Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 30 de desembre de 2019, del director general de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per la qual es convoca, per a l'exercici 2020, el Programa de foment de la conversió en indefinits de contractes temporals de determinats col·lectius vulnerables en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, regulat en l'Ordre 10/2018, de 12 de juliol, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball (AVALEM EXPERIÈNCIA). [2020/1336]

(DOGV núm. 8742 de 18.02.2020) Ref. Base de dades 001659/2020

RESOLUCIÓ de 30 de desembre de 2019, del director general de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per la qual es convoca, per a l'exercici 2020, el Programa de foment de la conversió en indefinits de contractes temporals de determinats col·lectius vulnerables en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, regulat en l'Ordre 10/2018, de 12 de juliol, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball (AVALEM EXPERIÈNCIA). [2020/1336]



En el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de 16 de juliol de 2018, es va publicar l’Ordre 10/2018, de 12 de juliol, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’aproven les bases reguladores del Programa de foment d’ocupació per a la contractació de persones pertanyents a col·lectius vulnerables.
L’article 15.3 de l’Ordre 10/2018 estableix que cada convocatòria podrà comprendre algun o tots els programes de foment que s’hi han establit i que, així mateix, podrà establir el període de manteniment per a cada programa, que no podrà ser inferior a dotze mesos en la conversió en indefinit. Entre els programes regulats en l’Ordre 10/2018 figura el Programa de foment de la conversió en indefinits de contractes temporals.
Aquesta convocatòria se sotmet al que es disposa en l’Ordre ESS/1924/2016, de 13 de desembre, per la qual es determinen les despeses subvencionables pel Fons Social Europeu durant el període de programació 2014-2020 (BOE 21.12.2016).
Qualsevol persona que tinga coneixement de fets que puguen ser constitutius de frau o irregularitat en relació amb projectes o operacions finançats totalment o parcialment amb càrrec a fons procedents de la Unió Europea en el marc de la present convocatòria podrà informar sobre aquests fets el Servei Nacional de Coordinació Antifrau de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat, per mitjans electrònics a través del canal habilitat a aquest efecte per aquest servei en l’adreça web http://www.igae.pap.minhafp.gob.es/sitios/igae/es-ES/Paginas/denan.aspx, i en els termes establits en la Comunicació 1/2017, de 3 d’abril, de l’esmentat servei, que pot localitzar-se en la següent adreça web:
http://www.labora.gva.es/es/comunicacio-del-servei-nacional-de-coordinacio-antifrau-de-la-intervencio-general-de-l-administracio-de-l-estat.
L’article 167 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, estableix que «En la tramitació anticipada d’atorgament de subvencions, de conformitat amb el que es preveu en l’article 41 d’aquesta llei, podrà arribar-se al moment procedimental immediatament anterior al de la resolució de la concessió, i haurà de constar en tots els tràmits que aquest atorgament estarà condicionat a l’existència de crèdit adequat i suficient per a això en els pressupostos de l’exercici econòmic següent».

En el projecte de pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2020 figura en el capítol IV del subprograma 322.51, Foment d’ocupació, la línia de subvenció S7979 amb una dotació adequada i suficient per al finançament d’aquestes ajudes.
De conformitat amb el que es preveu en l’article 160.4.b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, resolc

Primer. Convocatòria 2020
1. Convocar per a l’exercici 2020 el Programa de foment de la conversió en indefinits de contractes temporals, regulat en l’Ordre 10/2018, de 12 de juliol, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’aproven les bases reguladores del programa de foment d’ocupació per a la contractació de persones pertanyents a col·lectius vulnerables (DOGV 16.07.2018).
2. Aquestes subvencions es finançaran amb càrrec al capítol 4, codi de línia S7979000, del subprograma 322.51, Foment d’ocupació, per un import global màxim estimat de 12.000.000 d’euros, fons susceptibles de cofinançament en un 50  % pel Programa operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana, aprovat per la Decisió d’execució de la Comissió de 17 de desembre de 2015 (CCI 2014ES05SFOP020). En tot cas, la concessió d’aquestes subvencions queda condicionada a l’existència de crèdit adequat i suficient en el pressupost de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació per a l’exercici 2020.
3. D’acord amb l’article 15.4 de l’Ordre 10/2018, la dotació pressupostària de cada convocatòria serà objecte de territorialització provincial de manera proporcional al nombre de persones desocupades registrades en LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació. En la seua aplicació, s’efectua la següent distribució provincial de crèdits, que tenen caràcter estimatiu:
Alacant: 4.958.400 euros.
Castelló: 1.281.600 euros.
València: 5.760.000 euros.
4. La dotació d’aquesta convocatòria podrà incrementar-se si concorre algun dels supòsits previstos en l’article 11.2 del Decret 77/2019, de 7 de juny, del Consell, de regulació del procediment de gestió del pressupost de la Generalitat. En tot cas, aquest increment queda condicionat a la declaració de disponibilitat del crèdit, que haurà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

