Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDE de 5 de desembre de 2007, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual es regula la gestió del Registre General de Moviments de Bestiar i el Registre General d'Identificació Individual d'Animals a la Comunitat Valenciana. [2008/178]

(DOGV núm. 5677 de 10.01.2008) Ref. Base de dades 000282/2008

ORDE de 5 de desembre de 2007, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual es regula la gestió del Registre General de Moviments de Bestiar i el Registre General d'Identificació Individual d'Animals a la Comunitat Valenciana. [2008/178]
El control dels moviments del bestiar constituïx una ferramenta imprescindible per posar en pràctica polítiques de sanitat animal i seguretat alimentària. Així, les xarxes d'epidemiovigilància veterinària ja establides tant en la normativa comunitària com en la nacional i les bases de dades de traçabilitat del bestiar boví i porcí, plenament operatives, han demostrat la necessitat i pertinència de recollir en registres informatitzats tota la informació bàsica dels moviments entre explotacions, i incloure-hi els mercats i els escorxadors, dels animals de les espècies d'interés ramader.
La Llei 8/2003, de 24 d'abril, de Sanitat Animal, establix en l'article 7.1 l'obligació dels propietaris o responsables dels animals de comunicar a les administracions públiques les dades relatives a les entrades i eixides d'animals. A més, en l'article 51.1 d'esta llei, s'establix que quan es realitze un moviment d'animals entre comunitats autònomes, la comunitat autònoma d'origen haurà de comunicar-ho a la de destinació. En este sentit ja s'ha publicat el Reial Decret 947/2005, de 29 de juliol, pel qual s'establix un sistema d'identificació i registre dels animals de les espècies ovina i caprina, la qual cosa unida al Reial Decret 479/2004, de 26 de març, pel qual s'establix i regula el Registre General d'Explotacions Ramaderes, possibiliten la realització d'una traçabilitat completa dels animals d'interés ramader i permet als titulars de les explotacions ramaderes complir les obligacions, respecte a la traçabilitat dels animals destinats a la producció d'aliments, establides pel Reglament (CE) número 178/2002, del Parlament Europeu i del Consell, de 28 de gener de 2002, pel qual s'establixen els principis i els requisits generals de la legislació alimentària, es crea l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària i es fixen procediments relatius a la seguretat alimentària. A esta normativa cal sumar la recent publicació del Reial Decret 728/2007, de 13 de juny, pel qual s'establix i es regula el Registre General de Moviments de Bestiar i el Registre General d'Identificació Individual d'Animals.
En l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana la Llei 6/2003, de 4 de març, de la Generalitat, de Ramaderia de la Comunitat Valenciana, establix en l'article 39 l'obligatorietat de la identificació dels animals en les condicions imposades per la reglamentació de la Unió Europea i les disposicions estatals. L'article 46 d'esta llei regula el moviment dels animals i es basa en allò que es disposa en la normativa comunitària i estatal.
En compliment de la normativa anteriorment esmentada es va procedir a la creació i posada en funcionament, a la Comunitat Valenciana, del Registre General de Moviments de Bestiar, d'ara endavant REMO, i el Registre General d'Identificació Individual d'Animals, d'ara endavant RIIA. Amb això, sorgix la necessitat de regular la gestió i el règim de comunicacions d'ambdós registres, tenint en compte l'estructura orgànica i funcional de la conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, així com la recent posada en funcionament del telèfon d'assistència al ramader que establix una nova via per a les comunicacions entre els ramaders i els esmentats registres, sense perjuí d'allò que es disposa en l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Per a complir estes necessitats s'ha elaborat la present orde que recull, a més, en forma d'annexos els documents tècnics que permeten donar el format informàtic requerit per les aplicacions informàtiques RIIA i REMO.
Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació
Esta orde té com a objecte:
a) Regular la gestió i règim de comunicacions del Registre General de Moviments de Bestiar, d'ara endavant REMO, creat per mitjà del Reial Decret 728/2007, de 13 de juny, en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana
Regular la gestió i règim de comunicacions del Registre General d'Identificació Individual d'Animals, d'ara endavant RIIA, creat per mitjà del Reial Decret 728/2007, de 13 de juny, en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
Article 2. Definicions
A l'efecte d'esta orde s'aplicaran les definicions establides en el Reial Decret 479/2004, de 26 de març, així com la definició de moviment continguda en el Reial Decret 728/2007, de 13 de juny.
Article 3. Registre General d'Identificació Individual dels Animals
1. El RIIA queda constituït en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, com una base de dades informatitzades, d'accés restringit i amb les especificacions tècniques establides per als bovins en l'annex III del Reial Decret 728/2007, de 13 de juny, i per als ovins i caprins les recollides en l'annex IV d'eixe reial decret; integrarà així mateix, les bases de dades que recull l'apartat 5, de l'article 4 del Reial Decret 728/2007, de 13 de juny.
2. El RIIA seguirà el calendari d'aplicació establit en l'annex XI del Reial Decret 728/2007, de 13 de juny, i es determinen normativament en cada moment les característiques tècniques que reunirà el document per a la transmissió de les dades relatives a la identificació al RIIA.
