Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 5/2015, de 23 d'octubre, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'establixen les bases reguladores de subvencions per al finançament de projectes i activitats de promoció i foment del voluntariat a la Comunitat Valenciana



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7649 de 03.11.2015
Número identificador:  2015/8804
Referència Base de Dades:  008543/2015
 
  • Anàlisi jurídica

    Texto
    Texto Texto2
    Data d'entrada en vigor: 04.11.2015
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Benestar social
    Descriptors:
      Temàtics: suport econòmic, voluntariat social, organització benèfica



ORDE 5/2015, de 23 d'octubre, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'establixen les bases reguladores de subvencions per al finançament de projectes i activitats de promoció i foment del voluntariat a la Comunitat Valenciana [2015/8804]

PREÀMBUL



La Constitució Espanyola reconeix el dret de tots els espanyols a la llibertat, a la igualtat i a la justícia, valors fonamentals des dels quals es desenvolupa la participació voluntària d'associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre que disposen per als seus fins de persones voluntàries. Així mateix, en l'article 9.2, establix el deure dels poders públics de facilitar la participació de tots els ciutadans en la vida política, cultural i social, precepte arreplegat, igualment, per l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana en els articles 1.3 i 10.4. Per tant, l'acció voluntària és una de les vies idònies per a esta participació, en tots els aspectes que constituïsquen una clara manifestació de la solidaritat ciutadana, en benefici de la comunitat.



La Generalitat és sensible als fenòmens que puguen redundar en una major cohesió social i reconeix l'important paper del voluntariat com a mecanisme canalitzador de les legítimes inquietuds de les persones i de les organitzacions sense ànim de lucre en l'exercici d'activitats altruistes que contribuïxen a l'èxit d'una societat millor i més solidària.



La Llei 4/2001, de 19 de juny, de Voluntariat a la Comunitat Valenciana, té per objecte promoure i fomentar el valor social de l'acció voluntària com a expressió de participació ciutadana, solidària i altruista, així com regular en els distints camps de l'acció voluntària o cívica la relació entre les administracions, les entitats de voluntariat i els voluntaris que hi participen.

El Decret 40/2009, de 13 de març, del Consell, pel qual s'aprova el reglament que desplega esta llei, preveu, en l'article 18, que les entitats de voluntariat desenvoluparan la seua activitat a través de l'execució de programes o projectes de voluntariat dissenyats per elles mateixes o altres organitzacions.

Amb l'aprovació d'esta orde es pretén establir les bases per a la convocatòria d'ajudes destinades a la realització d'activitats voluntàries en l'àmbit competencial de la conselleria competent en matèria de serveis socials referent a dependència, persones amb discapacitat, família, menors, dona i immigració en matèria de sensibilització, formació i intervenció social.

Les bases reguladores d'estes ajudes, de conformitat amb l'article 3.4 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell (DOCV 5596, d'11 de setembre), pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, no necessiten de notificació a la Comissió Europea, atés que no els és d'aplicació l'article 107.1 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea per no comportar un avantatge econòmic, ja que les entitats a què van dirigides les ajudes no exercixen activitats econòmiques que oferisquen béns o serveis en el mercat ni afecten els intercanvis comercials entre els estats membres.



Per tot això, en virtut de la competència que m'atribuïx l'article 165.1 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, en relació amb l'article 3 del Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat; el Decret 152/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i d'acord amb el Consell Jurídic Consultiu,





ORDENE



Article 1. Objecte

Esta orde establix les bases de la concessió de subvencions per al finançament de les despeses corrents derivades de la realització d'activitats voluntàries en l'àmbit competencial de la conselleria competent en matèria de voluntariat social, referent a dependència, persones amb discapacitat, família, menors, dona i immigració en matèria de sensibilització, formació i intervenció social, entre els ciutadans de la Comunitat Valenciana, dutes a terme per entitats sense ànim de lucre, previstes i regulades en esta orde.



Article 2. Entitats sol·licitants i requisits

Podran obtindre la condició de beneficiaris de les ajudes regulades en esta orde les entitats sense ànim de lucre que complisquen els requisits següents:

1) Estar legalment constituïdes i inscrites formalment en la secció quarta del Registre Autonòmic d'Associacions de la Comunitat Valenciana, creat pel Decret 181/2002, de 5 de novembre, del Govern Valencià, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.



