Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 108/2017, de 28 de juliol, del Consell, pel qual es fixen les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris per al curs 2017/2018.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8104 de 11.08.2017
Número identificador:  2017/7245
Referència Base de Dades:  007277/2017
 



DECRET 108/2017, de 28 de juliol, del Consell, pel qual es fixen les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris per al curs 2017/2018. [2017/7245]

Preàmbul



L'article 81.3.b de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, estableix que en el cas d'estudis conduents a l'obtenció de títols de caràcter oficial i validesa en tot el territori nacional, els preus públics els fixarà la comunitat autònoma dins dels límits que establisca la Conferència General de Política Universitària, i en relació amb els costos de prestació del servei.

El capítol VI del títol V del text refós de la Llei de taxes de la Generalitat, aprovat per Decret legislatiu 1/2005, de 25 de febrer, regula les taxes per serveis acadèmics universitaris. El Consell podrà fixar anualment els imports d'aquestes, dins dels límits amb aquest fi assenyalats per la Conferència General de Política Universitària, així com introduir noves titulacions o serveis universitaris susceptibles de ser retribuïts per mitjà de taxes. Així mateix, el Consell podrà fixar anualment els increments aplicables en cas de segona, tercera i posteriors matrícules, així com fixar l'import dels ensenyaments amb preu o nivell d'experimentalitat excepcional.

En aquest context normatiu, aquest decret fixa els imports que ha de satisfer l'alumnat per la prestació del servei públic d'ensenyament universitari, dins dels límits establits per l'Acord de 25 de juny de 2013, de la Conferència General de Política Universitària, en el qual es decideix, d'una banda, no establir límits addicionals als establits en l'article 81.3 de la Llei orgànica 6/2001 per a la fixació dels preus públics dels ensenyaments universitaris oficials de grau i màster i, d'un altre, establir per als ensenyaments de primer i segon cicle els mateixos límits de preus que per als ensenyaments de grau. El Consell, per la seua banda, una vegada oïdes les universitats, estableix per a l'alumnat estranger unes taxes del mateix import que per a l'alumnat espanyol.



Aquestes circumstàncies es van posar en coneixement del Ple del Consell Valencià d'Universitats i de Formació Superior el 12 de juliol de 2017.

En conseqüència, d'acord amb l'article 150.2 del text refós de la Llei de taxes de la Generalitat, aprovat per Decret legislatiu 1/2005, de 25 de febrer, a proposta del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 28 de juliol de 2017,



DECRETE



Article 1. Abast i àmbit d'aplicació

1. Les taxes a satisfer per la prestació de serveis acadèmics d'educació superior en les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, en el curs 2017-2018, conduents a l'obtenció de títols de caràcter oficial i validesa en tot el territori nacional, seran les establides en els annexos I, II, III i IV.

2. L'import de les taxes per ensenyaments universitaris de grau, així com per ensenyaments amb plans d'estudis estructurats en crèdits o per ensenyaments amb plans d'estudis no estructurats en crèdits, i dels ensenyaments de màster, es troba dins de l'interval que a aquest efecte determina l'article 81.3.b de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats.

3. L'import de les tarifes per la realització d'estudis conduents a títols propis de les universitats; l'import de les taxes per la prestació de serveis no acadèmics per part de la universitat o per l'ús o cessió d'instal·lacions universitàries, seran fixats pel consell social de cada universitat.



Article 2. Règim aplicable

El règim aplicable a les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris serà l'establit en el capítol VI del títol V del text refós de la Llei de taxes de la Generalitat, aprovat per Decret legislatiu 1/2005.



Article 3. Exempcions i bonificacions

L'alumnat que reba beques i altres ajudes a l'estudi a càrrec dels pressupostos generals de l'Estat o a càrrec dels pressupostos de la Generalitat; qui obtinga matrícula d'honor o premi extraordinari de batxillerat; el que siga membre de família nombrosa; el que haja sigut víctima de bandes armades o elements terroristes o siga familiar d'aquell; el que siga membre de família monoparental i el que siga víctima d'actes de violència de gènere, així com els altres que es troben en algun dels supòsits d'exempció a què es refereix l'article 148 del text refós de la Llei de taxes de la Generalitat, aprovat per Decret legislatiu 1/2005, disfrutaran d'exempcions i bonificacions en els termes i les condicions establides en l'esmentat article.







