Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 30 de juliol de 2020, del director de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, per la qual es convoquen ajudes a plans de reconversió i reestructuració col·lectius, en el marc del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8874 de 05.08.2020
Número identificador:  2020/6322
Referència Base de Dades:  006231/2020
 



RESOLUCIÓ de 30 de juliol de 2020, del director de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, per la qual es convoquen ajudes a plans de reconversió i reestructuració col·lectius, en el marc del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020. [2020/6322]

L'Ordre 4/2020, de 25 de febrer, de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, va aprovar les bases reguladores de les ajudes a Plans de reconversió i reestructuració col·lectius, en el marc del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020. En aquesta ordre s'estableixen aspectes per a l'execució d'aquesta mesura, conforme a les previsions del article 17 del Reglament (UE) 1305/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, relatiu a l'ajuda del desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Les ajudes recollides en aquesta ordre desenvolupen la submesura 4.1 del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, aprovat per Decisió de la Comissió C(2015) 5324, de 28 de juliol de 2015, a l'efecte de la concessió d'ajudes del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. Aquest programa ha sigut modificat a través de les decisions següents: Decisió d'Execució de la Comissió C (2017) 655, de 30 de gener de 2017, Decisió d'Execució de la Comissió C(2017) 5629, de 4 d'agost de 2017 i Decisió d'execució de la Comissió C (2018) 8512, de 5 d'agost de 2018, tot això relatiu al «Suport a les inversions en explotacions agràries». Aquesta submesura desenvolupa dues operacions o línies d'ajuda, i és la submesura 4.1.2. «Plans de reconversió i reestructuració col·lectius», la mesura que ha de contribuir específicament a pal·liar la feblesa estructural del sector agrari de la Comunitat Valenciana, sector tradicionalment minifundista i atomitzat.

En l'article 22 de l'annex I de l'Ordre es disposa que las quanties totals màximes aplicables en cada convocatòria es publicaran mitjançant resolució del director de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Així mateix, l'article 10 de l'esmentat annex estableix que en cada convocatòria s'establirà la forma i termini de presentació de les sol·licituds d'ajuda.

Respecte a la no sujecció a la Política de la Competència de la Unió Europea, i en aplicació dels articles 1.3 i 7.4 del Decret 128/2017, de 29 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, s'especifica que les ajudes incloses en aquesta convocatòria són compatibles amb la Política Comunitària de Competència d'acord amb l'article 81.2 del Reglament (UE) núm. 1305/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre, segons el qual, els articles 107, 108 i 109 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea no seran aplicables als pagaments efectuats pels estats membres en virtut i de conformitat amb aquest reglament, ni al finançament suplementari nacional contemplat en l'article 82, dins de l'àmbit d'aplicació de l'article 42 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.



Atés el que es disposa en l'article 23 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, sobre l'inici del procediment per a la convocatòria anual de concessió de subvencions, la informació referent als crèdits pressupostaris, la quantia de les subvencions, i el termini de presentació de sol·licituds.

De conformitat amb el que es disposa en l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, amb el Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, i l'article 13.1 del Decret 123/2006, de 8 de setembre, pel qual s'aprova l'estatut de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, resolc:



Apartat primer. Objecte i bases reguladores

L'objecte d'aquesta resolució és la convocatòria d'ajudas a inversions a plans de reconversió i reestructuració col·lectius, en el marc del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, com a mesura que contribuïsca a pal·liar la feblesa estructural del sector agrari de la Comunitat Valenciana, sector tradicionalment minifundista i atomitzat, i les bases reguladores del qual han sigut aprovades mitjançant l'Ordre 4/2020, de 25 de febrer, de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica (DOGV 8755, 5 /03/2020).



Apartat segon. Finalitat de les ajudes

1. La finalitat de les ajudes recollides en l'Ordre 4/2020 és incentivar la realització d'actuacions sobre un conjunt de parcel·les, amb la finalitat de realitzar la reconversió i/o reestructuració col·lectiva d'aquests tendents a la gestió conjunta, a l'ús en comú racional dels mitjans per a la realització d'activitats agràries o un altre tipus d'iniciatives que afigen valor al conjunt de parcel·les i produccions afectades pel pla de gestió.