Article 4. Comunicació de la identificació individual dels animals
La identificació individual del bestiar oví i cabrum prevista en el Reial Decret 947/2005, de 29 de juliol, es comunicarà una vegada realitzada al servici veterinari oficial competent, per mitjà de registre d'entrada a l'oficina comarcal agrària corresponent, en el termini màxim disposat en la normativa corresponent, i s'acompanyarà d'un CD-ROM, CD-ROM regravable o memòria USB flaix que contindrà la informació recollida en l'annex I de la present orde, amb el format que en l'esmentat annex s'especifica. Una vegada registrada, es procedirà a la seua càrrega en l'aplicació informàtica RIIA REMO, i es tornarà a l'interessat justificant de recepció de la seua comunicació amb menció expressa sobre la càrrega efectiva del fitxer, o bé de la impossibilitat de la seua càrrega, i s'adjuntarà en este cas l'informe d'errades pels quals no es pot realitzar la càrrega. En el cas que l'interessat aporte la informació en dispositius de memòria regravables, es procedirà a la seua devolució a l'interessat juntament amb l'informe d'errades o de confirmació de la càrrega.
Així mateix, l'esmentada comunicació es podrà registrar d'entrada en qualsevol dels òrgans previstos en l'article 38.4 de Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Article 5. Registre General de Moviments de Bestiar
1. El REMO queda constituït en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, com una base de dades informatitzades, d'accés restringit i amb les especificacions tècniques establides en l'annex V del Reial Decret 728/2007, de 13 de juny; integrarà així mateix, les bases de dades que es recullen en l'apartat 6, de l'article 3 del Reial Decret 728/2007, de 13 de juny.
2. El REMO seguirà el calendari d'aplicació establit en l'annex XI del Reial Decret 728/2007, de 13 de juny.
Article 6. Comunicació de moviments de bestiar
1. El titular de l'explotació ramadera, el seu representant legal o el posseïdor dels animals haurà de comunicar els moviments de bestiar que es produïsquen en la seua explotació. Des de l'explotació d'origen es comunicarà l'eixida dels animals i des de la de destinació la seua entrada. La comunicació dels moviments de bestiar afectarà les espècies que, segons el calendari exposat en l'annex XI del Reial Decret 728/2007, de 13 de juny, siguen objecte de l'àmbit d'aplicació de l'esmentat reial decret.
2. La comunicació es realitzarà en el termini màxim de set dies des que tinga lloc l'esdeveniment, i servirà per a això la comunicació telefònica gravada de la informació continguda en este al Servici d'Atenció al Ramader (telèfon 900 102 242), o bé registrar d'entrada a l'oficina comarcal agrària corresponent la còpia compulsada del certificat sanitari de trasllat.
Així mateix, esta comunicació es podrà registrar d'entrada en qualsevol dels òrgans previstos en l'article 38.4 de Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
3. En el desplaçament d'animals bovins o porcins a l'escorxador, la confirmació de l'arribada dels animals s'entendrà que es realitza quan es comunica el sacrifici dels animals en l'escorxador. La confirmació es realitzarà registrant en les direccions territorials corresponents, sense perjuí d'allò que es disposa en l'article 38.4 de Llei 30/1992, de 26 de novembre, un CD-ROM, CD-ROM regravable o memòria USB flaix, amb la informació que es detalla en l'annex II per als porcins i l'annex III per als bovins. Una vegada registrada, es procedirà a la seua càrrega en l'aplicació informàtica RIIA REMO, i es tornarà a l'interessat el justificant de recepció de la seua comunicació amb menció expressa sobre la càrrega efectiva del fitxer, o bé de la impossibilitat de la seua càrrega, i s'adjuntarà en este cas l'informe d'errades per les quals no es pot realitzar la càrrega. En el cas que l'interessat aporte la informació en dispositives de memòria regravables, es procedirà a la devolució d'estes a l'interessat juntament amb l'informe d'errades o de confirmació de la càrrega.
4. El calendari d'aplicació del Reial Decret 728/2007, de 13 de juny, donarà lloc a l'aprovació, per a cada una de les espècies ramaderes objecte de l'àmbit d'aplicació d'este reial decret, dels successius formats, suports i vies de comunicació de la informació que s'establisca normativament en cada moment.
Article 7. Comunicació de modificacions en els moviments
1. En el cas que el certificat sanitari de trasllat siga emés amb caràcter previ a este i quan, amb posterioritat, les dades relatives a la data d'eixida, transportista, mitjà de transport o nombre d'animals siguen diferents d'aquelles que es van comunicar al Servici Veterinari Oficial en el moment d'emplenar la sol·licitud del certificat sanitari de trasllat, el titular de l'explotació ramadera haurà de comunicar estos canvis al servici veterinari oficial de l'oficina comarcal agrària corresponent, sense perjuí d'allò que es disposa en l'article 38.4 de Llei 30/1992, de 26 de novembre, en el termini de dos dies hàbils des de la data d'eixida.
2. Així mateix, les circumstàncies a què es referixen els apartats a i b, del punt 2, de l'article 7 del Reial Decret 728/2007, de 13 de juny, s'hauran de comunicar al servici veterinari oficial de l'oficina comarcal agrària corresponent, sense perjuí d'allò que es disposa en l'article 38.4 de Llei 30/1992, de 26 de novembre, abans que transcórreguen dos dies hàbils des de l'arribada dels animals.