2) Gaudir de capacitat jurídica i d'operar a Espanya.

3) Tindre com a fins institucionals la realització d'activitats destinades a la promoció i foment del voluntariat social a la Comunitat Valenciana.

4) Tindre el domicili fiscal en el territori de la Comunitat Valenciana o, en tot cas, disposar i acreditar documentalment l'existència de seu a la Comunitat Valenciana, a estos efectes s'entén per seu la presència d'estructura organitzativa i administrativa de l'entitat des de la qual desenvolupe la relació amb la conselleria competent en matèria de voluntariat. L'entitat sol·licitant assumix la responsabilitat directa de la presentació de la sol·licitud i es compromet al manteniment de la comptabilitat, documentació i gestió del projecte en la seua oficina de la Comunitat Valenciana, i a obrir-hi un compte bancari específic.



5) Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, de conformitat amb el que establixen els articles 18 i 19 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions. Este punt haurà d'acreditar-se amb anterioritat al fet que es dicte la proposta de resolució de concessió d'esta convocatòria, així com en els processos de justificació de l'ajuda concedida, si no s'ha atorgat l'autorització a què fa referència l'apartat 3.a de l'article 6 d'esta orde.

6) Estar al corrent en el pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions.

7) Hauran d'acreditar per mitjà de declaració responsable no estar incurses en la resta de prohibicions per a obtindre la condició de beneficiària de subvencions assenyalades en l'article 13 de la Llei General de Subvencions.



Article 3. Obligacions dels beneficiaris

A més de les obligacions que amb caràcter general s'establixen en l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, són obligacions de les entitats beneficiàries de la subvenció les següents:

1) Realitzar l'activitat que fonamenta la concessió de la subvenció, i executar el projecte objecte de subvenció en l'exercici en què s'hi concedix.

2) Acreditar davant de l'entitat concedent la realització de l'activitat, així com el compliment dels requisits i les condicions que determinen la concessió o el gaudi de la subvenció.

3) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts incloent-hi els documents electrònics, mentres puguen ser objecte de les actuacions de comprovació i control.

4) Sotmetre's a les actuacions de comprovació i control financer que corresponen a la Intervenció General en relació amb la subvenció concedida, així com a les actuacions de comprovació que haja d'efectuar la conselleria competent en matèria de voluntariat social en relació amb l'objecte i la destinació de l'ajuda concedida.

5) Comunicar a la conselleria competent en matèria de voluntariat social, a través de la direcció general competent en matèria de voluntariat social, l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats i concedits per a la mateixa finalitat que la prevista en la convocatòria corresponent. Esta comunicació haurà d'efectuar-se tan prompte com es conega i, en tot cas, amb anterioritat a la justificació de l'aplicació que s'ha donat als fons percebuts.

6) Justificar, davant de la direcció general competent en matèria de voluntariat social, l'ajuda en els termes i terminis previstos en la respectiva convocatòria.

7) Donar a conéixer de manera inequívoca que es tracta d'una acció subvencionada per la Generalitat a través de la conselleria competent en matèria de voluntariat social. A este efecte hauran d'incorporar en tot el material imprés que es derive de les activitats objecte de la respectiva convocatòria el logotip de la conselleria competent en matèria de voluntariat social, que estarà a disposició de les entitats beneficiàries en la pàgina web d'esta conselleria.

8) Reintegrar els fons percebuts en els casos previstos en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i en l'article 12 d'esta orde.

9) Complir, si és el cas, les obligacions de publicitat previstes en l'article 3.2 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana.



Article 4. Programes subvencionables

1. Els projectes que podran ser objecte de subvenció seran els que tinguen com a finalitat la realització d'activitats de sensibilització, formació i intervenció social en matèria de voluntariat social referent a dependència, persones amb discapacitat, família, menors, dona i immigració, dins del marc de les competències que correspon exercir a la conselleria competent en matèria de voluntariat social.

2. Els projectes objecte de finançament hauran de ser executats a la Comunitat Valenciana durant l'exercici en què es concedix la subvenció.





Article 5. Termini, formalització i lloc de presentació de sol·licituds

1. Les sol·licituds es formularan seguint els models i en els terminis que es determinen en la corresponent convocatòria.

