Ficha disposicion

Ficha disposicion





Conselleria de Sanitat. RESOLUCIÓ de 2 d'agost de 2007, del director general de Recursos Humanos, per la qual es convoca un concurs oposició per a la provisió de vacants de zelador d'institucions sanitàries de l'Agència Valenciana de Salut.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5617 de 11.10.2007
Número identificador:  2007/11858
Referència Base de Dades:  012751/2007
 



RESOLUCIÓ de 2 d'agost de 2007, del director general de Recursos Humanos, per la qual es convoca un concurs oposició per a la provisió de vacants de zelador d'institucions sanitàries de l'Agència Valenciana de Salut. [2007/11858]

Aprovada l'Oferta d'Ocupació de Personal adscrit a les institucions sanitàries de l'Agència Valenciana de Salut per Decret 39/2006 de 24 de març, del Consell de la Generalitat, es procedix, en desplegament de l'oferta, a convocar concurs oposició per a la cobertura de les places anunciades de zelador d'institucions sanitàries dependents de l'Agència Valenciana de Salut.

La present convocatòria es regix pel que disposa el capítol III del Decret 7/2003, de 28 de gener, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament de selecció i provisió de places de personal estatutari al servici d'institucions sanitàries de la Generalitat Valenciana.

Fent ús de les competències delegades per l'article 1.2 de l'Orde de 18 de gener de 2006, del director gerent de l'Agència Valenciana de Salut, per la qual es deleguen competències en matèria de personal i havent consultat les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial de Sanitat, esta Direcció General de Recursos Humans acorda establir les bases de la convocatòria següents:

1. Normes generals

1.1. Es convoquen proves selectives per a la provisió de 675 places vacants de personal estatutari del grup E, zelador, d'institucions sanitàries de l'Agència Valenciana de Salut.

1.2. El procés selectiu es du a terme per mitjà del sistema de concurs oposició.

1.3. D'acord amb l'article 55 del Decret 7/2003, de 28 de gener, s'establix una reserva de 338 places per a ser cobertes pel torn de promoció interna. Les places que no es cobrisquen per este torn s'acumularan al torn d'accés lliure.

1.4. Atés el nombre de places convocades es fa la reserva de 34 places per als qui tinguen la condició legal de persones amb minusvalidesa, amb grau de discapacitat igual o superior al 33%, d'acord amb l'article 5.1 del Decret 7/2003, de 28 de gener.

2. Requisits dels aspirants

Les condicions per a ser admesos a les proves han de tindre's en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantindre's durant tot el procés selectiu, fins al moment de la presa de possessió.

a) Requisits generals

2.1. Tindre la nacionalitat espanyola o de qualsevol altre estat membre de la Unió Europea, així com dels estats a què, en virtut de tractats internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya, s'aplique la lliure circulació de treballadors en els termes en què esta es troba definida en el Tractat Constitutiu de la Unió Europea, o tindre este dret d'acord amb el que preveu el Decret 543/2001, de 18 de maig.

2.2. Haver fet els setze anys i no haver arribat a l'edat de jubilació forçosa.

2.3. Estar en possessió del Certificat d'Escolaritat dins del termini de sol·licituds especificat en esta convocatòria.

2.4. Tindre la capacitat funcional necessària per a l'exercici de les tasques que es deriven del corresponent nomenament, capacitat que s'ha d'acreditar per mitjà d'un certificat mèdic. La presa de possessió queda supeditada a la superació d'este requisit.

2.5. No haver sigut separat per mitjà d'un expedient disciplinari del servici de qualsevol servici de salut o administració pública, ni trobar-se inhabilitat amb caràcter ferm per a l'exercici de funcions públiques ni, si és el cas, per a la professió corresponent. En el cas dels nacionals dels altres estats esmentats en el paràgraf 2.1, no trobar-se inhabilitat, per sanció o pena, per a l'exercici professional o per a l'accés a funcions o servicis públics en un Estat membre, ni haver sigut separat per sanció disciplinària de cap de les seues administracions o servicis públics.