Article 8. Règim sancionador
En cas d'incompliment d'allò que es disposa en la present orde, s'aplicarà el règim d'infraccions i de sancions establit en el títol IX de la Llei 6/2003, de 4 de març, de la Generalitat, de Ramaderia de la Comunitat Valenciana.
DISPOSICIÓ ADDICIONAL
Es continuarà aplicant en el RIIA els terminis de les comunicacions establides per al bestiar boví pel Reial Decret 1980/1998, de 18 de setembre. Totes estes comunicacions hauran de ser registrades d'entrada en les oficines comarcals agràries corresponents, sense perjuí d'allò que es disposa en l'article 38.4 de Llei 30/1992, de 26 de novembre. La incorporació de l'espècie bovina a RIIA REMO donarà lloc a l'aprovació d'altres formes de comunicació de dades, davall el format i suport que s'establisca normativament en cada moment.
DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA
Fins que s'implante el RIIA REMO en l'espècie bovina i, en qualsevol cas, fins que es determine el contrari, seguirà vigent com a règim de comunicacions de les baixes de bovins un fitxer que haurà de complir les normes descrites en l'especificació del fitxer ASCII que es detalla en l'annex III, és a dir, ser d'extensió .txt, i tindre com a format, codi d'escorxador + data de realització del fitxer (ddmmaaaa) + número de mes de les baixes remeses amb dos posicions.
DISPOSICIÓ FINAL
La direcció general que assumisca les competències en matèria de sanitat animal en cada moment serà la competent per a establir la regulació i el règim de comunicacions del Registre General de Moviments de Bestiar, i del Registre General d'Identificació Individual d'Animals, creats per mitjà del Reial Decret 728/2007, de 13 de juny, en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació,
MARITINA HERNÁNDEZ MIÑANA
ANNEX I
CÀRREGA AUTOMÀTICA D'ANIMALS EN RIIA (Oví/Cabrum)
El nom del fitxer haurà de contindre el literal que indica que es tracta d'una càrrega en RIIA per a Oví/Cabrum (RIIAOC), el codi de l'explotació remitent i la data de generació del fitxer (començant per l'any, seguit del mes i, finalment, el dia). Per exemple si un ramader l'explotació del qual és ES460010000001, i on el fitxer de càrrega s'ha generat el dia 01.04.2006, el nom del fitxer a remetre haurà de ser:
RIIAOC_ ES460010000001_20060401.txt
El fitxer contindrà una línia per cada animal identificat, estes línies estaran formades per totes les dades de l'animal que es detallen més endavant en este document. Cada dada ha d'anar separada de l'anterior amb un punt i coma (;), entre estes, no han d'haver-hi espais en blanc, i el seu orde ha de ser exactament l'indicat en este document. Si el contingut d'una dada és nul, no es posarà res, d'esta manera apareixeran dos punt i coma (;) seguits.
Una vegada s'han creat totes les línies en el fitxer, és a dir, s'han carregat les dades per a tots els animals, es crearà una última línia al final que indicarà el final del fitxer, esta línia només contindrà la paraula FI i el nombre de línies que identifiquen animals. Per exemple, per a un fitxer que continga la identificació de 15 animals, la línia de fi de fitxer seria:
FI;15
Dades de cada línia del fitxer:
Explotació;Espècie;Raça;Sexe;DiaNaixement;MesNaixement;AnyNaixement;TipusIdentificador;Identificació;DataIdentificació
1. Explotació [obligatori]: explotació d'identificació de l'animal. El format de l'explotació consta de 14 posicions que s'estructuren com seguix:
Posicions 1-2: Corresponen al país (per a Espanya: ÉS).
Posicions 3-4: Codi INE de província (exemple: 46).
Posicions 5-7: Codi INE del municipi (exemple: 001).
Posicions 8-14: Número assignat a l'explotació dins del municipi.
Per exemple, el codi complet de l'explotació número 1 d'Ademuz seria ES460010000001, on 46 és el codi INE de la província de València i 001 és el codi INE del municipi d'Ademuz.
2. Espècie [obligatori]: codificada segons el quadre de codis adjunt.
3. Raça [obligatori]: codificada segons el quadre de codis adjunt, per a cada una de les espècies.
4. Sexe [obligatori]: codificat segons el quadre de codis adjunt.
5. DiaNaixement [opcional]: dia de naixement de l'animal. El format consta de 2 dígits. Per exemple: si un animal ha nascut el dia 8, en el fitxer s'ha d'indicar: 08.
6. MesNaixement [opcional]: mes de naixement de l'animal. El format consta de 2 dígits. Per exemple: si un animal ha nascut en el mes de juny, en el fitxer s'ha d'indicar: 06.
7. AnyNaixement [obligatori]: any de naixement de l'animal. El format consta de 4 dígits.
8. TipusIdentificador [obligatori]: codificat segons el quadre de codis adjunt, per a cada una de les espècies.
9. Identificació [obligatori]: codi d'identificació electrònica de l'animal. El format consta de 23 posicions numèriques corresponents al codi decimal obtingut per mitjà del lector electrònic. Este codi està dividit en 7 parts:
Posició 1: És un valor fix, es correspon amb el número: 1.
