Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 21/2018, de 15 de novembre, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'estableix el procediment de concessió de subvencions en matèria de col·laboració institucional, a través d'accions sectorials i intersectorials mitjançant programes o actuacions en matèria de prevenció de riscos laborals en la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8426 de 19.11.2018
Número identificador:  2018/10686
Referència Base de Dades:  010369/2018
 
  • Anàlisi jurídica

    Texto
    Texto Texto2
    Data d'entrada en vigor: 20.11.2018
    Data de fi de vigència: 19.05.2023
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
    Grup temàtic: Legislació, Ajudes
    Matèries: Indústria i energia Ocupació i formació professional
    Descriptors:
      Temàtics: prevenció de riscos



ORDRE 21/2018, de 15 de novembre, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'estableix el procediment de concessió de subvencions en matèria de col·laboració institucional, a través d'accions sectorials i intersectorials mitjançant programes o actuacions en matèria de prevenció de riscos laborals en la Comunitat Valenciana.

[2018/10686]

PREÀMBUL



Capítol I. Disposicions generals

Article 1. Objecte i àmbit

Article 2. Finançament

Article 3. Beneficiàries de les subvencions

Article 4. Obligacions de l'entitat beneficiària

Article 5. Actuacions subvencionables

Article 6. Requisits mínims de les actuacions subvencionables

Article 7. Criteris de valoració i distribució del crèdit

Capítol II. Procediment de gestió i concessió

Article 8. Règim de concessió i òrgans competents

Article 9. Sol·licituds i termini de presentació

Article 10. Documentació a acompanyar a la sol·licitud

Article 11. Instrucció

Article 12. Comissió de Valoració

Article 13. Proposta de concessió

Article 14. Resolució de les ajudes

Article 15. Quantia de la subvenció

Article 16. Recursos contra les resolucions

Article 17. Modificació de la resolució

Capítol III. Règim econòmic de la subvenció

Article 18. Despeses subvencionables

Article 19. Subcontractació

Article 20. Règim de compatibilitat

Article 21. Justificació de les despeses subvencionables

Article 22. Termini de justificació de les despeses subvencionades

Article 23. Documentació a presentar

Article 24. Memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions de la subvenció

Article 25. Memòria econòmica

Article 26. Compliment de l'obligació de justificació

Article 27. Costos associats de l'activitat subvencionable

Article 28. Pagament de la subvenció

Article 29. Règim de garanties

Article 30. Programació i seguiment de les actuacions

Article 31. Comprovació de la realització de l'activitat

Article 32. Minoració, revocació i reintegrament de les subvencions



Article 33. Publicitat de les subvencions concedides

Article 34. Règim sancionador

Article 35. Protecció de Dades i dret d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició

Disposicions addicionals

Única. Règim jurídic

Disposicions finals

Primera. Habilitació normativa

Segona. Entrada en vigor





PREÀMBUL



I



L'article 149.1.7 de la Constitució Espanyola, disposa que l'Estat té la competència exclusiva en matèria de legislació laboral, sense perjudici de la seua execució pels òrgans de les comunitats autònomes. L'article 51.1.1a de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, estableix que correspon a la Generalitat l'execució de la legislació de l'Estat en matèria laboral. El traspàs de funcions i serveis en matèria de treball es va produir mitjançant els reials decrets 4105/1982, de 29 de desembre, i 268/1985, de 23 de gener.

D'acord amb el que es disposa en l'article 1.3 de la Llei 7/2015, de 2 d'abril, de participació i col·laboració institucional de les organitzacions sindicals i empresarials representatives en la Comunitat Valenciana (d'ara endavant, LPCI), es considera com a col·laboració institucional el desenvolupament, per part de les organitzacions sindicals i empresarials, de l'acció social i econòmica pròpia d'interés general, els objectius del qual tendisquen al compliment de finalitats d'interés públic.

En aquest sentit, es considera de summe interés posar en marxa actuacions de difusió, foment i promoció de la prevenció de riscos laborals les destinatàries últimes dels quals són les persones empresàries i treballadores de la Comunitat Valenciana. No pot defugir-se que les organitzacions sindicals i empresarials de la Comunitat Valenciana tenen un paper essencial en la tasca d'afermar una vertadera cultura de la prevenció en aquesta Comunitat a causa del contacte directe amb les persones treballadores i empresàries, per la qual cosa la seua participació és imprescindible perquè la promoció de la prevenció de riscos laborals siga eficaç, amb l'objectiu últim de reduir al mínim la sinistralitat laboral en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. En aquest punt s'ha tingut en compte que per a aconseguir plenament l'objectiu que es pretén, ha de tindre's en compte la major difusió de les actuacions, extrem aquest lligat a l'àmbit territorial i funcional de les entitats sol·licitants.





II



La Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals (d'ara endavant LPRL), estableix que la política en matèria de prevenció tindrà per objecte la promoció de la millora de les condicions de treball, dirigida a elevar el nivell de protecció i de la seguretat i salut de les treballadores i treballadors en el treball.

En la línia marcada per l'actual estratègia de la Unió Europea de salut i seguretat en el treball 2014-2020, el Govern espanyol va elaborar l'Estratègia Espanyola de Seguretat i Salut en el Treball 2015-2020, amb la col·laboració de les comunitats autònomes i agents socials. Inspirant-se en les directrius anteriors, la Generalitat va elaborar, fruit del consens i el compromís del Consell amb les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de la Comunitat Valenciana, l'Estratègia Valenciana de Seguretat, Salut i Benestar Laboral 2017-2020 (http://www.invassat.gva.es/estrategia-valenciana-de-seguridad-salud-y-bienestar-laboral-2017-2020). En aquesta s'estableix un marc comú i compartit de la prevenció de riscos laborals que permet un enfocament integrat en les polítiques de seguretat i salut, adaptades a l'evolució del mercat laboral i als riscos existents i emergents.



Tal com estableix el seu pròleg, aquesta Estratègia naix i es constitueix com un dels punts més rellevants del diàleg social, ja que estableix el marc general de les polítiques de prevenció de riscos laborals per a la Comunitat Valenciana, a més de ser una eina dirigida a combatre la sinistralitat laboral, i millorar els nivells de seguretat, salut i benestar laboral de les persones treballadores.

En aquest sentit, han d'establir-se mesures per a facilitar el compliment normatiu en matèria de salut i seguretat en el treball, partint de la informació i formació com a base per a millorar la cultura preventiva, en particular en les petites i mitjanes empreses. Per això es fa necessari que l'administració pública done un impuls a la prevenció de riscos laborals mitjançant la participació activa de les associacions empresarials i organitzacions sindicals que, per la seua repercussió sectorial o professional, faciliten que els resultats aconseguisquen les empreses d'una manera més homogènia, sense que la grandària de les mateixes siga un obstacle insalvable per a accedir a unes condicions adequades de seguretat i salut en el treball.