2.6. Haver ingressat els drets d'examen, segons s'especifica en la base 3 d'esta convocatòria.

b) Requisits específics per al torn restringit de promoció interna

Pot concórrer a les proves selectives pel sistema de promoció interna el personal estatutari fix dependent de l'Agència Valenciana de Salut que tinga i acredite durant el termini de presentació de sol·licituds els requisits generals exigits a tots els participants i a més:

– Pertànyer a un grup de classificació inferior, siga immediat o no, o a diferent categoria i/o especialitat del mateix grup.

– Haver prestat servicis com a personal estatutari fix durant, almenys, dos anys en el grup de procedència.

c) Requisits específics per a la quota de minusvàlids

Les persones que tinguen la condició de minusvàlid han d'acreditar el grau de discapacitat i la compatibilitat amb l'exercici de les tasques i funcions pròpies dels llocs de treball que s'han de proveir, per mitjà d'una fotocòpia compulsada de la resolució administrativa de l'òrgan competent de la conselleria de Benestar Social o, si és el cas, de l'òrgan competent de la respectiva comunitat autònoma, per la qual es reconeix eixa condició, i s'ha d'adjuntar a la sol·licitud de participació en les proves.

d) Moment en què s'ha d'acreditar el compliment dels requisits per a concursar

La persona aspirant ha d'acreditar els requisits per mitjà de fotocòpies ben compulsades i s'han d'aportar dins del termini establit en la base 6.5 d'esta resolució.

3. Sol·licituds

3.1. Les persones interessades a participar en el concurs oposició han d'omplir una sol·licitud que s'ha d'ajustar necessàriament al model que els han de facilitar les direccions territorials de la conselleria de Sanitat i la Gerència d'Alcoi. Els sol·licitants han d'omplir la sol·licitud d'acord amb les instruccions que figuren en l'imprés. El pagament dels drets d'examen (5,37 €) s'ha de fer de manera prèvia amb la presentació de l'imprés en una de les entitats col·laboradores que figuren el mateix imprés.

El personal que acredite amb la sol·licitud la seua condició de minusvàlid està exempt del pagament dels drets d'examen, segons que establix la Llei de Taxes de la Generalitat Valenciana.

Abonats els drets d'examen, l'oficina de l'entitat bancària on es fa l'ingrés ha de segellar i datar tots els exemplars de què consta l'imprés, ha de conservar l'exemplar per a l'entitat i tornar-ne la resta a la persona interessada.

3.2. La instància, segellada per l'entitat bancària, es pot presentar en les unitats de registre de les dependències administratives següents:

– 03001 Alacant: c/ Girona, 26.

– 03801 Alcoi: plaça d'Espanya, 2.

– 12001 Castelló de la Plana: c/ Hort dels Corders, 12.

– 46008 València: av. de Ferran el Catòlic, 74.

O per mitjà de qualsevol de les formes previstes en la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, segons la redacció modificada per la Llei 4/1999.

Un dels exemplars de la instància queda en poder de la persona interessada i li servix de justificant.

En cap cas el pagament en l'entitat bancària suposa la substitució del tràmit de presentació de la instància en temps i forma, segons que s'ha previst adés.

3.3. El termini de presentació d'instàncies és d'un mes, comptat a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

3.4. La consignació de dades falses en la instància, o en la documentació aportada pels aspirants, comporta l'exclusió del concurs i la nul·litat de la plaça adjudicada, si és el cas, sense perjuí de les mesures legals que corresponguen.

3.5. El domicili que figure en les instàncies es considera l'únic vàlid per a notificacions, i és responsabilitat exclusiva de l'aspirant tant els errors en la consignació com la comunicació a l'Agència Valenciana de Salut de qualsevol canvi del domicili.

3.6. El tribunal ha d'establir, per a les persones amb minusvalideses que ho sol·liciten, les adaptacions possibles de temps i mitjans per a la realització de les proves. Per a això, les persones interessades han de formular la petició corresponent en la sol·licitud de participació en la convocatòria. Les adaptacions no poden desvirtuar el caràcter de les proves, la finalitat de les quals és valorar l'aptitud dels aspirants per a les funcions pròpies de la plaça a què concursen.