Posició 2: Comptador de duplicats, indica el nombre de vegades que s'ha sol·licitat un duplicat de l'identificador per a l'animal. Per a l'identificador original, es correspon amb el número 0. Cada duplicat va sumant 1.
Posicions 3-4: És un valor fix, es correspon amb els dígits: 04.
Posicions 5-6: És un valor fix, es correspon amb els dígits: 00.
Posició 7: És un valor fix, es correspon amb el número 0.
Posicions 8-11: Codi del país segons codi UNE-EN-ISO 3166, Espanya es correspon amb els dígits: 0724.
Posicions 12-23: Codi d'identificació individual a nivell nacional, format pel codi de la comunitat autònoma, 17 en el cas de la Comunitat Valenciana, seguit del número d'identificació format per 10 dígits. Per exemple: 170000000001.
Per exemple, el codi complet d'identificació electrònica d'un animal en format decimal podria ser: 10040000724170000000001.
10. DataIdentificació [obligatori]: data d'identificació electrònica de l'animal. El format de la data és DD/MM/AAAA, on DD indica el dia d'identificació (amb dos dígits), MM indica el mes (amb dos dígits) i AAAA representa l'any (amb quatre dígits). És obligatori indicar la data completa. Per exemple: si un animal ha sigut identificat el 20 de març de 2006, la data d'identificació serà: 20/03/2006.
Exemple de línia
Exemple de línia que indica la identificació electrònica d'un animal:
ES460010000001;03;1107;01;15;12;2005;02;10040000724170000000001;20/03/2006
En què:
- ES460010000001: codi de l'explotació d'identificació (la primera del municipi d'Ademuz).
- 03: codi de l'espècie (oví).
- 1107: codi de la raça (mallorquina).
- 01: codi del sexe (mascle).
- 15: dia de naixement.
- 12: mes de naixement.
- 2005: any de naixement.
- 02: tipus d'identificador (bol ruminal).
- 10040000724170000000001: identificació electrònica en format decimal.
- 20/03/2006: data d'identificació.
En cas de no desitjar indicar el dia de naixement, la línia quedaria:
ES460010000001;03;1107;01;;12;2005;02;10040000724170000000001;20/03/2006
En cas de no desitjar indicar ni el dia ni el mes de naixement, la línia quedaria:
ES460010000001;03;1107;01;;;2005;02;10040000724170000000001;20/03/2006
Exemple de fitxer
Exemple de fitxer que indica la identificació de 4 animals. Conté 4 línies, una per a cada animal i la línia que indica el final del fitxer:
ES460010000001;03;1107;01;15;12;2005;02;10040000724170000000001;20/03/2006
ES460010000001;03;1107;01;15;12;2005;02;10040000724170000000002;20/03/2006
ES460010000001;03;1107;01;15;12;2005;02;10040000724170000000003;20/03/2006
ES460010000001;03;1107;01;15;12;2005;02;10040000724170000000004;20/03/2006
FI;4
QUADRES DE CODIS
CODIS D'ESPÈCIE
Codi espècie Espècie
03 OVÍ
04 CABRUM
CODIS DE RACES
Codi espècie Espècie Codi raça Raça
03 OVÍ 0000 CONJUNTO MESTIZO
03 OVÍ 1107 MALLORQUINA
03 OVÍ 1134 CANÀRIA
03 OVÍ 1135 PALMERA
03 OVÍ 1136 MENORQUINA
03 OVÍ 3101 ALCARREÑA
03 OVÍ 3102 ANSOTANA
03 OVÍ 3103 ARANESA
03 OVÍ 3104 BERRIXÓ DE CHER
03 OVÍ 3105 CANARIA DE PELO
03 OVÍ 3106 CARRANZANA
03 OVÍ 3107 CARTERA
03 OVÍ 3108 CASTELLANA
03 OVÍ 3109 COLMENAREÑA
03 OVÍ 3110 CHAMARITA
03 OVÍ 3111 CHARMOISE
03 OVÍ 3112 XURRA
03 OVÍ 3113 XURRA LEBRIJANA
03 OVÍ 3114 XURRA TENSINA
03 OVÍ 3115 FLEISCHSCHAF
03 OVÍ 3116 GALLEGA
03 OVÍ 3117 GUIRRA
03 OVÍ 3118 EIVISSENCA
03 OVÍ 3119 ILLA DE FRANÇA
03 OVÍ 3120 LANDSCHAF
03 OVÍ 3121 LATXA
03 OVÍ 3122 MAELLANA
03 OVÍ 3123 MANXEGA
03 OVÍ 3124 MERINA
03 OVÍ 3125 MERINA DE GRAZALEMA
03 OVÍ 3126 MERINA PRECOÇ
03 OVÍ 3127 MONTESINA
03 OVÍ 3128 NAVARRA
03 OVÍ 3129 SERRANETA
03 OVÍ 3130 SERRANETA DE TEROL
03 OVÍ 3131 RASA ARAGONESA
03 OVÍ 3132 RIPOLLESA
03 OVÍ 3133 ROJA MALLORQUINA
03 OVÍ 3134 ROYA BILBILITANA
03 OVÍ 3135 RUBIA DE EL MOLAR
03 OVÍ 3136 SASI ARDI
03 OVÍ 3137 SEGURENYA
03 OVÍ 3138 TALAVERANA
03 OVÍ 3139 XALDA
03 OVÍ 3140 XISQUETA
03 OVÍ 3201 ASSAF
03 OVÍ 9999 ALTRES
04 CABRUM 0000 CONJUNT MESTÍS
