Ficha disposicion

Ficha disposicion





ACORD número 1.059/X, d'11 de novembre de 2020, de la Mesa de les Corts Valencianes, pel qual es modifica el text refós de les Normes de fiscalització de les despeses que han de finançar-se amb càrrec al pressupost de les Corts Valencianes.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8963 de 30.11.2020
Número identificador:  2020/10087
Referència Base de Dades:  009687/2020
 



ACORD número 1.059/X, d'11 de novembre de 2020, de la Mesa de les Corts Valencianes, pel qual es modifica el text refós de les Normes de fiscalització de les despeses que han de finançar-se amb càrrec al pressupost de les Corts Valencianes.

[2020/10087]

S'eleva a la Mesa de les Corts Valencianes l'expedient tramitat en relació amb la proposta elaborada per la Intervenció de les Corts Valencianes per a la modificació puntual del text refós de les Normes de fiscalització de les despeses que han de finançar-se amb càrrec al pressupost de les Corts Valencianes, que van ser aprovades per la Mesa de les Corts Valencianes d'acord amb la Comissió de Govern Interior.



La Mesa de les Corts Valencianes, en la sessió del 26 d'agost de 2014, va prendre coneixement de la proposta presentada per la Presidència per a l'aprovació de les Normes sobre règim econòmic i financer de les Corts Valencianes i de les Normes de fiscalització de les despeses que han de finançar-se amb càrrec al pressupost de les Corts Valencianes, i en va acordar el trasllat a la Comissió de Govern Interior. La proposta formulada per la Presidència de les Corts Valencianes responia a la doble finalitat de donar, d'una banda, compliment al que hi ha disposat en l'apartat 6 de la disposició addicional sisena de les Bases d'execució del projecte de pressupost de les Corts Valencianes per a l'exercici 2014, i, d'una altra, continuar en la línia marcada per l'aprovació de la Llei orgànica 2/2012, de 27 d'abril, d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, que imposa al conjunt de les administracions públiques la implantació d'instruments i procediments en les seues normes reguladores en matèria pressupostària que garantisquen l'aplicació efectiva dels principis proclamats en aquesta, com també de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

La Mesa de les Corts Valencianes, en aquesta reunió, va acordar tramitar i traslladar a la Comissió de Govern Interior la proposta formulada per la Presidència. Aquesta comissió, en la reunió del dia 9 de setembre de 2014, va expressar el criteri favorable a l'aprovació de les propostes presentades per la Presidència, i, en exercici de la seua autonomia institucional, normativa, organitzativa, financera i pressupostària, les Corts Valencianes van aprovar les disposicions següents:

– Les Normes sobre règim econòmic i pressupostari de les Corts Valencianes, aprovades, a proposta de la Presidència, per la Mesa de les Corts Valencianes, d'acord amb la Comissió de Govern Interior, el 9 de setembre de 2014 (DOGV 7401, 12 de novembre de 2014, i BOCV número 283, de 07.11.2014).

– Les Normes reguladores de la fiscalització de les despeses que hagen de finançar-se amb càrrec al Pressupost de les Corts Valencianes, aprovades, a proposta de la Presidència, per la Mesa de les Corts Valencianes, d'acord amb la Comissió de Govern Interior, el 9 de setembre de 2014 (DOGV 7401, 12 de novembre de 2014, i BOCV número 283, de 07.11.2014). En l'actualitat està vigent el text refós de les Normes reguladores de la fiscalització de les despeses que hagen de finançar-se amb càrrec al Pressupost de les Corts Valencianes aprovat per la Mesa de les Corts Valencianes, d'acord amb la Comissió de Govern Interior, el 8 d'octubre de 2018 (DOGV 8561, 03.06.2019).



– Els Estatuts de govern i règim interior de les Corts Valencianes, que, en la modificació aprovada per la Mesa de les Corts Valencianes, d'acord amb la Comissió de Govern Interior, el 13 d'octubre de 2014 (DOGV 7401, 12 de novembre de 2014, i BOCV número 283, de 07.11.2014), van culminar la creació i la regulació de la Intervenció de les Corts Valencianes, i van detallar les seues funcions i el seu estatut jurídic. Actualment es troben vigents els Estatuts de govern i règim interior que contenen les Normes reguladores de la Secretaria General i l'organigrama de la Secretaria General aprovats per la Mesa de les Corts Valencianes, d'acord amb la Comissió de Govern Interior, mitjançant l'acord número 275/X, de 29 d'octubre de 2019 (BOC número 40, de 20.11.2019).