Amb la publicació de la citada Estratègia Valenciana de Seguretat, Salut i Benestar Laboral 2017-2020 es divulga i dona a conéixer a totes les parts implicades, i a la societat valenciana en general, els quatre grans objectius que s'han de desenvolupar en els pròxims anys:

– Impulsar i enfortir les institucions públiques valencianes dedicades a la prevenció de riscos laborals per a la promoció de la seguretat, la salut i el benestar laboral com un valor estratègic de l'economia valenciana.

– Promoure la gestió efectiva de la seguretat i la salut en les empreses valencianes basada en la cultura preventiva i la millora contínua, potenciant les actuacions de les administracions públiques valencianes en matèria d'anàlisi, investigació, promoció, formació, suport, assessorament, vigilància i control de la prevenció de riscos laborals.



– Millorar la seguretat i salut de la població treballadora, amb especial atenció a col·lectius i sectors d'activitats de major risc.

– Enfortir la participació de la interlocució social i la implicació de les persones empresàries i treballadores en la millora de la seguretat i salut en el treball.

Tot l'anteriorment exposat justifica prou l'adequació d'aquesta ordre als principis de bona regulació als quals es refereix l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



III



Així mateix, el Pla Estratègic de Subvencions de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per al període 2016-2018 preveu entre els seus objectius estratègics el d'impulsar la participació i activitat dels agents econòmics i socials.

Les ajudes previstes en aquesta ordre tenen la naturalesa jurídica de subvencions i es regiran per el que s'estableix en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (d'ara endavant LGS), el Reial decret 887/2006, de 17 de juliol, pel qual s'aprova el seu Reglament de desenvolupament (d'ara endavant RLGS), així com per la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector instrumental i de subvencions (d'ara endavant LHPS).



IV



En compliment del que es disposa en l'article 7.4 del Decret 128/2017, de 29 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, s'indica que aquestes subvencions no estan subjectes a l'obligació de notificació prèvia a la Comissió Europea per no concórrer tots els requisits de l'article 107.1 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, atés que la subvenció pública concedida, per la seua naturalesa, no suposa un avantatge econòmic, no falseja ni pot falsejar la competència, ni els intercanvis comercials entre els estats membres.





V



Per Resolució de 4 d'octubre de 2018, del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, s'ha aprovat l'actualització del Pla Estratègic de Subvencions 2016-2018, incloent-se noves línies de subvenció entre les quals figuren les subvencions previstes en les presents bases.

Per tot l'anterior, a la vista del Decret 104/2017, de 21 de juliol, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i en exercici de les competències previstes en els articles 160.2 i 165.1 LHPS, en relació amb l'article 43 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, emesos els informes preceptius de l'Advocacia General de la Generalitat i de la Intervenció Delegada de la conselleria competent en matèria de treball, consultades les organitzacions sindicals i empresarials més representatives, i conforme amb el Consell Jurídic Consultiu







ORDENE



CAPÍTOL I

Disposicions generals



Article 1. Objecte i àmbit

1. La present ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions per la conselleria competent en matèria de treball, a les organitzacions empresarials i sindicals de la Comunitat Valenciana per al foment de la col·laboració institucional a través d'accions sectorials i intersectorials, mitjançant programes o actuacions en matèria de prevenció de riscos laborals en la Comunitat Valenciana.



A l'efecte d'aquesta ordre es consideren accions subvencionables els programes i les altres actuacions, tals com jornades, seminaris, tallers, conferències, elaboració de material de difusió, i unes altres d'igual o similar objecte, dirigides a la millora de la seguretat i salut en el treball de les persones treballadores que presten els seus serveis en centres de treball situats en la Comunitat Valenciana, així com a la difusió, promoció i foment de la cultura preventiva entre el públic en general.

2. Podran acollir-se a la present ordre les actuacions dutes a terme en el període comprés entre el dia 1 de gener i el dia 30 de novembre de cada any, sempre que reunisquen els requisits que ací es determinen.



3. Únicament seran objecte de les referides subvencions aquelles activitats que guarden una relació directa amb les línies que integren l'Estratègia Valenciana de Seguretat, Salut i Benestar Laboral 2017-2020, o la que la substituïsca.



Article 2. Finançament

1. Els crèdits disponibles inicials per a atendre les subvencions que es convoquen segons el que s'estableix en la present ordre seran els contemplats en la Llei de Pressupostos Generals de la Comunitat Valenciana per a l'exercici anual corresponent.

2. En la resolució de convocatòria, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, es donarà publicitat als crèdits pressupostaris disponibles per a cada exercici.

3. Les convocatòries podran fixar, a més de la quantia total màxima dels crèdits disponibles, una quantia addicional, com a conseqüència de l'augment pressupostari derivat d'una generació, ampliació o incorporació de crèdit, en aquest cas, la quantia del crèdit addicional quedarà condicionada a l'efectiva disponibilitat d'aquest, que serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, amb caràcter previ a la resolució del procediment, sense que tal publicitat implique l'obertura d'un nou termini per a la presentació de sol·licituds.

4. Les subvencions que s'atorguen seran concedides fins al límit de les consignacions pressupostàries, sempre que es complisquen els requisits legals establits en la present Ordre, d'acord amb els principis de publicitat, concurrència i objectivitat.



Article 3. Beneficiàries de les subvencions

1. Podran acollir-se a aquestes subvencions, en aplicació de l'article 3 del Decret 193/2015, de 23 d'octubre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 7/2015, de 2 d'abril, de Participació i Col·laboració Institucional de les Organitzacions Sindicals i Empresarials Representatives en la Comunitat Valenciana (d'ara endavant, RLPCI), totes les organitzacions empresarials i sindicals de la Comunitat Valenciana constituïdes a l'empara de la Llei 19/1977, d'1 d'abril, sobre regulació del dret d'associació sindical, independentment del seu percentatge de representativitat, amb l'única limitació del compliment dels requisits previstos en les presents bases.

2. La condició d'organització empresarial o sindical de la Comunitat Valenciana serà comprovada d'ofici per la direcció general competent en matèria de treball, mitjançant consulta realitzada en les bases de dades corresponents, prenent com a referència la data de publicació de la corresponent convocatòria, havent de tindre depositats els seus Estatuts en el corresponent Depòsit d'Estatuts d'Organitzacions Sindicals i Empresarials amb anterioritat a aquesta data o, si escau, haver adquirit personalitat jurídica i plena capacitat en els termes previstos en l'article 14 del Reial decret 416/2015, de 29 de maig, sobre depòsit d'estatuts de les organitzacions sindicals i empresarials.



3. No podran ser beneficiàries d'aquestes subvencions les entitats en les quals concórrega alguna de les següents circumstàncies:

a) Les previstes en l'article 13 de la LGS.

b) Haver sigut sancionada amb caràcter ferm en via administrativa, en els dos anys anteriors a la data de presentació de la sol·licitud, per la comissió d'infracció molt greu en matèria de seguretat i salut en el treball o per la comissió d'infracció greu en matèria de relacions laborals consistent en la transgressió de la normativa sobre modalitats contractuals, contractes de durada determinada i temporals, mitjançant la seua utilització en frau de llei o respecte a persones, finalitats, supòsits i límits temporals diferents dels previstos legal, reglamentàriament, o mitjançant conveni col·lectiu quan dits extrems puguen ser determinats per la negociació col·lectiva.

c) Les entitats que no complisquen la condició de ser una organització empresarial o sindical de la Comunitat Valenciana en la data de publicació de la corresponent convocatòria.