3.7. Els aspirants només poden participar a través d'un dels dos sistemes d'accés assenyalats: torn lliure o promoció interna. L'opció pel torn de promoció interna ha de formular-se en la corresponent sol·licitud de participació en la convocatòria, en l'espai habilitat per a això. En el cas que l'aspirant no complira els requisits per a concursar per este torn, la seua sol·licitud s'ha de traslladar automàticament al torn lliure. Els aspirants que opten en la instància pel torn de promoció interna no poden optar a les places assignades al torn lliure. La quota de minusvàlids està inclosa en el sistema d'accés pel torn lliure.

4. Admissió i exclusió d'aspirants

4.1. Finalitzat el termini de presentació d'instàncies, el director general de Recursos Humans ha d'aprovar, mitjançant una resolució, la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos, i s'ha de publicar en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana el text de la resolució i la llista d'aspirants admesos i exclosos pel torn lliure i pel torn de promoció interna, amb expressió de les causes d'exclusió. També, s'ha d'estar la llista d'aspirants admesos que van directament al segon exercici, per estar-ne exempts del primer. La llista provisional també s'ha de publicar en els taulers d'anuncis dels servicis centrals i de les direccions territorials de la conselleria de Sanitat.

Els aspirants exclosos disposen d'un termini de deu dies hàbils, comptador des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) de la resolució, per a esmenar els defectes apreciats.

4.2. Una vegada finalitzat el termini d'esmena de defectes, s'ha de publicar en el DOCV la resolució definitiva d'aspirants admesos i exclosos. Així mateix, esta relació definitiva s'ha de publicar en els taulers d'anuncis dels Servicis Centrals i de les direccions territorials de la conselleria de Sanitat.

En la mateixa resolució per la qual es publica la llista d'admesos i exclosos s'ha d'indicar el lloc, la data i hora de la primera prova, publicació que ha de fer-se amb una antelació mínima de 15 dies naturals a la realització de l'exercici. Esta publicació servix de notificació a les persones interessades.

5. Tribunal

5.1. El tribunal l'ha de nomenar el director general de Recursos Humans. La relació nominal dels membres s'ha de publicar amb una antelació d'un mes com a mínim al començament de les proves. El tribunal el componen cinc membres, i s'ha de designar el mateix nombre de suplents, i consta d'un president, un secretari i tres vocals, dels quals dos seran representants proposats per les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial de Sanitat. Els tres vocals han de posseir la titulació requerida per a l'accés a la mateixa categoria i especialitat convocada.

5.2. Règim de funcionament

5.2.1. S'apliquen les normes de funcionament i composició del tribunal establides en l'article 6 del Decret 7/2003, de 28 de gener.

5.2.2. Per a comunicacions i la resta d'incidències, el tribunal té la seu als Servicis Centrals de la conselleria de Sanitat, c/ del Misser Mascó, 31, 46010 València.

6. Desenvolupament de la convocatòria

Les proves selectives pel sistema de concurs oposició consistixen en la celebració de cada una de les dites fases, a fi de determinar l'aptitud dels aspirants i de fixar-ne l'orde de prelació per a la selecció.

6.1. En la fase d'oposició els aspirants han de fer dos exercicis.

6.1.1. El primer exercici consistix en la contestació per escrit, en el termini màxim d'una hora, d'un qüestionari de preguntes sobre el contingut dels 30 temes que s'inclouen com a annex II: 3 de normativa general, 7 de normativa sanitària comuna, 3 d'informàtica i 17 del temari específic de la categoria.

El 15% del qüestionari ha de versar sobre el temari no específic de la categoria. Esta part del qüestionari només abordarà les qüestions més generals del temari.

El qüestionari és tipus test en forma de preguntes amb diverses respostes, de les quals només una és la correcta. S'aplica la fórmula de correcció: A-(E/n-1), en la qual A és el nombre d'encerts, E el nombre d'errors i n el nombre de respostes alternatives.

Estan exempts de fer este exercici els aspirants que es presenten pel torn de promoció interna.

6.1.2. El segon exercici, de caràcter pràctic, té com a finalitat valorar les aptituds, destreses i capacitat professional dels aspirants en relació amb les funcions pròpies de la categoria a què opten, i versa sobre els 17 temes del temari específic de la categoria que s'inclou en l'annex II.

6.1.3. Els aspirants són convocats per a cada exercici en crida única, i perden els seus drets els opositors que no compareguen a fer-lo.

