Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 20/2023, de 29 de juny, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es regula la implantació i el funcionament dels instituts escola que integren ensenyaments d'educació infantil, educació primària i educació secundària de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9631 de 04.07.2023
Número identificador:  2023/7515
Referència Base de Dades:  007182/2023
 



ORDRE 20/2023, de 29 de juny, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es regula la implantació i el funcionament dels instituts escola que integren ensenyaments d'educació infantil, educació primària i educació secundària de la Comunitat Valenciana. [2023/7515]

Índex



Preàmbul

Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació

Article 2. Implantació dels instituts escola

Article 3. Caràcter i ensenyaments dels instituts escola

Article 4. Òrgans unipersonals de govern

Article 5. Òrgans col·legiats de govern

Article 6. Òrgans de coordinació docent

Article 7. Tutories

Article 8. Altres figures de coordinació docent

Article 9. Consell de delegades i delegats

Article 10. Projecte educatiu

Article 11. Normes d'organització i funcionament

Article 12. Programació general anual

Article 13. Adscripció dels instituts escola

Article 14. Manteniment, conservació i vigilància de les instal·lacions

Article 15. Personal docent i personal no docent

Disposició addicional única. No increment de la despesa pública

Disposició derogatòria única. Derogació normativa

Disposició final primera. Aplicació i execució

Disposició final segona. Entrada en vigor





Preàmbul



La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha posat en funcionament, des del curs 2018-2019, diverses experiències de centres públics integrats d'educació infantil, primària i secundària (a partir d'ara, instituts escola) amb la finalitat de donar continuïtat a l'escolarització de l'alumnat dels centres públics d'educació infantil i primària en aquells contextos que, per la seua particularitat, ho exigien. Les necessitats de l'alumnat i de les famílies són la prioritat i el focus d'atenció d'aquesta conselleria, per la qual cosa forma part del seu nucli de preceptes la voluntat d'oferir noves vies de suport educatiu en aquells casos que la situació ho demane.

Fins ara, tres han estat les línies principals per a la constitució, de manera experimental, dels instituts escola en l'àmbit educatiu valencià: la consecució de l'equitat i la lluita contra l'abandonament escolar prematur, les mesures contra el despoblament de les zones rurals i el reequilibri i la redistribució de l'oferta educativa.

Com a resultat de la primera línia d'actuació, a partir del curs 2018-2019, s'autoritzaren els ensenyaments d'educació secundària al col·legi d'educació infantil i primària (CEIP) Carlos Selma i al CEIP Guitarrista Tàrrega, tots dos de Castelló de la Plana. Per la seua banda, amb la intenció de combatre el despoblament de les zones rurals, el Col·legi Rural Agrupat (CRA) Penyagolosa, d'Atzeneta del Maestrat, va començar a funcionar com a institut escola el curs 2020-2021. Així mateix, com a resultat de la combinació d'aquest últim criteri i del criteri del reequilibri i la redistribució de l'oferta educativa, el curs 2020-2021 es va constituir com a institut escola el CEIP Francesc Carròs, de la Font d'en Carròs, el curs 2021-2022 el CEIP José Alba, de la Vilavella, i el curs 2022-2023 el CEIP Serra de Bèrnia, de Xaló. Finalment, també el CEIP Gaspar Gil Polo de València es va constituir com a institut escola el curs 2022-2023, en aquest cas d'acord amb el criteri de la consecució de l'equitat i la lluita contra l'abandonament escolar prematur.



D'altra banda, aquesta nova estructura organitzativa permet als centres línies de recerca centrades en la innovació pedagògica i els facilita el desenvolupament de la pràctica educativa des de l'autonomia de gestió i la capacitat de tramitar els recursos propis. L'objectiu, una vegada més, és que l'alumnat assolisca l'èxit escolar amb el suport de les famílies, la comunitat escolar i l'administració educativa.

Els antecedents d'aquest tipus d'organització educativa integrada es poden trobar en alguns territoris de l'estat que, durant els anys 30 del segle passat, treballaren, des de posicions de renovació pedagògica, per a erigir un model d'educació secundària que donara continuïtat als ensenyaments instaurats en l'educació primària, com una sort d'implementació d'habilitats, coneixements i recursos per a contribuir a la maduració personal i intel·lectual de l'alumnat.