Article 4. Obligacions de l'entitat beneficiària

Sense perjudici de les obligacions generals establides en l'article 14 de la LGS i d'aquelles altres recollides en aquestes bases, amb caràcter específic seran obligacions de les entitats beneficiàries, les següents:



1. Facilitar a la direcció general competent en matèria de treball la programació de les activitats previstes, així com posar a la seua disposició el programa detallat amb el contingut de cadascuna de les activitats, mantenint aquesta informació actualitzada en tot moment

2. Donar publicitat a la programació de les activitats a través de la inserció en les publicacions oficials i pàgina web de l'entitat, així com per altres mitjans que s'estimen oportuns, de manera que s'assegure l'efectivitat en el compliment dels objectius d'aquesta subvenció.



3. Facilitar a la direcció general competent en matèria de treball informació periòdica, així com una memòria final sobre el desenvolupament de la programació.

A aquest efecte, serà aplicable, amb les peculiaritats pròpies d'aquestes organitzacions, la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana

4. Sotmetre's i prestar la seua col·laboració a les actuacions de control que corresponguen, especialment les que durà a terme el personal tècnic designat per la direcció general competent en matèria de treball, a qui s'atribueix expressament les funcions de «verificació sobre el terreny» de l'efectiva realització de les actuacions subvencionades.



5. Conservar, a la disposició de la direcció general competent en matèria de treball, un exemplar de tots els materials que hagen sigut emprats en les activitats subvencionades, on constaran, nítidament, els logos i llegendes referents al finançament aportat per la Conselleria.



6. Comptar amb una codificació comptable adequada que permeta identificar clarament totes les transaccions relacionades amb les actuacions finançades en el marc d'aquestes ajudes.

7. Comunicar a la direcció general competent en matèria de treball, al més prompte possible, l'obtenció de qualsevol altra ajuda destinada a subvencionar les mateixes activitats finançades en el marc d'aquestes ajudes.

8. Sotmetre's al control econòmic i financer de les seues activitats per part de la Intervenció General de la Generalitat i de la Sindicatura de Comptes.

9. Fer constar de manera explícita en la difusió i publicitat de les actuacions subvencionades el suport de la Conselleria competent en matèria de treball. A aquest efecte, aquesta publicitat comprendrà la publicació, en les seues pàgines web, de la informació financera que reflectisca l'origen i destinació dels fons percebuts, i la informació de les activitats referides a la destinació atorgada als mateixos en concepte de col·laboració institucional regulades en l'LPCI i en el seu reglament.



Article 5. Actuacions subvencionables

1. Als efectes previstos en aquesta ordre de bases, es consideren actuacions subvencionables les de difusió, promoció o foment en matèria de prevenció de riscos laborals dirigides a aconseguir una adequada cultura preventiva en els termes previstos en aquesta ordre, realitzades per les entitats beneficiàries a les quals es refereix l'article anterior.



2. De forma específica, serà subvencionable la realització d'accions consistents en Jornades, Seminaris, Tallers, Conferències i altres actuacions de difusió, dirigides a persones empresàries o treballadores que presten els seus serveis en centres de treball situats en la Comunitat Valenciana, sobre:

a) Foment del compliment de la normativa en matèria de prevenció de riscos laborals.

b) L'aplicació de la normativa reguladora en matèria de prevenció de riscos laborals, amb l'objectiu de millorar la comprensió sobre el significat i projecció del concepte de cultura preventiva entre persones empresàries i treballadores.

c) La coordinació de les activitats empresarials de prevenció previstes en l'article 24 de la LPRL, i en el Reial decret 171/2004, de 30 de gener, pel qual es desenvolupa aquest article 24.

d) La sinistralitat en algun dels set sectors en els quals el nombre d'accidents laborals amb baixa mèdica haja sigut major segons l'últim Informe Anual disponible de Sinistralitat en la Comunitat Valenciana elaborat per l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT).

e) La utilització i potenciació de les eines TIC en matèria de prevenció de riscos laborals, mitjançant accions de difusió de la cultura preventiva dirigides al públic en general, que podran consistir en la creació de pàgines web, revistes, cartelleria, fullets o material de difusió similar, tant en paper com en format digital.



Article 6. Requisits mínims de les actuacions subvencionables

1. Per a garantir la qualitat de les actuacions subvencionades i el compliment dels principis d'eficàcia, eficiència, transparència, igualtat i no discriminació, així com l'aplicació de les clàusules de caràcter social en matèria de subvencions de l'Administració de la Generalitat contingudes en l'Acord de 27 de març de 2015, del Consell, les accions subvencionables hauran de complir els següents requisits mínims:



a) Les accions hauran de ser realitzades o, si escau, dirigides per personal tècnic amb formació de nivell superior en prevenció de riscos laborals o amb titulació de formació professional de tècnic superior en prevenció de riscos laborals.

b) Les accions consistents en Jornades, Seminaris, Tallers o Conferències hauran de comptar amb una adequada publicitat i difusió prèvia al seu desenvolupament, de manera que es garantisca el compliment dels principis de transparència, igualtat i no discriminació.

c) La participació en les accions subvencionables serà paritària d'homes i dones. En cas de no poder aconseguir-se aquesta paritat, haurà de justificar-se el motiu que ho ha impedit.

d) Les accions consistents en Jornades, Seminaris, Tallers o Conferències hauran de comptar amb un número mínim de 20 assistents, sense que l'assistència puga excedir de l'aforament màxim del recinte en el qual aquelles s'impartisquen.

En casos excepcionals, degudament motivats i prèvia comunicació expressa a la direcció general competent en matèria de treball, podran dur-se a terme aquestes actuacions amb un menor nombre d'assistents que, en tot cas, no podrà ser inferior a deu. Aquesta comunicació serà realitzada per l'entitat beneficiària mitjançant presentació en la seu del registre electrònic de la conselleria competent en matèria de treball.



e) Les accions subvencionables hauran de ser gratuïtes per a les persones destinatàries finals de les entitats beneficiàries.

2. En cas de no complir-se algun dels requisits mínims assenyalats, procedirà la minoració o, si escau, el reintegrament de la subvenció que haguera sigut concedida a l'organització beneficiària incomplidora, d'acord amb el que es preveu en l'article 32 d'aquestes bases.

3. No seran subvencionables les actuacions de caràcter pluriennal, entenent-se per tals les que s'inicien o finalitzen en una anualitat diferent a la de la corresponent convocatòria.

