Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 23 d'octubre de 2009, de la Presidència del Consorci Hospital General Universitari de València



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6141 de 10.11.2009
Número identificador:  2009/12729
Referència Base de Dades:  012688/2009
 



RESOLUCIÓ de 23 d'octubre de 2009, de la Presidència del Consorci Hospital General Universitari de València (CHGUV), per la qual s'aproven les bases generals de les convocatòries de provisió de places de direcció. [2009/12729]

El títol V de la Llei 7/2007, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, estableix els criteris d'ordenació de l'activitat professional i de la planificació dels recursos humans, així com els principis ordenadors i procediments per a la provisió de places, orientats a la consecució d'una administració pública més eficaç que, en el cas del CHGUV, es concreta en una entitat orientada al pacient i a la promoció eficient de la salut.

De la mateixa manera, la Llei 44/2003, d'Ordenació de les Professions Sanitàries, en l'article 10 traça el model d'implantació de la gestió clínica en les organitzacions sanitàries, les funcions que tenen esta consideració -entre les que es detallen, entre d'altres, les relatives a direcció o coordinació d'equips- i a la necessitat sotmetre el seu exercici a avaluació periòdica.

Per la seua banda, els Estatuts del Consorci Hospital General Universitari de València, aprovats mitjançant el Conveni interadministratiu de col·laboració entre la Generalitat Valenciana i la Diputació de València publicat en el, llavors, Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) de 29 de maig de 2006, incideixen de forma manifesta en estes raons al llarg del seu articulat.

La finalitat expressa d'esta resolució no és sols homogeneïtzar els processos de provisió de places i simplificar els seus tràmits, sinó unificar -amb vocació de permanència en el temps- els criteris de gestió dels òrgans i comissions de valoració, i dotar estos processos de major claredat i publicitat, en pro d'una major seguretat jurídica. Tot això d'acord amb els principis d'igualtat, legalitat, eficiència i periodicitat que han d'ordenar els processos de provisió i selecció en les administracions públiques.

En conseqüència, la Presidència del CHGUV en els termes previstos en l'article 13 dels estatuts refosos del CHGUV i en l'apartat 1.2. de l'Acord del seu Consell de Govern de 12 de desembre de 2003 (DOCV 13.01.2004), sobre delegació de facultats en determinats òrgans del CHGUV, resol:

Aprovar les bases generals de les convocatòries de provisió de places de direcció en l'àmbit de l'entitat de dret públic Consorci Hospital General Universitari de València (CHGUV) que figuren en l'annex.

Esta resolució entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Contra esta disposició les persones interessades podran interposar directament UN recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la seua publicació, davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, de conformitat amb el que disposa l'article 109 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú (LRJPAC), i els articles 10, 14.2, 25.1 i 46 de la Llei 29/1998, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa. Tot això sense perjudici de la interposició de qualsevol altre recurs que estimen procedent.

València, 23 d'octubre de 2009.- El president del Consorci Hospital General Universitari de València i conseller de Sanitat: Manuel Cervera Taulet.

ANNEX

Bases generals per a la provisió de places de direcció en l'àmbit del CHGUV

ÍNDEX

1. Àmbit

2. Normativa aplicable

3. Principis generals

4. Règim jurídic i àmbit geograficofuncional

5. Gestió de les convocatòries

6. Contingut mínim de les bases específiques

7. Requisits generals dels aspirants

8. Publicació de les convocatòries

9. Sol·licituds

10. Documentació i projecte de gestió

11. Comissions de valoració

12. Barems específics de mèrits i acreditació d'estos

13. Desenvolupament de les convocatòries

14. Resolució de les convocatòries i nomenament

15. Desistiment i renúncia

16. Cessament i presa de possessió

17. Avaluació de l'exercici

18. Vinculació de les bases

19. Recursos

20. Publicitat d'actes i acords

21. Llengües oficials de la Comunitat Valenciana

22. Pàgina web corporativa

23. Protecció de dades de caràcter personal

24. Habilitació de desenvolupament

Disposició addicional: administració electrònica

Disposició transitòria: processos d'avaluació de l'exercici respecte de convocatòries resoltes amb anterioritat a l'aprovació d'estes bases generals

Primera. Àmbit

Estes bases generals s'han d'aplicar a totes les convocatòries de provisió de places que comporten direcció en l'entitat pública Consorci Hospital General Universitari de València (CHGUV).