En aquest sentit, i amb la intenció de crear un pont amb aquelles institucions pioneres i avantguardistes, amb aquest model dels instituts escola es posa en valor el concepte d'ensenyament integral i s'emfasitzen les nocions d'unió i cohesió a partir de l'assumpció dels eixos següents: continuïtat, seguiment de l'evolució de l'alumnat, convivència d'infants i adolescents, metodologies innovadores o versatilitat i polivalència en la pràctica docent.

A més, la filosofia organitzativa dels instituts escola ha de preveure un projecte educatiu únic per a totes les etapes, una oferta formativa de 2-3 anys fins a 16 anys que incorpore no només els ensenyaments d'educació infantil i primària i educació secundària obligatòria (ESO), sinó també de cicles formatius de grau bàsic (CFGB) en aquelles situacions en què la conselleria competent en matèria d'educació ho considere (per les característiques del centre i del context), un edifici compartit o un complex d'edificis en un mateix recinte i uns espais adequats per a totes les edats escolaritzades.

Per a tal fi, la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, disposa en l'article 107, apartat 5, que les administracions educatives podran considerar centre educatiu, als efectes d'organització, gestió i administració, l'agrupació de centres públics ubicats en un àmbit territorial determinat. També estableix, en l'article 111, apartat 5, que correspon a les administracions educatives determinar la denominació d'aquells centres públics que oferisquen ensenyaments agrupats de manera diferent a l'ordinària.

L'esmentada Llei orgànica 2/2006 estableix en el capítol II del títol II que, per a fer efectiu el principi d'igualtat en l'exercici de l'educació, les administracions públiques desenvoluparan accions de caràcter compensatori en relació amb les persones, grups i àmbits territorials en què es troben situacions desfavorables i proveiran els recursos econòmics i els suports precisos per a fer-ho efectiu. D'acord amb això, el disseny de la política educativa ha d'establir mesures compensatòries per tal de reforçar l'acció del sistema educatiu, amb l'objectiu d'evitar desigualtats derivades de factors socials, econòmics, culturals, geogràfics, ètnics o d'una altra índole. En aquest sentit, correspon a les administracions educatives l'adopció de mesures singulars en aquells centres educatius o zones geogràfiques en les quals resulta necessària una intervenció educativa compensatòria per tal de garantir la igualtat d'oportunitats.



D'altra banda, l'article 20 del Reial decret 132/2010, de 12 de febrer, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que impartisquen els ensenyaments de segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària i l'educació secundària, disposa la flexibilització dels requisits mínims d'instal·lacions per als centres docents que imparteixen diferents ensenyaments en el mateix edifici o recinte escolar.

Així mateix, la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Comunitat Valenciana, d'acord amb el que disposa el Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries i les seues atribucions, té assignades les competències en relació a l'ensenyament, constituint-se en l'administració educativa competent de la Comunitat Valenciana, als efectes que preveu el conjunt de l'ordenament jurídic vigent en matèria educativa. Per això, d'acord amb el Decret 173/2020, de 13 d'octubre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, té competència, entre altres, per a autoritzar els ensenyaments que s'hi imparteixen, adaptar la normativa d'organització i funcionament i determinar la denominació d'aquells centres públics que oferisquen ensenyaments agrupats de manera diferent a l'ordinària.



Finalment, l'organització dels col·legis d'educació infantil i primària està regulada pel Decret 253/2019, de 29 de novembre, del Consell, de regulació de l'organització i el funcionament dels centres públics que imparteixen ensenyaments d'educació infantil o d'educació primària. En l'article 7 s'indica que es podran autoritzar diferents tipus d'ensenyaments no regulats per l'esmentada norma. A més, assenyala la conselleria competent en matèria d'educació, que autoritzarà aquests ensenyaments i adoptarà les mesures necessàries per a la posada en marxa d'aquests, particularment pel que fa a la dotació de professorat i d'altres recursos materials i tècnics. Així mateix, el Decret 252/2019, de 29 de novembre, del Consell, determina la regulació de l'organització i el funcionament dels centres públics que imparteixen ensenyaments d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional.



