Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE de 12 de febrer de 2007, del conseller de Sanitat, per la qual aprova el barem de mèrits que s'aplica als concursos de trasllats per a la provisió de places de personal estatutari al servici d'institucions sanitàries de la Generalitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5461 de 01.03.2007
Número identificador:  2007/2394
Referència Base de Dades:  2928/2007
 



L'article 37.2 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut Marc del Personal Estatutari dels Servicis de Salut, regula el concurs com el sistema normal per a garantir els procediments de mobilitat voluntària per a la provisió de places del personal estatutari fix de la mateixa categoria i especialitat del Sistema Nacional de Salut, després d'una convocatòria pública i d'acord amb els principis d'igualtat, mèrit i capacitat.

D'altra banda, el Decret 7/2003, de 28 de gener, del Consell de la Generalitat, partint de la normativa legal en la matèria, va abordar la regulació dels sistemes de selecció i provisió de places de personal estatutari al servici d'institucions sanitàries dependents de la Conselleria de Sanitat. Esta dotació d'un marc reglamentari propi, coherent amb les nostres peculiaritats, seguix en l'actualitat en perfecta harmonia amb el que disposa la legislació bàsica estatal.

El capítol IV del Reglament de Selecció i Provisió regula diversos aspectes relatius a la provisió de places per mitjà d'un concurs de trasllats. En concret, l'article 17 establix les línies bàsiques del barem de mèrits dels concursos de trasllats, i l'adaptació a les característiques singulars del personal facultatiu.

Finalment, establits els mèrits que són objecte de valoració reglamentàriament, i també les puntuacions màximes que es poden assignar per cada un, també s'ha d'incorporar al barem esmentat la valoració com a mèrit del reconeixement del grau aconseguit de carrera o desenvolupament professional, si és el cas, com ordena la normativa promulgada respecte a això.

En definitiva, es tracta d'una aposta decidida que perseguix disposar d'un marc jurídic coherent que permeta la planificació eficient dels recursos humans, la seguretat jurídica i la previsió d'uns procediments assentats i transparents, als quals s'han d'ajustar les convocatòries per als concursos de trasllats del personal estatutari fix, que oferisca als professionals de la sanitat pública valenciana les garanties necessàries per a la mobilitat. Tot això es fa des del convenciment que la selecció dels millors professionals redundarà en la millora de la qualitat dels servicis públics que es presten als ciutadans i, en concret, en la millora de la qualitat assistencial.

Per tant, després de consultar-ho i negociar-ho amb les organitzacions sindicals més representatives presents en la Mesa Sectorial de Sanitat, d'acord amb el que preveu la Llei 9/1987, de 12 de juny, d'Òrgans de Representació, Determinació de les Condicions de Treball i Participació del Personal al Servici de les Administracions Públiques, modificada per la Llei 21/2006, de 20 de juny, i d'acord amb l'article 44 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià,

ORDENE

Article 1. Àmbit

El barem d'esta orde s'aplica als concursos de trasllats per a la provisió de places de personal estatutari al servici d'institucions sanitàries de la Generalitat Valenciana.

Article 2. Mèrits computables

Es valoren els mèrits que hom ha obtingut o està en condicions d'obtindre en la data en què acabe el termini de presentació de les instàncies per a participar en el concurs de trasllats. S'han d'allistar, en tots els casos, en la sol·licitud de participació, i s'han d'acreditar amb documents.

El còmput del temps de servicis prestats acaba el dia de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

En cap cas es pot puntuar un mèrit en més d'un apartat o d'un subapartat.

En la valoració dels cursos de formació relacionats amb la categoria i l'especialitat en què es concursa, impartits, reconeguts o homologats per universitats o per organismes competents per a la formació del personal sanitari, tenen esta condició els convocats dins del Pla de Formació dels Empleats Públics al Servici de la Generalitat Valenciana, inclosos els cursos homologats corresponents a les organitzacions sindicals que signen l'Acord de Formació Contínua en les administracions públiques.

La documentació que s'ha d'aportar juntament amb la instància de participació ha de ser o bé original o bé fotocòpies compulsades, i ha d'acreditar els mèrits al·legats. Esta documentació s'ha de presentar grapada, ordenada i numerada segons l'orde en què se citen els mèrits en l'imprés d'autobarem.

La persona interessada ha d'aportar una autobaremació dels mèrits al·legats, segons model que es facilita amb la instància de participació en el concurs de trasllats. En cap cas l'autobaremació vincula la comissió de valoració, ja que té un caràcter merament orientatiu.

La consignació de dades falses o inexactes en la instància o en la documentació aportada pels aspirants comporta l'exclusió del concurs o la nul·litat de la plaça adjudicada, si és el cas, sense perjuí de les mesures legals que corresponguen, segons el que disposa l'article 19 del Decret 7/2003.

