Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRETO 250/1991, de 23 de desembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Agricultura i Pesca.

(DOGV núm. 1695 de 02.01.1992) Ref. Base de dades 0004/1992

Decret 250/1991, de 23 de desembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Agricultura i Pesca.
L’actual organització bàsica de la Conselleria d’agricultura i Pesca està establerta pel Decret 14/1989, de 13 de febrer, del Consell, d’aprovació del seu reglament orgànic i funcional.
El Decret 12/1991, de 29 de juliol, del president de la Generalitat Valenciana, assigna a la nova Conselleria de Medi Ambient les competències en matèria de forests i aprofitaments forestals, protecció de la flora i la fauna silvestres i la cara i la pesca continental, fins ara pròpies de la Conselleria d'Agricultura i Pesca, per mitjà de la Direcció General de Política Forestal i Pesquera.
La supressió necessària d’aquesta direcció general amb l'actual contingut i la consegüent reassignació de les funcions en matèria de pesca marítima exigeixen la modificació del Reglament Orgànic de la Conselleria d’agricultura i Pesca, l'estructura de la qual necessita, a més a més, recollir la repercussió orgànica de l'actual política del Govern Valencià de foment a l'associacionisme agrari. Una nova Direcció General de Pesca i Relacions Agràries assumirà els àmbits funcionals, i hi incorporarà també l’Institut Politècnic Marítimo- pesquer del Mediterrani.
D’altra banda, ja el Reglament Orgànic de 1989 va avançar el propòsit del Govern Valencià d’aprofundir en la desconcentració de la Conselleria d’agricultura i Pesca i va emprendre la reestructuració dels serveis perifèrics, conformement amb el Programa Econòmic Valencià II (1988-91) que destaca la necessitat de millora del funcionament de l'administració agrària, mitjançant l’eliminació, entre d'altres coses, dels obstacles que dificulten el flux de la informació en l’àmbit agrari. Per açò, es creen les anomenades oficines de la Conselleria d’agricultura i Pesca per a la gestió territorialment desconcentrada, pròxima als ciutadans, de les competències en matèria agrària.
Per això, d’acord amb el que disposa l'article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Govern Valencià, a proposta del Conseller d’agricultura i Pesca, i després de la deliberació del Consell de la Generalitat Valenciana en la sessió de 23 de desembre de 1991,
DECRETE:
CAPITOL I
Dels òrgans superiors de la conselleria
Article primer
La Conselleria d’agricultura i Pesca, sota la superior direcció del seu titular, i en ordre a l’execució de la política del Govern Valencià en matèria d’agricultura i pesca, i en exercici de les competències administratives de la Generalitat Valenciana en aquesta matèria, s’estructura en el nivell directiu en els òrgans següents:
1. La Secretaria General.
2. Les direccions generals de:
a) Desenvolupament Agrari.
b) Producció i Indústries Agràries.
c) Innovació i Promoció Agrària.
d) Pesca i Relacions Agràries.
Article segon
El conseller és l'autoritat superior de la conselleria. Disposa de totes les competències inherents al seu càrrec, i expressament les següents atribucions:
1. Proposar al Consell de la Generalitat Valenciana el nomenament i la destitució dels caps superiors del departament.
2. Preparar i presentar al Govern Valencià els avantprojectes de llei, la proposta d’acords i projectes de decrets relatius a les qüestions pròpies del departament i ratificar aquests darrers una vegada aprovats.
3. Formular motivadament l'avantprojecte dels pressupostos de la conselleria.
4. Exercir la potestat reglamentària en les matèries pròpies de la conselleria, en forma d’ordres d'aquesta.
5. Proposar al Consell de la Generalitat Valenciana, per a l'aprovació, la modificació de l’estructura i l’organització de la conselleria.
6. Executar els acords del Govern Valencià en el marc de les seues competències.
7. Resoldre en via administrativa els recursos que interposen contra les resolucions dels òrgans o autoritats de la conselleria, tret de les excepcions que establesquen les lleis.