2. Les finalitats anteriorment esmentades, s'han d'aconseguir través d'un o més, dels objectius particulars següents:

a) Consecució d'explotacions agràries d'una estructura adequada i viables des d'un punt de vista agronòmic i econòmic.

b) Millora de l'eficiència hídrica i energètica dels sistemes de reg, reducció dels costos de producció, del consum d'inputs augmentant la competitivitat de l'explotació en el seu conjunt.

c) Adaptació de la producció a les demandes del mercat. Millora de la qualitat dels productes.

d) Millora de la conservació de l'entorn natural, en evitar l'abandó de les parcel·les.

3. No seran susceptibles de subvenció en aquesta convocatòria les inversions destinades a la plantació ni a l'empelt de les varietats híbrides de cítrics que se citen a continuació: Fortune, Ortanique, Ellendale, Clemenvilla-Nova, Nadorcott, Minneola, Murcott, Murina, Orri, Primosole, Queen i Spring Sunshine.



Apartat tercer. Beneficiaris

1. Podran ser beneficiaris les cooperatives, les societats agràries de transformació o qualsevol altra entitat associativa amb personalitat jurídica, que agrupe persones físiques o jurídiques. L'entitat associativa ha de tindre entre els seus objectius la gestió conjunta de l'explotació, amb la finalitat de millorar la seua adaptació al mercat, així com incrementar els rendiments i per consegüent, la viabilitat econòmica d'aquestes.



2. Els beneficiaris hauran de complir amb els requisits establits en l'article 4 de l'Ordre 4/2020 de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.



Apartat quart. Termini i lloc de presentació de les sol·licituds d'ajuda



1. Els interessats que reunisquen les condicions previstes en l'Ordre 4/2020 han de presentar les sol·licituds a través del model normalitzat publicado en la Guia PROP de la Generalitat.

2. El termini de presentació de les sol·licituds d'ajudes serà de tres mesos a comptar des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, tot això de conformitat amb el que es disposa en l'article 30.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

3. Les persones jurídiques estan obligades a relacionar-se amb la Generalitat exclusivament a través de mitjans electrònics, en els termes de l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 de l octubre, del procediment administratiu comú. D'aquesta forma, les sol·licituds s'han de presentar de manera telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat en la següent URL: http://www.gva.es/va/proc21144

Les sol·licituds han d'anar signades mitjançant certificat digital de la persona jurídica que presenta la sol·licitud o, en el seu cas, amb el certificat digital del seu representant o de persona autoritzada per a això. Aquesta representació o autorització haurà d'acreditar-se documentalment.

4. D'acord amb el que es disposa en l'article 68.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, si es presenta alguna sol·licitud de manera presencial, es requerirà a l'interessat perquè l'esmene a través de la seua presentació electrònica. A aquest efecte, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud aquella en la qual haja sigut realitzada l'esmena.

5. No s'acceptaran aquelles sol·licituds que es presenten fora del termini establit en la convocatòria, i es resoldrà la inadmissió d'aquestes, que serà notificada als interessats en els termes previstos en els articles 40 i següents de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

6. Mitjançant la presentació de la sol·licitud el sol·licitant manifesta sota la seua responsabilitat que totes les dades recollides en aquesta i en la documentació que s'adjunta són verídiques i que es troba en possessió de la documentació que així ho acredita, i queda a la disposició de la Generalitat per a la comprovació, control i inspecció posterior que es consideren oportuns.

A tenor del que es disposa en l'article 69.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la inexactitud, falsedat o omissió, de caràcter essencial, de qualsevol dada o informació que s'incorpore a una declaració responsable o a una comunicació, o la no presentació davant l'administració competent de la declaració responsable, la documentació que siga si escau requerida per a acreditar el compliment del declarat, o la comunicació, determinarà la impossibilitat de continuar amb l'exercici del dret o activitat afectada des del moment en què es tinga constància de tals fets, sense perjudici de les responsabilitats penals, civils o administratives al fet que pertocara.

7. D'acord amb el que s'estableix en la Disposició addicional octava de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, i en l'article 4 de la Llei 40/2015, de de octubre, l'òrgan gestor podrà verificar aquelles dades manifestades per les persones interessades amb la finalitat de comprovar l'exactitud d'aquests.