2. Les sol·licituds, juntament amb la documentació específica, hauran d'estar formalitzades com cal i subscrites per qui exercisca la representació legal de l'entitat i podran presentar-se en el Registre General de la conselleria competent en matèria de voluntariat social, siti en el carrer de Castán Tobeñas, 77, torre 4, València (CP 46018), sense perjuí que es puguen presentar per qualsevol dels mitjans establits en l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

3. La sol·licitud també es podrà presentar per via telemàtica en el portal de la Generalitat (www.gva.es) accedint als apartats Administració en línia – Guia Prop o a través de la pàgina web de la conselleria competent en matèria de voluntariat social (www.bsocial.gva.e)›.

4. Cada entitat haurà de presentar una única sol·licitud, d'acord amb el model que es determine en la corresponent convocatòria.

5. La sol·licitud de la subvenció implica l'acceptació de les bases que s'establixen en esta orde.



Article 6. Documentació

1. Tota sol·licitud haurà d'adjuntar la documentació següent:



a) Una fitxa tècnica, segons el model que es determine en la convocatòria corresponent, per a cada projecte presentat.

Les dades o els aspectes que no han sigut aportats en la corresponent fitxa tècnica del projecte no podran ser tinguts en compte als efectes de valoració.

b) Fotocòpia compulsada de la targeta de persones jurídiques i entitats en general, on hi conste el CIF de l'entitat sol·licitant.

c) Fotocòpia compulsada de la documentació acreditativa de la capacitat del signatari de la sol·licitud per a representar l'entitat (escriptura d'apoderament o certificat de l'acord de l'òrgan de govern de l'entitat on es faculte el representant legal per a subscriure la sol·licitud).

d) Fotocòpia compulsada del DNI o, si és el cas, NIE o passaport del representant legal de l'entitat.

e) Fotocòpia compulsada dels estatuts vigents de l'entitat.

f) Fotocòpia compulsada del document acreditatiu de la inscripció de l'entitat en la secció quarta del Registre Autonòmic d'Associacions de la Comunitat Valenciana, creat pel Decret 181/2002, de 5 de novembre, del Govern Valencià.

g) Model de domiciliació bancària, segons el que figura en el portal de la Generalitat (www.gva.es) i accedir a l'apartat Guia Prop en el cas que inicie la seua relació amb l'Administració de la Generalitat o quan es tracte d'un nou compte bancari.

h) Si es presenta per a la realització en xarxa, s'haurà d'adjuntar un certificat del representant legal de cada entitat coparticipant en el projecte on este es comprometa a participar en el projecte i accepte que l'entitat sol·licitant el coordine i gestione, segons el model que s'adjunte a la convocatòria corresponent.

En este cas, en la sol·licitud s'hauran de fer constar els compromisos d'execució que assumix cada entitat coparticipant en el projecte, així com l'import de la subvenció que s'aplicarà per a cada una d'estes, que tindran igualment la consideració de beneficiaris, per la qual cosa hauran de complir tots els requisits i aportar la documentació que amb caràcter general s'exigix als sol·licitants.

Així mateix, s'haurà de nomenar un representant únic de l'agrupació, amb poders suficients per a complir les obligacions que, com a beneficiari, corresponen a l'agrupació.

No podrà dissoldre's l'agrupació fins que haja transcorregut el termini de prescripció previst en els articles 39 i 65 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

2. Documents de la valoració tècnica:

a) Si és el cas: certificats de control i de qualitat d'acord amb la norma ONG de qualitat ISO 9001:2000, EFQM o altres sistemes de qualitat propis de l'entitat que garantixen el control dels processos i programes, en els quals s'indique l'abast territorial d'estos quan es tracte d'entitats d'àmbit estatal amb delegació a la Comunitat Valenciana, original o còpia compulsada.

b) Si és procedent: certificat del secretari o de la secretària de la plataforma del voluntariat de la Comunitat Valenciana on es confirme que l'entitat sol·licitant hi està integrada, o de la xarxa corresponent, original o còpia compulsada.

c) Certificat del secretari o de la secretària de l'entitat en què conste el nombre de persones voluntàries inscrites en el seu registre d'altes i baixes, original o còpia compulsada.

d) Pòlissa de l'assegurança de responsabilitat civil subscrita per l'entitat i extracte bancari del pagament de l'últim rebut, original o còpia compulsada, destinats a l'execució del projecte.