Queden exclosos d'estes bases els processos de provisió per mitjà de convocatòries pel sistema de lliure designació.

Segona. Normativa aplicable

A les convocatòries de provisió de places de direcció se'ls han d'aplicar estes bases generals, les bases específiques contingudes en cada convocatòria específica, la Llei 7/2007 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, i en el cas del personal sanitari, la Llei 44/2003 d'ordenació de les professions sanitàries; tot això, sense perjudici de la legislació que, supletòriament, puga ser d'aplicació.

Tercera. Principis generals

Les convocatòries compliran amb els principis generals establerts en la Llei 7/2007, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, i la Llei Orgànica 3/2007, per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes; així com amb els continguts en l'article 10 de la Llei 44/2003, d'Ordenació de les Professions Sanitàries, en el marc dels criteris generals que s'han anat adoptant per mitjà dels processos de negociació col·lectiva en l'àmbit del CHGUV.

Quarta. Règim jurídic i àmbit geograficofuncional

4.1. En el context de l'ordenació sanitària de la Comunitat Valenciana, totes les places objecte de les distintes convocatòries han de tenir la consideració de places del Departament de Salut València-Hospital General o el que en el futur corresponga, i cal que impliquen l'obligació de prestació de serveis en el dit àmbit funcional i geogràfic.

4.2. Els que siguen seleccionats obtindran un nomenament temporal per a la plaça objecte de la convocatòria, subjecte a avaluació periòdica de l'exercici a l'efecte de la seua continuïtat.

4.3. Les condicions de treball i, en especial, el règim de dedicació i de jornada del personal que obtinga plaça mitjançant qualsevol de les convocatòries serà, d'acord amb la naturalesa de la seua relació d'ocupació, l'establit amb caràcter general o comú en l'àmbit del CHGUV sense que siguen d'aplicació garanties personals adquirides amb anterioritat en l'ocupació d'altres places o categories.

4.4. En el cas del personal facultatiu, la dedicació s'ha de correspondre amb complement específic C, i el règim de prestació de serveis assistencials ha de ser el que tinga assignat, en cada moment, el servei o unitat al qual es trobe adscrita la plaça, que podrà ser indistintament de matí o vesprada.

Cinquena. Gestió de les convocatòries

La Direcció de Recursos Humans del CHGUV és l'òrgan de gestió de les convocatòries i de suport i assessorament tècnic a les comissions de valoració; en el seu domicili tenen la seua seu la totalitat de les comissions de valoració que es constituïsquen.

La gestió dels processos de provisió s'ha d'ajustar al que estableixen les presents bases i, si és el cas, a les particularitats derivades de cada convocatòria específica.

El termini màxim per a la resolució de les convocatòries ha de ser de sis mesos, encara que puga ser objecte d'ampliació, mitjançant una resolució motivada de l'òrgan de gestió, quan concórreguen circumstàncies que així ho justifiquen.

Sisena. Contingut mínim de les bases específiques

Per resolució de la Presidència del CHGUV cal que s'aproven les convocatòries específiques de places que contindran els punts següents:

- Descripció i nombre de places;

- Classificació retributiva;

- Caràcter sanitari o no sanitari;

- Perfil clínic o de gestió, si és el cas;

- Àrea o adscripció funcional;

- Requisits específics;

- Model de sol·licitud o seu electrònica on obtenir-lo.

- Termini de presentació de les sol·licituds i documentació requerida;

- Barem de mèrits, si és el cas.

- Duració de la fase 1ª (presentació i defensa del projecte de gestió) i puntuació mínima per a superar-la;

- Periodicitat del procés d'avaluació de l'exercici que, com a mínim, serà biennal.

Per raons d'eficiència, les convocatòries específiques es poden regular de forma conjunta els processos i característiques de diverses places.

Setena. Requisits generals dels aspirants

Per a ser admesos en els processos de provisió, els aspirants hauran de posseir en el dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantindre fins al moment de la presa de possessió en la plaça de nova adjudicació els següents requisits de participació, així com els continguts en les corresponents convocatòries específiques.