L'òrgan gestor d'aquest procediment està autoritzat per a procedir a la consulta de la següent informació: identitat del sol·licitant o, en el seu cas, del seu representant legal, dades d'estar al corrent amb la Tresoreria de la Seguretat Social i dades cadastrals de la seua explotació. No obstant això, si l'interessat desitja oposar-se a això, és imprescindible que indique la informació concreta a la consulta de la qual s'oposa i els motius que ho justifiquen. Si s'oposa queda obligat a aportar els documents acreditatius corresponents.

L'òrgan gestor del procediment ha d'estar autoritzat per l'interessat per a poder consultar les dades d'estar al corrent dels pagaments amb l'Agència Tributària, estatal i autonòmica. En cas contrari, l'interessat haurà d'aportar els documents acreditatius corresponents.



8. En el cas que la sol·licitud no reunisca els requisits exigits o no s'acompanyen els documents preceptius, es requerirà a l'interessat perquè, en un termini de deu dies, esmene la falta o acompanye els documents, amb la indicació que si així no ho fera, se li tindrà per desistit de la seua petició, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes previstos en l'article 21, apartat 1r de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



9. De conformitat amb el que es disposa en l'Acord de 26 d'abril de 2012 pel qual es deleguen les funcions d'autorització del pagament de fons FEADER entre l'organisme pagador i els diferents òrgans administratius de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, així com de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, i de la Conselleria de Governació (DOGV 6809, 03.07.2012), la instrucció del procediment i la resolució d'aquesta convocatòria correspon a la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, per delegació del director de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària.





Apartat cinqué. Documentació i declaracions responsables

Les sol·licituds d'ajuda han d'incloure la informació i vindre acompanyades de la documentació necessària per a acreditar el compliment dels requisits establits en l'Ordre 4/2020.

Així, ha d'aportar-se la documentació següent:

1. Acreditació de l'entitat beneficiària, mitjançant l'aportació de:

a) NIF

b) Còpia d'escriptura de constitució, estatuts i normes de règim intern legalitzades i actualitzades, on l'activitat agrària ha de figurar entre les activitats de l'entitat beneficiària.

2. Acreditació de la titularitat de l'explotació de les parcel·les incloses en el pla col·lectiu, segons règim de tinença.

a) En cas que el règim de tinença siga cessió, arrendament o qualsevol altra forma de transmissió de la titularitat admissible en dret:



1r) Contracte signat entre el cedent, arrendador o transmissor de la titularitat i l'entitat beneficiària en el qual s'especifique la descripció cadastral de cada parcel·la inclosa la superfície total, la superfície i aprofitament SIGPAC de cada recinte i les condicions econòmiques del contracte i la duració d'aquest.

2n) S'ha d'aportar consentiment del titular de la/les parcel·la/es la titularitat de les quals és motiu de transmissió i el compromís de mantindre les parcel·les dins del pla col·lectiu, durant un període mínim de tres anys a comptar des del pagament de l'ajuda.

3r) Liquidació de l'Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats.

b) En el cas que el règim de tinença siga la propietat es recaptarà, pels mitjans de què disposa l'Administració, la descripció cadastral de cada parcel·la, inclosa la superfície. Quan aquesta no coincidisca amb la manifestada pel sol·licitant, pot admetre's com a acreditació un certificat de la Gerència Territorial de Cadastre o nota simple del Registre de la Propietat, la data d'expedició de la qual siga inferior als sis mesos.



3. Pla de reconversió i reestructuració col·lectiu, que ha d'incloure, almenys, els apartats següents:

a) Descripció general de les parcel·les incloses en el pla col·lectiu en el moment de presentar la sol·licitud, que hi inclou la identificació, aprofitament i superfície dels recintes conforme al Sistema d'Informació Geogràfica de Parcel·les Agrícoles (SIGPAC), especificant-se el cultiu o aprofitament realment existent en cas que no estiga actualitzat. Unitats i mitjans de producció disponibles i la seua ubicació física en el cas de béns immobles.

b) Canvis a introduir pel Pla col·lectiu sobre la situació descrita en l'apartat anterior. Així com la descripció i justificació de la conveniència de les inversions a realitzar.

c) El conjunt de parcel·les adscrites al Pla col·lectiu ha d'aconseguir una dimensió igual o superior a 6 hectàrees.

d) Quan les inversions consistisquen en millora de l'eficiència hídrica i energètica en l'ús de l'aigua de reg, ha d'acreditar-se la disponibilitat legal de l'aigua a utilitzar, mitjançant la presentació del dret o concessió d'aigua de reg per a les superfícies a considerar.

e) La previsió de despeses pels conceptes d'honoraris dels enginyers o elaboració d'estudis de viabilitat, amb les limitacions establides.



f) Documentació sobre les inversions:

– Memòria i/o projecte en el seu cas, de les inversions a realitzar. En el mateix figurarà una descripció de les actuacions a efectuar.