Estaran exemptes de la presentació dels documents arreplegats en les lletres b, c i d anteriors aquelles entitats que ja els hagueren aportat amb motiu de la presentació d'alguna sol·licitud d'ajudes a la direcció general amb competències en matèria de voluntariat social, i no s'hagueren produït canvis en esta documentació.

En este cas, hauran d'indicar en la sol·licitud la convocatòria en què es va presentar la documentació i el número d'expedient.

3. Juntament amb la documentació específica que determine la convocatòria, els sol·licitants hauran de presentar:

a) Acreditació d'estar al corrent de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social. Per a això, el sol·licitant podrà autoritzar l'òrgan instructor perquè obtinga directament l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social a través de certificats telemàtics, de conformitat amb el que disposa el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'establixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic. Els que no atorguen esta autorització hauran d'aportar la documentació acreditativa del fet que estan al corrent de les esmentades obligacions. La direcció general competent en matèria de voluntariat social es reserva el dret de requerir el sol·licitant si la informació obtinguda presenta alguna incidència.

b) Així mateix, els sol·licitants podran autoritzar la consulta de les seues dades d'identitat i residència per mitjà del sistema de verificació i consulta de dades d'identitat i residència, de conformitat amb el que disposa el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'establixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic. Els que no atorguen esta autorització hauran d'aportar còpia compulsada del seu DNI, així com certificat d'empadronament.



4. D'acord amb l'article 71.1 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, si després de rebre la instància i la documentació adjunta s'observa que falten documents o dades essencials per a la resolució de l'expedient, la direcció general competent en matèria de voluntariat social requerirà, per correu certificat i amb justificant de recepció, l'entitat sol·licitant i li concedirà un termini de 10 dies perquè puga esmenar la falta o adjuntar-hi els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa així, es considerarà que desistix de la seua sol·licitud, després de la resolució prèvia.



Article 7. Ordenació i instrucció del procediment

1. L'òrgan encarregat de l'ordenació i la instrucció del procediment serà la direcció general competent en matèria de voluntariat social que, en qualsevol moment del procediment, podrà, d'ofici, acordar totes les actuacions necessàries per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut de les quals ha de pronunciar-se la resolució.



2. La comprovació de l'existència de dades no ajustades a la realitat podrà comportar, en funció de la seua transcendència, la denegació de la subvenció sol·licitada, sense perjuí de la resta de responsabilitats que es puguen derivar de la circumstància esmentada.

3. La concessió de la subvenció es farà per mitjà del procediment de concessió en règim de concurrència competitiva arreplegat en l'article 164 de la Llei 1/2015, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, i en l'article 22 de la Llei 38/2003, General de Subvencions.



Article 8. Valoració de les sol·licituds

1. L'examen i la valoració dels expedients presentats, així com la proposta consegüent de concessió i denegació de les ajudes, correspondran a una comissió composta per:

a) President: la persona titular de la direcció general competent en matèria de voluntariat social o la persona que la substituïsca.

b) Vocals:

– La persona titular de la subdirecció general competent en matèria de voluntariat social o la persona que la substituïsca.

– La persona titular del servei competent en matèria d'inclusió social o la persona que la substituïsca de la direcció general competent en matèria de voluntariat social.

– La persona titular del servei competent en matèria d'integració de persones immigrants o la persona que la substituïsca de la direcció general competent en matèria de voluntariat social.

– Un tècnic designat per la direcció general competent en matèria de voluntariat social, que exercirà les funcions de secretari.

2. En tot allò no previst en el punt anterior, la comissió ajustarà el seu funcionament al que establix l'article 22 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, sobre òrgans col·legiats.

3. S'establix una puntuació mínima de 50 punts per a la concessió de subvencions als projectes presentats.

4. El finançament màxim per projecte serà de 15.000 euros.

5. Tota sol·licitud estarà subjecta a:

A) Una valoració formal, prèvia, que supervisarà si es complixen els requisits formals previstos en els articles 2, 3 i 4, i també que s'adjunta la documentació establida en l'article 6 de les bases, i que denegarà la subvenció per a les sol·licituds que no els complixen. L'òrgan encarregat de la instrucció del procediment emetrà un informe on conste que de la informació de què disposa es desprén que els beneficiaris complixen tots els requisits necessaris per a accedir a les subvencions.



B) Una valoració material o tècnica dels projectes, efectuada per la comissió avaluadora respecte de les sol·licituds que hagen superat la valoració formal, tenint en compte els criteris objectius de valoració següents:

B.1. Respecte a l'entitat sol·licitant: màxim 25 punts.

