Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 6/2020, de 9 de desembre de 2020, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions a entitats sense ànim de lucre per a finançar projectes de suport a la igualtat en la diversitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8973 de 11.12.2020
Número identificador:  2020/10661
Referència Base de Dades:  010163/2020
 



ORDRE 6/2020, de 9 de desembre de 2020, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions a entitats sense ànim de lucre per a finançar projectes de suport a la igualtat en la diversitat. [2020/10661]

Índex

Preàmbul

Article 1. Objecte

Article 2. Entitats beneficiàries

Article 3. Obligacions de les entitats beneficiàries

Article 4. Procediment de concessió

Article 5. Criteris objectius de l'atorgament de la subvenció

Article 6. Quantia individualitzada de la subvenció o criteris per a la seua determinació

Article 7. Subcontractació de les activitats subvencionades

Article 8. Sol·licituds

Article 9. Esmena de les sol·licituds

Article 10. Ordenació i instrucció

Article 11. Comissió d'avaluació

Article 12. Reformulació de les sol·licituds

Article 13. Resolució i termini

Article 14. Criteris de modificació de la resolució

Article 15. Pagament de la subvenció

Article 16. Termini i forma de justificació de les ajudes

Article 17. Pla de control

Article 18. Reintegrament i minoració de les ajudes

Article 19. Règim sancionador

Article 20. Protecció de dades de caràcter personal

Disposicions addicionals

Primera. No-incidència pressupostària

Segona. Possibilitat de cofinançament amb fons europeus

Disposició derogatòria

Única. Derogació normativa

Disposicions finals

Primera. Habilitació

Segona. Entrada en vigor





PREÀMBUL



En 1948, la Declaració Universal de Drets Humans va proclamar que tots els éssers humans naixen lliures i iguals en dignitat i drets, sense cap distinció de raça, color, sexe, idioma, religió, opinió política o de qualsevol altra índole, origen nacional o social, posició econòmica, naixement o qualsevol altra condició. Des de llavors, la igualtat i la no discriminació són principis fonamentals sobre els quals s'assenta qualsevol societat democràtica. Així ho disposen també l'article 14 de la Constitució Espanyola i l'article 2 del Tractat de la Unió Europea.



L'article 9.2 de la nostra Constitució dona el mandat als poders públics de promoure les condicions perquè eixa igualtat siga real i efectiva, i remoure els obstacles que impedisquen o dificulten la seua plenitud. Perquè no es pot obviar que hi ha persones i col·lectius que han patit al llarg de la història una discriminació sistemàtica per raó de la seua identitat, que ha sigut negada, reprimida i exclosa.

Afortunadament, i a conseqüència de la lluita dels diferents col·lectius, en els últims anys s'han aprovat, tant en l'àmbit estatal com en l'autonòmic, moltes normes que suposen avanços històrics en el reconeixement i la protecció de la diversitat com a condició bàsica de la igualtat.

En l'àmbit de la diversitat sexual, a proposta del Consell, les Corts Valencianes van aprovar la Llei 8/2017, de 7 d'abril, de la Generalitat, integral de reconeixement a la identitat i a l'expressió de gènere a la Comunitat Valenciana, i la Llei 23/2018, de 29 de novembre, de la Generalitat, d'igualtat de les persones LGTBI.

Per a la protecció dels diferents tipus de famílies, es va dictar el Decret 19/2018, de 9 de març, del Consell, pel qual es regula el reconeixement de la condició de família monoparental en la Comunitat Valenciana, i està en tramitació el Decret pel qual es regula el procediment d'emissió i renovació del títol i carnet de família nombrosa en la Comunitat Valenciana.

En l'àmbit de la diversitat ètnica i cultural cal destacar tant el Decret 5/2019, de 25 de gener, del Consell, pel qual es crea el Consell Valencià del Poble Gitano, com l'Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023, aprovada per la Comissió Delegada del Consell per a la Inclusió i els Drets Socials el 4 d'abril de 2018.



Eixa mateixa Comissió Delegada del Consell va aprovar el 14 de febrer de 2019, l'Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció dels Delictes d'Odi 2019-2024, i pròximament se li sotmetrà, després de culminar el corresponent procés participatiu, l'Estratègia Valenciana de Migracions 2021-2026. En l'àmbit de la política migratòria, continua vigent la Llei 15/2008, de 5 de desembre, de la Generalitat, d'integració de les persones immigrants de la Comunitat Valenciana, amb les últimes modificacions introduïdes en la Llei 9/2019, de 23 de desembre, de la Generalitat, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat.



La Generalitat, conforme amb el que s'estableix en l'article 49 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, té la competència exclusiva en matèria de serveis socials, fundacions i associacions de caràcter benèfic-assistencial i institucions públiques de protecció i ajuda de persones migrants i altres grups o sectors necessitats de protecció especial.

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, conforme amb el Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, té assignades les competències en matèria de polítiques de prestació social, serveis socials, dependència, persones amb diversitat funcional, famílies, infància i adolescència, adopcions, joventut, dona, persones migrants i voluntariat social.



Per a aconseguir aquests fins la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha de gestionar ajudes a les entitats sense ànim de lucre que actuen en l'àmbit de la promoció de la igualtat en la diversitat, desenvolupant activitats encaminades a l'atenció i defensa dels diferents col·lectius, així com a la lluita contra la discriminació i la prevenció dels delictes d'odi.

Per a això, es va aprovar l'Ordre 13/2016, de 31 de maig, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableixen les bases reguladores de la concessió d'ajudes a entitats sense ànim de lucre per a finançar programes de suport a la igualtat en la diversitat, que posteriorment va ser modificada per l'Ordre 11/2018, de 28 de novembre. En el marc d'aquestes bases reguladores s'han convocat i resolt les subvencions gestionades per la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat durant els últims cinc anys.



Amb la publicació del Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, pel qual estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat va assumir també la competència sobre política migratòria. En eixe àmbit està vigent l'Ordre 1/2018, de 2 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableixen les bases reguladores de la concessió de subvencions destinades a la realització de projectes dirigits a la integració social de persones immigrants.

L'experiència dels últims cinc anys en la gestió de les subvencions d'Igualtat en la Diversitat ha servit per a detectar qüestions a millorar en la seua regulació, que faciliten l'avaluació dels projectes i una millor distribució del seu finançament. A més, es considera convenient unificar la regulació de totes les subvencions a col·lectius de la diversitat, incloent en les mateixes bases reguladores els projectes dirigits a les persones migrants i recollint la característica especial dels programes d'acolliment, tant de persones migrants com refugiades i sol·licitants d'asil.