Article 3. Barem general

D'acord amb l'article 17 del Decret 7/2003, de Selecció i Provisió de Places de Personal Estatutari, s'establix un barem general de mèrits per a la provisió de places per mitjà d'un concurs de trasllats, i s'adapten els criteris per al personal facultatiu, ateses les característiques específiques de les funcions concretes que fa.

Article 4. Valoració del treball exercit en institucions sanitàries del Sistema Nacional de Salut o en altres Administracions Públiques, fins a un màxim de 42 punts

Es valoren els servicis prestats en institucions sanitàries del Sistema Nacional de Salut gestionades directament o indirectament d'acord amb el que establix la Llei 15/1997, de 25 d'abril, o en altres administracions públiques, incloses les de la Unió Europea o, si és el cas, en institucions acreditades per a la formació de l'especialitat de què es tracte, o en institucions sanitàries d'un país estranger, segons un conveni o acords d'assistència sanitària amb el país, si esta prestació l'ha autoritzada expressament el Ministeri de Sanitat i Consum a la persona interessada.

4.1. Per cada mes complet de servicis prestats en la mateixa categoria i/o especialitat: 0,20 punts

4.2 Per cada mes complet de servicis prestats en distinta categoria i/o especialitat: 0,10 punts

En este punt es valoren totes les situacions de servici actiu, servicis especials i, a més, la situació d'excedència per atenció de fills i la situació d'excedència per atenció d'altres familiars emparades per la Llei 39/1999 per a promoure la conciliació de la vida familiar i laboral de les persones treballadores, i també les reduccions de jornada protegides per la llei.

En l'apartat 4.1 no es valora el període de treball exercit com a millora d'ocupació en una categoria o especialitat distinta.

En l'apartat 4.1 es considera com a treball exercit en la mateixa categoria i especialitat en què es concursa el corresponent al lloc de treball d'origen quan s'accedisca a llocs de direcció o assimilats, i també quan el treballador siga declarat en la situació de servicis especials d'acord amb l'article 64 de l'Estatut Marc.

Al personal nomenat per a guàrdies o realització d'atenció continuada, per cada 130 hores se li computa un mes de treball, o la part que corresponga proporcionalment. Si dins d'un mes natural s'han fet més de 130 hores, només es pot valorar un mes, i l'excés d'hores efectuat durant este període no es pot aplicar al còmput de servicis prestats establit en la regla anterior.

4.3. Per cada mes complet de servicis prestats de caràcter assistencial o de coordinació i direcció en programes de cooperació internacional segons convenis o acords organitzats o autoritzats per l'administració Pública: 0,20 punts

Article 5. Valoració del grau de carrera o desenvolupament professional, fins a un màxim de 8 punts

El grau reconegut en la carrera professional o, si és el cas, en el desenvolupament professional, es valora d'acord amb l'escala següent. Es puntua exclusivament el grau més alt reconegut en la categoria i especialitat en què es concursa:

Grau G-1 2 punts

Grau G-2 4 punts

Grau G-3 6 punts

Grau G-4 8 punts

Article 6. Valoració del temps de pertinença en propietat a la categoria i especialitat en què es concursa, fins a un màxim de 20 punts

Per cada any complet amb plaça en propietat en la categoria i especialitat en què es concursa 1 punt

Es té en compte el temps treballat des que s'obté la plaça en propietat de la categoria i/o especialitat de què es tracte, incloses totes les situacions de servici actiu, inclòs el reingrés provisional, en la categoria i especialitat en què es concursa, i les situacions administratives que comporten la reserva de la plaça i les situacions d'excedència que donen dret al còmput del temps per a l'antiguitat i les reduccions de jornada protegides per la llei.

Les integracions es computen des que es va obtindre la plaça en propietat i no des de la resolució de la integració.

Article 7. Valoració del temps en la mateixa destinació definitiva en el centre i en la categoria i especialitat des de la qual es concursa, fins a un màxim de 10 punts

7.1. Per cinc anys complets: 5 punts

7.2. Per cada any addicional complet: 1 punt

Per a poder puntuar en este apartat, el concursant ha d'haver completat cinc anys ininterromputs, immediatament anteriors a la convocatòria, en el centre on té la plaça en propietat i en la seua categoria i/o especialitat.

Es valoren com a permanència totes les situacions administratives que comporten la reserva de la plaça, d'acord amb el que establix l'article 64 de l'Estatut Marc, i les situacions d'excedència que donen dret al còmput del temps per a l'antiguitat i les reduccions de jornada protegides per la llei.

Es valora el temps de treball en què la persona interessada ha exercit el seu lloc de treball en el centre i la categoria i l'especialitat des de la qual concursa, amb la plaça en propietat.

