Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 17 de setembre de 2020, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es modifiquen les resolucions per les quals es van convocar ajudes a la producció audiovisual en 2018 i 2019, per la situació derivada de la declaració de l'estat d'alarma i la paralització dels procediments administratius.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8911 de 23.09.2020
Número identificador:  2020/7565
Referència Base de Dades:  007353/2020
 



RESOLUCIÓ de 17 de setembre de 2020, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es modifiquen les resolucions per les quals es van convocar ajudes a la producció audiovisual en 2018 i 2019, per la situació derivada de la declaració de l'estat d'alarma i la paralització dels procediments administratius. [2020/7565]

La situació d'emergència de salut pública provocada per l'expansió del virus Covid-19, va obligar a promoure mesures de contenció extraordinàries amb la finalitat d'evitar la seua propagació. En conseqüència, el Reial decret 423/2020, de 14 de març (BOE 67, 14.03.2020), va declarar l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària provocada per aquesta circumstància. El citat reial decret estableix en la disposició addicional tercera, punt 1 que: «se suspenen els termes i s'interrompen els terminis per a la tramitació dels procediments de les entitats del sector públic. El còmput dels terminis es reprendrà en el moment en què perda vigència aquest reial decret o, si és el cas, les seues pròrrogues». Per part seua, el punt 2 d'aquesta disposició, concreta que: «la suspensió de termes i la interrupció de terminis s'aplicarà a tot el sector públic definit en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques».



Per part seua, el Reial Decret llei 11/2020, de 31 de març, aprova una sèrie de mesures en matèria de subvencions i ajudes públiques (BOE 91, 01.04.2020). L'article 54 del citat reial decret llei permet la modificació de les resolucions i convenis de concessió de subvencions per a ampliar els terminis d'execució de l'activitat subvencionada i, si és el cas, de justificació i comprovació d'aquesta execució sempre que siga impossible de realitzar l'activitat subvencionada durant la vigència de l'estat d'alarma o en el termini que reste després de la finalització de l'estat d'alarma per a la realització de l'activitat subvencionada o la seua justificació o comprovació.

Finalment, el Reial decret 537/2020, de 22 de maig, pel qual es prorroga l'estat d'alarma declarat pel Reial decret 463/2020, de 14 de març (BOE 145, 23.05.2020), determina la represa del còmput dels terminis administratius que hagueren sigut suspesos amb efectes des de l'1 de juny de 2020.

En l'àmbit de la Generalitat, el Decret llei 2/2020, de 3 d'abril, de mesures urgents, en l'àmbit de l'educació, de la cultura i de l'esport, per a pal·liar els efectes de l'emergència sanitària provocada per la COVID-19 (DOGV 8781, 06.04, 2020), contempla en el seu capítol IV una sèrie de mesures extraordinàries en matèria de subvencions, en aquests àmbits, dirigides a facilitar l'execució i justificació d'activitats subvencionades, facilitar la flexibilització dels procediments corresponents, i respectar les mesures que necessàriament han d'adoptar-se per al seu atorgament.

En el marc del foment al sector audiovisual, la declaració de l'estat d'alarma ha afectat activitats que van rebre ajudes a la producció d'obres audiovisuals, a l'empara de les convocatòries contingudes en la Resolució de 30 d'abril de 2018, del president de l'Institut Valencià de Cultura (DOGV 8289, 08.05.18) i en la la Resolució d'11 de març de 2019, del president de l'Institut Valencià de Cultura (DOGV 8508, 18.03.2019). En aquestes convocatòries es contemplen les obligacions de les persones beneficiàries i els requisits de justificació el compliment de què s'ha d'acreditar durant l'any 2020.

En conseqüència, a l'empara de les disposicions citades que faculten per a la flexibilització d'aquestes condicions, és procedent ara modificar totes dues resolucions, així com aquells aspectes d'aquestes que es recullen en les respectives resolucions de concessió.

De conformitat amb l'article 160.4.b), de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic Instrumental i de subvencions (DOGV 7464, 12.02.2015), que estableix que les persones que ostenten la presidència dels organismes públics i entitats de dret públic seran les competents per a realitzar la convocatòria de les subvencions, així com d'acord amb l'article 2, punt 2, lletra l) i l'article 4, punt 2, lletra j) del Reglament d'organització i Funcionament de l'Institut Valencià de Cultura, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener i modificat, a aquest efecte, pel Decret 141/2014, de 5 de setembre, del Consell (DOGV 7355, 08.09.2014), en virtut dels quals correspon a la Presidència convocar i resoldre la concessió d'incentius, ajudes i subvencions de les diferents matèries culturals integrades a l'Institut Valencià de Cultura, resolc:





Primer. Ajudes a la producció audiovisual 2018

Modificar la Resolució de 30 d'abril de 2018, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es convoca la concessió d'ajudes per a la producció audiovisual en els termes que detalla l'annex I.



Segon. Ajudes a la producció audiovisual 2019

Modificar la Resolució d'11 de març de 2019, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es convoca la concessió d'ajudes per a la producció audiovisual en els termes que detalla l'annex II.





Tercer. Resolucions de concessió d'ajudes a la producció audiovisual 2018 i 2019

S'entenen modificades les remissions normatives i la reproducció de continguts a les resolucions de convocatòria d'ajudes a què es refereix el resolc anterior, recollides en la Resolució de 16 d'octubre de 2018, del president de l'Institut Valencià de Cultura, de concessió d'ajudes per a la producció audiovisual (DOGV 8404, 17.10.2018) i en la Resolució de data 11 d'agost de 2019, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per a la concessió d'ajudes per a la producció audiovisual (DOGV 8613, 14.08.2019); que hauran d'entendre's d'acord amb el que figura en l'annex que els corresponga d'aquesta resolució.





Quart. Entrada en vigor

Aquesta resolució produirà efectes l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Cinqué. Recursos

De conformitat amb el que s'estableix en els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i 8, 14 i 46 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, aquest acte, que posa fi a la via administrativa, podrà ser recorregut potestativament en reposició, o bé caldrà plantejar directament recurs contenciós administratiu, en els terminis i davant els òrgans que s'indiquen a continuació:



a) El recurs de reposició haurà d'interposar-se davant el president de l'Institut Valencià de Cultura, en qualitat d'òrgan competent per a concedir les ajudes, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

b) El recurs contenciós administratiu haurà de plantejar-se davant els jutjats contenciosos administratius de València, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 17 de setembre de 2020.– El president de l'Institut Valencià de Cultura: Vicent Marzà i Ibáñez.





ANNEX I

Modificació de la Resolució de 30 d'abril de 2018, del president

de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es convoca la concessió d'ajudes per a la producció audiovisual



Primer

Es modifica el punt 3 del resolc primer, que queda redactat com segueix:

Les ajudes es concediran d'acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació i, mitjançant el règim de concurrència competitiva, per a activitats que tinguen lloc:



– Entre l'1 de gener de 2018 i el 30 d'abril de 2021, tots dos inclusivament, si es tracta de llargmetratges de qualsevol gènere, sèries d'animació, curtmetratges d'animació i pilots de sèrie d'animació.

– Entre l'1 de gener de 2018 i el 31 de desembre de 2019, tots dos inclusivament, si es tracta de curtmetratges i projectes multiplataforma de ficció i documentals.



Segon.

Es modifica el resolc huit, que queda redactat com segueix:

Obligacions de les persones beneficiàries

1. Comunicar per escrit a l'Institut Valencià de Cultura l'acceptació de l'ajuda en un termini no superior als quinze dies hàbils següents al dia de la publicació de la resolució de concessió en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, segons el model d'acceptació que s'acompanya a aquesta convocatòria com a annex III i facilitar les dades bancàries on l'empresa sol·licitant desitge rebre l'import de l'ajuda, emplenant el model de domiciliació bancària que s'adjunta a aquesta convocatòria com a annex II.

En cas de no presentar l'acceptació, se li declararà perdut el dret a la subvenció concedida.

Sense perjudici de l'anterior, la presentació de l'acceptació fora del termini establit constitueix una infracció administrativa, tal com recull l'article 56 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i això comportarà l'aplicació de les sancions que corresponguen, d'acord amb el que es preveu en el punt 3 del resolc onzé d'aquesta resolució.

