Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 28 de juny de 2023, del director de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9631 de 04.07.2023
Número identificador:  2023/7456
Referència Base de Dades:  007198/2023
 



RESOLUCIÓ de 28 de juny de 2023, del director de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA), per la qual es convoquen, per al període 2023-2024, les ajudes finançades per FEADER, per a l'aplicació de mesures de millora i manteniment de les infraestructures hidràuliques de les zones humides valencianes en el marc del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020. [2023/7456]

Vist que les bases d'aquestes ajudes han sigut publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, número 8540, de 3 de maig de 2019, mitjançant l'Ordre 8/2019, de 18 d'abril, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajudes per a l'aplicació de mesures de millora i manteniment de les infraestructures hidràuliques de les zones humides valencianes en el marc del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i que, amb data 19 de novembre de 2019, ha sigut publicada en el DOGV número 8680 una correcció d'errors d'aquesta ordre.

Considerant el que es disposa en l'article 23 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, sobre inici del procediment per a la convocatòria anual de concessió de subvencions, la informació referent als crèdits pressupostaris, la quantia de les subvencions i el termini de presentació de sol·licituds; així com el que preceptua l'article 164 apartat e de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

Cal assenyalar el que es disposa en l'article 159.3 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, que estableix que en les subvencions finançades a càrrec de fons de la Unió Europea els procediments de concessió i control regulats en aquesta tindran caràcter supletori respecte de les normes d'aplicació directa, per tant la convocatòria d'aquestes ajudes ha d'efectuar-se en els termes de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, en allò que no contradiga la normativa europea.

En virtut de les facultats que em confereixen els articles 160.4.b) de la Llei 1/2015, de 6 de febrer de 2015, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i l'article 13.1.h del Decret 123/2006, de 8 de setembre de 2006, del Consell, pel qual s'aprova l'Estatut de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (DOGV 5344, 12.09.2006), en la redacció donada per l'article 7.5 del Decret 176/2020, de 30 d'octubre, de 2020, del Consell, i el Decret 124/2006, de 8 de setembre de 2006, del Consell, pel qual es designa l'organisme pagador de les despeses corresponents a la política agrícola comuna a la Comunitat Valenciana, i s'estableix la seua organització i funcionament (DOGV 5344, 12.09.2006), els dos en la redacció vigent, resolc:



Primer. Objecte i àmbit

Convocar per a l'exercici 2023-2024 les ajudes per a l'aplicació de mesures de millora i manteniment de les infraestructures hidràuliques de les zones humides valencianes, finançades per FEADER, en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, gestionades per la Direcció General de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat, i regulades per la precitada Ordre 8/2019 (DOGV 8540, 03.05.2019). Com apareix recollit en l'article 1 d'aquesta, les actuacions hauran d'executar-se en zones humides pertanyents a la Xarxa Natura 2000. Es finançaran les actuacions recollides en l'article 4 de l'Ordre 8/2019, tenint en compte els criteris de selecció indicats en l'article 6 d'aquesta.



Segon. Període de realització de les actuacions

D'acord amb l'article 5.4 de l'annex de l'Ordre 8/2019, de 18 d'abril, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajudes per a l'aplicació de mesures de millora i manteniment de les infraestructures hidràuliques de les zones humides valencianes en el marc del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, s'estableixen les condicions següents:

Els beneficiaris de les ajudes hauran d'executar les actuacions després de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de la resolució de concessió de la convocatòria i, en tot cas, amb posterioritat, a l'alçament d'acta d'inici pel personal tècnic gestor.



En el cas que les actuacions es realitzen en el període comprés entre l'1 d'abril i el 31 de juliol (ja que aquest període és època de nidificació de determinades espècies), o bé, en períodes o en àrees en què poguera haver-hi alguna restricció establida en plans de recuperació d'espècies catalogades, hauran de sotmetre's a informe de la no-afecció a la fauna per part de l'òrgan competent en matèria d'espais naturals protegits.





Tercer. Finançament de les ajudes

Les ajudes incloses en la present convocatòria seran finançades pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i la Generalitat, segons consta en el Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, del qual formen part, enquadrades en la mesura 4, «Inversions en actius físics», submesura 4.3, «Suport a les inversions en infraestructura relacionada amb el desenvolupament, la modernització o l'adaptació de l'agricultura i la silvicultura», operació 4.3.2 «Millora i manteniment de les infraestructures hidràuliques de les zones humides de la Comunitat Valenciana».