Article 8. Valoració de cursos de formació relacionats amb la categoria en què es concursa, impartits, reconeguts o homologats per universitats o organismes competents per a la formació de personal sanitari, excepte el personal facultatiu, i altres mèrits valorables fins a un màxim de 15 punts

En cap cas es puntuen en este epígraf els cursos de valencià i d'idiomes, ni els cursos pertanyents a una carrera universitària, els cursos de doctorat i els diferents instituts de les universitats quan formen part del pla d'estudis del centre, ni els cursos derivats de processos selectius, promoció interna, plans d'ocupació i adaptació del règim jurídic a la naturalesa de les places que s'ocupen.

Així mateix, i en el supòsit de cursos impartits, es valoren per una sola vegada, i no són susceptibles de ser valorades edicions successives del mateix curs.

8.1. Es valoren els cursos de formació i perfeccionament relacionats directament amb la categoria en què es concursa, de duració igual o superior a 10 hores, que hagen sigut cursats per la persona interessada, d'acord amb l'escala següent, fins a un màxim de 7 punts:

De 100 o més hores de duració: 2,00 punts

De 75 o més hores de duració: 1,50 punts

De 50 o més hores de duració: 1,00 punt

De 25 o més hores de duració: 0,50 punts

De 15 o més hores de duració: 0,20 punts

De 10 o més hores de duració: 0,10 punts

8.2. La resta de cursos de formació i perfeccionament relacionats amb la formació dels empleats públics, de caràcter genèric, de duració igual o superior a 10 hores, que hagen sigut cursats per la persona interessada, es valoren d'acord amb l'escala següent, fins a un màxim de 3 punts:

De 100 o més hores de duració: 2,00 punts

De 75 o més hores de duració: 1,50 punts

De 50 o més hores de duració: 1,00 punt

De 25 o més hores de duració: 0,50 punts

De 15 o més hores de duració: 0,20 punts

De 10 o més hores de duració: 0,10 punts

8.3. Per impartir cursos de formació dels especificats en els apartats 8.1 i 8.2, fins a un màxim d'1 punt.

Per cada 10 hores: 0,10 punts.

Es consideren cursos de caràcter genèric els relacionats amb informàtica, estadística, prevenció de riscos laborals, ordenació, planificació i gestió sanitària i la resta que siguen de naturalesa semblant que incidisquen en la formació general dels empleats públics, llevat que l'aspirant pertanga a una categoria en la qual els cursos s'hagen de valorar com a relacionats directament amb eixa categoria.

8.4. Professor associat en ciències de la salut en hospitals que tinguen un conveni específic amb una universitat i un programa de docència pregraduada, fins a un màxim de 2 punts. Per cada curs acadèmic complet 0,50 punts.

8.5. Per formar part de comissions clíniques de control de qualitat acreditades en institucions sanitàries públiques, amb la certificació estesa pel director de la comissió, fins a un màxim d'1 punt. Per cada 12 mesos 0,25 punts

8.6. Per activitats com a tutor de residents, aprofitament de beques d'estudi o investigació, i també per tindre altres mèrits o haver fet activitats rellevants relacionades amb la categoria i no previstes en els apartats anteriors, fins a un màxim d'1 punt.

8.7. Per haver fet treballs científics i d'investigació, d'acord amb la taula de càlcul següent, fins a un màxim de 4 punts:

NACIONAL INTERNACIONAL

PUBLICACIONS X 0,5 = X 1 =

CAP. DE LLIBRE X 0.7 = X 1.4 =

LLIBRE X 1 = X 2 =

TOTAL

Es valoren els treballs científics i d'investigació que hagen sigut publicats en llibres o revistes prestigiosos en l'àmbit de la categoria en què es concursa, apreciats per la comissió de valoració. En tots els casos, els llibres i les publicacions han de tindre l'ISBN o ISSN, respectivament, que els acredite, i els treballs només es poden valorar una vegada. Només són objecte de valoració els tres primers autors consignats en la publicació.

Article 9. Adaptació per al personal facultatiu dels criteris de valoració de cursos de formació relacionats amb la categoria i especialitat en què es concursa, impartits, reconeguts o homologats per universitats o organismes competents per a la formació del personal sanitari, i altres mèrits valorables fins a un màxim de 15 punts

En cap cas es puntuen en este epígraf els cursos de valencià i d'idiomes, ni els cursos pertanyents a una carrera universitària, cursos de doctorat i els diferents instituts de les universitats quan formen part del pla d'estudis del centre, ni els cursos derivats de processos selectius, promoció interna, plans d'ocupació i adaptació del règim jurídic a la naturalesa de les places que s'ocupen.