Analitzats els resultats de les experiències desenvolupades al CRA del Penyagolosa d'Atzeneta del Maestrat, al CEIP Maestro Carlos Selma de Castelló de la Plana, al CEIP Guitarrista Tàrrega de Castelló de la Plana, al CEIP Don José Alba de la Vilavella i al CEIP Francesc Carròs de La Font d'en Carròs, i tenint en compte la demanda generada en altres nuclis de característiques semblants, s'ha considerat oportuna i necessària l'aprovació d'una ordre que dispose la implantació i el funcionament d'aquest tipus de centres a la Comunitat Valenciana.



En la tramitació d'aquesta norma s'han respectat els principis de bona regulació previstos en l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques: principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència.

L'organització dels ensenyaments en aquests centres contribueix a objectius diversos: la consecució de l'equitat i la lluita contra l'abandonament escolar prematur, l'establiment de mesures contra el despoblament de les zones rurals i el reequilibri i la redistribució de l'oferta educativa, amb la qual cosa es compleix el principi de necessitat i eficàcia.



Quant al principi de proporcionalitat, la norma conté la regulació adequada i imprescindible i estableix les obligacions necessàries a fi d'atendre els objectius ja esmentats.

La disposició compleix també el principi de seguretat jurídica, atés que s'emmarca en la resta de l'ordenament jurídic i assumeix, de manera coherent, els mandats i recomanacions disposats en els àmbits estatal, autonòmic i europeu.

A més a més, el principi d'eficiència queda suficientment acreditat perquè aconsegueix evitar temps de desplaçament per carretera de l'alumnat de zones rurals que hauria de cursar els ensenyaments d'educació secundària previstos en aquesta ordre fora del seu municipi.

Per últim, el principi de transparència s'ha garantit mitjançant un procés de consulta i audiència pública i a través de la negociació amb els representants dels treballadors de l'ensenyament públic en la mesa sectorial. A més, aquesta ordre s'ha sotmés a la consideració del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, que ha emés el dictamen 3/2023 amb data 3 de març de 2023.

Aquesta ordre està inclosa en el Pla normatiu de l'administració de la Generalitat per a l'any 2023.

Per això, vista la proposta del director general de Centres Docents, de conformitat amb aquesta, amb l'informe de l'Advocacia General; després de la negociació amb les persones representants de les treballadores i els treballadors; amb el dictamen preceptiu del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana; conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, en exercici de la potestat reglamentària atribuïda per l'article 28.e de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i en virtut de l'atribució de competències efectuada en l'article 7 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual determina el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, i amb l'informe previ de les conselleries competents en matèria d'hisenda i administració pública i de les facultats atorgades per la disposició final tercera dels decrets 252/2019 i 253/2019, de 29 de novembre, del Consell



ORDENE



Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació

Aquesta ordre té per objecte la implantació i regulació dels centres educatius de titularitat de la Generalitat que integren els ensenyaments d'educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria i, si és el cas, cicles formatius de grau bàsic de la Comunitat Valenciana. La denominació genèrica d'aquests centres serà institut escola.

Article 2. Implantació dels instituts escola

1. S'entén per institut escola aquell centre que, reunint els requisits establits en l'article 20 del Reial decret 132/2010, de 12 de febrer, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que impartisquen els ensenyaments de segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària i l'educació secundària, impartisca, almenys, les etapes d'educació primària i educació secundària obligatòria.



2. La integració dels ensenyaments esmentats en un mateix centre es farà per resolució de la persona titular de la conselleria competent en matèria d'educació, després de considerar-ne la necessitat i en funció dels requisits marcats en aquesta ordre.



Article 3. Caràcter dels instituts escola

Els instituts escola són institucions escolars, que responen a contextos de característiques sociodemogràfiques especials, dependents de la conselleria competent en matèria d'educació. En aquests centres es desenvolupen els processos d'ensenyament, aprenentatge i formació integral de l'alumnat, les activitats d'investigació i innovació de la pràctica educativa i el perfeccionament del personal docent, amb la participació de tota la comunitat educativa.



Article 4. Òrgans unipersonals de govern

1. Les funcions i atribucions dels òrgans unipersonals de govern es regiran pel que preveu la normativa autonòmica que regula l'organització i el funcionament dels centres docents públics d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional.