La dotació pressupostària màxima, que es farà a càrrec de la secció 12, entitat 91, Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, línia SO833000 i als fons propis de la Generalitat (TOP UP), puja a la quantitat de 985.491,13 euros, que es distribueixen de la següent manera:



2023: 85.491,13 €

2024: 900.000,00 €

Les ajudes que es convoquen tindran caràcter plurianual, d'acord amb l'article 40 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions. De conformitat amb l'apartat 2 del citat article, les anualitats 2023-2024 quedaran subordinades als crèdits que, es consignen, a aquest efecte, en el pressupost de la Generalitat, per a aquesta anualitat.



Quart. Sol·licitud, documentació i termini de presentació

El termini de presentació de les sol·licituds serà d'1 mes a comptar des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

De conformitat amb el que s'estableix en l'article 14.2. de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, les persones sol·licitants estan obligades a relacionar-se amb la Generalitat a través de mitjans electrònics, per la qual cosa hauran de presentar les sol·licituds telemàticament a través de la seu electrònica de la Generalitat en l'adreça d'internet sede.gva.es/es/proc18685, utilitzant els corresponents models normalitzats disponibles en aquesta. Per a accedir de manera telemàtica al procediment, la persona sol·licitant haurà de disposar de signatura electrònica avançada amb el certificat qualificat de representant d'entitat emés per l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica de la Comunitat Valenciana (ACCV). Així mateix, es podrà utilitzar qualsevol altre sistema de signatura electrònica admés per la seu electrònica de la Generalitat (sede.gva.es/es/sede_certificados).

Quan es vulga tramitar un procediment en representació d'altres persones físiques o jurídiques, es podrà atorgar aquesta representació a través del Registre de Representants de l'ACCV (https://www.accv.es/servicios/registro-de-representantes/). L'accés a aquest registre per part dels representats pot realitzar-se utilitzant un certificat qualificat de representant d'entitat.

Les sol·licituds presentades han de signar-se amb el certificat digital de la persona física o jurídica que presenta la sol·licitud o, si escau, amb el certificat digital del seu representant. Així mateix, seran signats electrònicament per les persones que siguen competents per a això aquells documents que s'adjunten la signatura dels quals siga obligatòria.

Les esmenes o les aportacions documentals posteriors a la presentació de la sol·licitud es realitzaran telemàticament en la seu electrònica de la Generalitat a través de l'adreça d'internet sede.gva.es/es/proc18536.

En el cas que alguna de les persones sol·licitants presente la seua sol·licitud presencialment, se la requerirà perquè l'esmene a través de la seua presentació electrònica en els termes previstos en l'article 68.4 de la citada Llei 39/2015, d'1 d'octubre. A aquest efecte, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud aquella en la qual haja sigut realitzada l'esmena. No seran admeses a tràmit les sol·licituds que es presenten fora del termini establit en la convocatòria, resolent-se la inadmissió d'aquestes, que haurà de ser notificada als interessats en els termes previstos en els articles 40 i següents de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

A més d'aportar la documentació recollida en l'article 3 de l'annex de la precitada Ordre 8/2019, de 18 d'abril, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, els beneficiaris hauran d'aportar les declaracions responsables previstes en l'article 9.7. d'aquesta.

L'acreditació de la documentació s'efectuarà sense perjudici del que s'estableix en l'article 28.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Quan l'Administració actuant consulte o demane dades o documents en l'àmbit dels fins de la convocatòria que estiguen en poder seu o que hagen sigut elaborats per qualsevol altra Administració, el règim aplicable serà el següent:

L'òrgan gestor del procediment haurà d'estar autoritzat per la persona interessada per a poder consultar les dades d'estar al corrent dels pagaments amb l'Agència Tributària, estatal i autonòmica, i les dades d'identitat fiscal davant l'Agència Estatal de l'Administració Tributària. En cas contrari, la persona interessada haurà d'aportar els documents acreditatius corresponents.

L'òrgan gestor del procediment té potestat per a procedir a la consulta de les dades d'estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social. No obstant això, si la persona interessada desitja

oposar-s'hi és imprescindible que indique la informació concreta a la consulta de la qual s'oposa i els motius que ho justifiquen. Si s'oposa queda obligada a aportar els documents acreditatius corresponents.