L'Estatut d'autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat mitjançant la Llei orgànica 1/2006, d'1 de juliol, estableix en l'article 21.1 que les Corts Valencianes, com a primera institució de la Generalitat, «són inviolables i gaudeixen d'autonomia». Aquesta autonomia pot definir-se com el conjunt de facultats de què gaudeixen les Corts Valencianes, com qualsevol parlament de l'Estat espanyol, per a regular i gestionar per si mateixes totes les actuacions que realitzen en exercici de les seues funcions, sense ingerència d'altres òrgans o poders de l'Estat. És un tret consubstancial de la institució parlamentària i un principi essencial del propi sistema polític dissenyat per la Constitució de 1978, proclamat en l'article 72 de la Constitució respecte de les Corts Generals i en els estatuts d'autonomia respecte dels parlaments autonòmics.



En exercici de la seua autonomia, les Corts Valencianes «aprovaran, per majoria absoluta, el seu reglament que tindrà rang de llei. Igualment, en la forma que determine el Reglament, aprovaran els Estatuts de govern i règim interior de la cambra» (art. 25.1 EACV). És precisament l'article 109 del vigent Reglament de les Corts Valencianes el que proclama en l'apartat 1 que «Les Corts Valencianes tenen autonomia patrimonial i financera i exerceixen les seues funcions amb autonomia administrativa respecte a l'organització i gestió dels seus mitjans personals i materials»; en l'apartat 2 del mateix precepte s'especifica que «Les Corts Valencianes disposaran dels mitjans personals i materials necessaris per al desenvolupament de les seues funcions». Complementàriament, l'article 34.1 del Reglament assigna a la Mesa, entre altres funcions, la de «elaborar i aprovar, d'acord amb la Comissió de Govern Interior, el projecte de pressupost de les Corts Valencianes per a la tramesa al Consell » (apartat segon), «dirigir l'execució del pressupost de les Corts Valencianes i presentar al Ple la liquidació corresponent a cada període de sessions retre'n compte, prèviament, a la Comissió de Govern Interior» (apartat tercer) i «ordenar les despeses de la cambra» (apartat cinqué). L'article 109, finalment, en l'apartat 6 disposa que «L'Estatut de govern i règim interior regularà l'organització i funcionament de la Secretaria General, sense perjudici del que disposa l'article 110 sobre l'Estatut de personal».



L'administració parlamentària, expressió de l'autonomia institucional i organitzativa del parlament, és definida tradicionalment com el conjunt d'òrgans que serveixen de suport organitzatiu, personal, material i tècnic per al compliment de les funcions encomanades a la institució parlamentària; és una administració reduïda, separada de l'administració pública dirigida pel govern, que té com a segell distintiu la finalitat a què estan orientades la seua articulació, la seua estructura, la seua activitat i el seu règim jurídic: l'administració parlamentària té com a funció fer possible que les assemblees legislatives desenvolupen, amb autonomia i independència respecte de la resta dels poders públics, les seues funcions constitucionals: representativa, legislativa, de control del govern i altres.

La regulació del cicle pressupostari de les Corts Valencianes ho és en exercici de l'autonomia normativa que correspon al parlament en aquesta matèria. Mitjançant les esmentades Normes sobre règim econòmic i financer de les Corts Valencianes s'articula la configuració del cicle pressupostari del parlament de la nostra Comunitat com un instrument al servei del compliment de les funcions constitucionals i estatutàries que aquest té assignades, com una garantia de la seua independència i la seua autonomia. D'altra banda, l'aplicabilitat a les Corts Valencianes dels principis i elements essencials de la legislació dictada per l'Estat i per la Generalitat mateixa per a regular l'estructura del pressupost en el sector públic, els procediments de gestió de la despesa pública, l'articulació dels mecanismes de control econòmic intern, el règim de comptabilitat pública o la fiscalització última de la liquidació del pressupost, constitueixen elements indispensables per a garantir la correcció i l'adequació a la legalitat de la gestió dels fons públics assignats a les Corts Valencianes per al seu funcionament.



