinguts amb fons públics.





Article 2. Compatibilitat de les subvencions

Aquestes subvencions són compatibles amb les concedides per altres administracions públiques o entitats privades destinades a la mateixa finalitat, de conformitat amb el que preveuen la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i el Reglament general de subvencions, aprovat pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, sempre que la suma d'aquelles no supere el cost de l'activitat subvencionada.



Article 3. Convocatòria i procediment de concessió

1. Aquestes subvencions es concediran pel procediment de concurrència i prorrateig, d'acord amb l'article 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

2. El procediment de concessió s'iniciarà d'ofici per mitjà d'una convocatòria pública aprovada per una resolució de l'òrgan competent i publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

3. Les disposicions de la convocatòria detallaran, almenys, el contingut mínim previst en l'article 166 de la Llei 1/2015, de 6 febrer, d'Hisenda Pública, del Sector Públic i Instrumental i de Subvencions.





Article 4. Normativa, àmbit d'aplicació i finançament

1. Serà aplicable a aquesta ordre el que disposen el títol X d'esmentada Llei 1/2015, així com en els preceptes bàsics de la normativa estatal en matèria de subvencions i la resta de normativa estatal i autonòmica aplicable.

2. Les bases arreplegades en aquesta ordre seran aplicables per a les successives convocatòries de subvencions adreçades al manteniment dels gabinets psicopedagògics escolars autoritzats dependents d'ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana.

3. Les subvencions es finançaran amb càrrec a les aplicacions i programes pressupostaris que s'indiquen en la convocatòria corresponent, incloses en el pressupost de la Generalitat per a l'exercici d'aplicació i, dins del marc que preveuen les bases, per la qual cosa l'aplicació no suposarà un increment en les dotacions de despesa de l'exercici.



4. Si la convocatòria corresponent així ho preveu, l'import esmentat podrà ser incrementat com a conseqüència d'una generació, una ampliació o una incorporació de crèdit que no requerirà d'una nova convocatòria, de conformitat amb el que preveu l'article 58, apartat 2, lletra a), punt quart, del Reglament de la Llei General de Subvencions. Així mateix, aquest import podrà ser minorat quan, en el marc de les polítiques d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, s'adopten mesures de no-disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que el finança.



Article 5. Beneficiaris i requisits

1. Podran sol·licitar aquestes subvencions els ajuntaments, les mancomunitats de municipis i les entitats locals menors que gestionen o financen gabinets psicopedagògics escolars autoritzats en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

2. Aquests gabinets hauran de complir el següent:

a) Estar autoritzats per la conselleria competent en matèria d'educació i en funcionament abans de l'1 de novembre de l'exercici immediatament anterior al de la convocatòria.

b) Exercir les funcions establides per a aquests gabinets, de conformitat amb la normativa que regula els serveis especialitzats d'orientació educativa, psicopedagògica i professional.

c) Complir les instruccions i directrius que puga establir la conselleria competent en matèria d'educació.

d) Establir la necessària coordinació amb els serveis psicopedagògics escolars del sector.

3. No podran rebre aquesta subvenció els ajuntaments, mancomunitats de municipis o entitats locals menors que es troben en algun dels casos següents:

a) No haver iniciat l'activitat del gabinet psicopedagògic abans de l'1 de novembre de l'exercici immediatament anterior al de la convocatòria.

b) No haver presentat la justificació d'aquest mateix tipus de subvencions, en el cas d'haver-ne sigut beneficiaris en la convocatòria de l'any anterior.

c) Gaudir de finançament a càrrec de la conselleria competent en matèria d'educació per al gabinet psicopedagògic.

d) Quan la totalitat dels membres del gabinet psicopedagògic escolar no estiga d'alta en el règim de Seguretat Social que els corresponga, d'acord amb la normativa aplicable, exceptuant el cas dels psicòlegs que exercisquen l'activitat per compte propi i l'hagen iniciat abans del 10 de novembre de 1995, data d'entrada en vigor de la Llei 30/1995, de 8 de novembre, d'Ordenació i Supervisió de les Assegurances Privades.



e) Quan hi haja un servei psicopedagògic escolar del sector (SPES) que preste servei complet a tots els centres públics i concertats de la localitat, amb un informe previ de la Inspecció educativa.