7.1. Ser empleat públic amb caràcter fix, d'acord amb els requeriments següents:

7.1.1. Per a les places de direcció clínica: ser personal facultatiu amb nomenament com a personal estatutari fix, funcionari de carrera o laboral fix; i ocupar plaça de l'especialitat a les quals es concórrega a hospitals de titularitat pública directament dependents de la Conselleria de Sanitat, del CHGUV o dels serveis autonòmics de salut, amb programa acreditat per a la docència per la Comissió Nacional de la corresponent especialitat.

7.1.2. Per a la resta de places: ser empleat laboral fix del CHGUV del grup de titulació o categoria corresponent; en el cas que ho prevegen les convocatòries específiques, ser estatutari fix, funcionari de carrera o laboral fix del mateix grup de titulació dels serveis de salut o administracions públiques.

7.2. Estar en possessió de la titulació requerida per a accedir a la plaça o categoria professional a la qual es concursa i, si és el cas, de l'especialitat corresponent.

7.3. Posseir l'aptitud psicofísica i funcional necessària per a l'exercici de les funcions pròpies de la plaça i categoria.

7.4.No excedir l'edat de jubilació forçosa (65 anys).

7.5.No haver sigut separat per mitjà d'un expedient disciplinari del servei en qualsevol administració o servei públic en els sis anys anteriors a la convocatòria, ni trobar-se inhabilitat per sentència judicial ferma per a l'accés o exercici de funcions públiques ni per a la corresponent professió.

En el cas dels nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, no trobar-se inhabilitat, per sanció o pena, per a l'exercici professional o per a l'accés a funcions o serveis públics en els mateixos, ni haver sigut separat, per sanció disciplinària, d'algunes de les seues administracions o serveis públics en els sis anys anteriors a la convocatòria.

Huitena. Publicació de les convocatòries

Les convocatòries específiques, aprovades mitjançant una resolució de la Presidència del Consorci HGUV, s'han de publicar en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

Novena. Sol·licituds

9.1. Les persones interessades a participar en les convocatòries han d'adreçar la sol·licitud degudament emplenada a la Direcció de Recursos Humans del CHGUV, i presentar-la juntament amb la documentació corresponent, preferentment en el Registre General del CHGUV (av. Tres Creus, 2 46014 València) o mitjançant qualsevol de les formes previstes en la Llei 30/1992 (LRJPAC).

En el cas d'enviament per mitjà de correu certificat, la presentació de la sol·licitud, la documentació annexa i el projecte o memòria de gestió, a l'oficina de correus ha de realitzar-se d'acord amb el que preveu l'article 31 del Reial Decret 1829/1999, en sobre obert, a fi que l'exemplar destinat al CHGUV siga datat i segellat.

En el cas que la sol·licitud no estiguera datada per les oficines públiques de registre o per les oficines de correus cal entendre únicament com a data vàlida la d'entrada en el Registre General del CHGUV.

9.2. En el cas de concórrer a diverses places l'interessat ha d'indicar l'ordre de prelació; en cas contrari la sol·licitud s'ha de processar per l'ordre en el qual ha estat emplenada.

9.3. Les sol·licituds s'han d'ajustar al model que en cada convocatòria específica s'indique.

9.4. El termini de presentació de sol·licituds ha de ser el que establisca cada convocatòria específica, que ha de ser, com a mínim, de vint dies naturals comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

9.5. La consignació de dades falses en la sol·licitud o en la documentació aportada pels aspirants comportarà l'exclusió del procés o la nul·litat de la plaça adjudicada si és el cas, sense perjudici de les mesures legals, disciplinàries o laborals que corresponguen.

9.6. El domicili que figure en la sol·licitud ha de ser el considerat vàlid a l'efecte de notificacions.

Deu. Documentació i projecte de gestió

La documentació acreditativa ha de ser original o, si no n'hi ha, trobar-se degudament confrontada. En cas contrari cal entendre-la com a no presentada.

La comissió de valoració pot admetre, quan els considere fefaentment acreditats i els verifique, documents impresos amb signatura o empremta digital, o documents electrònics degudament referenciats de bases de dades documentals.

La comissió de valoració sols pot valorar la documentació degudament acreditada dins del termini i en la forma corresponent, si bé pot requerir els aclariments que estime oportuns.

En cas de documents redactats en idiomes diferents dels oficials a la Comunitat Valenciana, se'n pot requerir a l'aspirant la traducció jurada o fefaent.