B.1.1. Antiguitat en la secció quarta del Registre Autonòmic d'Associacions de la Comunitat Valenciana (màxim 7 punts).

Es valorarà que l'entitat estiga registrada en la secció quarta del Registre Autonòmic d'Associacions de la Comunitat Valenciana creat pel Decret 181/2002, de 5 de novembre, del Govern Valencià.

Si com a conseqüència del procés de regularització del registre alguna entitat que ha causat baixa s'incorpora novament en les mateixes condicions anteriors, l'antiguitat es computarà des de la data de l'alta originària, sempre que es complisca el requisit establit en l'article segon apartat 1.

– Si l'entitat està inscrita més de deu anys: 7 punts.

– Si l'entitat està inscrita més de cinc anys i fins a deu: 3 punts.

– Si l'entitat està inscrita més de dos anys i fins a cinc: 1 punt.

– Si l'entitat està inscrita menys de dos anys: 0 punts.

En el cas de treball en xarxa, únicament es tindrà en compte l'antiguitat de l'entitat que assumisca la coordinació i gestió del projecte.

B.1.2. Sistemes de control i qualitat (6 punts).

– L'entitat disposa de certificats de control i qualitat relacionats en l'apartat 2.a de l'article 6, sempre que preveja, almenys, l'orientació al destinatari final, la participació de totes les persones implicades, la gestió per processos i la millora contínua: 6 punts.

– L'entitat no disposa de cap dels certificats de control i qualitat a què fa referència el punt anterior: 0 punts.

Per a l'acreditació i baremació s'exigirà: certificats de control i qualitat basant-se en la norma ONG de qualitat ISO 9001:2000, EFQM o altres sistemes de qualitat propis de l'entitat, sempre que preveja, almenys, l'orientació al destinatari final, la participació de totes les persones implicades, la gestió per processos i la millora contínua, original o còpia compulsada.

En el cas de treball en xarxa, únicament es tindran en compte els certificats de control i qualitat de l'entitat que assumisca la coordinació i gestió del projecte.

B.1.3. Integració de l'entitat en una xarxa de voluntariat o plataforma de la Comunitat Valenciana (4 punts).

– Si l'entitat està integrada en una xarxa de voluntariat o plataforma de la Comunitat Valenciana: 4 punts.

– Si l'entitat no hi està integrada: 0 punts.

Per a l'acreditació i baremació s'exigirà el certificat previst en l'apartat 2.b de l'article 6.

En el cas de treball en xarxa, únicament es tindrà en compte si l'entitat que assumisca la coordinació i la gestió del projecte està integrada en una xarxa de voluntariat o plataforma de la Comunitat Valenciana.

B.1.4. Persones voluntàries de què disposa l'entitat (màxim 8 punts).

– Si l'entitat disposa de més de 50 persones voluntàries: 8 punts.

– Si l'entitat disposa de més de 40 persones voluntàries i fins a 50: 6 punts.

– Si l'entitat disposa de més de 30 persones voluntàries i fins a 40: 4 punts.

– Si l'entitat disposa de més de 20 persones voluntàries i fins a 30: 3 punts.

– Si l'entitat disposa de més de 10 persones voluntàries i fins a 20: 2 punts.

– Si l'entitat disposa fins a 10 persones voluntàries: 1 punt.

Per a l'acreditació i baremació s'exigirà el certificat previst en l'apartat 2.b de l'article 6 i la pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil arreplegada en l'apartat 2.d de l'article 6.

En el cas de treball en xarxa, es valorarà el nombre de persones voluntàries de què dispose la totalitat de les entitats que participen en el projecte.

B.2. Respecte al projecte o activitat a realitzar: màxim 75 punts.

Es valoraran els aspectes tècnics del programa, és a dir, la correcta adequació i la coherència entre fonamentació, objectius, activitats, cronograma, resultats esperats, indicadors d'avaluació, fonts de verificació, recursos tècnics i econòmics, etc. La puntuació s'atorgarà de la manera següent:

B.2.1. Participació d'altres entitats privades sense ànim de lucre en l'elaboració i execució del programa: (11 punts). Es tracta de projectes que desenvolupen el treball en xarxa com a metodologia de treball en l'elaboració i l'execució conjunta d'un projecte entre diverses entitats, com a mínim tres, a fi de potenciar-hi la col·laboració en un objectiu comú, i afavorir així la realització de projectes integrals.