2. Comunicar, via telemàtica, a l'Institut Valencià de Cultura qualsevol eventualitat o modificació que puga afectar el desenvolupament de l'objecte de la subvenció amb anterioritat al fet que es modifique el projecte presentat.

En cas que l'Institut Valencià de Cultura no notifique a la persona beneficiària la seua oposició expressa a la modificació en el termini dels deu dies hàbils següents a la recepció de la comunicació, caldrà entendre la mateixa com acceptada.

La realització de canvis sense comunicació prèvia, podrà determinar la revocació de la subvenció, amb la devolució de l'ajuda rebuda.



En qualsevol cas, les modificacions no podran comportar una minoració de la puntuació obtinguda en el conjunt del projecte superior a 10 punts, sempre que es justifique prèviament aquesta modificació i es comunique a l'IVC d'acord amb el que es disposa en aquest apartat.



Si comporten una disminució major o no s'entén justificada tal modificació, es podrà revocar l'ajuda concedida.

3. Realitzar l'activitat objecte de la subvenció entre l'1 de gener de 2018 i el 30 d'abril de 2021, si es tracta de llargmetratges de qualsevol gènere, sèries i pilots de sèrie d'animació, curtmetratges d'animació i projectes multiplataforma d'animació, i dins dels anys 2018 i 2019, si es tracta de curtmetratges o projectes multiplataforma de ficció o documentals i, conforme a l'article 12.3 de l'Ordre de bases reguladores, acreditar el cost final de la producció mitjançant informe especial d'auditoria de revisió del cost de la producció, realitzat per auditors/ores inscrits en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes, que es regirà pel que es disposa en les normes de procediment previstes en la legislació vigent en matèria d'auditories, i, en tot cas, conforme als articles 30 i 31 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Les empreses beneficiàries hauran de realitzar una despesa local a la Comunitat Valenciana com a mínim equivalent a l'import de l'ajuda concedida per l'Institut Valencià de Cultura. En aquests casos, si aquesta despesa local és inferior, podrà disminuir-se l'ajuda concedida per a ajustar-se a la despesa local realitzada.

S'entén per despesa local aquella realitzada en el territori de la Comunitat Valenciana, incloent-hi els pagaments a empreses i personal treballador amb domicili fiscal a la Comunitat Valenciana encara que hagen desenvolupat la seua activitat fora d'aquesta. La despesa local haurà de quedar reflectida en l'informe d'auditoria final.

No obstant l'anterior, les persones beneficiàries de llargmetratges de qualsevol gènere, sèries i pilots de sèrie d'animació, curtmetratges d'animació i projectes multiplataforma d'animació, que no puguen finalitzar l'obra en els terminis assenyalats, hauran de justificar les despeses realitzades en la producció; es minorarà l'ajuda en l'import no justificat, i s'instarà, si escau, el reintegrament dels imports ja abonats superiors a la despesa finalment justificada; sense que això implique la revocació d'aquesta ajuda. En aquests casos la despesa local serà igual a l'import de l'ajuda que resulte de la minoració.

Els curtmetratges, projectes multiplataforma i pilots de sèrie hauran d'acreditar únicament l'import de les subvencions concedides.



4. Comunicar a l'Institut Valencià de Cultura la data d'inici i finalització del rodatge, animació o enregistrament, quan es realitze l'obra.



5. Fer constar en els títols de crèdit de la producció audiovisual i en la publicitat i propaganda d'aquesta la col·laboració de la Generalitat, i incorporar el logotip vigent de l'Institut Valencià de Cultura, segons les normes d'identitat corporativa d'aquesta entitat (https://ivc.gva.es/val/ivc-val/qui-som-ivc/logos-val).

6. Si s'ha finalitzat la producció: cal lliurar una primera còpia de la producció a l'Institut Valencià de Cultura, Direcció Adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia, Parc Tecnològic, Leonardo da Vinci, 20, 46980 Paterna (València). Atés que la convocatòria té la finalitat de fomentar una activitat d'utilitat pública o interés social, els lliuraments es realitzen amb duració indefinida i per al compliment de les seues finalitats de conservació i difusió del patrimoni audiovisual valencià.



a) Versions. En tot cas, una vegada realitzada la qualificació de la pel·lícula s'entregarà una còpia de la pel·lícula qualificada, així com el certificat de qualificació. La versió en el certificat de qualificació haurà de ser la versió original conforme al projecte presentat.

Sense perjudici de l'anterior, a l'efecte de justificació, és obligatori entregar una versió en valencià, a més d'una versió en castellà i una versió amb subtítols en anglés.

El lliurament d'una versió en castellà serà obligatori quan es realitze una versió doblada en aquesta llengua; en cas contrari bastarà amb una versió amb subtítols en castellà.

Es podran realitzar excepcions en aquells casos en què per motius artístics quede argumentada i justificada la no-necessitat de lliurament d'una còpia en alguna de les llengües exigides i prèvia comunicació a l'Institut Valencià de Cultura (plaça de Viriat, s/n, 46001, de València), almenys un mes abans al lliurament de materials. L'Institut Valencià de Cultura podrà oposar-se i exigir la còpia corresponent. En cas que no es recapte expressament la còpia corresponent, s'entendrà justificada i admesa l'excepció proposada per l'empresa beneficiària.



b) Materials

b.1 En el cas que tot el procés es realitze mitjançant sistemes electrònics, el material per a preservació s'entregarà en el sistema, format i suport de més qualitat emprats en la producció:

– Per a qualitats 2 K o superiors s'entregarà el DCDM i el DCP sense encriptació.

– Per a qualitats HD s'entregarà cinta HD SR o disc dur amb els arxius amb una profunditat de bit no inferior a 8 bits.

– Per a qualitats PAL, s'entregarà Betacam Digital.

Si en alguna fase del procés de producció i/o difusió intervé el sistema fotoquímic, es podrà entregar l'interpositiu, l'internegatiu o el negatiu original més el negatiu de so sincronitzat corresponents a la versió definitiva de la producció en lloc de la còpia d'exhibició.

En tots els casos en els quals s'aporte material fotoquímic de preservació s'entregarà a més DCP sense encriptació.

En cas que la versió original de la producció no siga cap de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana s'entregarà a més la banda negra de subtítols o el fitxer per a la inserció dels subtítols.



b.2 Així mateix, s'entregarà informació tècnica de les qualitats, formats i suports emprats al llarg de tot el procés, segons el model que podrà emplenar-se a través de la web de l'Institut Valencià de Cultura: URL: http://ivac.gva.es/plantillafomento/index.php.

Per a l'accés a aquesta web es necessita usuari/ària i contrasenya (password) que serà facilitat, a petició de les persones interessades, pel personal tècnic de l'Arxiu Fílmic de la Direcció Adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia.

b.3. Igualment s'inclourà una fitxa tècnica i artística actualitzada que s'emplenarà a través de la citada web.

b.4. Quan es tracte de llargmetratges de qualsevol gènere, el material a què es refereix l'apartat b.1, només en la versió original de la producció entregada, haurà de ser accessible. Per a això s'ha de realitzar (com a mínim) una pista d'audiodescripció per a persones amb discapacitat visual i un subtitulat especial per a persones amb discapacitat auditiva; de manera que, encara que manquen d'un sentit, aquestes persones puguen accedir perfectament als projectes audiovisuals a través d'aquestes adaptacions.

b.5. En tots els casos s'entregarà en suport DVD o en suport digital, la versió definitiva de la producció amb els tres idiomes exigits en l'apartat anterior (valencià, castellà o subtitulat en castellà, i subtitulat en anglés).

b.6. S'entregarà material gràfic de promoció de la producció subvencionada si n'hi ha (cartells, fotografies, pressbook, etc.) en la seu central de la Filmoteca: edifici Rialto, plaça de l'Ajuntament 17, 46002 València.

La Direcció Adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia emetrà en cada cas certificat del compliment de les condicions tècniques contingudes en aquest punt.

Si s'adverteix que el material depositat en l'Arxiu de la Filmoteca no s'ajusta a les condicions tècniques que exigeix aquesta resolució serà requerit per a la seua esmena. En cas de no esmenar-se, podrà resoldre's la revocació de l'ajuda i el reintegrament de les quantitats percebudes.