Article 6. Obligacions dels beneficiaris

1. De conformitat amb l'article 14 de la Llei General de Subvencions, els beneficiaris de la subvenció hauran de complir les obligacions següents:

a) Mantenir, com a mínim, el volum de contractació de personal que haja sigut considerat per a la concessió de la subvenció, així com el funcionament del gabinet psicopedagògic escolar, durant els períodes lectius del curs escolar.

b) Justificar, davant de la conselleria competent en matèria d'educació, l'ajuda en els termes i terminis previstos en l'article 17 d'aquesta ordre.

c) Sotmetre's a les actuacions de comprovació que haja d'efectuar la conselleria competent en matèria d'educació, així com qualssevol altres de comprovació i control financer que puguen realitzar els òrgans de control competents, tant nacionals com comunitaris, per a la qual cosa hauran d'aportar tota la informació requerida en l'exercici de les actuacions anteriors.

d) Comunicar a la conselleria competent en matèria d'educació l'obtenció d'altres subvencions, ingressos o recursos que financen les activitats subvencionades. Aquesta comunicació haurà d'efectuar-se tan prompte com es conega i, en tot cas, abans de la justificació de l'aplicació donada als fons percebuts.

e) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, incloent-hi els documents electrònics, mentre puguen ser objecte de les actuacions de comprovació i control.

f) Incloure en la publicitat del gabinet psicopedagògic escolar municipal el fet d'estar subvencionat parcialment per la conselleria competent en matèria d'educació.

g) Reintegrar els fons percebuts en els supòsits previstos en l'article 18 d'aquesta ordre.

h) Col·laborar, en coordinació amb la conselleria competent en matèria d'educació, pel que fa a la planificació que aquesta conselleria puga elaborar en el camp dels serveis especialitzats d'orientació educativa, psicopedagògica i professional i, en concret, assegurar la participació del gabinet psicopedagògic municipal o mancomunat en les reunions de coordinació organitzades pel servei psicopedagògic escolar del sector corresponent i per la Inspecció educativa.



2. L'incompliment de les anteriors obligacions donarà lloc a l''exigència de les responsabilitats o sancions que corresponguen, d'acord amb el capítol IV del títol X de la Llei 1/2015, de la Generalitat, i el títol IV de la Llei General de Subvencions.



Article 7. Cessió de dades

La participació en les convocatòries de subvencions regulades per aquesta ordre implicarà l'acceptació de la cessió, a favor de la Generalitat, de les dades contingudes tant en la sol·licitud presentada com, si és el cas, en la resolució de concessió, a efectes estadístics, d'avaluació i seguiment, sense perjuí del que estableix la legislació sobre propietat intel·lectual i sobre protecció de dades de caràcter personal.



Article 8. Sol·licituds

1. Les sol·licituds es formalitzaran en els models i terminis que es determine en la convocatòria corresponent. L'incompliment del termini de presentació de sol·licituds determinarà l'exclusió de la convocatòria.



2. La convocatòria de subvencions podrà establir el procediment telemàtic per a la presentació i tramitació de les sol·licituds.

3. La presentació de la documentació de sol·licitud d'aquestes subvencions per altres mitjans diferents dels previstos en la convocatòria determinarà l'exclusió d'aquesta. Així mateix, no s'admetrà la documentació de justificació presentada per altres mitjans, i podrà ser causa de revocació i, si és el cas, de reintegrament de la subvenció, d'acord amb el que preveu l'article 18 d'aquesta ordre.

4. De conformitat amb la legislació en matèria de procediment administratiu comú, si després de la recepció de la instància i la documentació adjunta s'observa que falten documents o dades essencials per a la resolució de l'expedient, la direcció general competent en matèria de centres docents els reclamarà a l'entitat sol·licitant i li concedirà un termini de 10 dies perquè puga esmenar la falta o aportar els documents preceptius, amb la indicació que, si no ho fa així, es considerarà que ha desistit de la seua petició. En aquest cas, la direcció general competent per a resoldre declararà el desistiment en la resolució de la convocatòria.