– Presentació d'un projecte, per a aquells casos en els quals es necessiten, autoritzacions, informes i llicències, que haurà de coincidir inequívocament amb el presentat per a l'obtenció d'aquests, juntament amb una memòria agronòmica redactada per tècnic competent i visada pel corresponent col·legi professional.

– Pressupost i/o factures proforma de les inversions, en les quals figure el mesurament de les unitats subvencionables i el seu preu unitari corresponent.

Quan la inversió subvencionable supere els 6.000 euros, s'estableix l'obligació que els beneficiaris aporten com a mínim tres ofertes de diferents proveïdors, i seleccionen sempre l'oferta més econòmica o justificar expressament qualsevol altra elecció. No caldrà la presentació de tres ofertes en aquelles despeses en les quals no puga propiciar la concurrència com succeeix en els casos de registres de patents i obtenció de llicències o altres permisos administratius.



– En instal·lacions el pressupost d'execució material de les quals siga igual o superior a 350.000 euros, o sempre que segons el parer de la conselleria competent en matèria d'agricultura ho considere d'especial complexitat o risc, es presentarà projecte constructiu, redactat per tècnic competent i visat pel col·legi professional corresponent per al seu informe pel servei competent en supervisió de projectes. Aquest projecte tècnic haurà de presentar-se en un únic fitxer en format PDF, de conformitat amb les especificacions que es recullen en els annexos de l'Ordre 9/2016 de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per la qual s'estableix el format digital per a la presentació de projectes tècnics, amb les signatures digitals de les persones autores. A més, haurà de presentar-se'n un exemplar imprés.



4. Avaluació d'impacte ambiental

En aquells projectes o actuacions en les quals siga necessari l'informe d'impacte ambiental es realitzarà d'acord amb el que s'estableix en la Llei 2/1989, de 3 de març, d'impacte ambiental, i el Decret 32/2006, de 10 març, del Consell de la Generalitat, pel qual es modifica el Decret 162/1990, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat, pel qual es va aprovar el Reglament per a l'execució de la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat.

5. Si escau, haurà d'acreditar-se mitjançant certificat dels corresponents organismes reguladors o òrgans de gestió, la realització de producció ecològica o acolliment a altres figures de qualitat diferenciada agroalimentària descrites en l'article 16.1.a del Reglament (UE) 1305/2013.



Així mateix el formulari de sol·licitud incorpora les següents declaracions responsables, que han de ser subscrites en tot cas pels sol·licitants:

a) Conéixer i acceptar la normativa reguladora d'aquesta convocatòria d'ajudes establida en l'Ordre 4/2020, en la resolució per la qual es convoquen les ajudes així com les disposicions d'aplicació tècnica i desenvolupament dictades pel titular de la direcció general competent publicades en la Guia PROP del lloc web de la Generalitat Valenciana.

b) No estar incurs en cap dels supòsits previstos en l'article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



c) Complir la normativa d'integració laboral de persones amb discapacitat o, en el seu cas, l'exempció d'aquesta obligació conforme el Decret 279/2004, de 17 de desembre.

d) Comprometre's a complir el que estableix l'article 3 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana, respecte a l'obligació de donar l'adequada publicitat al caràcter públic del finançament de l'activitat, inversió o actuació objecte de subvenció quan l'import siga superior a 10.000 euros. S'acreditarà d'acord amb el que estableix l'article 23 de l'Ordre 4/2020.

e) Complir els requisits exigits per a obtindre la condició de beneficiari de l'ajuda sol·licitada.

f) No haver iniciat l'execució de les actuacions incloses en el pla de col·lectiu.

g) Compromís d'exercir l'activitat agrària en les parcel·les objecte de l'ajuda i mantindre les inversions durant almenys tres anys comptats des de la data del pagament final de l'ajuda i a mantindre a la disposició de l'administracions dels justificants de pagament de les despeses finançades.