7. Si és el cas, s'ha de comunicar per escrit la seua renúncia a l'ajuda concedida, quan no puga complir les condicions previstes en aquesta resolució i en l'article 14 de la Llei general de subvencions.

Les renúncies es comunicaran amb anterioritat a la finalització del termini de justificació per a acreditar la realització de la producció subvencionada.

8. Les empreses beneficiàries d'aquestes ajudes es comprometen a participar en totes aquelles activitats de foment, difusió o promoció de l'audiovisual valencià organitzades per la Generalitat en les quals participen les obres subvencionades.

9. Les empreses beneficiàries d'aquestes ajudes, pel fet de presentar-se a aquesta convocatòria, autoritzen la difusió de les produccions subvencionades en la pàgina web de l'Institut Valencià de Cultura i a la seua projecció en les activitats que l'Institut Valencià de Cultura organitze per a la seua promoció i es comprometen a estar presents en aquestes activitats a través d'alguna de les persones participants de l'obra (responsable de la producció, de la direcció o intèrprets).

10. En coordinació amb l'Institut Valencià de Cultura, les empreses beneficiàries comptaran amb un representant de l'entitat convocant en totes aquelles activitats de promoció de les obres subvencionades que realitzen les productores (preestrenes, rodes de premsa, presentació de rodatges, presentació en festivals, etc.). L'Institut Valencià de Cultura posarà a la disposició de totes les produccions subvencionades una de les seues sales per a la presentació, preestrenes i rodes de premsa, en el cas que les empreses beneficiàries ho estimen convenient i sempre que la programació de la filmoteca ho permeta.

11. El rodatge de la producció haurà de fer-se dins dels períodes a què es refereix el punt 3 d'aquest resolc.

En cas de no haver-se rodat entre aquestes dates, les empreses beneficiàries podran justificar les despeses incorregudes en la producció; es minorarà l'ajuda en l'import no justificat, i s'instarà, si escau, el reintegrament dels imports ja abonats superiors a la despesa finalment justificada.

12. Justificar l'aplicació de la subvenció i se sotmetrà a les actuacions de comprovació i control financer corresponents, en relació amb les ajudes concedides, i a la resta d'obligacions a les quals es refereix l'article 113 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions (DOGV 7464, 12.02.2015) per a les persones beneficiàries de subvencions a càrrec dels pressupostos de la Generalitat.

13. En cas de coproducció la persona beneficiària haurà de mantindre la titularitat de l'obra en el percentatge que, segons la modalitat, s'assenyala en l'apartat 3.7 del resolc quart d'aquesta resolució.

14. Les empreses titulars de llargmetratges de ficció que resulten beneficiaris d'aquestes ajudes i hagen completat la seua realització, hauran d'exhibir-los en la seua versió original i en el termini màxim de 18 mesos a comptar des de l'1 de gener de 2022, en un mínim de 5 sales cinematogràfiques de la Comunitat Valenciana amb no menys de 2 sessions obertes al públic en cada sala. D'aquestes sales hi haurà, almenys, una en cadascuna de les seues tres províncies.

Això no serà aplicable als telefilms (tv movies), que no obstant això, en el mateix termini màxim, hauran d'emetre's almenys una vegada, en una televisió pública o privada d'àmbit nacional o amb cobertura en tota la Comunitat Valenciana per a aquesta emissió. No es tindran en compte a aquest efecte els canals televisius d'àmbit local.

Les empreses titulars de llargmetratges documentals i llargmetratges d'animació que resulten beneficiàries d'aquestes ajudes i hagen completat la seua realització, hi haurà:

– D'exhibir en la seua versió original, en el termini màxim de 18 mesos, a comptar de l'1 de gener de 2022, en un mínim de 5 sales cinematogràfiques de la Comunitat Valenciana amb no menys de 2 sessions obertes al públic en cada sala. D'aquestes sales hi haurà, almenys, una en cadascuna de les seues tres províncies.

– O, alternativament, en el mateix termini, d'emetre's almenys una vegada en una televisió pública o privada d'àmbit nacional o amb cobertura en tota la Comunitat Valenciana per a aquesta emissió, llevat que s'acredite que aquesta emissió no és possible per causes no imputables a la beneficiària.

Aquest últim requisit serà igualment exigible a les empreses titulars de sèries d'animació que resulten beneficiàries d'aquestes ajudes.

En tots aquests casos s'assimilarà a l'exhibició en sales cinematogràfiques i a l'emissió televisiva, l'estrena comercial en modalitat de reproducció en continu (streaming) o en plataformes digitals de visionat sota demanda i que haurà de comunicar-se amb anterioritat a l'IVC. En cas que l'Institut Valencià de Cultura no notifique a la persona beneficiària via telemàtica la seua oposició expressa, en el termini dels deu dies hàbils següents a la recepció de la comunicació, caldrà entendre acceptada aquesta alternativa.

L'incompliment d'aquesta obligació podrà donar lloc al reintegrament de l'ajuda percebuda.

15. Les persones titulars de curtmetratges, de qualsevol gènere, que resulten beneficiàries d'aquestes ajudes hauran d'acreditar, abans del 30 de juny de 2022, la participació de l'obra en, almenys, dues seccions competitives de dos festivals cinematogràfics o bé la seua projecció oberta al públic en, almenys, un centre cultural o sala cinematogràfica de cada província de la Comunitat Valenciana.

L'incompliment d'aquesta obligació podrà donar lloc al reintegrament de l'ajuda percebuda.

16. El compliment de tots els convenis vigents amb professionals del sector audiovisual (actors i actrius, figurants, personal tècnics, etc.).

La inobservança acreditada dels citats convenis podrà donar lloc al reintegrament de l'ajuda percebuda.

17. Només en el cas de llargmetratges (excepte telefilms) i curtmetratges realitzats, haurà de presentar-se a l'Institut Valencià de Cultura el certificat de qualificació de l'ICAA que corresponga amb la versió declarada com a original juntament amb la sol·licitud. Aquest certificat haurà d'aportar-se en el termini dels quinze dies hàbils següents a la seua emissió per part de l'ICAA.

L'incompliment d'aquesta obligació podrà donar lloc a la revocació de l'ajuda i al reintegrament de les quantitats percebudes, sense perjudici de les sancions administratives que corresponguen.



Tercer.

Es modifica el resolc nové, que queda redactat com segueix:

Justificació i pagament d'aquestes ajudes

Conforme a l'article 12, punt 3 de l'Ordre de bases reguladores:

1. Les empreses beneficiàries que obtinguen una subvenció pluriennal hauran d'aportar:

1.1. Fins al 31 de desembre de 2018:

Auditoria en la qual es justifiquen les despeses realitzades per un import com a mínim igual a la part de la subvenció fixada per a aquesta anualitat. En substitució de l'auditoria les empreses beneficiàries podran presentar un aval bancari per l'import de la subvenció adjudicada per a aqueixa anualitat i amb una duració indefinida, i es mantindrà la vigència fins que l'Institut Valencià de Cultura, una vegada presentada l'auditoria, certifique l'extinció de l'obligació garantida i la cancel·lació de l'aval.