En aquest context, la fiscalització o intervenció prèvia té per objecte controlar, abans que siguen aprovats, els actes, documents i expedients de les Corts Valencianes que donen lloc al reconeixement de drets o a la realització de despeses, com també els ingressos i els pagaments que se'n deriven, i la inversió o l'aplicació en general dels seus fons públics, amb la finalitat d'assegurar que la seua gestió s'ajuste a les disposicions aplicables en cada cas. Aquesta funció i les tasques que s'han de realitzar en exercici d'aquesta han de ser desenvolupades pel servei o la unitat de l'administració de les Corts Valencianes a què corresponga efectuar la referida fiscalització, i ha de donar compte en cada cas del resultat de la seua actuació als diferents serveis afectats, al lletrat major i, en últim terme, a la Mesa de les Corts Valencianes. Tot això de manera similar a la fiscalització o intervenció prèvia que correspon a la Intervenció General de la Generalitat i els seus interventors delegats sobre els actes, documents i expedients realitzats per l'administració de la Generalitat i les entitats autònomes de caràcter administratiu que en depenen, que siguen susceptibles de produir obligacions de contingut econòmic d'acord al que hi ha disposat en l'article 57 del text refós de la Llei d'hisenda pública de la Generalitat.



El fonament de l'aprovació de les Normes sobre règim econòmic i pressupostari de les Corts Valencianes, de les Normes reguladores de la fiscalització de les despeses que hagen de finançar-se amb càrrec al pressupost de les Corts i de la creació de la Intervenció de les Corts Valencianes radica en la consideració que l'autonomia pressupostària i financera de les Corts Valencianes, sent un dels elements imprescindibles i irrenunciables per a garantir el funcionament autònom i independent de la institució parlamentària, ha de complementar-se amb l'articulació interna i externa dels instruments organitzatius i els procediments necessaris per a garantir l'ajust més escrupolós a la legalitat aplicable en cada cas dels actes, documents i expedients que donen lloc al reconeixement de drets o a la realització de despeses amb càrrec al pressupost de les Corts Valencianes.



La dimensió i la transcendència dels acords adoptats que aproven les referides Normes, que no tenen parangó en la resta dels parlaments de l'Estat espanyol, inclosos el Congrés dels Diputats i el Senat, poden sintetitzar-se de la manera següent:

– Es va aprovar la regulació en un únic document del cicle pressupostari de les Corts Valencianes, configurant-lo com un instrument al servei del compliment de les funcions constitucionals i estatutàries que aquests tenen assignades, com una garantia de la seua independència i la seua autonomia. D'altra banda, el reconeixement exprés de l'aplicabilitat a les Corts Valencianes dels principis i els elements essencials de la legislació dictada per l'Estat i per la Generalitat mateixa per a regular l'estructura del pressupost en el sector públic, els procediments de gestió de la despesa pública, l'articulació dels mecanismes de control econòmic intern, el règim de comptabilitat pública o el control últim intern i extern de la legalitat de la liquidació del pressupost, constitueixen elements indispensables per a garantir la correcció i l'adequació a la legalitat de la gestió dels fons públics assignats a les Corts Valencianes per al seu funcionament.

– Es va efectuar una regulació detallada del procediment d'aprovació del Compte General de les Corts Valencianes. En aquest s'incorpora l'elaboració per la Intervenció de les Corts Valencianes d'un informe sobre el Compte General de les Corts Valencianes, que culmina l'exercici de la funció fiscalitzadora interna assignada a la Intervenció. Així mateix, en aquest procediment s'insereix un instrument de col·laboració de la Sindicatura de Comptes, institució de la Generalitat comissionada per les Corts Valencianes (art. 39 EACV), consistent en la tramesa —a la Sindicatura de Comptes— del Compte General de les Corts Valencianes, una vegada admès i tramitat per la Mesa, a fi que la Sindicatura emeta un informe de fiscalització en què es verifique el compliment de la legalitat vigent en l'exercici econòmic corresponent en l'activitat desenvolupada per les Corts Valencianes. Una vegada emès aquest informe, s'eleva el Compte General a la Mesa de les Corts Valencianes perquè l'aprove, oïda la Comissió de Govern i Règim Interior, i es ret compte de tot això al Ple de les Corts Valencianes.



– Es va acordar la creació de la Intervenció de les Corts Valencianes, unitat de l'administració de les Corts Valencianes que exerceix les seues funcions d'acord amb els principis de plena autonomia funcional i procediment contradictori. El control intern s'exerceix per la Intervenció amb plena autonomia funcional respecte de les autoritats i òrgans la gestió dels quals siga objecte de control.