El Pla Estratègic de Subvencions de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per al període 2018-2020 preveu entre els seus objectius estratègics: fomentar la integració social i millorar l'atenció de les persones immigrants; potenciar la inclusió social de les persones o les famílies en situació de vulnerabilitat; foment del valor de la diversitat com a eina de cohesió i enriquiment social i el suport a la cohesió familiar.

Per tot l'anteriorment exposat, la present Ordre és una resposta a la realitat social d'acord amb els principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència que han de presidir l'actuació de les administracions públiques, tal com s'estableix en l'article 129.1, de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Els canvis introduïts en aquesta Ordre, de manera destacada en els criteris de valoració dels projectes i de determinació de les quanties subvencionables, són necessaris i proporcionals a fi de garantir una millor distribució del pressupost públic. La regulació conjunta de totes les subvencions gestionades per la direcció general competent en matèria d'igualtat en la diversitat atén als principis d'eficàcia i eficiència. Es garanteix el principi de seguretat jurídica perquè aquesta ordre és coherent amb la resta de l'ordenament jurídic. Així mateix, durant la tramitació de la norma ha quedat garantit el principi de transparència, mitjançant el tràmit d'audiència i informació pública a la ciutadania i a les entitats potencialment afectades per la norma.



En definitiva, la present Ordre, elaborada amb la participació de la ciutadania, entitats sense ànim de lucre i administracions públiques, és una resposta a la realitat social d'acord amb els principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència que han de presidir l'actuació de les administracions públiques, que s'estableix en l'article 129.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Es fa constar que les ajudes concedides mitjançant aquesta ordre no precisen la seua notificació a la Comissió Europea, de conformitat amb el que es disposa al Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, per no reunir tots els requisits de l'apartat 1 de l'article 107 del TFUE, ja que l'activitat que se subvenciona té un impacte estrictament local i, per consegüent, no afecta els intercanvis comercials entre estats membres.



Per tot això, en virtut de les competències conferides pel Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, pel qual estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, i per l'article 165.1 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, una vegada evacuats els informes preceptius, concedida audiència pública i conforme amb el Consell Jurídic Consultiu





ORDENE



Article 1. Objecte

1. La present Ordre estableix les bases de la concessió de subvencions a entitats privades sense ànim de lucre per a la realització de projectes en sintonia amb els següents objectius i programes en matèria d'igualtat en la diversitat:

a) El suport a les famílies en tota la seua diversitat, amb especial atenció a les famílies nombroses i monoparentals.

b) La defensa de la diversitat sexual, especialment del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals (d'ara en avant col·lectiu LGTBI).

c) La defensa de la diversitat ètnica, cultural, religiosa i de culte, i en particular la lluita contra la desigualtat que pateix el Poble Gitano.

d) La inclusió de les persones migrants, refugiades i sol·licitants d'asil.

e) La promoció de la igualtat de tracte i no discriminació, a través de la lluita contra la discriminació per motiu de sexe, nacionalitat, origen racial o ètnic, edat, orientació sexual, identitat i expressió de gènere, grup familiar, desenvolupament sexual, diversitat funcional o discapacitat, religió o creences, idees polítiques, pobresa, llengua, cultura, malaltia, estètica o cos, i l'atenció a les víctimes de delictes d'odi.

Dins de cada programa es podran establir diferents modalitats, en funció de característiques específiques dels projectes a subvencionar, i fixar una distribució percentual de la dotació pressupostària entre aquestes. Una de les modalitats podrà agrupar els projectes que incloguen com a activitat principal l'allotjament i manutenció temporal de persones en situació de vulnerabilitat o exclusió social dels col·lectius de la diversitat.

2. Aquestes ajudes són compatibles amb unes altres que per a la mateixa finalitat siguen convocades per qualsevol administració o entitat pública o privada, no podent en cap cas, superar aquestes la quantia del cost de l'activitat subvencionada.



Article 2. Entitats beneficiàries

1. Podran obtindre la condició de beneficiàries de les ajudes regulades en la present ordre, les entitats privades sense ànim de lucre que figuren inscrites, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds, en el Registre de titulars d'activitats, de serveis i centres de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana. A més, aquestes entitats hauran de comptar amb seu central o delegació permanent en la Comunitat Valenciana. A aquest efecte, s'entendrà per delegació permanent la presència física, amb domicili social en el territori de la Comunitat Valenciana, acreditada documentalment.

2. Les entitats que opten a les ajudes, de conformitat amb el que es disposa en l'article 13.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (d'ara en avant Llei 38/2003), hauran de tindre com a finalitat primordial en els seus estatuts la realització de les activitats a què es referisca el programa respecte al qual se sol·licita la subvenció. També podrà desprendre's de la seua actuació pública general aquesta activitat primordial, sempre que aquesta circumstància s'acredite fefaentment.

3. No podran obtindre la condició de beneficiàries les entitats incurses en alguna de les circumstàncies assenyalades en l'article 13.2 de la Llei 38/2003, i en els articles 18 i concordants del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003.

4. Les entitats obligades per la legislació vigent hauran d'acreditar que tenen aprovat un Pla d'Igualtat per a poder ser beneficiàries de les ajudes convocades a l'empara d'aquesta Ordre.



Article 3. Obligacions de les entitats beneficiàries

1. Amb caràcter general, són les obligacions que s'estableixen en l'article 14 de la Llei 38/2003.

a) Realitzar les activitats que fonamenten la concessió de la subvenció, executant el projecte subvencionable en l'exercici determinat en la corresponent convocatòria.

b) Justificar davant l'òrgan concedent la realització de l'activitat i el compliment dels requisits i condicions que determinen la concessió o gaudi de la subvenció.

c) Sotmetre's a les actuacions de comprovació i control financer que corresponen a la Intervenció General de la Generalitat en relació amb la subvenció concedida, així com a les actuacions de comprovació a efectuar per la conselleria competent en matèria d'igualtat en la diversitat, en relació amb l'objecte i el destí de l'ajuda concedida.



d) Comunicar l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats, concedits per a la mateixa finalitat que la contemplada en la convocatòria corresponent.

Aquesta comunicació haurà d'efectuar-se tan prompte com es conega l'obtenció i, en tot cas, amb anterioritat a la justificació de l'aplicació donada als fons rebuts.

e) Acreditar el compliment de les obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social, havent d'acreditar aquest extrem amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució de concessió de la convocatòria, així com en els processos de justificació de l'ajuda concedida, en cas de no haver atorgat l'autorització perquè l'òrgan instructor puga fer-ho d'ofici.



f) Acreditar mitjançant declaració responsable no estar incursa en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiària de les subvencions assenyalades en l'article 13 de la Llei 38/2003, podent utilitzar a aquest efecte la declaració continguda en el model de sol·licitud que s'adjunte en la corresponent convocatòria.

g) Acreditar, si escau, els estats comptables i registres exigibles per a facilitar l'exercici de les facultats de comprovació i control.

h) Conservar la documentació justificativa de l'aplicació dels fons, que li podrà ser requerida en qualsevol moment per al seu control econòmic i financer.

i) Procedir al reintegrament dels fons, si escau.