Article 9. Documentació

Junt amb la documentació específica que determine cada convocatòria, els sol·licitants hauran de presentar:

a) Una declaració responsable subscrita pel representant legal de l'entitat (inclosa en la sol·licitud) que acredite que no està incursa en cap de les prohibicions per a obtenir la condició de beneficiària, assenyalades en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

b) La resolució o l'acord adoptat per l'òrgan competent de l'entitat local per a formular la sol·licitud d'ajuda que es pretén obtenir i la partida pressupostària per al manteniment del gabinet psicopedagògic escolar de titularitat d'ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors en el pressupost de l'any en curs.



c) Certificació de la secretaria de la corporació local en què s'acredite la titularitat respecte de l'entitat pública que gestione el gabinet psicopedagògic escolar, en el cas que la gestió del mateix es realitze a través d'organismes autònoms, empreses públiques o altres ens de dret públic dependents de l'entitat local.

d) Documentació actualitzada que acredite la relació jurídica de la corporació local amb l'entitat que explota el gabinet psicopedagògic escolar municipal (contracte i plecs preparatoris d'este, conveni...), en el cas que la corporació local gestione el gabinet a través d'alguna modalitat de gestió indirecta, que podrà ser del 100 %. En aquest cas, l'ajuntament ha d'omplir el pressupost del gabinet psicopedagògic d'acord amb els ingressos i despeses que figuren en el pressupost de l'entitat local per al funcionament del gabinet psicopedagògic escolar.



Qualsevol fórmula de gestió indirecta haurà d'estar autoritzada de conformitat amb la normativa reguladora i complir els requisits establits en l'article 29 de la Llei General de Subvencions.

e) El model de domiciliació bancària, que està disponible en la pàgina web de la conselleria competent en matèria d'educació i en l'Ordre 18/2011, de 17 de juny, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual es regula la comprovació i el procediment de registre de comptes bancaris de les persones físiques i jurídiques que es relacionen econòmicament amb l'Administració de la Generalitat (DOCV 6548, 21 juny).

f) Un certificat de la secretaria de l'entitat local que acredite que el personal que consta en la relació nominal dels membres adscrits al gabinet psicopedagògic durant el curs escolar està donat d'alta en el règim de la Seguretat Social que el correspon, a excepció dels psicòlegs que exerceixen l'activitat per compte propi i l'han iniciada abans del 10 de novembre de 1995.



Article 10. Informes de la Inspecció educativa

Una vegada complets els expedients, la Inspecció educativa de les direccions territorials competents en matèria d'educació emetrà un informe de cada un els expedients d'acord amb les instruccions i el model facilitat per la direcció general competent en matèria de centres docents.

La conselleria competent en matèria d'educació facilitarà a les unitats d'Inspecció educativa els mitjans electrònics necessaris perquè aquestes puguen enviar a la direcció general competent en matèria de centres docents els informes degudament emplenats i firmats.



En tot cas, els informes de la Inspecció hauran d'arreplegar informació suficient sobre els punts següents:

a) Comprovació de les dades aportades per la institució sol·licitant en la instància respecte a:

– Activitats realitzades pel gabinet psicopedagògic escolar municipal o mancomunat per al desenvolupament de les funcions previstes en la normativa que regula els serveis especialitzats d'orientació educativa, psicopedagògica i professional.

– Coordinació amb els serveis psicopedagògics escolars del sector.



– Nombre de membres del gabinet psicopedagògic i titulació d'aquests.

– Participació en les activitats que coordine el servei psicopedagògic escolar de sector i la Inspecció educativa.

– Nombre d'hores setmanals de dedicació dels membres del gabinet psicopedagògic escolar a activitats educatives adreçades als centres o a les tasques de preparació i seguiment de les activitats esmentades, en funció de la informació oferida en la relació dels membres del gabinet i de la necessària confrontació amb les dades oferides pels equips directius dels centres docents atesos.

b) Compliment dels requisits de la convocatòria per part del gabinet psicopedagògic escolar.

c) Existència d'un SPES que preste servei complet a tots els centres públics i concertats de la localitat, i en aquest cas, no correspondrà concedir la subvenció.

El termini de què disposarà la Inspecció educativa per a l'enviament electrònic dels informes la direcció general competent per a resoldre es determinarà en les instruccions que dictarà aquesta direcció general.