– Participen altres entitats privades sense ànim de lucre en l'elaboració i execució del programa (mínim tres): 11 punts.

– No participen altres entitats privades sense ànim de lucre en l'elaboració i execució del programa: 0 punts.

B.2.2. Nombre de persones beneficiàries del projecte: (màxim 9 punts).

Per a la baremació s'han de tindre en compte els beneficiaris de les activitats de sensibilització, de formació i d'intervenció social per separat (fins a 3 punts cada una).

B.2.2.1 Activitats de sensibilització:

– Si hi ha 100 o més persones beneficiàries: 3 punts.

– Si hi ha més de 50 persones beneficiàries i fins a 100: 2 punts.

– Si hi ha fins a 50 persones beneficiàries: 1 punt.

B.2.2.2. Activitats de formació:

– Si hi ha 100 o més persones beneficiàries: 3 punts.

– Si hi ha més de 50 persones beneficiàries i fins a 100: 2 punts.

– Si hi ha fins a 50 persones beneficiàries: 1 punt.

B.2.2.3. Activitats d'intervenció social:

– Si hi ha 100 o més persones beneficiàries: 3 punts.

– Si hi ha més de 50 persones beneficiàries i fins a 100: 2 punts.

– Si hi ha fins a 50 persones beneficiàries: 1 punt.

En el cas de treball en xarxa, es valorarà el nombre de persones beneficiàries de la totalitat de les entitats que participen en el projecte.



B.2.3. Mecanismes de seguiment i avaluació del projecte (fins a 15 punts).

Per a la baremació cal d'enumerar els indicadors del projecte i indicar en quina fase de la seua execució seran aplicables i també amb quin procediment.

B.2.4. Enfocament tècnic: qualitat, coherència, viabilitat del contingut tècnic del projecte, així com l'adequació d'este als objectius que es volen aconseguir (fins a 20 punts).

– Necessitats socials que justifiquen els objectius del projecte: fins a 5 punts.

– Desenvolupament dels objectius generals i específics: fins a 5 punts.

– Relació entre els objectius específics i generals: fins a 5 punts.

– Relació entre les activitats i els objectius: fins a 5 punts.

B.2.5. Enfocament econòmic (fins a 20 punts): es tindrà en compte la viabilitat econòmica, el cofinançament del projecte, tant propi com d'altres entitats, el percentatge de personal i l'eficiència (distribució de les despeses pressupostades).

– Viabilitat econòmica del projecte: fins a 5 punts.

– Cofinançament del projecte: fins a 5 punts.

– Percentatge de personal: fins a 5 punts.

– Distribució de les despeses pressupostades: fins a 5 punts.

6. Els projectes que hagen superat la puntuació de 50 punts se subvencionaran atenent els límits establits en l'apartat 4 d'este article, i les subvencions es concediran per orde de puntuació de major a menor fins a l'esgotament dels fons previstos en esta convocatòria.





Article 9. Resolució de la convocatòria

1. S'hi resoldrà quan la comissió avaluadora realitze la proposta sobre l'adjudicació de quantitats i la denegació de la subvenció a les entitats socials que no complisquen els requisits previstos en l'orde de convocatòria.

En tot cas, la denegació de la subvenció ha de ser motivada i les raons s'han de fer constar en la indicada resolució.

D'acord amb el que disposa la Resolució de 27 de febrer de 2009, de la consellera de Benestar Social i vicepresidenta tercera del Consell, sobre delegació de l'exercici de competències en determinats òrgans de la Conselleria (DOCV 5967, 04.03.2009), la resolució de les sol·licituds d'ajudes a l'empara del que preveu esta orde està delegada en la persona titular de la direcció general competent en matèria de voluntariat social.



2. El termini màxim per a tramitar, resoldre i notificar les sol·licituds sobre les ajudes arreplegades en esta orde serà de sis mesos comptador des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds d'esta convocatòria. Una vegada transcorregut l'esmentat termini sense que s'haja notificat la resolució expressa, les sol·licituds es consideraran desestimades per silenci administratiu, de conformitat amb el que disposa l'article 44 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

3. En els casos de nul·litat, anul·labilitat i rectificació dels actes administratius que van servir de base per a la concessió d'estes ajudes, cal ajustar-se al que disposa el capítol I, del títol VII, de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



Article 10. Règim de pagament de la subvenció

1. Per al règim de lliuraments de transferències corrents per al pagament de les subvencions previstes en esta orde, llevat que la legislació de la Generalitat en permeta un altre, s'aplicarà el règim general previst en l'article 171 de la Llei 1/2015, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.