h) Compromís de comunicar qualsevol variació que afecte les dades i documentació entregada a l'administració en el context de tramitació d'aquesta ajuda.

i) Compromís de facilitar en tot moment la realització dels controls necessaris per a comprovar la correcta concessió de l'ajuda i el compliment de compromisos així com a aportar la informació necessària requerida, tècnica, econòmica i laboral per a l'elaboració d'indicadors de seguiment de la mesura.

j) Complir amb els requisits per a ser qualificada com a microempresa o petita empresa segons la definició de la Recomanació 2003/361/CE de la Comissió.

k) Declaració responsable de l'entitat sol·licitant on es faça constar que l'entitat està constituïda per un mínim de deu socis.

l) Justificació d'estar al corrent de les obligacions fiscals i amb la Seguretat Social. En cas que el sol·licitant s'opose al fet que l'òrgan gestor obtinga directament aquesta informació, haurà d'indicar-lo expressament en el formulari, i quedarà obligat a aportar els documents acreditatius corresponents.

A més, haurà de declarar que no s'han obtingut subvencions o ajudes per a les mateixes inversions relacionades en la sol·licitud i, en cas que hagen sigut sol·licitades altres subvencions o ajudes per a les mateixes inversions relacionades amb la sol·licitud, procedents de qualssevol administració o ens públic o privat, nacional o internacional, hauran d'especificar-se.



Apartat sisé. Valoració de les sol·licituds

1. La concessió de les ajudes s'efectuarà mitjançant un règim de concurrència competitiva i, en el cas que l'import total sol·licitat siga superior a l'import global màxim establit, s'atendran les sol·licituds de forma ordenada de major a menor puntuació obtinguda per cada sol·licitud, d'acord amb els criteris establits en l'article 13 de l'Ordre 4/2020. Això és:

a) Sol·licituds presentades per cooperatives, organitzacions de productors, societats agràries de transformació o entitats mercantils en les quals almenys el 50 % del seu capital pertanga a societats cooperatives, organitzacions de productors o societats agràries de transformació (5 punts).

En el cas que l'entitat beneficiària agrupe a més de 50 socis i acredite la seua gestió democràtica, de manera que cap persona física ni jurídica, de manera directa ni indirecta, posseïsca el control de més del 34 % dels drets de vot d'aquesta entitat (2 punts addicionals als anteriors).



b) Sol·licituds presentades per una altra mena de societats diferents de les descrites en l'apartat anterior (3 punts).

c) Dimensió equivalent del conjunt de parcel·les adscrites al pla col·lectiu.

Més de 20 Has: 7 punts

Entre 15 i 20 Has: 6 punts

Entre 10 i 14 Has:5 punts

Entre 6 i 10 Has: 4 punts

d) Plans en els quals la superfície inclosa estiga situada en la seua major part en zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques contemplades en l'article 32 del Reglament (UE) 1305/2013 (5 punts).

e) Plans en els quals la superfície inclosa estiga situada en la seua major part en municipis d'aplicació de la mesura LEADER no inclosos en l'apartat anterior (3 punts).

f) Els plans en els quals, després de l'execució del pla, més del 50 % de la superfície del pla col·lectiu es dediquen a producció ecològica o altres produccions de qualitat diferenciada descrites en l'article 16.1.a del Reglament (UE) 1305/2013. (5 punts).

En cas d'empat es tindrà en compte l'ordre en la puntuació obtinguda en el primer criteri de selecció, de persistir l'empat es considerarà la puntuació obtinguda en el segon criteri de selecció i així successivament. Si així i tot, persistira l'empat, aquest es resoldrà atenent la major superfície total inclosa en el pla d'actuació.

2. D'acord amb el que es disposa en l'article 13.2 de l'Ordre 4/2020 s'estableix un llindar de 6 punts que les sol·licituds presentades han d'aconseguir per a poder tindre dret a la concessió de l'ajuda.