8. Resoldre els conflictes d’atribucions que sorgesquen entre els diversos òrgans i autoritats de la conselleria.
9. Exercir la direcció, iniciativa i inspecció de tots els serveis del departament, l'alta inspecció i les altres funcions que li corresponguen en relació amb les entitats autònomes adscrites al departament.
10. Disposar les despeses pròpies dels serveis de la conselleria dins el límits legals i pressupostaris i la proposta de pagament corresponent.
11. Exercir les facultats ordinàries en matèria de contractació administrativa dins els límits legals i pressupostaris.
12. Atorgar o proposar, si s'escau, les recompenses oportunes i, si és el cas, exercir les potestats disciplinàries i correctives d’acord amb les disposicions vigents.
13. Qualsevol altra facultat que li atribuesquen les lleis, els reglaments, el Consell o el President de la Generalitat Valenciana.
Article tercer
En cas d'absència, vacant o malaltia del conseller, i tret del que estableix l'article 16.i) de la Llei de Govern Valencià, serà substituït en les seus funcions pel secretari general o per un dels directors generals segons l'ordre establert en l'article primer.
Article quart
Per tal d'assistir el conseller en l’elaboració de la política general de la conselleria, es constitueix un Consell de Direcció que, presidit pel titular del departament, estarà integrat pel secretari general, els directors generals i el cap del seu gabinet. Així mateix, podran assistir a les reunions aquells caps de servei o d'altres unitats o centres que el conseller estime oportú.
Article cinquè
El Gabinet del Conseller, de qui depèn directament, és l’òrgan d'ajuda i assistència immediata.
Depèn també directament del conseller l'Institut de Cooperativisme Agrari Valencià, amb la categoria administrativa de servei i amb les funcions que li atribueix el Decret 45/1984, de 16 d'abril, del Consell.
CAPITOL II
De l'estructura i funcions dels serveis centrals de la conselleria
Secció primera
De la Secretaria General
Article sisé
El secretari general, segon òrgan jeràrquic de la Conselleria d’Agricultura i Pesca, proveeix la coordinació dels diversos òrgans de la conselleria en aquelles actuacions que s'hagen de realitzar conjuntament i vetla per l’eficaç tramitació dels assumptes que han d'atendre els serveis que d'ell depenen i que n'afecten la resta. Per a açò exercirà les funcions determinades en els articles 74 í 75 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, és a dir:
1. Elaborar projectes o plans d'actuació i programes de necessitats i els avantprojectes dels pressuposts de la conselleria.
2. Prestar assistència tècnica al conseller i als directors generals en tot allò que calga.
3. Informar el personal directiu de la conselleria sobre la procedència legal i la viabilitat econòmica dels programes d’actuació i establir els mitjans d'informació necessaris per a mantenir-lo al corrent de les activitats de la conselleria.
4. Informar els assumptes que el conseller ha de sotmetre al Consell o al President de la Generalitat Valenciana.
5. Proposar la millora i el perfeccionament dels serveis dels diversos centres de la conselleria, i vetlarà per l’organització i els mètodes de treball, en funció, primordialment, dels costos i rendiments respectius.
6. Proposar normes generals sobre l'adquisició de material i totes aquelles disposicions que afecten el funcionament dels serveis.
7. Preparar compilacions de les disposicions vigents que afecten la conselleria, proposar les refundicions i revisions de textos legals que es consideren oportunes i cuidar de les publicacions tècniques, periòdiques o no, de la conselleria.
8. Dirigir i facilitar la formació d’estadístiques sobre les matèries de competència del Consell de la Generalitat Valenciana que afecten la conselleria, en col·laboració amb l’Institut Valencià d'Estadística (IVE) o d'altres organismes que es consideren oportuns.
9. Tramitar els nomenaments, destinacions, excedències, jubilacions i permisos dels funcionaris públics i la resta del personal que preste els seus serveis en la conselleria, d’acord amb les disposicions legals i reglamentàries aplicables.