– Es va articular la fiscalització o intervenció prèvia, que té per objecte controlar, abans que siguen aprovats, els actes, documents i expedients de les Corts Valencianes que donen lloc al reconeixement de drets o a la realització de despeses, com també els ingressos i pagaments que se'n deriven, i la inversió o aplicació en general dels seus fons públics, amb la finalitat d'assegurar que la seua gestió s'ajuste a les disposicions aplicables en cada cas. Aquesta funció i les tasques que s'han de realitzar en exercici d'aquesta són desenvolupades per la Intervenció de les Corts Valencianes, que dona compte en cada cas del resultat de la seua actuació als diferents serveis afectats, al lletrat major i, en últim terme, a la Mesa de les Corts Valencianes, la qual resol mitjançant expedient contradictori les discrepàncies que puguen sorgir a conseqüència de l'emissió d'informes d'objecció per la Intervenció de les Corts Valencianes.

La finalitat de la normativa elaborada i aprovada per les Corts Valencianes va ser conjugar el ple respecte a l'autonomia institucional de les Corts Valencianes i l'articulació dels instruments organitzatius i els procediments necessaris per a garantir l'ajust més escrupolós a la legalitat de la gestió del pressupost de les Corts Valencianes.



El règim de control intern dels actes de contingut econòmic realitzats per les Corts Valencianes amb càrrec al pressupost de la institució s'estableix en el capítol III de les Normes sobre règim econòmic i pressupostari de les Corts Valencianes. Segons disposa l'article 22 de les referides Normes, el control intern de la gestió economicofinancera de les Corts Valencianes es realitzarà «mitjançant l'exercici de la funció interventora i del control financer». En virtut del que hi ha disposat en l'article 23.1, la funció interventora té per objecte «controlar, abans que siguen aprovats, els actes, els documents i els expedients de les Corts que donen lloc al reconeixement de drets o obligacions de contingut econòmic o mercantil, de fons o valors o a la realització de despeses, com també els ingressos i pagaments que se'n deriven, i la inversió o aplicació en general dels seus fons públics, a fi d'assegurar que la gestió s'ajuste a les disposicions aplicables en cada cas.»



D'altra banda, les fases de la funció interventora es regulen en l'article 28 de les Normes, precepte que estableix que «sense perjudici del que hi ha establert en l'article 34, l'exercici de la funció interventora comprendrà:

a) La fiscalització crítica i prèvia de tots els actes, els documents i els expedients de les Corts que donen lloc al reconeixement de drets o obligacions de contingut econòmic o mercantil, de fons o valors o a la realització de despeses, i també dels ingressos i dels pagaments que se'n deriven, i la inversió o l'aplicació en general dels seus fons públics, a fi d'assegurar que la seua gestió s'ajuste a les disposicions aplicables en cada cas.

b) La fiscalització prèvia de la disposició de la despesa.

c) La intervenció del reconeixement de l'obligació i de la inversió.



d) La intervenció formal de l'ordenació del pagament.

e) La intervenció material del pagament.

f) La interposició de recursos i reclamacions en els casos prevists per les lleis.

g) La sol·licitud a l'òrgan o els òrgans competents, quan ho requeresca la naturalesa de l'acte, el document o l'expedient subjecte a intervenció, dels assessoraments procedents i dels antecedents necessaris per al millor exercici de la funció interventora.

h) La comprovació periòdica del grau de compliment de la legalitat vigent en la gestió dels fons públics i l'avaluació de la correcta gestió dels recursos públics.»

La proposta de modificació elaborada per la Intervenció de les Corts Valencianes afecta la redacció del subapartat a de l'apartat 3 de la norma segona del text refós de les Normes de fiscalització de les despeses que hagen de finançar-se amb càrrec al pressupost de les Corts Valencianes, i comporta la substitució del citat apartat 3 de la norma segona per la redacció següent:

«3. En els expedients de reconeixement d'obligacions i ordre de pagament, comprovar que consten les dades següents relatives al titular del crèdit:

a) Quan s'expedisquen a favor de creditor directe, ha de constar el NIF o equivalent, la denominació del creditor (nom o raó social) i la identificació del compte bancari de què siga titular a què ha de fer-se la transferència, si aquest és el mitjà de pagament. A aquest efecte, s'entén per creditor directe les persones físiques, jurídiques, públiques o privades, que hagueren executat les prestacions derivades dels contractes, que foren beneficiaris de les subvencions o ajudes públiques i, en general, a favor dels que foren contretes obligacions de caràcter pressupostari.