Apartat seté. Concessió de les sol·licituds

1. El termini per a la resolució de les sol·licituds d'ajuda serà de sis mesos, conforme al que es disposa en l'article 14 de l'Ordre 4/2020. Si en aquest termini no es dictara resolució expressa, s'entendrà que aquesta ha sigut desestimada, conforme estableix l'article 25.5 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2. Encara que les competències sobre gestió de les subvencions i autorització de pagament de fons FEADER corresponen a l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, les sol·licituds seran resoltes per la persona titular de la direcció general competent en matèria de modernització d'explotacions agràries, segons l'acord de 2 6 d'abril de 2012 pel qual es deleguen les funcions d'autorització de pagament de fons FEADER entre l'organisme pagador i els diferents òrgans administratius de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, així com de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, i de la Conselleria de Governació.

3. Les resolucions posen fi a la via administrativa, i seran notificades als interessats motivant degudament el sentit d'aquestes. Contra aquestes resolucions, es podrà interposar recurs potestatiu de reposició davant el/la director/a de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA), en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà a aquell en què tinga lloc la seua notificació, de conformitat amb el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques o impugnar-se directament davant l'ordre jurisdiccional mitjançant la interposició de recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà a la seua notificació, de conformitat amb el que s'estableix en els articles 8.3, 25.1 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjudici que l'interessat puga interposar qualsevol altre recurs que considere oportú.



Apartat huité. Sol·licitud de pagament de les ajudes

Una vegada finalitzades les operacions incloses en els plans aprovats, els beneficiaris han de comunicar la finalització, justificar la seua execució, acreditar el pagament de les inversions i sol·licitar el pagament de l'ajuda corresponent.

D'acord en el que es preveu en l'Ordre 4/2020, les sol·licituds de pagament han de presentar-se abans del dia 31 de juliol de l'exercici pressupostari corresponent per al qual s'ha programat la finalització de les inversions incloses en el pla col·lectiu i anar acompanyades de la documentació i justificants pertinents. En tot cas, la data límit per a la presentació de sol·licituds de pagament és el dia 31 de juliol de 2023 per a les sol·licituds corresponents a plans col·lectius que tinguen prevista la finalització en l'exercici 2023.



Apartat nové. Finançament de les ajudes

1. S'estableix un import global màxim per a les ajudes convocades mitjançant aquesta resolució de 1 0.000.000 EUR, distribuïts en les anualitats següents:

Anualitat 2021: 1.000.000 EUR

Anualitat 2022: 7.000.000 EUR

Anualitat 2023: 2.000.000 EUR



2. L'ajuda està inclosa dins de la mesura 4, Inversions en actius físics, Submesura 4.1 Suport a les inversions en explotacions agràries, operació 4.1.2, ajuda a plans de reconversió i reestructuració col·lectius», del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, adoptat per la Comissió Europea el 28 de juliol de 2015, i el finançament d'aquesta es farà amb càrrec a la línia de subvenció SO83300 del capítol VII del pressupost de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, corresponent a l'aplicació en la Comunitat Valenciana de la Política Agrícola Comuna per a cada exercici. L'ajuda està cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i la Generalitat, segons consta en el Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020. De conformitat amb el que es disposa en l'article 40. 2.de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, les despeses d'abast pluriennal se subordinen als crèdits que, per a cada exercici, es consignen a aquest efecte en el pressupost de la Generalitat.



3. El percentatge màxim d'ajuda és del 40 % de la inversió subvencionable, estant comprés el volum d'inversió subvencionable per sol·licitud entre els 50.000 i els 2.000.000 EUR per pla.



Apartat desé. Incompatibilitat de les ajudes

No són subvencionables amb càrrec a aquesta convocatòria aquelles inversions que siguen objecte d'altres mesures d'ajudes públicas amb independència de l'origen del finançament públic, de l'organisme que gestione l'ajuda, o de l'exercici financer en el qual haguera sigut concedida i, en particular, no podran ser cofinançats mitjançant contribució dels Fons Estructurals, del Fons de Cohesió o de qualsevol altre instrument financer de la Unió.

Tampoc poden acollir-se a aquestes ajudes les inversions corresponents a les mesures incloses en el Reial decret 1363/2018 per a l'aplicació de les mesures del Programa de suport al sector vitivinícola 2019-2023, aprovat d'acord amb les disposicions del Reglament (UE) 1308/2013 pel qual es crea l'organització comuna de mercats dels productes agraris i pel qual es deroga el Reglament (CEE) 922/72, el Reglament (CEE) 234/79, el Reglament (CE) 1037/2001 i el Reglament (CE) 1234/2007.