5. En aplicació de l’article 11.6 del Decret 77/2019, els eventuals augments sobrevinguts en el crèdit disponible possibilitaran que es dicten resolucions de concessió complementàries per a aquelles sol·licituds que, complint tots els requisits, hagen sigut denegades per esgotament d’aquest.
6. L’alteració de la distribució estimativa de la dotació no necessitarà una nova convocatòria. No obstant això, aquesta alteració serà objecte de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
7. La publicitat a què fan referència els apartats 4 i 6 no implicarà l’obertura de termini per a presentar noves sol·licituds ni l’inici de nou còmput de termini per a resoldre.

Segon. Objecte i àmbit
Aquesta convocatòria té per objecte la concessió de subvencions per a fomentar, en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, la conversió en indefinits de contractes temporals de les persones ocupades que figuren inscrites com a demandants d’ocupació en LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació.

Tercer. Entitats beneficiàries
1. En virtut de l’article 15.3 de l’Ordre 10/2018, únicament podran ser beneficiàries d’aquestes ajudes les entitats ocupadores de naturalesa privada, incloent-hi les persones treballadores autònomes, amb centre de treball a la Comunitat Valenciana.
2. No podran obtindre la condició de beneficiàries:
a) Les persones o entitats en les quals concórrega alguna de les prohibicions establides en els apartats 2 i 3 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
b) Les agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, les societats civils, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d’unitat econòmica o patrimoni separat que, fins i tot mancant de personalitat jurídica, puga realitzar les actuacions subvencionables.

Quart. Persones destinatàries finals
Les persones destinatàries finals d’aquest programa són les persones ocupades amb contractes de caràcter no indefinit que figuren inscrites com a demandants d’ocupació (millora d’ocupació) en LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació fins al moment de la conversió en indefinit del seu contracte.

Cinqué. Acció subvencionable i quantia de la subvenció
1. Serà objecte de subvenció la conversió en indefinits a jornada completa dels contractes temporals (incloent-hi els formatius) de les persones a què fa referència el resolc quart.
2. L’import de la subvenció serà el resultat de multiplicar el 45 % del salari mínim interprofessional (incrementat en la part proporcional de la paga extra) vigent en el moment de la conversió de la persona contractada pels 24 mesos de manteniment del contracte. Si en la persona contractada concorre addicionalment la condició de dona o de persona amb diversitat funcional, el percentatge s’elevarà al 50 %. Si concorre la de víctima de violència sobre la dona o la de persona amb diversitat funcional severa, el percentatge s’elevarà al 100 %.
3. Els contractes indefinits d’almenys 15 hores setmanals de les persones amb diversitat funcional severa resultaran subvencionables amb reducció proporcional de la quantia de l’ajuda.

Sisé. Condicions de la contractació
1. La conversió en indefinit del contracte haurà d’efectuar-se amb posterioritat a la publicació de l’extracte d’aquesta convocatòria de subvencions per a l’exercici 2020.
2. La persona treballadora ha d’haver figurat d’alta de manera ininterrompuda en l’entitat ocupadora durant almenys els 30 dies previs a la conversió.