Article 11. Comissió avaluadora

1. Es crea una Comissió d'Avaluació, que efectuarà la valoració de les sol·licituds presentades d'acord amb els criteris establits en estes bases i emetrà un informe en què es concrete el resultat de l'avaluació efectuada. Esta comissió estarà composta per:

– Presidència:

Qui ocupe la subdirecció general competent en matèria de centres docents.

Vocalies:

– Qui exercisca la direcció del servei competent en matèria d'ajudes a l'estudi.

– Un inspector o inspectora d'Educació designat per la Inspecció General d'Educació.

– Un director o directora d'un servei psicopedagògic escolar dependent de la conselleria competent en matèria d'educació, designat per la direcció general competent en matèria de centres docents.

– Una persona en representació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

– Qui exercisca la direcció de la secció d'Orientació Escolar de la direcció general competent en matèria d'ordenació acadèmica.

– Les persones que exercisquen la direcció de les seccions de Centres de les direccions territorials competents en matèria d'educació de les respectives províncies, o la persona que designe el director o la directora territorial.

– Un funcionari o funcionària designat per la direcció general competent en matèria de centres docents, que exercirà les funcions de Secretaria de la Comissió, amb veu però sense vot.

En cas de vacant, absència, malaltia o qualsevol altra causa legal, el règim de suplències serà el següent:

– La Presidència i la Secretària de la comissió seran substituïdes per altres funcionaris o funcionàries designats per la direcció general esmentada.

2. En allò no previst en el punt anterior, la Comissió se sotmetrà, quant al seu règim de funcionament, a allò que s'ha disposat per als òrgans col·legiats en la normativa de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.



Article 12. Distribució pressupostària i criteris de valoració

1. La Comissió d'Avaluació efectuarà la valoració dels expedients presentats, tenint en compte el que estableixen aquestes bases reguladores i els criteris de distribució següents:

1.1. Compliment de les funcions generals establides en la normativa que regula els serveis especialitzats d'orientació educativa, psicopedagògica i professional. L'incompliment de les funcions esmentades o l'existència d'un SPES que preste servei complet a tots els centres públics i concertats de la localitat seran causa suficient per a la denegació de l'ajuda.

1.2. S'assignarà inicialment a tots els expedients admesos un mòdul econòmic mínim, l'import del qual es determinarà en la corresponent convocatòria.

1.3. Només es considerarà membre del gabinet psicopedagògic escolar aquell que preste atenció psicopedagògica, d'audició i llenguatge o socioeducativa als centres docents sostinguts amb fons públics. En aquest sentit, no serà matèria subvencionable la prestació de serveis característics d'un equip social de base o altres serveis de naturalesa clínica o administrativa. La inclusió d'assistents socials com a membres del gabinet psicopedagògic serà admesa quan estiguen integrats en l'equip multiprofessional que conforma el gabinet psicopedagògic escolar.

1.4. La dotació pressupostària restant es distribuirà atenent el barem següent:

a) El 75 % es distribuirà proporcionalment al nombre d'hores setmanals de dedicació a activitats d'atenció directa i presencial en els centres i a les altres tasques de preparació i seguiment d'activitats educatives per part dels membres del gabinet.

El total d'hores computables per l'apartat d'altres tasques de preparació i seguiment no podrà superar el 50 % de les hores totals d'atenció directa en centres públics i concertats.

b) El 10 % es distribuirà proporcionalment al personal del gabinet atenent el tipus de relació contractual mantinguda per l'entitat local o per organismes autònoms, empreses públiques o altres ens de dret públic dependents d'aquella respecte dels membres del gabinet psicopedagògic escolar, amb aplicació dels coeficients de ponderació següents:



– Funcionari o funcionària de carrera, laboral fix o laboral fix discontinu: 3.

– Funcionari o funcionària interí, laboral temporal o prestació de serveis: 2.

c) El 15 % es distribuirà en funció del nombre d'habitants de la localitat, segons les dades que consten en les bases de dades de la conselleria competent en matèria d'educació, amb aplicació dels coeficients de ponderació següents:

– fins a 1.000 habitants 2,5

– de 1.001 a 5.000 habitants, 2

– de 5.001 a 10.000 habitants 1,75

– de 10.001 a 20.000 habitants 1,50

– més de 20.001 habitants 1

En el cas de mancomunitats, el nombre d'habitants s'obtindrà a partir de la mitjana aritmètica del nombre d'habitants dels municipis en què el gabinet psicopedagògic realitze la seua actuació.