10. Realitzar la inspecció de tots els serveis de la conselleria i dur la direcció de tot el personal d'aquesta.
En els casos d’absència, vacant o malaltia, el secretari general serà substituït en les seus funcions per un dels directors generals, segons l’ordre establert en l'article primer.
Article seté
Integren la Secretaria General les següents unitats:
- La Secretaria General Administrativa, amb rang determinat en l’article 79 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, i de la que dependran el Servei de Gestió Econòmico- Pressupostària, el Servei de Gestió Administrativa, el Servei de Supervisió de Projectes, el Servei de Coordinació, Organització i Sistemes d'Informació i el Servei Jurídic.
- El Servei d'Estudis Agraris i Comunitaris.
Article vuité
Els serveis que depenen de la Secretaria General Administrativa tindran al seu càrrec l’exercici de les següents funcions generals:
- Al Servei de Gestió Administrativa li corresponen l’estudi i les propostes en matèria de personal pròpies de la conselleria; estudiar, preparar i formalitzar els expedients de contractació administrativa d'obres, serveis i subministraments; la Secretaria de la Junta de Compres; l'arxiu, registre i custòdia de documents; i realitzar les actuacions referents a l'adquisició i arrendament de béns immobles. Li correspon, així mateix, la gestió dels assumptes generals de la conselleria, tals com el règim interior, el parc mòbil, l’inventari, i el manteniment de les instal·lacions, així com també la tramitació administrativa general.
- Al Servei de Gestió Econòmico- pressupostària li competeix l’elaboració de l’avantprojecte de pressuposts de la conselleria, les propostes i tramitacions d'ingressos i també el seguiment i el control sobre aquests i les propostes de pagament, moviments de diners, provisió de comptes, i l’estudi i la proposta de control dels pressuposts i dels programes d'inversions. Finalment participarà en les propostes que tinguen per finalitat l’obtenció de fons externs a la Generalitat Valenciana.
- Al Servei de Coordinació, Organització i Sistemes d'Informació li correspon la recepció i l'anàlisi dels resultats dels programes dels diversos serveis dependents de les direccions generals i l’elaboració de la memòria anual de la conselleria. En coordinació, si escau, amb els òrgans competents de la Conselleria d’Administració Pública, la realització d’estudis relatius a processos i circuits administratius, normalització de procediments i ingressos, elaboració de manuals de funcions i d’anàlisis funcionals, programació i implantació d’aplicacions i manteniment d'aquestes, coordinació de les actuacions d'aquesta en l’àmbit del desenvolupament i implantació de sistemes d'informació, organització i supervisió de la relació informativa amb els ciutadans i el perfeccionament tècnic del personal de la conselleria.
- Al Servei Jurídic li correspon informar i, si fa al cas, elaborar les disposicions de caràcter general, convenis i circulars que emanen dels diversos òrgans directius de la conselleria, així com també emetre qualsevol informe i dictamen jurídic a sol·licitud del conseller o d'altres òrgans i, si s’escau, elaborar les propostes de resolució; l’ordenació de la documentació jurídica, i el seguiment de la legislació estatal i d'altres comunitats autònomes; i la resta d’actuacions que, per imperatiu legal, s'imposen en els procediments establerts en la legislació aplicable a les matèries d'agricultura i pesca.
- Al Servei de Supervisió de Projectes li correspon, en relació a les obres que ha de realitzar la Conselleria d’Agricultura i Pesca, l’examen dels avantprojectes i projectes d’obra, i també les modificacions d'aquests, fins i tot la comprovació aritmètica, i si cal, demanar els aclariments, les ampliacions de dades, els estudis o rectificacions que creguen oportunes i exigir l’esmena o esmenar per ell mateix els defectes observats; la vigilància del compliment de les normes reguladores en la matèria, fent complir les prevencions que es contenen en les normes sobre contractació administrativa i en les d'ordenament, regulació i coordinació dels criteris tècnics.