2. En particular, les entitats beneficiàries tindran les següents obligacions:

a) Presentar la memòria anual d'activitats i la liquidació del pressupost de l'entitat corresponents a l'exercici anterior.

b) Desenvolupar les activitats objecte de la subvenció en sintonia amb els objectius i programes que s'establisquen per l'òrgan competent en matèria d'igualtat en la diversitat.

c) Donar a conéixer de manera inequívoca que es tracta d'una acció subvencionada per la Generalitat a través de la conselleria competent en matèria d'igualtat en la diversitat. A aquest efecte hauran d'incorporar en tot el material imprés que es derive de les activitats objecte de la convocatòria el logotip d'aquesta conselleria, que estarà a la disposició de les entitats beneficiàries en la pàgina web.

3. A més, de conformitat amb el que es preveu en l'article 3.2 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, si l'entitat beneficiària rebera una ajuda per import superior a 10.000,00 euros, haurà de donar l'adequada publicitat a aquesta, indicant almenys l'entitat pública concedent, l'import rebut i el programa, activitat, inversió o actuació subvencionada. La difusió d'aquesta informació es realitzarà preferentment a través de la pàgina web de l'entitat, però en cas que no en dispose, podrà complir amb aquesta obligació a través del portal que pose a la seua disposició la Generalitat.



Article 4. Procediment de concessió

1. El procediment de concessió d'aquestes ajudes es tramitarà en règim de concurrència competitiva, al qual es refereix l'article 164 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'Hisenda Pública del Sector Públic Instrumental i de Subvencions (d'ara en avant Llei 1/2015).

2. El procediment s'iniciarà d'ofici mitjançant la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de la corresponent convocatòria, aprovada mitjançant resolució de l'òrgan que ostente les competències en matèria d'igualtat en la diversitat, d'acord amb les consignacions previstes en la Llei de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici econòmic corresponent.



Article 5. Criteris objectius de l'atorgament de la subvenció

1. Els criteris objectius a tindre en compte per a la selecció dels projectes subvencionables seran, amb caràcter general, els que s'indiquen a continuació. Per a ser subvencionats, els projectes hauran d'obtindre almenys 15 punts en l'apartat a, 8 punts en l'apartat b i 8 punts en l'apartat c, a més d'assolir un mínim de 50 punts en la valoració total.



a) Qualitat tècnica del projecte o activitat. Es valorarà fins a un màxim de 50 punts, com a resultat de ponderar els següents aspectes:



1r. Avaluació de les necessitats socials, fins a un màxim de 10 punts: justificació de l'existència de la necessitat social que el projecte pretén satisfer, tenint en compte la insuficient o inexistent cobertura pública o privada d'aquesta.

2n. Determinació dels objectius, fins a un màxim de 6 punts: es valoraran fins a 4 punts els objectius que es pretenen aconseguir i fins a 2 punts com aquests ajuden a pal·liar les necessitats detectades, així com la contribució a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.

3r. Persones beneficiàries directes del projecte, fins a un màxim de 3 punts: es valorarà amb 1 punt quan el nombre de persones beneficiàries directes siga menor de 50, o amb 2 punts si són 50 o més. Així mateix, es valorarà amb 1 punt addicional que aquestes persones siguen d'un col·lectiu determinat dins dels col·lectius de la diversitat.

4t. Contingut tècnic del projecte, fins a un màxim de 8 punts: es valorarà fins a 2 punts l'adequació a l'objectiu proposat, fins a 2 punts el calendari d'execució, i fins a 4 punts la descripció de les activitats concretes que es pretenen realitzar.

5è. Indicadors d'avaluació i control, fins a un màxim de 4 punts: es valorarà que mesuren el desenvolupament i correcta implementació dels objectius marcats.

6è. Innovació social, fins a un màxim de 3 punts: es valorarà la innovació com a part del desenvolupament del projecte, especialment quant a la participació de la ciutadania, ús de tecnologies i metodologies innovadores.

7è. Treball en xarxa, fins a un màxim de 5 punts: es valorarà que en el desenvolupament de les activitats del projecte col·laboren sense contraprestació econòmica, com a mínim, altres dues entitats del mateix moviment associatiu, de manera coordinada i complementària amb l'entitat sol·licitant de la subvenció.

8è. Inclusió de la perspectiva de gènere, fins a un màxim de 5 punts: es valorarà fins a 1 punt l'ús del llenguatge inclusiu, fins a 2 punts la promoció efectiva de la igualtat entre dones i homes, i fins a 2 punts les accions positives cap a les dones en situació de desigualtat.



9è. Promoció dels col·lectius vulnerables, fins a un màxim 4 punts: es valorarà que el projecte tinga en compte l'especificitat de persones en situació de dependència, diversitat funcional, joves tutelades o extutelades o receptores de la Renda Valenciana d'Inclusió, amb un 1 punt per a cadascun d'aquests col·lectius.

10è. Ús del valencià en les activitats i publicacions, fins a un màxim de 2 punts: es valorarà l'ús del valencià tant en la presentació del projecte, en les seues activitats i accions, així com en el seu material de difusió.

b) Viabilitat econòmica del projecte. Es valorarà fins a un màxim de 25 punts, com a resultat de ponderar els següents aspectes:

1r. Adequació del pressupost a la finalitat, fins a un màxim de 15 punts: es valorarà l'adequació del pressupost previst a les accions presentades i en relació amb els objectius finals, i, si escau, el cost mitjà per persona usuària.

2n. Aportació de recursos propis, fins a un màxim de 5 punts: es valorarà l'afectació al projecte de recursos humans i materials preexistents de l'entitat o finançament propi, a raó d'un punt per cada 5 % del pressupost finançat amb recursos propis.

3r. Aportacions externes públiques o privades, fins a un màxim de 5 punts: es valorarà l'aportació d'ajudes complementàries per part d'altres entitats públiques o privades per a l'execució del projecte, a raó d'un punt per cada 5 % del pressupost finançat amb aportacions externes.



c) Estructura, capacitat de gestió, experiència i trajectòria de l'entitat sol·licitant en la realització de projectes, programes i activitats de caràcter anàleg a les previstes en la present convocatòria. Fins a un màxim de 25 punts.

1r. Experiència en la gestió de projectes subvencionats per la conselleria competent en matèria d'igualtat en la diversitat, fins a un màxim de 10 punts: es valorarà, 2 punts per any, la posada en pràctica anterior per l'entitat de projectes anàlegs amb un resultat positiu i eficient.