Els aspirants han d'acreditar la identitat per mitjà de la presentació del DNI, passaport o permís de conduir, i no són vàlides les fotocòpies compulsades d'eixos documents. En cas de robatori o pèrdua, han de presentar la denúncia davant de la policia i un altre document oficial amb foto. Els aspirants també han de presentar l'exemplar per a la persona interessada de la sol·licitud d'admissió a les proves.

Els membres del tribunal i el personal col·laborador no permetran l'accés a l'aula on s'ha de fer l'exercici a les persones que compareguen després d'acabada la crida dels aspirants i estiga la porta de l'aula tancada.

6.1.4. És competència del tribunal la determinació concreta del nombre de preguntes que cal contestar adequadament per a superar cada exercici. Estos criteris s'han de comunicar durant la lectura d'instruccions per a la realització de cada prova.

La puntuació màxima en la fase d'oposició és de 100 punts, a cada exercici en corresponen 50. Es considera aprovat en cada exercici, i són els dos eliminatoris, l'aspirant que obtinga com a mínim 25 punts.

Els aspirants presentats pel torn de promoció interna que es presenten al primer exercici reben la qualificació d'aptes o no aptes depenent de l'obtenció de la puntuació mínima de 25 punts.

6.1.5. Una vegada acabat el primer exercici, el tribunal ha de fer pública, en els taulers d'anuncis de la seu central de la conselleria de Sanitat, la llista dels aspirants aprovats per l'orde de puntuació aconseguida, en el torn lliure, així com la relació d'aspirants per promoció interna amb la qualificació d'aptes. També s'ha de publicar el full de les respostes de cada exercici. Per a informació només, eixa publicació es fa també en els taulers d'anuncis de les direccions territorials, així com en la pàgina web de la conselleria de Sanitat (www.san.gva.es).

Els aspirants disposen d'un termini de 10 dies hàbils, comptador des de l'endemà a esta publicació, per a fer-hi les al·legacions que consideren.

Vistes les al·legacions, el tribunal ha de publicar, en la mateixa forma i amb un mínim de 48 hores d'antelació, el lloc, la data i l'hora del segon exercici, la llista definitiva d'aspirants aprovats en el primer exercici per cada torn, així com la llista d'aspirants que van directament al segon exercici, per estar-ne exempts del primer.

Una vegada acabat el segon exercici, el tribunal ha de fer pública, en la mateixa forma que el primer, la relació d'aspirants aprovats per l'orde de puntuació aconseguida.

Els aspirants disposen d'un termini de 10 dies hàbils, comptador des de l'endemà a esta publicació, per a fer-hi les al·legacions que consideren.

Vistes les al·legacions, el tribunal ha de publicar de la mateixa manera la relació d'aspirants que han superat la fase d'oposició per l'orde de puntuació total. Les llistes dels aspirants aprovats pel torn lliure i pel torn de promoció interna s'han de publicar separades. El torn de promoció interna s'ordena sobre la puntuació màxima de 50 punts corresponent al segon exercici.

Poden superar la fase d'oposició un nombre d'aspirants superior al de places convocades.

Els aspirants que hagen superat la fase d'oposició disposaran de 15 dies naturals a partir del dia següent de la publicació de la llista d'aspirants aprovats, per a presentar els documents acreditatius dels mèrits valorables en la fase de concurs segons el barem especificat en l'annex I en les unitats de registre esmentades en la base 3.2. de la convocatòria.

6.2. En la fase de concurs, a la qual només accedixen els aspirants que hagen superat la fase d'oposició, es valoren els mèrits, d'acord amb l'Orde de 7 de maig de 2007, del conseller de Sanitat, per la qual s'aproven els barems de mèrits d'aplicació als processos selectius per a la cobertura de places de personal estatutari al servici d'institucions sanitàries de la Generalitat Valenciana. En l'annex I es reproduïx el barem que s'aplica. La puntuació màxima en esta fase és de 100 punts.

El tribunal, que només pot valorar la documentació ben acreditada i aportada en temps i forma, pot requerir qualsevol aclariment sobre la documentació. Si el requeriment no s'atén, no es valora el mèrit corresponent. El tribunal també pot sol·licitar als aspirants una còpia traduïda, per traductor jurat, dels documents al·legats si estan redactats en idiomes diferents dels oficials a la Comunitat Valenciana.