Article nové
Al Servei d'Estudis Agraris i Comunitaris li correspon recopilar, analitzar i proporcionar als òrgans directius la informació sòcio- econòmica adient per a la política agrària, i també organitzar l’estadística agrària valenciana, tant per a ús propi com en compliment dels acords amb d'altres institucions. Pel que fa a la política agrària comunitària les seues funcions són: seguiment, recopilació i coordinació de la informació; impuls i coordinació de la informació de les publicacions de la conselleria i l’organització i custòdia dels fons bibliogràfics i de dades, i la proposta de la contractació o de la realització dels estudis tècnics necessaris per al millor coneixement del sector agrari valencià.
Secció segona
De les direccions generals
Article deu
Són funcions dels directors generals de la Conselleria d'Agricultura i Pesca:
1. Disposar de tot allò que concerneix al règim intern dels serveis de llurs direccions, i resoldre els respectius expedients, sempre que no siga facultat privativa del conseller.
2. Dirigir i gestionar els serveis i resoldre els assumptes que els assigne aquest reglament o que el conseller o el secretari general els encomane.
3. Vigilar, fiscalitzar i supervisar el funcionament de totes les dependències al seu càrrec.
4. Proposar al conseller les resolucions que estimen pertinent en assumptes que són de la seua competència i la tramitació de les quals corresponga a la direcció general.
5. Establir el règim intern de les oficines que depenguen d'ells.
6. Elevar anualment al conseller un informe sobre funcionament, cost i rendiment dels serveis que tenen al seu càrrec.
Secció tercera
De la Direcció General de Desenvolupament Agrari
Article onze
A la Direcció General de Desenvolupament Agrari li correspondrà el desenvolupament i l’execució de la política de la conselleria en matèria de política d'estructures agràries i desenvolupament agrari.
Article dotze
Per al desenvolupament d'aquestes funcions la Direcció General de Desenvolupament Agrari s'estructura en els següents serveis:
- Servei d'Estructures Agràries. Li corresponen les matèries de concentració parcel·laria, zones d'ordenació d'explotacions i de reg, i règim de les terres, així com de les explotacions adjudicades i constituïdes d'acord amb la legislació agrària, investigació d'aigües subterrànies, cabals, explotació de recursos, lliurament al concessionaris, participació en òrgans de cooperació hidràulica, i les actuacions derivades de la Llei 7/1986, de 22 de desembre, d'Utilització d’Aigua per a Reg.
- Servei de Millora Rural. Li corresponen les matèries, de finques millorables, permutes forçoses, adquisicions i redistribucions de terres, l’assistència tècnica i econòmica a les explotacions agràries i a les associacions, entitats i corporacions.
- Servei de Projecció i Direcció d'Obres. Li corresponen la redacció de propostes d'instruccions tècniques que garantesquen la projecció depurada i la direcció de les obres l’execució de les quals corresponga a la direcció general, el control del seu compliment, el seguiment de l’execució, i la recepció, la liquidació i la proposta de lliurament d'aquestes.
- Servei de Coordinació i Suport. Li corresponen les matèries de seguiment, coordinació i suport dels programes d'activitats de la direcció general. També l’estudi de totes les actuacions que siga necessari executar, tant en coordinació amb altres òrgans com específicament per la Direcció General de Desenvolupament Agrari, pel que fa a les zones d'agricultura de muntanya i de les restants zones desfavorides, i tramitació de totes les actuacions que se’n deriven de l’execució de la legislació de reforma i desenvolupament agrari i arrendaments rústics.
Secció quarta
De la Direcció General de Producció i Indústries Agràries
Article tretze
A la Direcció General de Producció i Indústries Agràries li correspondrà la proposta, desenvolupament i execució de la política de la conselleria en matèria d'ordenació, desenvolupament i industrialització dels sectors agraris, i també tot allò que faça referència a la millora tècnica dels conreus i la ramaderia.