4. Queden excloses de la concessió d'aquesta subvenció les activitats en matèria de prevenció de riscos laborals que les beneficiàries, com a ocupadores, venen obligades a complir respecte del seu personal emprat.



Article 7. Criteris de valoració i distribució del crèdit

1. En aplicació del que es preveu en l'article 165.2 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, les sol·licituds presentades dins del termini i en la forma escaient seran valorades d'acord amb els següents criteris, podent obtindre fins a 10 punts per cadascun d'ells, amb un màxim de 50 punts:

a) En funció de l'àmbit geogràfic. Es valorarà la implantació geogràfica de la sol·licitant dins de la Comunitat Valenciana, segons el següent barem: local, 3 punts; comarcal, 5 punts; provincial, 7 punts; autonòmica, 10 punts.

b) Nombre d'intervinents i participants. La puntuació s'atorgarà de la següent manera: de 10 a 19 persones, 1 punt; de 20 a 29 persones, 3 punts; de 30 a 39 persones, 5 punts; de 40 persones d'ara endavant, 10 punts.

c) En funció de la projecció de l'actuació en l'àmbit territorial sobre el qual es propose realitzar l'acció. Es valorarà de la següent manera:



Actuacions realitzades amb projecció en una província, 5 punts; actuacions amb projecció en dues províncies, 7 punts; actuacions amb projecció en les tres províncies de la Comunitat Valenciana, 10 punts.



d) En funció del sector sobre el qual es propose realitzar l'actuació. Els sectors inclosos entre els cinc amb major sinistralitat, segons l'últim Informe Anual disponible de Sinistralitat en la Comunitat Valenciana elaborat pel INVASSAT, que es faran constar en la resolució de convocatòria anual, 10 punts; sectors d'àmbit general, 7 punts; sectors no inclosos entre els anteriors, 5 punts.

e) Pla d'actuació. S'efectuarà una valoració motivada de cadascun dels següents paràmetres, amb la puntuació que s'indica per a cadascun d'ells, fins a un màxim de 10 punts:

1r. La consideració de determinats col·lectius com a destinataris preferents de les actuacions. Es valorarà que aquestes estiguen especialment dirigides a dones, persones desocupades, immigrants, grups necessitats d'especial protecció, persones amb discapacitat, facilitant en aquest cas l'accessibilitat als materials i documentació: 5 punts.

2n. Proporcionar a la totalitat de les persones assistents els materials elaborats amb motiu de l'acció, que permeten el seu seguiment, comprensió i posterior plasmació pràctica dels coneixements adquirits: 2,5 punts.

3r. La publicació en la pàgina web de la sol·licitant del material elaborat amb motiu de l'acció, perquè en prengui coneixement per tercers i per a la seua projecció i utilització en favor d'una cultura de prevenció de riscos laborals: 2,5 punts.

2. El crèdit es distribuirà per ordre de major puntuació fins que s'haja esgotat la disponibilitat pressupostària.

3. En cas d'igual puntuació, s'atorgarà preferència per a la concessió de la subvenció a aquelles organitzacions que acrediten l'adopció d'actuacions per a fer efectiva la consecució del principi d'igualtat d'oportunitats de dones i homes per alguns dels mitjans indicats en l'article 21.3 del RPCI.

4. Si persistira la igualtat, s'atorgarà preferència a aquelles organitzacions que acrediten ocupar, amb anterioritat a la publicació de la corresponent convocatòria, al major percentatge de persones treballadores amb diversitat o discapacitat en relació amb les respectives plantilles d'aquestes.

Aquesta preferència s'aplicarà en els termes establits en l'article 6.1 del Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell, pel qual es regulen mesures en els procediments de contractació administrativa i de concessió de subvencions per al foment de l'ús de les persones amb discapacitat.

5. Si finalment persistira la igualtat, es resoldrà per sorteig.





CAPÍTOL II

Procediment de gestió i concessió



Article 8. Règim de concessió i òrgans competents

1. El règim de concessió de les subvencions regulades per aquesta ordre serà el de concurrència competitiva previst en l'article 164 i següents de la LHPS, i en l'article 22.1 de la LGS.

A aquest efecte, es realitzarà una comparació de les sol·licituds presentades, a fi d'establir una prelació entre les mateixes d'acord amb els criteris de valoració fixats en aquestes bases, abans d'adjudicar la subvenció que corresponga, tenint en compte el límit fixat en la convocatòria dins del crèdit disponible.

2. Es delega en la persona titular de la direcció general competent en matèria de treball la facultat de convocar, mitjançant resolució que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, les subvencions regulades per aquesta ordre. Així mateix, es delega també en ella la facultat de dictar les resolucions de concessió corresponents i, si escau, tramitar el procediment de reintegrament de les subvencions concedides.

D'igual manera, se li autoritza a adoptar les mesures oportunes per al compliment i l'aplicació d'aquesta ordre, i també per a resoldre i notificar totes les incidències que es plantegen en la interpretació i execució de les presents bases, a proposta de la Comissió de Valoració prevista en l'article 12 d'aquesta ordre.



Article 9. Sol·licituds i termini de presentació

Les sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions regulades en aquestes bases, juntament amb la documentació requerida, es presentaran exclusivament de forma telemàtica, de conformitat amb el que es disposa en l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (d'ara endavant, LPAC), d'acord amb els models oficials disponibles en la Seu Electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es), mitjançant el procediment que figurarà publicat i disponible en la mateixa Seu Electrònica de la Generalitat.

Tant la sol·licitud com la resta de documents a presentar hauran de signar-se electrònicament amb certificació de persona jurídica, emesa per qualsevol de les entitats admeses pel portal electrònic de la Generalitat, o amb certificació digital del seu representant, que haurà d'haver-se registrat prèviament en el Registre de Representants de la Generalitat.



Article 10. Documentació a acompanyar a la sol·licitud

1. Les sol·licituds hauran d'anar acompanyades de la següent documentació:

a) Acord adoptat per l'òrgan competent de la sol·licitant pel qual s'aprove la presentació de la sol·licitud de subvenció.

b) Dades de domiciliació bancària, segons model disponible en la Seu Electrònica de la Generalitat, excepte si s'ha presentat amb anterioritat i no ha experimentat variació, en aquest cas bastarà declaració en tal sentit.

c) Programació de les activitats previstes, amb expressió de la seua modalitat, lloc i calendari previsible de realització.

d) Pressupost desglossat per partides, segons despeses subvencionables i detall d'accions de realització directa o realització mitjançant subcontractació amb tercers. Aquest pressupost haurà d'estar ajustat a la quantia màxima de subvenció a concedir d'acord amb l'assenyalat en l'article 15 d'aquestes bases.