Seté. Exclusions
Queden exclosos d’aquests programes els supòsits següents:
a) Contractes que tinguen un període de prova igual o superior a 2 mesos; els contractes fixos discontinus i els contractes de servei de la llar familiar.
b) Contractes a temps parcial, excepte en el cas de les persones amb diversitat funcional severa la jornada de les quals podrà ser d’almenys 15 hores setmanals.
c) Persones treballadores que hagen finalitzat la seua relació laboral amb l’entitat ocupadora en els sis mesos previs a la conversió en indefinit.
d) Contractacions realitzades per empreses de treball temporal per a la posada a disposició de la persona treballadora en empreses usuàries en les quals prestaran els seus serveis.
e) Contractacions realitzades per empreses que hagen sigut excloses com a beneficiàries de programes d’ocupació.
f) Contractacions realitzades per ocupadors sancionats en els dos anys anteriors a la presentació de la sol·licitud per la comissió d’infraccions greus o molt greus en matèria de prevenció de riscos laborals o Seguretat Social.
g) Relacions laborals de caràcter especial de l’article 2.1 de l’Estatut dels Treballadors.
h) Contractacions en què l’entitat ocupadora o els càrrecs directius o membres dels òrgans d’administració de les empreses que revisten la forma jurídica de societat o de les entitats privades sense ànim de lucre mantinguen amb la persona treballadora contractada una relació de cònjuge, ascendent, descendent o altres parents, per consanguinitat o afinitat, fins al segon grau, i les seues anàlogues en el cas de les parelles de fet.
Huité. Forma i termini de presentació de sol·licituds
1. La sol·licitud (que comprén així mateix la documentació exigida en el resolc nové) efectuada per les persones jurídiques o els seus representants (que hauran d’estar prèviament autoritzats a través del registre de representants https://www.accv.es/ciudadanos/registro-de-representantes/) es presentarà de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat Valenciana a través del procediment habilitat a aquest efecte i denominat ECOVUT 2020 Programa de subvencions destinades a fomentar la conversió en indefinit de contractes temporals de col·lectius vulnerables. En la pàgina web de LABORA http://www.labora.gva.es/es/empreses/busque-ajudes-subvencions/ajudes-foment-de-l-ocupacio estarà disponible la informació sobre la convocatòria i s’habilitarà un accés a la seu electrònica per a formular la sol·licitud. Per a això s’haurà de disposar de signatura electrònica avançada, bé amb el certificat reconegut d’entitat o certificat de representant d’entitat.

2. La sol·licitud efectuada per les persones físiques o persones autoritzades per aquestes a través del registre de representants, https://www.accv.es/ciudadanos/registro-de-representantes/, es presentarà preferentment segons el que s’indica en l’apartat anterior amb el certificat reconegut per a ciutadans, sense perjudici de poder presentar-la davant de la corresponent direcció territorial de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació i en els restants llocs previstos en la normativa de procediment administratiu comú, utilitzant els impresos normalitzats localitzats en l’esmentada adreça d’internet, llevat que la persona interessada o el seu representant estiguen obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions públiques, i en aquest cas es presentarà segons el que s’indica en l’apartat anterior.
3. Qualsevol sol·licitud presentada seguint un procediment diferent dels que s’hi han descrit serà inadmesa.
4. El termini per a la presentació de sol·licituds s’iniciarà l’endemà de la publicació de l’extracte d’aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i finalitzarà el 30 de juny de 2020. Amb caràcter addicional a aquest termini general, les sol·licituds hauran de presentar-se en el termini de dos mesos des de la contractació objecte de la subvenció.

Nové. Documentació que s’ha d’adjuntar a la sol·licitud
1. Les sol·licituds hauran d’anar acompanyades de la documentació següent:
a) Si la sol·licitud es presenta de forma no telemàtica mitjançant un representant, acreditació de la representació.
b) Dades de domiciliació bancària, segons el model normalitzat. Si la sol·licitud es presenta de forma no telemàtica, s’hi adjuntaran dos exemplars.
c) Declaració responsable que la conversió no comporta causa d’exclusió.
d) Declaració responsable del compliment de la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat o, si és el cas, l’exempció d’aquesta obligació.
e) Declaració responsable sobre altres ajudes rebudes per als mateixos costos subvencionals o el mateix fet subvencionable o de no haver-ne obtingut cap, a fi de comprovar que no se superen els límits de l’apartat 2 de l’article 5 del Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió.