L'òrgan gestor podrà verificar l'exactitud de les dades declarades per la persona interessada, d'acord amb el que s'estableix en la disposició addicional huitena de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, en l'article 4 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Quan les persones interessades necessiten donar d'alta o modificar un compte bancari per a la percepció de les ajudes convocades, aquesta actuació es podrà realitzar de manera telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat (sede.gva.es/proc22648).



Cinqué. Quantia de les ajudes

El percentatge de l'ajuda podrà ser fins al 90 % de la inversió objecte de subvenció, tal com indica l'article 7.1 de l'Ordre 8/2019. En cap cas, l'import màxim de l'ajuda superarà els 50.000 € per expedient i, per raons d'eficàcia i eficiència administrativa, l'import subvencionable mínim de cada sol·licitud haurà de ser superior a 15.000 €.



D'acord amb el que estableix l'article 13.1 de la citada ordre, quan l'import de la despesa subvencionable supere les quantitats establides en la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, el beneficiari ha de sol·licitar, com a mínim, tres ofertes de diferents proveïdors, havent de justificar l'elecció en una memòria quan no recaiga en la proposta econòmica més avantatjosa.



Sisé. Resolució

Les sol·licituds seran resoltes pel director general de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental, segons l'Acord de 26 d'abril de 2012, pel qual es deleguen les funcions d'autorització del pagament de fons FEADER entre l'organisme pagador i els diferents òrgans administratius de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, així com de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, i de la Conselleria de Governació.

El termini màxim de resolució i notificació s'estableix en sis mesos, comptadors des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. La falta de resolució en termini tindrà efectes desestimatoris en els termes previstos en l'article 25 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

La resolució posarà fi a la via administrativa i en contra d'aquesta podrà interposar-se potestativament recurs de reposició davant el director o directora de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA), en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la seua publicació o notificació, o directament recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos.



Seté. Mitjà de notificació i publicació sobre informació dels beneficiaris

La resolució de les ajudes es notificarà als interessats mitjançant publicació, d'acord amb el que s'estableix en l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

S'informa els beneficiaris que, de conformitat amb el Reglament (UE) número 1306/2013, les seues dades seran publicades conformement a l'article 111 d'aquest reglament i podran ser tractades per organismes d'auditoria i investigació de la Unió Europea i nacionals, per a salvaguardar els interessos financers de la Unió.



Huité. Requisits de notificació, comunicació o exempció

En aplicació de l'article 7.2 del Decret 128/2017, de 29 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, s'especifica que les ajudes per a l'aplicació de mesures de millora i manteniment de les infraestructures hidràuliques de les zones humides valencianes queden fora de l'àmbit d'aplicació de l'article 42 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE), per la qual cosa tenen la consideració d'ajudes d'estat.

A l'efecte de l'exempció de la notificació individual d'aquestes a la Comissió, s'acullen al règim previst en el Reglament (UE) número 702/2014 de la Comissió, de 25 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajuda en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals compatibles amb el mercat interior, en aplicació dels articles 107 i 108 del TFUE. Les citades ajudes han sigut comunicades a la Comissió amb núm. de registre SA.43509 (2015/XA).



Nové. Procediment de comunicació d'irregularitats i sospites de frau



Qualsevol persona que tinga coneixement de fets que pogueren ser constitutius de frau o irregularitat en relació amb projectes o operacions finançats totalment o parcialment a càrrec de fons procedents de la Unió Europea en el marc de la present convocatòria podrà posar aquests fets en coneixement del Servei Nacional de Coordinació Antifrau de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per mitjans electrònics, a través del canal habilitat a aquest efecte per aquest servei en l'adreça web: http://www.igae.pap.minhafp.gob.es/sitios/igae/es-es/snca/paginas/inicio.aspx i en els termes establits en la Comunicació 1/2017, de 6 d'abril, del citat servei que pot consultar-se en la URL següent: http://www.hisenda.gva.es/documents/90598251/165748060/comunicacionsnca+1-2017+06-04–2017Canaldenuncias. pdf/0356c08d-0e02-4cf6-b820-19f28fcee69f





Deu. Informació relativa al tractament de dades de caràcter personal

La gestió de les ajudes comporta el tractament de dades de caràcter personal i cal complir les mesures i garanties regulades en la normativa en matèria de protecció de dades, especialment el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i en la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

De conformitat amb el que estableixen els articles 13 i 14 del Reglament (UE) 2016/679 i l'article 11 de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, respecte al tractament de dades de caràcter personal cal informar el següent:

Nom del tractament: ajudes en matèria mediambiental de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària.