6.3. Resolució provisional del concurs oposició

Acabades la fase d'oposició i la fase de concurs, el tribunal ha de fer públic en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana la relació d'aspirants que han arribat fins a este punt del procés selectiu pel torn de promoció interna i d'accés lliure, amb especificació de la puntuació total obtinguda en cada fase. Els empats en la puntuació total es resolen en favor de l'aspirant que haja obtingut més puntuació en la fase d'oposició. Si subsistix l'empat, es resol d'acord amb els criteris especificats en el barem de mèrits.

Els aspirants disposen d'un termini de 10 dies hàbils, comptadors des de l'endemà a esta publicació, per a fer les al·legacions que consideren pertinents relatives a la puntuació de la fase de concurs.

6.4. Resolució definitiva del concurs oposició.

Una vegada vistes les al·legacions, la llista ordenada definitiva d'aspirants després de les fases d'oposició i de concurs, pel torn de promoció interna i accés lliure, l'ha de publicar el tribunal en la mateixa forma que la relació provisional.

Amb vista a garantir la quota de places reservades a minusvàlids, i en el cas que seguint l'orde de puntuació dels aspirants d'accés lliure no es cobrira el total de places reservades a la quota de minusvàlids, es procedirà a incloure en els últims llocs amb dret a plaça, per l'orde de puntuació obtinguda i fins a completar la quota reservada si hi haguera candidats per a això, els aspirants que, havent optat per acollir-se a tal quota, hagen superat la fase d'oposició.

6.5. Sol·licitud de places i entrega de documentació.

El director general de Recursos Humans ha de fer pública, en els taulers d'anuncis de la seu central de la conselleria de Sanitat, la resolució per la qual s'aprova la llista de places que s'oferisquen als aspirants i el procediment perquè estos puguen efectuar la seua opció a plaça. Per a l'elecció de destinació hi ha un termini de 20 dies naturals des de l'endemà de la publicació d'esta resolució.

Poden sol·licitar plaça els opositors relacionats en la resolució definitiva del concurs oposició fins a un número d'orde equivalent al nombre total de places oferides en cada torn, més un 25% d'eixa quantitat, amb caràcter de reserva, per als supòsits de pèrdua d'algun opositor dels drets derivats de la participació en el procés selectiu.

Durant este termini de 20 dies naturals els aspirants han de presentar, a més de la sol·licitud de places, la documentació següent:

a) Fotocòpia compulsada del DNI o passaport.

b) Fotocòpia compulsada del títol exigit per a la participació en estes proves selectives.

c) Declaració de no trobar-se inhabilitat per a l'exercici professional o l'exercici de funcions públiques ni d'haver sigut separat, per mitjà d'expedient disciplinari, del servici de qualssevol de les administracions públiques.

d) Certificació expedida pels servicis mèdics dels servicis de salut, acreditativa de la capacitat funcional per a l'exercici del lloc de treball. La presa de possessió queda supeditada a la superació d'este requisit.

e) Els aspirants minusvàlids han de presentar una certificació de la conselleria de Benestar Social o òrgan competent d'altres comunitats autònomes o de l'administració de l'Estat, que acredite eixa condició, així com la capacitat per a exercir les tasques que corresponguen als llocs d'esta convocatòria

Les persones que dins del termini fixat, i excepte casos de força major, no presenten la documentació, no poden ser nomenats i queden anul·lades totes les actuacions, sense perjuí de la responsabilitat en què puguen haver incorregut per falsedat en la seua instància.

Si un aspirant seleccionat no complix algun dels requisits exigits en la convocatòria, el director general de Recursos Humans ha de dictar una resolució amb exposició de motius que declare la pèrdua dels drets a la plaça de què es tracte. Esta resolució pot ser impugnada en la forma determinada en la base 8.

Els aspirants seleccionats pel sistema de promoció interna tenen preferència per a l'elecció de plaça sobre els procedents del sistema general d'accés lliure.

Les vacants que s'oferisquen han de correspondre sempre a places bàsiques de la categoria corresponent.

Les places que no es proveïsquen pel sistema de promoció interna s'acumulen a les convocades pel sistema d'accés lliure.