Amb aquesta finalitat, i respecte dels creditors que s'incorporen al registre de tercers de les Corts Valencianes, ha de verificar-se la presentació d'un document o sol·licitud d'alta, baixa i/o variació de dades acreditatiu dels aspectes indicats en el punt anterior. Aquest document pot incorporar requisits addicionals en els termes que, si escau, determine la Mesa de les Corts Valencianes.

No obstant el que es disposa en els apartats anteriors, en el cas de l'abonament de retribucions al personal al servei de la institució i d'abonament d'assignacions econòmiques als diputats i diputades, serà suficient verificar l'existència d'una declaració responsable aportada pel beneficiari en el qual indique el seu nom complet, NIF i indicació expressa del compte bancari en el qual desitja que se li ingressen els fons.»

La regulació actual del subapartat a de l'apartat 3 de la norma segona de les Normes de fiscalització de les despeses que hagen de finançar-se amb càrrec al pressupost de les Corts Valencianes disposa:



«Segon. Amb caràcter general, per a tot tipus d'expedients han d'efectuar-se les comprovacions que a continuació s'assenyalen: […]



3. En els expedients de reconeixement d'obligacions i proposta de pagament, comprovar que consten les dades següents, relatives al titular del crèdit:

a) Quan s'expedisquen a favor de creditor directe, ha de constar el NIF o equivalent, denominació del creditor (nom o raó social) i identificació del compte bancari de què siga titular al qual ha de fer-se la transferència, si aquest és el mitjà de pagament. A aquest efecte, s'entén per creditor directe les persones físiques, jurídiques i entitats sense personalitat jurídica, públiques o privades, que han executat les prestacions derivades dels contractes, que són beneficiaris de les subvencions o ajudes públiques i, en general, a favor de qui han sigut contretes obligacions de caràcter pressupostari.

b) Quan el crèdit s'ha cedit, ha de constar el NIF o equivalent i la denominació del tercer, tant per al cessionari com per al cedent. Si el pagament ha de fer-se per transferència, ha de constar el compte bancari del cessionari.

c) Quan sobre el dret del creditor ha recaigut embargament, ha de quedar constància del títol judicial o administratiu corresponent, expedit per òrgan competent, amb indicació del compte bancari destinatari del crèdit embargat.»

La proposta de modificació d'aquest precepte elaborada per la Intervenció insereix en el subapartat a de l'apartat 3 de la norma segona dos paràgrafs nous amb la redacció següent:

«Amb aquesta finalitat, i respecte dels creditors que s'incorporen al registre de tercers de les Corts Valencianes, ha de verificar-se la presentació d'un document o sol·licitud d'alta, baixa i/o variació de dades acreditatiu dels aspectes indicats en el punt anterior. Aquest document pot incorporar requisits addicionals en els termes que, si escau, determine la Mesa de les Corts Valencianes.

No obstant el que es disposa en els apartats anteriors, en el cas de l'abonament de retribucions al personal al servei de la institució i d'abonament d'assignacions econòmiques als diputats i diputades, serà suficient verificar l'existència d'una declaració responsable aportada pel beneficiari en el qual indique el seu nom complet, NIF i indicació expressa del compte bancari en el qual desitja que se li ingressen els fons.»

El primer dels paràgrafs transcrits es limita a regular el document necessari per a efectuar l'alta de tercers a l'efecte de la realització dels pagaments que puguen correspondre a la Tresoreria de les Corts Valencianes. El segon paràgraf, no obstant això, recull i incorpora a les esmentades normes de fiscalització la singularitat que s'ha produït en les diferents legislatures de les Corts Valencianes en la designació del compte corrent que els membres de la cambra comuniquen a la Secretaria General a l'efecte que la Tresoreria de les Corts Valencianes hi ingresse les assignacions que els puga correspondre de conformitat amb el que es disposa en l'article 13 del Reglament de les Corts Valencianes per a l'exercici de les seues funcions com a diputat o diputada.



El pagament de les assignacions als membres de la cambra s'efectua per la Tresoreria de les Corts Valencianes executant les estrictes instruccions que formula de manera expressa la persona titular de cada assignació, mitjançant la corresponent comunicació responsable al Servei d'Afers Econòmics, de manera similar a com s'opera amb la resta del personal de les Corts Valencianes al qual s'abonen nòmines amb càrrec al pressupost de la cambra. Les quantitats que s'assignen i s'abonen a cada diputat/ada, conforme al que estableix el Reglament de les Corts Valencianes, s'ingressen en el compte corrent que designa expressament cada membre de la cambra. Quantitats que, en virtut del que s'ha dit anteriorment, són imputades fiscalment per la cambra a cadascuna de les persones al nom de les quals s'efectuen, la qual les rep com a efectivament percebudes, i el Servei d'Afers Econòmics expedeix les corresponents comunicacions i certificacions que es trameten als interessats/ades i a la hisenda pública.