04 CABRUM 1107 MALLORQUINA
04 CABRUM 1120 RETINTA
04 CABRUM 1129 PIRINENCA
04 CABRUM 1135 PALMERA
04 CABRUM 3116 GALLEGA
04 CABRUM 3118 EIVISSENCA
04 CABRUM 4101 AGRUPACIÓN
DE LAS MESETAS
04 CABRUM 4102 AZPI GORRI
04 CABRUM 4103 BERMEYA
04 CABRUM 4104 BLANCA ANDALUSA
04 CABRUM 4105 BLANCA CELTIBÈRICA
04 CABRUM 4106 DEL GUADARRAMA
04 CABRUM 4107 FLORIDA
04 CABRUM 4108 JURDANA
04 CABRUM 4109 MAJORERA
04 CABRUM 4110 MALAGUENYA
04 CABRUM 4111 MONCAYO
04 CABRUM 4112 MURCIANA GRANADINA
04 CABRUM 4113 NEGRA SERRANA
04 CABRUM 4114 PAPOYA
04 CABRUM 4115 TINERFEÑA
04 CABRUM 4116 VERATA
04 CABRUM 9999 ALTRES
CODIS DE SEXE
Codi sexe Sexe
01 MASCLE
02 FEMELLA
CODIS DE TIPUS D'IDENTIFICADOR
Codi espècie Espècie Codi tipus
d'identificació Tipus identificador
03 OVÍ 01 CRÒTAL
03 OVÍ 02 BOL RUMINAL
03 OVÍ 04 CRÒTAL ELECTRÒNIC
04 CABRUM 01 CRÒTAL
04 CABRUM 02 BOL RUMINAL
04 CABRUM 03 INJECTABLE
04 CABRUM 04 CRÒTAL ELECTRÒNIC
ANNEX II
COMUNICACIÓ D'ARRIBADA DE PORCINS PELS ESCORXADORS DE LA COMUNITAT VALENCIANA
El present document té com a objecte la descripció del format del fitxer de text que cal enviar, pels escorxadors, amb la informació dels moviments nacionals de porcí que els hagen arribat, amb la finalitat de confirmar l'arribada. L'origen dels moviments que cal confirmar sempre haurà de ser una explotació REGA espanyola.
Tipus i nom de fitxer
El fitxer ha de ser de text planer amb extensió «.txt». A més, s'ha de tractar d'un «txt» amb codificació ANSI.
El nom del fitxer haurà de contindre el literal que indica que es tracta d'una confirmació de moviments per lots (REMOCL), el codi REGA de l'escorxador remitent i la data de generació del fitxer (començant per l'any, seguit del mes i, finalment, el dia). Per exemple, si un escorxador el codi REGA del qual és ES460010000001, i en què el fitxer de càrrega s'ha generat el dia 01.08.2007, el nom del fitxer a remetre haurà de ser:
REMOCL_ ES460010000001_20070801.txt
Hi ha la limitació de no poder generar dos fitxers diferents en el mateix dia, ja que el nom del fitxer ha de ser únic i porta implícita la data de generació.
Composició del fitxer
El fitxer contindrà una sèrie de línies, estes estaran formades per les distintes dades que es detallen més endavant en este document. Cada dada se separa de l'anterior amb el caràcter: |, pleca (en anglés denominada pipe). Entre la dada i la pleca no han d'haver-hi espais en blanc, i l'orde de les dades dins de la línia ha de ser exactament l'indicat en este document.
Les dades de text no han de contindre retorn de carro ni el caràcter pleca, este només s'ha d'utilitzar com a separador de les dades. Si el contingut d'un dada és nul, no es posarà res, d'esta manera apareixeran dos barres verticals seguides.
El caràcter pleca es troba en el teclat en la combinació de tecles: [Alt Gr]+1
Hi ha diferents tipus de línies dins del fitxer:
- Línia de control d'inici de fitxer.
- Línia amb les dades d'un moviment.
- Línia amb les dades del lot que compon un moviment.
- Línia de control de final de fitxer.
Les línies de control, tant la d'inici com la de final, només apareixeran una vegada en cada fitxer.
La línia amb les dades d'un moviment apareixerà tantes vegades com moviments continga el fitxer.
La línia amb les dades del lot apareixerà, per a cada moviment, tantes vegades com nombre de lots tinga el moviment.
A continuació es descriu la informació que compon cada un dels tipus de línia.
Línia de control d'inici de fitxer
Apareix una sola vegada en el fitxer, al seu inici. Esta formada per 4 dades:
Identificador|CodiEscorxador|NomEscorxador|Data
1.1. Identificador [obligatori]: identificador de tipus de línia. Longitud fixa, 1 caràcter.
El seu valor és fix: I.
1.2. CodiEscorxador [obligatori]: codi REGA de l'escorxador. Longitud fixa, 14 caràcters.
S'estructura com seguix:
- Posicions 1-2: Corresponen al país (per a Espanya: ES).