2. Cap ajuntament, mancomunitat de municipis o entitat menor local podrà rebre, en concepte d'ajuda econòmica per al manteniment del gabinet psicopedagògic escolar, cada convocatòria, una quantitat superior a la menor de les següents:

a) L'ajuda sol·licitada per l'entitat.

b) El 75 % de la diferència entre el total d'ingressos que tinga previst liquidar l'entitat i el total de despeses que tinga previst efectuar per al manteniment del gabinet durant l'últim trimestre de l'exercici anterior i els tres primers trimestres de l'exercici de convocatòria.



Quan la subvenció siga superior a la menor de les dues quantitats mencionades en l'apartat anterior, se li assignarà directament aquesta última al sol·licitant en qui concórrega la circumstància descrita. La quantitat sobrant es distribuirà aplicant els mateixos criteris de valoració entre els sol·licitants que encara no hagen aconseguit aquells límits, i així successivament fins que no quede cap quantitat per repartir.





Article 13. Resolució

1. El servei competent en matèria d'ajudes a l'estudi, com a òrgan instructor del procediment, vist l'expedient i l'informe de la comissió avaluadora, emetrà una proposta de resolució provisional, que tindrà caràcter de definitiva quan no s'hagen tingut en compte altres fets i dades que els aportats pels interessats, de conformitat amb l'article 24, punt 4, de la Llei General de Subvencions, i emetrà un informe de conformitat. L'òrgan instructor elevarà la proposta de concessió i denegació d'aquestes subvencions a la persona titular de la direcció general competent en matèria de centres docents per a la seua resolució.



2. La persona titular de la direcció general competent en matèria de centres docents, en virtut del que preveu en la disposició final segona d'esta orde, dictarà una resolució de concessió de les subvencions, d'acord amb la dita proposta. En aquesta resolució constaran les entitats beneficiàries i la subvenció concedida, així com, si és el cas, les sol·licituds excloses i els motius de denegació.

3. La resolució a què fa referència aquest article haurà de ser dictada i publicada en el termini màxim de sis mesos, llevat que una norma amb rang de llei establisca un termini major o que estiga previst així en la normativa de la Unió Europea. Aquest termini es computarà a partir de la publicació de la convocatòria corresponent en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, d'acord amb l'article 18 de la Llei General de Subvencions. En el cas que transcórrega el termini esmentat i no se n'haja dictat cap resolució, les sol·licituds presentades es consideraran desestimades.



Article 14. Recursos

La resolució de concessió esgotarà la via administrativa, i contra aquesta es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de ser notificada, o bé directament un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de ser notificada, de conformitat amb allò que disposa l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.



Article 15. Supòsits i criteris de modificació de la resolució

La modificació o l'alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions atorgades per altres administracions o ens públics o privats, podran donar lloc a la modificació de la resolució de concessió i, si és el cas, a la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la subvenció.





Article 16. Règim de pagament de la subvenció

Les subvencions a què fa referència aquesta ordre se satisfaran als ajuntaments, mancomunitats de municipis o entitats locals menors beneficiaris segons el següent règim, llevat que la legislació de la Generalitat permeta un règim de lliurament distint:

– El 30 % de la subvenció concedida, una vegada resolta la convocatòria.

– El 70 % restant, quan el beneficiari justifique la subvenció en els termes establits en la base següent.



Article 17. Justificació de les subvencions

1. Els beneficiaris hauran de presentar la documentació justificativa, pels mitjans que es determine en la convocatòria corresponent, en el termini de 10 dies hàbils, comptat de l'endemà de ser publicada la resolució de concessió en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



2. La justificació la presentarà l'alcalde o el president de la corporació local utilitzant els mitjans establits en la convocatòria. La justificació consistirà en un certificat del secretari o de l'interventor de l'entitat local en què haurà de constar necessàriament:

a) Una relació detallada i comprensiva de la totalitat dels ingressos i despeses generades pel funcionament del gabinet psicopedagògic escolar imputables a l'últim trimestre de l'exercici anterior i els tres primers trimestres de l'exercici de convocatòria.

b) El fet del depòsit i custòdia dels justificants originals en la intervenció i tresoreria de la corporació local, a disposició de les comprovacions i requeriments que siguen necessaris per part dels òrgans gestors de la Conselleria competent en matèria d'Educació.