2. La sol·licitant haurà d'acompanyar, així mateix, declaracions responsables relatives als següents extrems:

a) No incórrer en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari recollides en els apartats 2 i 3 de l'article 13 de la LGS.

b) Disposar dels plans d'igualtat visats pel centre directiu de l'Administració de la Generalitat amb competències en matèria de dona als quals es refereix la Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la Igualtat entre Dones i Homes.

c) Compliment de la normativa sobre integració laboral de persones amb diversitat o discapacitat o, si escau, acreditació d'estar exempt.

d) Les ajudes rebudes o sol·licitades amb el mateix objecte, i compromís de comunicar, si escau, qualsevol sol·licitud o concessió posterior de subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat.

e) Relació de les activitats proposades amb les línies que integren l'Estratègia Valenciana de Seguretat, Salut i Benestar Laboral 2017-2020, o la que la substituïsca.

3. Quan hagen d'aportar-se documents que ja estigueren en poder de qualsevol òrgan de l'administració actuant, la sol·licitant deurà, en tot cas:

a) Identificar el document o documents afectats.

b) Fer constar la data i l'òrgan o dependència i procediment en què van ser entregats.

c) Prestar consentiment exprés perquè puga ser consultada i comprovada aquesta documentació.

4. La presentació de la sol·licitud implica el coneixement i acceptació de les bases reguladores, i comportarà l'autorització a la Conselleria competent en matèria de treball, perquè aquesta, a l'efecte de verificar que la sol·licitant es troba al corrent del compliment de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social en els termes establits en l'article 13 de la LGS, i l'article 22 del RLGS, puga recaptar:

a) De l'Agència Estatal d'Administració Tributària, l'acreditació que es troba al corrent de les seues obligacions tributàries.

b) De la Tresoreria General de la Seguretat Social l'acreditació que es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions amb la Seguretat Social.

c) Dels Serveis Territorials de la Conselleria competent en matèria d'hisenda, l'acreditació que no té deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.

En els supòsits d'impossibilitat material d'obtindre els anteriors documents, l'òrgan competent podrà requerir a la sol·licitant la seua presentació, o en defecte d'això, l'acreditació per altres mitjans dels requisits a què es refereix el document.

No obstant això, la sol·licitant podrà denegar expressament el consentiment, havent d'aportar llavors els documents acreditatius del compliment de les obligacions indicades. Aquests documents hauran de tindre una vigència de, almenys, cinc mesos comptats a partir de la data de presentació de la sol·licitud.

6. L'òrgan instructor podrà, així mateix, recaptar el qualsevol moment la documentació original o complementària que considere necessària per a comprovar l'exacte compliment de les condicions exigides en les presents bases reguladores.

7. Una mateixa entitat sol·licitant podrà presentar diverses sol·licituds. Cada sol·licitud inclourà únicament una acció o actuació.

8. Les organitzacions integrades en altres entitats d'àmbit superior no podran presentar sol·licituds les actuacions de les quals versen sobre la mateixa matèria que les realitzades per aquestes últimes.

9. El termini per a presentació de sol·licituds es fixarà en la resolució de convocatòria d'aquestes subvencions, que serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, juntament amb un extracte d'aquesta.

10. Tots els documents certificats o signats que es presenten telemàticament juntament amb la sol·licitud hauran de ser enviats en format PDF i hauran d'incorporar les signatures digitals de les persones o entitats que els subscriguen.



Article 11. Instrucció

1. La instrucció del procediment de concessió de les subvencions regulades per aquestes bases correspondrà a la direcció general competent en matèria de treball, en els termes previstos en la LHPS.

2. L'òrgan instructor verificarà el compliment dels requisits de les sol·licituds presentades, així com de les condicions per a adquirir la condició de beneficiària, procedint a requerir, si escau, l'esmena de les deficiències observades o l'aportació de la documentació preceptiva que no s'acompanye, concedint un termini de 10 dies a la sol·licitant amb indicació que, si així no ho fera, se li tindrà per desistida de la seua petició, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes previstos en l'article 21 de la LPAC.

Esmenades les deficiències, o transcorregut el termini concedit per a això sense que s'haguera atés el requeriment, l'òrgan instructor ordenarà les sol·licituds rebudes d'acord amb els criteris de valoració recollits en l'article 7 d'aquestes bases.

3. Finalitzada la instrucció, l'òrgan instructor traslladarà a la Comissió de Valoració a la qual es refereix l'article següent els corresponents expedients, acompanyats d'una relació ordenada per ordre de puntuació de les sol·licituds rebudes i d'un informe en el qual es faça constar les sol·licituds denegades i els motius de la denegació.





Article 12. Comissió de Valoració

1. Per a la valoració dels criteris de baremació fixats en l'article 7 d'aquesta ordre, d'acord amb el que es disposa en l'article 165.2 c) de la LHPS, es constituirà una Comissió de Valoració adscrita a la direcció general competent en matèria de treball, la composició del qual serà la següent:

a) Presidència: la persona titular de la subdirecció general competent en matèria de relacions laborals o persona que li substituïsca.

b) Vocalies:

1r. La persona titular del servei competent en matèria d'ordenació laboral o persona que li substituïsca.

2n. Una persona funcionària designada per la direcció general competent en matèria de treball, que exercirà, així mateix, les funcions de secretaria de la comissió.

2. La Comissió de Valoració ajustarà el seu funcionament al que es disposa en els articles 15 i següents de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic i en la seua composició es procurarà la presència equilibrada de dones i homes.

3. La Comissió de Valoració podrà recaptar en qualsevol moment la documentació que considere necessària per a acreditar l'exacte compliment de les condicions exigides en les presents bases i la correcta avaluació de la subvenció que, si escau, poguera atorgar-se.

4. La Presidència de la Comissió de Valoració podrà convocar, a més, a altres persones en funció de les característiques de les matèries a analitzar. Aquestes assistiran a les reunions amb veu però sense vot.

5. La Comissió de Valoració elaborarà un informe d'avaluació de les sol·licituds presentades conforme als criteris de l'article 7 d'aquestes bases. En aquest informe s'establirà una prelació per ordre de major a menor puntuació.



Article 13. Proposta de concessió

1. La Comissió de Valoració formularà proposta de concessió que elevarà a l'òrgan competent per a resoldre, juntament amb el seu informe d'avaluació de les sol·licituds.

2. La proposta de concessió haurà de contindre la relació de sol·licitants que compleixen els requisits exigits, indicant l'ordre de prelació que els haja correspost en aplicació dels criteris fixats en l'article 7 d'aquestes bases i fent constar, igualment, la quantia de la subvenció proposada per a cadascun d'ells.



Article 14. Resolució de les ajudes

1. La resolució haurà de ser dictada de forma expressa per la persona titular de la direcció general competent en matèria de treball, i notificada telemàticament en el termini màxim de sis mesos, comptats a partir de l'endemà a la data en què hagués finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, sense perjudici que puga suspendre's el còmput d'aquest termini en cas de concórrer alguna de les causes previstes en l'article 22 de la LPAC.

El venciment del termini màxim sense haver-se notificat la resolució legitima a les interessades per a entendre desestimada per silenci administratiu la sol·licitud de concessió de la subvenció, sense perjudici que aquest termini puga ser ampliat excepcionalment, de conformitat amb el que es disposa en l'article 23 de la LPAC.