Particularment tindrà al seu càrrec l’exercici de les funcions i competències en matèria de producció i sanitat vegetal, producció i sanitat animal i desenvolupament ramader, ordenació de l’oferta, plantes de viver i indústries agroalimentàries, i també la gestió dels auxilis econòmics d'àmbit autonòmic, estatal i comunitari corresponents a aquestes.
Article catorze
Per al desenvolupament d'aquestes funcions la Direcció General de Producció i Indústries Agràries s'estructura en els següents serveis:
- Servei de Sanitat Vegetal. Li corresponen les funcions de vigilància de camps i collites per a la detecció d'agents nocius per als vegetals, prevenció i lluita contra aquests agents, incloent-hi el foment de l'agricultura compatible i la planificació de lluites dirigides i integrades, experimentació i control dels mitjans de defensa fitosanitària, proposta de normatives per a l’ús correcte de plaguicides i gestió del registre d'establiments i serveis plaguicides.
- Servei de Mitjans de Producció i Plantes de Viver. Li correspon l’ordenació del procés de producció del material vegetal de reproducció i flor tallada, incloent-hi el control, la certificació i la inspecció del procés comercial; la recomanació de varietats i assajos secundaris de valor agronòmic en el material vegetal de reproducció; les funcions derivades dels registres de productors de plantes de viver, de comerciants de llavors i plantes de viver i de productors de flor tallada; i les relatives a l'adequació i suport als mitjans de producció i la introducció d'innovacions relacionades amb aquests.
- Servei de Producció i Sanitat Animal. Li corresponen les funcions d’ordenació, desenvolupament i control sanitaris de les explotacions ramaderes, nuclis zoològics, de bestiar i indústries d'eliminació de cadàvers; control i foment de la racionalització de l’ús dels recursos i sistemes emprats en la producció animal; disseny i execució de programes i campanyes per a la prevenció, lluita, control i eradicació de malalties dels animals de granja; vigilància sanitària de les explotacions ramaderes, centres apícoles i indústries connexes; control del moviment pecuari i elaboració d'estadístiques i informació epizootiològiques; i seguiment, recopilació i anàlisis de la normativa de la Comunitat Europea en matèria ramadera.
- Servei de Producció Vegetal. Li corresponen les funcions d'anàlisi i caracterització tècnico- econòmica dels sistemes de producció, incloent-hi l'avaluació de noves alternatives de conreu; programació i execució de les activitats tècniques derivades de l’ordenació i foment de les produccions agràries, incloent-hi mesures de reestructuració i reconversió de conreus; l’exercici de les funcions administratives en relació amb els registres de conreus i plantacions; cobertura de danys climatològics mitjançant estudis, propostes, seguiment i concessió de subvencions dirigides a fomentar la contractació de les assegurances agràries; avaluació, anàlisi i implantació de les accions encaminades a aconseguir la millora tècnica dels conreus en el marc de la normativa comunitària; seguiment, compilació i anàlisi de la normativa de la Comunitat Europea en matèries agrícoles.
- Servei d’Indústries Agroalimentàries. Li correspon el desenvolupament i l'aplicació de les accions relatives a les actuacions en el sector agroalimentari relacionades amb l’organització, el foment i la millora de les indústries agroalimentàries; les accions derivades de les polítiques sectorials, tant pel que fa a empreses industrials, com a organitzacions de caràcter sectorial; i la coordinació i funcionament del Registre d’Indústries Agroalimentàries.
- Servei de Planificació i Ordenació de Mercats. Li corresponen les funcions de planificació i seguiment tècnic dels programes de la direcció general, i també l'assessorament en aquelles qüestions que se susciten en el seu desenvolupament; valoració d'efectes i instrumentació de les ajudes econòmiques en els danys produïts en les produccions agràries, per catàstrofes meteorològiques i/o crisis conjunturals de comercialització; l'anàlisi del funcionament dels mercats agraris, i també l’elaboració de les propostes per a aconseguir-ne l’equilibri; i l'aplicació de les mesures tècniques dirigides a intervenir en l’organització econòmica dels productors agraris, per tal d’adaptar l’oferta a les exigències del mercat: reagrupament de productors agraris, normes comunes de qualitat, contractació de productes agraris i gestió d'auxilis econòmics en aquestes matèries.