Així mateix, i en el supòsit de cursos impartits, estos es valoren per una sola vegada, i no són susceptibles de ser valorades edicions successives del mateix curs.

9.1. Es valoren els cursos de formació i perfeccionament relacionats directament amb la categoria i especialitat en què es concursa, de duració igual o superior a 10 hores que hagen sigut cursats per la persona interessada, d'acord amb l'escala següent, fins a un màxim de 3,5 punts:

De 100 o més hores de duració: 2,00 punts

De 75 o més hores de duració: 1,50 punts

De 50 o més hores de duració: 1,00 punt

De 25 o més hores de duració: 0,50 punts

De 15 o més hores de duració: 0,20 punts

De 10 o més hores de duració: 0,10 punts

9.2. La resta de cursos de formació i perfeccionament relacionats amb la formació dels empleats públics, de caràcter genèric, de duració igual o superior a 10 hores que hagen sigut cursats per la persona interessada, es valoren d'acord amb l'escala següent, fins a un màxim d'1,5 punts:

De 100 o més hores de duració: 2,00 punts

De 75 o més hores de duració: 1,50 punts

De 50 o més hores de duració: 1,00 punt

De 25 o més hores de duració: 0,50 punts

De 15 o més hores de duració: 0,20 punts

De 10 o més hores de duració: 0,10 punts

9.3. Per impartir cursos de formació dels especificats en els apartats 9.1 i 9.2, fins a un màxim de 2 punts.

Per cada 10 hores: 0,20 punts.

Es consideren cursos de caràcter genèric els relacionats amb informàtica, estadística, prevenció de riscos laborals, ordenació, planificació i gestió sanitària i la resta que siguen de naturalesa semblant que incidisquen en la formació general dels empleats públics.

9.4. Professor associat en ciències de la salut en hospitals que tinguen un conveni específic amb una universitat i un programa de docència pregraduada, fins a un màxim de 2 punts.

Per cada curs acadèmic complet 0,50 punts.

9.5. Per formar part de comissions clíniques de control de qualitat acreditades en institucions sanitàries públiques, amb la certificació estesa pel director de la comissió, fins a un màxim d'1 punt. Per cada 12 mesos 0,25 punts

9.6. Per activitats com a tutor de residents, gaudi de beques d'estudi o investigació, i també per tindre altres mèrits o haver fet activitats rellevants relacionades amb l'especialitat, no previstes en els apartats anteriors, fins a un màxim d'1 punt.

9.7. Per haver fet treballs científics i d'investigació, d'acord amb la taula de càlcul següent, fins a un màxim de 4 punts:

NACIONAL INTERNACIONAL

PUBLICACIONS X 0,5 = X 1 =

CAP. DE LLIBRE X 0.7 = X 1.4 =

LLIBRE X 1 = X 2 =

TOTAL

Es valoren els treballs científics i d'investigació que hagen sigut publicats en llibres o revistes prestigiosos en l'àmbit de la categoria i especialitat en què es concursa, apreciats per la comissió de valoració. En tots els casos, els llibres i les publicacions han de tindre, respectivament, l'ISBN o ISSN que els acredite, i els treballs només es poden valorar una vegada. Només són objecte de valoració els tres primers autors consignats en la publicació.

Article 10. Valoració dels coneixements de valencià, fins a un màxim de 5 punts

Els coneixements de valencià es valoren d'acord amb la possessió del certificat expedit o homologat per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, d'acord amb l'escala següent:

Certificat de coneixements orals: 2 punts

Certificat de grau elemental: 3 punts

Certificat de grau mitjà: 4 punts

Certificat de grau superior: 5 punts

La valoració dels coneixements de valencià s'efectua puntuant exclusivament el nivell més alt obtingut. Només es valoren els certificats expedits per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià. No és prou la mera justificació d'haver participat en les proves, sinó que cal haver-les superat dins del termini de presentació d'instàncies. Per a això, s'han de tindre en compte les homologacions i convalidacions previstes en l'Orde de 16 d'agost de 1994 de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, i les modificacions posteriors d'esta orde.

Article 11. Criteri d'interpretació en el cas d'igualtat de puntuació

En el cas d'igualtat en la puntuació total del barem, es resol a favor de l'aspirant amb més puntuació en l'epígraf de valoració del treball fet en institucions sanitàries del Sistema Nacional de Salut o d'altres administracions públiques. Si persistix la igualtat, se seguix la mateixa pauta respecte als epígrafs següents, si fóra necessari i en eixe mateix orde. Si la igualtat es manté, s'adjudica la plaça a l'aspirant de major edat.

València, 12 de febrer de 2007

El conseller de Sanitat,

RAFAEL BLASCO CASTANY

Mapa web