Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. RESOLUCIÓ de 10 de gener de 2019, del secretari autonòmic de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, per mitjà de la qual es dicten instruccions per a l'execució dels articles 48 bis, 49, 49 bis de la Llei 6/1998, de 22 de juny, d'ordenació farmacèutica de la Comunitat Valenciana, modificats per la Llei 27/2018, de 27 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat. [2019/524]

(DOGV núm. 8469 de 22.01.2019) Ref. Base de dades 000661/2019

RESOLUCIÓ de 10 de gener de 2019, del secretari autonòmic de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, per mitjà de la qual es dicten instruccions per a l'execució dels articles 48 bis, 49, 49 bis de la Llei 6/1998, de 22 de juny, d'ordenació farmacèutica de la Comunitat Valenciana, modificats per la Llei 27/2018, de 27 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat. [2019/524]

La Llei 27/2018, de 27 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat, en l’article 68, modifica els articles 48 bis, 49, 49 bis i 64 de la Llei 6/1998, de 22 de juny, d’ordenació farmacèutica de la Comunitat Valenciana.
A fi de tindre un adequat coneixement de la dispensació dels medicaments en centres sociosanitaris, prèvia a la tramitació dels desplegaments reglamentaris que preveu l’esmentat article 49 bis, es dicten les presents instruccions, que hauran de tindre’s en compte en l’actuació de centres sociosanitaris i oficines de farmàcia.

I. Instruccions per als centres sociosanitaris
1. Els centres sociosanitaris de menys de 100 llits el subministrament de medicaments i productes sanitaris dels quals no es realitze a través dels serveis de farmàcia sociosanitària del sistema sanitari públic, abans del dia 15 de febrer de 2019, deuran comunicar a la Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris l’oficina de farmàcia que dispensa els medicaments i productes sanitaris a través de  recepta mèdica.
2. Els centres sociosanitaris de 100 llits o més el subministrament de medicaments i productes sanitaris dels quals no es realitze a través dels serveis de farmàcia sociosanitària del sistema sanitari públic hauran de comunicar, a més, i sense que això supose cap obligació, el seu desig d’establir conforme a l’article 48.bis 2., de la Llei 6/1998, de 22 de juny, d’Ordenació Farmacèutica de la Comunitat Valenciana, un servei de farmàcia de centre sociosanitari, o d’establir amb la conselleria competent en matèria de sanitat acords que els eximisquen de tal exigència i disposen d’un depòsit de medicaments en els termes disposats en l’esmentada llei.

II. Instruccions per a l’oficina de farmàcia
1. Les oficines de farmàcia que estiguen subministrant medicaments i productes sanitaris als centres sociosanitaris, han de complir les funcions establides en l’article 49 bis de Llei 6/1998, de 22 de juny, d’ordenació farmacèutica de la Comunitat Valenciana.
2. En el cas que s’elaboren sistemes personalitzats de dosificació amb els medicaments dispensats s’hauran de realitzar en l’oficina de farmàcia, d’acord amb el que estableix l’article 86.1. del text refós de la Llei de garanties i ús racional dels medicaments i productes sanitaris, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2015, de 24 de juliol, i en les guies de bona pràctica professional.
 
III. Transport i entrega dels medicaments dispensats als centres sociosanitaris
1. El subministrament dels medicaments des de l’oficina de farmàcia dispensadora fins al centre sociosanitari serà responsabilitat de l’oficina de farmàcia i hauran d’entregar-se al responsable que el centre sociosanitari determine per a la custòdia d'aquests, el qual en justificarà la recepció. El transport i entrega del medicament haurà de realitzar-se de manera que s’assegure que no en pateix cap alteració ni minva de la qualitat.
2. En el cas que el transport dels medicaments el realitze un tercer, haurà d’existir un contracte on estaran establides les responsabilitats de cada una de les parts i les condicions del servei i les previsions exigides per la normativa de protecció de dades de caràcter personal. El farmacèutic responsable haurà d’informar el transportista contractat de les condicions de transport requerides i haurà d’assegurar-se del fet que es garanteix el manteniment de les dites condicions durant el transport, especialment en el cas dels medicaments termolàbils.

 València, 10 de gener de 2019.– El secretari autonòmic de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic: Narcís Vázquez Romero.

linea
Mapa web