Juntament amb la sol·licitud de participació els aspirants han d'aportar, inexcusablement, la documentació que es detalla a continuació:

a) Document nacional d'identitat (DNI) o document equivalent per als nacionals d'altres estats.

b) Titulació requerida per a accedir a la plaça o categoria a la qual es concursa, o certificat acadèmic que acredite haver realitzat tots els estudis per a l'obtenció del títol i haver realitzat el dipòsit per a la seua expedició. En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, credencial emesa per l'òrgan competent que acredite la seua homologació.

c) Projecte tècnic de gestió d'acord amb les condicions següents:

1. Per a les places de caràcter sanitari, el contingut del projecte tècnic de gestió ha de versar, almenys, sobre les següents qüestions i ha de guardar coherència amb el Pla Estratègic del CHGUV i el Pla de Salut de la Conselleria de Sanitat / Agència Valenciana de Salut:

· Programa d'accions i propostes assistencials, orientades al pacient, que milloren l'accessibilitat, l'eficiència i la satisfacció dels ciutadans, amb anàlisi de costos i recursos;

· Anàlisi de situació i proposta d'objectius -sobre la base de la gestió clínica- d'estratègies i activitats i implantació de processos que garantisquen o milloren la continuïtat entre nivells assistencials.

· Pla de qualitat de garanties i seguretat clínica;

· Anàlisi de la cartera de serveis i, si és el cas, coordinació intra i extrahospitalària;

· Propostes de cooperació assistencial amb les unitats clíniques del Departament de Salut València-Hospital General o altres, si és el cas.

· Docència pre i post graduada;

· Investigació: àrees d'interés i projectes d'investigació, finançament i incardinació amb els projectes de la Fundació d'Investigació Hospital General València.

2. Per a les places de caràcter no sanitari, cal presentar un projecte de gestió que ha de recollir les línies fonamentals i objectius que s'han de desenvolupar, per a cada una de les places a les quals es concórrega. El seu contingut s'ha de referir, almenys, als aspectes següents:

· Programa d'accions i propostes de gestió que milloren l'eficiència i la qualitat del servei i la satisfacció dels diferents usuaris, amb anàlisi costos i recursos;

· Anàlisi de situació i proposta d'objectius, estratègies i activitats respecte a la situació de la unitat;

· Anàlisi de recursos;

· Propostes de coordinació entre la unitat i la resta de serveis o unitats del Departament de Salut València-Hospital General, en el cas que siga procedent;

· Si és el cas, docència i investigació.

3. El projecte s'ha de presentar en format electrònic o digital editable en format compatible amb OpenOffice o Microsoft Office, i en cinc exemplars en paper enquadernats.

4. La no-presentació del projecte juntament amb la sol·licitud determina necessàriament l'exclusió del procés, sense que puga ser objecte d'esmena.

d) Curriculum vitae, on consten els mèrits valorables, de conformitat amb el barem que preveja la corresponent convocatòria, i documentació acreditativa dels mèrits al·legats.

e) Certificat expedit per l'òrgan competent, de complir les condicions requerides en les convocatòries específiques, de conformitat amb el que estableix la base 7.1.

Onze. Comissions de valoració

11.1. En les convocatòries específiques o mitjançant una resolució singular de la Presidència del CHGUV, que cal publicar en el DOCV, s'ha d'establir la seua composició nominal, que s'ha de conformar per un president, tres vocals i un secretari titulars, i altres tants suplents.

11.2. Les comissions de valoració tenen la consideració d'òrgan col·legiat i se'ls aplica el que disposa la Llei 30/1992, LRJAPC, i ordenen la seua composició i activitat d'acord amb els principis rectors establerts en l'article 60 de la Llei 7/2007, EBEP.

11.3. Les comissions de valoració tenen com a comesa l'avaluació dels mèrits i els projectes de gestió presentats pels aspirants, així com de l'exposició o entrevista; la formulació de la proposta d'adjudicació d'acord amb les bases de la convocatòria i, en general, l'execució del procés amb subjecció a les normes aplicables, en garantia de la igualtat d'oportunitats entre els aspirants i la transparència del procés.

11.4. A l'efecte de comunicacions i la resta d'incidències les comissions tenen la seua seu en la Direcció de Recursos Humans del CHGUV.

12. Barems específics de mèrits i acreditació d'estos

Els barems de mèrits poden fer referència a un conjunt homogeni de places, i es publiquen bé mitjançant una resolució singular o bé annexes a les convocatòries específiques.