2n. Estructura i capacitat de gestió, fins a un màxim de 5 punts: es valorarà l'adequació de l'estructura de l'entitat i del nombre de persones associades, en relació amb la gestió del projecte per al qual se sol·licita l'ajuda.

3r. Adequació de recursos humans, fins a un màxim de 4 punts: es valorarà fins a 3 punts el perfil professional del personal afecte a l'execució del projecte, i fins a 1 punt la seua vinculació juridicolaboral amb l'entitat.

4t. Voluntariat, fins a un màxim de 4 punts: es valorarà que el projecte compte amb personal voluntari, valorant-se amb 1 punt quan la ràtio de persona voluntària per persones beneficiàries siga de menys d'un 20 %, i amb 2 quan siga igual o superior al 20 %. Així mateix, es valorarà amb 2 punts que l'entitat haja desenvolupat accions formatives per al personal voluntari per a l'execució de les seues tasques dins del projecte.

5è. Compromís amb una gestió de qualitat, fins a un màxim de 2 punts: es valorarà l'acreditació de l'efectiva implantació en l'entitat de sistemes d'autoavaluació de les activitats, projectes i programes executats per l'entitat.

2. Específicament, per a la modalitat de projectes que incloguen com a activitat principal l'allotjament i manutenció temporal de persones en situació de vulnerabilitat o exclusió social, els criteris objectius per a la seua selecció seran els que s'indiquen a continuació. Per a ser subvencionats, els projectes hauran d'obtindre un mínim de 50 punts en la valoració total.

a) Qualitat tècnica del projecte o activitat. Es valorarà fins a un màxim de 70 punts, com a resultat de ponderar els següents aspectes:



1r. Avaluació de les necessitats socials, fins a un màxim de 2 punts: justificació de l'existència de la necessitat social que el projecte pretén satisfer, tenint en compte la insuficient o inexistent cobertura pública o privada d'aquesta.

2n. Determinació dels objectius, fins a un màxim de 2 punts: es valoraran els objectius que es pretenen aconseguir i com aquests ajuden a pal·liar les necessitats detectades.

3r. Persones beneficiàries del projecte, fins a un màxim de 15 punts: es valorarà amb 2 punts quan el nombre de persones beneficiàries siga menor de 10, amb 4 punts si en són de 10 a 20, i amb 6 punts si en són més de 20. Així mateix, s'atorgaran 9 punts addicionals si el recurs residencial està destinat específicament a dones, xiquetes, xiquets, adolescents o joves d'entre 18 i 25 anys.

4t. Contingut tècnic del projecte, fins a un màxim de 4 punts: es valorarà fins a 1 punt l'adequació a l'objectiu proposat, fins a 1 punt el calendari d'execució. i fins a 2 punts la descripció de les activitats concretes que es pretenen realitzar.

5è. Indicadors d'avaluació i control, fins a un màxim de 10 punts: es valorarà que mesuren el desenvolupament i correcta implementació dels objectius marcats.

6è. Innovació social, fins a un màxim de 3 punts: es valorarà la innovació com a part del desenvolupament del projecte, especialment quant a la participació de la ciutadania, ús de tecnologies i metodologies innovadores.

7è. Idoneïtat de la infraestructura d'allotjament, fins a un màxim de 15 punts: es valorarà fins a 3 punts el nombre de places, fins a 3 punts la ubicació dels centres, fins a 3 punts l'espai destinat a ús individual i els espais d'ús compartit, fins a 3 punts les condicions d'accessibilitat, i fins a 3 punts les mesures de seguretat i de protecció contra incendis, els protocols d'higiene, neteja o desinfecció, i qualsevol altra condició rellevant per a la bona atenció a les persones usuàries.



8è. Idoneïtat dels serveis addicionals que ofereix el projecte, fins a un màxim de 12 punts: es valoraran fins a 6 punts els itineraris de formació i fins a 6 punts els serveis d'acompanyament i assessorament.



9è. Inclusió de la perspectiva de gènere, fins a un màxim de 5 punts: es valorà fins a 1 punt l'ús del llenguatge inclusiu, fins a 2 punts la promoció efectiva de la igualtat entre dones i homes, i fins a 2 punts les accions positives cap a les dones en situació de desigualtat.



10è. Ús del valencià en les activitats i publicacions, fins a un màxim de 2 punts: es valorarà l'ús del valencià tant en la presentació del projecte, en les seues activitats i accions, així com en el seu material de difusió.

b) Viabilitat econòmica del projecte. Es valorarà fins a un màxim de 15 punts, com a resultat de ponderar els següents aspectes:

1r. Adequació del pressupost a la finalitat, fins a un màxim de 4 punts: es valorarà l'adequació del pressupost previst a les accions presentades i en relació amb els objectius finals, així com el cost mitjà per persona usuària.

2n. Aportació de recursos propis, fins a un màxim de 4 punts: es valorarà l'afectació al projecte de recursos humans i materials preexistents de l'entitat o finançament propi, a raó d'un punt per cada 5 % del pressupost finançat amb aportacions externes.

3r. Aportacions externes públiques o privades, fins a un màxim de 4 punts: es valorarà l'aportació d'ajudes complementàries per part d'altres entitats públiques o privades per a l'execució del projecte, a raó d'un punt per cada 5 % del pressupost finançat amb aportacions externes.



4t. Percentatge de despeses de personal, fins a un màxim de 3 punts: es valorarà amb 3 punts si és inferior al 15 % del cost total del projecte, amb 2 punts si està entre el 15 % i el 30 %, amb 1 punt si és superior al 30 % i inferior al 50 %.

c) Estructura, capacitat de gestió, experiència i trajectòria de l'entitat sol·licitant en la realització de projectes, programes i activitats de caràcter anàleg a les previstes en la present convocatòria. Es valorarà fins a un màxim de 15 punts, com a resultat de ponderar els següents aspectes:

1r. Experiència en la gestió de projectes subvencionats per la conselleria competent en matèria d'igualtat en la diversitat, fins a un màxim de 5 punts: es valorarà, 1 punt per any, la posada en pràctica anterior per l'entitat de projectes anàlegs amb un resultat positiu i eficient.



2n. Adequació de recursos humans, fins a un màxim de 6 punts: es valorarà fins a 4 punts el perfil professional del personal afecte a l'execució del projecte, i fins a 2 punts la seua vinculació juridicolaboral amb l'entitat.

3r. Voluntariat, fins a un màxim de 3 punts: es valorarà que el projecte compte amb personal voluntari, valorant-se amb 1 punt quan la ràtio de persona voluntària per persones beneficiàries siga de menys d'un 20 %, i amb 2 quan siga igual o superior al 20 %. Així mateix, es valorarà amb 1 punt que l'entitat haja desenvolupat accions formatives per al personal voluntari per a l'execució de les seues tasques dins del projecte.