Secció cinquena
De la Direcció General d’Innovació i Promoció Agrària
Article quinze
A la Direcció General d'Innovació i Promoció Agrària correspon el desenvolupament i l’execució de la política de la conselleria en matèria de coordinació de les oficines comarcals de la conselleria, ajudes institucionals, experimentació, capacitació i transferència de tecnologia agrària, estació enològica, laboratoris agraris i promoció de la qualitat dels productes agroalimentaris; en particular les denominacions d’origen i d'altres modalitats de protecció.
Article setze
L’adscripció a la Conselleria d’agricultura i Pesca de l'entitat autònoma Institut Valencià d'Investigacions Agràries es realitzarà per mitjà de la Direcció General d'Innovació i Promoció Agrària.
Article disset
Per al desenvolupament de les funcions esmentades, la Direcció General d'Innovació i Promoció Agrària s’estructura en els següents serveis:
- Servei de Promoció i Ajudes Institucionals. Li corresponen les funcions de promoció en l'actuació dels agricultors i llurs famílies per a la millor utilització dels recursos tècnics i institucionals, i la gestió i la divulgació de les ajudes estructurals comunitàries i nacionals i la coordinació de les oficines comarcals en la conselleria.
- Servei de Transferència de Tecnologia Agrària. Li correspondrà desenvolupar la capacitació, i la formació empresarial i tècnica del sector.
- Servei de Promoció a la Qualitat de Productes Agroalimentaris. Li corresponen les accions de millora i la promoció de la qualitat, denominacions d’origen, específiques i genèriques, en productes agroalimentaris, industrials i artesanals.
- Servei de Protecció a la Qualitat. Li corresponen les anàlisis, estudis, dictàmens i informes en relació amb els mitjans de la producció agrària, productes agraris, alimentaris, sanitat i higiene animal; registre i autorització dels laboratoris privats dedicats a aquestes matèries i expedició de certificats oficials d'anàlisis.
Secció sisena
De la Direcció General de Pesca i Relacions Agràries
Article divuit
A la Direcció General de Pesca i Relacions Agràries correspon el desenvolupament i l’execució de les competències en pesca, investigació i experimentació en aquesta matèria, formació i capacitació professional marítimo- pesquera, i ordenació del sector pesquer. Així mateix, se li assignen totes les funcions en relació amb les corporacions previstes en la Llei 23/1986, de 24 de desembre, com també en d'altres organitzacions i òrgans públics que en matèria agrària i pesquera puguen existir amb un àmbit territorial que no excedesca el de la Comunitat Valenciana.
Article dinou
Per al desenvolupament d’aquestes funcions la Direcció General de Pesca i Relacions Agràries s’estructura en els següents serveis:
- Servei de Pesca. Li corresponen les actuacions d'ordenació, desenvolupament i protecció de la pesca, fins i tot les reserves marines en aigües interiors, del marisqueig i de l'aqüicultura, i també el control - inspecció i sanció administrativa- en relació amb aquestes activitats. També se li atribueixen les competències sobre ordenació del sector pesquer.
- Servei de Formació Nàutico- pesquera. Li correspondrà l’exercici de les funcions relatives a la formació i ensenyament nàutic i. pesquer.
L’Institut Politècnic Marítimo- pesquer del Mediterrani s'adscriu a la Conselleria d’Agricultura i Pesca per mitjà d'aquest servei de la Direcció General de Pesca i Relacions Agràries. Els seus òrgans de govern es regiran per allò que disposa el Decret 100/1990, de 25 de juny, del Consell de la Generalitat Valenciana.