2. La resolució es pronunciarà, de forma motivada, sobre la concessió de la subvenció, la seua desestimació o la denegació per falta de crèdit disponible, així com sobre els supòsits en els quals procedisca tindre per desistides en la seua sol·licitud a les entitats en virtut del que es preveu per l'article 11.2 d'aquesta Ordre de bases.

Quan la resolució de concessió s'aparte de la proposta definitiva emesa per la Comissió de Valoració, es farà constar en aquesta amb expressió de la motivació que la sustente.

3. En cas de concessió de la subvenció, la resolució fixarà expressament la quantia de la subvenció, la forma d'abonament i altres circumstàncies exigibles per al cobrament d'aquesta, recursos i qualssevol altres condicions, obligacions i determinacions accessòries al fet que haja de subjectar-se la beneficiària.



Article 15. Quantia de la subvenció

La quantia màxima que pot rebre cada actuació serà de 30.000, 00 euros, sense que en cap cas la subvenció puga ser de tal quantia que supere el cost de l'activitat subvencionada. Una mateixa entitat podrà presentar diverses accions, en aquest cas, haurà de presentar una sol·licitud per cada acció o actuació.



Article 16. Recursos contra les resolucions

Contra la resolució del procediment podrà interposar-se recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que l'haja dictada, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà a la notificació telemàtica de la resolució, o bé directament recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de València, en el termini de dos mesos, sense perjudici de quants altres recursos s'estime oportú deduir.



Article 17. Modificació de la resolució

Tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions i ajudes atorgades per altres administracions o ens públics o privats, nacionals o internacionals, podrà donar lloc, prèvia instrucció del corresponent procediment amb audiència a l'entitat interessada, a la modificació o revocació de la resolució de concessió.







CAPÍTOL III

Règim econòmic de la subvenció



Article 18. Despeses subvencionables

1. Es consideren despeses subvencionables aquells que de manera indubtable responguen a la naturalesa de l'activitat subvencionada, resulten estrictament necessaris i es realitzen en el termini establit en aquesta ordre de bases.

En cap cas el cost d'adquisició de les despeses subvencionables podrà ser superior al valor de mercat.

2. Quan no es dispose de factura separada per a les despeses, per tractar-se de despeses comunes a diverses activitats, serà necessària la factura global i el justificant de pagament, així com un document en el qual es reflectisca la metodologia utilitzada per a aplicació a prorrata d'aquesta despesa, atés el temps d'utilització dels recursos comuns i al volum dels serveis associats al projecte, i identificant el percentatge de despeses que s'imputa, en aplicació del mètode prèviament identificat per la beneficiària.

3. Els tributs són despeses subvencionables quan la beneficiària de la subvenció els abone efectivament. En cap cas es consideren despeses subvencionables els impostos indirectes quan siguen susceptibles de recuperació o compensació ni els impostos personals sobre la renda.



4. En tot cas, els costos subvencionables previstos en aquestes bases han de respondre a costos reals, efectivament realitzats, pagats i justificats mitjançant factures o documents comptables de valor probatori equivalent.

En aquest sentit, els suports de dades generalment acceptades seran els següents:

a) Documents originals, ja siga en suport paper o electrònic.

b) Les fotocòpies compulsades de documents originals.

5. En la contractació d'aquelles despeses en què haja d'incórrer la beneficiària per a la realització per si mateixa de les activitats subvencionades, i sempre que excedisquen de les quanties establides en la Llei de Contractes del Sector Públic per al contracte menor, haurà d'aportar la beneficiària tres ofertes prèvies a la contractació, així com les factures pagades i la constància documental de la transferència de fons.

Quan no es tracte de la proposta econòmica més avantatjosa, haurà d'aportar-se informe justificatiu sobre les raons objectives que s'han tingut en compte per a seleccionar aquesta oferta.



Article 19. Subcontractació

1. A l'efecte d'aquesta subvenció, s'entendrà que existeix subcontractació quan la beneficiària concerte amb tercers l'execució parcial de les accions previstes en aquestes bases reguladores. Queda fora d'aquest concepte la contractació d'aquelles despeses en què haja d'incórrer la beneficiària per a la realització per si mateix de l'activitat subvencionada.

2. La subcontractació d'accions per part de la beneficiària es farà en condicions de lliure competència, sotmetent-se en tot cas al que es disposa en l'article 29 de la LGS i en l'article 68 del RLGS, sense perjudici de qualsevol altra normativa que resulte d'aplicació.

3. Només seran subvencionables les despeses corresponents a accions subcontractades fins al límit del cinquanta per cent de la subvenció concedida.

4. Quan algun dels serveis subcontractats supere el valor estimat de 15.000,00 euros previst en l'article 118 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic com a llindar màxim per a l'adjudicació de contractes menors, la beneficiària haurà de sol·licitar com a mínim tres ofertes de diferents proveïdores, amb caràcter previ a la contracció, llevat que per les seues especials característiques no existisca en el mercat suficient nombre d'entitats que els realitzen, presten o subministren, circumstància que haurà de ser acreditada per la beneficiària.

5. L'elecció entre les ofertes presentades es realitzarà conforme a criteris d'eficiència i economia, havent de donar prioritat en la subcontractació a entitats socials o sense ànim de lucre i justificant expressament l'elecció quan no recaiga en la proposta econòmica més avantatjosa.



Article 20. Règim de compatibilitat

De conformitat amb el que es preveu en l'article 17.3.m de la LGS, les ajudes que es regulen mitjançant les presents bases són compatibles amb la percepció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat per les entitats beneficiàries, procedents de qualssevol Administracions o ens públics o privats, ja siguen nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals. No obstant l'anterior, no podrà obtindre's un doble finançament de les despeses subvencionables, per la qual cosa es procedirà al segellat de les factures originals per part de la direcció general competent en matèria de treball, amb indicació de l'expedient i percentatge de l'import de la factura que haja sigut objecte de subvenció.



Article 21. Justificació de les despeses subvencionables

1. De conformitat amb el que es preveu en l'article 20 del RPCI, per a la justificació del compliment de les condicions imposades i de la consecució dels objectius previstos en l'acte de concessió de la subvenció, serà de plena aplicació el que es preveu en l'article 30 de la LGS, i en els articles 169 i concordants de la LHPS.

2. De conformitat amb el que es preveu en l'article 30 de la LGS, i en el Capítol II del Títol II del seu Reglament, la justificació per les beneficiàries del compliment de les condicions assenyalades i de la consecució dels objectius previstos en l'acte de concessió de la subvenció, revestirà la forma de compte justificatiu amb aportació de justificants de despesa.



Article 22. Termini de justificació de les despeses subvencionades

1. La justificació de la subvenció es realitzarà abans del dia 30 de novembre de l'exercici en què es concedisca la subvenció, acompanyada de la documentació justificativa de les despeses en què s'haja incorregut.