En tot cas, no es podrà abonar una quantia superior a la diferència entre el total d'ingressos i el total de despeses que haja justificat per al manteniment del gabinet psicopedagògic municipal o mancomunat durant l'últim trimestre de l'exercici anterior i els tres primers trimestres de l'exercici en curs.

3. La justificació de la subvenció haurà de fer-se d'acord amb les instruccions que estaran a disposició dels interessats en la pàgina web de la conselleria competent en matèria d'educació.

4. La falta de presentació de la justificació de les despeses en el termini fixat provocarà la pèrdua de la subvenció.



Article 18. Minoració i reintegrament de la subvenció

1. Tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions atorgades per altres administracions o ens públics o privats, podran donar lloc a la modificació de la resolució de concessió o de minoració de les subvencions.

2. L'incompliment per l'entitat beneficiària de qualsevol dels requisits, les condicions i la resta de circumstàncies que van donar lloc a l'atorgament de la subvenció; la variació de la finalitat de l'actuació; la falta de justificació de l'acció, i la resta de causes previstes en l'article 37 de la Llei General de Subvencions donaran lloc a la incoació, per l'òrgan competent per a la concessió de les subvencions, del procediment corresponent, que podrà finalitzar, si és el cas, amb la revocació de la subvenció i l'obligació de reintegrar les quantitats indegudament percebudes i l'interés de demora.

3. L'òrgan competent per a instruir i resoldre els expedients de minoració i de reintegrament serà la direcció general competent en matèria de centres docents.

4. En la tramitació del procediment es garantirà, en tot cas, el dret de l'interessat al tràmit d'audiència.

5. Les quantitats que s'hagen de reintegrar tindran la consideració d'ingressos de dret públic, als efectes del procediment aplicable per a ses cobrades.



Article 19. Seguiment i control de les subvencions

1. La comprovació administrativa de la justificació documental de la subvenció concedida es realitzarà per mitjà de la revisió de la documentació que a aquest efecte s'ha establit en aquestes bases.

2. El seguiment de les subvencions concedides ha de ser realitzat per la direcció general competent en matèria de centres, que establirà els procediments adequats per a fer-ho, i podrà designar també els òrgans o les comissions que considere oportuns per a realitzar-ho, segons els termes establits en l'article 169.3 de la Llei 1/2015.



3. Quan, en l'exercici de les funcions d'inspecció o control, es deduïsquen indicis de la incorrecta obtenció o destinació de la subvenció o ajuda percebuda, els agents encarregats de realitzar-ho podran acordar la retenció de factures, documents equivalents o substitutius i qualsevol altre document relatiu a les operacions en què es manifesten aquests indicis.



DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. No-incidència pressupostària

Aquesta ordre no té incidència pressupostària.



DISPOSICIONS FINALS



Primera. Instruccions de desplegament

Es faculta la direcció general competent en matèria de centres docents perquè, en l'àmbit de les seues competències, dicte les instruccions i adopte les mesures necessàries per al desplegament i l'aplicació d'aquesta ordre.



Segona. Delegació de competències

1. Es delega en la persona titular de la direcció general competent en matèria de centres docents la facultat de concedir o de denegar aquestes ajudes, i se l'autoritza perquè dicte les resolucions necessàries per a l'execució d'aquesta ordre. A més, se l'autoritza perquè dicte resolucions que complementen o modifiquen les resolucions anteriors en els casos i d'acord amb el que estableix l'article 19, punt 4, de la Llei General de Subvencions.

2. Així mateix, es delega en la persona titular de la direcció general competent en matèria de centres docents la resolució dels expedients de reintegrament que siguen pertinents i les resolucions de desistiment, i se l'autoritza per a l'ampliació dels terminis de presentació d'instàncies i justificacions, quan es considere aconsellable per al desplegament i l'execució d'aquesta ordre, d'acord amb el que preveja la normativa aplicable en matèria de procediment administratiu comú.



Tercera. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 4 d'agost de 2016



El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport,

VICENT MARZÀ IBÁÑEZ

Mapa web