Des d'aquesta premissa, la modificació que la Intervenció proposa resulta respectuosa amb la voluntat de la cambra expressada en la pràctica duta a terme en les anteriors i l'actual legislatura de les Corts Valencianes i atorga rang normatiu a allò que fins avui s'ha establit en els acords adoptats per la Mesa de les Corts Valencianes que aproven els models documentals normalitzats que han d'emplenar i subscriure els diputats i diputades quan adquireixen aquesta condició, ja siga a l'inici de la legislatura o al llarg d'aquesta, documents que s'eleven a la Mesa de les Corts Valencianes a fi de donar compliment a les determinacions que en cada cas corresponguen, en funció de les opcions que els membres de la cambra formulen en cada cas. La redacció que es proposa estableix, doncs, amb claredat, respectant la voluntat normativa de la cambra, l'abast de la fiscalització que correspon realitzar a la Intervenció de les Corts Valencianes en relació amb els actes aprovatoris dels pagaments en nòmina a què s'ha fet referència. Finalment, la nova redacció obliga a efectuar el pagament d'aquestes assignacions i nòmines mitjançant transferència bancària, i s'exclou per tant el pagament en efectiu de quantitats per aquests conceptes.



Finalment, ha d'assenyalar-se que el caràcter pressupostari i organitzatiu intern de les Normes, que són objecte d'aquesta modificació puntual, permet prescindir en aquest procediment de la realització de la fase de «participació dels subjectes i les organitzacions més representatives afectades potencialment per la norma que s'elabora», regulada per l'article 133 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

En virtut de tot això, vist l'informe emès per l'Assessoria Jurídica sobre la referida proposta de modificació normativa, la Mesa de les Corts Valencianes, d'acord amb la Comissió de Govern Interior, en la reunió del dia 10 de novembre de 2020 ha adoptat el següent





ACORD



Primer

Aprovar, a proposta de la Intervenció de les Corts Valencianes, la modificació del subapartat a de l'apartat 3 de la norma segona del text refós de les Normes reguladores de la fiscalització de les despeses que hagen de finançar-se amb càrrec al pressupost de les Corts, aprovat per la Mesa de les Corts Valencianes, d'acord amb la Comissió de Govern Interior, el 8 d'octubre de 2018 (DOGV 8561, 03.06.2019). La nova redacció del subapartat esmentat és la següent:



«a) Quan s'expedisquen a favor de creditor directe, ha de constar el NIF o equivalent, la denominació del creditor (nom o raó social) i la identificació del compte bancari de què siga titular a què ha de fer-se la transferència, si aquest és el mitjà de pagament. A aquest efecte, s'entén per creditor directe les persones físiques, jurídiques, públiques o privades, que hagueren executat les prestacions derivades dels contractes, que foren beneficiaris de les subvencions o ajudes públiques i, en general, a favor dels que foren contretes obligacions de caràcter pressupostari.

Amb aquesta finalitat, i respecte dels creditors que s'incorporen al registre de tercers de les Corts Valencianes, ha de verificar-se la presentació d'un document o sol·licitud d'alta, baixa i/o variació de dades acreditatiu dels aspectes indicats en el punt anterior. Aquest document pot incorporar requisits addicionals en els termes que, si escau, determine la Mesa de les Corts Valencianes.

No obstant el que es disposa en els apartats anteriors, en el cas de l'abonament de retribucions al personal al servei de la institució i d'abonament d'assignacions econòmiques als diputats i diputades, serà suficient verificar l'existència d'una declaració responsable aportada pel beneficiari en el qual indique el seu nom complet, NIF i indicació expressa del compte bancari en el qual desitja que se li ingressen els fons.»



Segon

Notificar aquest acord a la Intervenció de les Corts Valencianes i publicar-lo en el Butlletí Oficial de les Corts Valencianes i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Palau de les Corts Valencianes



València, 10 de novembre de 2020



El president

Enric Morera i Català



La secretària primera

Cristina Cabedo Laborda

Mapa web