Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE de 13 d'abril de 2005, de la Conselleria de Sanitat, per la qual s'aprova el Programa de Vacunació en Adults a la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5016 de 30.05.2005
Número identificador:  2005/5282
Referència Base de Dades:  2867/2005
 



ORDE de 13 d'abril de 2005, de la Conselleria de Sanitat, per la qual s'aprova el Programa de Vacunació en Adults a la Comunitat Valenciana. [2005/5282]

Els adults són susceptibles a malalties prevenibles per mitjà de la vacunació enfront de les quals se'ls suposa protegits pel fet que en el seu moment no van rebre algunes de les vacunes infantils o no van patir la malaltia.

D'altra banda, en l'adult es donen amb major freqüència que en el xiquet factors de risc, com ara malalties cròniques, o situacions especials, certes activitats professionals o relacionades amb viatges a altres països, que obliguen a fer recomanacions especials quant a la vacunació contra certes malalties.

Finalment, en algunes ocasions és necessari administrar dosis de record periòdiques que garantisquen una correcta protecció contra la malaltia.

Tot això justifica la integració de l'adult en el sistema de protecció contra la malaltia conferit per les vacunes, així com una major atenció al perfil de protecció immunitari de la població adulta.

El Programa de Vacunació en Adults es caracteritza perquè la prescripció ha de ser sempre individualitzada, ja que les indicacions i les contraindicacions de vacunació són molt més heterogènies en funció de criteris com l'edat, sexe, ocupació, situacions ambientals, circumstàncies mèdiques i tractaments, viatges internacionals, etc.

En atenció de totes estes consideracions i segons que establix l'article 35 e) de la Llei de Govern Valencià, per la qual s'establix com a funció pròpia del conseller l'exercici de la potestat reglamentària en matèries pròpies de la Conselleria i a proposta de la Direcció General de Salut Pública.

ORDENE

Article 1

L'objecte de la present orde és aprovar el Programa de Vacunació en Adults a la Comunitat Valenciana.

Article 2

El Programa de Vacunació en Adults a la Comunitat Valenciana, com a continuació del calendari de vacunació infantil, va dirigit a tots els majors de díhuit anys que tinguen o adquirisquen veïnatge administratiu en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana.

Article 3

Les vacunes incloses en el Programa de Vacunació en Adults seran prèviament informades pel Comité Assessor de Vacunes i són les que figuren en l'annex.

Article 4

Les vacunes incloses en el Programa de Vacunació en Adults s'administraran de forma gratuïta en tots els punts de vacunació o unitats establides per la Conselleria Sanitat.

Article 5

Totes les vacunes administrades en el Programa de Vacunació en Adults s'han de registrar en els sistemes d'informació i registre establits per la Conselleria de Sanitat.

Article 6

La Conselleria de Sanitat elaborarà documents específics amb les recomanacions de vacunació per a la prevenció d'aquelles malalties infeccioses prevenibles per mitjà de vacunació associades a determinades activitats, estils de vida o situacions laborals concretes.

Disposició Addicional

Es faculta la Direcció General de Salut Pública per a adoptar les mesures necessàries en el desenvolupament de la present normativa.

Disposició Final

Esta orde entrarà en vigor a partir de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 13 d'abril de 2005

El conseller de Sanitat,

VICENTE RAMBLA MOMPLET

ANNEX

Les vacunes incloses en el Programa de Vacunació en Adults són les que figuren a continuació:

Tètans – diftèria (Td): si s'ha completat la primovacunación (tres dosis), s'administrarà una dosi de reforç cada deu anys. En cas contrari s'iniciarà o completarà la vacunació

Grip:

– En persones majors de 60 anys

– En persones amb malalties cròniques.

– En persones que estan internes en residències.

– Persones que presten assistència a malalts crònics de qualsevol edat.

– Embarassades de 2n o 3r trimestre.

– Personal sanitari i persones de servicis especials.

Pneumococ (Polisacarídica):

– En individus immunocompetentes amb risc de malaltia pneumocòccica o amb malaltia crònica (diabetis, hipertensió, cirrosi, insuficiència renal, mieloma múltiple alcoholisme, etc.).

– Persones amb malaltia VIH.

– Trasplantament d'òrgans associats amb immunosupressió.

Hepatitis B:

– Persones en prediàlisi o hemodialitzats, hemofílics, hepatopaties cròniques.

– Persones infectades per VIH, convivents i contactes sexuals de persones amb infecció aguda o crònica del virus de l'hepatitis B.

– Discapacitats psíquics en institucions tancades i personal d'estes institucions.

– Personal d'institucions penitenciàries i persones que hi treballen.

– Professionals sanitaris exposats a sang o productes sanguinis o fluids que continguen el virus, persones que treballen amb qualsevol tècnica que implica punció percutània.

– Viatgers que es desplacen a zones o regions hiperendèmiques.

Hepatitis A:

– Viatgers que es desplacen a zones d'alta o moderada endemicitat d'hepatitis A.

– Persones que patixen processos hepàtics crònics o hepatitis B o C.

– Pacients hemofílics que reben hemoderivats i pacients candidats a trasplantament d'òrgans.

– Familiars o cuidadors que tinguen contacte directe amb pacients amb hepatitis A.

– Pacients infectats per VIH.

– Persones amb estils de vida que comporten un major risc d'infecció: hòmens que practiquen sexe amb hòmens i usuaris de drogues per via parenteral.

– Manipuladors d'aliments, personal que treballa en guarderies infantils, personal sanitari.

– Subjectes amb un clar risc laboral.

Pallola, Rubèola i Parotiditis (TV):

Mapa web