1.2. Fins al 31 de desembre de 2019:

a) Les persones beneficiàries titulars de projectes de llargmetratges, de qualsevol gènere, sèries i pilots d'animació i curtmetratges d'animació i projectes multiplataforma d'animació: auditoria en la qual es justifiquen despeses realitzades per un import com a mínim igual a la part de la subvenció fixada per a aquesta anualitat. En substitució de l'auditoria les empreses beneficiàries podran presentar un aval bancari per l'import de la subvenció adjudicada per a aquesta anualitat i amb una duració indefinida, mantenint la seua vigència fins que l'Institut Valencià de Cultura, una vegada presentada l'auditoria, certifique l'extinció de l'obligació garantida i la cancel·lació de l'aval.

b) Les persones beneficiàries titulars de projectes de curtmetratges i projectes multiplataforma de ficció i curtmetratges i projectes multiplataforma documentals, si no ho han fet ja en l'exercici anterior, hauran de complir les obligacions establides en el punt huité d'aquesta convocatòria i presentar, segons el model de justificació que s'acompanya a la convocatòria com a annex IV, la documentació següent:

b.1 Acreditació de la despesa corresponent a l'import de les subvencions concedides mitjançant informe especial d'auditoria, realitzat per auditors/ores inscrits en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes que es regirà conforme a les normes de procediment previstes en la legislació vigent en matèria d'auditories audiovisuals i legislació en matèria de subvencions; i que haurà de reflectir en l'informe la despesa local a la Comunitat Valenciana realitzat conforme al resolc huité, apartat 3, d'aquesta convocatòria.

b.2 Justificant de l'Institut Valencià de Cultura d'haver depositat els materials indicats en el resolc huité, apartat 6, d'aquesta convocatòria. En el cas d'existir deficiències en el material entregat, la persona beneficiària haurà d'esmenar-les i depositar en l'arxiu de l'Institut Valencià de Cultura el material o les còpies en perfectes condicions.

b.3 Declaració actualitzada sobre subvencions sol·licitades, percebudes o concedides i pendents de percepció per altres administracions o institucions públiques o privades per a la mateixa finalitat, i justificar documentalment la seua quantia, o bé declaració que la informació facilitada sobre aquest tema en la sol·licitud no ha patit variacions des de la data de la seua presentació.

b.4 Llistat de títols de crèdit i plantilla d'informació de la producció. Informació tècnica de les qualitats, formats i suports emprats (versió emplenable en línia a través la web de l'Institut Valencià de Cultura: URL: http://ivac.gva.es/plantillafomento/index.php). Per a l'accés a aquesta web es necessita usuari o usuària i contrasenya que serà facilitat, a petició de les persones interessades, pel personal tècnic de l'Arxiu Fílmic de la Direcció Adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia.

1.3. Fins al 30 d'abril de 2021:

Les persones beneficiàries titulars de llargmetratges, de qualsevol gènere, sèries i pilots d'animació i curtmetratges d'animació i projectes multiplataforma d'animació, si no ho han fet ja en algun dels dos exercicis anteriors, hauran de complir les obligacions establides en el punt huité d'aquesta convocatòria i presentar, segons el model de justificació que s'acompanya a la convocatòria com a annex IV, la documentació següent:

1.3.1 Acreditació del cost de la producció amb les despeses realitzades en el projecte mitjançant l'informe especial d'auditoria de revisió del cost final de la producció, o si no és possible, de les despeses realitzades en aquesta, elaborat per auditors/ores inscrits en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes que es regirà conforme a les normes de procediment previstes en la legislació vigent en matèria d'auditories audiovisuals i legislació en matèria de subvencions; i que haurà de reflectir en l'informe la despesa local a la Comunitat Valenciana realitzat conforme al resolc huité, apartat 3, d'aquesta convocatòria.

Si s'ha finalitzat l'obra, el cost final podrà reflectir la reducció màxima següent, segons la modalitat:

En el cas de llargmetratges culturals A, l'auditoria podrà reflectir una reducció màxima del

40 % sobre el pressupost presentat en el projecte. En el cas que l'import de despesa que reflectisca l'auditoria siga inferior al 60 % del pressupost presentat en el projecte, es reduirà l'ajuda proporcionalment, llevant de l'import de l'ajuda el mateix percentatge en què s'ha disminuït la despesa inicialment pressupostada, sense que en cap cas la reducció supose que les ajudes públiques superen els límits percentuals establits en l'article 9 de l'Ordre de bases reguladores.

En el cas de llargmetratges culturals B i llargmetratges documentals A i B, l'auditoria podrà reflectir una reducció màxima del 50 % sobre el pressupost presentat en el projecte. En el cas que l'import de despesa que reflectisca l'auditoria siga inferior al 50 % del pressupost presentat en el projecte es reduirà l'ajuda proporcionalment, llevant de l'import de l'ajuda el mateix percentatge en què s'ha disminuït la despesa inicialment pressupostada, sense que en cap cas la reducció supose que les ajudes públiques superen els límits percentuals establits en l'article 9 de l'Ordre de bases reguladores.

En el cas de llargmetratges culturals C, llargmetratges industrials, llargmetratges d'animació i sèries d'animació, l'auditoria podrà reflectir una reducció màxima del 60 % sobre el pressupost presentat en el projecte. En el cas que l'import de despesa que reflectisca l'auditoria siga inferior al 40 % del pressupost presentat en el projecte es reduirà l'ajuda proporcionalment, llevant de l'import de l'ajuda el mateix percentatge en què s'ha disminuït la despesa inicialment pressupostada, sense que en cap cas la reducció supose que les ajudes públiques superen els límits percentuals establits l'article 9 de l'Ordre bases reguladores.



En el cas de coproduccions internacionals l'acreditació del cost de producció prendrà com a base el pressupost corresponent a la part espanyola. Per a això s'haurà d'aportar, en el seu cas, l'última versió del contracte i l'autorització oficial de la coproducció emesa per l'ICAA.

En el cas dels curtmetratges d'animació, projectes multiplataforma d'animació i pilots de sèrie d'animació haurà d'acreditar-se únicament la despesa corresponent a l'import de les subvencions concedides mitjançant el citat informe especial d'auditoria, realitzat per auditors/ores inscrits en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes que es regirà conforme a les normes de procediment previstes en la legislació vigent en matèria d'auditories audiovisuals i legislació en matèria de subvencions; i que haurà de reflectir en l'informe la despesa local a la Comunitat Valenciana.

1.3.2 Si s'ha realitzat l'obra: justificant de l'Institut Valencià de Cultura d'haver depositat els materials indicats en el resolc huité, apartat 6, d'aquesta convocatòria. En el cas d'haver deficiències en el material entregat, la persona beneficiària haurà d'esmenar-les i depositar en l'arxiu de l'Institut Valencià de Cultura el material o les còpies en perfectes condicions.

1.3.3 Declaració actualitzada sobre subvencions sol·licitades, percebudes o concedides i pendents de percepció per altres administracions o institucions públiques o privades per a la mateixa finalitat, justificant documentalment la quantia d'aquestes, o bé declaració que la informació facilitada sobre aquest tema en la sol·licitud no ha patit variacions des de la data de la seua presentació.

1.3.4 Llistat de títols de crèdit de l'equip tècnic i artístic. A més haurà d'emplenar la informació tècnica de les qualitats, formats i suports emprats mitjançant la versió emplenable en línia a través de la web de l'Institut Valencià de Cultura: URL: http://ivac.gva.es/plantillafomento/index.php. Per a l'accés a aquesta web es necessita persona usuària i contrasenya que serà facilitada, a petició de les persones interessades, per personal tècnic de l'Arxiu Fílmic de la Direcció Adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia.

1.3.5 En el cas de llargmetratges: declaració responsable d'haver realitzat les contractacions tècniques i artístiques corresponents al desenvolupament de l'activitat objecte de la subvenció, complint amb les cotitzacions a la Seguretat Social i amb l'abonament de les seues retribucions, segons els pactes, i de pagar les factures corresponents, en el cas de serveis artístics o tècnics prestats per persones acollides al règim d'autònoms, d'acord amb els contractes subscrits.

1.3.6 Declaració responsable del compliment del que es preveu en els convenis laborals vigents amb professionals del sector audiovisual (actors i actrius, figurants, personal tècnic, etc.) en la producció subvencionada.

1.4. En cas de constitució d'una AIE en la qual participe l'empresa beneficiària, l'auditoria haurà de reflectir tant les despeses realitzades per aquesta empresa beneficiària com les aportacions econòmiques realitzades a l'AIE, la suma de la qual haurà de ser almenys, igual a l'import de l'ajuda concedida.

En aquest cas, amb l'auditoria, s'aportarà escriptura de constitució de l'AIE, llevat que s'haguera aportat juntament amb la sol·licitud.

2. Tota la documentació justificativa haurà de dirigir-se a l'Institut Valencià de Cultura.

3. Els crèdits pressupostaris afectes a aquesta convocatòria disposats i no pagats per falta de justificació o per ser aquesta incorrecta seran anul·lats, i la persona beneficiària perdrà el dret a percebre la subvenció assignada a aquesta anualitat.