2. En el cas que les despeses justificades foren inferiors a la subvenció concedida, aquesta es minorarà en la quantitat corresponent, devent la beneficiària procedir, si escau, al reintegrament de les quantitats rebudes en excés, incrementades amb els corresponents interessos.



3. En cas d'observar-se deficiències corregibles en la documentació justificativa aportada per la beneficiària, la direcció general competent en matèria de treball ho posarà en el seu coneixement, concedint-li un termini de 10 dies per a l'esmena d'aquelles. De no dur-se a terme l'esmena requerida, es tindrà per no justificat la despesa corresponent.





Article 23. Documentació a presentar

Per a la justificació haurà d'acompanyar-se, d'acord amb el que s'assenyala en els articles següents, almenys:

1. Una memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts.

2. Una memòria econòmica justificativa del cost de les activitats realitzades.

3. D'acord amb el que es disposa en l'article 20.2 del RLPCI, els últims comptes anuals aprovades de les organitzacions sindicals i empresarials beneficiàries.



Article 24. Memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions de la subvenció

La memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció contindrà, en tot cas:

1. Una relació de les activitats realitzades, indicant el lloc, data de realització i nombre d'assistents, si escau, així com el seu cost total.

2. Identificació del personal moderador, ponent i conferenciant que haja participat en cada acció de les previstes en l'article 5.2 d'aquestes bases, mitjançant document que haurà de ser signat per aquell i per qui represente a l'entitat beneficiària.

3. La documentació justificativa de la formació professional o acadèmica del personal tècnic encarregat de la realització o direcció de cada acció subvencionada.

4. La identificació de les persones empresàries i treballadores que han assistit a l'acció subvencionada mitjançant un document en el qual s'identifique aquesta acció, així com les dades d'aquelles (nom, cognoms i NIF) i de l'empresa en la qual treballen (denominació i NIF).



5. Quan es realitzen accions de difusió previstes en l'article 5.2 lletra b) d'aquestes bases, haurà d'acompanyar-se un exemplar del document gràfic o material que acredite la realització d'aquestes accions de difusió. Aquests materials, una vegada feta l'oportuna comprovació, hauran de ser retirats per la pròpia entitat en un termini de dos mesos des del pagament final de la subvenció. En cas de no retirar-se, passaran a ser propietat de l'Administració.

6. Quan l'acció de difusió consistisca en la creació d'una pàgina web, o creació de continguts digitals per a la seua difusió en internet, l'entitat beneficiària haurà d'aportar documentació justificativa que acredite el caràcter nou d'aquest contingut o pàgina web, així com dades estadístiques sobre els accessos realitzats des de la seua creació.



Article 25. Memòria econòmica

La memòria econòmica justificativa del cost de les activitats realitzades, contindrà:

1. Una relació classificada de les despeses de l'activitat, amb identificació de la creditora i del document, el seu import, data d'emissió i data de pagament.

2. L'original de les factures, o documents de valor probatori equivalent en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa, incorporats en la relació a què es fa referència en el paràgraf anterior i la documentació acreditativa del pagament.

3. Indicació, si escau, dels criteris de repartiment dels costos directes i dels indirectes o derivats incorporats a la relació de despeses.



4. Els tres pressupostos que, en aplicació de l'article 31.3 de la LGS, haja d'haver sol·licitat la beneficiària, si escau.

5. Si escau, la carta de pagament de reintegrament en el supòsit de romanents no aplicats així com dels interessos derivats d'aquests.

6. Una declaració sobre qualsevol altre finançament públic o privat per a la realització de les actuacions subvencionades.



Article 26. Compliment de l'obligació de justificació

Per al correcte compliment de l'obligació de justificació, haurà de tindre's en compte el següent:

1. Despeses per la participació de personal moderador, conferenciant i ponent de les Jornades, Seminaris, Tallers, Conferències o similars a què es refereix l'article 5.2 d'aquestes bases

Aquestes despeses hauran de presentar-se degudament desglossats, identificant adequadament a la persona la participació de la qual se subvencione, així com l'activitat en la qual haja participat, sent aplicable, a aquest efecte de concretar la despesa subvencionable màxima, els imports previstos per a les gratificacions per assistència a seminaris, cursos, etc. del Decret 64/2011, de 27 de maig, del Consell, pel qual es modifica el Decret 24/1997, d'11 de febrer, sobre indemnitzacions per raó del servei i gratificacions per serveis extraordinaris, o norma que la substituïsca.

2. Les despeses d'amortització d'equips informàtics, de plataformes tecnològiques, o de les aules i altres superfícies propietat de la beneficiària, sempre que siguen utilitzades en el desenvolupament de les activitats subvencionades, seran calculats segons normes de comptabilitat generalment acceptades, sempre que per a la seua compra o construcció no s'haja fet ús de subvencions públiques, i el cost es referisca exclusivament al període subvencionable.

Aquestes despeses hauran de presentar-se degudament desglossats per acció, i s'imputaran per hores d'utilització en els casos en què procedisca l'amortització.

3. També seran subvencionables les despeses corresponents a l'arrendament de locals, espais o mitjans que no siguen propietat de la beneficiària, quedant exclòs l'arrendament financer, quan això siga necessari per a poder desenvolupar l'activitat subvencionada, i sempre que es justifique prou la impossibilitat d'ús de les instal·lacions o mitjans propis, la qual cosa haurà d'acreditar-se mitjançant certificació signada pel representant de l'entitat beneficiària.

Aquestes despeses hauran de presentar-se degudament desglossats per activitat subvencionada i s'imputaren pel període de durada de l'acció.

4. Costos del personal tècnic i de suport de les entitats beneficiàries que es destine a funcions necessàries per a la correcta execució de les actuacions, quantificat en el percentatge que li corresponga d'acord al temps efectivament destinat a aquestes funcions, sense perjudici del que es disposa en l'article 20.

La beneficiària haurà d'aportar els contractes, nòmines i documents justificatius del pagament de la nòmina, impostos i càrregues socials corresponents a aquest personal.

En cas de dedicació parcial d'aquest personal, a més s'aportarà, respecte a cada persona treballadora, un document de designació formal per a dedicar part de la seua jornada a les accions subvencionades, els comunicats de treball (o document amb detall d'hores de dedicació a les actuacions subvencionades), així com un quadre on es detalle el cost econòmic i de seguretat social corresponent a cada mes, indicant el percentatge de la nòmina que, d'acord amb les hores efectivament dedicades, s'ha de considerar despesa subvencionable.

5. Les despeses financeres són subvencionables si estan directament relacionats amb l'activitat subvencionada i resulten indispensables per a l'adequada preparació o execució d'aquesta. No seran subvencionables els interessos deutors dels comptes bancaris.

6. Les despeses de les actuacions de difusió de la cultura preventiva dirigides al públic en general hauran de presentar-se degudament desglossats i complir amb els requisits assenyalats en aquestes bases reguladores, així com els exigibles per la normativa aplicable.