f) Declaració responsable de no estar sotmesa a les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiària ni per a ser receptora del pagament a què fan referència els apartats 2 i 3 de l’article 13 i l’apartat 5 de l’article 34 de la Llei 38/2003, segons el model normalitzat.
g) Declaració responsable de les ajudes de minimis concedides a la persona o entitat sol·licitant durant els dos exercicis fiscals anteriors i durant l’exercici fiscal en curs, segons el model normalitzat.
h) Comunicació a la persona treballadora del cofinançament pel Fons Social Europeu de l’ajuda sol·licitada, segons el model normalitzat.
i) Informe de la Tresoreria General de la Seguretat Social relatiu a la plantilla mitjana de l’entitat ocupadora de persones treballadores en situació d’alta en el període comprés entre els trenta dies previs a la conversió i el dia de la conversió.
j) Si és el cas, acreditació de la condició de dona víctima de violència sobre la dona, de conformitat amb el que es disposa en els apartats 1 i 2 de l’article 9 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, integral contra la violència sobre la dona en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.
k) Justificant de l’emplenament del formulari inicial d’indicadors per la persona treballadora.
l) Contracte de treball que dona lloc a la subvenció.
m) Acreditació, si és el cas, de la situació o risc d’exclusió social pels serveis socials de qualsevol administració pública.
n) Si és el cas, diagnòstic de malaltia o trastorn mental emés pel centre públic de salut mental, d’acord amb el que es preveu en la disposició addicional segona de l’Ordre 10/2018.
2. Llevat que conste l’oposició expressa per l’entitat o persona sol·licitant (i en aquest cas haurà d’aportar la corresponent documentació acreditativa), LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació obtindrà a través de la Plataforma Autonòmica d’Intermediació (PAI) i altres sistemes habilitats a aquest efecte la informació relativa al següent:

a) Identitat de la persona física sol·licitant i, si és el cas, del seu representant.
b) Comunicació al Servei d’Ocupació del contracte de treball que dona lloc a la subvenció.
c) Alta o variació de dades en la Seguretat Social de la persona treballadora.
d) Certificat positiu de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària, de la conselleria competent en matèria d’hisenda i de la Tresoreria General de la Seguretat Social de trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.
e) Acreditació de l’edat i que la persona contractada va romandre inscrita com a demandant d’ocupació en LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació fins a la conversió en indefinit del seu contracte.

f) Certificat o resolució acreditativa de la diversitat funcional de la persona contractada, d’acord amb el que es preveu en la disposició addicional segona de l’Ordre 10/2018.

Desé. Instrucció del procediment
1. La instrucció correspondrà als serveis territorials de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació competents en matèria d’ocupació.
2. L’òrgan instructor podrà demanar als interessats l’aportació addicional de tots els documents i dades aclaridores que estime necessaris per a resoldre sobre la sol·licitud presentada.
3. Després d’examinades les sol·licituds, l’òrgan instructor emetrà un informe on farà constar que les entitats beneficiàries compleixen tots els requisits necessaris per a la concessió de les ajudes.
4. En cada direcció territorial de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació es constituirà un òrgan col·legiat integrat per la persona titular del servei territorial competent en matèria d’ocupació o persona que designe per a substituir-la, que el presidirà; dues vocals, i una persona que exercirà la secretaria, amb veu però sense vot. La designació de les persones que ocupen les vocalies i la secretaria l’efectuarà la persona titular de la direcció territorial de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació entre personal funcionari adscrit al servei territorial competent en matèria d’ocupació. Es procurarà que la composició de l’òrgan col·legiat s’ajuste al principi d’equilibri per raó de sexe.
5. L’òrgan col·legiat emetrà periòdicament informes on es concrete el resultat de les avaluacions efectuades en relació amb els períodes de temps que considere.
6. En vista de l’informe de l’òrgan col·legiat, l’òrgan instructor formularà les propostes de concessió a l’òrgan concedent.

Onzé. Criteri de valoració de les sol·licituds
1. La concessió d’aquestes subvencions es tramitarà en règim de concurrència competitiva, i per a això es tindrà en compte com a únic criteri el moment en què s’haja completat la presentació de la sol·licitud (comprensiva de l’imprés de sol·licitud i de la documentació restant exigida per la convocatòria) en qualsevol dels registres previstos en la normativa de procediment administratiu comú.
2. En cas que diferents expedients tinguen la mateixa data de criteri i no resulte possible prioritzar-los per hora de presentació, es prioritzarà la sol·licitud de subvenció per la contractació de persones amb diversitat funcional (prioritzades, al seu torn, en funció del grau més gran de discapacitat) i, si no n’hi ha, la sol·licitud de subvenció per la contractació de dones; si l’empat persisteix, es prioritzarà en funció de la data de sol·licitud més antiga, i, si d’aquesta forma tampoc es resol l’empat, en funció del número d’expedient més baix.