Responsable del tractament: persona titular de la direcció de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària.

Finalitat del tractament: gestionar les ajudes en matèria mediambiental incloses en la Política Agrícola Comuna, finançades pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Exercici de drets: les persones interessades tenen dret a sol·licitar l'accés, rectificació i supressió de les seues dades de caràcter personal, així com sol·licitar la limitació o oposició al seu tractament i a no ser objecte de decisions individuals automatitzades, de manera presencial o telemàtica, de conformitat amb el que es preveu en la següent adreça d'internet: http://www.gva.es/es/proc19970

Reclamacions: sense perjudici de qualsevol altre recurs administratiu o acció judicial, si la persona interessada entén vulnerat el seu dret a la protecció de dades pot reclamar davant la Delegació de Protecció de Dades de manera presencial o telemàtica, de conformitat amb el que es preveu en la següent adreça d'internet: sede.gva.es/es/proc22094, sense perjudici de la possibilitat de reclamar davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Es pot obtindre informació més detallada en el següent enllaç: https://www.agroambient.gva.es/es/registre-de-tractaments

De conformitat amb el Reglament (UE) núm. 1306/2013, les dades de les persones beneficiàries seran publicades conformement a l'article 111 d'aquest reglament i podran ser tractades per organismes d'auditoria i investigació de la Unió Europea i nacionals per a salvaguardar els interessos financers de la Unió.

Quan la persona sol·licitant o el seu representant legal aporten dades de caràcter personal de terceres persones en el procediment administratiu tindrà l'obligació d'informar-los dels aspectes següents:

La comunicació d'aquestes dades a l'Administració per al seu tractament en l'àmbit de les seues competències i d'acord amb els fins del procediment.

La possibilitat que l'Administració realitze consultes relacionades amb les seues dades per a comprovar, entre altres aspectes, la seua veracitat. Si aquesta consulta requereix autorització per llei per part de les persones les dades de les quals es consultaran, la persona sol·licitant o el seu representant legal haurà d'haver demanat aquesta autorització, que estarà disponible a requeriment de l'Administració en qualsevol moment.

La possibilitat i manera d'exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, limitació del tractament o oposició que l'assisteixen en relació amb el tractament de les seues dades personals.».



Onze. Transparència, subministrament d'informació i dades obertes

Els subjectes beneficiaris de la subvenció hauran de complir les obligacions de transparència previstes en la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern; la Llei 1/2022, de 13 d'abril, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana, i en l'article 18 de la Llei general de subvencions.



En particular, les entitats privades hauran de complir les obligacions de publicitat activa recollides en el capítol II del títol I de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, quan:

Perceben durant el període d'un any ajudes o subvencions públiques en una quantia superior a 100.000 euros.

Perceben durant el període d'un any natural ajudes o subvencions de les entitats públiques de la Comunitat Valenciana recollides en l'article 3 de la Llei 1/2022 en una quantia superior a 50.000 euros.

Les ajudes o subvencions percebudes representen almenys el 40 % del total dels seus ingressos anuals, sempre que arriben, com a mínim, a la quantitat de 5.000 euros.

En concret, hauran de publicar en els termes previstos en els principis generals de l'article 5 de la Llei 19/2013 la informació institucional i organitzativa de l'article 6 i l'econòmica i pressupostària de l'article 8 d'aquesta. Aquesta publicació es realitzarà a través de la pàgina web de l'entitat o bé a través de la plataforma TEP – Transparència Entitats Privades, de GVA Oberta, a la qual es pot accedir en gvaoberta.gva.es/tep.



Aquesta informació s'haurà de publicar a partir de l'any següent a aquell en el qual s'hagen superat els llindars establits, i haurà de mantindre's publicada durant almenys quatre anys naturals.

Sense perjudici de les obligacions previstes en l'apartat anterior, totes les entitats o persones beneficiàries de subvencions hauran de donar l'adequada publicitat del caràcter públic del finançament de programes, activitats, inversions o actuacions de qualsevol tipus que siguen objecte de subvenció, incloent-hi el logotip de la Generalitat Valenciana en mitjans de difusió com ara cartells, materials impresos, mitjans electrònics o audiovisuals i en qualsevol altre mitjà de publicitat que es realitze de l'activitat subvencionada.