- Posicions 3-4: Codi INE de província (exemple: 46).
- Posicions 5-7: Codi INE del municipi (exemple: 001).
- Posicions 8-14: Número assignat a l'explotació dins del municipi.
Per exemple, el codi complet de l'escorxador amb número 1 d'Ademuz seria ES460010000001, en què 46 és el codi INE de la província de València i 001 és el codi INE del municipi d'Ademuz.
1.3. NomEscorxador [obligatori]: nom de l'escorxador. Longitud variable fins a un màxim de 50.
1.4. Data [obligatori]: data de generació del fitxer. Longitud fixa, 10 caràcters.
El seu format és DD/MM/AAAA, DD és el dia, MM és el mes i AAAA és l'any.
Exemple de línia
I|ES460010000001|ESCORXADOR|01/08/2007
En què:
I: identificador de la línia de control d'inici de fitxer.
ES460010000001: codi de l'escorxador.
ESCORXADOR: nom de l'escorxador.
01/08/2007: data de generació del fitxer.
Línia amb les dades d'un moviment
Apareix en el fitxer tantes vegades com moviments hagen de ser confirmats. Està formada per 11 dades:
Identificador|CodiREMO|CodiDocument|DataDocument|DataEixida|DataArribada|Espècie|ExplotacióOrigen|ExplotacióDestinació|MitjàTransport|IdentificacióTransport
2.1. Identificador [obligatori]: identificador de tipus de línia. Longitud fixa, 1 caràcter.
El seu valor és fix: M.
2.2. CodiREMO [obligatori]: codi que identifica al moviment. Longitud variable, 17-18 caràcters.
Els 18 caràcters s'estructuren com seguix:
- Posicions 1-2: Codi d'identificació de la comunitat autònoma (exemple: 17 per a la Comunitat Valenciana).
- Posicions 3-18: Número seqüencial assignat al moviment per la comunitat autònoma d'origen.
Per exemple, el primer moviment de la Comunitat Valenciana seria 170000000000000001.
Les comunitats autònomes, el codi d'identificació de les quals comença per zero, haurien d'ometre el primer caràcter en el codi REMO, per la qual cosa estos moviments tindran un codi de 17 caràcters.
Els 17 caràcters s'estructuren com seguix:
- Posició 1: Codi d'identificació de la comunitat autònoma (exemple: 1 per a Andalusia).
- Posicions 2-17: Número seqüencial assignat al moviment per la comunitat autònoma d'origen.
Per exemple, el primer moviment de la Comunitat d'Andalusia hauria de ser 10000000000000001, en què el codi d'identificació de la comunitat seria 1.
2.3. CodiDocument [obligatori]: codi del document de moviment.
Longitud variable fins a un màxim de 18. Es correspon amb algun dels diferents formats admesos per l'administració: guia automàtica, guia manual, codi de d'autorització de trasllat, etc (en els dos primers casos el codi de document coincidix amb el codi REMO).
2.4. DataDocument [obligatori]: data del document del moviment. Longitud fixa, 10 caràcters.
El seu format és DD/MM/AAAA, DD és el dia, MM és el mes i AAAA és l'any.
2.5. DataEixida [obligatori]: data d'eixida del moviment. Longitud fixa, 10 caràcters.
El seu format és DD/MM/AAAA, DD és el dia, MM és el mes i AAAA és l'any.
2.6. DataArribada [obligatori]: data d'arribada del moviment. Longitud fixa, 10 caràcters.
El seu format és DD/MM/AAAA, DD és el dia, MM és el mes i AAAA és l'any.
2.7. Espècie [obligatori]: codi de l'espècie. Longitud fixa, 2 caràcters.
Codificada segons el quadre de codis adjunt.
2.8. ExplotacióOrigen [obligatori]: codi REGA de l'origen del moviment. Longitud fixa, 14 caràcters.
2.9. ExplotacióDestinació [obligatori]: codi REGA de l'escorxador. Longitud fixa, 14 caràcters.
2.10. MitjàTransport [obligatori]: codi del mitjà de transport. Longitud fixa, 2 caràcters.
Codificat segons el quadre de codis adjunt.
2.11. IdentificacióTransport [obligatori]: identificació del transport (matricula, etc.)
Longitud variable fins a un màxim de 30 caràcters.
Exemple de línia
M|170000000000000001|17G3A0000002|15/07/2007|16/07/2007|17/07/2007|02|ES030010000001|ES460010000001|01|4576FCT
En què:
M: identificador de la línia de dades de moviment.
170000000000000001: codi REMO del moviment.
17G3A0000002: codi de document.
15/07/2007: data del document.
16/07/2007: data d'eixida.
17/07/2007: data d'arribada.
02: codi d'espècie, en este cas: porcs.
ES030010000001: codi REGA de l'explotació origen.
ES460010000001: codi REGA de l'escorxador (explotació destinació).
01: mitjà de transport, en este cas: camió.
4576FCT: matrícula.
Línia amb les dades del lot que compon un moviment
Ja que un moviment ha de tindre almenys un lot d'animals, en el fitxer existirà una o unes línies de dades de lot per cada línia amb dades de moviment.