DISPOSICIONS ADDICIONALS



Primera. Centres adscrits a la universitat pública

L'import de les taxes a què es refereix l'article 143.1 del text refós de la Llei de taxes de la Generalitat, aprovat per Decret legislatiu 1/2005, de 25 de febrer, abonades per l'alumnat que es matricule en centres adscrits a la universitat pública, serà ingressat pels centres en la corresponent universitat en un termini no superior a un mes des de la finalització de cada període de matrícula.



Segona. Alumnat amb discapacitat o diversitat funcional

L'alumnat que en virtut del que estableix l'article 4 del text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social, aprovat per Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, tinga reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, tindrà dret a l'exempció total de taxes en els estudis conduents a l'obtenció d'un títol universitari.





Tercera. Alumnat estranger

L'import de les taxes aplicables a l'alumnat estranger serà el mateix que l'aplicat a l'alumnat de nacionalitat espanyola, en els termes de l'annex I.





DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única

Es deroga el Decret 97/2016, de 4 d'agost, del Consell. Així mateix, queden derogades totes les disposicions del mateix rang o d'un rang inferior en el que s'oposen al que disposa aquest decret.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Habilitació

Es faculten les persones titulars de les conselleries competents en matèria d'universitats i de tributs, per a dictar totes les disposicions necessàries per al desplegament i l'execució d'aquest decret.



Segona. Entrada en vigor

Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de ser publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 28 de juliol de 2017



El president de la Generalitat,

XIMO PUIG I FERRER



El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport,

VICENT MARZÀ IBÁÑEZ











ANNEX II

Nivells d'experimentalitat de les ensenyances de grau



NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 1: Dret, Filosofia, Història, Història i Patrimoni, Humanitats, Humanitats: Estudis Interculturals, Relacions Laborals i Recursos Humans, Sociologia, Treball Social.





NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 2: Administració i Direcció d'Empreses, Administració d'Empreses, Ciències Polítiques i de l'Administració Pública, Ciències Polítiques i Gestió Pública, Comunicació Audiovisual, Criminologia, Criminologia i Seguretat, Economia, Educació Social, Espanyol: Llengua i Literatures, Estadística Empresarial, Estudis Àrabs i Islàmics, Estudis Francesos, Estudis Hispànics: Llengua Espanyola i les seues Literatures, Estudis Anglesos, Filologia Catalana, Filologia Clàssica, Finances i Comptabilitat, Geografia i Medi Ambient, Geografia i Ordenació del Territori, Gestió i Administració Pública, Història de l'Art, Informació i Documentació, Llengües Modernes i les seues Literatures, Mestre en Educació Infantil, Mestre en Educació Primària, Negocis Internacionals / International Business, Pedagogia, Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques, Traducció i Interpretació, Traducció i Mediació Interlingüística.





NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 3: Belles Arts, Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, Conservació i Restauració de Béns Culturals, Física, Gestió Turística, Matemàtiques, Psicologia, Turisme.



NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 4: Arquitectura, Arquitectura Tècnica, Biologia, Bioquímica i CC. Biomèdiques, Biotecnologia, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Ciències Ambientals, Ciències del Mar, Ciències Gastronòmiques, Disseny i Desenvolupament de Videojocs, Fonaments d'Arquitectura, Geologia, Enginyeria Electrònica Industrial, Enginyeria Aeroespacial, Enginyeria Agroalimentària i Agroambiental, Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, Enginyeria Biomèdica, Enginyeria Civil, Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, Enginyeria de l'Energia, Enginyeria d'Obres Públiques, Enginyeria d'Organització Industrial, Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, So i Imatge, Enginyeria de Tecnologies de Telecomunicació, Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació, Enginyeria Elèctrica, Enginyeria Electrònica de Telecomunicació, Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Electrònica i Automàtica Industrial, Enginyeria en Geomàtica i Topografia, Enginyeria Informàtica, Enginyeria en So i Imatge en Telecomunicació, Enginyeria en Tecnologies Industrials, Enginyeria Forestal i del Medi Natural, Enginyeria Informàtica en Tecnologies de la Informació, Enginyeria Mecànica, Enginyeria Multimèdia, Enginyeria Química, Enginyeria Robòtica, Enginyeria Telemàtica, Matemàtica Computacional, Òptica i Optometria, Química, Tecnologies de la Informació per a la Salut, Tecnologies Interactives.



NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 5: Infermeria, Farmàcia, Fisioteràpia, Logopèdia, Medicina, Nutrició Humana i Dietètica, Odontologia, Podologia, Teràpia Ocupacional.





ANNEX III

Nivells d'experimentalitat de les ensenyances

estructurades en crèdits – primer i segon cicle



NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 1: Estudis conduents a l'obtenció dels títols de la Llicenciatura en Ciències del Treball, Dret, Filosofia, Història, Història i Ciències de la Música, Humanitats, Sociologia i Diplomat en Relacions Laborals, i Treball Social.





NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 2: Estudis conduents a l'obtenció dels títols de la Llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses, Antropologia Social i Cultural, Ciències Actuarials i Financeres, Ciències Polítiques i de l'Administració, Comunicació Audiovisual, Criminologia, Economia, Filologia Alemanya, Filologia Àrab, Filologia Catalana, Filologia Clàssica, Filologia Francesa, Filologia Hispànica, Filologia Anglesa, Filologia Italiana, Geografia, Història de l'Art, Investigació i Tècniques de Mercat, Traducció i Interpretació, Documentació, Pedagogia, Periodisme, Psicopedagogia, Publicitat i Relacions Públiques i de la Diplomatura en Biblioteconomia i Documentació, Ciències Empresarials, Gestió i Administració Pública, Educació Social i Mestre/a en les seues diferents especialitats.



NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 3: Estudis conduents a l'obtenció dels títols de la Llicenciatura en Belles Arts, Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, Ciències i Tècniques Estadístiques, Física, Matemàtiques i Psicologia i de la Diplomatura en Estadística i Turisme.





NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 4: Estudis conduents a l'obtenció dels títols d'Arquitectura i Arquitectura Tècnica, Enginyeria i Enginyeria Tècnica, llicenciatura en Biologia, Bioquímica, Biotecnologia, Ciències Ambientals, Ciències del Mar, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Enologia, Química, Veterinària, i de la Diplomatura en Òptica i Optometria.



NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 5: Estudis conduents a l'obtenció dels títols de la Llicenciatura en Farmàcia, Medicina, Odontologia i de la Diplomatura en Infermeria, Fisioteràpia, Logopèdia, Nutrició Humana i Dietètica, Podologia i Teràpia Ocupacional.





ANNEX IV

Nivells d'experimentalitat dels ensenyaments de màster



A) Ensenyaments de màster que habiliten per a l'exercici d'activitats professionals regulades a Espanya



NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 2: Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària, Màster Universitari en Advocacia, Màster Universitari en Procuració.



NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 4: Màster Universitari en Enginyeria Industrial, Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació, Màster Universitari en Enginyeria de Camins, Canals i Ports, Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica, Màster Universitari en Enginyeria de Forests, Màster Universitari en Enginyeria Aeronàutica, Màster Universitari en Arquitectura.



NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 5: Màster Universitari en Psicologia General Sanitària.





B) Ensenyaments de màster amb preu equiparable al de professió regulada



NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 2: Màster Universitari en Prevenció de Riscos Laborals, Màster Universitari en Gestió Administrativa.



NIVELL D'EXPERIMENTALITAT 4: Màster Universitari en Enginyeria Informàtica, Màster Universitari en Enginyeria Química, Màster Universitari en Enginyeria Tèxtil, Màster Universitari en Enginyeria Geomàtica i Geoinformació, Màster Universitari en Enginyeria Geològica.

Mapa web