Dotzé. Resolució i recursos
1. La competència per a resoldre sobre les sol·licituds presentades correspon per delegació a la persona titular de la direcció territorial de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació corresponent.

2. La resolució de concessió contindrà informació de l’import previst de l’ajuda en equivalent de subvenció bruta, així com del seu caràcter de minimis, fent referència expressa al títol i a la publicació del reglament en el DOUE.
3. El procediment podrà resoldre’s de manera parcial, a mesura que els sol·licitants presenten la totalitat de la documentació establida en la convocatòria.
4. La resolució posarà fi a la via administrativa i s’hi podrà interposar un recurs potestatiu de reposició davant de la Direcció General de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació, en el termini d’un mes comptat des de l’endemà d’haver sigut notificada, d’acord amb el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o un recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos computat en els termes ja dits, davant del jutjat contenciós administratiu de la corresponent província, de conformitat amb el que s’estableix en els articles 8 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.


Tretzé. Termini de resolució i mitjà de notificació
1. El termini per a resoldre i notificar la resolució serà de sis mesos comptats a partir de l’endemà de l’entrada de la sol·licitud en qualsevol dels registres de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació. Després d’haver transcorregut aquest termini sense que s’haja dictat una resolució expressa, la sol·licitud podrà entendre’s desestimada per silenci administratiu.
2. La notificació de les resolucions i actes de tràmit es practicarà a través de la seu electrònica de la Generalitat, https://sede.gva.es, i per a això la persona sol·licitant haurà de disposar de signatura electrònica avançada, bé amb el certificat reconegut d’entitat (persones jurídiques) o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física) A aquest efecte es remetrà un avís a l’adreça de correu electrònic que figure en l’expedient, on s’informarà que hi ha disponible una notificació en l’esmentada seu electrònica. La falta de pràctica de l’avís no impedirà que la notificació siga considerada plenament vàlida.
3. En el cas de les persones físiques no obligades a relacionar-se electrònicament amb l’Administració, la notificació de les resolucions i actes de tràmit es practicarà per correu certificat, llevat que hagen sol·licitat la notificació per mitjans electrònics.

Catorzé. Liquidació i pagament
La liquidació de les ajudes s’efectuarà una vegada s’hagen justificat les condicions establides mitjançant la documentació presentada junt amb la sol·licitud, i es lliurarà d’una sola vegada l’import de l’ajuda després que es dicte la resolució de concessió.

Quinzé. Règim de substitució
1. Si la persona treballadora deixa de treballar pels motius assenyalats en la lletra d) del resolc setzé, podrà ser substituïda en el termini d’un mes per una altra persona treballadora que pertanga al col·lectiu destinatari d’aquesta convocatòria (o si no n’hi ha, per una altra persona desocupada que, pertanyent a algun dels col·lectius indicats en les lletres a), c) i d) de l’article 3.1 de l’Ordre 10/2018, figure inscrita com a demandant d’ocupació en LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació fins a la seua contractació), a fi de completar, sota les mateixes condicions contractuals que tenia la persona substituïda, el període de manteniment que quedara pendent de complir.
2. En el cas que la jornada o qualsevol altra circumstància de la persona treballadora substituta haja determinat una subvenció inferior a la concedida, serà procedent el reintegrament de la diferència entre l’import de la subvenció concedida i el que haguera correspost si la persona treballadora substituta haguera sigut subvencionada inicialment, juntament amb els interessos de demora.
3. El termini establit per a la substitució no computarà a l’efecte de l’obligació de manteniment.
4. Si la baixa de la persona treballadora es produeix amb anterioritat a la resolució de concessió, perdrà el dret a la sol·licitud presentada; no obstant això, aquesta previsió no s’aplicarà quan la baixa de la persona treballadora haja tingut lloc una vegada transcorregut el termini establit en el resolc tretzé.