Esta línia està formada per 7 dades:
Identificador|CodiREMO|Categoria|NombreAnimals|IdentificacióLot|Sexe|Edat
3.1. Identificador [obligatori]: identificador de tipus de línia. Longitud fixa, 1 caràcter.
El seu valor és fix: L.
3.2. CodiREMO [obligatori]: codi REMO del moviment a què pertany el lot.
Longitud variable, 17-18 caràcters.
3.3. Categoria [obligatori]: categoria dels animals. Longitud fixa, 2 caràcters.
Codificat segons el quadre de codis adjunt.
3.4. NombreAnimals [obligatori]: nombre d'animals que componen el lot. Longitud variable.
3.5. IdentificacióLot [opcional]: identificació del lot. Longitud variable fins a un màxim de 50.
3.6. Sexe [opcional]: sexe dels animals. Longitud fixa, 2 caràcters.
Codificat segons el quadre de codis adjunt.
3.7. Edat [opcional]: edat, en mesos, dels animals del lot. Longitud variable fins a un màxim de 3.
Exemple de línia
En cas de disposar de totes les dades, la línia seria:
L|170000000000000001|01|20|LOT 123A50|01|3
En què:
L: identificador de la línia de dades de lot.
170000000000000001: codi REMO del moviment.
01: categoria dels animals, en este cas: garrins.
20: nombre d'animals que componen el lot, en este cas: 20.
LOT 123A50: identificació del lot.
01: sexe dels animals, en este cas: mascle.
3: edat en mesos dels animals.
En cas de no disposar d'una identificació del lot, la línia seria:
L|170000000000000001|01|20||01|3
En cas de no disposar de l'edat dels animals, la línia seria:
L|170000000000000001|01|20|LOT 123A50|01|
Línia de control de final de fitxer
Apareix només una vegada en el fitxer, al final d'este. Esta formada per 2 dades:
Identificador|NombreLínies
4.1. Identificador [obligatori]: identificador de tipus de línia. Longitud fixa, 1 caràcter.
El seu valor és fix: F.
4.2. NombreLínies [obligatori]: nombre de línies que componen el fitxer, incloses les de control.
Exemple de línia
F|4
En què:
F: identificador de la línia de control de final de fitxer.
4: nombre total de línies que componen el fitxer.
Estructura del fitxer
El fitxer es dividix en tres seccions: capçalera, cos i peu:
Capçalera: formada per la línia de tipus I (línia control d'inici).
Cos: format per la seqüència de línies de tipus M i L.
Peu: format per la línia de tipus F (línia control de fi).
El cos del fitxer conté la informació dels moviments, cada línia de tipus M anirà seguida d'una o diverses línies de tipus L, depenent del nombre de lots que componga eixe moviment.
No podran aparéixer moviments (línies de tipus M) sense que a continuació apareguen els seus lots (línies de tipus L).
Exemples de fitxer
En cas d'un fitxer amb 1 moviment amb 1 lot:
I|ES460010000001|ESCORXADOR|01/08/2007
M|170000000000000001|17G3A0000002|15/07/2007|16/07/2007|17/07/2007|02|ES030010000001|ES460010000001|01|4576FCT
L|170000000000000001|01|20|LOT 123A50|01|3
F|4
En cas d'un fitxer amb 1 moviment amb 2 lots:
I|ES460010000001|ESCORXADOR|01/08/2007
M|170000000000000001|17G3A0000002|15/07/2007|16/07/2007|17/07/2007|02|ES030010000001|ES460010000001|01|4576FCT
L|170000000000000001|01|20|LOT 123A50|01|3
L|170000000000000001|02|15|LOT 456B51|02|8
F|5
En cas d'un fitxer amb 2 moviments, un amb 2 lots i l'altre amb 1 lot:
I|ES460010000001|ESCORXADOR|01/08/2007
M|170000000000000001|17G3A0000002|15/07/2007|16/07/2007|17/07/2007|02|ES030010000001|ES460010000001|01|4576FCT
L|170000000000000001|01|20|LOT 123A50|01|3
L|170000000000000001|02|15|LOT 456B51|02|8
M|170000000000000032|170000000000000032|17/07/2007|18/07/2007|19/07/2007|02|ES120010000002|ES460010000001|01|8742DXY
L|170000000000000032|01|25|LOT 789C00|02|12
F|7
Quadres de codis
ESPÈCIE
Codi Nom
02 PORCS
MITJÀ DE TRANSPORT
Codi Nom
01 CAMIÓ
02 VAIXELL
03 TREN
04 AVIÓ
05 CONDUCCIÓ A PEU
99 ALTRES
CATEGORIA
Codi Nom
00 ENGREIX
01 GARRINS
02 RECRIA/TRANSICIÓ
03 BACONES
04 REPOSICIÓ
05 VERROS
SEXE
Codi Nom
01 MASCLE
02 FEMELLA
ANNEX III
DESCRIPCIÓ DEL FITXER ASCII AMB LES BAIXES D'ANIMALS REALITZADES PELS ESCORXADORS
Este fitxer es definix amb l'objectiu que els escorxadors subministren amb unes característiques determinades la informació referent a les baixes d'animals, de manera que esta informació siga carregada posteriorment en l'aplicació SIMOGAN.
El fitxer consta de tres seccions, que són les següents:
Capçalera del fitxer.
Cos del fitxer
Peu del fitxer.