Apartat onze. Publicitat i tractament de dades de caràcter personal



La sol·licitud de les ajudes comporta el tractament de dades de caràcter personal en el marc del que es disposa en el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, i de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

La informació relativa al tractament de les dades de caràcter personal es troba disponible en el Registre d'Activitats de Tractament publicat en la pàgina web de la conselleria competent en matèria d'agricultura. En concret, la informació bàsica del tractament és la següent:



Nom del tractament: ajudes en matèria agrícola, agroalimentària i desenvolupament rural de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària

Identitat del responsable del tractament: persona titular de la Direcció de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària

Finalitat del tractament: gestionar les ajudes en matèria agrària i agroalimentària incloses en la Política Agrícola Comuna, finançades pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Exercici de drets: Pot exercir el dret d'accés, rectificació, supressió, limitació, oposició i portabilitat de les seues dades de caràcter personal de manera presencial o telemàtica, de conformitat amb o previst en l'enllaç següent:  http://www.gva.es/proc19970.

Reclamacions: sense perjudici de qualsevol altre recurs administratiu o acció judicial, tot interessat tindrà dret a presentar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de dades si considera que el tractament de dades personals que el concerneix infringeix la normativa en matèria de protecció de dades.

De conformitat amb l'article 113 del Reglament (UE) 1306/2013, les dades de les persones beneficiàries seran publicades en el lloc web de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària conformement a l'article 111 d'aquest reglament i podran ser tractades per organismes d'auditoria i investigació de la Unió Europea i nacionals per a salvaguardar els interessos financers de la Unió.

Quan al llarg del procediment administratiu es vagen a aportar dades de caràcter personal de terceres persones, prèviament a la comunicació d'aquestes dades a la Conselleria, les persones sol·licitants o, en el seu cas, els seus representants legals hauran d'informar aquestes persones, del tractament de les seues dades per la conselleria en els termes previstos en aquest apartat. Així mateix, se'ls informarà del seu dret a oposar-se a la consulta de dades per part de l'administració o, en aquells casos exigibles legalment, es recollirà l'autorització expressa per a la realització d'aquestes consultes.

Les entitats beneficiàries han de complir el que s'estableix en l'article 3 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana, respecte a l'obligatorietat de donar l'adequada publicitat al caràcter públic del finançament de les actuacions objecte de subvenció, d'acord amb el que s'estableix en els punts 2 i 3 de l'article 3 de la Llei 2/2015, així com l'article 18 de la Llei 38/2003, de 26 de novembre, general de subvencions.

En virtut del que es disposa en l'article 18 de la Llei 38/2003 general de subvencions, la Base de dades Nacional de Subvencions operarà com a sistema nacional de publicitat de subvencions.



Apartat dotze. Procediment de comunicació d'irregularitats i sospites de frau

Qualsevol persona que tinga coneixement de fets que pogueren ser constitutius de frau o irregularitat en relació amb projectes o operacions finançats totalment o parcialment amb càrrec a fons procedents de la Unió Europea en el marc d'aquesta convocatòria podrà posar aquests fets en coneixement del Servei Nacional de Coordinació Antifrau de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per mitjans electrònics a través del canal habilitat a aquest efecte per aquest Servei en l'adreça web: http://www.igae.pap.minhafp.gob.es/sitios/igae/es-es/snca/paginas/inicio.aspx i en els termes establits en la Comunicació 1/2017, de 6 d'abril, de l'esmentat servei que pot consultar-se en la URL següent:

http://www.hisenda.gva.es/documents/90598251/165748060/comunicacionsnca+1-2017+06.04.2017Canaldenuncias.pdf/0356c08d-0e02-4*cf6-b820-19f28*fcee69f



Apartat tretze. Règim de recursos contra aquesta resolució



Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, les persones interessades podran interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició, en el termini d'un mes des de l'endemà de la publicació, davant del director de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, de conformitat amb el que s'estableix en els articles 112, 114, 115, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o bé interposar directament recurs contenciós administratiu  davant del jutjat contenciós administratiu corresponent, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que s'estableix en els articles 8, 14.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjudici que les persones interessades puguen fer ús, si escau, de qualsevol altre que estimen procedent.



València, 30 de juliol de 2020.– El director de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària: Francisco Rodríguez Mulero.

Mapa web