Es podran realitzar pagaments anticipats en els termes que preveu l'article 171.2 de la Llei 1/2015. Esta bestreta podrà arribar fins a un 30 % de l'import anual de la subvenció concedida, segons el règim establit en l'article 171.3 de la Llei 1/2015 per a les transferències corrents.



Tot això, sense perjudici que en la corresponent convocatòria es fixe finalment el règim de pagament de les ajudes al qual s'hi haja de sotmetre, en el cas que la legislació de la Generalitat establisca un règim de lliurament de transferències corrents diferent del previst en el paràgraf anterior.

2. No obstant això, amb caràcter previ al pagament de la subvenció, el beneficiari haurà d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social i aportar una declaració responsable de no ser deutor per resolució de procediment de reintegrament de subvencions.

3. No es podran realitzar en cap cas pagaments anticipats a les persones beneficiàries quan s'haja sol·licitat la declaració de concurs voluntari; hagen sigut declarats insolvents en qualsevol procediment; estiguen declarats en concurs, llevat que en este haja adquirit l'eficàcia un conveni; estiguen subjectes a intervenció judicial, o hagen sigut inhabilitats d'acord amb la llei concursal i no haja conclòs el període d'inhabilitació fixat en la sentència de qualificació del concurs.



4. L'entitat beneficiària estarà exempta de la constitució de garanties per pagaments anticipats, en virtut del que disposa l'article 171.5.f de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.



Article 11. Justificació de la subvenció

1. La justificació de la subvenció concedida per part de les entitats beneficiàries es farà per mitjà de la presentació, davant de la direcció general competent en matèria de voluntariat social, de la documentació de caràcter econòmic justificativa de l'import concedit i d'una memòria tècnica relativa a l'actuació subvencionada.

Si les activitats han sigut finançades, a més de amb la subvenció, amb fons propis o altres subvencions o recursos, haurà d'acreditar-se per mitjà de documentació de caràcter econòmic l'import, la procedència i l'aplicació d'estos fons a les activitats subvencionades.



2. La documentació de caràcter econòmic que s'ha de presentar haurà de justificar les despeses corrents ocasionades en l'aplicació del programa subvencionat i haurà de contindre:

a) Una llista detallada de les despeses ocasionades pel projecte objecte de subvenció, amb identificació del creditor i del concepte de despesa, import, data d'emissió, relació amb el projecte subvencionat i percentatge de finançament que s'imputa a la Generalitat, segons el model que figura en l'enllaç «Servei d'integració» de la pàgina web de la Conselleria.

b) Les factures o documents de valor probatori equivalent acreditatius de les despeses incorporades en la llista anterior, per mitjà de la presentació d'originals o còpies compulsades. Estes hauran de posseir els requisits arreplegats en el Reial Decret 1619/2012, de 30 de novembre, pel qual s'aprova el reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació.

Abans de ser fotocopiats, els originals hauran de marcar-se amb un segell o diligència, el model del qual figura en l'enllaç Servei d'integració de la pàgina web de la conselleria amb competències en matèria de voluntariat social, i indicar el número d'expedient, el percentatge de finançament que s'imputa a la Generalitat i les dades de l'entitat.



3. La memòria tècnica o descriptiva de l'execució dels programes subvencionats haurà de permetre conéixer el nombre de beneficiaris del programa, les actuacions realitzades, el grau de compliment dels objectius proposats, els materials i la metodologia emprada i totes les altres dades que es consideren rellevants. Esta memòria es realitzarà d'acord amb el model que figura en l'enllaç «Servei d'integració» de la pàgina web de la conselleria amb competències en matèria de voluntariat social, la qual haurà de ser remesa també en suport informàtic.



4. El termini màxim per a la justificació del lliurament de la bestreta de la subvenció i la presentació de la memòria tècnica estarà determinat en la corresponent convocatòria.

Si no es presenta la justificació en els terminis indicats en la convocatòria, l'entitat beneficiària perdrà el dret a la subvenció, tot això d'acord amb el que establix l'article 12 d'esta orde.