Els barems es poden estructurar amb especificació de mèrits específics i generals, en funció del contingut de l'activitat a desenvolupar o perfil de la plaça.

12.1. Els mèrits s'acrediten i documenten de les formes següents:

12.1.1. Experiència professional o antiguitat, segons preveja la convocatòria.

Per mitjà de certificat emés pel registre de personal o òrgan competent de la institució, entitat o administració pública.

12.1.2. Formació acadèmica

Per mitjà d'un certificat acadèmic emés per l'òrgan competent, on conste la relació detallada d'assignatures, així com l'abonament de les taxes d'expedició del títol.

No es valoren els cursos o assignatures de religió, idiomes, ètica o moral, formació política o educació física, així com les matèries de lliure elecció.

12.1.3. Formació especialitzada (només per a places de caràcter facultatiu)

Per mitjà de títol oficial de les especialitats sanitàries o, si és el cas, acreditació oficial dels períodes de formació i residència previs a l'adquisició d'aquells.

12.1.4. Cursos de formació. Diplomes i màsters

Per mitjà de certificats emesos pels òrgans o instituts de formació de les administracions públiques o sistema nacional de salut, les seues escoles de formació, universitats, els convocats en el marc dels acords de formació contínua d'empleats de les administracions públiques, o en el cas de formació contínua i continuada els impartits per centres degudament acreditats o reconeguts per a la docència pels òrgans competents.

No es valoren els cursos de valencià o d'idiomes, ni els cursos integrats en una titulació universitària o acadèmica quan formen part del pla d'estudis, ni els cursos derivats de processos selectius, promoció interna, plans d'ocupació o d'adaptació del règim jurídic a la naturalesa de les places ocupades.

12.1.5. Activitat docent, científica o investigadora

Per mitjà de certificat acreditatiu emés per l'òrgan acadèmic o administratiu competent.

12.1.6. Publicacions. Treballs científics i d'investigació

Articles, llibres o capítols de publicacions col·lectives, de reconegut prestigi i interés científic. Hauran de ser detallats específicament en la relació de mèrits o autobaremació. Si es tracta de recursos electrònics o es troben referenciats en bases de dades indexades mitjançant estàndards internacionalment admesos, es poden valorar si l'aspirant els relaciona i identifica unívocament en la seua sol·licitud, i la comissió els considera suficientment acreditats i verificables.

12.1.7. Coneixement del valencià

Per mitjà de certificat, convalidació o homologació emesa per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV). Només es pot valorar el nivell més alt obtingut.

12.1.8. Coneixement d'idiomes de la Unió Europea

Per mitjà de certificat acadèmic, o convalidació o homologació emesa per l'òrgan competent. Només es pot valorar el nivell més alt obtingut i en cap cas s'han de considerar els cursos superats d'idiomes inclosos en els plans d'estudis d'ESO, Batxiller, Formació Professional, i d'estudis universitaris de qualsevol nivell.

12.2. Adequació a les funcions a desenvolupar

En general, i en especial en el que pertoca als apartats d'experiència professional, formació, i activitat docent i investigadora, els mèrits al·legats només poden valorar-se si es troben en relació directa amb les funcions a realitzar en la categoria de la qual es tracte.

En este sentit, els cursos relacionats amb: tecnologies de la informació, estadística, prevenció de riscos laborals, planificació, ordenació i gestió sanitària, i els de semblant naturalesa es consideren com de caràcter generalista, excepte en el cas de places on els cursos es corresponen directament a la seua àrea funcional i d'activitat o el barem de mèrits preveja un altre règim diferent.

12.3. Període computable

El període computable dels mèrits finalitza el dia de la publicació de les convocatòries específiques en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

12.4. En cap cas un mèrit pot ser al·legat o valorat en més d'un apartat, subapartat o epígraf del barem.

Tretze. Desenvolupament de les convocatòries

El procés de valoració dels concursos consta de dues fases. Cada una de les fases serà valorada amb un màxim de 50 punts.

1. Fase primera: exposició i defensa del projecte de gestió de la unitat.

Consisteix en l'exposició i defensa davant de la corresponent comissió del projecte tècnic de gestió, en un acte únic de caràcter públic.

Té caràcter eliminatori, i per a superar-la és necessari aconseguir almenys el 50% de la puntuació màxima.