4t. Compromís amb una gestió de qualitat, fins a un màxim d'1 punt: es valorarà l'acreditació de l'efectiva implantació en l'entitat de sistemes d'autoavaluació de les activitats, projectes i programes executats per l'entitat.



Article 6. Quantia individualitzada de la subvenció o criteris per a la seua determinació

1. La quantitat econòmica de l'ajuda es determinarà de manera proporcional a la puntuació obtinguda pel projecte avaluat, el pressupost acceptat de les despeses subvencionables per a l'execució del projecte, i el límit pressupostari fixat per a la corresponent línia de subvenció.



En cada convocatòria s'establirà el nombre màxim de projectes que una entitat beneficiària pot sol·licitar.

A l'efecte de determinar la quantia individualitzada de la subvenció que haja de correspondre al projecte, la Comissió d'Avaluació de les ajudes objecte de la present ordre de bases, podrà aplicar, si escau, el que es disposa l'article 170.2 de la Llei 1/2015, modificant en congruència la quantia de subvenció sol·licitada.

2. En el cas de les línies de subvencions de programes, el sumatori de les quanties sol·licitades dels diferents projectes susceptibles de ser finançats per a una mateixa entitat no serà superior a:

a) El 10 % de l'import establit de la línia de subvenció si la població sumada dels municipis en els quals s'intervé és menor a 250.000 habitants.

b) El 20 % de l'import establit de la línia de subvenció si la població sumada dels municipis en els quals s'intervé és igual o superior a 250.000 habitants i menor d'1.000.000 d'habitants.

c) El 40 % de l'import establit de la línia de subvenció si la població sumada dels municipis en els quals s'intervé és igual o superior a 1.000.000 habitants.

A més, el sumatori de les quanties sol·licitades dels diferents projectes susceptibles de ser finançats per a una mateixa entitat en una línia de subvenció no podrà ser superior al total d'ingressos obtinguts per l'entitat l'any anterior a l'anualitat de la convocatòria.

En cas que se supere algun límit dels anteriors, es reduirà el pressupost dels projectes susceptibles de ser finançats de manera proporcional.



3. Específicament, per a la modalitat de projectes que incloguen com a activitat principal l'allotjament i manutenció temporal de persones en situació de vulnerabilitat o exclusió social, a l'efecte de garantir una distribució equitativa dels recursos, la quantia de la subvenció per plaça no podrà superar en més d'un 25 % el quocient entre el nombre total de places oferides i l'import total de les subvencions sol·licitades per les entitats que hagen obtingut almenys 50 punts en la valoració del projecte.



Article 7. Subcontractació de les activitats subvencionades

No podrà subcontractar-se cap percentatge de l'activitat subvencionada. No obstant això, no es consideraran subcontractació les actuacions realitzades per personal voluntari que estiguen contemplades en el projecte subvencionat ni la realització d'actuacions per a les quals siga necessari contractar empreses externes per no constituir activitats pròpies de l'entitat.



Article 8. Sol·licituds

1. Les sol·licituds es formularan en els models i terminis que es determinen en la corresponent convocatòria.

2. Juntament amb la documentació específica que determine la convocatòria, les entitats sol·licitants hauran de presentar:

a) Declaració responsable de no concórrer en l'entitat sol·licitant les circumstàncies assenyalades en l'article 13.2 de la Llei 38/2003.

b) Acreditació de trobar-se al corrent de les seues obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social. Per a això, l'entitat sol·licitant podrà autoritzar l'òrgan instructor perquè obtinga directament l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la seguretat social a través de certificats telemàtics, de conformitat amb el que es disposa en el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'estableixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'administració de la Generalitat i el seu sector públic. Els qui no atorguen aquesta autorització hauran d'aportar la documentació acreditativa que es troben al corrent de les citades obligacions.

c) En el supòsit de variació de les dades de la persona que ostente la representació legal de l'entitat que consten en el Registre de titulars d'activitats, de serveis i centres de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana, haurà d'acreditar-se de manera fefaent la nova representació legal.

3. La sol·licitud, juntament amb la documentació requerida, es presentarà per registre telemàtic a les direccions territorials de la conselleria competent en matèria d'igualtat en la diversitat.

4. La resolució de convocatòria de les subvencions podrà establir un límit al nombre de sol·licituds que pot presentar cada entitat, referit a cadascuna de les línies pressupostàries corresponents als programes o a les modalitats que s'establisquen, si escau.



Article 9. Esmena de sol·licituds

1. Rebudes les sol·licituds i incoat l'expedient, l'òrgan instructor les verificarà i podrà realitzar d'ofici les actuacions que considere necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut de les quals s'ha de pronunciar la resolució.



2. Quan la sol·licitud no reunisca els requisits exigits, o no s'acompanye la documentació que, d'acord amb aquesta ordre i si escau amb la respectiva convocatòria, resulte exigible, es notificarà a l'entitat sol·licitant la causa que impedeix la continuació del procediment, i se li requerirà perquè, de conformitat amb l'article 68.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en el termini de deu dies esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb indicació que, si així no ho fera, se li tindrà per desistida de la seua petició, prèvia resolució de la persona titular de la conselleria competent en matèria d'igualtat en la diversitat, que haurà de ser dictada en els termes previstos en l'article 21 de la citada Llei 39/2015.



Article 10. Ordenació i instrucció

1. L'ordenació i instrucció del procediment correspondrà a les Direccions territorials de la conselleria amb competència en matèria d'igualtat en la diversitat. Concretament, serà competent aquella en l'àmbit territorial de la qual l'entitat propose la realització del projecte per al qual se sol·licita la subvenció.

Si es proposa la realització del projecte en més d'una província, la instrucció correspondrà a la direcció territorial on l'entitat tinga la seua seu o delegació permanent.

2. L'òrgan instructor rebrà les sol·licituds presentades i verificarà que les mateixes reuneixen els requisits per a poder ser tramitades i, si escau, requerirà l'esmena de la sol·licitud.

3. L'òrgan competent per a la instrucció de l'expedient, a la vista de la documentació obrant en aquest, i de les obligacions que s'adquirisquen amb la concessió de la subvenció, podrà recaptar els informes dels organismes i entitats que estime oportú i efectuar les comprovacions que considere necessàries. En aquest sentit, podrà també sol·licitar a l'entitat els aclariments del contingut del projecte que resulten necessaris per a la seua correcta instrucció i trasllat a la comissió d'avaluació.