Setzé. Obligacions de la persona o entitat beneficiària.
A més del que es disposa en l’article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, són obligacions de la persona o entitat beneficiària les següents:
a) Formalitzar els contractes de treball per escrit.
b) Els contractes a jornada parcial de persones amb diversitat funcional severa hauran de recollir expressament en les clàusules el nombre d’hores setmanals de treball.
c) Mantindre el lloc de treball subvencionat durant almenys vint-i-quatre mesos.
d) Durant el període de manteniment del contracte subvencionat no podrà disminuir la plantilla mitjana de l’entitat ocupadora de les persones treballadores en situació d’alta en l’entitat beneficiària, llevat que aquesta situació responga a vacants originades per la baixa voluntària, mort, discapacitat sobrevinguda, jubilació per motius d’edat o acomiadament disciplinari o per causes objectives no declarat improcedent de la persona treballadora.
e) Aportar, en el termini d’un mes després de la finalització del període de manteniment del contracte, dos informes de la Tresoreria General de la Seguretat Social relatius a la plantilla mitjana de l’entitat ocupadora de les persones treballadores en situació d’alta que, comprenent un període de 12 mesos cadascun, abasten tot el període de manteniment (24 mesos).
f) Facilitar totes les dades i informació que en qüestions relacionades amb les subvencions concedides li requerisca LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació.
g) Comunicar a LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació la sol·licitud o obtenció d’altres subvencions o ajudes per a la mateixa finalitat, així com qualsevol incidència o variació que es produïsca en relació amb la subvenció concedida.
h) Disposar dels llibres comptables, registres diligenciats i altres documents degudament auditats en els termes exigits per la legislació mercantil i sectorial corresponent. A més haurà de conservar els documents (incloent-hi els electrònics) que justifiquen l’aplicació dels fons rebuts, en tant que puguen ser objecte de control, els quals han de ser originals o còpies certificades conforme amb aquests documents.
i) Les persones jurídiques hauran de comptabilitzar el cobrament de la subvenció a través d’un codi comptable específic, l’extracte comptable del qual haurà d’aportar-se a LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació en el termini indicat en la lletra e) d’aquest resolc, juntament amb el model normalitzat sobre el compliment d’aquesta obligació de comptabilitat separada.
j) Atés que aquestes ajudes estan cofinançades pel Fons Social Europeu, la documentació justificativa (incloent-hi els documents electrònics) haurà de conservar-se durant un termini de tres anys a partir del 31 de desembre següent a la presentació dels comptes en els quals estiguen incloses les despeses definitives de l’operació, tal com es defineix en l’article 140.1 del Reglament (UE) número 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013 (cosa que s’estima que puga tindre lloc al voltant de l’any 2025).
k) A l’efecte de difusió pública, pel fet d’estar les ajudes cofinançades pel Fons Social Europeu, la persona o entitat beneficiària estarà subjecta a les normes d’informació i publicitat que estableix el Reglament (UE) número 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013. Entre aquestes normes cal destacar que la concessió de la subvenció implica l’acceptació de ser inclosa en una llista d’operacions que es publicarà de manera electrònica o per qualsevol altre mitjà, en la qual figuraran els beneficiaris, l’operació finançada i l’import de l’ajuda. Així mateix, haurà de comunicar a la persona contractada que aquestes ajudes estan cofinançades pel Fons Social Europeu. Així mateix, la persona o entitat beneficiària estarà subjecta a les normes d’informació i publicitat recollides en el Reglament d’execució (UE) número 821/2014 de la Comissió de 28 de juliol de 2014, pel qual s’estableixen disposicions d’aplicació del Reglament (UE) número 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, pel que fa a les modalitats concretes de transferència i gestió de les contribucions del programa, la presentació d’informació sobre els instruments financers, les característiques tècniques de les mesures d’informació i comunicació de les operacions, i el sistema per al registre i l’emmagatzematge de dades.

l) Complir les obligacions de transparència establides en la legislació bàsica, de conformitat amb el que es disposa en l’article 3 de la Llei 2/2015, de 2 d’abril, de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana, en el cas que l’entitat perceba durant el període d’un any ajudes o subvencions públiques en una quantia superior a 100.000 euros o quan, almenys, el 40 % del total dels seus ingressos anuals tinguen caràcter d’ajuda o subvenció pública, sempre que arriben com a mínim a la quantitat de 5.000 euros. Sense perjudici del que s’ha dit més amunt, qualsevol beneficiari que perceba, durant el període d’un any, ajudes o subvencions de l’Administració autonòmica o de qualsevol altra entitat enumerada en l’article 2 de la Llei 2/2015, per un import superior a 10.000 euros, haurà de fer-ne l’adequada publicitat, indicant-hi almenys l’entitat pública concedent, l’import rebut i el programa, activitat, inversió o actuació subvencionats. La difusió d’aquesta informació es realitzarà preferentment a través de les corresponents pàgines web. En cas que no disposen de pàgina web on realitzar aquesta publicitat, podran complir aquesta obligació a través del portal que pose a la seua disposició la Generalitat.
m) Aportar en el termini indicat en la lletra e) d’aquest resolc una declaració en model normalitzat sobre el compliment de les obligacions de transparència a què fa referència la lletra anterior.
n) Facilitar a LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació les mesures d’acompanyament que propicien l’adequació de la inserció recollides en la disposició addicional quarta de l’Ordre 10/2018. En aquest sentit la persona o entitat beneficiària haurà de concedir a la persona treballadora el permís necessari en horari laboral perquè acudisca a l’Espai LABORA, a fi que es realitzen les tasques d’acompanyament i orientació durant el període de manteniment del contracte.