El temps de defensa del projecte s'estableix per la convocatòria específica sense que puga ser menor de 30 minuts.

2. Fase segona: valoració dels mèrits.

La comissió ha de valorar els mèrits degudament acreditats pels aspirants que hagen superat la fase primera del concurs, conforme a allò establert en estes bases i amb el barem de mèrits aprovat per a la respectiva convocatòria.

Catorze. Resolució de les convocatòries i nomenament

La comissió abans de formular la proposta de resolució ha de fer públiques les puntuacions assignades en les distintes fases de la convocatòria.

Durant el termini de deu dies hàbils, comptadors a partir del següent al de la seua publicació, les persones interessades poden al·legar el que estimen convenient.

La qualificació final de la convocatòria ha de ser el resultat de la suma de les valoracions obtingudes en les dues fases.

La proposta d'adjudicació s'ha de realitzar a favor de l'aspirant que obtinga major qualificació final i no es pot proposar a més d'un candidat per plaça. Si dos o més concursants obtingueren idèntica qualificació final, l'empat es resol d'acord amb l'ordre dels apartats indicats en la base 12a. Si encara així persisteix l'empat ha d'obtenir la plaça qui haja obtingut major puntuació en el projecte de gestió, i de continuar cal seguir l'ordre alfabètic de cognoms i nom, començant per la lletra que s'obtinga per sorteig d'acord amb la resolució de l'òrgan competent de l'administració del Consell de l'any de cada convocatòria.

La proposta de la comissió té caràcter vinculant per a l'òrgan competent. No obstant, el procés es pot declarar desert quan en cap dels aspirants concórreguen els requisits exigibles o no superen la fase eliminatòria.

L'òrgan competent del CHGUV ha de dictar una resolució, d'acord amb la proposta de la comissió.

La resolució del procés s'ha de publicar en el DOCV.

En el cas que es constate que un aspirant seleccionat no reuneix els requisits exigits en la convocatòria cal deixar sense efecte la designació mitjançant una resolució motivada.

Quinze. Desistiment i renúncia

Només es pot desistir de la sol·licitud de participació en la convocatòria abans que finalitze el termini per a la seua presentació.

La renúncia a la plaça adjudicada manca d'efectes, llevat que s'haguera obtingut una altra plaça en una convocatòria concurrent, de concurs o lliure designació, i en este cas cal exercitar l'oportuna opció dins del termini assenyalat per a la presa de possessió.

Així mateix es pot desistir de la participació en el procés o renunciar a la plaça sol·licitada quan transcórreguen més de nou mesos des de la fi del termini de presentació de sol·licituds de participació en la respectiva convocatòria, i esta no s'haja resolt.

Setze. Cessament i presa de possessió

La destinació obtinguda com a resultat de les convocatòries específiques és irrenunciable.

Els aspirants seleccionats obtenen un nomenament temporal per a la plaça, l'exercici de la qual ha de ser avaluat a l'efecte de la seua continuïtat, en la forma i termini que s'establisca en la convocatòria específica; el dit termini no serà inferior a dos anys.

En el cas dels empleats del CHGUV, el cessament en la plaça exercida amb anterioritat es realitza d'ofici.

La presa de possessió en la plaça adjudicada, s'ha de realitzar d'acord amb el que preveja la resolució de nomenament i com a màxim en el termini d'un mes comptador a partir del dia següent al de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

Els que no formalitzaren la corresponent presa de possessió en el termini fixat per a això, es consideren decaiguts en els drets derivats de la seua participació en la convocatòria.

Dèsset. Avaluació de l'exercici

L'avaluació de l'exercici té com a objecte mesurar i valorar la conducta professional i el rendiment o l'èxit de resultats; així com valorar la proposta de gestió futura de la unitat.

En tant que es desenvolupen els sistemes d'avaluació de l'exercici previstos en l'article 20 de la Llei 7/2007, EBEP, l'avaluació de l'exercici de les places objecte d'estes convocatòries se subjecta al procediment següent:

17.1. Comissió d'avaluació

Mitjançant una resolució de la Presidència del CHGUV s'ha de designar una comissió d'avaluació, subjecta a criteris de professionalitat, transparència, objectivitat, imparcialitat i no discriminació.

Li són d'aplicació els principis i criteris als quals es refereix la base 11a.