En cas de justificació parcial de l'ajuda, en els supòsits contemplats en aquesta resolució, s'abonarà a la persona beneficiària les despeses justificades i s'anul·larà la resta del crèdit.

Sense perjudici d'això, la justificació que es presente fora dels terminis establit en el punt anterior, comportarà per a la persona beneficiària l'aplicació de les sancions que corresponguen d'acord amb el que es preveu en el punt 3 del resolc onzé d'aquesta resolució.

4. Els justificants que s'aporten hauran de pertànyer a despeses realitzades que es referisquen inequívocament, a la producció subvencionada i que estiguen dins dels terminis marcats per aquesta resolució.

5. L'Institut Valencià de Cultura impulsarà el pagament íntegre de l'última anualitat de l'ajuda que contemple la resolució de concessió corresponent, sempre que s'haja verificat que el compte justificatiu i altra documentació que s'assenyala en aquest resolc, s'ajusten al que es disposa en aquesta resolució i altra normativa d'aplicació i, si s'ha finalitzat l'obra, que les persones beneficiàries hagen depositat el material que s'assenyala en el resolc huité, punt 6 d'aquesta resolució.



Si s'adverteix que el material depositat en l'Arxiu de la Filmoteca no s'ajusta a les condicions tècniques que exigeix aquesta resolució, serà requerit per a la seua esmena. En cas de no esmenar-se, es resoldrà la revocació de l'ajuda i el reintegrament de les quantitats percebudes.



6. La falta de justificació de despeses determinarà la pèrdua del dret al cobrament de l'ajuda concedida.

7. En virtut del que es preveu en l'article 171.1 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, no podrà realitzar-se el pagament de la subvenció en tant la persona beneficiària no es trobe al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social o tinga la condició de subjecte deutor per resolució de procedència de reintegrament.





ANNEX II

Modificació de la Resolució d'11 de març de 2019, del president

de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es convoca la concessió d'ajudes per a la producció audiovisual



Primer.

Es modifica el punt 3 del resolc primer, que queda redactat com segueix:

3. Les ajudes es concediran d'acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació i, mitjançant el règim de concurrència competitiva, per a activitats que tinguen lloc:



– Entre l'1 de gener de 2019 i el 30 de novembre de 2021, tots dos inclusivament, si es tracta de llargmetratges de qualsevol gènere, sèries d'animació, curtmetratges d'animació i pilots de sèrie d'animació.

– Entre l'1 de gener de 2019 i el 28 de febrer de 2021, ambdós inclusivament, si es tracta de curtmetratges i projectes multiplataforma de ficció i documentals



Segon.

Se suprimeix el punt 5 del resolc primer.



Tercer.

Es modifica el resolc huité, que queda redactat com segueix:

Obligacions de les persones beneficiàries

1. Comunicar per escrit a l'Institut Valencià de Cultura l'acceptació de l'ajuda en un termini no superior als quinze dies hàbils següents al dia de la publicació de la resolució de concessió en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, segons el model d'acceptació que s'acompanya a aquesta convocatòria com a annex III i facilitar les dades bancàries on l'empresa sol·licitant desitge rebre l'import de l'ajuda, emplenant el model de domiciliació bancària que s'adjunta a la present convocatòria com a annex II.

En cas de no presentar l'acceptació, se li declararà perdut el dret a la subvenció concedida.

Sense perjudici de l'anterior, la presentació de l'acceptació fora del termini establit constitueix una infracció administrativa, tal com recull l'article 56 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, per la qual cosa comportarà l'aplicació de les sancions que corresponguen, d'acord amb el que es preveu en el punt 3 del resolc onzé d'aquesta resolució.

2. Comunicar, via telemàtica, a l'Institut Valencià de Cultura, qualsevol eventualitat o modificació que puga afectar el desenvolupament de l'objecte de la subvenció amb anterioritat al fet que es modifique el projecte presentat.

En cas que l'Institut Valencià de Cultura no notifique a la persona beneficiària la seua oposició expressa a la modificació en el termini dels deu dies hàbils següents a la recepció de la comunicació, caldrà entendre aquesta com a acceptada.

La realització de canvis sense comunicació prèvia, podrà determinar la revocació de la subvenció, amb la devolució de l'ajuda rebuda.



En qualsevol cas, les modificacions no podran comportar una minoració de la puntuació obtinguda en el conjunt del projecte superior a 10 punts, sempre que es justifique prèviament aquesta modificació i es comunique a l'IVC d'acord amb el que es disposa en aquest apartat.



Si comporten una disminució major o no s'entén justificada tal modificació, es podrà revocar l'ajuda concedida.

3. Realitzar l'activitat objecte de la subvenció entre l'1 de gener de 2019 i el 30 de novembre de 2021, si es tracta de llargmetratges de qualsevol gènere, sèries i pilots de sèrie d'animació, curtmetratges d'animació i projectes multiplataforma d'animació, i entre l'1 de gener de 2019 i el 28 de febrer de 2021, si es tracta de curtmetratges o projectes multiplataforma de ficció o documentals i, conforme a l'article 12.3 de les bases reguladores, acreditar el cost final de la producció mitjançant informe especial d'auditoria de revisió del cost de la producció, realitzat per personal auditor inscrit en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes, que es regirà pel que es disposa en les normes de procediment previstes en la legislació vigent en matèria d'auditories, i, en tot cas, conforme als articles 30 i 31 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Les empreses beneficiàries hauran de realitzar una despesa local a la Comunitat Valenciana com a mínim equivalent a l'import de l'ajuda concedida per l'Institut Valencià de Cultura. En aquests casos, si aquesta despesa local és inferior, podrà disminuir-se l'ajuda concedida per a ajustar-se a la despesa local realitzada.

S'entén per despesa local aquella realitzada en el territori de la Comunitat Valenciana, incloent-hi els pagaments a empreses i personal treballador amb domicili fiscal a la Comunitat Valenciana, encara que hagen desenvolupat la seua activitat fora d'aquesta. La despesa local haurà de quedar reflectida en l'informe d'auditoria final.

Els curtmetratges, projectes multiplataforma i pilots de sèrie hauran d'acreditar únicament l'import de les subvencions concedides.



En el cas que les persones beneficiàries de curtmetratges i projectes multiplataforma de ficció i documentals no puguen realitzar o a finalitzar l'obra en els terminis assenyalats les empreses beneficiàries podran justificar les despeses realitzades en la producció, minorant-se l'import de l'ajuda en l'import no justificat, i instar si escau, el reintegrament dels imports ja abonats superiors a la despesa finalment justificada; sense que això implique la revocació d'aquesta ajuda. En aquests casos la despesa local valenciana serà igual a l'import de l'ajuda que resulte de la minoració.

4. Comunicar a l'Institut Valencià de Cultura la data d'inici i finalització del rodatge, animació o enregistrament.

5. Fer constar en els títols de crèdit de la producció audiovisual i en la seua publicitat i propaganda la col·laboració de la Generalitat, incorporant el logotip vigent de l'Institut Valencià de Cultura, segons el manual d'identitat corporativa d'aquesta entitat, inclòs en la pàgina web de l'Institut Valencià de Cultura (https://ivc.gva.es/val/ivc-val/qui-som-ivc/logos-val).

Sense perjudici de l'anterior, aquelles persones beneficiàries, persones jurídiques, que perceben ajudes per import superior a 10.000 euros, hauran de donar publicitat a aquesta en la seua pàgina web, i esmentar l'Institut Valencià de Cultura, l'import de l'ajuda i projecte al qual es destina. Tot això de conformitat amb el que es preveu en l'article 3.2 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de transparència, bon govern i participació (DOGV 7500, 08.04.2015).

6. Entregar una primera còpia de la producció a l'Institut Valencià de Cultura, Direcció Adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia, Parc Tecnològic, Leonardo da Vinci, 20, 46980 Paterna (València). Atés que la convocatòria té la finalitat de fomentar una activitat d'utilitat pública o interés social, els lliuraments es realitzen amb duració indefinida i per al compliment de les seues finalitats de conservació i difusió del patrimoni audiovisual valencià.

a) Versions. En tot cas, una vegada realitzada la qualificació de la pel·lícula s'entregarà una còpia de la pel·lícula qualificada, així com el certificat de qualificació. La versió en el certificat de qualificació haurà de ser la de la versió original conforme al projecte presentat.