- Servei de Relacions Agràries. Se li assignen les funcions de la conselleria en matèria d'organització, fins i tot l’econòmica, tret de la cooperativista, dels agricultors, la coordinació de les relacions amb les organitzacions professionals agràries, i les funcions en relació amb els ens i òrgans públics en matèria agrària en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
CAPITOL III
De l'organització territorial de la Conselleria d’Agricultura i Pesca
Article vint
- Per a la gestió desconcentrada de les seues competències la Conselleria d’Agricultura i Pesca s'organitza territorialment en serveis territorials i en oficines comarcals.
Secció primera
Dels serveis territorials
Article vint-i-un
En cadascuna de les tres províncies de la Comunitat Valenciana uns serveis territorials gestionaran en el seu àmbit territorial les competències que en matèria agrària, pesquera i ramadera se'ls assignen.
Sota la superior autoritat del conseller, els serveis territorials dependran orgànicament del secretari general, i funcionalment d'aquest i dels directors generals en les matèries de la seua competència respectiva.
Article vint-i-dos
Al capdavant d’aquests serveis, un director territorial, lliurement designat pel conseller, dirigirà i coordinarà les diverses unitats administratives, proveirà el correcte funcionament dels serveis i exercirà totes aquelles altres facultats que se li assignen o se li deleguen pel conseller, el secretari general i els directors generals.
Article vint-i-tres
Els serveis territorials de la conselleria, sota la dependència del director territorial, s'estructura orgànicament en seccions agrupades en les següents àrees o serveis:
- Servei de Gestió Administrativa i Estudis.
- Area Agronòmica.
- Area d'Estructures Agràries i Pesqueres. Els responsables tindran el rang de cap de servei.
Article vint-i-quatre
Sota la dependència del director territorial, cada servei o àrea atendrà, coordinarà i supervisarà, dins el seu àmbit territorial, en coordinació amb els serveis centrals, d'acord amb les facultats conferides als serveis territorials, les següents matèries:
- Servei de Gestió Administrativa i Estudis: gestió econòmica i administrativa de suport als servei territorials, estadística i estudis agraris i comunitaris.
- Area agronòmica: producció i protecció dels vegetals, producció i sanitat animal, indústries agroalimentàries i promoció i ajudes institucionals.
- Area d'Estructures Agràries i Pesqueres: estructura i obres agràries, auxilis i millora rural i pesca.
Secció segona
De les oficines de la Conselleria d’Agricultura i Pesca
Article vint-i-cinc
Es creen les oficines de la Conselleria d’Agricultura i Pesca com a unitats administratives, territorialment desconcentrades, orgànicament adscrites a la Direcció General d'Innovació i Promoció Agrària, i funcionalment dependents de la Secretaria General i de les direccions generals en l’àmbit de llurs respectives competències.
Article vint-i-sis
Corresponen a les oficines de la Conselleria d’agricultura i Pesca les funcions d’informació i assistència als agricultors, la formació i capacitació, la tramitació d'expedients, si escau, i la informació als centres directius superiors.
Article vint-i-set
El conseller d’Agricultura i Pesca, per mitjà d'una ordre, determinarà la denominació, les seus i l'àmbit territorial de les oficines, concretarà l'àmbit de funcions i les estructurarà orgànicament.
DISPOSICIO DEROGATORIA
Resta derogat el Decret 14/1989, de 13 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d’agricultura i Pesca i totes aquelles normes de rang igual o inferior que s'oposen al que estableix aquest decret.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
El Conseller d’Agricultura i Pesca dictarà totes les disposicions que requiresca l'aplicació i desenvolupament d'aquest decret.
Segona
Aquest decret entrarà en vigor l’endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 23 de desembre de 1991.
El President de la Generalitat Valenciana,
JOAN LERMA I BLASCO
El Conseller d’Agricultura i Pesca,
LLUIS FONT DE MORA I MONTESINOS

linea
Mapa web