Article 11. Comissió d'avaluació

1. Una vegada examinades les sol·licituds, per a la valoració i proposta de concessió de les ajudes, es constituirà una comissió d'avaluació que estarà integrada pels següents membres:

a) La persona titular de la subdirecció general amb competències en matèria d'igualtat en la diversitat, o persona en qui delegue.

b) La persona titular del servei amb competències en matèria de diversitat familiar i sexual, o persona en qui delegue.

c) La persona titular del servei amb competències en matèria de diversitat ètnica i cultural, o persona en qui delegue.

d) La persona titular del servei amb competències en matèria d'inclusió de persones migrants, o persona en qui delegue.

e) Una o dues persones representants de cadascuna de les direccions territorials d'Alacant, Castelló i València, de la conselleria amb competències en matèria d'igualtat en la diversitat, en funció dels expedients a avaluar.

f) Una tècnica o un tècnic de la direcció general amb competència en matèria d'igualtat en la diversitat, que exercirà les funcions de secretaria.

Es procurarà que les comissions que es constituïsquen a l'empara d'aquesta ordre s'ajusten als principis de composició i presència equilibrada entre dones i homes, establits per la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva entre dones i homes.

2. La comissió d'avaluació elaborarà una relació ordenada d'entitats sol·licitants de les ajudes convocades, d'acord amb els criteris establits en aquestes bases, proposant a l'òrgan competent per a la concessió de les ajudes la relació prioritzada d'entitats beneficiàries, d'acord amb el límit del crèdit existent per a cada convocatòria. Així mateix, elaborarà una relació de les sol·licituds que es propose desestimar o excloure motivadament.

3. La comissió d'avaluació actuarà com a òrgan col·legiat de conformitat amb el que es preveu en la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, a l'efecte d'elevar a l'òrgan concedent la proposta de resolució de les ajudes.

Per a major eficiència, les direccions territorials podran prestar la seua col·laboració en la valoració tècnica dels projectes presentats en el seu àmbit per les entitats, que en cap cas serà vinculant.



Article 12. Reformulació de les sol·licituds

De conformitat amb l'article 27 de la Llei 38/2003, excepcionalment, quan l'import de la subvenció de la proposta de resolució provisional siga inferior al que figura en la sol·licitud presentada, la comissió avaluadora podrà instar l'entitat beneficiària la reformulació de la seua sol·licitud per a ajustar els compromisos i condicions a la subvenció atorgable.



Article 13. Resolució i termini

1. De conformitat amb l'article 25 de la Llei 38/2003, el termini màxim per a tramitar, resoldre i notificar la resolució del procediment, serà de sis mesos a comptar des de la publicació de la corresponent convocatòria, llevat que aquesta pospose els seus efectes a una data posterior.

2. Transcorregut el termini abans esmentat sense que s'haguera notificat resolució expressa, les entitats interessades podran entendre desestimades les seues sol·licituds per silenci administratiu. Tot això sense perjudici que subsistisca l'obligació legal de l'administració de resoldre expressament sobre la petició formulada.

3. La resolució serà dictada per la persona titular de la Conselleria competent en matèria d'igualtat en la diversitat i es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, ajustant-se al que es disposa en la legislació del procediment administratiu comú.

4. La resolució de concessió, que haurà de ser motivada, posa fi a la via administrativa i contra aquesta podran interposar-se els recursos establits en la legislació vigent.



Article 14. Criteris de modificació de la resolució

Excepcionalment, podran donar lloc a la modificació de la resolució de concessió els canvis sobrevinguts en les previsions inicials del projecte, com les seues condicions materials, formals o temporals, que van servir de base per a la resolució de concessió. La sol·licitud de modificació, degudament motivada, haurà de presentar-se per l'entitat beneficiària i acreditada a l'òrgan competent per a la concessió. En tot cas, aquesta modificació de la resolució originària haurà de complir els següents requisits: satisfer l'interés general; no vulnerar interessos de tercers; no alterar essencialment la naturalesa o objectius de la subvenció; no afectar el principi de concurrència; no obeir a culpa o negligència de l'entitat beneficiària.

La modificació de la resolució original podrà donar lloc a l'ajust de l'import de la subvenció, en funció de les circumstàncies sobrevingudes, sempre que el cost de la inversió siga inferior al previst.



Article 15. Pagament de la subvenció

1. Per al règim de deslliuraments de transferències corrents per al pagament de les subvencions contemplades en aquesta ordre, s'aplicarà el règim general previst en l'article 171.1 de la Llei 1/2015, llevat que la legislació de la Generalitat permeta un altre diferent.

Es podran realitzar pagaments anticipats en els termes previstos en l'article 171.2 de la citada llei 1/2015. Aquesta bestreta serà d'un 30 % de l'import anual de la subvenció concedida, segons el règim establit en l'article 171.3, del mateix text legal, per a les transferències corrents.



Tot això sense perjudici que en la corresponent convocatòria es fixe el règim de pagament de les ajudes al qual haja de subjectar-se la mateixa, en cas que la legislació de la Generalitat establisca un règim de deslliurament de transferències corrents diferent del previst en el paràgraf anterior.

En la corresponent resolució de convocatòria de la subvenció es concretarà el règim de deslliurament del pagament.

2. Amb caràcter previ al pagament de la subvenció, l'entitat beneficiària haurà de trobar-se al corrent en el compliment d'obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social. Per a l'acreditació d'aquest requisit, s'hauran de presentar les certificacions corresponents, o bé es podrà autoritzar la comprovació d'ofici que eximirà de la referida acreditació. Així mateix, s'haurà d'aportar declaració responsable de no ser deutora per resolució de procediment de reintegrament de subvencions.



3. En cap cas podran realitzar-se pagaments anticipats a les entitats beneficiàries quan s'haja sol·licitat la declaració de concurs voluntari, hagen sigut declarades insolvents en qualsevol procediment, es troben declarades en concurs, llevat que en aquest haja adquirit l'eficàcia un conveni, estiguen subjectes a intervenció judicial o hagen sigut inhabilitades conforme amb la llei concursal sense que haja conclòs el període d'inhabilitació fixat en la sentència de qualificació del concurs.





Article 16. Termini i forma de justificació de les ajudes

1. El termini màxim de justificació del primer pagament anticipat es concretarà en la corresponent resolució de concessió de les ajudes, sent en tot cas previ al 10 de novembre. El termini per a la justificació completa i la presentació de la memòria tècnica finalitzarà 31 de gener de l'any següent.

2. La justificació de la subvenció concedida es realitzarà, per part de les entitats beneficiàries, mitjançant la presentació de la documentació de caràcter econòmic justificativa de l'import concedit i d'una memòria tècnica relativa a l'actuació subvencionada. En aquest sentit:



a) Les entitats beneficiàries podran ser subvencionades en les despeses de personal i altres despeses corrents que resulten necessàries per al desenvolupament de l'activitat subvencionada, i que podran relacionar-se amb caràcter limitatiu en la corresponent convocatòria.

b) Les entitats beneficiàries presentaran la justificació del projecte subvencionat davant la direcció territorial corresponent a la província on s'haja portat a efecte aquest. En el cas dels projectes d'àmbit supraprovincial, la justificació es presentarà davant la direcció territorial de la província on l'entitat beneficiària tinga la seu o delegació permanent. Tot això sense perjudici del que disposa la legislació del procediment administratiu comú.