Sense perjudici de l'anterior, a l'efecte de justificació, és obligatori entregar una versió en valencià, a més d'una versió en castellà i una versió amb subtítols en anglés.

El lliurament d'una versió en castellà serà obligatòria quan es realitze una versió doblegada en aquesta llengua; en cas contrari bastarà amb una versió amb subtítols en castellà.

Es podran realitzar excepcions en aquells casos en què per motius artístics quede argumentada i justificada la no-necessitat de lliurament d'una còpia en alguna de les llengües exigides i prèvia comunicació a l'Institut Valencià de Cultura (plaça de Viriat, s/n, 46001, de València), almenys un mes abans al lliurament de materials. L'Institut Valencià de Cultura podrà oposar-se i exigir la còpia corresponent. En cas que no es recapte expressament la còpia corresponent, s'entendrà justificada i admesa l'excepció proposada per l'empresa beneficiària.



b) Materials

b.1 En el cas que tot el procés es realitze mitjançant sistemes electrònics, el material per a preservació s'entregarà en el sistema, format i suport de més qualitat emprats en la producció:

– Per a qualitats 2 K o superiors s'entregarà el DCDM i el DCP sense encriptació.

– Per a qualitats HD s'entregarà cinta HD SR o disc dur amb els arxius amb una profunditat de bit no inferior a 8 bits.

– Per a qualitats PAL, s'entregarà Betacam Digital.

Si en alguna fase del procés de producció i/o difusió intervé el sistema fotoquímic, es podrà entregar l'interpositiu, l'internegatiu o el negatiu original més el negatiu de so sincronitzat corresponents a la versió definitiva de la producció en lloc de la còpia d'exhibició.



En tots els casos en els quals s'aporte material fotoquímic de preservació s'entregarà a més DCP sense encriptació.

En cas que la versió original de la producció no siga cap de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana s'entregarà a més la banda negra de subtítols o el fitxer per a la inserció dels subtítols.

b.2 Així mateix, s'entregarà informació tècnica de les qualitats, formats i suports emprats al llarg de tot el procés, segons el model que podrà emplenar-se a través de la web de l'Institut Valencià de Cultura: URL: http://ivac.gva.es/plantillafomento/index.php.

Per a l'accés a aquesta web es necessita persona usuària i contrasenya que serà facilitada, a petició de les persones interessades, pel personal tècnic de l'Arxiu Fílmic de la Direcció Adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia.

b.3. Igualment, s'inclourà una fitxa tècnica i artística actualitzada que s'emplenarà a través de la citada web.

b.4. Quan es tracte de llargmetratges de qualsevol gènere, el material a què es refereix l'apartat b.1, només en la versió original de la producció entregada, haurà de ser accessible. Per això s'ha de realitzar (com a mínim) una pista d'audiodescripció per a persones amb discapacitat visual i un subtitulat especial per a persones amb discapacitat auditiva; de manera que, encara que manquen d'un sentit, aquestes persones puguen accedir perfectament als projectes audiovisuals a través d'aquestes adaptacions.

b.5. En tots els casos s'entregarà en suport DVD o en suport digital, la versió definitiva de la producció amb els tres idiomes exigits en l'apartat anterior (valencià, castellà o subtitulat en castellà, i subtitulat en anglés).

b.6. S'entregarà material gràfic de promoció de la producció subvencionada si n'hi ha (cartells, fotografies, pressbook, etc.) en la seu central de la Filmoteca: edifici Rialto, plaça de l'Ajuntament 17, 46002 València.

La Direcció Adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia emetrà en cada cas certificat del compliment de les condicions tècniques contingudes en aquest punt.

Si s'adverteix que el material depositat en l'Arxiu de la Filmoteca no s'ajusta a les condicions tècniques que exigeix aquesta resolució, serà requerit per a la seua esmena. En cas de no esmenar-se, es resoldrà la revocació de l'ajuda i el reintegrament de les quantitats percebudes.



7. En el seu cas, comunicar per escrit la seua renúncia a l'ajuda concedida, quan no puga complir les condicions previstes en aquesta resolució i en l'article 14 de la Llei general de subvencions.

Les renúncies es comunicaran amb anterioritat a la finalització del termini de justificació per a acreditar la realització de la producció subvencionada.

8. Les empreses beneficiàries d'aquestes ajudes es comprometen a participar en totes aquelles activitats de foment, difusió o promoció de l'audiovisual valencià organitzades per la Generalitat en les quals participen les obres subvencionades.

9. Les empreses beneficiàries d'aquestes ajudes, pel fet de presentar-se a aquesta convocatòria, autoritzen la difusió de les produccions subvencionades en la pàgina web de l'Institut Valencià de Cultura i a la seua projecció en les activitats que l'Institut Valencià de Cultura organitze per a la seua promoció i es comprometen a estar presents en aquestes activitats a través d'alguna de les persones participants de l'obra (responsable de la producció, de la direcció o intèrprets).

10. En coordinació amb l'Institut Valencià de Cultura, les empreses beneficiàries comptaran amb un representant de l'entitat convocant en totes aquelles activitats de promoció de les obres subvencionades que realitzen les productores (preestrenes, rodes de premsa, presentació de rodatges, presentació en festivals, etc.). L'Institut Valencià de Cultura posarà a la disposició de totes les produccions subvencionades una de les seues sales per a la presentació, preestrenes i rodes de premsa, en el cas que les empreses beneficiàries ho estimen convenient i sempre que la programació de la filmoteca ho permeta.

11. El rodatge de la producció haurà de fer-se dins dels períodes a què es refereix el punt 3 d'aquest resolc.

En cas de curtmetratges i projectes multiplataforma de ficció i documentals, si no s'ha rodat entre aquestes dates, es justificaran les despeses incorregudes per la beneficiària en la producció, es minorarà l'ajuda en l'import no justificat i s'instarà, si escau, el reintegrament dels imports ja abonats superiors a la despesa finalment justificada.

12. Justificar l'aplicació de la subvenció sotmetent-se a les actuacions de comprovació i control financer corresponents, en relació amb les ajudes concedides, i a la resta d'obligacions a les quals es refereix l'article 113 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions (DOGV 7464, 12.02.2015) per a les persones beneficiàries de subvencions a càrrec dels pressupostos de la Generalitat.

13. En cas de coproducció la persona beneficiària haurà de mantindre la titularitat de l'obra en el percentatge que, segons la modalitat, s'assenyala en l'apartat 3.7 del resolc quart d'aquesta resolució.

14. Només en el cas de llargmetratges (excepte telefilms) i curtmetratges que hagen completat la seua realització, haurà d'aportar-se el certificat de qualificació de l'ICAA que corresponga amb la versió declarada com a original juntament amb la sol·licitud. Aquest certificat haurà d'aportar-se en el termini dels quinze dies hàbils següents a la seua emissió per part de l'ICAA.

L'incompliment d'aquesta obligació podrà donar lloc a la revocació de l'ajuda i al reintegrament de les quantitats percebudes, sense perjudici de les sancions administratives que corresponguen.

15. Les empreses titulars de llargmetratges de ficció que resulten beneficiàries d'aquestes ajudes, hauran d'exhibir-los en la seua versió original i en el termini màxim de 18 mesos a comptar de l'1 de febrer de 2022, en un mínim de 5 sales cinematogràfiques de la Comunitat Valenciana amb no menys de 2 sessions obertes al públic en cada sala. D'aquestes sales hi haurà, almenys, una en cadascuna de les seues tres províncies.

Això no serà aplicable als telefilms, tal com s'han definit en el resolc tercer d'aquesta resolució, que no obstant això, en el mateix termini màxim, hauran d'emetre's almenys una vegada en una televisió pública o privada d'àmbit nacional o amb cobertura en tota la Comunitat Valenciana per a aquesta emissió.