Desseté. Dret de la competència
1. Aquestes ajudes se sotmeten al règim de minimis, establit en el Reglament (UE) número 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis, publicat en el DOUE L352 de 24 de desembre de 2013. Per aquest motiu, no podran concedir-se a empreses dels següents sectors:
a) Pesca i aqüicultura, regulats pel Reglament (CE) número 104/2000 del Consell.
b) Producció primària dels productes agrícoles (que figuren en la llista de l’annex I del Tractat).
c) Les ajudes concedides a les empreses que operen en el sector de la transformació i comercialització de productes agrícoles, en els casos següents:
c.1) quan l’import de l’ajuda es determine en funció del preu o de la quantitat de productes d’aquest tipus adquirits a productors primaris o comercialitzats per les empreses interessades.
c.2) quan l’ajuda estiga supeditada al fet que una part o la totalitat d’aquesta es repercutisca als productors primaris.
d) Activitats relacionades amb l’exportació a tercers països o estats membres, és a dir, les ajudes directament vinculades a les quantitats exportades, a l’establiment i l’explotació d’una xarxa de distribució o a altres despeses corrents vinculades a l’activitat exportadora.

e) Ajudes condicionades a la utilització de productes nacionals en lloc d’importats.
2. L’aplicació d’aquest règim suposa que l’import total de les ajudes de minimis concedides a una única empresa (s’entendrà per única empresa la definició establida en l’apartat 2 de l’article 2 del Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió) no excedirà els 200.000 euros durant qualsevol període de tres exercicis fiscals. Quan una única empresa realitze per compte d’altri operacions de transport de mercaderies per carretera l’import total de les ajudes de minimis concedides no excedirà els 100.000 euros durant qualsevol període de tres exercicis fiscals.
3. Les ajudes de minimis concedides conformement al Reglament (UE) número 1407/2013 de la Comissió podran acumular-se amb les ajudes de minimis concedides conformement al Reglament (UE) número 360/2012 de la Comissió fins al límit màxim establit en aquest últim reglament. Podran acumular-se amb ajudes de minimis concedides conformement a altres reglaments de minimis fins al límit màxim pertinent que s’estableix en l’apartat 2 de l’article 3 del Reglament (UE) número 1407/2013 de la Comissió.
4. Les ajudes de minimis no s’acumularan a cap ajuda estatal en relació amb les mateixes despeses subvencionables o a cap ajuda estatal per a la mateixa mesura de finançament de risc, si aquesta acumulació excedeix la intensitat d’ajuda o l’import d’ajudes superior corresponent fixat en les circumstàncies concretes de cada cas per un reglament d’exempció per categories o una decisió adoptats per la Comissió. Les ajudes de minimis que no es concedisquen per a costos subvencionables específics ni puguen atribuir-se a costos subvencionables específics podran acumular-se a altres ajudes estatals concedides en virtut d’un reglament d’exempció per categories o d’una decisió adoptats per la Comissió.

Contra aquesta resolució, que esgota la via administrativa, podrà interposar-se un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos comptat des de l’endemà d’haver sigut publicada, davant del corresponent jutjat contenciós administratiu competent, d’acord amb el que s’estableix en els articles 8 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa; o potestativament un recurs de reposició davant d’aquest mateix òrgan en el termini d’un mes computat en els mateixos termes, de conformitat amb el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Tot això sense perjudici que les persones interessades puguen presentar qualsevol altre recurs que estimen pertinent.

València, 30 de desembre de 2019.– El director general de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació: Enric Nomdedéu i Biosca

linea
Mapa web