Quan les activitats hagueren sigut finançades, a més d'amb la subvenció concedida, amb fons propis o altres subvencions o recursos, haurà d'acreditar-se mitjançant documentació de caràcter econòmic l'import, procedència i aplicació de tals fons a les activitats subvencionades.

3. La documentació de caràcter econòmic a presentar haurà de justificar les despeses corrents ocasionades en el desenvolupament de les actuacions objecte de subvenció de la següent manera:

a) Una relació detallada de les despeses ocasionades pel projecte objecte de subvenció, amb identificació del creditor i del concepte de despesa, import, data d'emissió, relació amb el projecte subvencionat i percentatge de finançament que s'imputa a la Generalitat, segons model que figura en la pàgina web de la conselleria competent en matèria d'igualtat en la diversitat.

b) Les factures o documents de valor probatori o equivalent, acreditatius de les despeses incorporades a la relació anterior, hauran de reunir els requisits recollits en el Reial decret 1619/2012, de 30 de novembre, pel qual s'aprova el reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació. La persona que ostente la representació legal de l'entitat haurà de certificar que les factures o documents justificants presentats telemàticament es corresponen amb els originals en poder de l'entitat. Aquests hauran de ser conservats per un període de quatre anys per al seu control econòmic i financer.

c) En cas d'imputar costos salarials o altres justificacions que impliquen obligacions fiscals de l'últim trimestre de l'exercici, s'haurà de presentar declaració responsable en la qual s'indique que s'aportarà la documentació justificativa durant el mes de gener de l'exercici següent.



Prèviament al seu escanejat per a la presentació telemàtica, els documents originals hauran de marcar-se amb un segell o diligència, el model de la qual figura en la pàgina web de la conselleria competent en matèria d'igualtat en la diversitat, indicant-hi el número d'expedient per a la justificació del qual han sigut presentats i el percentatge de finançament que s'imputa a la Generalitat.

En el cas concret d'imputar una mateixa factura a diversos projectes, es marcarà amb el segell o diligència de cadascuna de les imputacions que es realitzen, indicant-hi, en cada cas, el projecte al qual s'imputa i l'import imputat.

4. La memòria tècnica o descriptiva de l'execució del projecte subvencionat haurà de permetre conéixer el nombre de persones beneficiàries del projecte, les actuacions realitzades, el grau de compliment dels objectius proposats, els materials i metodologia emprada i quantes altres dades es consideren de rellevància. Aquesta memòria es realitzarà d'acord amb el model que figure en la pàgina web de la conselleria competent en matèria d'igualtat en la diversitat, havent de ser remesa també en suport informàtic.

La memòria tècnica haurà d'incorporar la perspectiva de gènere i presentar les dades de les persones beneficiàries desagregades per gènere i edat.

5. En cas que la justificació fora insuficient, s'exigirà el reintegrament dels imports indegudament percebuts. En cas que no es presente la justificació en el termini màxim indicat en la convocatòria, i que no concórrega causa perquè l'òrgan concedent acorde l'ampliació del termini de justificació, l'entitat beneficiària perdrà el dret a la subvenció i procedirà el reintegrament conforme amb la legislació vigent.



6. Les despeses a justificar hauran de correspondre's amb els continguts del projecte objecte de subvenció, no sent admissibles despeses d'actuacions que no estiguen específicament contemplades en la descripció d'aquest i que no hagen sigut aprovades mitjançant modificació de la resolució de concessió. D'acord amb el que es preveu en l'article 31.2 de la Llei 38/2003, es considerarà despesa realitzada, amb caràcter general, la que ha sigut efectivament pagada amb anterioritat a la finalització del període de justificació.

7. En aquelles despeses subjectes a la normativa reguladora de l'impost sobre la renda de les persones físiques, haurà de ser aportada la documentació justificativa de la retenció i ingrés en l'Agència Estatal d'Administració Tributària de les quantitats corresponents per rendiments del treball, per rendiments d'activitats econòmiques o per rendiments procedents de l'arrendament o subarrendament d'immobles urbans.

8. Així mateix, en la justificació de les retribucions de personal laboral contractat, al costat dels corresponents fulls de salaris, hauran d'acompanyar-se els preceptius documents de cotització a la Seguretat Social, així com l'ingrés de les cotitzacions en la Tresoreria General de la Seguretat Social.



Article 17. Pla de control

La comprovació material de l'efectiva realització de les activitats subvencionades es realitzarà mitjançant el corresponent pla de control, seguiment i avaluació que ha de desenvolupar l'òrgan gestor de les ajudes, d'acord amb el que s'estableix en l'article 169.3 de la Llei 1/2015. Amb caràcter general, es realitzarà el control almenys sobre un 25 % de la quantia total de les subvencions concedides en cadascuna de les línies pressupostàries corresponents als programes o a les modalitats que s'establisquen, si escau, sent seleccionats els projectes de manera aleatòria.



La direcció general competent en matèria d'igualtat en la diversitat haurà d'aprovar el Pla de control amb caràcter previ a l'execució d'aquest, i en ell hauran de constar els tipus de control a efectuar, els procediments i el calendari d'execució. El control podrà efectuar-se mitjançant visita, pel personal tècnic, en el lloc i data indicats per a la realització de l'activitat. Així mateix, l'òrgan concedent podrà sol·licitar tota aquella documentació i informació que considere necessària tant per a l'avaluació de la qualitat del projecte, com per a verificar l'adequació de les despeses efectuades a la seua finalitat.





Article 18. Reintegrament i minoració de les ajudes

1. Procedirà el reintegrament de les ajudes concedides o la minoració, amb reembossament de les quantitats percebudes i l'exigència dels interessos de demora, des del moment del pagament de la subvenció, per incompliment de les obligacions i requisits que s'estableixen en la present ordre així com en els supòsits de causes de reintegrament que estableix l'article 37 de la Llei 38/2003.

2. El procediment de reintegrament de les quantitats indegudament percebudes s'ajustarà a les previsions contingudes en l'article 172 de la Llei 1/2015. S'iniciarà per la direcció territorial a qui haguera correspost la instrucció de l'expedient de la sol·licitud, la qual notificarà a l'entitat interessada l'import de la subvenció que ha de ser reintegrat a la Generalitat, l'obligació que ha resultat incomplida i la motivació que justifica el reintegrament. Aquest procediment haurà de garantir la preceptiva audiència a la persona interessada durant la tramitació.