Les empreses titulars de llargmetratges documentals i llargmetratges d'animació que resulten beneficiàries d'aquestes ajudes, hi haurà:

– D'exhibir en la seua versió original, en el termini màxim de 18 mesos, a comptar de l'1 de febrer de 2022, en un mínim de 5 sales cinematogràfiques de la Comunitat Valenciana amb no menys de 2 sessions obertes al públic en cada sala. D'aquestes sales hi haurà, almenys, una en cadascuna de les seues tres províncies.

– O, alternativament, en el mateix termini, d'emetre's almenys una vegada en una televisió pública o privada d'àmbit nacional o amb cobertura en tota la Comunitat Valenciana per a aquesta emissió, llevat que s'acredite que aquesta emissió no és possible per causes no imputables a la beneficiària.

Aquest últim requisit serà igualment exigible a les empreses titulars de sèries d'animació que resulten beneficiàries d'aquestes ajudes.

En tots aquests casos s'assimilarà a l'exhibició en sales cinematogràfiques i a l'emissió televisiva, l'estrena comercial en modalitat de reproducció en continu o en plataformes digitals de visionat sota demanda i que haurà de comunicar-se amb anterioritat a l'IVC. En cas que l'Institut Valencià de Cultura no notifique a la persona beneficiària via telemàtica la seua oposició expressa en el termini dels deu dies hàbils següents a la recepció de la comunicació, caldrà entendre acceptada aquesta alternativa.

L'incompliment d'aquesta obligació podrà donar lloc al reintegrament de l'ajuda percebuda.

16. Les persones titulars de curtmetratges, de qualsevol gènere, que resulten beneficiàries d'aquestes ajudes i hagen completat la seua realització, hauran d'acreditar abans del 31 de desembre de 2022, la participació de l'obra en, almenys, dues seccions competitives de dos festivals cinematogràfics o bé la seua projecció oberta al públic en, almenys, un centre cultural o sala cinematogràfica de cada província de la Comunitat Valenciana.

L'incompliment d'aquesta obligació podrà donar lloc al reintegrament de l'ajuda percebuda.

17. El compliment de tots els convenis vigents amb professionals del sector audiovisual (actors i actrius, figurants, personal tècnic, etc.).

La inobservança acreditada dels citats convenis podrà donar lloc al reintegrament de l'ajuda percebuda.



Quart

Es modifica el resolc nové, que queda redactat com segueix:

Justificació i pagament d'aquestes ajudes

Conforme a l'article 12, punt 3 de l'Ordre de bases reguladores:

1. Les empreses beneficiàries que obtinguen una subvenció pluriennal hauran d'aportar:

1.1. Fins al 31 d'octubre de 2019:

Informe d'auditoria en el qual es justifiquen les despeses realitzades en la producció per un import com a mínim igual a la part de la subvenció fixada per a aqueixa anualitat. No obstant això, a aquest efecte de justificació, les empreses beneficiàries podran presentar un aval bancari per l'import de la subvenció adjudicada per a aqueixa anualitat o per l'import parcial que no es complete amb l'auditoria aportada, si és el cas. L'aval tindrà una duració indefinida, i en mantindrà la vigència fins que l'Institut Valencià de Cultura, una vegada presentada l'auditoria del total de despeses per l'import d'aquesta anualitat, certifique l'extinció de l'obligació garantida i la cancel·lació de l'aval.

En cas que s'haja constituït aval per a justificar tot o part de l'import d'aquesta anualitat, es podrà alliberar amb auditoria de despeses de l'empresa productora i de la coproductora per quantia igual o superior a l'import de l'aval constituït. Per a això, s'haurà d'aportar juntament amb l'auditoria d'aquesta despesa el contracte de coproducció, si no es va presentar juntament amb la sol·licitud de l'ajuda.

1.2. Fins al 30 de novembre de 2020, les empreses beneficiàries titulars de projectes de llargmetratges, de qualsevol gènere, sèries i pilots d'animació i curtmetratges d'animació i projectes multiplataforma d'animació: auditoria en la qual es justifiquen despeses realitzades en la producció des de l'1 de novembre de 2019. A aquest efecte es computaran en aquesta anualitat les despeses realitzades pels coproductors. Per a això s'haurà d'aportar juntament amb l'auditoria el contracte de coproducció si no es va presentar juntament amb la sol·licitud de l'ajuda.

L'import de l'anualitat es minorarà si les despeses acreditades són inferiors a l'import concedit per a aquest any, sense que puga suposar la revocació de l'ajuda.

No obstant això, a aquest efecte de justificació, les empreses beneficiàries també podran presentar un aval bancari per l'import de la subvenció adjudicada per a aquesta anualitat o per l'import parcial que no es complete amb l'auditoria aportada, si és el cas. L'aval tindrà una duració indefinida, i mantindrà la seua vigència fins que l'Institut Valencià de Cultura, una vegada presentada l'auditoria del total de despeses per l'import d'aquesta anualitat, certifique l'extinció de l'obligació garantida i la cancel·lació de l'aval.

1.3. Fins al 28 de febrer de 2021, les empreses beneficiàries titulars de projectes de curtmetratges i projectes multiplataforma de ficció i curtmetratges i projectes multiplataforma documentals hauran, si no ho han fet ja en l'exercici anterior, de complir les obligacions establides en el punt huité d'aquesta convocatòria i presentar, segons el model de justificació que s'acompanya a la convocatòria com a annex IV, la següent documentació:

a) Acreditació de les despeses corresponents a la producció mitjançant informe especial d'auditoria, realitzat per personal auditor inscrit en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes que es regirà conforme a les normes de procediment previstes en la legislació vigent en matèria d'auditories audiovisuals i legislació en matèria de subvencions; i que haurà de reflectir en l'informe la despesa local a la Comunitat Valenciana, realitzat conforme al resolc huité, apartat 3, d'aquesta convocatòria.



En els casos en què els productors siguen persones autònomes, a l'efecte de l'elaboració de les auditories, es podrà computar el cost teòric dels treballs que realitze com a guionista i/o director el productor d'aquestes, segons el que es preveu en l'Ordre ECD/2784/2015, de 18 de desembre. D'acord amb els valors recollits en la Resolució de 30 de juliol de 2018, de la Direcció General de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals aquest cost teòric serà de:

Director: 210,90 € per minut

Guionista: 161,97 € per minut

b Declaració actualitzada sobre subvencions sol·licitades, percebudes o concedides i pendents de percepció per altres administracions o institucions públiques per a la mateixa finalitat, justificant documentalment la seua quantia, o bé declaració que la informació facilitada sobre aquest tema en la sol·licitud no ha patit variacions des de la data de la seua presentació.

A més, si s'ha finalitzat l'obra:

c) Justificant de l'Institut Valencià de Cultura d'haver depositat els materials indicats en el resolc huité, apartat 6, d'aquesta convocatòria. En el cas d'haver deficiències en el material entregat, la persona beneficiària haurà d'esmenar-les i depositar en l'arxiu de l'Institut Valencià de Cultura el material o les còpies en perfectes condicions.

d) Llistat de títols de crèdit de l'equip tècnic i artístic. A més haurà d'emplenar la informació tècnica de les qualitats, formats i suports emprats mitjançant la versió emplenable en línia a través de la web de l'Institut Valencià de Cultura: URL: http://ivac.gva.es/plantillafomento/index.php. Per a l'accés a aquesta web es necessita persona usuària i contrasenya que serà facilitada, a petició de les persones interessades, pel personal tècnic de l'Arxiu Fílmic de la Direcció Adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia.

1.4. Fins al 30 de novembre de 2021:

Les persones beneficiàries titulars de llargmetratges, de qualsevol gènere, sèries i pilots d'animació i curtmetratges d'animació i projectes multiplataforma d'animació hauran, si no ho han fet ja en algun dels dos exercicis anteriors, de complir les obligacions establides en el punt huité d'aquesta convocatòria i presentar, segons el model de justificació que s'acompanya a la convocatòria com a annex IV, la documentació següent:

1.4.1 Acreditació del cost de la producció amb despeses realitzades d'acord amb el pressupost presentat en el projecte mitjançant l'informe especial d'auditoria de revisió del cost de la producció, realitzat per personal auditor inscrit en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes que es regirà conforme a les normes de procediment previstes en la legislació vigent en matèria d'auditories audiovisuals i legislació en matèria de subvencions, i que haurà de reflectir en l'informe la despesa local a la Comunitat Valenciana realitzada conforme al resolc huité, apartat 3, d'aquesta convocatòria. En el cas de coproduccions, l'informe serà únic i recollirà les aportacions realitzades per cadascuna de les empreses coproductores, així com les diferents subvencions rebudes per a la producció de l'obra.