6.6. Adjudicació de places.

Les places s'han d'adjudicar entre els aspirants d'acord amb la sol·licitud, orde de preferència i per l'orde de la puntuació aconseguida. Perden els drets derivats de la participació en les proves selectives els aspirants que no sol·liciten plaça en temps i forma, i també els que per la puntuació obtinguda en les proves no els en corresponga cap d'entre les oferides i els que no n'obtinguen cap d'entre les efectivament sol·licitades. Només poden ser declarats aprovats en les proves selectives i, per tant, nomenats, els aspirants que obtinguen plaça. No es pot nomenar un nombre d'aspirants superior al de places convocades.

7. Publicació, nomenament i termini de presa de possessió

Finalitzat el termini per a la presentació de documents, el director general de Recursos Humans acorda, mitjançant una resolució, el nomenament dels aspirants finalment aprovats, amb la indicació de la plaça que els ha correspost, resolució que s'ha de publicar en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

El termini de presa de possessió és d'un mes comptat a partir de l'endemà de la publicació de l'esmentada resolució en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. Perden els drets derivats de la participació en el procés selectiu els que, transcorregut eixe termini, no s'hagen incorporat a la destinació, excepte causa de força major o impossibilitat. La pèrdua dels drets la declara una resolució que n'explique els motius del director general de Recursos Humans, després del tràmit d'audiència de la persona interessada.

8. Recursos

La present convocatòria, les seues bases i tots els actes administratius que siguen dictats per a executar-la poden impugnar-los les persones interessades per mitjà de la interposició del recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos, comptats a partir de la publicació de l'acte recorregut, segons que disposen els articles 109 i 110 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, d'acord amb la redacció modificada per la Llei 4/1999, i també els articles 14.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa. Potestativament poden interposar el recurs de reposició, en el termini d'un mes, de conformitat amb els articles 116 i 117 de la referida Llei 30/1992, segons la redacció modificada per la Llei 4/1999.

Els recursos contenciosos administratius que s'interposen contra esta convocatòria i els actes successius del procés selectiu s'han d'anunciar en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana per a citar a comparéixer les persones interessades.

Contra les resolucions i els actes de tràmit dictats pel tribunal que ha de jutjar el concurs oposició es pot interposar un recurs d'alçada en el termini d'un mes (articles 107 i 114 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, segons la redacció modificada per la Llei 4/1999).

Tot això sense perjuí que s'utilitze qualsevol altre recurs que per al seu dret considere convenient.

València, 2 d'agost de 2007. El director general de Recursos Humans: José Cano Pascual.

Annex I

Barem de mèrits aplicable al personal de gestió

i servicis dels grups D i E

(Segons l'Orde de 7 de maig de 2007, publicada en el DOCV 5.518, de 23.05.2007, el full d'autobarem que han d'omplir els participants està disponible en la pàgina web de la conselleria de Sanitat, www.san.gva.es, en el lloc corresponent a cada categoria, així com en els punts de recollida de les sol·licituds de participació)

1. Experiència professional, fins a un màxim de 45 punts

1.1. Per cada mes complet de servicis prestats en la mateixa categoria en institucions sanitàries del Sistema Nacional de Salut: 0,30 punts.

1.2. Per cada mes complet de servicis prestats en una categoria diferent en institucions sanitàries del Sistema Nacional de Salut: 0,15 punts.

1.3. Per cada mes complet de servicis prestats en cooperació internacional per mitjà de convenis o acords organitzats o autoritzats per l'administració pública: 0,15 punts.

1.4. Per cada mes complet de servicis prestats en la mateixa categoria en qualsevol administració pública: 0,05 punts.

1.5. No poden valorar-se per més d'un apartat servicis prestats simultàniament.

2. Activitats formatives, fins a un màxim de 50 punts

2.1. Es valoren els cursos de formació i perfeccionament relacionats directament amb la categoria a què es concursa, de duració igual o superior a 10 hores, que hagen sigut cursats per la persona interessada, d'acord amb l'escala següent, fins a un màxim 35 punts:

De 100 o més hores de duració 5,00 punts.

De 75 o més hores de duració 4,00 punts.

De 50 o més hores de duració 2,00 punts.