17.2. Contingut de la memòria de gestió i del curriculum vitae.

La memòria de gestió té com a objecte detallar i documentar fefaentment la gestió, funcionament i activitats de la unitat durant el període objecte d'avaluació, així com concretar les propostes de gestió per al següent període en cas d'obtindre la pròrroga en el nomenament; que han de ser posades en relació amb el projecte de gestió presentat en la convocatòria inicial, en atenció a les diverses àrees (activitat, costos i recursos, qualitat del servei, i si és el cas docència i investigació). Per la seua banda, el curriculum vitae ha d'abastar el període objecte d'avaluació.

El contingut de la memòria i del curriculum vitae o la seua falta de presentació no pot ser objecte d'esmena.

17.3. Gestió del procés d'avaluació

En el termini màxim d'un mes des de la data de venciment del període objecte d'avaluació, la persona interessada ha de presentar en el Registre General del CHGUV i dirigir a la Direcció de Recursos Humans la memòria de gestió i el curriculum vitae.

La memòria de gestió cal que es presente en format electrònic o digital editable en format compatible amb OpenOffice o Microsoft Office, i en cinc exemplars en paper enquadernats.

La Direcció-Gerència ha de formular, després de demanar els informes que considere necessaris, proposta motivada sobre la procedència de la continuïtat en la plaça de la persona avaluada. En el cas de les direccions clíniques la Comissió Clínica ha d'emetre un informe previ no vinculant.

Rebuda i comprovada la documentació, la Direcció de Recursos Humans ha de procedir a convocar una sessió pública on la persona avaluada expose i defense davant de la comissió el contingut de la memòria de gestió, del curriculum vitae si és el cas, i se sotmeta a les preguntes o qüestions que se li formulen tant sobre el període transcorregut com sobre el projecte de futur.

La comissió ha d'avaluar motivadament l'exercici com a positiu o negatiu. Quan el resultat de l'avaluació siga positiu les persones interessades continuen exercint la plaça durant un nou període, pel termini establit en la convocatòria específica, llevat que es tractara d'una convocatòria anticipada i en este cas la resolució ha d'establir el nou termini d'exercici.

Quan la qualificació siga negativa o desfavorable a la continuïtat o l'interessat renuncie a l'avaluació, este cessa en la plaça de direcció i s'incorpora a una plaça bàsica de la seua categoria o queda, si és el cas, en la situació que corresponga en la seua administració o servei de salut de procedència.

Excepcionalment mitjançant una resolució motivada, quan existisquen circumstàncies que menyscaben o alteren el funcionament de la unitat, l'autoritat convocant pot anticipar el procés d'avaluació de l'exercici inicialment establert en la corresponent convocatòria.

La falta de presentació de la memòria de gestió suposa l'automàtica renúncia al procés d'avaluació i la finalització del nomenament temporal obtingut inicialment, així com la reincorporació de la persona a la seua plaça bàsica o situació que corresponga.

17.4. Resolució del procés d'avaluació

La resolució del procés d'avaluació s'ha de publicar en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), i serveix de notificació a totes les persones interessades.

La resolució ha de consistir en la pròrroga del nomenament temporal obtingut inicialment per un nou període o en la seua finalització i cessament de la persona avaluada.

Quan les circumstàncies ho justifiquen pot establir-se motivadament un període de nou exercici inferior al fixat inicialment.

Díhuit. Vinculació de les bases

Estes bases generals i les específiques de cada convocatòria vinculen al CHGUV, a les comissions i als que participen en els processos de provisió.

Dènou. Recursos

19.1. Contra les convocatòries i bases específiques.

Contra les convocatòries específiques, les persones interessades poden interposar potestativament recurs de reposició davant de la Presidència del CHGUV en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), o directament recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la seua publicació, davant del Jutjat Contenciós Administratiu, d'acord amb el que disposen els articles 109 LRJPAC, i 10, 14.2, 25.1 i 46 de la Llei 29/1998, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa. Tot això sense perjudici de la interposició de qualsevol altre recurs que estimen procedent.

19.2. Contra els acords o resolucions de l'òrgan de gestió o de les comissions.

Contra els acords i resolucions de l'òrgan de gestió o de les comissions, les persones interessades poden interposar recurs d'alçada davant de la Presidència del CHGUV, en el termini d'un mes comptador a partir del dia següent al de la publicació del corresponent acord o acte.