2. Els instituts escola de la Comunitat Valenciana tindran, amb caràcter general, els següents òrgans unipersonals de govern: director o directora, vicedirector o vicedirectora, cap d'estudis d'educació infantil i primària i cap d'estudis d'educació secundària, i secretari o secretària.



3. El nomenament de la persona que ostente la direcció del centre, així com el nomenament de la resta de l'equip directiu, s'efectuarà per part de la direcció territorial competent en matèria educativa de la província on estiga situat el centre, d'acord amb el que es disposa en la normativa específica de la Comunitat Valenciana.

4. Qualsevol persona funcionària docent que impartisca algun ensenyament en el centre podrà accedir als òrgans unipersonals de govern, independentment del cos de pertinença. No obstant això, les persones que exercisquen de cap d'estudis d'educació infantil i primària i d'educació secundària obligatòria han de pertànyer als cossos docents de l'etapa corresponent.

5. La coordinació de les activitats complementàries i extraescolars serà competència de la persona que exercisca de cap d'estudis de cadascuna de les etapes.

6. Els instituts escola disposaran d'un nombre global d'hores lectives setmanals perquè els equips directius en desenvolupen les funcions. La conselleria competent en matèria d'educació determinarà aquestes hores d'acord amb la regulació específica que es determine de les plantilles dels centres de secundària.

7. Per a la classificació del centre, a efectes retributius de l'equip directiu, l'institut escola es considerarà com a centre públic d'educació secundària i es comptabilitzaran totes les unitats en funcionament de les diverses etapes que s'hi imparteixen.



Article 5. Òrgans col·legiats de govern

1. El consell escolar d'aquests centres es regirà pel que preveu la normativa autonòmica que regula l'organització i el funcionament dels centres docents públics d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional. En aquest sentit, es respectarà la paritat entre dones i homes, llevat que, per raons fundades i objectives, degudament motivades, no fora possible. Així, el consell escolar dels instituts escola estarà integrat per:



a) La directora o el director del centre, que en serà la presidenta o el president.

b) Una de les persones que exerceixen de cap d'estudis, designada per la direcció del centre.

c) La secretària o el secretari del centre, que actuarà com a secretària o secretari del consell escolar, amb veu, però sense vot.

d) Una regidora o un regidor o persona representant de l'ajuntament en el terme municipal del qual es trobe radicat el centre.

e) Set representants del professorat triats pel claustre de professorat.



f) Cinc representants de les mares, pares o representants legals de l'alumnat, dels quals un serà designat per l'associació de famílies de l'alumnat més representativa al centre.

g) Fins a quatre representants de l'alumnat, elegits a partir del primer curs de l'educació secundària obligatòria. Els centres que tinguen fins a quatre unitats d'educació secundària tindran dos representants de l'alumnat. No obstant això, l'alumnat dels dos primers cursos de l'educació secundària obligatòria no podrà participar en la selecció o el cessament de la persona titular de la direcció del centre.

h) Una persona representant del personal d'administració i serveis.



2. El claustre de professorat dels instituts escola es regirà pel que preveu la normativa autonòmica que regula l'organització i el funcionament dels centres docents públics d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional.





Article 6. Òrgans de coordinació docent

1. Als ja establits per als col·legis d'educació infantil i primària, els òrgans de coordinació docent dels instituts escola incorporaran els departaments didàctics i el departament d'orientació educativa i professional en substitució de l'equip d'orientació educativa.



2. Els equips docents d'educació primària i de cicle d'educació infantil es regularan per la normativa específica per als col·legis d'educació infantil i primària, mentre que els departaments didàctics es regiran segons la normativa específica per als instituts d'educació secundària.

3. La comissió de coordinació pedagògica estarà integrada, com a mínim, per la persona que ostente la direcció, que en serà la presidenta, les persones que exercisquen de caps d'estudis, les persones coordinadores dels equips docents d'educació primària i de cicle d'educació infantil i les direccions de departament. En l'exercici de la seua autonomia, la direcció del centre podrà nomenar altres persones com a integrants d'aquesta comissió. La persona de menor edat actuarà com a secretària. En la constitució de la comissió de coordinació pedagògica es respectarà la paritat entre dones i homes, llevat que, per raons fundades i objectives, degudament motivades, no fora possible. Així mateix, podran actuar dues subcomissions en assumptes específics de cada etapa educativa, una per a educació infantil i primària i una altra per a educació secundària. Pel que fa al funcionament i a les atribucions d'aquesta comissió, es complirà el que disposa la normativa autonòmica que regula l'organització i el funcionament dels centres docents públics d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional.