Les entitats o persones beneficiàries de subvencions estan obligades a subministrar a l'entitat concedent, amb el requeriment previ, tota la informació que siga necessària per al compliment per aquesta de les obligacions previstes en la Llei 1/2022, de 13 d'abril, en el termini de 15 dies hàbils des del requeriment. Una vegada transcorregut el termini conferit en el requeriment sense que aquest haguera sigut atés, l'òrgan que ha realitzat el requeriment podria acordar, amb l'advertiment previ i l'audiència a l'interessat, la imposició de multes coercitives en els termes previstos en l'article 5 de la Llei 1/2022, de 13 d'abril.

Els nous conjunts de dades que es generen per la formalització i el desenvolupament de les subvencions atorgades per l'Administració de la Generalitat s'han de disposar, sempre que siga possible, com a conjunt de dades obertes.

En totes les activitats d'informació i comunicació que duga a terme, el beneficiari haurà de reconéixer el suport del FEADER a l'operació mostrant l'emblema de la Unió i una referència a l'ajuda del FEADER. Quan una activitat d'informació o de publicitat estiga relacionada amb una o diverses operacions cofinançades per diversos fons, la referència prevista en la lletra a l'ajuda del FEADER podrà substituir-se per una referència als Fons EIE.

Durant la realització d'una operació, el beneficiari informarà el públic de l'ajuda obtinguda del FEADER presentant en el lloc web del beneficiari per a ús professional, en cas que existisca el lloc, una breu descripció de l'operació quan puga establir-se un vincle entre l'objecte del lloc web i l'ajuda prestada a l'operació, en proporció al nivell d'ajuda, amb els seus objectius i resultats, i destacant l'ajuda financera de la Unió

Els beneficiaris de la subvenció es comprometen a mantindre les actuacions durant un termini mínim de 5 anys. Això és especialment rellevant i s'ha de tindre en compte quan es projecten treballs d'eliminació d'invasores o revegetació, que requereixen un seguiment i manteniment o quan s'instal·len noves comportes, estalladors, etc. que també requereixen manteniment.



Dotze. Condiciones tècniques i d'aplicació no previstes en l'Ordre 8/2019

En el cas que l'actuació subvencionada requerisca l'eliminació de canya comuna (Arundo donax L.), es prioritzarà la utilització de la tècnica de cobriment, usant malla antiherbes d'una densitat mínima de 150 g/m², per a major durabilitat i resistència a esquinçaments i trencaments. Per a evitar que el rizoma de la canya en créixer horitzontalment aconseguisca rebrotar per la vora de la malla antiherbes, aquesta malla s'estendrà 80 cm més respecte al límit de la superfície de canyar que es pretén eliminar, sempre que es puga. La resta de les operacions per a dur a terme aquesta tècnica d'eliminació de l'Arundo donax estan desenvolupades a partir de la pàgina 50 del manual titulat «Bases per al maneig i control de l'Arundo donax» que es pot consultar en la següent adreça web:

https://agroambient.gva.es/documents/91061501/175384441/bases+per a+el+maneig+i+control+de+Arundo+donax+L.+%28ca%C3 %B1a+com%C3 %BAn%29.pdf/fa6807dd-2bd8-439c-9e91-81146d09863b?t=1643738635196

S'admetran altres tècniques d'eliminació de canya comuna sempre que estiguen prou motivades.

En tots els treballs de neteja i drenatge de séquies s'han de revisar diàriament els llots extrets en cerca de bivalves d'aigua dolça (grup heterogeni d'espècies similars a les cloïsses) per a retornar-les immediatament a l'aigua, ja que són espècies actualment en regressió, que estan incloses en el Decret 32/2004 que crea i regula el Catàleg Valencià d'Espècies de Fauna Amenaçada. La guia de bones pràctiques en infraestructures de regadiu per a la conservació de bivalves d'aigua dolça amenaçades es pot consultar en:

https://agroambient.gva.es/documents/91061501/173694011/buenas+pr%C3 %A1cticas+en+infraestructuras+de+regad%C3 %ADo+con+bivalvos+amenazados.pdf/f0976f61-9ecb-4d8f-a9b4-8287635c26d7?t=1621603239437



Tretze. Recursos

De conformitat amb el que estableixen els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 10, 14 i 46 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar, potestativament, recurs de reposició davant el mateix òrgan que dicta l'acte, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació de la present resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana o, directament, recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació de la present resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



La present convocatòria tindrà efectes des de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 28 de juny de 2023.– El director de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària: Rogelio Llanes Ribas.

Mapa web