3. El termini màxim per a resoldre i notificar la resolució serà de dotze mesos a comptar des de l'inici de l'expedient.

4. La resolució d'aquest procediment posarà fi a la via administrativa i tindrà naturalesa de liquidació definitiva, a l'efecte del còmput del cobrament del deute en període voluntari de recaptació. Contra la resolució es podrà interposar, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes, conforme amb la legislació del procediment administratiu comú o, directament, recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la notificació, de conformitat amb el que es disposa en l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això, sense perjudici que es puga interposar qualsevol altre recurs que s'estime pertinent.



Article 19. Règim sancionador

El règim sancionador s'aplicarà per la comissió d'infraccions administratives contemplades en la normativa bàsica estatal a aquelles persones que siguen responsables d'aquestes, i es regirà pel que es disposa en el capítol IV del títol X de la Llei 1/2015.



Article 20. Protecció de dades de caràcter personal

1. La gestió de les subvencions regulades en les presents bases suposa el tractament de dades de caràcter personal havent de contemplar-se les mesures i garanties previstes en la normativa referent a la matèria.

2. En el disseny dels formularis i en la sol·licitud de documentació hauran de tindre's en compte els principis de protecció de dades. En concret, les dades personals seran adequades, pertinents i limitades al necessari en relació amb les finalitats per a les quals són tractades. En aquest sentit:

a) Els formularis i la documentació sol·licitada seran proporcionals a les necessitats de gestió i concessió de les subvencions.

b) La publicació de dades s'efectuarà tenint en compte el que es disposa en la disposició addicional 7a, de la Llei orgànica 3/2018, de protecció de dades de caràcter personal i en qualsevol altra recomanació o directriu realitzada pels òrgans competents en matèria de protecció de dades i en matèria de publicitat de subvencions.

c) Les dades seran exactes i, si fora necessari, actualitzades; les persones sol·licitants es responsabilitzaran de la veracitat dels documents que presenten; en tot cas, es tindrà en compte que l'entitat convocant no serà responsable de la inexactitud de les dades quan hagen sigut aportades per les persones sol·licitants o els seus representants o obtingudes de registres públics.

d) Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades, i de conformitat amb la normativa d'arxius i documentació.

En relació amb la conservació de les publicacions efectuades, la informació sobre concessions romandrà publicada durant els quatre anys naturals següents a l'any en què es va concedir la subvenció, sent retirada automàticament transcorregut aquest termini.

3. Amb caràcter general, la finalitat per al tractament de dades personals en relació amb aquestes bases serà la gestió de la concessió de subvencions tenint com a condicions de licitud general les següents:



a) Estaran legitimats per l'interès públic els tractaments de dades realitzats per a la gestió general de les subvencions, la gestió de sol·licituds i els actes d'instrucció.

b) Tindran com a base de legitimació el compliment d'una obligació legal els següents tractaments en relació amb les normes que se citen a continuació:

1r. Les publicacions realitzades amb efectes de notificació d'acord amb les normes del procediment administratiu comú i amb el regulat en la Llei General de Subvencions.

2n. La comunicació de dades a la Base de Dades Nacional de Subvencions conforme amb l'article 20, de la Llei General de Subvencions.

3r. Les publicacions realitzades en el Portal de Transparència exigibles per la legislació de transparència.

4. La convocatòria de les subvencions haurà d'identificar de manera clara la següent informació:

a) La identitat i dades de contacte del responsable del tractament i del seu delegat o delegada de protecció de dades.

b) Les finalitats del tractament a què es destinen les dades personals i la base jurídica del tractament, d'acord amb el que s'estableix en el punt 3r d'aquest article.

c) Els destinataris o les categories de destinataris de les dades personals.

d) La identificació de les transferències internacionals de dades.

e) El termini durant el qual es conservaran les dades personals.

f) La informació relativa a l'exercici dels drets de protecció de dades.

g) El dret a presentar una reclamació davant una autoritat de control.



h) Si la persona interessada està obligada a facilitar les dades personals i està informada de les possibles conseqüències de no facilitar les esmentades dades.

Quan les dades personals no s'obtinguen de la persona sol·licitant o interessada, a més del que es disposa en aquest apartat, se l'informarà de les categories de dades objecte de tractament i de les fonts de les quals procediren aquestes.

En el cas que es recullen dades, tant en la sol·licitud com en el procediment de justificació, de persones que no són la persona sol·licitant o beneficiària, haurà de proporcionar-se un document que continga el que s'estableix en aquest apartat, havent d'incloure en la declaració responsable l'obligació de la persona sol·licitant d'informar aquelles persones de les quals s'aporten dades per a l'obtenció de la subvenció.



5. Quan l'Administració obtinga o consulte dades o informacions de fonts diferents de les proporcionades per la persona sol·licitant o interessada haurà de sol·licitar autorització d'aquesta, llevat que la consulta o recollida d'informació puga realitzar-se en virtut del que s'estableix en l'article 28.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, es referisca a la potestat de verificació de les administracions regulada en la disposició addicional huitena de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals o estiga expressament prevista en una norma amb rang de llei.





DISPOSICIONS ADDICIONALS



Primera. No-incidència pressupostària

La present ordre no té incidència pressupostària.



Segona. Possibilitat de cofinançament amb fons europeus

Les subvencions que s'atorguen a l'empara de la present ordre podran estar cofinançades amb fons europeus. Tal circumstància s'indicarà, en el seu cas, en la corresponent convocatòria, així com aquells requisits que siguen objecte de compliment atenent a la normativa europea.





DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Derogació normativa

1. Queden derogades totes les disposicions d'igual o inferior rang que s'oposen al que es disposa en la present ordre.

2. Queden derogades expressament les següents ordres:

a) Ordre 13/2016, de 31 de maig, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableixen les bases reguladores de la concessió d'ajudes a entitats sense ànim de lucre per a finançar programes de suport a la igualtat en la diversitat.

b) Ordre 11/2018, de 28 de novembre, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es modifica l'Ordre 13/2016, de 31 de maig, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableixen les bases reguladores de la concessió d'ajudes a entitats sense ànim de lucre per a finançar programes de suport a la igualtat en la diversitat.

c) Ordre 1/2018, de 2 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableixen les bases reguladores de la concessió de subvencions destinades a la realització de projectes dirigits a la integració social de persones immigrants.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Habilitació

S'autoritza la persona titular de la direcció general amb competència en matèria d'igualtat en la diversitat perquè, en l'àmbit de les seues competències, elabore les instruccions que siguen necessàries per a l'aplicació d'aquesta ordre i de les corresponents convocatòries.



Segona. Entrada en vigor

La present ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 9 de desembre de 2020



La vicepresidenta del Consell

i consellera d'Igualtat Polítiques Inclusives,

Mónica Oltra Jarque

Mapa web