Vint. Publicitat d'actes i acords

20.1. Les bases generals, les corresponents convocatòries específiques, les resolucions que aproven la composició de les comissions, i les resolucions que posen fi a cada un dels processos s'han de publicar publicaran en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

20.2. La resta de resolucions i acords de l'òrgan de gestió o de les comissions es publiquen amb caràcter oficial, d'acord amb el que preveu l'article 59.6.b LRJPAC, per mitjà de la seua inserció en el tauler d'anuncis de la Direcció de Recursos Humans del CHGUV i en la pàgina web corporativa.

Quan la informació que s'haja de publicar siga elevada o el seu volum considerable, la publicació s'ha de realitzar a través de la pàgina web corporativa, tot inserint una ressenya en el tauler d'anuncis.

Els corresponents terminis compten a partir de la data de publicació de l'acord o, si és el cas, de la seua ressenya en el tauler d'anuncis.

20.3. La publicació dels acords i actes de les comissions o de l'òrgan de gestió serveix de notificació a totes les persones interessades, i es donen per resoltes les al·legacions o impugnacions presentades, si és el cas.

Vint-i-una. Llengües oficials de la Comunitat Valenciana

D'acord amb l'Estatut d'Autonomia i d'acord amb la Llei 4/1983, d'Ús i Ensenyament del Valencià, els candidats poden utilitzar i exigir durant el desenvolupament dels processos l'ús de qualsevol de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana.

Vint-i-dos. Pàgina web corporativa

Les bases generals i específiques, els barems de mèrits aplicables en cada cas, la composició de les comissions i la informació rellevant dels processos per a la provisió de places, les resolucions i acords de les comissions i, en especial, els formularis o models de sol·licituds i les seues instruccions d'emplenament s'han d'allotjar actualitzats en la web del Consorci Hospital General Universitari de València: <www.chguv.org/empleopublico

Vint-i-tres. Protecció de dades de caràcter personal

Les dades de caràcter personal dels participants en les convocatòries específiques s'han d'incorporar a un fitxer per al seu tractament per esta entitat de dret públic, amb finalitat exclusivament administrativa en l'àmbit de les seues funcions i competències.

En el marc d'allò que s'ha previst per l'article 59.6.b de la Llei 30/1992, LRJPAC, per a la pràctica de les notificacions i com a garantia del principi de publicitat, la participació en la convocatòria implica necessàriament el consentiment exprés per al tractament de les dades personals amb les referides finalitats.

Les persones interessades poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició en els termes prevists en l'art. 5 de la Llei orgànica 5/1999 de protecció de dades de caràcter personal, i s'han d'adreçar a l'efecte a la Direcció-Gerència del CHGUV.

Vint-i-quatre. Habilitació de desenvolupament

Es faculta la Direcció de Recursos Humans del CHGUV com a òrgan de gestió dels processos de provisió de places, per a adoptar els acords, resolucions o instruccions necessàries per a l'aplicació d'estes bases generals o de les bases específiques, i per a l'adequada ordenació i desenvolupament d'estos, en especial pel que fa a la seua planificació i coordinació.

Disposició addicional. Administració electrònica

En el marc del que preveu la Llei 11/2007 d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, i de la que s'aprove en l'àmbit de la Generalitat, el CHGUV ha d'adaptar progressivament la gestió dels seus processos de provisió als seus principis rectors, en especial als d'accessibilitat, confidencialitat, seguretat, integritat i garanties de conservació de la informació.

Disposició transitòria. Processos d'avaluació de l'exercici respecte de convocatòries resoltes amb anterioritat a l'aprovació d'estes bases generals

Les convocatòries de places de direcció resoltes amb anterioritat a l'aprovació d'estes bases que preveren procediments d'avaluació de l'exercici s'han de subjectar d'ara en davant al procediment regulat en la base 17a, amb la finalitat de garantir la necessària homogeneïtat i equitat entre els diferents processos amb independència del moment en el qual foren publicades les respectives convocatòries específiques.

Amb idèntic objecte, pel que fa a convocatòries anteriors a la publicació d'estes bases que no preveren avaluació de l'exercici, cal ajustar-les quant a efectes i condicions al que siga procedent d'acord amb la llei autonòmica en matèria de funció pública, si bé els concrets procediments d'avaluació de l'exercici s'han d'adaptar a allò regulat en la base 17a.

Mapa web