De 25 o més hores de duració 1,00 punt.

De 15 o més hores de duració 0,50 punts.

De 10 o més hores de duració 0,25 punts.

2.2. La resta de cursos de formació i perfeccionament relacionats amb la formació dels empleats públics, de caràcter genèric, de duració igual o superior a 10 hores, que hagen sigut cursats per la persona interessada, es valoren d'acord amb l'escala següent, fins a un màxim de 10 punts:

De 100 o més hores de duració 2,00 punts.

De 75 o més hores de duració 1,50 punts.

De 50 o més hores de duració 1,00 punt.

De 25 o més hores de duració 0,50 punts.

De 15 o més hores de duració 0,20 punts.

De 10 o més hores de duració 0,10 punts.

2.3. Es valora haver fet activitats científiques, docents i d'investigació no arreplegades en apartats anteriors, fins a un màxim de 5 punts.

3. Coneixements de valencià, fins a un màxim de 5 punts

Certificat de coneixements orals: 2 punts.

Certificat de grau elemental: 3 punts.

Certificat de grau mitjà: 4 punts.

Certificat de grau superior: 5 punts.

Annex II

Temari normativa general

1. La Constitució Espanyola de 1978: estructura i contingut. Drets i deures fonamentals.

2. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

3. La Llei de Govern Valencià: el Consell.

Temari de normativa sanitària comuna

1. Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut Marc del Personal Estatutari dels Servicis de Salut.

2. Decret 74/2007, de 18 de maig, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament sobre estructura, organització i funcionament de l'atenció sanitària a la Comunitat Valenciana.

3. Decret 7/2003, de 28 de gener, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament de selecció i provisió de places de personal estatutari al servici d'institucions sanitàries de la Generalitat Valenciana.

4. Decret 137/2003 de 13 de juliol pel qual es regula jornada i horaris de treball, permisos, llicències, vacances del personal al servici de les institucions sanitàries de la Generalitat Valenciana.

5. Retribucions: desenvolupament professional en l'àmbit de les institucions sanitàries.

6. Llei 1/2003, de 28 de gener, de la Generalitat, de Drets i Informació al Pacient de la Comunitat Valenciana

7. Llei 31/1995, de 8 de novembre, de Prevenció de Riscos Laborals. Llei 54/2003, de Reforma del marc normatiu de la prevenció de riscos laborals.

Temari informàtica

1. Conceptes informàtics bàsics.

2. Sistemes operatius.

3. Fulls de càlcul, processadors de text, bases de dades. Word, Excel i Access.

Temari específic de la categoria

Zelador

1. El personal subaltern: funcions del zelador i del cap de personal subaltern.

2. Funcions d'assistència al personal estatutari sanitari.

3. L'actuació del zelador en unitats d'urgències. El transport de malalts en ambulàncies.

4. El zelador en la seua relació amb els malalts: trasllat i mobilitat dels malalts. Tècniques de mobilització de pacients. Higiene i neteja del pacient.

5. Actuació en les habitacions dels malalts i les estades comunes.

6. El zelador en la seua relació amb els familiars dels malalts. Elements de la comunicació pacient-zelador-família.

7. Normes d'actuació en els quiròfans. Normes d'higiene. L'esterilització.

8. Actuació del zelador en la UVI.

9. Actuació del zelador en relació amb els pacients difunts. Actuació en les sales d'autòpsies i els mortuoris.

10. Unitats de psiquiatria. L'actuació del zelador en relació al malalt mental.

11. Actuació del zelador en la farmàcia i en l'estabulari.

12. El trasllat de documents i objectes. Maneig i trasllat de documentació sanitària.

13. Els subministraments. Subministraments interns i externs. Recepció i emmagatzemament de mercaderies. Organització del magatzem. Distribució de comandes.

14. Funcions de vigilància.

15. La higiene personal del zelador.

16. La Llei General de Sanitat. L'organització del sistema sanitari públic. El Sistema Nacional de Salut i els Servicis de Salut. Drets i obligacions dels usuaris de servicis del sistema sanitari públic. El dret a la informació i a la confidencialitat. El Servici d'Atenció i Informació al Pacient.

17. La targeta individual sanitària.

Mapa web