4. Els instituts escola disposaran dels departaments didàctics següents:

a) Departament de ciències, al qual s'adscriurà el professorat que impartisca assignatures de les àrees de coneixement de ciències de la naturalesa, física i química i matemàtiques.

b) Departament d'humanitats, al qual s'adscriurà el professorat que impartisca assignatures de les àrees de coneixement de filosofia, geografia i història i religió.

c) Departament d'art i tecnologia, al qual s'adscriurà el professorat que impartisca assignatures de les àrees de coneixement d'arts plàstiques, música, tecnologia, informàtica i educació física.

d) Departament de llengües, al qual s'adscriurà el professorat que impartisca assignatures de les àrees de coneixement de castellà, valencià, llengües estrangeres i llengües clàssiques.

e) En els centres en què s'impartisca CFGB es constituirà un departament que agrupe tot el professorat que hi impartisca les assignatures específiques.

5. El departament d'orientació acadèmica i professional es regularà pel que preveu el Decret 72/2021, de 21 de maig, del Consell, d'organització de l'orientació educativa i professional en el sistema educatiu valencià.

Article 7. Tutories

Pel que fa a les tutories, es complirà el que estableix la normativa autonòmica que regula l'organització i el funcionament dels centres docents públics d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional, en funció de l'etapa educativa que corresponga, així com la normativa de dotació de plantilles per a les etapes específiques implantades en centres que imparteixen educació infantil i primària i educació secundària de la Comunitat Valenciana.



Article 8. Altres figures de coordinació docent

1. Els instituts escola tindran, almenys, les següents figures de coordinació docent: tecnologies de la informació i la comunicació, formació, igualtat i convivència, programa de reutilització de llibres i materials curriculars i de l'aula d'informàtica, i es regularan segons el que preveu la normativa autonòmica que regula l'organització i el funcionament dels centres docents públics d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional.



2. Els instituts escola disposaran d'un nombre global d'hores lectives setmanals perquè els coordinadors desenvolupen les seues funcions. La conselleria competent en matèria d'educació determinarà aquestes hores d'acord amb les unitats que tinguen en funcionament, així com altres característiques singulars.



Article 9. Consell de delegades i delegats

Als instituts escola hi haurà un consell de delegades i delegats de l'alumnat d'educació secundària obligatòria, segons el que indiquen els articles 62, 63, 64 i 65 del Decret 252/2019. En aquest consell de delegades i delegats de l'alumnat d'educació secundària obligatòria també s'ha de respectar la paritat entre dones i homes, llevat que, per raons fundades i objectives, degudament motivades, no fora possible.





Article 10. Projecte educatiu

El projecte educatiu dels instituts escola serà un document unitari. El contingut s'ajustarà al que disposen l'article 121 de la Llei orgànica 2/2006, els articles 55 i 56 del Decret 253/2019 i els articles 70 i 71 del Decret 252/2019, amb una especial menció a l'orientació acadèmica i professional. També seran aplicables la resta de disposicions vigents que estableixen la inclusió de determinats aspectes com a part del contingut del projecte educatiu de centre (PEC).



Article 11. Normes d'organització i funcionament

Els instituts escola redactaran les normes d'organització i funcionament atenent el que es disposa en la normativa bàsica i d'acord amb les línies i criteris indicats en el PEC. La comunitat educativa haurà de ser escoltada en les seues propostes per a l'elaboració d'aquestes normes. Les normes d'organització i funcionament han d'incloure el conjunt d'objectius, principis, drets, responsabilitats i normes pels quals es regula la convivència de tots els membres de la comunitat educativa i s'han d'ajustar al que estableix el Decret 195/2022, d'11 de novembre, del Consell, d'igualtat i convivència en el sistema educatiu valencià.





Article 12. Programació general anual

Els instituts escola elaboraran al principi de cada curs acadèmic una programació general anual (PGA). Es regirà d'acord amb el que preveu la normativa bàsica, els decrets de regulació de l'organització i el funcionament dels ensenyaments que integra i les resolucions vigents que establisquen la inclusió de determinats aspectes com a part del contingut de la programació general anual.