7. Les despeses de subministraments d'energia elèctrica, calefacció, aigua, telèfon, missatgeria, correu, neteja i vigilància, associats a l'execució de l'activitat, seran subvencionats sempre que s'imputen per la beneficiària a l'activitat subvencionada en la part que proporcionalment corresponga d'acord amb principis i normes de comptabilitat generalment admeses i, en tot cas, en la mesura en què tals costos corresponguen al període en què efectivament es realitza l'activitat.





Article 27. Costos associats de l'activitat subvencionable

Els costos associats de cada acció no podran excedir en cap cas del percentatge del vint per cent dels costos totals d'aquesta acció. No es podran imputar aquests costos en cas que la realització d'aquesta activitat siga subcontractada.

Als efectes previstos en aquestes bases, tindran la consideració de costos associats de l'activitat subvencionable:

1. Les despeses de personal de suport tant intern com extern necessaris per a la gestió i execució de l'activitat subvencionada.

2. Les despeses financeres directament relacionades amb l'activitat subvencionada, en els termes anteriorment indicats.

3. Les despeses de subministraments d'energia elèctrica, aigua, calefacció, missatgeria, correu, neteja i vigilància, en els termes anteriorment indicats.



Article 28. Pagament de la subvenció

1. L'abonament de la subvenció s'efectuarà a les beneficiàries de la següent manera:

a) Una bestreta del 30 per cent de l'import de la subvenció en el moment de resoldre's la subvenció.

b) El 70 per cent restant s'abonarà a la finalització de l'acció o programa per a la qual es concedisca la subvenció, una vegada s'haja justificat la realització de l'objecte de la subvenció.

2. Conforme disposa l'article 34 de la LGS, no podrà realitzar-se el pagament de la subvenció en tant la beneficiària no es trobe al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social, o siga deutora per resolució de procedència de reintegrament.

3. Es produirà la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la subvenció en el supòsit de falta de justificació o de concurrència d'alguna de les causes previstes en l'article 37 de la LGS, sent aplicable el règim previst en l'article 32 d'aquestes bases.



Article 29. Règim de garanties

Quant al règim de garanties, s'estarà a el que es preveu en els articles 45 a 54 del RLGS, en tant no es produïsca el desenvolupament reglamentari previst en l'article 171.5 de la LHPS, sense perjudici del que, si escau, s'establisca en les Lleis de Pressupostos de la Generalitat.

Les garanties respondran de l'import de les quantitats anticipades i dels interessos de demora.



Article 30. Programació i seguiment de les actuacions

Totes les entitats beneficiàries de la subvenció regulada en les presents bases hauran de mantindre actualitzada la seua programació d'activitats previstes, comunicant qualsevol modificació a la direcció general competent en matèria de treball amb l'antelació suficient.



Article 31. Comprovació de la realització de l'activitat

En compliment del que es disposa en els articles 165.2.j) i 169.3 de la LHPS, s'aprova el següent pla de control dirigit a la comprovació de l'efectiva realització de l'activitat subvencionada:

1) Comprovació material de la justificació documental de la subvenció concedida mitjançant la revisió administrativa de la documentació que a aquest efecte s'estableix en les presents bases com d'aportació preceptiva per les beneficiàries.

Aquesta comprovació material es durà a terme per la direcció general competent en matèria de treball.

2) Comprovació material sobre el terreny de l'efectiva realització de les activitats subvencionades.

Aquesta comprovació consistirà en la realització, aleatòria i sense previ avís, de visites als llocs de realització de les activitats subvencionades per part del personal designat per la direcció general competent en matèria de treball, durant l'execució de les actuacions objecte de la present subvenció.



Article 32. Minoració, revocació i reintegrament de les subvencions

1. Procedirà la revocació i el reintegrament total de les quantitats percebudes i l'exigència de l'interés de demora reportat des del moment del pagament de la subvenció fins hui en què s'acorde la procedència del reintegrament (o la data en què la deutora ingresse el reintegrament si és anterior a aquesta), o bé la declaració de la pèrdua del dret al cobrament de la mateixa si aquest pagament no s'hagués efectuat, en cas que concórrega alguna de les causes previstes en l'article 37 de la LGS.

2. Igualment, procedirà el reintegrament de les quantitats percebudes en excés i l'exigència de l'interés de demora reportat des del moment del pagament de la subvenció fins hui en què s'acorde la procedència del reintegrament, en cas que la beneficiària no haja procedit al reintegrament voluntari previst en l'apartat 2 de l'article 22 d'aquestes bases.

3. Procedirà la minoració o, si escau, el reintegrament parcial de les quantitats concedides quan la beneficiària no justifique la totalitat de l'import subvencionat, en una quantia igual a la diferència entre el concedit i l'efectivament justificat, més els interessos de demora, si escau.



4. El procediment de reintegrament s'iniciarà per la direcció general competent en matèria de treball seguint les disposicions generals sobre procediment administratiu comú, amb les especialitats assenyalades en l'article 172 de la LHPS.



Article 33. Publicitat de les subvencions concedides

Als efectes previstos en els articles 18 i 20 de la LGS, es procedirà a la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de les subvencions concedides, amb expressió de la convocatòria, el programa i crèdit al qual s'imputen, entitats beneficiàries, quantitat concedida i finalitat de la subvenció, així com, en la Base de dades Nacional de Subvencions, en els termes previstos en les disposicions indicades.





Article 34. Règim sancionador

1. Serà aplicable a les organitzacions beneficiàries d'aquestes subvencions el règim sancionador regulat en els articles 173 a 177 de la LHPS, per la comissió de les infraccions administratives contemplades en la normativa bàsica estatal, d'acord amb el procediment establit en la Llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

2. Són òrgans competents per a la resolució del procediment sancionador els assenyalats en l'article 160 de la LHPS.



Article 35. Protecció de Dades i dret d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició

En compliment del que es disposa en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, així com en el Reial decret 1729/2007, de 31 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de Protecció de Dades de Caràcter Personal, les dades de les persones sol·licitants s'incorporaran als fitxers autoritzats, de titularitat de l'Administració de la Generalitat.

Per a exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, les persones interessades poden dirigir petició escrita a l'òrgan competent de la gestió del fitxer.





DISPOSICIONS ADDICIONALS



Única. Règim jurídic

La present ordre es dicta de conformitat amb el que es disposa en el títol X de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions; en els preceptes declarats bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, del Reglament que la desenvolupa aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, així com en la resta de normativa comunitària, estatal i autonòmica que resulte d'aplicació.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Habilitació normativa

Es faculta a la persona titular de la direcció general competent en matèria de treball perquè dicte les resolucions i instruccions que es consideren oportunes per al desenvolupament i aplicació del que es disposa en la present ordre i es delega en ella la resolució d'incidències que puguen produir-se amb posterioritat a la resolució de les ajudes, inclosos els errors materials, aritmètics o de fet.



Segona. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 15 de novembre de 2018



El conseller d'Economia Sostenible,

Sectors Productius, Comerç i Treball,

RAFAEL CLIMENT GONZÁLEZ

Mapa web