En el cas de llargmetratges culturals A, l'auditoria podrà reflectir una reducció màxima del 40 % sobre el pressupost presentat en el projecte. En el cas que l'import de despesa que reflectisca l'auditoria siga inferior al 60 % del pressupost presentat en el projecte, es reduirà l'ajuda proporcionalment, llevant de l'import de l'ajuda el mateix percentatge en què s'ha disminuït la despesa inicialment pressupostada per sota d'aquest percentatge de reducció màxima, sense que en cap cas la reducció supose que les ajudes públiques superen els límits percentuals establits en l'article 9 de l'Ordre de bases reguladores.



En el cas de llargmetratges culturals B i llargmetratges documentals A i B, l'auditoria podrà reflectir una reducció màxima del 50 % sobre el pressupost presentat en el projecte. En el cas que l'import de despesa que reflectisca l'auditoria siga inferior al 50 % del pressupost presentat en el projecte, es reduirà l'ajuda proporcionalment, llevant de l'import de l'ajuda el mateix percentatge en què s'ha disminuït la despesa inicialment pressupostada per sota d'aquest percentatge de reducció màxima, sense que en cap cas la reducció supose que les ajudes públiques superen els límits percentuals establits en l'article 9 de l'Ordre de bases reguladores.

En el cas de llargmetratges culturals C, llargmetratges industrials, llargmetratges d'animació i sèries d'animació, l'auditoria podrà reflectir una reducció màxima del 60 % sobre el pressupost presentat en el projecte. En el cas que l'import de despesa que reflectisca l'auditoria siga inferior al 40 % del pressupost presentat en el projecte, es reduirà l'ajuda proporcionalment, llevant de l'import de l'ajuda el mateix percentatge en què s'ha disminuït la despesa inicialment pressupostada per sota d'aquest percentatge de reducció màxima, sense que en cap cas la reducció supose que les ajudes públiques superen els límits percentuals establits l'article 9 de l'Ordre de bases reguladores.



En el cas de coproduccions internacionals l'acreditació del cost de producció prendrà com a base el pressupost corresponent a la part espanyola. Per a això s'haurà d'aportar, si és el cas, l'última versió del contracte i l'autorització oficial de la coproducció emesa per l'ICAA.



En el cas dels curtmetratges d'animació, projectes multiplataforma d'animació i pilots de sèrie d'animació, haurà d'acreditar-se únicament la despesa corresponent a l'import de les subvencions concedides mitjançant el citat informe especial d'auditoria, realitzat per personal auditor inscrit en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes, que es regirà conforme a les normes de procediment previstes en la legislació vigent en matèria d'auditories audiovisuals i legislació en matèria de subvencions; i que haurà de reflectir en l'informe la despesa local a la Comunitat Valenciana.

En els curtmetratges d'animació, pilots de sèrie d'animació i multiplataforma d'animació, en cas que el personal productor siga autònom, a l'efecte de l'elaboració de les auditories, es podrà computar el cost teòric dels treballs que realitze com a guionista i/o director el/la productor/a d'aquestes, segons el que es preveu en l'Ordre ECD/2784/2015, de 18 de desembre. D'acord amb els valors recollits en la Resolució de 30 de juliol de 2018, de la Direcció General de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals aquest cost teòric serà de:

Director: 210,90 € per minut

Guionista: 161,97 € per minut.

1.4.2 Justificant de l'Institut Valencià de Cultura d'haver depositat els materials indicats en el resolc huité, apartat 6, d'aquesta convocatòria. En el cas d'haver-hi deficiències en el material entregat, la persona beneficiària haurà d'esmenar-les i depositar en l'arxiu de l'Institut Valencià de Cultura el material o les còpies en perfectes condicions.

1.4.3 Declaració actualitzada sobre subvencions sol·licitades, percebudes o concedides i pendents de percepció per altres administracions o institucions públiques per a la mateixa finalitat, justificant documentalment la seua quantia, o bé declaració que la informació facilitada sobre aquest tema en la sol·licitud no ha patit variacions des de la data de la seua presentació.

1.4.4 Llistat de títols de crèdit de l'equip tècnic i artístic. A més haurà d'emplenar la informació tècnica de les qualitats, formats i suports emprats mitjançant la versió emplenable en línia a través de la web de l'Institut Valencià de Cultura URL: http://ivac.gva.es/plantillafomento/index.php. Per a l'accés a aquesta web es necessita persona usuària i contrasenya que serà facilitada, a petició de les persones interessades, per personal tècnic de l'Arxiu Fílmic de la Direcció Adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia.

1.4.5 En el cas de llargmetratges: declaració responsable d'haver realitzat les contractacions tècniques i artístiques corresponents al desenvolupament de l'activitat objecte de la subvenció, complint amb les cotitzacions a la Seguretat Social i amb l'abonament de les seues retribucions, segons els pactes, i d'abonar les factures corresponents, en el cas de serveis artístics o tècnics prestats per persones acollides al règim d'autònoms, d'acord amb els contractes subscrits.

1.4.6 Declaració responsable del compliment del que es preveu en els convenis laborals vigents amb professionals del sector audiovisual (actors i actrius, figurants, personal tècnic, etc.) en la producció subvencionada.

1.5. En cas de constitució d'una AIE en la qual participe l'empresa beneficiària, l'auditoria haurà de reflectir tant les despeses realitzades per aquesta empresa beneficiària com les aportacions econòmiques realitzades a l'AIE, la suma de la qual haurà de ser almenys, igual a l'import de l'ajuda concedida.

En aquest cas, amb l'auditoria, s'aportarà escriptura de constitució de l'AIE, llevat que s'haguera aportat juntament amb la sol·licitud.

2. Tota la documentació justificativa haurà de dirigir-se a l'Institut Valencià de Cultura.

3. Els crèdits pressupostaris afectes a aquesta convocatòria disposats i no pagats per falta de justificació o per ser aquesta incorrecta seran anul·lats, i la persona beneficiària perdrà el dret a percebre la subvenció assignada a aquesta anualitat.

En cas de justificació parcial de l'ajuda, en els supòsits contemplats en aquesta resolució, s'abonarà a la persona beneficiària les despeses justificades i s'anul·larà la resta del crèdit.

4. Els justificants que s'aporten hauran de pertànyer a despeses realitzades que es referisquen, inequívocament, a la producció subvencionada i que estiguen dins dels terminis marcats per la legislació vigent.

5. L'Institut Valencià de Cultura impulsarà el pagament íntegre de l'última anualitat de l'ajuda que contemple la corresponent resolució de concessió, sempre que s'haja verificat que el compte justificatiu i l'altra documentació que s'assenyala en aquest resolc, s'ajusten al que es disposa en aquesta resolució i altra normativa d'aplicació i que les persones beneficiàries hagen depositat el material que s'assenyala en el resolc huité, punt 6 d'aquesta resolució; excepte en els casos de curtmetratges i projectes multiplataforma de ficció i documentals que no hagen finalitzat l'obra.

Si s'adverteix que el material depositat en l'Arxiu de la Filmoteca no s'ajusta a les condicions tècniques que exigeix aquesta resolució, serà requerit per a la seua esmena. En cas de no esmenar-se, es resoldrà la revocació de l'ajuda i el reintegrament de les quantitats percebudes.



6. La falta de justificació de despeses en la forma i dins dels terminis contemplats en aquesta resolució determinarà la pèrdua del dret al cobrament de l'ajuda concedida.

7. No es concediran ampliacions de termini per a la justificació de les ajudes contemplades en aquesta resolució.

8. En virtut del que es preveu en l'article 171.1 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, no podrà realitzar-se el pagament de la subvenció en tant la persona beneficiària no es trobe al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social o tinga la condició de subjecte deutor per resolució de procedència de reintegrament; aquestes circumstàncies podran comportar la pèrdua del dret al cobrament de l'ajuda.

Mapa web