Article 13. Adscripció dels instituts escola

En els instituts escola es podran definir adscripcions, a l'efecte de l'admissió, en batxillerat, d'acord amb el que estableix l'article 14 de l'Ordre 7/2016, de 19 d'abril, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es regula el procediment d'admissió de l'alumnat en els centres docents sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana que imparteixen ensenyaments d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria i batxillerat.

Article 14. Manteniment, conservació i vigilància de les instal·lacions



1. La conservació, el manteniment i la vigilància dels edificis destinats als instituts escola que integren els ensenyaments d'educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria i cicles formatius de grau bàsic correspondran al municipi respectiu, sempre que aquests edificis siguen de titularitat municipal, amb l'excepció de les infraestructures de comunicacions.

Per a poder finançar les despeses de funcionament i conservació corresponents a les unitats d'educació secundària, la conselleria competent en matèria d'educació establirà una dotació addicional en forma de mòdul econòmic per cada unitat d'educació secundària. Aquesta dotació es concretarà en un conveni entre la Generalitat, a través de la conselleria competent en matèria d'educació, i cada entitat local. Aquest conveni haurà d'incloure, entre altres coses, d'una banda, el mòdul econòmic amb què es finança cada unitat d'educació secundària, així com la seua actualització i, d'una altra, el compromís per part de l'entitat local de remetre a l'òrgan autonòmic un certificat trimestral de despeses que acredite que aquestes són d'import igual o superior a les quantitats assignades en el mòdul econòmic esmentat.



En el cas que les instal·lacions de l'institut escola s'ubiquen en locals que no siguen de titularitat municipal, la conservació, el manteniment i la vigilància correspondran al seu titular.

2. Qualsevol membre de la comunitat educativa que siga coneixedor d'una deficiència en les instal·lacions o en l'equipament didàctic la comunicarà immediatament a la direcció del centre.

3. La direcció del centre docent comunicarà a la corporació local qualsevol deficiència que es produïsca en les instal·lacions tan bon punt en tinga coneixement.

4. La direcció del centre docent comunicarà a l'òrgan competent en matèria de tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC), mitjançant el procediment que es determine, qualsevol deficiència que es produïsca en la infraestructura de comunicacions tan bon punt en tinga coneixement; així mateix, informarà de la comunicació realitzada a la direcció territorial de la conselleria competent en matèria d'educació.



5. La direcció del centre facilitarà l'accés al centre dels tècnics de l'òrgan competent en matèria TIC, i atendrà les seues indicacions al voltant de la infraestructura i els accessos de comunicacions, així com respecte al maquinari i el programari.



Article 15. Personal docent i personal no docent

1. La conselleria competent en matèria d'educació dotarà els instituts escola del personal necessari per a impartir el currículum de les diferents etapes segons el que s'estableix en la normativa de dotació de plantilles per a les etapes específiques implantades en centres que imparteixen educació infantil i primària i educació secundària de la Comunitat Valenciana.

2. Per a la gestió administrativa s'ha de comptar amb personal del cos auxiliar C2-01 a càrrec de la conselleria competent en matèria d'educació. A més a més, hi haurà personal subaltern a càrrec del municipi respectiu.



DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. No increment de la despesa pública

L'aplicació i el posterior desplegament d'aquesta ordre no podran tindre incidència en l'increment de la dotació de tots i cada un dels capítols de despesa assignada a la conselleria competent en matèria d'educació i, en tot cas, haurà de ser atés amb els mitjans personals i materials de l'esmentada conselleria.





DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Derogació normativa

Queden derogades totes les disposicions del mateix rang o inferior que s'oposen al que disposa aquesta ordre.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Aplicació i execució

S'autoritza la persona titular de la secretaria autonòmica competent en matèria d'educació perquè dicte les disposicions necessàries per a l'aplicació i execució d'aquesta ordre.



Segona. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i produirà efectes a partir de l'inici del curs escolar 2023-2024.



València, 29 de juny de 2023



La consellera d'Educació, Cultura i Esport,

RAQUEL TAMARIT IRANZO

Mapa web