Nom camp Tipus Long. Posicions Obligatori Descripció
Identificador peu fitxer Varchar2 3 1-3 Sí PEU (valor constant)
Núm. total d'animals Number 6 4-9 Sí Núm. total d'animals inclosos en el fitxer
Nom camp Tipus Long. Posicions Obligatori Descripció
Cròtal Varchar2 14 1-14 Sí Cròtal de l'animal sacrificat. 3
Data del sacrifici Date 8 15-22 Sí Data en què va ser sacrificat l'animal. Format 2
* * * * *
Nombre campo Tipo Long. Posiciones Obligatorio Descripción
Crotal Varchar2 14 1-14 Sí Crotal del animal sacrificado. 3
Fecha del sacrificio Date 8 15-22 Sí Fecha en la que fue sacrificado el animal. Formato 2
Nom camp Tipus Long. Posicions Obligatori Descripció
Identificador capçalera fitxer Varchar2 3 1-3 Sí CAB (valor constant)
Cod. de l'escorxador Varchar2 14 4-17 Sí Format SIMOGAN. 1
Nom escorxador Varchar2 50 18-67 Sí Nom de l'escorxador.
Data realització del fitxer Date 8 68-75 Sí Data de realització del fitxer. Format DDMMAAAA. 2
* * * * *
Nombre campo Tipo Long. Posiciones Obligatorio Descripción
Identificador cabecera fichero Varchar2 3 1-3 Sí CAB (valor constante)
Cód. del matadero Varchar2 14 4-17 Sí Formato SIMOGAN. 1
Nombre matadero Varchar2 50 18-67 Si Nombre del matadero.
Fecha realización del fichero Date 8 68-75 Sí Fecha de realización del fichero. Formato DDMMAAAA. 2
Les seccions 1 i 3 només apareixen una vegada en cada fitxer, mentre que la secció 2 apareixerà tantes vegades com animals sacrificats continga el fitxer. Per tant, les seccions 1 i 3 estaran compostes d'una línia, i la secció 2 constarà d'1 o més línies depenent de la quantitat d'animals declarats en el fitxer. A continuació es descriu la informació que compon les seccions de què consta un fitxer.
Capçalera del fitxer
Conté la informació següent:
Longitud de la línia que compon la secció: 75.
El format SIMOGAN consta de 14 posicions que s'estructuren com seguix: Les dos primeres corresponen al país (en el nostre cas ES), les dos següents (posicions 3 i 4) són el codi INE de província, les tres següents (posicions 5, 6 i 7) són el codi INE del municipi i les set restants (posicions 8 a 14) són el número assignat a l'explotació dins del municipi. Per exemple, l'explotació número 10 de Segorbe seria ES121040000010, en què 12 és el codi INE de la província de Castelló i 104 és el codi INE del municipi de Segorbe.
2 DD (dia) MM (mes) AAAA (any). Exemple: 01062000.
2. Cos del fitxer
Conté la informació següent:
Longitud de la línia o línies que componen la secció: 22.
3 S'accepten els següents tipus de cròtals:
ES + 0 + dígit de control + 2 dígits per a CA + 4 dígits per a la sèrie + 4 dígits per al número.
ES + dos lletres de província (espai a l'esquerra si la província té una sola lletra) + 4 números + 2 lletres per a sèrie.
Per a províncies de dos lletres:
2 lletres per a província + 4 dígits + 1 lletra per a sèrie
2 lletres per a província + 6 dígits
Per a províncies d'1 lletra:
1 lletra per a província + 4 dígits + 1 lletra per a sèrie
1 lletra per a província + 6 dígits
Per a cròtals estrangers. Identificador de país (excepte ES) + 8 dígits almenys.
3.Peu del fitxer
Conté la informació següent:
Nombre campo Tipo Long Posiciones Obligatorio Descripción
Identificador pie fichero Varchar2 3 1-3 Sí PIE (valor constante)
Nº total de animales Number 6 4-9 Sí Nº total de animales incluidos en el ficheroLongitud de la línia que compon la secció: 9.
Important: Els camps de tipus varchar2 s'emplenaran amb espais per la dreta fins a completar la longitud corresponent. Tots els caràcters estaran en majúscules i sense accents. D'altra banda, els camps de tipus number es completaran amb zeros (0) per l'esquerra fins a aconseguir la seua longitud corresponent. Per tant, totes les línies d'un mateix tipus hauran de tindre la mateixa longitud.
Els fitxers enviats han de ser d'extensió .txt i contindre en el seu nom el codi d'explotació de l'escorxador (amb el mateix format que s'envia en la capçalera del fitxer), la data de realització del fitxer (format DDMMAAAA) i el número de mes de les baixes que remet enviat amb dos posicions. En total, el nom tindrà una longitud de 24 caràcters més l'extensió .txt.
Exemple: ES4625000000012001200001.txt per a un fitxer que faça referència a baixes en l'escorxador de codi ES462500000001, realitzat en la data 20/01/2000 i que, a més, siguen les baixes del mes de gener.
Els animals enviats en el fitxer podran haver sigut sacrificats en diferents dates. Si tots han sigut sacrificats en la mateixa data, caldrà repetir-la en cada línia per a cada cròtal.

linea
Mapa web