5. Les despeses a justificar s'hauran de correspondre amb els continguts dels projectes objecte de subvenció, i no seran admissibles despeses d'actuacions que no estiguen específicament previstes en la descripció d'estos. D'acord amb el que preveu l'article 31.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es considerarà despesa realitzada, amb caràcter general, la que ha sigut efectivament pagada amb anterioritat a la finalització del període de justificació.

6. Es podrà imputar fins a un màxim del 50 % de la subvenció concedida en despeses de personal efectivament pagades.

7. En aquelles despeses subjectes a la normativa reguladora de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, haurà de ser aportada la documentació justificativa de la retenció i ingrés en l'Agència Estatal d'Administració Tributària de les quantitats corresponents per rendiments del treball, rendiments d'activitats econòmiques o per rendiments procedents de l'arrendament o subarrendament d'immobles urbans.



Així mateix, en la justificació de les retribucions de personal laboral contractat, juntament amb els corresponents fulls de salaris, s'hauran d'adjuntar els preceptius documents de cotització a la Seguretat Social, així com l'ingrés de les cotitzacions en la Tresoreria General de la Seguretat Social.



Article 12. Minoracions i reintegrament de l'ajuda concedida

1. Serà causa de reintegrament, a més de les establides en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, que la subvenció siga destinada a la realització d'una activitat, o al compliment d'una finalitat, que manifestament comporte un greuge o menyspreu cap a les senyes d'identitat del poble valencià, segons el que disposa l'article 22.2 de la Llei 6/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de Reconeixement, Protecció i Promoció de les Senyes d'Identitat del Poble Valencià.

Tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions o ajudes atorgades per altres administracions o ens públics o privats, podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió.



2. La concessió de les subvencions previstes en esta convocatòria és compatible amb altres que es puguen obtindre per a l'exercici de l'activitat que provinguen d'altres administracions públiques, d'altres ens públics o privats, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.

No obstant això, en cap cas l'import de la subvenció podrà ser de tal quantia que aïlladament o en concurrència amb altres subvencions o ajudes supere el cost de l'activitat que ha de desenvolupar el beneficiari. En este cas, serà procedent el reintegrament de l'excés obtingut sobre el cost de l'activitat subvencionada, així com l'exigència de l'interés de demora corresponent.

3. El procediment de reintegrament de les quantitats indegudament percebudes l'iniciarà la direcció general competent en matèria de voluntariat social, la qual notificarà a l'interessat l'import de la subvenció que ha de ser reintegrat a la Generalitat, l'obligació que ha sigut incomplida i la motivació que justifica el reintegrament. Este procediment haurà de garantir la preceptiva audiència a l'interessat, abans de l'elaboració de la resolució definitiva. Esta serà notificada igualment a l'interessat i tindrà naturalesa de liquidació definitiva, quant al còmput del cobrament del deute en període voluntari de recaptació.





Article 13. Pla de control

S'ha de dur a terme un pla de control de la realització de l'activitat subvencionada per mitjà de la comprovació i el control de la documentació de caràcter economicojustificativa de l'import que s'ha concedit i de la memòria tècnica relativa a l'actuació subvencionada. D'acord amb estes bases, esta documentació l'ha d'aportar preceptivament la persona beneficiària per al pagament de l'ajuda, de conformitat amb el que establix l'article 169 de la Llei 1/2015, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.



DISPOSICIONS FINALS



Primera. Dret supletori

En tot allò no regulat en esta orde caldrà ajustar-se al que disposa el títol X de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, en els preceptes declarats bàsics de la Llei 38/2003, de 26 de novembre, General de Subvencions, així com en la resta de normativa estatal i autonòmica que siga aplicable.



Segona. Instruccions

Se autoritza la direcció general amb competències en matèria de voluntariat social per a dictar totes les instruccions que calga perquè en l'àmbit de les seues competències adopte les mesures necessàries per a l'aplicació d'esta orde i de les convocatòries corresponents.



Tercera. Entrada en vigor

Esta orde entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



Quarta. Recursos

Contra esta orde es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos comptador des de l'endemà de la publicació, davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, de conformitat amb el que preveuen els articles 10 i concordants de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.



València, 23 d'octubre de 2015





La vicepresidenta del Consell

i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives,

MÓNICA OLTRA JARQUE

Mapa web